8 syytä rakastaa syksyä

15.09.2015

Syksy on ihan selvästi täällä, kun ekat keltaiset lehdetkin on jo bongattu ja aurinko ei enää lämmitä niin paljoa. Mä en varsinaisesti inhoa mitään vuodenaikaa, jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Silti tunnen aina olleeni vähän syksyihminen. Ehkä sillä on osittain tekemistä myös sen kanssa että mun synttärit on syksyllä. Kai sitä edelleenkin saa innostua synttäreistä yhtä paljon kuin viisivuotiaana? Nykyään toki myös meidän esikoisen synttärit ovat syksyllä, kaksi päivää mun synttäreiden jälkeen. Kai se on jotenkin pienenä iskostunut päähän, että syksy on kiva kun silloin on synttäreitä ja kivoja tapahtumia. Mutta tässäpä kahdeksan syytä rakastaa syksyä, 8 syytä joihin mun synttärit eivät liity mitenkään.

1. Ei tarvitse epiloida jalkoja. Ah mikä helpotus, siis oikeasti. Vaikka mulla on maailman parhaat välineet tähän puuhaan ja tykkään siitä että on sileät sääret, niin onhan se nyt helpotus kun talvella ei tarvitse käyttää sitä kymmentä minuuttia tai varttia jalkojen epilointiin. Jalat pysyy paremmin lämpimänäkin kun unohtaa talveksi moiset kotkotukset!

2. Kurpitsa. Maistoin kurpitsaa ekan kerran vasta viime vuonna, syksyllä, ja ihastuin heti. Tänä syksynä aion kokeilla mahdollisimman montaa erilaista kurpitsareseptiä, viime viikolla tehtiinkin jo myskikurpitsa-chorizopastaa ja oli ihan superhyvää!

3. Kynttilät. Eihän kynttilöissä ole kesällä mitään järkeä kun on niin valoisaa, mutta syksyllä iltojen hämärtyessä on ihanaa polttaa kynttilöitä ja nauttia niiden luomasta tunnelmasta. Mä en tykkää tuoksukynttilöistä, koska pelkään niiden (kuten muidenkin voimakkaiden hajujen) aiheuttavan migreeniä. Mutta ihan tavalliset kynttilät on ihania.

4. Ei tarvitse laittaa itseruskettavaa jalkoihin. Eihän kukaan edes näe niitä syksyllä, kun on aina pitkät housut tai sukkahousut. Mä käytän vain mustia sukkahousuja, koska en tykkää ihonvärisistä itselläni, joten ei ole pelkoa että kalmankalpeat sääret paljastuisivat, hahaa. Säästää aikaa, ja myös rahaa.

5. Viininpunainen. Mun joka syksyn lemppariväri, joka tuo ihanasti särmää pukeutumiseen. Tykkään niin vaatteissa kuin asusteissakin. Viininpunaista on helppo yhdistää mustaan ja beigeen, ja se näyttää kivalta myös lastenvaatteissa.

6. Kellastuvat lehdet. Vaahteranlehdet on kaikkein kauneimpia, ja lehtikasoissa on ihanaa pomppia. Asukuviinkin saa ihanaa syystunnelmaa kun menee syksyn värittämien puiden läheisyyteen kuvaamaan kesän vehreyden jälkeen.

7. Pipot, huivit ja neuleet. Ihanat pehmeät materiaalit joihin on aivan parasta kääriytyä. Ja villasukat, ne ansaitsisivat ihan oman kohtansa tässä listassa mutta yhdistän ne nyt samaan kaiken muun pehmeän kanssa. Villasukat jalassa on hyvä olla, ja niiden kuoseilla ja väreillä on ihanaa leikitellä. Mun lempparit on edelleen mummon kutomat ampparijätskin väriset sukat, eli pinkki-keltaiset raidalliset.

8. Uusi alku. Syksyllä tuntuu aina siltä, että kaikki on mahdollista ja mitä tahansa ihanaa voi tapahtua. Nyt kun mietin tuota lausetta päässäni, niin musta tuntuu että se sopii jokaisen vuodenajan alkamiseen omalla tavallaan. Kai se on mielentilasta kiinni, eikä säästä. Kun vuodenaika vaihtuu, jotain uutta alkaa ja silloin on hyvä fiilis. Toki syksyyn uusi alku liittyy vahvasti muutenkin, koska koulussa alkoi aina uusi lukuvuosi syksyllä, ja silloin alkoivat yleensä uudet harrastuksetkin. Jotenkin siitä on jäänyt se hyvä fiilis vielä myöhemmällekin iälle.

