EPÄsynnytyskertomus

16.09.2011

Varmaan suurin osa teistä on miettinyt että miksi en oo postannu viikkoon ja syy siihen on se että vietin juuri viisi yötä kätilöopiston päivystysosastolla. Voin kertoa että kokemuksena toi sairaalareissu on yks mun elämän ahdistavimpia ja oon maailman onnellisin että pääsin eilen kotiin. Aattelin nyt kertoa teille tälleen mun päivistä sairaalassa ja siitä miksi sinne jouduin alunperin.

Lauantai 10.9.2011 rv 34+3
En ollut koskaan ennen edes tuntenut tai huomannut kunnolla yhtään supistusta mutta perjantai-iltana mulla alkoi  säännölliset supistukset alle 10min välein jotka oli myös jonkin verran kivuliaita. Ne supistukset meni kumminkin ohi parissa tunnissa ja menin nukkumaan normaalisti. Lauantai-aamuna supistukset jatkuivat taas ja tulivat jo viiden minuutin välein, soitin kättärille ja ne sanoi että ”no tuu nyt käymään mut tuskin siinä mitään on”. Lähdettiin sitten Oton kanssa taksilla käymään siellä ja mut laitettiin heti käyrille ja siihen piirtyi tasaisesti supistuksia ja vauvan hyvät sydänäänet.
                     Käyrien jälkeen lääkäri tutki mut ja ultrasi ja ensimmäinen järkytys oli siinä että vauva josta on kokoajan neuvolassa sanottu että ”hienosti on edelleen raivotarjonnassa” olikin perätilassa. Neuvolatäti oli just edellisenä päivänä kehunu mulle kuinka pää tuntuu selkeesti alhaalla ja että varmaan kiinnittyy pian, mut tais neuvolatädillä mennä pahemman kerran perse ja pää sekasin koska mä oisin kyllä tuntenut jos meidän 2,5kiloiseksi arvioitu vauva ois perjantain ja lauantain välillä kääntyny täydellisesti eripäin.
                     Seuraavaksi lääkäri päätti järkyttää mua kertomalla että mun kohdunkaulakanavaa on jäljellä alle 1cm ja kohdunsuu on yhdelle sormelle auki ja että en todellakaan ole kuulemma menossa kotiin vaan jään sairaalaan sisälle. Otto lähti sitten kotoa hakemaan mulle tavaroita ja mä sain tunnin aikana neljä Nifangin -nimistä supistuksia estävää lääkettä ja kortisonipiikin jonka tarkoitus oli kypsyttää vauvan keuhkoja. Nifanginit eivät lopettaneet supistuksia mutta supistukset muuttuivat kumminkin epäsäännöllisemmiksi ja vähemmän voimakkaiksi. Illalla supistukset taas lisääntyivät ja sain lisää Nifanginia ja uuden kortisonipiikin 12h kuluttua edellisestä. Vietettiin ilta Oton kanssa mun huoneessa ihmetellen että mitä ihmettä tässä on just tapahtunut ja kymmenen aikoihin murun piti lähteä kotiin ja mä jäin yksin mun huoneeseen.


Sunnuntai 11.9.2011 rv 34+4
Sunnuntaina sain vielä kaksi kortisonipiikkiä ja lisää Nifanginiä ja mulle sanottiin että kunhan kaikki kortisonipiikit on annettu he eivät enää aio estää vauvaa syntymästä jos vauva päättäisi syntyä. Mulle myös sanottiin että pääsen maanantaina kotiin jos supistukset loppuvat. Olin päivän aikana useaan kertaan käyrillä ja supistuksia piirtyi kokoajan tasaiseen tahtiin.

Maanantai 12.9.2011 rv 34+5
Aamupäivällä osastonlääkäri tutki mut ja sanoi että kohdunsuun tilanne ei ole edistynyt ja pääsen kotiin. Odottelin sitten että Otto pääsee töistä ja mennään yhtä matkaa ja sitten Otto tulikin siinä iltapäivällä ja mut laitettiin vielä viimeisen kerran käyrille. Supistukset olivatkin tosi voimakkaita ja tulivat taas alle 5min välein joten kätilö päätti että eri lääkäri tutkii mut. Edellisestä tutkimuksesta oli siis noin 6 tuntia ja sitten mut tutkittiin ja yhtäkkiä lääkäri ilmoitti että kohdunkaulakanava on kokonaan hävinnyt ja mä oon 3cm auki. Mun kotiinlähtö peruttiin ja sain taas Nifanginia ja määräyksen täydellisestä vuodelevosta vaikka mulle oli just edellisenä päivänä luvattu et kortisonipiikkien jälkeen vauvaa ei enää esteltäisi syntymästä.
                      Kätilö ja lääkäri molemmat sanoi että nyt on enää päivistä kiinni ennen kuin vauva syntyy ja Nifanginit voivat hidastaa synnytyksen edistymistä korkeintaan parilla tunnilla. Makasin siinä sitten koko illan  ihan paikoillaan ja en saanut edes  ruokaa hakea itse.. Ajattelin että eihän tää voi olla totta et meiän neiti syntyy jo nyt, kuukauden etuajassa mut pakkohan se oli uskoa kun mulle niin sanotttiin. Oltiin kyl ihan häkeltyneitä Oton kanssa mut kumminki onnellisia koska meille sanottiin et vauvalla ei oo mitään hätää vaikka syntyiskin nyt koska hän on niin hyvän kokoinen jo. Otto lähti sitten taas yöksi kotiin ja lupasi tulla heti takaisin jos soitan että siirryn synnytyssaliin.


