Yhtä en vaihda

24.04.2016

Olen mukana Indiedaysin ja Liberon Babycare -kampanjassa, johon lähdin ilomielin mukaan siitä huolimatta että meillä ei ole ollut vaippaikäistä enää vuoteen. Tässäpä ei testattu kuitenkaan vaippoja, vaan Liberon BabyCare -sarjan tuotteita, joihin kuuluvat mm. wet wipesit ja hoitoöljy, jotka sopivat kaikenikäisille ja joita meillä on käytössä edelleen.

Vauva-aikana testailtiin monen eri merkin sopivuutta sekä vaipoissa että hoitotuotteissa, mutta Liberon WetWipesien voittanutta ei lötynyt koskaan. Ne ovat ainoita wipeseja jotka pysyvät kosteana viimeiseen pyyhkeeseen asti, koska niiden paketissa on niin hyvä sulkumekanismi. Se mitä mä arvostan erityisesti Liberon wipeseissa on niiden tehokkuus hellävaraisista ainesosista huolimatta. Niillä on helppo pyyhkiä melkeinpä mitä vaan ketsuppiin tahritusta naamasta ja vauvan pyllystä Niken valkoisiin nahkalenkkareihin. Kaikki sotku irtoaa yhtä helposti, ja pyyhkeet ovat niin mietoja että ne eivät ärsytä ihoa vaan rauhoittavat sitä rapsiöljyn ja sokerijuurikasuutteen avulla. Olen putsannut niillä monet kerrat myös omat kasvoni rättiväsyneenä illalla, näillä irtoaa kaikki meikki helposti ja kasvoille jää puhdas tunne vaikka vähän putsauksessa oikaiseekin.

Me ollaan oltu lasten kanssa aina paljon liikkeellä, ja Liberon puhdistuspyyhkeet ovat pelastaneet lukemattomia sotkukatastrofeja niin automatkoilla kuin rannallakin. Ne ovat hyvä vaihtoehto silloin kun lapset leikkivät meikkileikkejä (yksi tän hetken lemppareita). Näin sotku ei ole äidin päänvaiva ollenkaan, sillä neidit osaavat mennä vaikka itse peilin eteen ja putsailla huulikiillot kulmakarvoista ja luomivärit nenästä. Wipesit pakkaan mukaan myös tulevalle Mallorcan reissulle ehdottomasti, sillä me tullaan syömään paljon jäätelöä ja jäätelö tietää sotkua.

Etenkin meidän nuoremmalla neidillä on kuiva iho, ja siihen Liberon hoitoöljy on ollut tosi hyvä. Ollaan käytetty sitä niin kylpyvedessä kuin pesun jälkeisessä kosteutuksessakin. Öljy sisältää rapsiöljyä ja E-vitamiinia, ja se on ihana myös vauvahierontaan, joka oli hitti meidän masukipuisella kuopuksella vauva-aikana. Vauvaöljyllä olen poistanut myös vedenkestävää silmämeikkiä ja kosteuttanut omia kuivia jalkojani. Hoitoöljyn ja wipesien lisäksi myös kaikki muut Libero Babycare -tuotteet ovat joutsenmerkittyjä, luonnomukaisia ja hellävaraisia ainesosiltaan. Suuressa tuoteviidakossa on helppoa kun on yksi hyvä, edullinen ja luotettava sarja joka kattaa kaikki lapsen ihonhoitotarpeet vauva-ajasta pitkälle eteenpäin.

LUKIJAKILPAILU:

Oletteko testanneet Libero Babycare -tuotteita itse tai omilla lapsillanne? Nyt on ainakin oiva tilaisuus päästä testaamaan! Vastaa kysymykseen ”Miksi lapsi tarvitsee kosketusta?” (vastaus löytyy Liberon ihokoulusta) ja osallistut suuren Libero-tuotepaketin arvontaan. Kommentoi vastauksesi tähän postaukseen ja jätä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Kaikkien kampanjabloggaajien lukijoiden kesken arvotaan 2kpl Libero Babycare -tuotepaketteja. Osallistumisaikaa arvontaan on 1.5. klo 22.00 asti. Onnea arvontaan!