Onhan syksyssä vaikka mitä muutakin ihanaa kuin nämä kahdeksan asiaa ja tuplasynttärit. On Halloweeniä, kemuja ja kekkereitä ja mukavia blogitapaamisia. Yksi aika kiva asia on pian koittava Lontoon matka, jota ollaan Oton kanssa odoteltu siitä asti kun hääpäivänä helmikuussa ojensin hänelle Fall Out Boyn keikkaliput käteen. Ei ole enää kauan, ja innostus alkaa pikkuhiljaa kasvaa järjettömiin mittasuhteisiin. Mä oon ihan valmiina lähtöön, ihana irtiotto arjesta tulossa.

Tykkäättekö te syksystä? Mitä odotatte tältä syksyltä?


19 Responses to “8 syytä rakastaa syksyä”

  1. PirjoS sanoo:

    Ihana syksy, ihana odotus erillaisia asioita. Niitä odotellessa, nautitaan ympärillä tapahtumisista asioista

  2. T sanoo:

    Sain tietää olevani raskaana, kun syksy vaihtui tänä vuonna, joten odotan kovasti syksyn etenemistä. Rakastan syksyä juuri pimeiden iltojen, kynttilöitte ja villasukkien takia <3 ja onhan mullakin synttärit. Sopivasti halloweeninä, vaikkei sitä täällä Suomessa oikein juhlitakkaan.

  3. Minävaan sanoo:

    Oi, oon samaa mieltä melkein kaikista kohdista (vaan 2 ja 4 ei täsmää mulla, kun kurpitsaa en oo een maistanut ja itseruskettavaa en käytä :D) mutta joo, mä rakastan syksyssä niitä pimeitä iltoja, kun saa kääriytyä kaakaomukin kanssa, villasukat jalassa ja kynttilän valossa sohvannurkkaan katsomaan telkkaria, lukemaan tai kuuntelemaan musaa. Ja rakastan niitä ihanasti kirpeitä ja aurinkoisia syysaamuja, kun saa kahlata lehdissä lämpimiin syysvaatteisiin kietoutuneena. Ja sit ne kaikki telkkarissa alkavat uudet ja ruutuun palaavat sarjat, jee.
    Oon aina aatellut että syksy on vähän ankea, mutta nyt huomasinkin, että onhan siinä paljon kaikkea ihanaakin 🙂
    Haha, tuntuu, että koko ajan nyt kommentoin, mutta sulla on taas hyviä postauksia, niin kiva kans kommentoida. Ihanaa syksyä teille!

  4. PirjoS sanoo:

    Teidän tytötmyös Sinäja unottumatta isä, huikee tyyppijatkaa samaan tahtiin

  5. Janna sanoo:

    Syksy on mun eniten inhoamani vuodenaika eikä muuksi muutu! Syksy on aina ollut ikävää koulun alkamisen aikaa (oma, ihana ja rauhallinen kesäaika päättyy), pimeys, kylmyys, märkyys, tuulisuus, kaikki inha liittyy syksyyn. En pidä punaisesta enkä erityisesti keltaisestakaan eli syksyn värit eivät miellytä (yksi suurimmista inhokeista on juurikin viininpunainen), en epiloi (sheivaan kun siltä tuntuu) enkä itseruskettele sääriäni (joten syksy ei tuo näihin ns. helpotusta) eikä kurpitsakaan kuulu lemppareihin. Ainoat asiat, mistä olen listasi kanssa samaa mieltä, ovat kynttilät ja lämmin kerrospukeutuminen huiveihin, tumppuihin ja sukkiin (olen ikuinen vilukissa, villasukat jalassa kesälläkin). Ne on parhaat asiat, mitä syksy tuo tullessaan 😀

    Eniten rakastan kevättä (en ehkä siis sattumalta ole syntynyt keväällä), koska silloin matka on aina vaan lämpimämpään, valoisampaan ja kauneimpaan vuodenaikaan, eli kesä siis tulee hyvänä kakkosena. Kaikki merkitykselliset merkkipäivätkin suvussa ovat sijoittuneet kevääseen ja kesään. Talvi tulee kolmosena ja siinä pidän erityisesti joulusta (talvikuukaudethan alkaa joulukuusta), valkeasta lumipeitteestä ja sydän- ja lopputalvella jälleen siitä tosiasiasta, että pimein vuodenaika syksy on taas selätetty ja matka on kohti vain parempaa ja ihanampaa osaa vuotta.

