Missä mun VAUVA!

03.02.2012

Aihe josta tulee puhuttua lähestulkoon jokapäivä ainakin yhden, ellei useammankin äidin kanssa. Lähinnä silloin kun oma tai jonkun toisen äidin mukula on ollut neuvolassa ja tänään oli meidän vuoro. Tuli sitten taas havahduttua siihen ”mihin ihmeeseen tää aika vaan häviää?” -tunteeseen. Siellä ne kehui meidän neitiä erittäin jänteväksi useaan otteeseen (neuvolatäti ja -lääkäri) ja kuulemma Tiara osaa istua poikkeuksellisen hienosti ikäisekseen (vaikkei sitä mitenkään olla harjoiteltu), ei kuulemma heilu tai huoju ollenkaan vaan lähestulkoon istuu tuetta. Kuulemma saadaan alkaa syöttämään syöttötuolissa sosetta jos syöttötuoli on olemassa. Ja meillähän on, nimittäin huomisesta alkaen kun äiti tuo meille mun kummipojan vanhan syöttötuolin.
                            Oon mä sen silleen itekkin huomannut että Tiara haluaa jo istumaan kun jos se vaikka pitää mua sormista kiinni niin se vetää jo itseään sitterissä istumaan ihan helposti. Sylissäkään makuuasento ei kelpais enää ollenkaan, edes silloin kun on maitopullon aika. Miten ne voi kasvaa niin nopeasti?! Mua vähän arveluttaa vielä tuo syöttötuoli-idea, onhan toi kumminkin vielä niin pieni neiti vaikka kuin olis jäntevä ja eihän se selällekään vielä varmaan ole hyvä jos paljoa istuttaa, mutta tuskinpa se pahaa tekee jos 15 minuutin sosehetken päivittäin viettäisi tuettuna tuolissa. Ja en mä usko että neuvolalääkäri meille mitään sellaista neuvois joka voisi Tiaralle olla vahingoksi. Pitää miettiä vielä, ei tässä mikään kiire ole mihinkään. Ensin aion ainakin maalata puunvärisen syöttötuolin paremmin meidän keittiön väreihin sopivaksi, nimittäin limenvihreäksi. Pitää suunnata piakkoin maalikauppaan niin saa senkin valmiiksi
sitten.

”WIHIIIII!”

”Koska oon oppinu pitää käsii tällee, ni mä pidän niit ain tällee. Niin kerta!”

”No moi, kyl mä äiti tiiän et oon maailman söpöin ja isompana isi ei voi kieltää multa mitää ku vähä räpyttelen ripsii!”

                            En aio kyllä kiiruhtaa tämän asian kanssa, Tiara on kumminkin vasta 4,5kk vanha. Mutta mitäs muuta siellä neuvolassa kerrottiin? Tuosta tekstistä en tällä kertaa pahemmin saa selvää muuta kuin miljoona ”OK” merkintää ja viimeisen lauseen joka kuuluu ”Kasvaa ja on kehittynyt erittäin hyvin”. Kyllähän tuo lämmittää ylpeän äidin mieltä kun pikkuapinaa kehutaan. Hangon keksinä siellä työntelin vaunuja ja into piukassa tungin neitiä uuteen haalariin. Äidin ylpeys on mielettömän ihana tunne kyllä. Tiara oli siis myös kasvanut tosi hyvin, tässäpä vähän näitä mittoja näin 4kk iässä (suluissa 3kk mitat):

 Paino 6860g (5874g)
   Pituus 63cm (59,5cm)
                        Pipo 41,7cm (40,1cm)                     
”Mä oon jo NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄIN pitkä neiti!”

