Hyvä päivä vs. Huono päivä

03.03.2012

Torstai oli hyvä päivä. Me nukuttiin hyvin neidin kanssa ja Tiara oli tapansa mukaan kuin naantalin aurinko koko päivän. Iltapäivällä lähdettiin äidin ja Tiaran kanssa Itäkeskukseen ja Tirriäinen oli ensimmäistä kertaa elämässään hereillä koko shoppailu- ja ravintolareissun ajan. Kiltisti tuijotteli vaunuista kaikkea leveä hymy naamallaan, vaikka ei se varmaan paljoa vielä vaunukopan suojista nähnytkään. Ravintolassa sosiaalinen neitokaisemme jokelteli ummet ja lammet tarjoilijalle ja istuskeli kiltisti niin sylissä kuin syöttötuolissakin ruokailun ajan. Yhtään kitinää, tyytymätöntä ähkäisyä tai vänkyrää ilmettä en muista nähneeni koko päivänä ja illalla Tiara nukahti nätisti omaan sänkyyn.

”Moi!”

”Maitooooo!”

”Maitoooooo!”

”MAITOOOO!”

”Mulla on maailman sulosin pipo<3"

”OON ILOPILLERI!”

”Miks mä en saa noita ruokia, ihan tyhmää!”

”Mä nyt komennan isii vähän jos se antais mullekki kiinalaista ruokaa!”

”Isi on ihan pönttö se vaan nauro kun komensin sitä :(”

”No ihan sama mä yritän sit itte ottaa näitä!”

Oton Peking nautaa

Miks riisi on aina parempaa kiinalaisessa ravintolassa ku missään muualla? Ja ei mitään väliä mikä kiinalainen ravintola, kaikissa on yhtä hyvää!

Mun Kung Po kanaa, ihan parasta ku just sopivan tulinen kastike ja cashew -pähkinöitä<3

Mulla ja neidillä on samanlaiset lökärit 😀 Paitsi mul ei oo noin söpöi sydämii 🙁

Ostin ton paidan H&M:ltä, must toi oli nii ihana ku se on tollanen lyhyt ja sit siinä on noi sidottavat tommoset suikaleet, kesällä just ihana esim korkeevyötäröisten farkkushortsien kaa!

                    Eilinen perjantai oli huono päivä. Aamulla herättiin ennen sian pieremää neuvolaa varten, väärällä jalalla tietenkin koko konkkaronkka. Neuvolassa Tiara oli kyllä ihan kiltisti, kunnes tuli rokotusten aika. Nekin täti sai laitettua ihan nätisti, mutta sen jälkeen koko päivä oli aivan uusi juttu meille. Kitinää, kuumetta, itkua, säikähtelyä (neiti säikähti mm. sitä että siirsin sentin verran mun jalkaa kun hän oli mun sylissä syömässä maitoa), tyytymättömyyttä, nälkää ja hikeä. Päivällä kylään tullut kummitäti sai osakseen historiallisen vähän hymyjä ja illalla kylään tulleet perhetuttumme joutuivatkin lähtemään pikaisesti viemään mua apteekkiin jotta sain Tiaralle suppoja ostettua ennen sulkemisaikaa.
                     ”Meillä on kulta niitä suppoja, ei tartte ostaa”. N
oin sanoin aamulla neuvolasta tullessamme, metrin päässä apteekin ovelta. ”Mä tiiän missä ne on, siellä kirjahyllyn päällä”. No ei olleet ei, enpä tiedä mihin oltiin nekin onnistuttu hukkaamaan mutta apteekkireissu siitä tuli. Illalla suppo auttoi ja Tiara nukahti rättiväsyneenä rankasta päivästä ja heräsi tänään seitsemän aikoihin. Aamu jatkui kitinöillä ja kuumeella mutta vielä yhden supon annettuamme ja neidin nukuttua kunnon päikkärit on päivä jatkunut taas tutuissa ja turvallisissa hymynaama -merkeissä. Pahinta oli se että toisella oli koko ajan huono olo eikä oikein voinut tehdä mitään sen helpottamiseksi paitsi tietysti antaa lääkettä ja pitää lähellä, mutta silti. Mieluummin olisin tuon rokotuskuumeen ja -kiukun ottanut itselleni kuin tuolle pienelle ölisijälle.
                       Mutta ei eilinen oikeastaan ollut huono päivä. Kiukkupäivän jälkeen osaa arvostaa miljoona kertaa enemmän sitä että arki koostuu iloisista hetkistä, suloisista hymyistä ja äänekkäästä jokeltelusta. Kiukkupäivänä on maailman suloisinta kun vauvan saa rauhoittumaan sylissä ja se takertuu kaulaan kiinni ja painaa pään olkapäälle syvään huokaisten. Kiukkupäivänä kokee mieletöntä onnen riemua siitä että saa syötettyä kaksi lusikallista puuroa, tapahtuma joka normaalisti menee ihan huomaamatta niiden muiden lusikallisten joukossa. Kiukkupäivän jälkeen nukkuu yön hyvin, nukahtaen kerrankin samantien silmät suljettuna. Ehkä kiukkupäiväkin on ihan hyvä päivä, mutta eri tavalla.

