Luukku 8: Koululaisten joululahjavinkit

08.12.2021

Tämä taitaa olla nyt ensimmäinen joulu, kun meidän koululaiset eivät toivoneet lelukirjasta yhtään mitään hittileluja enää joululahjaksi, vaan toiveet olivat ihan muuta. Jotenkin todella haikeaa, mutta samalla myös ihanaa kun he kasvavat ja löytävät omia kiinnostuksen kohteita. Olen koonnut tähän listalle sekä sellaisia juttuja joita meillä jo on että sellaisia, mitä tänä vuonna löytyy meiltä koululaisten toivelistalta. Nämä vinkit siis sopivat parhaiten ehkä n. 8-10v koululaisille, mutta toki hieman pienemmille ja isommillekin. Hitsi, monet toiveista on sellaisia joita voisin itse toivoa itselleni.

Koululaisten lahjatoiveet:

1. Lahjakortti Flamingo Spahan / Lahjakortti Irti maasta -kiipeilypaikkaan

Lasten ihan ykköstoiveita on meillä aina joku hauska yhteinen tekeminen ja nämä kaksi paikkaa ovat molemmat koko perheen lemppareita. Kylpylät ja erilaiset aktiviteettipuistot ovat kivoja paikkoja käydä yhdessä lasten kanssa.

2. Uusi kiva huppari tai neule

Tämä toive oli molempien meidän koululaisten listalla. Hupparit ja neuleet ovat kovassa käytössä koulussa joka päivä, joten niitä harvoin on lapsella liikaa.

3. Pehmeä viltti omalle sängylle

Tämä toive löytyi meillä toisen koululaisen toivekirjeestä, yhdessä parin muun pienen sisustustoiveen kanssa. Selkeästi tällä hetkellä kiinnostaa laittaa omaa reviiriä oman tyyliseksi ja mielellään autan siinä kivoilla sisustusesineillä.

4. Kirja, joka kertoo murrosiän alkamisesta

Tähän sopii hyvin esimerkiksi Elina/Alien Isosisko-kirja. Nämä asiat alkavat olla ajankohtaisia lapsilla alakoulussa jo ainakin ajatuksen tasolla, ja on hyvä, että niistä saa tuoretta ja fiksua tietoa ja näkökulmaa. Mielenkiintoinen kirja on aina huippu joululahja.

5. Just Dance / Let’s Sing 2022 pelit

Ostettiin Let’s Sing 2022 -peli heti kun se ilmestyi marraskuussa ja tässä uusimmassa versiossa on kyllä ehdottomasti huipuimmat biisit tähän asti. Just Dance meillä on ehkä joululahjalistalla, tai sitten otetaan kuukausimaksullinen Unlimited meidän viime vuoden peliin vaikka puoleksi vuodeksi (sillä saa käyttöön satoja biisejä lisää pelissä olemassa olevien lisäksi).

6. Lahjakortti Roblox-peliin

Roblox-peli on se the peli, jota monet alakouluikäiset pelaavat puhelimilla ja lahjakortti sinne on ainakin meillä toivottu lahja.

7. Langattomat kuulokkeet

Olen ollut tähän asti tiukkana, että vain lapsille sopivia korvien päälle tulevia kuulokkeita, joissa on rajoitetut desibelit, mutta lapset itse toivovat kovasti langattomia earbudseja. Ajateltiin ne kyllä hommata, mutta käydään tiukka keskustelu äänenvoimakkuuksista etenkin musiikkia kuunnellessa.

8. Bullet Journal & tarvikkeita sen tekemiseen

Meillä yksi lapsista toivoi omaa bullet journalia synttärilahjaksi ja sai sen, ja se onkin ollut todella kovassa käytössä sen jälkeen. Ajateltiin laittaa bujoilutarvikkeita myös joulupakettiin hänelle.

9. Puhelinteline / Ring light

Lapset kuvaavat paljon Zoomerang-videoita ja harjoittelevat ja kuvaavat tansseja, vaikka eivät niitä missään julkaisekaan. Puhelinteline ja ring light helpottaisi niiden kuvaamista huomattavasti ja tekisi videoistakin laadukkaampia. Edullisia puhelintelineitä myy esimerkiksi Clas Ohlson.

10. Laadukkaat tussit / värikynät

Meillä lapset piirtävät tosi paljon ja toivovat siihen liittyviä tarvikkeita myös joululahjaksi. Ostettiin jo viime vuonna PenStorelta lapsen toivomia Touch markereita, joiden hinta kyllä silloin tuntui ihan älyttömältä. Näin vuotta myöhemmin voin sanoa, että ne kalliit tussit ovat edelleen priimakunnossa, vaikka lapsi on piirtänyt niillä ihan älyttömän paljon. Hän on selvästi näyttänyt, että osaa pitää hyvää huolta arvokkaista kynistä ja lisäksi hän on kehittynyt piirtäjänä todella paljon, kun on ollut hyvät välineet. Tänäkin jouluna valitsin hartaudella lapselle uusia Touch Markereita hänen toiveväreissä.

Mun mielestä nämä ovat kaikki kivoja ja fiksujakin lahjatoiveita, joista on iloa pitkäksi aikaa!


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.