”Eikä haittaa vaikka oon vähän pälvikalju, se on mun JUTTU!”
Onneksi Tiaran kasvu on alkuvaikeuksien jälkeen ollut kokoajan huimassa nousussa ettei oo tarvinnut pelätä. Painoa ja pituutta tulee kuulemma juuri oikeassa suhteessa ja neiti kasvaa hienosti niinkuin pitääkin. Kaukana on ne ajat kun pelkäsin kokoajan että paino laskee entisestään kun se alimmillaan oli vain 2600g, nythän tuo paino on jo pian triplaantunut! Ihan huikeeta, pituuttakin on tullut syntymän jälkeen 17cm! Nyt sitä ehkä taas ymmärtää paremmin että miksi nuo pikkuihmiset tarvitsee sitä unta niin paljon kun alkaa miettimään kuinka paljon tuollaisten numeroiden saavuttaminen voi oikeen väsyttää!
                              Tässä iässä vauvoilla on myös ne ikävemmät juttunsa, kuten vierastus joka meillä jyllää ajoittain todella pahana. Eilen Sascian ja Helmin vieraillessa meillä Tiara kiukkusi kuin viimeistä päivää, meillä ei kyllä nähtävästi olla sitten ollenkaan vieraskoreita. Tosin tänään sitten Nona-kummitädin kyläillessä neiti oli niin aurinkoisena ja juttua piisasi alusta asti taukoamatta eikä hymykään hyytynyt hetkeksikään. Mutta kai se on vähän päivästäkin kiinni, ei sitä aina jaksa olla iloinen ja seurallinen vaikka ois vähän vanhempikin kun sen 4,5 kuukautta. 
”Moi oon maailman söpöliinein äitin ja isin muru<3" (Kuolan matka äidin karvapeitolle<3)
                              Innolla nyt odotellaan sitten seuraavaa isompaa juttua, ensimmäistä hammasta. Monta kertaa oon täällä itsekin epäillyt hampaan tuloa ja sitä on mulle muutkin äidit sanoneet että pian tulee hampaita jos kuolaa ja kiukuttaa mutta vielä sitä ei ole ainakaan näkynyt epäilyistä huolimatta. Tänään lääkäri sanoi että ikenet on alhaalta niin turvoksissa että pian kuulemma hammas sieltä on tulossa, mutta katsoo nyt, en mä ala sitä mitenkään kyttäämään enkä usko että ihan viel puhkeaa, tai mistäs sitä tietää. Mutta tulee sitten kun on tullakseen! Onnistuinpa taas olemaan selkeän epäselvä kirjallisessa ulosannissani, mutta ehkä te ymmärsitte mun pointin? 
”Äitillä meni hermo ku kokoaja valutin sosetta ruokalapun välistä bodylle ja se riipas koko ruokalapun pois!”

”Mä vähä söin itekki ku oon niiiiin iso tyttö jo!”

”Sit piti hymyillä kameralle nii luovutin ton lusikan kaa, ihan turha kapistus! Lopuksi äiti pyyhki mun nassun tohon bodyyn ja vaihto mulle puhtaat vaatteet, se oli kivaa!”
                             Toinen juttu mikä usein näihin neuvolapostauksiinkin liittyy, on vertailu. Kukapa äiti sitä ei harrastais? Usein tulee vertailtua toisten äitejen kanssa painoja, pituuksia ja uusia taitoja. Mä en itse henkilökohtasesti koe sitä mitenkään huonona asiana, eikä mulle tule mitenkään paha mieli jos joku on ollut samassa iässä meidän Tiaraa isompi/pienempi/taitavampi/jäntevämpi/hoikempi/iloisempi. Mulle se on ihan sama, mutta musta on hauskaa keskustella tästä aiheesta. 
                            Jokainen vauva kehittyy ihan omaan tahtiinsa eikä vertailun pitäisi todellakaan tarkoittaa mitään kilpailua, mun mielestä se on lähinnä hauska puheenaihe. Varsinkin vähän vanhempien muksujen äideiltä on kiva kysellä että missä vaiheessa on tapahtunut mikäkin kehitysaskel ja miettiä sitten että milloinkohan meillä tapahtuu sama. Se auttaa valmistautumaan ja varautumaankin, opettaa hahmottamaan missä iässä suunnilleen kannattaa miettiä kodin särkyvien juttujen nostamista korkeammalle ja missä vaiheessa ostaa jarrusukkia. On myös ihana haaveilla että ”ehkä kesän aikana Tiara saattaa jo ottaa ensimmäiset askeleensa/ Maalis- huhtikuussa meillä ehkä istutaan tuetta lattialla/ kuulenkohan ennen syksyä neidin suusta ensimmäisen sanan” jne.
Menipä kyllä taas ihan ohi aiheen näin loppuviimeksi, mutta ei se oo niin vakavaa. Eiköhän tästä neidin tärkeimmät neuvolakuulumiset tulleet esille jo! En saanut taas sormia yhtään hidastamaan tahtia, tota tekstiä vaan syntyi kuin itsestään (tiedä sitten onko se hyvä vai huono juttu) mutta toivottavasti en liikaa kumminkaan jaaritellut! 
Mitä mieltä te muut äidit olette vertailusta? Hyvä vai huono juttu?

