Pääsiäiskakku Vanilla-mignonmoussella

28.03.2021

Kaupallinen yhteistyö Flora kanssa.

Pääsiäistä vietetään jo ensi viikolla ja mä inspiroiduin sen kunniaksi testaamaan pääsiäiskakun reseptiä. Ja tästä tuli kuulkaa ihan liian herkullinen. Reseptissä on muutama n. 15min työvaihe, mutta lupaan, että maku palkitsee! Ja voin kertoa, että itse en todellakaan tee kakkuja usein, ehkä muutaman kerran vuodessa. Eli jos tämä onnistuu minulta, niin onnistuu varmasti sinultakin! Ja jos kotona on innokkaita apulaisia, niin heitä kannattaa rohkeasti ottaa mukaan. Meilläkin lapset auttoivat kakun leipomisessa ja etenkin koristelussa mielellään.

Kakussa hyödynsin muuten useampaakin Flora-tuotetta. Saan ilokseni tehdä tänä vuonna Floran kanssa vuosiyhteistyötä. Flora-tuotteet ovat mulle tuttuja suosikkeja jo omasta lapsuudestani, ja mä rakastan niiden monipuolisuutta ja käytännöllisyyttä, esimerkiksi sitä, kuinka Floran kermatuotteet kestävät hyvin pitkääkin kuumennusta ruuanlaitossa, eivätkä leikkaa happamienkaan ruoka-aineiden, kuten tomaatin tai sitruuunan kanssa. Tykkään myös siitä, miten sekä Floran kermoista että Vanillasta tulee helposti tosi kuohkea ja kestävä vaahto, enkä ainakaan itse ole koskaan saanut niitä vatkattua yli. Mun uusin Flora-tuotelemppari on Flora & Voi Merisuola -levite leivän päälle, joka on aivan taivaallisen hyvää.

Tähän pääsiäiskakkuun hain inspiraatiota tietenkin pääsiäisen päätähdistä: pääsiäiskarkeista sekä pastelliväreistä. Itse en ole lainkaan mämmi-ihmisiä, mutta suklaamunien ystävä olen sitäkin enemmän. Halusin siis tuoda kakkuun pääsiäisen tuttuja karkkimakuja ja ihania herkullisia pastellivärejä. Koska överimakea Kinderkakku on jo tullut tutuksi monena pääsiäisenä, tänä keväänä iskin katseeni kohti Mignon-munia. Noita pääsiäisen klassikoita, jotka olivat ainakin omassa lapsuudessani harvinaista herkkua. Moni syö muuten sitä mämmiäkin Flora Vanillan kanssa ainakin mun lähipiirissä, eli sitäkin kautta tuli pääsiäistunnelmaa tähän, vain se mämmi jäi pois, haha! Flora Vanilla on mulle tuttu jo omasta lapsuudesta, koska meillä oli aina sitä vaniljakastikkeena, jos vaniljakastiketta syötiin.

Pääsiäisen Vanilla-mignonkakku (aktiivinen valmistusaika 45min, pohja 1h uunissa + jäähdytys)

Pohja: Helppo, nopea ja maukas suklaakakkupohja

(Flora Culinessea vuoan voiteluun)

200 g Flora & Voita

200 g tummaa suklaata

1 dl sokeria

1 dl ruokokidesokeria

4 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1. Laita 20cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka esim. Flora Culinessella ja jauhota vehnäjauhoilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Sulata voi kattilassa, sekoita pilkottu suklaa voisulan joukkoon. Kääntele kunnes seos on tasaista.

3. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauho sekaisin toisessa kulhossa.

4. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

5. Lisää jauhoseos ja voi-suklaaseos vuorotellen varovasti käännellen sekaan.

6. Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista noin 60 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Flora Vanilla – Mignon mousse

2,5 dl Flora Vanillaa

2 rkl sokeria

4 kpl  Mignon-munia

100g tuorejuustoa

1. Vaahdota Flora Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sulata mignon-munat mikrossa.

4. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri.

5. Lisää sulatetut mignonit tuorejuuston ja sokerin sekaan.

6. Kääntele vaahdotettu Flora Vanilla sekaan.

Valkosuklaakreemi:

150 g valkosuklaata

175 g huoneenlämpöistä voita

1 tl vaniljasokeria

4-5 dl tomusokeria

100 g tuorejuustoa

pastaväriä (valinnainen)

1. Pilko valkosuklaa ja sulata mikrossa.

2. Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa sekaan koko ajan vatkaten.

4. Lisää 3 dl tomusokeria desin erissä koko ajan vatkaten.

5. Lisää tuorejuusto edelleen vatkaten.

6. Lisää vielä 1-2 dl tomusokeria vatkaten.

7. Jatka vatkaamista, kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista.

Lopuksi värjää kreemi pastavärillä, itse valitsin lemppariväri laventelin tämän kakun väriksi.

Kakun kasaus:

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.

2. Kostuta esim. vanilja-maidolla tai hedelmämehulla.

3. Täytä kaksi väliä Vanilla-mignon-moussella.

3. Koristele kreemillä (voit käyttää apuna esim. palettiveistä) ja pienillä pastellivärisillä suklaamunilla.

Rakastan kakun vaniljaista ja pähkinäistä makua ja se on kyllä todellinen pääsiäiskakku! Ja vaikka työvaiheita on muutama, kuten täytetyissä kakuissa usein on, ne ovat kaikki sillä tavalla helppoja ja nopeita, että onnistuu hieman kokemattomammaltakin leipurilta, kuten itseltäni.  Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä, jos vaniljaisen pähkinäinen pääsiäisen suklaakakku kiinnostaa! Tämä oli ainakin meillä ihan hittikakku koko perheelle.

Suosittelen muuten tämän oman reseptini lisäksi tutustumaan Floran sivuilla heidän omiin resepteihin tuotteiden lisäksi. Sieltä löytyy monta kivaa ohjetta leivontaan ja ruuanlaittoon!

Ihanaa palmusunnuntaita kaikille! 


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.