Masukuulumiset

09.09.2011
MARATONIPOSTAUSVAROITUS! (tänään mulla on paljon asiaa :D)

Tänään oli siis neuvola ja kaikki oli masussa paremmin kuin hyvin. Neiti on kuulemma jo reippaasti parikiloinen! Saadaan onneksi sit vielä tarkempaa tietoa vauvan koosta ja synnytystavasta 20.9. kun mulla on neuvolalääkäri joka sit vihdoinkin ultraa ja tekee synnytystapa-arvion. Ihana päästä taas näkeen pikkusta viel masussa♥ Mulla on ollu pari päivää pää kipeenä nii olin sit jo ihan hermona et mulla on varmasti raskausmyrkytys mut ei ollu onneksi proteiiniä pissassa ja verenpainekin oli kuulemma tosi hyvä. Päänsärkykin kummasti loppu heti ku neuvolatäti oli sanonu et kaikki on hyvin ;D. Paino oli taas lisääntyny hävettävän paljon (tainnu mokkapalat tehdä tehtävänsä) mut neuvolatäti sanoi et ei oo missään nimessä liikaa tullu painoa vaikka musta itestä siltä tuntuu. Pitää kuulemma olla ees jotain mistä imettääkkin. T’ämmösiä merkintöjä tuli neuvolakorttiin:

Rv: 34+2
RR: 119/79
Sf-mitta: 33cm
Pissa: Puhdas
Turvotus: –
Sikiön sydämen syke: + /138
Liikkeet: ++
Tarjonta: Rt
 
Sf-mitta edelleen yläkäyrillä, kasvanut siis 2cm viime neuvolakerrasta ja kyllä tää masu on munki mielestä kasvanu. Huomaan sen esimerkiksi siitä et tänään kirpparilla käydessäni törmäsin mun masuraukalla pöydän kulmaan ku en älynny et oon näin iso :( Se sattui vaan hetken ja tuli ihan pieni haalea naarmu vaan mut olin ihan paniikissa silti. Onneksi neiti on liikkunu kumminkin tosi paljon koko päivän eikä masuunkaan satu ellei sormella koske naarmuun. Pitäis oikeesti käyttää jotain masukypärää ku törmäilen asioihin :( Mutta näin kertoo tästä raskausviikosta vau.fi:

35. raskausviikko

35. raskausviikko
Sikiön paino: 2300 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 30 cm
Koko pituus: 41 cm
SIKIÖ
”Tämän viikon alussa sikiö on 32 viikkoa vanha. Se ei enää kellu lapsivedessä vaan lepäilee kohdussa. Silmät avautuvat kun sikiö on hereillä ja sulkeutuvat kun se nukkuu.
Vauvan silmien väri on tavallisesti sininen, riippumatta siitä, mikä tulee olemaan niiden lopullinen väri, koska silmien pigmentointi ei ole vielä valmis. Silmien värin kehittyminen vaatii, että silmä altistuu valolle. Vasta kun lapsi lähestyy toista ikävuottaan, on silmien väri yleensä kehittynyt lopulliseksi.
Sormien kynnet ovat nyt niin pitkät, että sikiö voi raapia itseään.” Vau.fi

rv 34+2

Älkää välittäkö mun räjähtäneestä olemuksesta, kuvat on otettu aikasin aamulla ku olin aivan tööt :D… Mut niin tosiaan neuvolan jälkeen piipahdin kirpparilla, tai no piipahdin ja piipahdin nimittäin tarkoituksena oli ostaa jotain pientä ja napata samalla lehtihyllystä ilmasia kaksplussia mukaan mut toisin kävi, lehtien lisäksi löysin kassillisen tavaraa.. Tein taas ihan mahtavia löytöjä mut nyt alkaa vaan iskee tilanpuute ku mä teen liikaa löytöjä liian usein :D  Onneksi mun ei tarvii tuntea huonoa omaatuntoa mun himoshoppailuista koska noi on sentään käytettyjä ja ne voi myös myydä tuol samaisella kirpparilla sit taas uudelleen eteenpäin. Tämmöstä pääsi mun kassiin tänään:

Kappahl newbie -housut kokoa 50 ja Ciraf -puolipotkarit kokoa 56

Milly & Willy by ellos -housut kokoa 62 ja Name it ”farkku”leggingsit kokoa 68

Kappahl Newbie- ja Lindex Hello Baby -kietaisubodyt kokoa 56

Kappahl Newbie kukkabody kokoa 56 ja Lindexin bamsebody kokoa 62

Pure Organic baby -yökkäri kokoa 50 ja Lindexin maailman ihanin leopardihaalari jota oon ettiny kirpparilt monta kertaa!!! Haalari siis kokoa 56 ja oon siitä ikionnellinen, hintaa oli 2 euroa♥