47 Responses to “Missä mun VAUVA!”

  1. Anonymous sanoo:

    Siis mitä!? Meidän tyttö oli 4kk neuvolassa 5705g ja pituutta oli 61,9cm 😀 Alakäyrillä meillä mennään, tuo on vaan tuo meidän neiti niin rimpula 🙂 Onneksi kuitenkin kasvaa tasaisesti ja normaalisti.Mut hienosti Tiara kyllä ottanut kiinni tuon kasvun suhteen, ihana tyttö! 🙂

    • Iina sanoo:

      No hienosti teidänkin neiti kasvaa, eihän noilla oo pituuseroakaan kun sentti! 🙂 Tiara on kyl kasvanu ihan hurjasti siihen verrattuna miten pieni hän oli vaikka 1kk vanhana! 😀 Ihmettelen itekki, nykyään painoki reilusti yli kaksinkertaistunu, tässä kasvaa haba kyllä mullaki hyvää tahtia ku nostelen ;DD

  2. Anonymous sanoo:

    Musta ”vertailu” on mukavaa. Neuvolassa aina kehutaan vauvoja jänteväksi, maailman ihanimmiksi, fiksuiksi ja taitaviksi.:o)

  3. Anonymous sanoo:

    Jos on epävarma lapsensa kehityksestä ei ole aina hauska kuulla kuinka naapurivauva kävelee jo tai vastaavaa..

  4. laukku sanoo:

    Kyllä se vertailu, nimenomaan hyvässä hengessä on mukavaa 🙂 Sitten taas harmittaa ne äidit jotka nimenomaan on tällä tyylillä ”Kylläpäs teidän poika on iso. Eikö se VIELÄKÄÄN liiku. Eikö sillä VIELÄKÄÄN ole hampaita.” Joo no anteeksi, että poikani oli jo syntyissään iso ja sillä on aina ollut hyvä ruokahalu, joo ei se vielä eteenpäin mene, taaksepäin kyllä ja opetteelee myös konttaamaan. Ja joo ei sillä vieläkään ole hampaita. 😀 Mutta tosiaan äitikavereiden ja sukulaistenkin kanssa tulee hyvämtahtoisesti vertailtua lapsia 🙂 Ja se on jee, kunhan kukaan ei pahoita mieltänsä!Teidän Tiara.. Voi mikä ihanuus se onkaan 🙂 Ja ihana, että se kasvaa ja kehittyy TOSI hienosti vaikka syntyikin vähän etuajassa! Hyvä Tiara!!!

    • Iina sanoo:

      No nimenomaan, hyvässä hengessä se on mukavaa, pahassa hengessä ei 😀 Mutta enpä keksi kovin montaa muutakaan asiaa joka ois mukavaa pahassa hengessä :DIhana teidän poika kun menee taaksepäin! 😀 Itsehän en koskaan ees oppinu konttaamaan, mihinkään suuntaan 😀 Mä vaan ryömin ja sit opin suoraan kävelemään :DJa on Tiara kyllä maailman sulosin neiti<3 Mä hämmästelen itsekin sitä miten nopsaan painoa ja pituutta on tullut lisää kun neiti oli niin rimpula vielä pari kuukautta sitten, mutta ihana että kasvaa hyvin 🙂

  5. Anonymous sanoo:

    Ihana teksti taas kerran! Sun blogis on niin PARAS! 🙂 <3Voi miten hienosti Tiara kasvaa 🙂 Mä oon kans sitä mieltä että toi lasten painojen ja pituuksien vertailu on ihan kiva juttu, kunhan sitä ei ota minään kilpailuna. Mukava keskustelunaihe siinä missä moni muukin.Mukavaa päivää ja hyvää alkavaa viikonloppua sinne teille! :)-Tanja-

