Vauvavakuutus syntymättömälle lapselle – kyllä vai ei? 

04.06.2021

Kaupallinen yhteistyö: If

Enää alle kolme kuukautta laskettuun aikaan, ihan hurjaa miten nopeasti aika menee. Tällä viikolla lapset jäävät kesälomalle koko kesäksi. Ja sehän me tiedetään jo 10 vuoden kokemuksella, että kesät lasten kanssa kuluvat yhdessä hujauksessa. Pian meidän vauva siis jo syntyy, heti lasten 10 viikon kesäloman jälkeen, jos kaikki menee kuin oppikirjoissa.

Ollaan oltu todella onnekkaita, kun kaikki on raskaudessa tähän asti sujunut niin hyvin (ihan sitä dramaattista alkua lukuunottamatta). Raskauden aikana turvaa mulle on tuonut myös vauvavakuutus, joka otettiin heti kun se oli mahdollista ottaa.  Meidän kaikilla lapsilla on ollut vauvavakuutus jo raskausaikana ja tietysti haluttiin sellainen myös meidän tulokkaalle. Miksi? No siihen on monta eri syytä.

Aloitetaan ehkä siitä juurisyystä, omasta lapsuudestani. Minä olin lapsena usein kipeänä, oli korvakierrettä, kitarisaleikkausta, siitepölyallergiaa, umpisuolileikkausta, keuhkoputkentulehduksia ja angiinaa. Vietin monia iltoja tai öitä istuskellen äidin kanssa lastenklinikan päivystyksessä jonottamassa, että joku ehtisi tutkia mut. Sitten jonottamassa röntgeniin, sitten labraan ja sitten taas lääkärille. Muistan miten hitsin tylsää ja rasittavaa siellä oli jonottaa joka asiaa, varsinkin huonovointisena. 

Ja näin vanhempana tulee mietittyä itse myös sitä äidin näkökulmaa, että on varmasti ollut äidille tosi raskasta aina raahautua sinne kipeän lapsen kanssa, istua siellä tuntikaupalla ja sitten mennä kauas kotiin joskus keskellä yötä. Päätin jo esikoisen kanssa, että jos vain mahdollista, en halua kokea samaa. Ja siksi me otettiin vauvavakuutus heti.

Me ollaan oltu siitä onnekkaita, että meidän lapset ovat näiden 10 vuoden aikana lähtökohtaisesti olleet kaikki tosi terveitä verrattuna siihen, miten paljon itse lapsena sairastin. On ollut vuosia, että jonkun lapsen vakuutusta ei ole tarvittu kertaakaan. Toisena vuonna taas on sattunut yhdelle angiinaa, toiselle käden murtumaa ja kolmannelle perus hengitystieinfektioita, jolloin nopea apu on ollut suuri helpotus.

Optimitilannehan on juuri se, että vakuutusta ei tarvita. Silti mielelläni maksan turvasta ja mielenrauhasta. Siitä, että sitten kun tulee se tilanne, että hoitoa tarvitaan, sitä saa välittömästi juuri sieltä mistä haluaa ja lääkärinkin voi valita itse. Yksityisellä pääsee suoraan erikoislääkärille ja saa aina asiantuntevaa apua. Eri tutkimuksiin ei tarvitse jonottaa ja lääkärikäynti tutkimuksineen hoituu kokonaisuutena tehokkaasti ja nopeasti. 

Suorakorvauksen ansiosta ei tarvitse tehdä itse korvaushakemusta ja useimmiten käynnillä maksaa vain omavastuun, jos sitä on vielä jäljellä. Ifin vakuutukseen kuuluu Suomen laajin verkosto lääkäriasemia, joissa on suorakorvauspalvelu.

Vauvavakuutus on arjessa ihan älyttömän kätevä, koska se tuo joustoa ja tekee kaikkien lasten lääkäriasioiden hoitamisesta helppoa ja sujuvaa. Mutta sen arjen lisäksi kaikkein tärkeintä mulle on lapsen vakuutuksessa se, että jos tapahtuisi jotain oikeasti todella vakavaa, lapsi saisi parasta mahdollista hoitoa niin nopeasti kuin mahdollista, sekä kaiken mahdollisen avun ja tuen arkeen ja toimeentuloon, mikäli sairaus tai vamma olisi esimerkiksi loppuelämän mittainen. 

Vakuutuksen voi ottaa lapselle toki myöhemminkin kuin raskausaikana, mutta silloin vakuutuksesta saatetaan rajata pois ne sairaudet, joita lapsi on jo mahdollisesti ehtinyt sairastaa. Ainoa tapa varmistaa, että vakuutus korvaa kaiken mahdollisen, on hakea sitä mahdollisimman aikaisin raskausaikana. Tällöin rajoitusehtoja ei tule. 

If vauvavakuutusta syntymättömälle lapselle voi hakea helposti netissä jo raskausviikolta 12 alkaen, eli jopa ennen rakenneultraa. Esimerkiksi jos lapsi syntyy keskosena tai synnytyksessä tulee komplikaatioita, ei vakuutusta välttämättä myönnetä enää myöhemmin. Vakuutus tuo turvaa jo raskausaikana, sillä se korvaa myös mahdollisen äidin pitkän sairaalassaolon (yli 30vrk, ei tarvitse olla yhtäjaksoinen), jos joutuisi vaikkapa vuodelepoon. 

Arvostan todella paljon myös sitä, että vakuutukseen sisältyy terveysneuvonta, eikä tarvitse itse pähkäillä, että mikä on sellainen tilanne, jossa lääkäriä tarvitaan. If vauvavakuutukseen sisältyy If Terveys -palvelu, jonka terveysneuvontaan voi soittaa ympäri vuorokauden ja kysyä neuvoa ja se palvelee jo raskausaikana. 

Raskausaikana voi tulla vaikka ja mitä kysyttävää tai kummallisia oireita, joista ei oikein tiedä kuuluvatko ne asiaan vai eivät, niin se helpottaa kun voi kysyä ammattilaiselta, joka auttaa heti, vaikka keskellä yötä. Palvelu jatkuu myös lapsen syntymän jälkeen ja toimii mieltä askarruttavissa asioissa myös vauvan ja isommankin lapsen kanssa.

Tykkään itse vanhempana ennakoida ja turvata selustaa kaikessa missä se on mahdollista. Silloin voi keskittyä arjessa olennaiseen, eikä tarvitse murehtia, että mitä jos. Siksi haluttiin toimia näin myös meidän tulevan neljännen pienen kanssa. En missään nimessä halua vastakkainasetella julkista ja yksityistä hoitoa, sillä olemme saaneet julkisellakin puolella todella hyvää hoitoa. Mutta meille vakuutus tuo turvaa ja valinnan mahdollisuuksia, sekä sujuvuutta arkeen, ja ne ovat olleet meille ne merkittävät tekijät, miksi ollaan valittu ottaa vauvavakuutus joka kerta.

If Vauvavakuutus on muuten voimassa sinne asti, että vauvat ovat kahdeksankymppisiä mummoja ja pappoja, eli se tuo turvaa todella pitkäksi aikaa, tapahtui mitä tapahtui elämässä. Käy tutustumassa If vauvavakuutukseen lisää Ifin sivuilla. Siellä on kattavasti tietoa vakuutuksen ottamisesta, vakuutusehdoista ja hinnoista.


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.