Tiistai 13.9.2011 rv 34+6
Mut herätettiin aamulla jo seitsemän jälkeen uuteen lääkärintutkimukseen ja lääkäri teki taas sisätutkimuksen ja kohdunsuu oli kuulemma auennut sentin lisää ja olin nyt jo 4cm auki. Lääkäri tutki mua yhteensä varmaan puoli tuntia ja se tuntu ihan hirveeltä, varsinkin kun se ei selittäny mitään ja kouri vaan. Mulla oli oikeesti jo kyyneleet silmissä. Yhtäkkiä lääkäri alkoi puhumaan jostain väliseinästä joka kuulemma saattais estää alatiesynnytyksen ja kuulemma hänen piti keskustella ylilääkärin kanssa. Mä en saanut sit syödä enkä juoda moneen tuntiin mitään koska oli olemassa mahdollisuus et joutuisin sektioon samana päivänä.  Parin tunnin syömättömyyden jälkeen kätilö tuli kertomaan että ”väliseinä” josta mulle ei edelleenkään kerrottu mitään ei kuulemma olisi este alatiesynnytykselle ja sain syödä vihdoin aamupalaa.
                       Olin edelleen täydellisessä vuodelevossa koska vauvalle olisi parempi jos pysyisi masussa keskiviikkoon asti ja olisi tasan 35-viikkoinen. Siinä sitten makoiltiin Oton kanssa koko päivä ja mietittiin et onkohan meillä oma pikkuinen jo seuraavana päivänä sylissä. Epätodelliselta se tuntui mut silti aika ihanalta, varsinkin kun meille sanottiin et vauvalla ei oo hätää vaikka syntyiskin. Supistuksetkin piirtyi käyrille kokoajan tasaisen voimakkaina mut mulla ei kumminkaan ollu kovia kipuja. Illalla vielä eri lääkäri teki mulle sisätutkimuksen ja sanoi että kohdunsuun tilanne on pysyny samana ja Otto voi vielä lähteä kotiin.


Keskiviikko 14.9.2011 rv 35+0
Keskiviikkoaamuna sain vihdoinkin luvan liikkua koska vauva oli 35-viikkoinen ja kätilöt kertoi että lantiota pyörittelemällä ja pysyttelemällä pystyasennossa voisin edistää synnytyksen etenemistä. Mä siinä sitten heiluin koko päivän ku heinämies ja keinuin ja kävelin portaita alas ja ylös kanttiiniin Oton kanssa. Oli ihanaa vaihtelua monen päivän tylsän sängyssä makaamisen jälkeen kun sai liikkua. Supistuksetkin tuntuivat ehkä hieman voimakkaammin ja pidin kuumavesipulloa alaselällä ja ajattelin että olin aina kuvitellut et avautumisvaiheen supistukset ois paljon kivuliaampia.
                      Illalla mulle tultiin taas tekemään sisätutkimus ja yhtäkkiä lääkäri ilmottaa että ”Mistä neljästä sentistä te ootte kokoajan puhunu? Mun mielestä tää ei oo kuin kaksi senttiä ja kohdunkaulakanavaakin on vielä sentti jäljellä. Ja mikä ihmeen väliseinä, täällä on minimaalisen ohut ylimääränen limakalvo joka ei tosiaan vaikuta synnytykseen yhtään mitenkään”. Lääkäri oli aivan ihmeissään että miksi mulle on sanottu että synnytys tapahtuu ihan lähiaikoina kun ei tilanne ollut edistynyt lähes ollenkaan. Hän sanoi että saattaa mennä vaikka yliaikaiseksi vielä, kaikki on kuulemma mahdollista. Mä sit kysyin että voisinko sit vihdoinkin päästä kotiin kun kerran mitään ei tapahdu mut jouduin sit olemaan vielä yhden yön tarkkailussa.


Torstai 15.9.2011 rv 35+1
Eilen aamulla mut laitettiin taas käyrille ja sinne piirty sellasia supistuksia että paperissa ei riittäny tila kun oli niin voimakkaita. Sain kipulääkettä supistuksiin mutta se ei kyllä kauheesti auttanut. Olin käyrillä reilusti yli tunnin ja supistukset tuli
vat kokoajan suunnilleen kolmen minuutin välein. Otto tuli heti aamusta osastolle mun kanssa ja nukuttiin sit yhdessä siinä sängyllä ja odoteltiin. Yhdentoista aikoihin kätilö tuli kertomaan että mä pääsen kotiin. Me jäätiin kumminkin vielä odottelemaan kyytiä kahteen asti ja yhden jälkeen mulle tehtiin vielä yksi sisätutkimus. Lääkäri oli eri kuin keskiviikkona mutta hänkin ihmetteli että miten ihmeessä kukaan on voinut sanoa että kohdunsuu olisi 4cm auki. Tilanne ei siis ollut edennyt yhtään ja pääsin eilen kahdelta kotiin.

Siinä on pari kuvaa mun masusta ja tossa on yks käyrä oliskohan toi maanantailta? Eli toi oikeenpuolimmainen viiva on supistuskäyrää ja toi toinen on sit sydänäänikäyrää.