”Mun puhelin!”

”Äiti, älä häiritse! Mä soitan nyt isille!”

Mistä lähtien Samsung Galaxy S on näyttäny lastenpuhelimelta :DD Toi on kyl ihan paras toi sovellus, Tiara osaa laittaa siitä sointuja ja lauluja 😀

Käytiin siis siellä neuvolassa siis eilen ja olin kyllä taas niin polleana ja onnesta soikeena äitinä kun Tiaraa kehuttiin vuolaasti. Tämmösiä se neuvolantäti sinne kirjotti ”Tiara kasvaa tasaisesti. Viihtyy hyvin vatsallaan kyynärnojassa. Syö hyvin soseita ja maitoa. Tyytyväinen neiti.” Saatiin myös hammas-lippusia ja lappusia mukaan, kun kuulemma on hammas jo niin pinnassa että ihan pian puhkeaa, tiedä sitten että olikohan ne vielä ajankohtaisia vai ei. Täti intoutui erityisesti kehumaan meidän päivärutiineja ja syömisiä, joten mun huoli niistä taisi olla aivan turhaa epävarmuutta.Tässä tämän kuukauden mittoja, suluissa tuttuun tapaan viime kertaiset:

Paino: 7780g (6860g)
Pituus: 65cm (63cm)
Pipo: 43,3cm (41,7cm)

Kummitätsy<3

Juna-asemalle lähdössä, varmaan toi haalari vikaa kertaa päällä kun sen verran kinttanat lahkeet jo 🙁

Tänään äiti lähti kotiin tossa yhden aikoihin ja käytiin saattamassa se junalle koko perheen voimin. Kotimatkalla haettiin Subista syötävät mukaan ja parin tunnin päästä Jonsu, Kaisla ja Simo tulee meille hengailemaan, en vielä tiedä mitä on ohjelmassa mutta mulla tekis ainakin mieli ottaa revanssi viimekertaisesta Alias -pelistä jonka pojat voitti, mä oon nimittäin ihan varma et ne vaa juksutti meitä ja oikeesti täl kertaa me voitetaan ne Kaislan kaa ihan 6-0! Tiedossa myös leikkiä neidin kanssa. Saapas nähdä kuinka paljon Tiara vierastaa, kaupungilla se ei vierasta ketään vaan on oikeestaan normaaliakin sosiaalisempi mutta sit taas meillä kotona se on tosi vierastavainen yleensä. Mutta sen näkee sitten! Nyt mä alan vähän siivoilemaan kun Tiara nukkuu! Ihanaa viikonloppua kaikille!
Hahaa huijasin, täs viel tää video parin viikon takaa jonka vihdoin sain ladattuu!
Mun piti ekaksi salakuvata neitiä ku pelkäsin et se lopettaa ölinän jos se huomaa kameran, mut onneksi ei 😀 nyt MOIMOI ja ihanaa viikonloppua<3