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos Tanja! Ihana että tykkäät<3 :)Niinhän se kasvaa, maailman ihanin pieni neiti<3 Mustakin se vertailu on nimenomaan hyvässä hengessä mukavaa, kilpailuna ei 😀 Mukavaa päivää sinnekin ja kiitos kommentista<3

  6. YASU sanoo:

    Kyllä meillä päin kans mammat vertailee ja just hassuu huomata miten yksilöllisiä vauvat/lapset on kun kehittyvät niin omaa tahtii.Ja sit on just toi sama et kiva miettii et siinä ja siinä vaiheessa mekin varmaan opitaan istuminen ym :))

  7. Sara sanoo:

    Me taidetaan olla myös odotettu Eliaksen ensimmäistä hammasta jostain 4-5kk iästä lähtien. Neukkutäti mainitsi juuri kuolaamisesta, puremisen tarpeesta, ikenien turvotuksesta jne, mutta mistään noista oireista huolimatta hampaita ei ole vielä näkynyt ja poika on nyt reilut 6,5kk. 😀 Mutta eipä meilläkään ole mikään kiire. 🙂

    • Iina sanoo:

      Oon kyllä huomannu et tää hammasjuttu on semmonen mitä kaikki epäilee siitä asti ku vauva kuolaa ekan kerran ja sit sitä saakin odotella vaikka kuinka kauan :D! Mutta ei tässä mikään kiire oo, tulee sit kun tulee 😀

  8. Mirabella sanoo:

    Mun mielestä vertailu on ihan mukavaa, jos siinä ei tietenkään esiinny sitä negatiivista sävyä. Itselläni on lapset menneet aina käyrien alapuolella söivät he miten paljon tahansa, mutta se johtuu ihan perimästä eli en ole pelästynyt siitä sen enempää.. Ystäväni sai keskosen pari vuotta sitten ja se vertailu on ollut jännää, kun nyt ystävän poika ja mun tytär, joilla on vajaa vuosi ikäeroa ovat suunnilleen saman kokoiset, vaikka meidänkin neiti menee siellä käyrien alapuolella. 😀 Teidän Tiara on jännän näköinen ja varmasti ihastuttavan iloinen persoona eli lapsenne ei todellakaan ole ruma. Kenenkään lapsi ei ole 🙂

    • Iina sanoo:

      No niinpä, positiivisessa mielessä vertailu on just mukavaa 🙂 Ja mustakin on jännää vertailla just siksi että Tiarakin on vähän ennenaikainen, että vaikuttaako se mitenkään 🙂 Tiara on kyl maailman kaunein neiti ja siinä oot ihan oikeessa että kenenkään lapsi ei ole ruma! <3 🙂

  9. Mm sanoo:

    Mun mielestä tuo vertailu on hauskaa, juurikin tolla ajatuksella ettei pidä sitä minään kilpailuna, vaan että esimerkiks tietää millon voi suunnilleen alkaa odottamaan omalta pikkuseltaan samoja juttuja, ja on jännä huomata myös että miten erilailla vauvat kehittyy 🙂 Sellanen ”ai, teillä ei _vieläkään_ liikuta, onpa kummallista, meidän Seppo-Leenahan oppi tuon jo aikoja sitten” on mun mielestä typerää/ärsyttävää, mitä väliä sillä oikeasti on, kaikille se tulee kuitenkin jossain vaiheessa 😀 Myös jos oma lapsi ihan oikeasti olisi jotenkin viivästynyt kehityksessä, ei olis kauhean jännää jos joku jatkuvasti hehkuttaisi kuinka oma vauva jo kävelee ja tanssii ja tekee kuperkeikkoja ja jonglööraa sun muuta.