Kappahl Newbie kietaisuneuletakki kokoa 50♥ Ihanan lutunen löytö♥

Lindex Hello Baby -pipo ja H&M:n supersuloinen Hello Kitty -pipo♥

Vai mitä et ootte mun kaa samaa mieltä et noi oli kaikki tosi tarpeellisia ja tärkeitä ;)  Ja äiti tiiän et luet tätä ja et voi väittää et noi ei ois maailman sulosimpii :D

Neuvolan ja kirpparin jälkeen tulin kotiin herättelemään tota mun unikekomurua jonka kaa meil tänään tuli jo seitsemän kuukautta täyteen. Ostin murulle kortin vaik sovittiinki et seuraavan kerran juhlitaan kuukausipäivää vast sit ku tulee yks vuosi täyteen, mut halusin ilahduttaa Ottoa k
un se on ollu kipeenä ja muutenki tykkään kirjottaa kortteja. Sit ku Ottoki vähän heräs (5 tuntia mun jälkeen XD) me siivoiltiin pitkästä aikaa kunnolla ja lähdettiin sit kauppaan.
                        Kaupassa oli ihan loistava tarjous ja me saatiin vihdoinkin hankituksi mikro! Ollaan eletty täysin ilman mikroruokia ja lämmitetty kaikki edellisen päivän ruoatkin aina kiltisti kattilassa tai uunissa mut helpottaahan toi nyt huomattavasti arkea! Ja saa sit vauvallekkin maidot ja ruuat lämmitettyä kun sen aika on.. Mikro ois ollu normaalisti 100 euroa et ei oo mikään ihan kämänen mut plussatarjouksessa onneksi vaan 79,90! Otto ryntäs heti valmisruokaosastolle hamstraamaan sen entisaikojen lempiherkkua mikropizzaa :D:D Mua mikropizzat lähinnä ällöttää mut on toi mikro silti tarpeellinen ja hyvä. Tämmönen on meidän keittiön uus kuningas:

Löysin myös tosi suloisen pyyhkeen vauvalle kaupasta ja sit ihan mielettömän hauskan kirjan kirjatorin alennuspöydältä viidellä eurolla:

Tossa Retrovauvat -kirjassa on kauheesti kaikkee hauskaa tietoo esim ensimmäisistä äitiyspakkauksista, synnytystavoista, leluista ja tietty myös paljon asiaa vauvanvaatteista. Ja vaik oonkin täällä sanonu etten retrovvaatteista tykkää niin se tarkottaa vaan meidän neitiä, tottakai noi on just siistejä noi oikeesti vanhat vaatteet ja on kiinnostavaa tietää just miten ja millä perusteella lapset ennen puettiin. Tuolla on esimerkiksi kerrottu kapaloinnista ja siitä kuinka kuviteltiin et vauvat säikähtää jos ne saa itse liikkua ja sen takii ne pitää kapaloida tiukasti ettei niiden raajat liiku tahattomasti.. Ihme juttuja :D
                           Mut joo tää postaus tosiaan vähän venähti, en ees tienny et mulla on näin paljon asiaa, mut toivottavasti ei haittaa. Mun mielestä on ihan kohtuullista et koska kirjottelen nykyään vähän harvemmin nii sillon ku kirjottelen nii laitan sit paljon juttuja enkä vaa länttäse parii kuvaa yhden lauseen tekstin kera. Mut mitä mieltä te ootte; Oliko ihan hirveen liian pitkä postaus ja ei ollenkaan jaksa lukea tämmösiä vai oliko kiva kuulla tarkemmin meidän päivästä? 

Mä voisin nyt mennä paistamaan lohimedaljonkeja että toi muru muistaa et on olemassa sitä kunnon ruokaakin mikropizzojen lisäksi! Hauskaa viikonloppua kaikille teille ihanille lukijoille♥♥


29 Responses to “Masukuulumiset”

 1. Avatar Ansku sanoo:

  Voi aivan ihana toi leopardi yökkäri! :D mä niin rakastuin siihen :D jos löydät jostain semmosen toisen niin osta mullekkin ja lähetä ;) hheh! aivan super ihana. En itelläni tykkää oikein mistään eläinkuoseista mutta kyllä jotenkin noi lapsille suunnatut on niin suloisia, esim se h&m:n neulekkin :) Ja tosta masulla törmäilemisestä niin itellä oli kanssa tapana törmäillä joka paikkaan :D Kun ei vaan tajunnu aina että se masu oli taas kasvanu. :D Aina sit pelkäs että pikkusta sattuu, mutta aika hyvin se on suojattu siellä kohdussa <3 Ja ei yhtään haittaa että oli pitkä postaus ;) Tosi kiva lukea tämmösiäkin varsinkin näin kun aikaa on paneutua tähän :)