Nyt mä oon sitten ollut yhden yön kotona ja oon edelleenkin ihan sekasin ton koko sairaalareissun osalta. Mä en tykänny yhdestäkään lääkäristä joka mut tutki, jokainen niistä sanoi ihan eriä ja kyseenalaisti kollegoidensa havainnot jotenki tosi törkeellä tavalla. Ne puhui meille välillä niinku idiooteille vaikka me ei kertaakaan oltu itse väitetty et mun synnytys ois käynnistyny vaan muut lääkärit oli ihan itse sellasia merkintöjä tehneet. Olin jo lähellä joutua sektioonkin ja ihan turhaan vielä. Pakko sanoo että kätilöopiston lääkärit ei mun mielestä ollu mistään kotosin, ihan kamalia kaikki; ei tienny mistään mitään ja vaikka o8iskin tiennyt niin ei selittänyt asiallisesti meille mitään. Kätilöt sensijaan oli lähes poikkeuksetta ihania ja tosi mukavia, varsinkin kaikki  nuoremmat ja kätilöopiskelijat.
                         Toi koko sairaalareissu oli mun mielestä ihan täys farssi koska me saatiin kokoajan väärää tietoa ja nyt mulla on tosi epävarma olo kun oon kotona ja pelkään kokoajan et joku menee pieleen. Mun mielestä on myös ihan hirveetä että meille useaan otteeseen sanottiin että ”ilman vauvaa ette kyllä enää lähde täältä kotiin”, ”kyllä se sieltä ennen loppuviikkoa tulee” ja ”taitaa tulla tyttären synttärit vielä ennen äidin omia” (viitaten mun synttäreihin jotka on siis sunnuntaina) vaikka mitään tarkkaa tietoa mun synnytysajankohdasta ei kenelläkään ollut. Tottakai me sit uskottiin kun meille näin sanottiin ja oikeesti synnytys ei ollut edes käynnissä ja vauva saattaa syntyä vaikka kuukauden päästä.
                          Lopputuloksena on nyt siis se että mä oon 2cm auki, kotona, heti jos lapsivedet menee mun täytyy perätilan takia mennä makuuasentoon ja ambulanssilla sairaalaan koska on olemassa napanuoran esiinluiskahtamisen vaara. Muutenkin heti jos mun tilassa tapahtuu muutoksia mun pitää heti ottaa yhteys päivystysosastoon. Mun supistukset on vähentyneet ihan itsestään nyt kun niitä ei kokoajan provosoida ottamalla käyrää ja tökkimällä mun mahaa ja mulla on suhteellisen normaali olotila. Mulle on varattu kontrolliaika 26.9. ja mun pitää mennä lantion kuvaukseen rv36 jälkeen jotta voidaan selvittää onko alatiesynnytys mahdollinen mun lantion koon puolesta, jos ei ole niin sitten mulle varataan aika sektioon.

Ei menny tosiaan ihan niinku elokuvissa tää raskaus ja mua pelottaa et mitä kaikkee tästä vielä loppujenlopuksi tulee. Nyt ei auta kun toivoa parasta ja odotella, mut en tiiä musta tuntuu et sekoon tän epätietosuuden kanssa. Mä yleensä kirjotan tätä blogia aina teitä varten, en itseäni mut tää merkintä on nyt tällanen superpitkä koska haluan itse muistaa kaiken just niinku kaikki tapahtu ja sen takia kirjotin jokaikisen yksityiskohdan noin tarkkaan. Jos joku jaksoi lukea koko tekstin niin nostan kyllä hattua! :D Mutta joo tässä sen pidemmittä puheitta kiitän vielä tositosi paljon kaikkia jotka on mua tsempannu Facebookissa ja muutenkin, ootte aivan ihania ja en ois jaksanu tätä kyllä mitenkään ilman teitä♥  Ja täytyy myös kiittää Ottoa, ilman Ottoa mulla ois usko loppunu tähän hommaan jo aikapäiviä sitten, mut muru jakso olla mun tukena sairaalassa ja vakuuttaa että vielä kaikki menee hyvin♥


62 Responses to “EPÄsynnytyskertomus”

 1. Anonymous sanoo:

  No huhhuh! Aika jänniä lääkäreitä :OMutta, yritä jaksaa ♥♥

 2. Anonymous sanoo:

  Olin ihan varma et oot synnyttäny jo, ku sust ei kuulunu mitään! Tosi harmi et kävi noin ja sait huonon kokemuksen. :/ Tsemppejä kuitenkin sinne! :)

 3. Anonymous sanoo:

  Ootahan vaan niitä supistuksia ku oikeesti oot siellä synnyttämässä, ne jos jotkut on kipeitä:D Mut itekkii olin 3vko sitten synnyttämässä enkä ees ’muista’ miltä se tuntu. Tekee niin törkeen kipeetä et sitä ei ees tajua sen jälkeen miten paljon se oikeesti koski. Mä kärvistelin ite noiden 3minuutin säännöllisten supistusten kaa 19 tuntia ja olin sillonki niukasti yhelle sormelle auki ja sain epiduraalin jo kun olin sit 2cm auki, kesti niin sika pitkään ja mä en voinu ku huutaa ja itkee..

 4. Milla sanoo:

  :/ Inhottavaa! Tsemppiä teille! <3millamainen.blogspot.com

 5. Piipero sanoo:

  Huh mikä juttu! Onneksi ootte kaikki kunnossa, mua niin jännitti teidän puolesta.. Hirveästi tsemppia loppu aikaan ja toivottavasti kaikki menee hyvin <3

 6. jensku sanoo:

  ohoh mikä tarina! hassua että noi lääkärit oli noin epätietoisia kaikesta ja eri mieltä toistensa kanssa O.o Onneksi tyttö on kuitenkin jo ihan hyvän ikäinen jos päättääkin syntyä :) lisäsin sut muutes facebookissa kaveriks, hyväksy jos haluat, olis kiva jutella vauvajuttuja ja sellasta :D huomasin muutes että oot käyny oulun lyseon lukiota, ite kävin IB puolta yhden vuoden ajan kun kempeleessä asuin :D