Ihanaa sunnuntaita kaikille! <3


No Responses to “Yhtä en vaihda”

  1. dd sanoo:

    Ihokontakti ja kosketus ovat erittäin tärkeä tapa välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta. Lapset tarvitsevat läheisyyttä.

  2. zirpale sanoo:

    Kosketus välittää vauvalle turvallisuutta ja läheisyyttä.

  3. IITA sanoo:

    Miksi lapsi tarvitsee kosketusta?
    Lapselle, joka ei vielä ole oppinut puhumaan eikä täysin ymmärtämään sanallista viestintää, ihokontakti ja kosketus ovat erittäin tärkeä tapa välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta. Lisäksi kosketus edistää oksitosiini-hormonin eritystä, joka mm. parantaa ja rentouttaa. Ihokontakti lievittää myös kipua ja rauhoittaa sekä edistää vauvan kasvua. Lapsen ollessaan alle puoli vuotias , sen immuunikyky ei ole vielä ihan täysin ”kypsynyt” , mutta maatessaan esimerkiksi äidin vatsalla iho paljaana,se saa äidiltä vasta-aineita, jotka suojaavat tiettyjä infektioita vastaan. <3

  4. Zelinda sanoo:

    Kosketus välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta, sekä on lapsen tapa osoittaa tunteita vanhempaansa kohtaa . Kosketus myös edistää oksitosiini-hormonin eritystä ja kehittää immuunijärjestelmää 🙂

  5. Anniina sanoo:

    Kosketus on pienelle vauvalla, ja melkeinpä kaikille ihmisille elintärkeää. Tässä tiivistelmä liberon sivuilta;
    1.Lapsen sydänrytmi ja hengitys vakiintuvat ja rauhoittuvat
    2.lapsi säilyttää lämpötilansa ja hänen sokeritasapainonsa pysyy tasaisempana
    3.Se vähentää lapsen stressiä
    4.Lapsen immuunijärjestelmä kehittyy nopeammin
    5.Lapsen imemisrefleksi stimuloituu ihokontaktin ja hajun vaikutuksesta
    6.Vapautuu oksitosiinia eli hormonia, joka rauhoittaa, vähentää kipuherkkyyttä ja edistää kasvua sekä toipumista
    7.Vahvistaa kiintymistä ja tunnesiteitä lapsen ja vanhempien välillä
    8. Ihokontaktia saavat lapset itkevät vähemmän

  6. Maippi sanoo:

    Meillä on suosikkina nuo samat wipesit,saatiin neuvolan kautta näytepakkaus ja niihin ollaan palattu parin muun merkin kokeilemisen jälkeen..myös hoitoöljy löytyy pojan hoitopisteeltä!

  7. Minni-K sanoo:

    Kosketus välittää vauvalle turvallisuutta ja läheisyyttä.

  8. SHaidi sanoo:

    Kosketus tuo läheisyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Vähentää lapsen (ja äidin) stressiä 🙂

  9. AnnikaH sanoo:

    Kosketus luo lapselle turvallisuutta ja hellyyttä. Se myös rauhoittaa lasta.

  10. Miih sanoo:

    ”Lapselle, joka ei vielä ole oppinut puhumaan eikä täysin ymmärtämään sanallista viestintää, ihokontakti ja kosketus ovat erittäin tärkeä tapa välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta. Kun taputat, silität, halaat, kannat ja hierot lastasi, vahvistaa se sinun ja lapsesi välisiä siteitä, mutta samalla kosketus edistää myös oksitosiini-hormonin eritystä. ”

  11. KirSi sanoo:

    Pienelle vauvalle ihokontakti on tärkeimpiä asioita elämässä, koska se luo turvallisuutta. Vauvaa ei voi liikaa helliä ja rakastaa, ja syli onkin paras paikka pienokaiselle.

    Wet wipesit on meillä myös ehdoton suosikki ja aina mukana laukussa 🙂 Myös shampoo ja öljy testattu ja hyväksi havaittu 😀

  12. Minna sanoo:

    Kosketus välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta.

  13. Lorelei sanoo:

    Jotta hän tietäisi olevansa olemassa.