    Syksyssä on kyllä kuitenkin kynttilöiden ja villasukkien lisäksi yksi kaunis asia, josta pidän: kirpeät, kuulaat kaste-/huurreaamut, jolloin aurinko siivilöityy matalalta valaisten jokaisen kimmeltävän ruohonkortteen ja punertuneen lehden. Noina aamuina musta tuntuu, että ehkäpä syksyllä onkin toivoa, mutta sitten taas kun tajuan, että niistä syksyn 92:sta päivästä kaksi on noita kuulaita suloaamuja, mahikset on jälleen menetetty 😀

  6. Natali sanoo:

    Hahahha! The first one was so honest and so true! 😀 I also agree on the last one, I love the feeling of the new beginning/ start. Almost like ”anything” is possible kind of feeling.

    http://lartoffashion.com

  7. Maria sanoo:

    Syksy tuntus kivemmalta, jos takana olis ollut kunnon kesä. Tuntuu jotenki että tää vuosi on jäänyt todella vajaaksi, ja kohta taas TÄMÄKIN vuosi loppuu. Toisaalta, ehkä pitäs mennä shoppailemaan uusia vaatteita, niin mieli piristys 😀 mulla ei oo mitään syysvaatetta, yks neule ja parit farkut. Möin viime syksynä kaikki turhat pois… ehkä vähän liianki ahkerasti!

  8. tea sanoo:

    Toi epiloimis juttu on niin totta!!! Terveisin laiska

    Ps, syksypuut on rakkautta!

  9. Ulla sanoo:

    Oi, tuli nälkä kun katsoi ruokaohjetta, en ole vaan nähnyt kaupassa tuota Kabanossin makkaraa, josta olette ruokaa tehneet, mutta varmasti joku vastaavakin on bueno?
    Meillä ei ole oikein oltu innostuneita kurpitsasta, siitä tulee mieleen pikkelsi tms. Tuota kyllä kokeillaan HETI tänään!!
    Syksyssä on parasta juuri ”hämärän hyssy”, se, että tunnelmoi höyryävän teekupin ja kynttilän ääressä..
    Oikein mukavaa syksyä! T Ulla

  10. ElinaK sanoo:

    Voikun ihana kuva susta ja tytöistä 🙂 <3

  11. Amanda sanoo:

    Syksy on ihana! <3 Rakastan sitä värien loistoa, pimeyttä, sadetta ja kynttilöitä. Ja mä oon tosi huono pukeutumaan kesällä, en tykkää lyhyistä housuista tai hameista enkä topeista tai t-paidoista. 😀 Niin nyt pääsee vihdoin taas pukeutumaan kunnolla ja panostamaan siihen! Ja pimeän takia saa paljon paremmin nukuttua öisin ja tykkään muutenkin tunnelmallisesta pimeästä. Ja tv:stä alkaa tulla taas kaikkea kivaa, kun kesäloma päättyy! Syksy on ihana niin kauan kunnes lehdet tippuu puista, sitten saisi mun puolesta tulla talvi ja lumi vaikka heti.

  12. Ulla sanoo:

    Mistä ostit myskikurpitsaa? Ei taida joka kaupasta saada sitäkään….
    Ulla

  13. Ihana kun oot niin positiivinen!
    Itsehän siis inhoan syksyä.. Ja talveakin (paitsi haluaisin että olisi ihan hitokseen lunta ja toki myös kylmää aina sen joulunodotuksen, joulun ja uudenvuoden ajan ja sitten voisi taas tulla kesä) Joo kevät jäi välistä, saisi mun puolesta jäädä oikeastikin.
    Eli lyhyt kunnon talvi ja muuten kesä, niin mä tykkäisin!
    Inhoan synkkyyttä, sadetta, kylmyyttä ja tuulta, jota syksyllä on. Sekä sitä loskaa mikä keväällä on, muuten kevät on kyllä ihan siedettävä, kun tietää, että kesä on tulossa 😀
    Kynttilät on kyllä ihania, ainut kiva asia mitä löydän näistä pimeistä vuodenajoista!