 7. Essi sanoo:

  Eikai noi olis vaan ollut ”harjoitussupistuksia”? Itsehän en ole synnyttänyt ja toi oli vaan arvaus mut tosiaan vähän omituiselta tuntuu jos lääkärit vaan lässyttää paskaa. Nyt otat vaan rauhallisesti ja kyllä se tyttö ajoissa syntyy! <3 Voimia sulle ja Otolle! <3 =)

 8. Anonymous sanoo:

  Harmi, että nyt kävi näin :( Mutta paljonpaljon tsemppiä sinne! <3 ja voimia molemmille ihan sikana<3

 9. Jarno sanoo:

  Onko viel siis mahdollista, et sulla alkaa supistuksia uudelleen tässä pian tai lähiaikoina, et vaavi syntyiski ennen laskettua aikaa? :o Anteeksi en jaksanut lukea aivan alusta asti :D

 10. Karo sanoo:

  No jo oli. :/ Luulin et sun reissus oli vähän toisenmoinen.. Tsemppiä Iina murunen ja koita nyt pärjäillä ja ottaa ihan iisisti <3MÄ ainakin uskon ja oon itseasias ihan varma et teillä menee kaikki hyvin, sulle vaan sattu tosi paskamaist tuuria et noi lääkärit oli tommosia mitä oli.. Ihan harmittaa sun puolesta. :( <3

 11. zenjen sanoo:

  Ei herranen aika! Oon ihan raivon partaalla luettuani tän, siis mitä toimintaa lääkäreiltä toi muka on! Huh huh, jäi vaan mietityttämään et tapahtuuko siellä samanlaista useinkin, voin vaan kuvitella ettei ensisynnyttäjälle jää kovin hyvät muistot tosta.. Hrr! Mutta kuitenkin, paljon tsemppiä teille, ei siihen laskettuun aikaankaan ole enää kauheasti jäljellä! :) <3

 12. Ansku sanoo:

  Oi voi, kauheita oot joutunu kokemaan ;S toivotaan että nyt kaikki menee loppujenlopuks hyvin ja neiti pääsis syntymään ihan alateitse :)<3 Inhottavaa kyllä on jos lääkärit on inhottavia, varsinkin kun muutenkin on niin inhottavaa olla ees koko sairaalassa niin sitten vielä kohdellaa huonosti niin ei kiva ;/ Toivotaan että ens kerralla sun kohalle sattuis mukavempia ihmsiä :)

 13. Anonymous sanoo:

  Voi jestas mikä reissu, mut onneks sä ja masuasukki ootte kunnossa :) <3

 14. Anonymous sanoo:

  Tosi harmi, että sait noin huonon kokemuksen tosta touhusta! :-( Mut eiköhän se vauvan oikea maailmaanputkahdus tapahtuisi paremmissa merkeissä ja osuisi mukavempaa henkilökuntaa kohdalle, tossa oli harmia jo ihan riittävästi yhdelle äidille ja isälle.Kamalasti tsemppiä sekä voimia, ja hyvää raskauden loppuaikaa. <3

 15. Nora sanoo:

  Hui kauheeta! Ihan tyhmää tollanen. Voimia teille murusille ♥

 16. Kisu sanoo:

  luin koko jutun koska jopa säikähdin tota otsikkoa ja näin ku ääää aattelin et apua mitä on tapahtunu mut loppujenlopuks onneks kaikki on kunnossa : ) ja kyl on lääkärit sit ollu mulkkuja teille, huah >: ((( mut no onnkes tiiät mitä teet tietyis tilanteissa ni se varmaa helpottaa sunki oloo vaik onha toi varmasti jopa aika pelottavaakimut hei paljon tsemppiä, kyllä uskon et kaikki tulee menemään hyvin, otolle kans paljon voimia sinne ♥(:

 17. nani sanoo:

  ääh, kurja kokemus ollu teillä :( mut paljon tsemppiä tulevaan, uskon että hyvin menee!! :) <3

 18. Atia sanoo:

  Olipas nihkeä lääkärikokemus.Itellä ei Kättäristä mitään kovin hyviä kokemuksia ole, lääkärit on tosi törkeitä siellä. Voisitkohan sie saada millään ilveellä vaihdettua Kättäriä Naistenklinikaksi? Ei muuta kun voimia teille molemmille loppuraskauteen!

 19. Charlotte sanoo:

  voi ei! kyllä laitto vihaks noitten lääkäreiden toiminta!! Onneksi sinä ja vauva ootte kunnossa <3 tosi harmillista että tuli tommonen kurja kokemus matkaan :(

 20. Anonymous sanoo:

  jaksoin lukea koko jutun! :) tsemppiä loppuraskauteen! se on varmasti jännittävintä…! <3

 21. Anonymous sanoo:

  Voimia teille <3 Toivottavasti synnytys menee hyvin, tsempit synnytykseen, olet ihana <3

 22. Anonymous sanoo:

  No huhhuh minkälaisii lääkäreitä :o mut tosi paljon tsemppii teille♥-Aino

 23. Anonymous sanoo:

  Paljon voimiii sinne suuntaan <3 !

 24. Anonymous sanoo:

  Voi sua pientä :( Haleja sinne! ~Kiatipoti~

 25. tinpe sanoo:

  No huhhuh, ihme sekoilua lääkäreiltä. Voimia<3

 26. Essi sanoo:

  onneks on kaikki hyvin sulla ja vauvalla!:) mut jännä kyllä kun kaikki lääkärit sanoo ihan eri asioita…

 27. titti sanoo:

  Tsemiä kovasti! Siis mulla on päälle päin tosi kapee lantio, ei mua mitään kuvattu! Neuvolas koko ajan peloteltiin ettei mahdu syntyyn. Synnärillä sit eläkkeellä oleva kätilö/lääkäri/mikä lie tutki ja sano et hyvin mahtuu syntyyn alakautta. Ja niin mahtuikin. Meille sanottiin et syntyy n. 1kk etuajassa vaikkei muita merkkejä ollu ku et oli kiinnittyny ja laskeutunut tosi aikaisin. Meni sit yliajalle 9pvä! Ja pojan piti olla tooosi pieni, max. 3kg… Joo 3930g oli!