48 Responses to “Hyvä päivä vs. Huono päivä”

 1. Anonymous sanoo:

  Tekeekö Tiara samaa ku mun pikkuveli, et jos joku syö tai menee jääkaapille, alkaa kauhee huuto ja mölinä ku seki haluis samaa ruokaa 😀 Pikkuveli on 9kk

 2. Helluw sanoo:

  Ihana Tiara <3 <3 🙂

 3. Anonymous sanoo:

  onkohan mun kone sekasin tai jtn mut mulla ei ainakaa näy et tuos ois videota ollenkaa 😮 Sulla on muuten samanlainen kännykkä kun mulla 🙂 Hyvää viikonloppua! -Nina

  • Iina sanoo:

   Varmaan johtui sun koneesta kun ilmeisesti muut on tuon nähneet kumminkin :/ Toivottavasti sait sen näkymään! Ja Samsung Galaxy S on ihan jees vaikka siinä onkin kyl paljon bugeja :DD IHanaa viikkoa sinnepäin!

 4. Anonymous sanoo:

  Voi ei mikä video, mun sydän suli! 😀 Ihanaa ölinää! Koirakin pysähty ihan paikalleen kuuntelemaan että mistä toi kuuluu ja juoksi ihan kiinnostuneena tuijottaan tätä mun tietsikan näyttöö. 😀

 5. nona sanoo:

  hahah ihana toi kuva mis oon ku anne ottaa päikkäreit tuol takan :::::D muutes tuun sit ens kerran ku jonsu/simo +vaimokkeet tulee käymää nii sun on pakko kokata mullekki ku niille kokkaat ja mulle et XD <3

 6. jenicaa sanoo:

  ihana Tiara tossa videossa!! ♥

 7. ac sanoo:

  Kylläpä riitti juttua 😀 ihana! Meillä poika juttelee oikeestaan vaan kädet suussa, ihme tapa 😀

 8. Mirabella sanoo:

  Meillä ei kans ole mitään tullut rokotteista, paitsi sillon, ku Leo sai sen vihurirokko rokotteen. Näppylöitä oli 3päivää koko kroppa täunnä ja kuume oli 39 asteessa, vaikka neuvolatäti sanoi, ettei kuumetta tule, vain näppyjä. Siitä sai sitten Arielkin vauvarokon eli kummatkin olivat 3 päivää melkein 40asteen kuumeessa. KAMALAA! Ja se 3 rokotetta minkä Ariel sai 1w käynnillä oli ihan hirveätä, ku ekan jälkeen tyttö huokaisi helpotuksesta, mutta sitten tulikin toiseen jalkaan ja sen jälkeen tarrattiin mun kaulaan ja täti laittoi piikin pakaraan. Ei meinaan enää hymyilty tädille.. Mutta niihin on vielä onneksi teillä aikaa. Toivottavsti ei jatkossa noin rajusti pieni Tiara reakoi 🙁 Ihanaa, kun olette saaneet tollasen unelma-lapsen. Ei varmaan tunnu ”kamalalta”, vaikka sai nuorena lapsen. 🙂 Meillä oli ihan suunnitelmissa itse hankkia nuorempana lapsia, jotta päästään ”vapaalle” 40 vuotiaina xD Ihanaa lauantain jatkoa!!

  • Iina sanoo:

   Voi että, kävipä inhottavasti kun molemmille tuli kauhee kuume ja näppyjä :/ Ja joo toi on kyl inhottava kun saa kolme rokotetta kerralla, meillä tuli onneksi nyt vaan kaksi piikkiä ja sit rotarokote jonka Tiara veteli ihan onnessaan nassuun 😀 Tiara on kyllä ihanan kiltti vauva ja ei meillä kyllä rankkaa oo ollut missään vaiheessa vaikka nuoria vanhempia ollaankin 😀 Ja mäki oon kyl aina halunnut olla nuori äiti! Mut mulla on haaveissa ehkä viel pieni iltatähti sit vähän vanhempana, joskus 30+ vuotiaana ;D IHanaa viikkoa teille!