  14. Tiina sanoo:

    Iho on ihmisen suurin elin ja sen on hyvä olla kunnossa.
    Meillä kummallakin lapsella sekä otselläni atooppinen iho ja lapsia rasittaa allergiat, joiden vuoksi iho menee huonoon kuntoon. Liberon tuotteet käytössä ja todella hyviksi havaittu. Wipesit ja öljy suurimpia kulutuksen kohteita meillä!

  15. Iina sanoo:

    Kosketus tuo vauvalle läheisyyttä, hellyyttä, rakkautta ja turvallisuutta 🙂

  16. Anja sanoo:

    Itse mietin tilanteen jossa olen vauvan kanssa. Eihän sitä pötköä voi olla silittelemättä ja hellimättä. Tuntuu, että kontaktia vauvaan ei saa niin hyvin pelkästään tuijottelemalla vaan vauva kaipaa kosketuksia tunteakseen yhteyden muihin. Ja tunteakseen olonsa turvalliseksi. Siinähän sitä helliessä oksitosiinia syntyy, jota ihmiset vauvasta vaariin tarvitsevat 😉

  17. Mari sanoo:

    Lapsi tarvitsee kosketusta tunteakseen olevansa tärkeä,rakastettu. Lapsi saa kosketuksesta myös turvallisuuden tunteen <3

  18. Pihka sanoo:

    Meillä tykätään myös Liberon tuotteista, vaipatkin on osoittautuneet meille parhaiksi.

    Kosketus on erittäin tärkeä tapa välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta. Se on myös lapselle tärkeä tapa osoittaa tunteita. Kosketus vapauttaa oksitosiinia ja kehittää immuunijärjestelmää.

  19. Överit sanoo:

    Hyvät blogit + väkinäiset, käsikirjoitetut yhteistyöpostaukset = meh. Tietysti ihanaa, että bloggaamisesta voi tehdä ammatin ja sentään nykyään yhteistyöpostauksista ja kampanjoista ilmotetaan (melkein) asianmukaisesti, mutta sattuu vähän silmiin mainoslauseiden kömpelö tunkeminen teksiin omien juttujen väliin ja samat setit joka blogissa.
    Varmaan se on pakkokin portaaleissa, ylimainostamista pitäisi varmaan syyttää niitä eikä bloggaajia, mutta on vaan niin harmi. Eikä kyllä tule tuotteistakaan ihan erityisen luotettava ja rehti kuva.
    Parempi tosiaan tietysti että mainokset on selkeitä piilomainonnan sijasta ja toisille bloggaajien antamat suositukset on varmasti ihan tähdellisiä, mutta pikkuhiljaa herää mainostettuja tuotteita (varsinkin mitä käsikirjoitetumpia ovat) kohtaan vaan enemmän inho kun rehellisen suosituksen fiilis. Pointsit esim. Nelli Kentälle, joka uskalsi sanoa yhteistyöpidennysten olevan huonolaatuisia. Kaipaan vähän pienempien blogien aikaa, jolloin kyseessä oli tuotearvosteluja eikä pelkkää mainosta

  20. Amelie sanoo:

    Kosketus vahvistaa vanhemman ja lapsen välisiä siteitä, mutta samalla kosketus edistää myös oksitosiini-hormonin eritystä. Tällä hormonilla on useita tärkeitä ominaisuuksia – se esimerkiksi parantaa ja rentouttaa. Lapset tarvitsevat läheisyyttä, niin yksinkertaista se on.
    Lapselle, joka ei vielä ole oppinut puhumaan eikä täysin ymmärtämään sanallista viestintää, ihokontakti ja kosketus ovat erittäin tärkeä tapa välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta. Se on myös lapselle tärkeä tapa osoittaa tunteitansa vanhempiinsa.

  21. tuutti sanoo:

    Lapsi tarvitsee kosketusta kehittyäkseen.

  22. Sannak sanoo:

    Jotta hän kehittyisi ja tuntisi itsensä olemassa olevaksi, turvalliseksi. Lapsen aina identiteetistä, itsetuntoon ja oman itsensä hyväksymiseen tarvitsee kosketusta 🙂

  23. hanna sanoo:

    Vauvat ja lapset tarvitsevat ihokosketusta tunteakseen olonsa turvalliseksi, rakastetuksi. Ihokosketus pienestä pitäen vaikuttaa koko lapsen kehitykseen ja sillä on suuri merkitys tulevaisuudessa ja lapsen kasvussa <3

  24. Jessica N sanoo:

    Lapsille kosketus on erittäin tärkeää, se tuo lapselle turvallisuuden tunteen ja läheisyyttä!