 28. jansky sanoo:

  Hoitiko sua siellä semmonen lääkäri millä oli vaaleet lyhyet hiukset? Johanna nimeltään..?

 29. Sirkku sanoo:

  Voi kauhea mikä reissu teillä on ollu! :O Mutta onneksi kaikki on nyt hyvin, koitahan lepäillä että pääsisitte mahollisimman pitkälle ilman suppareita. :)Pistin sulle muuten facebookissa viestiä, ku törmäsin sun profiiliin. Näin nimittäin susta yks yö unta. :DDMutta niin, oikein kovasti voimia! <3

 30. Kiki sanoo:

  No just joo ! Aikamoista sekoilua laakareilta! Ei uskois et voidaan arvioida noin harhaan!Onneks pikkunen ei sentaan viel syntynyt, saa kasvatella itseaan viela pikkusen aikaa. Vaikka ton ruljanssin jalkeen olis varman ollu ihana saada pikkanen vihdoin syleilyyn!Tsemppia sinne, ei enaan kauaa!! :) <3

 31. nuokki sanoo:

  Voi eii, olipa veemäistä palvelua sairaalassa..ja lääkäreiden ammattitaito?!! miten voi erehtyy noin?! :o uskon että sua mietityttää ja huolettaa että mikä noista jutuista oli niinku totta ja että ketä pitäis uskoa.. inhottavaa kun kaikki puhuu eritavalla.Toivotaan että tämä alun hankaluus kääntyy lopun helppouteen ;) uskon että kaikki menee hyvin! tuli vauva sitten alateitse tai sektiolla! Onnea ja tsemppiä tosiaan. Yritä nauttia olostasi niin paljon kun suinkin vaan voit.. ota rennosti, katso elokuvia… :) Kohta sulla on pieni nyytti sylissä <3 Voimia

 32. kape sanoo:

  Muaki alko inhottaa nuo laakarit sun puolesta! Jotenki en oo ikina kauheesti tykanny laakareista, johtuu kai omista huonoista kokemuksista. Maa kavin talla viikolla taalla Kanadassa laakarissa, hui ku jannitti miten selvian enkuksi siita reissusta! Hyvin kuitenkin ymmarsin sen huonoo enkkua (oli joku ulkomaalainen) mutta en totellu neuvoja, sano etta pitas ottaa kuus kappaletta viissatasta sarkylaaketta paivassa! Nojoo, kerroinpahan nyt tammosen tahan, voihan tan skipata yli jos ei jaksa lukee :D Mutta tsemppia viela paljon sulle ja voimia! Toivottavasti menee loppuraskaus hyvin!

 33. Anne sanoo:

  Moi muru ! Tsemppiäja jaksamista sulle ja Otto-murulle, kyllä kaikki menee hyvin. t. mummu-mamma

 34. anna sanoo:

  ei hitto mitä lääkäreitä siellä!! on kyllä tosi kurja tollanen tilanne, varmaan pettynyt olokin kun lupaillaan että ilman vauvaa ette enää lähde kotiin ja sitten sanotaankin ihan erilailla. onneks sitten kuitenkin saitte asiantuntevan lääkärin joka osas katttoo kunnolla ettekä ainakaan turhaa joutunu sektioon! On varmasti epävarma olo, toivottavasti kun lähette synnyttään niin siitä reissusta tulee mukavampi ja saatte heti kunnon lääkärin/kätilön ettei tuu enää epäselvyyksiä! :) kovasti tsemppiä loppuajalle! :)

 35. Anonymous sanoo:

  Voi kauhia. :/ Tsemppiä. Hei sun pitää nyt äkkiä tehdä se kotitehtävä-postaus siitä millaista kuvittelitte Oton kanssa vauva-arjen olevan! :D

 36. Aniina sanoo:

  Jään odottelemaan muru sun päivityksiä FB:n puolella. Meinasin jo monta kertaa kommentoida edelliseen postaukseen, että sulla ei ole mitään hätää, mutta ajattelin että hoidat ehkä asian kuitenkin itse ;)

 37. Jonna sanoo:

  Voi kun harmillinen tapaus, ei kyllä ihan heti uskoisi, että noin epäpäteviä ihmisiä osuu kohdalle :( Ja vielä ensisynnyttäjän kohdalle..ei varmaan kovin hyvä maku jäänyt suuhun reissusta. Toivottavasti se oikea synnytys sitten sujuu mukavasti ja ilman epäpäteviä ihmisiä!Voimia ja tsemppiä loppuraskauteen, toivottavasti pikku neiti päättää pysyä masussa loppuun asti :)

 38. Voi elämä mikä reissu!!…ja toi et olit melkein joutuus jos sektiookin.Se on yks mun peloista tulevaa ajatellen että noi kätilöt ja lääkärit on ihan jostaa tuolta.. ja et ne tekee väärii johtopäätöksii ja lopus sanotaaki et hups, ei täs oiskaa tarvin nyt tehä tällee ja tollee :S Tsemppii loppu viikoille!! /mamma rv 36+0

 39. Anonymous sanoo:

  voi että! tuli itelle ihan kyyneleet silmiin tuosta teidän tilanteesta. Ootin joka päivä että postaat että nyt on pienokainen syntynyt mutta ei onneksi vielä kuitenkaan. toivotaan että lapsi syntyy ajallaan ja on terve ja kaikinpuolin rauhallinen ja hyvä synnytys :) onnea teille ja pidän kyllä peukkuja pystyssä!- vakkari-Katri