 9. Aino sanoo:

  Voi kuinka ihana video! :DD Ja _ihanaa_ ölinää♥ Aloin iha nauraa♥ Hyvää lauantain jatkoo teille! 🙂

 10. Anonymous sanoo:

  Meijän 5kk tyttö sai myös eilen rokotteet. Illalla nous kuume ja on kyllä ollu eilisen ja tämän päivän niiiin kiukkunen ettei koskaan! Turposko Tiaralla ne pistoskohdat? Meillä ei passaa edes nostella ku alkaa heti huuto ku niihin sattuu 🙁 Mutta jospa se huomenna ois jo parempaan päin:) Olipa ihana video teijän neidistä:)

  • Iina sanoo:

   Joo siis mitä oon nyt muilta äideiltä kuullut nii kaikki on sanonu että nää 5kk rokotukset on pahimmat! Tiaralla ei turvonnu ne mutta oli kans kipeet ilmeisesti koska meilläki tuli hullut itkut heti jos hipasi ees reiteen :/ Toivottavasti teilläkin on neiti jo parempana 🙂 Ja eiks ollukki, se on meidän höpöttäjä :D<3

 11. Anonymous sanoo:

  Ihana video! ;)))

 12. Piipero sanoo:

  Voi mikä ihana video <3 Ei enää edes muista kuinka ihanalta se kuulostaa ku vauva jokeltelee 🙂 Meijän poitsu täyttää ens viikolla 1½ vuotta ja nykyään pop sanoja on: mummu,pappa, isi ja ihana 🙂 Ja sitte se höpöttelee ja lukee kirjaa ääneen siansaksaksi :DIhanaa viikonloppua teille ja toivottavasti Tiaralle ei tuu enää muista rokotteista mitään 🙂

  • Iina sanoo:

   Se on kyllä maailman sulosinta ääntelyä 😀 Mutta voi että mä silti odotan myös tota vaihetta kun tulee ne ekat sanat<3 Ihanaa varmasti! Ja aivan ihanaa viikkoa teille!PS: No nyt onneksi on yli puolen vuoden rokotustauko kun vasta 1v:nä saa sitten seuraavat!

 13. Noora sanoo:

  Ihana video, Tiara on niin suloinen! 🙂

 14. Anonymous sanoo:

  maailman sulosinta ku noin pieni pitää ite tuttipullosta kiinni! 🙂 ja sit yks toinen juttu: onks sul valkastut hampaat? ne on meinaan nois muutamas kuvas ihan tosi valkoset! 🙂 p.s. ihana video!

 15. Anonymous sanoo:

  tätä on saatettu jo joskus kysyä, mutta en jaksa ruveta etsimään, elikkä mistä tämä blogin nimi tulee?? oon jo pitkää miettinyt 😀

 16. Anonymous sanoo:

  Kirjotit joskus pari kuukautta sitten, että mietitte tekevänne Tiarasta kaksi kielisen (: Päädyittekö siihen ratkaisuun

  • Iina sanoo:

   Juu mä kirjoitin, se projekti ei nyt oo ihan ottanut tulta alleen siihen malliin kun toivoin, kun ei se niin paljoa musta ole kiinni ku mä oon se suomenkielinen meidän perheessä 😀 Mut ei tässä nyt hirmunen kiire vielä oo, pitää katsoa 😀

  • Anonymous sanoo:

   Jos sä oot suomenkielinen , niin puhuuko Otto muutakin kieltä kuin suomea? tai siis vissiin puhuu. : D mitä kieltä/kieliä? tai mikä olisi tiaran ”kakkosäidinkieli” jos suomi on eka ?=) t. eri ano