  25. Vepe sanoo:

    Kosketus on lapselle tärkeää mm. siksi, että oppii kehonsa rajoja, tuntoaisti kehittyy vauvana:) Kosketus luo myös turvallisuuden tunnetta äidin ja lapsen välille. Ihana olisi voittaa tuo paketti! Tulisi kovaan käyttöön tuo vauvaöljy. Itekin rasvailen sillä kuivia jalkojani. Sulla on huippu, maailman piristävin ja positiivisin blogi!

  26. helou sanoo:

    Kosketuksen kautta lapselle voi välittää rakkautta ja turvallisuutta.

  27. Elina sanoo:

    Lapsille kosketus on todella tärkeää, lapsi tuntee olonsa turvalliseksi ja tärkeäksi.
    Yritänkin aina koskettaa hellästi lapsia ja aina huomaa kuinka tulee hymy kasvoille tai jos lapsi vaikka pahottaa mielensä niin kosketus rauhottaa lähes aina. 🙂

  28. sanninen sanoo:

    Kosketuksella on monta merkitystä. Se tuo turvaa ja läheisyyttä, lievittää stressiä ja rauhoittaa.

    Kaikki tämä koskee lapsia, mutta yhtä lailla myös aikuisia, välittävä kosketus on maailman paras lääke 🙂

  29. Hannele sanoo:

    Kosketus luo turvaa ja läheisyyttä 🙂

  30. jasminella82 sanoo:

    Kosketus vahvistaa vanhemman ja lapsen välisiä siteitä, mutta samalla kosketus edistää myös oksitosiini-hormonin eritystä. Tällä hormonilla on useita tärkeitä ominaisuuksia – se esimerkiksi parantaa ja rentouttaa. Lapset tarvitsevat läheisyyttä, niin yksinkertaista se on.
    Lapselle, joka ei vielä ole oppinut puhumaan eikä täysin ymmärtämään sanallista viestintää, ihokontakti ja kosketus ovat erittäin tärkeä tapa välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta.

    Paketille oli varmasti käyttöä 5kk vanhan pojan kanssa

  31. Krista sanoo:

    Kosketus välittää vauvalle läheisyyttä,turvallisuuden tunnetta ja rakkautta 🙂

  32. jonna sanoo:

    Pienen pienet vauvat sekä isommatkin lapset tarvitsevat kosketusta tunteakseen rakkauden ja turvallisuuden tunteen. Mikäpä myöskään on ihanampaa kuin nukkua aivan pienen vauvan kanssa ihokontaktissa kokoyön tietäen, että saa siten lapsen tuntemaan olonsa turvalliseksi.

  33. Viivi sanoo:

    Lapsi tarvitsee läheisyyttä voidakseen kokea olonsa turvalliseksi. Ja se lapsen läheisyys tekee niiiiiin hyvää itsellekkin.<3

  34. Anni sanoo:

    Kosketus välittää vauvalle läheisyyttä ja hän tuntee olonsa turvalliseksi. Perusluottamus syntyy lapselle vauva aikana, kun hänen tarpeisiin vastataan.

  35. Rebecca sanoo:

    Lapsi tarvitsee kosketusta jotta tuntee läheisyyden, hellyyden, turvallisuuden Sekä oppii tunnistamaan omia raajojaan. Kosketuksesta hyötyy myös toinen osapuoli sillä jokainen ihminen tarvitsee kosketusta, ihokontaktia rakkautta ja läheisyyttä.
    Meillä käytössä meidän esikoisella Liberon tuotteet vaipoista suihkunpuolelle koska ne on vaan todettu parhaiksi ! 🙂

  36. JMT sanoo:

    Kosketus luo turvaa ja läheisyyttä <3

  37. Sanna sanoo:

    Vauva tarvitsee kosketusta kokeakseen turvallisuutta, läheisyyttä ja parasta, eli rakkautta <3