    • Iina sanoo:

      No nimenomaan, just tuossa mielessä vertailu on kivaa 🙂 Just tommonen kilpailu sitten taas on ihan pyllystä! Hahaa hauska kommentti 😀 Siis meidän Tiara ainakin kävelee jo käsillä ja puhuu kahdeksaa eri kieltä, eikö teillä _vieläkään_ olla samassa kehitysvaiheessa, hyi! Häpeä! ;))) EIKU! 😀

  10. Mari sanoo:

    Mulle sanottiin neuvolassa 4kk iästä alkaen, että kohta tulee neidille hampaita. Oireitakin oli kun kuolas ja kaiveli suuta koko ajan. No, eka hammas puhkes vasta 10kk iässä 😀

  11. Jobse sanoo:

    Vertailu on kyl mukavaa siihen asti ku pidetää pilke silmäkulmas ja hyvässä tahdossa keskustellaan.. Oon törmännyt kuitenkin mm. tapauksiin jotka alkaneet negatiivisesti veraileen.. ”meidän lapset on kyl ollu paljon laihempia tuossa iässä” (voisi sanoa nätimmin, minusta vauvoista pitäis ees puhua et laihempi :D, toiset on vaan solakampia ja toiset ihania michelin vauvoja <3) Sit jotain et "ai eikö teil viel kontata, onpa kumma, mistäköhän johtuu? meidän lapsi ainaki konttas jo tuossa iässä" (kaikki lapset yksilöitä, tulee itelle helposti hätä vaik tiedostaakin et ei kaikki samanlain kehitys mut jos alituisesti joku arvostelee ja antaa palautetta negatiiviseen sävyynn.. kuin lapset ois jotain kilpailukamaa, pitäis päässä joka asiassa "voittamaan")Niin ja tuosta istuttamisesta, minustakin voi huoletta ”istuttaa” tuettuna syöttötuoliin kun kerta neuvolassa lääkärikin sanonut niin 🙂 Me aloitettiin (kylläkin 5,5kk) iässä istuminen syöttötuolis, mut varmasti oltais aiemminkin mut sillo vasta alotettiin kiinteät ja just kans kysyin neuvolas siit niin sano et joo ihan huoletta voi istuttaa.. Ne kattoo sen valmiuden just tuon jäntevyyden ja sit sen kautta et kun käsistä ”vetää” istumaan et tuleeko niska mukana vai ei, ja jos tulee niin on motorisesti valmis 🙂 Ainaki näin meille sanoivat.

    • Iina sanoo:

      Joo oon mäkin törmännyt myös noihin jotka haluaa vaan kilpailla ja kehuskella omalla lapsellaan samalla dissaten muita :/ Joo no meilläkin kokeiltiin noi samat jutut lääkärissä ja on kuulemma valmis istumaan, silti näyttää joillakin olevan valittamista tästä vaikka lääkäri on antanu luvan :DD Mutta kiitos kun kerroit, nyt vähän väheni paskamutsifiilikset tässäkin asiassa! :DD Mukavaa päivää teille!

  12. Kastehelmi sanoo:

    Me saadaan 4kk mitat neuvolassa tiistaina, mutta kotivaaka näyttäis nyt ~6 kg ja mitä ite oon mittaillu niin 62-63 cm :)Hienosti Tiara on kirinyt painoa ja pituutta kun syntyi kuitenkin niin aikaisin! Meillä tyttö oli 3418 g ja 50 cm kun syntyi viikon yli lasketun ajan. Aika samoissa mitoissa mennään!

    • Iina sanoo:

      Se on niin jännä miten lapset kasvaa eri tavalla, Tiara on ottanu ihan hullun spurtin ja kiriny ohikin monista yliaikasina syntyneistä, alussa taas meillä oli painoeroa muihin samanikäisiin parikin kiloa ja monta senttiä vähemmän pituutta 😀 Jännä seurata jatkuuko kasvu yhtä nopeena vai hidastuuko sitten vähän jossain vaiheessa 🙂

  13. anna sanoo:

    mun mielestä hyväntahtonen vertailu on mukavaa, sellanen mikä pysyy hyvässä hengessä eikä muutu kilpailuks. Tai sellaseks päivittelyks että ”ompas teiän vauva iso/pieni, eiks se vieläkään nuku öitänsä kokonaan/syökö se niin monta kertaa yössä, jaa teiän vauva ei vieläkään liiku yms”. Mä oon ite tykänny kysellä muilta vanhemmilta kaikkee mahollista lapsen kehitys askeleista, ihan kiinnostuksesta en sen takia että kuka on mitäkin oppinu nopeiten.