 17. Anonymous sanoo:

  mulla ei oo mitään uutta sanottavaa, ootte edelleen niiin parhaita<3 mut tuli mieleen ku lueskelin noita sun vanhoja postauksias, että poltakko enää? ja jos et niii missä välissä oot lopettanu? entä Otto? jos on sillee liian henkilökohtaista niii ei tosiaa oo pakko vastata!:) kaikkea hyväää taas<3Aleksandra

  • Iina sanoo:

   Hahaa voi kiitos<3 NO mun on oikeestaan turha sanoa että en ota kantaa koska jos sanon että en ota kantaa niin kaikki aattelee että noni toi polttaa 😀 Kaikkee hyvää sullekin<3

 18. Anonymous sanoo:

  moikka! koska olet ajatellut ottaa vaunuista kopan pois ? tiara vois viihtyy kävelyreissuilla kun näkis ymärilleen paremmin:) meillä ulkona ja kaupoissa viihdyttiin paremmin ratasosassa:)ihana video ja kiva lukea tätä blogia aina odotan uutta tekstiä!

  • Iina sanoo:

   Moi! En oo aatellu vielä, niin kauan kun neiti viihtyy kopassa nukkuen/sieltä ihmetellen niin saa siellä olla, meille on tulossa matkarattaat kuukauden päästä varmaankin niin sitten niissä saa istuskella ja katella ympärilleen, tossa kopassa on sit hyvä nukkua partsipäikkäreitä kun se on niin iso et neiti mahtuu sine vielä kauan 🙂 Mut toisaalta, jos alkaa näyttää ettei Tiara enää viihdy siellä kopassa ennen kun saadaan ne matkikset niin sit varmaan otan kopan pois 🙂 Se on kyllä ihan totta varmasti että hereillä ollessa viihtyy kyllä varmana paremmin kun näkee vähän ympärilleenkin :D!Ihana että tykkäät blogista ja kommentoit, kaikkea hyvää teille<3

 19. Anne sanoo:

  Katseltiin isomummun kanssa tota videota Tiarasta, ja isomummu kehui, kuinka iso ja topakka tyttö Tiarasta on kasvanut. Mulla on jo aivan kamala ikävä teitä ! Ootte rakkaita ! <3 🙂

 20. emmi sanoo:

  Sulla on kyllä ihana vauva!:) En tiiä ootko kertonu täällä, ite en ainakaan löytäny, niin miten sulla meni yo-kirjoitukset siis mitä arvosanoja sait, tai aiotko mennä vielä kouluun kun Tiara kasvaa? Ihan mahtava blogi,ihana lukea vauva-arkea!:) oot itse todella nätti ja vaikutat mukavalta ja positiiviselta :)Hyvää kevättä!<3

  • Iina sanoo:

   Onhan tuo meidän neiti kyllä maailman suloisin pieni<3 Oon mä kertonut täällä mut siitä on kyllä aikaa eikä mitään hajua missä postauksessa :DMutta siis mä sain ruotsista E:n, enkusta M:n, hissasta C:n ja äikästä C:n 🙂 Eli ihan perus varmaan? 😀 Jos olisin lukenut noihin niin ois varmaan menny vähän paremmin mutta oon noihin arvosanoihin kyllä ihan tyytyväinen 🙂 Mä aattelin jatkaa kyllä mun parturi-kampaajaopintoja sit kun Tiara on isompi :)Ihanaa että tykkäät blogista ja kiitoksia ihan hirmuisesti<3 Mahtavaa kevättä sulle!

