Luukku 9. DIY suklaalevyt lahjaksi tai jouluherkuksi

09.12.2020

Kokeilin tehdä itse kahta erilaista suklaata tässä taannoin. Teki mieli kokeilla lisätä suklaaseen juuri niitä omia lempijuttuja ja kokeilla, millaista siitä tulisi. Omien suklaalevyjen teko on tosi helppoa ja nopeaa ja jos tuntuu, ettei kaupasta löydy mieluisaa makuyhdistelmää niin tällä tavalla ainakin saa juuri sellaisen, josta itse pitää. Tai vaikka löytyisikin, niin ainahan on hauskaa kokeilla jotain uutta! Itsetehdyt suklaalevyt toimivat ihan samalla tavalla kuin itsetehty rocky road: yhdistellään omaa lempparisuklaata herkullisiin täytteisiin. Rocky Roadista tämä eroaa ainoastaan siten, että täytteet ovat vain suklaalevyn päällä ja se jätetään kokonaiseksi sen sijaan, että pilkottaisiin suupaloiksi. Mutta toki tästä voi tehdä myös rocky roadia ihan samalla tavalla, sekoittaa vaan täytteet sulan suklaamassan sekaan ja pilkkoo sitten palasiksi kun levyt ovat kovettuneet.

Näihin voi tosiaan laittaa toki täytteeksi mitä itse haluaa, mutta tässä kaksi mun erittäin herkulliseksi todettua yhdistelmää:

Maitosuklaalevy kanelilla, kuivatuilla omenoilla ja karamellisoiduilla pekaanipähkinöillä

200g levy lemppari maitosuklaata (myös tumma suklaa voisi toimia tässä loistavasti!)

1 omena

70g pekaanipähkinöitä

1rkl ruokokidesokeria

ripaus kanelia

Siivuta omena super ohuiksi siivuiksi ja kuivata uunissa 125 asteessa n. 1 tunti. Paahda pekaanipähkinät nopeasti pannulla ruokokidesokerin kanssa. Sulata suklaa. Kaada suklaa leivinpaperin päälle esim. laakealle suorakulmaiselle lautaselle. Ripottele päälle pähkinät, omenasiivut ja ripaus kanelia. Laita pakkaseen jähmettymään n. puoleksi tunniksi tai jääkaappiin pariksi tunniksi. Paketoi kauniisti esim. sellofaaniin jos annat lahjaksi tai syö itse.

Valkosuklaa kirpeillä kovilla hedelmäkarkeilla

Murskaa kirpeät hedelmäkarkit muruksi. Sulata valkosuklaa. Levitä suklaa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle esim. laakealle suorakulmaiselle lautaselle. Ripottele päälle hedelmäkarkkimuru. Laita pakkaseen jähmettymään n. puoleksi tunniksi tai jääkaappiin pariksi tunniksi. Paketoi kauniisti esim. sellofaaniin jos annat lahjaksi tai syö itse.

Itsetehdyt suklaat tai rocky road -palat ovat helppo ja edullinen ruokalahja. Ja siis niiiiin herkullisia, että vievät kyllä kielen mennessään. Testattiin näitä koko perhe ja kaikille maistui. Muita ihania klassikoita itsetehtyihin suklaalevyihin on ainakin piparimurut, joulun piparminttu-tikkarit (tai mitä ne ihanat raidalliset tikut on?), vaahtokarkit, suolapähkinät ja kuivatut hedelmät ja marjat. Tsekkaa myös mun vanha ohje jouluiseen rocky roadiin, jos nämä eivät sytyttäneet!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.