  14. Saana sanoo:

    Vau! Tulin pitkästä aikaa lukemaan sun blogia koneelta ja tää näyttää niin upeelta, vielä paremmalta kuin puhelimen näytöllä! 🙂 Oon lukenut blogiasi jo monen vuoden ajan, melkein alusta asti, siitä huolimatta tää on mun eka kommentti! Facebookissa oon joskus tykkäillyt blogin jutuista mutta kommentoimaan en oo jostain syystä koskaan uskaltautunut! 😀

    Pari vuotta takaperin luin paljon blogeja, nyt olen sen verran kiireisessä vaiheessa koulun, töiden ja kaiken muun elämän kanssa että tästä blogista on jäänyt oikeastaan ainoa jota seuraan aktiivisesti. Tää blogi piristää päivää ja saa hyvälle mielelle. On ihan parasta kun illalla nukkumaan mennessä ehtii hetkeksi rauhoittua sun postauksen pariin.. Tai vastaavasti heti aamulla herätessä aamupuuroa syödessä. 🙂 Enpä tiedä miksi just nyt ja juuri tähän postaukseen päätin kommenttini jättää. 🙂 Haluan kiittää sua tästä mahtavasta blogista ja siitä ilosta mitä onnistut jakamaan ympärillesi! <3

  15. Vima sanoo:

    Kyselin tossa reilu viikko takaperin teidän matoista mutta et ole vastannut kommenttiin ollenkaan :/ ymmärrän kyllä että kirettä pitää varmasti! 🙂

    Itse pidän myös syksystä erityisesti. Pidän lämpimästä kesästäkin, mutta syksyllä lämpimästi pukeutuminen ja iltaisin kynttilän valossa peiton alle käpertyminen on parasta! 🙂 tänä syksynä odottaa myös muutto uuteen kotiin!
    Ihanaa syksyä teidän koko perheelle!

  16. Ronja sanoo:

    Ite taidan tykätä syksystä myös eniten. Vaikka vesisade ei innostakaan, mutta oma rakas poikani syntyi lokakuun alussa, joten ehkä se tuo iloa tähän vuodenaikaan? Tosin synttärit stressaa ihan mielettömästi…
    Juurikin tuo pukeutuminen taitaa olla miun ykkösjuttu. En osaa pukeutua oikein muuhun kuin huppariin ja pitkiin housuihin, eikä oo niin tukahduttavan kuuma kuin kesällä. Villasukkia taidan nykyään enemmän tehdä kuin pitää jalassa, kun täällä kotona on aina niin kuuma. Mutta edellisessä kämpässä villarit olivat vakiovaruste. Värejä en osaa käyttää, ja kavahdan kaikkia punaisen sävyjä. Mutta puun lehdet ovat parasta ikinä, vaikka haikeudella hyvästelen kaiken vihreän. Ruskasta otettuja kuvia on ihana katsella.
    En ole ikinä epiloinut, joten en voi oikein samaistua tuohon. Tosin sheivailu on vähän sinne päin, jota ei aina jaksa tehdä. Onneksi siis voi olla pidempiä aikoja nyt karvajalkana ihan huoletta. Kukaan ei tosiaan miun jalkoja pääse kattelemaan, ei ainakaan kukaan vieras!

    Ihanaa syksyä sinne teille kaikille! Nautitaan tästä nyt täysin siemauksin!

  17. mariii sanoo:

    Sun blogi on kyllä niin paras! Jos on itellä huono päivä ni tuun lukemaan vaan sun blogia, koska täältä tulee niin hyvälle tuulelle aina! <3 Piristävää syksyä sulle sinne!

  18. Tiia Lahest sanoo:

    Juu, syksy on ihana! Kynttilät, syksyvaatteet, huivit, käsineet….hämärä tulee aina vaan aikaisemmin ja voi sytytellä kynttilöitä. Parin viikon päästä on kuopuksen synttärit ja juhlaa tiedossa. Ja sitten Halloween ja pumpkin pie!
    Mutta parasta on, kun päästään marraskuun viimeisille päiville, joulukuun alkuun ja voi oikeasti aloittaa jouluvalmistelut. Talvi ja joulu on parasta ja tähän täytyy todeta, että kyllä, olen syntynyt joulukuussa, samoin toinen tyttäreni.
    Ihanaa syksyä ja synttärijuhlia teille!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.