  14. Charlotte sanoo:

    niin ne muruset vaan kasvaa <3 mua harmittaa jo etukäteen se kasvun nopeus vaikka tää yks saa vielä hetken asua masussa 😀 ja ihan kauheeta ku kuukauden päästä saa jo juhlia oliverin 2vee kekkereitä!!

    • Iina sanoo:

      No niin kasvaa! Voii mä oon niin kade sulle ku sulla on vielä ihana masuasukki<3 :DD Ja voi hitsi Oliverkin on jo niiiin iso poika! Kohta meilkin juhlitaan jotai 2v synttäreitä 😀 APUA!

  15. Anna sanoo:

    Onpas teidän tyttö varsin veikee ja ilonen lapsi 🙂 ainakin kuvista ja teksteistäsi päätellen! 🙂

  16. Anetta sanoo:

    Tuosta vertailusta hyvässä mielessä vertailu on ihan ok. 🙂 esim: näkee jos on jtn ongelmia ettei kavakkaan niin kuin muut niin osaa ottaa puheeksi neuvolassa ja sun muuta. 🙂 Meidän poika oli 4kk neuvolassa 6670g ja 65cm, mutta pojathan kasvaa tyttöjä nopeampaa. 🙂 Meillä ei ainakaan poika pysy yhtään pystyssä istuessa vaan pitää koko ajan tukea. 🙂 Meillä pojalla on ihan kauhea kiire kehittyä ja sen takia meillä tuli vähän ongelmia kun yritti väärällä tavalla kääntyä niin ollaan sitten käyty fysioterapiassa, joka nyt on ruvennut auttamaan. 🙂 Hyvä että Tiaran paino ja pituus on päässyt vauhtiin.. 🙂

    • Iina sanoo:

      No niinpä 🙂 Oho, Tiara oli teidän poikaa painavampi 4kk neuvolassa! 😀 Meidän ihana pikku pulla<3 😀 Tiaralla on ihan hirveä tarve saada istua kokoajan ja makuuasento ei kelpais ollenkaan enää paitsi nukkuessa 😀 Ja on se kyllä hyvä että paino ja pituuskin on päässeet vauhtiin alun vaikeuksista huolimatta 🙂 Hienoa että fysioterapia on auttanut teillä :)Ihanaa kevään jatkoa!

  17. Anonymous sanoo:

    Tiara on aivan super ihana ja sulonen tyttö!

  18. Laura sanoo:

    Me ollaan mun äitin kanssa koko tän mun raskauden ajan vertailtu mun raskautta sen viiteen raskauteen ja hauska huomata miten se esimerkiksi on ollu paljon pienempi ensimmäistä odottaessaan ku mä tällähetkellä 🙂

  19. sanna sanoo:

    Kylläpä Tiara on taas kasvanu hienosti. 🙂 Meillä Juhon 4kk neuvolassa mitat oli 8,2kg ja 66 cm, eli siis oikee jytky 😀 No mutta olihan se isompi syntyessäänkin. Enimmäinen hammaskin puhkes juurikin ihan vasta kun eilen antin kans huomattiin että valkonen hammas siellä vaan pilkottaa 🙂 Saan myös vihdoin ja viimein myös iloita siitä että poitsu kääntyy molempiin suuntiin ihan ite ja kovasti yrittää ryömiä ku pylly vaan nousee ku jalat yrittää työntää muttaku ylä ruumis ei vaa liiku eteenpäin 😀

    • Iina sanoo:

      Ihana jytky-Juho<3 :DD Ja jooo oli niillä kyl aikamoinen kokoero, siihen nähden Tiara on ottanu ihan hyvin kiinni! 😀 Voii, tulispa meillekki pian se eka hampi! Ja voi toista, noh kyllä se pian oppii ryömimäänkin varmasti! Tiaralla on vielä masulleen kääntymisessö hankaluuksia, selälleen on kääntyny jo 4 viikon iästä asti 😀 Terkkuja!

