Luukku 7: Jouluinen ikkunapiirustus

07.12.2021

Ostin jo muutama viikko sitten Clas Ohlsonilta kaksi valkoista ikkunatussia, sillä olin aikeissa piirtää meidän ikkunaan joulukranssin. Jostain syystä kuitenkin lykkäsin ja lykkäsin piirtämistä, varmaan kun se tuntui jotenkin vaikealta aloittaa. En ole koskaan ennen piirtänyt ikkunaan ja kai sitä oli joku sellainen pelko tuolla takaraivossa, että ”OMG APUA JOS SE EI LÄHDEKÄÄN POIS!”. Mutta vihdoin rohkaistuin ja testasin tussia pienen pisteen verran ikkunaan, ja sehän lähtee ihan kuivalla paperilla tai vaikka sormella pyyhkimällä pois. Joten samalla mun pelko hellitti ja takaisin tuli innostus.

Kuinka ihanan helppo, edullinen ja hauska keino koristella vähän lisää joulua tänne kotiin. Kahden tussin pakkaus maksoi muistaakseni n. 7 euroa ja ainakin tähän meidän ikkunaan kahden tussin muste riitti ihan hyvin. Tussia piti ravistaa voimakkaasti ja sitten painaa kärkeä sisäänpäin, minkä jälkeen sieltä alkoi tulla valkoista ikkunaan sopivaa väriä.

Olin jo päättänyt, että halusin tehdä ikkunaan siis sen kranssin, mutta yksin se olisi näyttänyt melko yksinäiseltä tuossa terassin oven ikkunassa. Mietin mitä muuta siihen voisi laittaa ja törmäsin Pinterestissä suloisiin kapeisiin kerrostaloihin, samanlaisiin, joita tein muutama vuosi sitten meidän piparkakkutaloon. Ja niinpä päätin tehdä ikkunan alareunaan muutaman hauskan kerrostalon, sekä ison joulukuusen niiden keskelle.

Kranssia lähdin piirtämään niin, että tein ensin ympyrän. Sitten vaan lisäsin siihen ympyrään paljon erilaisia jouluisia elementtejä: mistelinoksia, havuja, marjoja ja jotain muita lehtiä, jotka vaan keksin lennosta. Laitoin kranssin ”roikkumaan” ikkunan yläreunasta ja tein siihen rusetinkin. Keskelle kirjoitin ensin hyvää joulua, mutta se meni vinoon ja näytti liian pieneltä. Sitten päädyin kirjoittamaan englanniksi Merry Christmas, koska se täytti tilan paremmin, kun se oli hieman pidempi sana-yhdistelmä.

Mun mielestä lopputuloksesta tuli söpö ja hauska. Valoisalla sitä ei näe melkein ollenkaan, mutta pimeällä kuvat näkyy tosi hyvin ja kivasti jouluistavat meidän kotia. Tuo terassin oven edusta on muuten vähän sellainen murheenkryyni kun siinä on aina talvella tavaraa edessä, mutta nuo piirrokset vähän vievät huomiota niiltä tavaroilta. Tykkään! Ja aion kyllä joskus toistekin tehdä. Tämä on myös helppo ja hauska puuha lapsille. Ajattelin, että he saavat tehdä oman joulumaiseman meidän portaiden isoon ikkunaan.


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.