  38. Karol sanoo:

    Kosketus on kaikille tärkeätä, mutta vauvoille vielä enemmän kun vasta opettelevat läheisyyteen jne 🙂

  39. Melissa sanoo:

    On pakko kommentoida että ainakin noi wet wipesit haisee ja maistuu niin pahalta! Oon tosi pettynyt näihin. Aina ollaan käytetty liberon tuotteita lapsilla, mutta nyt vaihtus Natusaniin. Jos pyyhin vaikka esikoisen suun, niin pientä ällöttää niin paljon, ja itelle jää aina kädet haisemaan noista :/ en tiedä onko muut tullu samaa huomatuksi, mutta meille ei toimi ei!

  40. Lotta sanoo:

    Kosketus välittää turvallisuutts ja hellyyttä lapselle ☺

  41. Veera sanoo:

    Lapsen sydänrytmi ja hengitys vakiintuvat ja rauhoittuvat
    Lapsi säilyttää lämpötilansa ja hänen sokeritasapainonsa pysyy tasaisempana
    Se vähentää lapsen stressiä
    Lapsen immuunijärjestelmä kehittyy nopeammin
    Lapsen imemisrefleksi stimuloituu ihokontaktin ja hajun vaikutuksesta
    Vapautuu oksitosiinia eli hormonia, joka rauhoittaa, vähentää kipuherkkyyttä ja edistää kasvua sekä toipumista
    Vahvistaa kiintymistä ja tunnesiteitä lapsen ja vanhempien välillä
    Ihokontaktia saavat lapset itkevät vähemmän

  42. Salla sanoo:

    Kosketus välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta!

  43. Pinja sanoo:

    Kosketus luo turvallisuutta, läheisyyttä ja rakkautta. Vauvat (miks ei muutkin lapset) tarvitsevat sitä! 🙂

  44. sanna sanoo:

    Kosketus ja ihokontakti on vauvalle (lapsille ja aikuisille myös) sekä henkisesti että fyysisesti tärkeää. Luetella voi vaikka mitä, mutta itse pidän tärkeimpänä turvallisuuden tunnetta joka viestittää samalla rakkautta ja läheisyyttä. Meillä neljän hengen perhe joista kolme on atoopikkoja, joten hyvät ihonhoito tuotteet ois jees. Liberot täälläkin hyväksi todettuja! 🙂

  45. Laura sanoo:

    Kun lapsi ei osaa vielä kommentoida sanoin ja selkein elein, eikä ymmärrä sitä meidänkään tuottamana (täysin), niin sekä häneltä että hänelle se tärkein kaikista on kosketus. En malta odottaa, että oma esikoiseni syntyy syyskuussa ja saan luoda häneen ensikosketuksen! <3

  46. Leimu sanoo:

    Kosketus luo lapselle turvallisen todellisuuden.

  47. Emmilia sanoo:

    Kosketus kertoo vauvalle että hänestä välitetään, häntä rakastetaan ja tuo hänelle turvallisen olon.

  48. Henna sanoo:

    Kosketus luo lapselle turvallisuuden ja läheisyyden tunteen. Kosketus viestittää välittämistä ja rakkautta.

  49. Maria sanoo:

    Kosketus välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta, sekä on lapsen tapa osoittaa tunteita vanhempaansa kohtaan. Kosketus myös edistää oksitosiini-hormonin eritystä ja kehittää immuunijärjestelmää.

  50. Hennaaa sanoo:

    Kosketus välittää lapselle läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta, sekä on lapsen tapa osoittaa tunteita vanhempaansa kohtaa .

  51. Memmu sanoo:

    Kosketuksen kautta voi välittää tunteita; rakkautta ja hellyyttä sekä luoda turvallisuuden tunnetta. Aiheesta oli viime viikolla juttu myös eräässä sanomalehdessä ja siinä huomioitiin samoja asioita myös aikuisten kohdalla sekä todettiin, että kosketus mm. vähentää stressiä ja parantaa mielialaa 🙂

  52. juppe sanoo:

    mulle tulee ensimmäisenä mieleen, että kosketus on tärkeää lapsen tunnekehittymisen kannalta. samalla lapsi kokee välittämistä ja saa huomiota osakseen. silittely ja paijailu varmasti rauhoittaa.