 40. Moona sanoo:

  Voi hitto mitä hommaa! Mä täällä jo jännäsin, että tyttö on jo syntynyt :) Toivottavasti loppuraskaus menee hyvin :)

 41. Mm sanoo:

  Voi ei mikä reissu :( Tsemppiä nyt loppuajalle ♥

 42. Anonymous sanoo:

  toivon koko sydämestäni, et loppu raskaus menee hyvin! ja ihanaa et sulla on Oton kaltane ihmine sun vierellä (vaikka en Ottoa tunnekkaan) mutta oot kyll kirjottanu hänestä aina nii ihanasti, pidän teille kolmelle peukkuja pystys koko tän kuukauden ja tietyst myös jatkossaki! :)

 43. Anonymous sanoo:

  Niin Monesti kaikki laakarit on muka niiiin hyvia (varmaanki niitten mielesta) selittaa potilailleen laaketieteen termeilla kaiken, mutta eihan kukaan voi ymmartaa. Mutta onneks ees oli sulla kivoja katiloita.Tosiaan itekki saikahin tota otsikkoa, ja sit olin et se oliki feikki et loppuun tulee tyyliin etta ”Tytto tuli”. Ei viela tullut, joten tosi paljon tsemppia loppuajaksi.

 44. Anonymous sanoo:

  hui että, kamalaa tollanen, ja lääkäreitten pitäisi olla niin päteviä :D miten oot nyt muuten jaksanu? – fanni olet ihana

 45. Sandra sanoo:

  voi eij mitä touhu ”lääkäreiltä” ! :(tuli tosi paha mieli luettuaan ton, mut onneksi vauvalla ja sulla on kaikki hyvin.

 46. Iina sanoo:

  Anonyymi 13.07: No tosiaan :S Mut kiitti, mä yritän :)♥Anonyymi 13.36: No nii mäki olin varma et synnytän :( Mut onneksi pikkuisella on kumminki kaikki hyvin ja kyl se sielt sit tulee ulos ku on sen aika :) Kiitos♥Anonyymi 13.43: Voieii kuulostaa tosi kauheelta :S En osaa ees kuvitella kuin kauheeta sulla on ollu ku mul ei kumminkaa tuntunu lähes miltään tää 2cm:iin aukeeminen :O Mut toivon kyl tosiaan et saan synnyttää alakautta, on se varmasti sellanen kokemus! :) Onnea omasta pienestä sulle♥Milla: Kiitos paljon :)♥Piipero: Aww, voi kiitos kauheesti :)♥Jensku: No nii munki mielestä, en voi käsittää miten voi olla noin eri mieltä kaikista maailman asioista! Ja onneksi neiti tosiaan on nyt ihan valmis syntymään, tosin onhan se aina parempi mitä kauemmin masussa viihtyy :) Ja hyväksyinkin sut kaveriksi siellä jo, en vaan eilen kauheesti ollu koneella mut tuu ihmeessä jutteleen siellä jos ollaan yhtäaikaa! Mun kaveriki oli IB:llä! :)Essi: Siis ei ollut harjoitussupistuksia, ne ei satu ollenkaan eikä avaa kohdunsuuta eikä oo säännöllisiä usean päivän ajan :D Jos ne ois ollu vaan niitä nii ei mua ois pidetty sairaalassa viittä päivää :D Mut aww kiitos, voimia tässä tarvitaanki ku kyl toi oli aika ikävä kokemus :( Mut onneksi on teitä ihania jotka jaksatte piristää♥Anonyymi 14.25: No niin on :( Mut kiitos kovasti :)♥Jarno: Kultapieni mulla on kokoajan supistuksia :D Ja kaikki on mahdollista, vauva voi syntyä vaik tänään tai vaik neljän viikon päästä, kukaan ei voi ennustaa :D:D Mut luultavasti syntyy ennen laskettua aikaa, koska jos neiti kerkee kasvaa kovin suureksi niin sit tehdään suunniteltu sektio.. Karo: Nii mäki luulin :( Ja kiitos muru, kylhän toi harmittaa viel pitkään ja eniten ärsyttää tää kauhee epävarma olo ja paniikki mikä mul on nyt kokoajan :( Mut toivottavasti kaikki tosiaan menee hyvin ja sulla ainaki menee varmasti kaikki hyvin♥♥Zenjen: Mäki olin kyl aika raivona siel ja Otto kans :S Mä en yhtää tiiä kuin yleistä tollanen on et lääkärit mokailee noin paljon mut mulle ainaki jäi täst sellaset kokemukset et mietin kyl hyvin tarkkaan et missä odotan/synnytän jos joskus tuun uudestaan raskaaksi.. Ja kiitos paljon♥Ansku: No nii :( Ja toivotaan tosiaan, mut jos se ei sielt kovin äkkii tuu pois nii sit ne varmaan joutuu tekemään sen suunnitellun sektion koska pikkunen kerkee muuten kasvaa niin isoksi :( ja sairaalassa kyl tosiaan on inhottavaa, just se et ei oo mitään omaa rauhaa eikä yksityisyyttä ja sit viel noi ammattitaidottomat pellet :/Anonyymi 14.35: No nii onneksi :(♥Nora: Kiitos paljon :)♥♥