  20. Aino sanoo:

    Voi kuinka söpö Tiara on kun se syö tota sosetta! :D♥Ja ihana toi leopardihuppari (:

  21. miap sanoo:

    aaaw. miksei mulla oo lasta!! <3

  22. kape sanoo:

    Vaikee kuvitella että nuin sulonen nöpönenä osais muka kiukuta:D tiara on kyllä niiiiiin söpö lapsi! (ihan niinku et ois huomannu;))

  23. Anonymous sanoo:

    käytkö enään ollenkaa bailaamassa? ootko bailannu siis Tiaran jälkeen? :))

    • Iina sanoo:

      Oon mä kerran käynyt joulukuussa ja huomenna mulla on kaverin synttärit, mutta siis enpä oo käyny kovin paljoa 😀 Huomenna toka kerta ja neidillä 10 päivän päästä ikää 5kk! 😀

  24. Anonymous sanoo:

    Siis mä itse henkilökohtaisesti rakastan vertailua! TArkoitan toki sellaista hyväntahtoista, missä katsotaan miten lapset kehittyy. Musta ja mun tutusta oli mahtavaa, kun odotettiin esikoisiamme samaanaikaan vertailla sitä, miten eri tavalla me kehityttiin. Mulla kasvoi vatsa yli käyrien ja mietittiin painokontrollia sen takia ja samaan aikaan kaverilla vatsa kasvoi alle käyrien ja mietittiin painokontrollia. Nyt poikien syntymien jälkeenkin on mukava välillä vähän vertailla juuri pituutta ja painoa. On myös ollut hauska huomata, että meidän poika on aina ollut motorisesti tosi nopea, kun taas kaverin lapsi juttelee menemään suu täynnä hampaita (joita ei meillä vieläkään ole). Mutta sellaisesta itseään pönkittävästä vertailusta en pidä. Toki, mä olen ihan älyttömän ylpeä siitä, että poika kasvaa ja kehittyy upeasti, että meillä kontataan jo hienosti ja aletaan mennä tukia pitkin, mutta ei mulla tosiaan ole mitään tarvetta nostaa itseäni jalustalle sillä. Ja kyllähän sitä saa ylpeä ollakin jälkikasvustaan! En mä kyllä ymmärtänyt sitäkään, kun oltiin eräässä vauvatapaamisessa ja siellä eräs äiti sitten katseli meidän pojan konttausyritystä (ikää silloin 5kk) ja totesi äärettömän happamasti, jotain että ”ai teillä jo melkein kontataan. Miten olet opettanut? JOko sä pistät sen kohta kävelemäänkin?”. MÄ pahoitin mieleni tosta. Eihän noissa sanoina mitään pahaa ollut vaan se tapa, jolla tämä ko. rouva asiansa ilmoitti. Minkä minä sille mahdan jos lapsi lähtee aikaisessa vaiheessa liikkeelle? Niin ja heillä ei tyttö vielä edes kääntynyt, oli meidän poikaa muutaman viikon vanhempi. Yksi mistä en myöskään ole pitänyt, on imetyksen vertailu. Siis yök! Nyt, kun meidän pojalla on melkein 8 kuukautta ikää, niin kaikki jo kyselevät, että ”VIELÄKÖ sä imetät?” Siis miten niin vielä? Joo, kyllä, imetän. Mua ärsyttää aivan suunnattomasti se, että jos muiden äitien kanssa tulee puhetta tästä aiheesta, niin mä en missään nimessä saa olla tyytyväinen pitkään imetykseeni. Mä koen sen jotenkin huonona asiana. Lapsenhan siis pitäisi olla jo vieroitettu rinnasta. Paras on, kun miehen mummo voivotteli, että kun mä olen nyt niin sidoksissa siihen lapseen aivan turhaan. Jepjep. Itse en oo tätä nyt kyllä vielä mitenkään erityisen raskaana kokenut ja oma päätöshän tämä pitkä imetys on ollut. Mua ei kiinnosta muiden rintaruokinnat tai niiden puute, joten voisiko myös muut olla vertailematta meidän tissittelyä!? :DJoo ja jos nyt vertaillaan, niin meidän poika oli 4kk neuvolassa 8785g ja 69cm… Joo, pitkä ja pullea poika. Toki, oli jo syntyessäänkin iso (4260g ja 53cm). Hienosti on kyllä teidän Tiara kasvanut! Tosin, eikös yleensä ne lapset kasvakin suhteessa enemmän, jotka ovat syntyneet pienempinä? :)Ihanaa talven jatkoa ja kevään odotusta teille! <3Emma&poikavauva 7,5kk

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.