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  mun mielestä voisit kirjottaa vaikka joka päivä noin pitkii postauksii :) sun blogi on niin ihana <3 :) että ei ollu liian pitkä ja jaksaa lukea :D

 3. Avatar ilons sanoo:

  hahhah mul on viikkoja nyt 35+2, niin tiedän ton tunteen tosta et törmäilee.. :DD tänää katoin itteäni peilistä ja ihmettelin et huhhuh et oon iso.. :D

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  Kohta sulla on noita Lindex Hello Baby myssyjä kaks, ku sellane löytyy Sairaalasta saatavasta vihreestä liberolaukusta jonka kaikki synnyttäjät saa lähtiessään sairaalasta. Siinä laukussa on kaikkea kivaa pientä, vaippoja, oppaita, kosteuspyyhkeitä, minikokosia hoitotuotteita yms. :)Ellei sitte laukun sisältö oo muuttunu sen jälkee ku maaliskuussa synnytin. :D

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Ei ollut liian pitkä postaus! Sun blogia on just kiva lukea sen takia kun kirjoitat paljon :) Tosi kivoja löytöjä taas ja tuo masu on niiin söpö! Ihan tulee ikävä omaa vauvamahaa :’)

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  kivan pitkä postaus! kiva ku ajattelet lukijoitaskin ku et oo vähään aikaan postaillut ja sit tulee tällänen!:) mukava ylläri

 7. Avatar kape sanoo:

  Ei munkaan mielesta yhtaan liian pitka! Just sopiva, ja maa ainaki jaksaisin lukee pitempiaki:) Mutta kirjota tietenki sen verran milta itesta tuntuu ja miten paljon jaksat minaki paivana kirjottaa. Me jaksetaan kylla lukea joka ikinen sana!:) Nuo vauvanvaatteet on edelleenki niin sopoja, etten yhtaan ihmettele miks sulla tarttuu nuita mukaan! Viela ku ois joku pikku sopolainen siella sisassa ni aaww :)

 8. Avatar Anne sanoo:

  Moi muru ! No on ne kaikki ihanat vauvan vaatteet taas niin tarpeellisia, en ollenkaan moiti. Tosin en tiedä mitä iloa vauvalle on tosta villatakista, se on tosi ihana mutta epäkäytännöllinen…Mikro sen sijaan oli tosi hyvä ostos, hyvä merkki ja ei liian kallis, ja toimivan näköinen.Alan nyt miettiin nukkumaan alkamista, että jaksais taas aamulla herätäkin. Veera tulee huomenna kylään. :)

 9. Avatar Viivi sanoo:

  Juuri sopivan pituinen postaus! :)

 10. Avatar Anonymous sanoo:

  oi sulla on maailman söpöin blogi ! itellä hirvee vauvakuume menossa :( alkaako synnytys jos jännittämään ? :) ja aijothan myös jatkaa bloggailua vauvan syntymän jälkeen jos kerkeät? :)

 11. Avatar minna sanoo:

  ei ollut yhtään liian pitkä postaus! näitä lisää :) tykkään todella blogistasi ja innolla luen tätä :) muuten mun sf mitta oli sama kun sulla noilla viikoilla :) mamma 23.v ja poika 7 kk

 12. Avatar Tanja sanoo:

  Meillä on kohta vuoden ollu toi sama mikro ja täytyy sanoa että se on tosi hyvä mikro :)

 13. Avatar Sirkku sanoo:

  Tuo KappAhlin Newbie-sarjan vaatteet on vaan niin <3 Ihana tuo sun massu! (Moneskohan kerta ku sanon tätä :DD) Sullakaan ei kyllä oo enää paljoo jäljellä. Mutta varoituksena sanon, että mulla ainakin just viimesimmät viikot meni tosi hitaasti. Ryhävalasviikoilla (kutakuinki viikot 38-41+) makasin vaan sohvalla ja tuijottelin sinkkuelämiä. :D

 14. Avatar Anonymous sanoo:

  aivan ihana postaus, tykkään lukea tosi pitkiä kirjoituksia, sinun arjestasi! joko synnytys rupeaa jännittämään? ihania vaatteita olit taas löytäny kirpparilta :) ja toi mikro on todella hieno – fanni