 47. Iina sanoo:

  Kisu: Nii no on tässä kyl paljon ajateltavaa ja vaik tiiänki miten pitää toimia nii silti on tosi pelottavaa kun ei yhtään tiedä et millon sit on tosi kyseessä :( Mut kiitos paljon :))♥Nani: No on kyllä :( Mut kiitos paljon ihana kuulla :)♥Atia: No joo meki haluttiin sinne Haikaranpesään mut nythän me ei ees päästä sinne ton perätilan takia ollenkaan et kättärin normipuolen lääkäreiden armoilla tässä ollaan, en usko et enää annetaan vaihtaa NKL mut oishan se kyl jees :( Sinne vaan on pidempi matka meiltä kyl.. Mut kiitos♥Charlotte: No nii mullaki :( Mut nii onneksi pikkusellakin on kaikki hyvin, nyt sit vaan TAAS odotellaan :DAnonyymi 15.59: Haha no kiva :D ja kiitos kyl tää aika jännää on :D♥Anonyymi 16.06: Aww kiitos♥ Toivotaan niin :)Anonyymi 16.37/Aino: Nii :( Mut kiitti paljon♥Anonyymi 16.47: Kiitos♥♥Anonyymi 17.16/Kiatipoti: Aww kiitos, halit takas♥Tinpe: No nii oli kyllä :S Mut kiitti :)♥Essi: No onneksi on joo, mut nii en ois kyl osannu odottaa et lääkärit sekoilee noin paljon :STitti: Just tollasia ne on et sanoo ihan eriä aina kun mikä oikeesti on totta :S Mut mulla on siis ainaki ihan normaalikokonen lantio mut sen perätilan takii tarvii tilavan lantion et vauva mahtuu syntymään vaik oiskin pienikokoinen vauva, toivotaan nyt ettei tarttis sektioo.. :(Ja kiitos♥Jansky: Ei kyl tainnu olla sellasta, en oo ihan varma mut mua hoiti joku viis eri lääkäriä nii saatto hyvinki olla ku oli niistä ainaki yhellä semmoset aika vaaleet hiukset, mut tosiaan varmuudella en osaa sanoa :OSirkku: Nii :( Kyl mä yritän mut heti ku nousen vessaan tai jääkaapille nii niitä kyl tulee vaik ne onki rauhottunu tääl kotona onneksi siit sairaala-ajasta.. Ja AINII! Mä luin sen sun viestin sairaalassa puhelimella mut en sillon ehtiny vastata ku tuli just joku kätilö siihen tyyliin ja sit unohdin koko asian, pitääpä vastata sulle siellä! :) Ja kiitos♥Kiki: No en mäkää kyl ois osannu odottaa tommosta sekoilua niiltä :S Ja tosiaan, ois kyl ollu ihana saada jo pieni syliin♥ Mut ei tosiaan oo enää kauaa varmasti, ja ei oo sullakaan :) Kiitos ja tsempit sinnekin ♥Nuokki: No tosiaan, se epätietosuus oli ihan hirveetä ja en mä vielkää tiiä et kenen sanaan mun pitäis uskoa, kai tässä pitää vaan luottaa omaan äidinvaistoon jos mulla semmonen on jo :D Mutta kiitos kauheesti♥♥ yritän lepäillä mahdollisimman paljon ja ottaa rennosti vaan..Kape: No joo aika inhottavia ne olikin :( Ja varmaa kyl jännää ku pitää vieraalla kielellä käydä lääkärissä :D Mut kiitos paljon♥♥Anne: Ihana äiti, ikävä sua :(♥ meillä molemmilla!Anna: No joo, oli se aika pettymys ku tajus et ei meillä oo välttämättä viel moneen viikkoon vaavi sylissä :( Ja tosiaan onneksi sil viimesellä lääkärillä ees oli jonkinnäköstä ammattitaitoo.. Toivotaan näin ja kiitos paljonn♥♥

 48. Iina sanoo:

  Anonyymi 19.47: hahah joo voishan sen tosiaan tehdä tässä viel äkkii ennen ku neiti syntyy :D Kiitos♥Aniina: Juu no sinne päivittelen kyl varmaan vähän nopeemmin ku tänne blogiin :D Ja ei se ois haitannut jos oisit kommentoinu :D Ihana kun tsemppasit mua sairaala-aikana, tuli aina parempi mieli♥ :)Jonna: No ei kyllä jääny yhtään hyvä maku, päinvastoin :S Mut toivotaan näin ja kiitos paljon♥Salamatkustaja: No joo sitä mäki pelkään nyt että ne tekee jonku oikeesti vakavan hoitovirheen :S Mut kiitos ja sitä samaa sulle♥♥ :)Anonyymi 21.26/Katri: Aww kiitos kovasti :)♥♥Moona: No mäki jännäsin et ”kohta se syntyy” mut eiii :( Toivotaan niin ja kiitos♥Mm: niii :( Mut kiitti :)♥Anonyymi 22.44: Aww kiitti, niin mäki toivon! Ja ihana oot♥ Otto on kyl parasta mitä mulle on ikinä tapahtunu ja en tästä mitenkään ois selvinny ilman sitä, onneksi ei tarvikkaan :)Anonyymi 9.00: No nii ja meille ne ei selittäny ees millään termeillä ku oli vaan hiljaa ja tutki :S Mut kiitos paljon, kyl se neiti sieltä viel tulee :)♥Anonyymi 10.25: Nii no näköjään lääkärit ei oo kovin päteviä :S Ihan hyvin mä oon jaksanut muuten mut on mul jonku verran kipuja ku tulee noit supistuksia nii paljon :/Sandra: No niin :( Mut onneksi tosiaan kaikki on ihan hyvin :)

