Luukku 6: Itsenäisyyspäivän Suomi-herkkuplatter

06.12.2022

Meillä on tänä iltana perinteinen Linnan juhlien kisakatsomo lasten kanssa ja ihastellaan taas upeita pukuja. Kisakatsomoon tarvitaan tietenkin herkulliset eväät ja me testattiin jo vähän etukäteen tehdä kaikkien toiveainesosista Suomi-herkkuplatter, jonka kaikki tuotteet ovat siis kotimaisia. Lapsista oli hauskaa miettiä kotimaisia herkkuja etukäteen, ekana heillä tuli mieleen karjalanpiirakat ja salmiakki, mutta sitten kun juteltiin aiheesta laajemminkin, niin tajusivat miten hurjan paljon on erilaisia kotimaisia herkkuja kaupoissa ja miten paljon kotimaista ihan jo meidän jääkaapista ja kuivamuonalaatikoista löytyy. Silti sinne päätyivät myös mukaan juuri ne ulkomaillakin tunnetut Suomi-klassikot, eli karjalanpiirakat sekä salmiakki. Mä ajattelin, että meidän platterille olisi päätynyt jotain jännittävää ja erilaista, mutta aika perinteisillä jutuilla mentiin kuitenkin.

Minä valitsin Suomi-herkkuplatterille Juustoportin Brandy-pähkinä-juuston, sekä Kantolan ohuet ruiskeksit. Täydellinen kombo! Ja mikäs sen kotimaisempaa kuin jokin ihana rukiinen herkku.

Oton valinnat Suomi-herkkuplatterille oli tietenkin vispipuuro ja Aurajuusto. Eivät ehkä sovi yhteen, mutta molemmat sopivat täydellisesti herkkuplatterille!

Esikoinen valitsi herkkuplatteriin ruisleipää ja Dumle-karkkeja. Selkeästi Suomi-klassikoiden linjalla hänkin!

9-vuotias valkkasi herkkuplatteriin karjalanpiirakoita ja lemppariaan eli Supersalmiakkia. Mahtavia kotimaisia klassikoita nekin, jotka kyllä maistuvat ainakin meille!

5-vuotias valitsi herkkuplatteriin mustikkapiirakkaa ja Fazerin suklaakonvehteja, ihanat siniset valinnat! Hän rakastaa mustikoita ja mustikkapiirakkaa sekä suklaata eli oli kyllä ihan hänen näköiset Suomi-herkut. Suklaa ja salmiakki toimivat hyvin yhdessä.

Taapero valitsi herkkuplatteriin kotimaisia maissinaksuja, sekä kurkkutikkuja kotimaisesta kurkusta, niin saatiin vähän vihreääkin! Ihanat taaperon näköiset valinnat.

Ja tällainen kokonaisuus siitä sitten tuli! Paljon erilaisia ihania kotimaisia herkkuja. Meillä jäi näitä herkkuja vielä testimaistelusta yli, niin tehdään samanlainen satsi Linnan juhlien kisakatsomoon tänään! Itsenäisyyspäivä on ihana kevennys tähän viikkoon, sillä meillä on muuten viikko täynnä ohjelmaa ja lasten harrastusten esityksiä sun muita spessujuttuja, joten tämä yksi ihana ylimääräinen vapaapäivä tulee todella tarpeeseen. Hurjasti onnea Suomi 105 vuotta! Tänä vuonna itsenäisyydestä osaa olla vielä miljoona kertaa aiempaakin kiitollisempi, sitä ei tule koskaan ottaa itsestäänselvyytenä.

Mitä ihania herkkuja sä valitsisit sun omalle Suomi-herkkuplatterille?


Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.