 15. Avatar Anonymous sanoo:

  Sopivan pituinen postaus oli minunkin mielestäni. :) Tuo vauvan kapalointi ja säpsähdyshomma ei ole mikään vanhentunut höpöhöpöjuttu, se on ihan totta. Pikkuvauvat ei hallitse raajojaan ja esim. yöllä saattavat herätä ja säikähtää kun raajat säpsähtelevät. Esim. juuri sen takia kapalointi rauhoittaa pientä vauvaa. :)

 16. Avatar Laura sanoo:

  Oot ostanu niin paljon ihanii vaatteita, munki pitää alkaa hamstraamaa mut oon päättäny että vasta rakenneultran jälkee :D Meillä on muuten sama mikro ja saatiin se myös plussatarjouksena mut vähän halvemmalla 49,90 :D ja ihan hyvin on toiminu, tosin se on ihan ostohetkestä lähtien vähän rämissy, olis ehkä kannattavaa viedä se takas kauppaa ja vaatia että sais uuden haha :Dhttp://thelittlenotebook2.blogspot.com/

 17. Avatar Ninnnis sanoo:

  iiihana iso masu:DD tosi kivoja vaatteita oot löytäny^^ aaaivan inana tuo hellokittypipo!

 18. Avatar Nora sanoo:

  Tosi kiva postaus! Ihania vaatteita taas kerran ♥ Ja voi ku sun masu on oikeesti jo iso. Ku kelaa että mun äiti, joka on kätilö, kerto että niille lähetettiin sellanen 16v tyttö joka valitteli masukipuja ja sit se vietiin sinne jonnekkin (kuuntelin näköjään tarkasti), sit selviski et se oli raskaana ja synnytys käynnissä ja siks sitä sattu mahaan :D sitte sen äitille joka oli siinä venaamassa ni tultiin vaan sanoo että joo toi sun tyttö synnytti just ja se mami vaan itki että miten se ei voinu huomata että sen oma tytär on viimesillään raskaana.. Sillä oli vaan ollu niin pieni maha! Ja silti synty yli 3-kilonen terve vauva :D

 19. Avatar Anonymous sanoo:

  tää nyt ei liity asiaan mutta mistä toi teidän punanen pörrömatto on? mietin onko meillä sama.. ja joo,lisää pitkiä postauksia vaan,ei haittaa yhtään:)

 20. Avatar Anonymous sanoo:

  Ei ollu liian pitkä postaus ! (: Pikemminki odotin just tällasta jotenki :o awwww noi vaatteet on niin sulosii ! <3

 21. Avatar Anonymous sanoo:

  Ei ollut yhtään liian pitkä postaus! :)Pakko sanoa että tää sun blogi on kyllä ehdottomasti yks mun lemppareista! Itse tein 3 päivää sitten positiivisen raskaustestin ja nyt innoissani oottelen et pääsen kans ostamaan kaikkia tuollasia söpöjä vaatteita pikkuselle <3

 22. Avatar Anonymous sanoo:

  Miten menee, käynnistyikö synnytys kaikesta huolimatta?? Mua jännittää niin sun puolesta!!<3 Tule heti pian ilmottamaan miten kävi! Tsemppiä!

 23. Avatar Anonymous sanoo:

  Onko pikkuinen jo tullut maailmaan? :)Täällä odotellaan jännittyneinä ja innoissaan :)

 24. Avatar Piipero sanoo:

  Apua jos oot jo synnyttäny pikkusen :o Minä oon käyny joka päivä yhen tuhat kertaa kattoo ootko kirjottanu tänne mitään.. Jännitys siis jatkuu..Tsempit täältäki :)

 25. Avatar nuokki sanoo:

  Mitä mitä, hmmm joko pieni on syntynyt?! Jos näin on niin ei muuta kun oikein paljon onnea koko teidän perheelle! ja tsemppiä ;)<3

 26. Avatar Anonymous sanoo:

  Whhaaaatt?! Onks teijän prinsessa syntyny jo? :o mut jos on ni onneks olkoon koko perheelle!♥♥(jotenki yleinen sana tänään…mulla on synttärit ja kaikkii varmaan kiinnosti :D) -Aino

 27. Avatar Aspire sanoo:

  toivottavasti ei ole vielä syntynyt:Omutta jos on niin toivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin!:)) jänskättää!

 28. Avatar Anonymous sanoo:

  toivottavasti kaikki on hyvin ! :/

 29. meilläkin kotona tollanen mikro, on kyl mun mielestä ihan tehokas! :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.