 49. Sara sanoo:

  Voi ei. :( Hurjasti tsemppiä loppuajalle!Omat kokemukset kättäristä on tosi hyvät ja varsinkin kätilöt siellä oli tosi ihania ihmisiä. Harmi, että sulle osui tuollaiset ihmiset kohdalle, mut toivotaan että seuraavan kerran kun meette, ni teillekin jäis visiitistä vähän parempi mieli. :)

 50. Anonymous sanoo:

  tottakai luin loppuun, luulin jo että keskivaiheessa postausta tärähtää ”MEILLE SYNTYI TYTTÖ” :D mut voi sua, aika ihme toimintaa niiltä :( ja hyvä että vauveli on vielä masussa ja toivotaan että se pysyis siellä vielä ja tulee sitten kun sen aika on :)

 51. J-E sanoo:

  Luin loppuun! <3 onneksi kaikki on kunnossa, ja uskon että hyvin menee loppuun asti!-Epa

 52. Anonymous sanoo:

  Voiei, tosi ikävää et sulle sattu kohdalle tollasia lääkäreitä! :( Ihana kuitenkin että pikkuinen malttoi pysyä masussa vielä! Toivotaan että kaikki menee hyvin loppuun asti.. Tsemppiä ja halaus! Jotenkin tosi liikuttava postaus kaiken kaikkiaan.. <3

 53. Anonymous sanoo:

  kyllä se tyttö ajallaan sieltä syntyy :) ja kaikki menee varmasti hyvin :) hirveästi tsemppiä loppuraskauteen <3

 54. Anonymous sanoo:

  sun lantion koon takia? :o ai koska se on niin pieni? :( ite oon aina halunnu pienen lantion, toivottavasti tästä metrilantiosta on jotain hyötyä siis D: aiotko muuten synnyttää tuolla kätilöopistolla silti? ihme touhua :(

 55. Anonymous sanoo:

  Joo, lääkärit on tommosia :( Mut jos se oikeesti olis ollu 4cm auki nii harvoin sitiä olis niinku paluuta takasipäin, sen jälkeen alkaa mennä nimittäin ja lujjaa. Mutta inhottavaa ku arvostelevat toisten toimintaa sillai sun kuullen. Tosi ärsyttävää hoitoalan ihmisenä lukea : s Mutta yritä jaksaa ja onneks se vauva on jo niin iso. Perätila vaan on aina vähä huonompi jutska. Toivon, että se kätilö on kummiski osaava. Lääkärit voi olla aina vähän sitä mitä sattuu :D Mua jänskättää sun puolesta !

 56. Anonymous sanoo:

  voi koita nyt jaksella parhaasi mukaan siellä, ota ihan rennosti tämä loppu aika :) – fanni

 57. Laura sanoo:

  voi eiii :/ toivottavasti loppu sujuu nyt hyvin!mä oon ite ollu ihan paniikis koko mun raskauden ajan, pelkään et jotain sattuu :// :Dhttp://thelittlenotebook2.blogspot.com/

 58. Tanja sanoo:

  voi että, harvinaisen huono tuuri, turhaa olla siel sairaalassa :o kokemuksella voin sanoo et ne kaikki lääkärit TODELLAKIN on ihan kamalia ja perseestä mut ne kätilöt on ihanii :) Ja varmaa ihana syödä 5pvä tota sairaalan herkku ruokaa ja sit viel synnytyksen jälkee ku oot siel pari päivää, tsemppaan sua synnytykseen niin tuoreessa muistissa itelläniki viellä(31.8) ja toivon et sulla ei oo kovii supistuksii siel synytyksessäkään koska se on kaikista pahin vaihe koko synnytyksestä :ss ps. suosittelen epiduraalin lisäks ilokaasuu ellei sul lennä laatta, rentouttaa ihan sika hyvin ja mäki pääsin sitte loppu vaiheessa jo positiivisempii aatoksii sen synnytyksen suhteen ku ’en haluu synnyttää. tää on ihan kauheeta. en haluu enää ikinä lisää lapsii’ :DDONNEA SYNNYTYKSEEN! ;)

 59. hedda sanoo:

  hei osaatko kertoo tosta lantion mittauksesta mitään, et kuinka levee se pitäs olla? hirvittää aatella että mulla ois liian pieni ku oon tämmönen tikku muutenki :s

 60. Maryanneh sanoo:

  hui kamala, minkälaista koulutusta noi lääkärit oikeen on saanu ku tommosia kertoo mitkä ei oo totta ?! onneks kestit kuitenkin kaiken, oon ylpeä susta! :)

 61. Jemmi sanoo:

  Uusi lukija moi!Tää blogi on mulle ihan uusi tuttavuus, mutta hauska huomata, että meidän tytöt on syntyneet hyvin lähekkäin! :)Kättäristä on pakko sanoa, että sain sieltä raskausaikana niin paskaa palvelua, että rv 36+5 soitin Naistenklinikalle ja ilmotin vaihtavani hoidon sinne. Kaikki toimi mutkattomasti, lääkäritkin oli ihania ja jotenkin paljon ihmisläheisempiä.Kätilöopiston lääkäreillä ei tuntunu yhdelläkään olevan hajuakaan siitä, mitä tutkitaan tai mitä joku muu on sanonut. Ja paras kaikesta, naislääkäri sanoi minulle että ”Ei nainen ole nainen, jos ei ole synnyttänyt alakautta.” Se loppui se hoitosuhde siihen.Mut se siitä, pakko sanoa et kiva lukee tällasta blogia, ei mitään Kaunispienielämä -tyylistä KAIKKI ON IHANAAAAAAAAAAAAAAA juttua, eikä ihan Project Mama -tyylistä KAIKKI ON PASKAAkaan. Tää on tämmöstä mukavan tavallista, kivaa vaihtelua :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.