  • emmi sanoo:

   Okei, joo ite oisin ainakin ilonen jos saisin yhtä hyvät!:) Ja tsemppiä vaan opintoihin sit kun niitä jatkat 🙂 Vauvakuume kasvaa kyllä kauheasti postauksias lukiessa 😀

 21. Anonymous sanoo:

  Moikka:) laitoin sulle kommenttia joskus aikasempaan postaukseen mutta sulla oli sillon se pieni tauko kommentteihin vastaamisen kanssa ja en enää muista missä postauksessa se oli, joten kysyisin uudestaan että millanen vauvakirja teillä on ja miten päädyitte siihen, ja voisitko linkata postauksen jos sulla on siitä? ja lisäksi eikö teillä ollut joku toinenkin kirja jossa oli kuvia ja jotain tekstiä odotusajasta mitä Tiara voi sitten myöhemmin lukea? Oon ite nyt hankkimassa vauvakirjaa ja mietityttää kauheesti jostain syystä millanen sen ois hyvä olla. Hyvää kevään jatkoo teille, tätä blogia on aina niin kiva tulla lukeen jos taas alkaa pelottaan tai jännittään miten asiat menee niin täältä saa rohkasua kun tuntuu että te ootte niin onnellisia ja kaikki mennyt Tiaran kanssa hyvin 🙂

  • Iina sanoo:

   Moi! Okei joo, sori siitä tauosta silloin! Mullakaan ei ole kyllä mitään hajua missä postauksessa mun vastaus oli mutta sen muistan että vastasin 😀 Meillä on Tatun ja Patun vauvakirja ja se on ihan paras! En muista, mulla ei taida olla postausta tuosta kirjasta mutta se vaikutti kivalta ja rennolta ja sellaselta että lapsi itsekin tykkää siitä kun on värikkäät ja hauskasti kuvitetut/kirjoitetut jutut 🙂 Saatiin meidän Simo-kummisedältä se baby shower -lahjaksi. Sen lisäksi meillä on se mun itse tekemä ifolor valokuvakirja mun raskaudesta ja sit pari muutakin vauvakirjaa jotka ollaan saatu vau-kirjasta, toinen on pikkulapsille tehty kartonkikirja johon voi itse kirjoittaa ja liimata kuvia ja toinen on semmonen perinteinen vauvakirja. Itsekin mietin ihan hirveesti että mimmonen vauvakirja me ostetaan mut oon kyllä oikeesti niin tyytyväinen tohon tatuun ja patuun 😀 Se on aivan loistava! Ihana kuulla että pidät blogista ja se tuo sulle rohkaisua 🙂 Mahtavaa kevättä sinnekin ja ihanaa odotusaikaa :)<3

 22. Anni sanoo:

  Oon lukenut sun blogia jo viime kesästä asti anonyymisti tauotta. Tämä on ensimmäinen (ja viimeinen) vauvablogi, jota seuraan, mutta pidän sen silti mielelläni numero ykkösenä. On ollut mukava seurata sun matkaa raskaudesta lapsiperheen arkeen, ja nykyäänkin tuntuu niin hassulta selailla noita vanhempia postauksia missä Tiaraa ei vielä ole. :)Tykkään erityisesti siitä kun viitsit panostaa postauksissa tekstiin ja kuviin. Et tiedäkään kuinka sun blogi oikeesti hehkuu arjen onnea, se tuo hymyn väkisin aina huulille kun käy tarkistamassa uudet postaukset. :)) Kirjoitat tosi monipuolisesti, jolloin pelkät päivän tapahtumatkin (edes sen kauppareissun)saa kuulostamaan mielenkiintoiselta. Ihailtavaa on myös, että osaat perustella sanasi varsinkin ilkeitä anonyymikommentteja vastaan, voiko tollanen kieliä muka muusta kuin hyvästä itsetunnosta?Ihanaa keväänalkua koko teidän poppoolle! :)) ♥

 23. Embootsi sanoo:

  Vitsi toi tytsy on ylisöpö :’)wow sulla on jo yli tuhat lukijaa, mut eipä ihme, koska sun blogi on yks parhaista!Hyvää kevättä teidän perheelle! ♥

 24. Anonymous sanoo:

  pakko sanoa, että näytät paremmalta ja jotenki…mikähän se sana olis… aurinkoisemmalta/pirteemmältä ilman pidennyksiä :> -tiina

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.