  53. Sartsuli sanoo:

    Kosketus vapauttaa oksitosiinia. Tällä hormonilla on useita tärkeitä ominaisuuksia – se esimerkiksi parantaa ja rentouttaa.

  54. esba sanoo:

    turvaa ja läheisyyttä ja rakkautta myös!

  55. sohvi sanoo:

    Tuo lapselle tunteen, että hänestä välitetään. Ehdottomasti antaa läheisyyden, rakkauden ja välittämisen tunteen!

  56. janni sanoo:

    Turvallisuuden tunne, läheisyys, tunteiden osoittaminen 🙂

  57. kiia sanoo:

    Kosketus välittää vauvalle turvallisuutta ja läheisyyttä!
    Ja pakko samalla kommentoida tähän(koska oon laiska jättämään kommentteja✌) että en kestä tyttöjänne! niin ihania, saa aina hymyn kasvoille itsellenikin!

  58. Primrose sanoo:

    Kosketus tuo vauvalle turvallisen tunteen ja se on paras tapa osoittaa lapselle hellyyttä ja läheisyyttä.

  59. Marika sanoo:

    Kosketus välittää turvallisuutta, läheisyyttä, rakkautta ym.

  60. Eve sanoo:

    Kosketus tuo lapselle turvallisuuden tunteen sekä antaa läheisyyttä. Kosketus myös useasti rauhoittaa lasta. Se on myös tapa osoittaa rakkautta lasta kohtaan.

  61. Saara sanoo:

    <3 Kosketus välittää läheisyyttä, turvallisuutta, hellyyttä ja rakkautta. Se on myös lapselle tärkeä tapa osoittaa tunteitansa sinuun. Se vahvistaa sinun ja lapsesi välisiä siteitä, mutta samalla kosketus edistää myös oksitosiini-hormonin eritystä. <3

  62. anna s. sanoo:

    Kosketus tuo turvaa ja läheisyyttä vauvalle. Mutta tekee myös hyvää äidille 🙂

  63. mirasusanna sanoo:

    Kosketus välittää vauvalle turvallisuutta ja läheisyyttä sekä vähentää stressiä.

  64. Milla sanoo:

    Turvallisuus, hellyys, läheisyys, rakkaus

  65. hilkka sanoo:

    Turvallisuuden tunne, läheisyyden tunne ja tunteiden osoittaminen

  66. Jassu sanoo:

    Tuo läheisyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Vähentää stressiä ja rauhoittaa.

  67. Hanna Tunkara sanoo:

    Kosketus on tapa kommunikoida lapsen kanssa ja osoittaa hänelle tunteita

  68. Mymmyryy sanoo:

    Meillä luotetaan vain liberoon. Muita merkkejä satunnaisesti kokeiltu mutta aina palattu liberon tuotteisiin 🙂

    Kosketus luo vauvalle turvallisuutta. Mikäs sen parempi rakkauden osoitus kun hellä kosketus ja läheisyys.

  69. jennisusanna sanoo:

    Omia lapsia ei ole, mutta baby oil ja kosteuspyyhkeet olleet itselläni kovassa käytössä 😀

  70. Milla sanoo:

    Itse en ennen osannut ajatellakkaan miten läheisyys ja esim. ihokontakti vaikuttaa lapseen.

    Nyt esikoiseni on reilun kuukauden ikäinen, ja kärsii refluksioireista. Huomaan miten pelkästään kosketus vaikuttaa vauvaan, ja saa sen rauhoittumaan. Olen myös kiinnittänyt huomiota, että erityisesti niskan ja vatsan koskeminen saa vauvan rauhoittumaan.

    Ihokontakti on meillä iso osa arkea. Siitä nauttii niin äiti, kuin lapsikin. 🙂

  71. Tiina sanoo:

    Kosketus luo turvallisuutta ja auttaa lasta kehittymään ja kasvamaan <3

  72. Rullus sanoo:

    Kosketus ja läheisyys on ihmiselle tärkeitä koko elämän ajan!

  73. Siinatar sanoo:

    Kosketus luo lapselle turvallisuutta ja hellyyttä. Luo perustan psyykkiselle kehitykselle. Mukaan mahtavaan arvontaan!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.