Kesän kivoin päivä

29.07.2012
Tänään on ollut varmaan koko kesän kivoin päivä! On mulla ollut ihana ja paras kesä ikinä muutenkin, mutta tänään kesäfiilis on ollut ihan huipussaan! Aamulla heräsin pirteänä puoli kasin aikoihin neidin kanssa, pirteä olin siis siksi koska kerrankin väsymys voitti mun tyhmät aivot ja nukahdin reilusti ennen yhtätoista sohvalle kesken leffan. Tyhmillä aivoillani tarkoitan sitä, että vaikka mua väsyttää iltaisin ihan pirusti usein jo kymmeneltä ja silmät ei meinaa pysyä auki niin silti on aina pakko vähän ”viettää omaa aikaa” ja istua koneella, kattoa telkkaria tai lukea lehteä ihan vaan ”koska on  kerrankin aikaa”. Mutta nyt poikkesin ihan sivuraiteille, olin selittämässä sitä kuinka kerrankin päästiin ajoissa liikkeelle, oltiin jo yhdentoista maissa metrossa koko perhe ja matkalla hyvää vauhtia Kallioon Skideille Festareille. 
           Metromatka oli tällä kertaa huomattavasti mukavampi kuin taannoinen matka ihme äkäpusseineen kesäkuussa. Seisoskeltiin vaunupaikalla kun yhtäkkiä joku vanhempi englanninkielinen herra tuli kertomaan meille kuinka hienoa hänen mielestään on että me olemme näin nuorina ottaneet vastuuta ja alkaneet vanhemmiksi. Rupateltiin siinä hetki ja lopuksi hän kertoi kuinka hän neljän pojan isänä toivoo että hänen poikansa toimisivat samoin kuin me ja alkaisivat vanhemmiksi jo nuorella iällä. Kuinka hyvä mieli voi tulla tuollaisesta keskustelusta?! Kuinka itsetuntoa kohottavaa on että kerrankin joku ylistää meitä nuoria vanhempia juuri sellaisina kuin olemme, eikä parjaa vastuuttomuudesta tai keskenkasvuisuudesta. Lisää tälläisiä ihmisiä metroihin kiitos! 
        Kun päästiin paikanpäälle Kallioon niin tunnelma oli käsinkosketeltavaa ja kaikilla tuntui olevan hauskaa! Kengurumeininki hoilasi lavalla ja me kierreltiin ympäriinsä. Mulle tuli ihan loistofiilis kun Kengurumeiningin esityksen jälkeen lavalla soitettiin jotain välimusiikkia ja yhtäkkiä kaiuttimista alkoi pauhaamaan ”Take me down to the Helsinki city…..” eli siis tuo klassikkobiisi hieman muokattuna, ja mä muistin taas kuinka paljon mä rakastankaan Helsinkiä. Just tämän takia täällä on niin ihanaa asua; mahtavaa porukkaa, aina jotain tapahtumaa jos haluaa jonnekin mennä ja täällä mulla on sellainen olo että olen kotona. Ja vaikka usein kun hengailee vaan täällä Vuosaaressa, joka siis tuntuu ainakin musta suunnilleen landelta Helsingin keskustaan verrattuna metsäpolkuineen ja loputtomine rantaviivoineen, on sellainen fiilis että sitähän voisi olla samanlaista ihan missä vaan; voisi muuttaa vaikka Utsjoelle tai Namibiaan ja samalaista se olisi sielläkin, mutta ei se vain olekaan ihan niin. Täällä mulla on kumminkin aina se mahdollisuus, kaikki tapahtumat on muutaman minuutin päässä ja kaikki ovet on mulle avoinna. Täällä mulla on tilaa hengittää. Mä en koe Helsinkiä kiireisenä tai liian suurena kaupunkina, vaan just sopivana! Mutta nyt vähän festarikuvia!
Ja tähän alkuun tälläinen pieni rautalangasta väännetty välihuomautus, että Tiaralla oli kyllä hattu kokoajan päässä tuolla helteessä, testattiin vain noita Peltor Kidsejä ensin paljaaseen päähän kun ostettiin ne tuolta festarialueelta.
Festareilta me käveltiin Hakaniemeen ja mentiin siitä metroon. Noustiin metrosta pois Kaisaniemessä kun tajuttiinkin yhtäkkiä että halutaan mennä pitkästä aikaa Vapianoon syömään. Oltais toki voitu tuo yksi pysäkinväli kävelläkin ja tuntuikin tosi tyhmältä istua yksi minuutti metrossa, mutta eipä sitä aina näköjään tajua. Onneksi tehtiin illalla kumminkin kunnon kävelylenkki, mutta siitä lisää ruokakuvien jälkeen (ai että tuli taas nälkä, liian monta tuntia kulunut Vapianon herkkuruokien syönnistä!).
Noiden metroasemien hissien ja metrossa istumisen jälkeen tekis aina mieli käydä kokovartalodesinfioinnissa, oonko mä ainoa vai ällöttääkö muitakin?
Ja vuodesta toiseen jaksaa naurattaa toi Helsingin metrokartta, siis kaikessa yksinkertaisuudessaan onhan se aika hellyyttävä jos vertaa vaikkapa Lontoon tai edes Tukholman metroreitteihin. Mutta onneksi kohta tulee sentään länsimetro!
Meidän Vapianoherkut! Mun pastassa oli kantarelleja, pekonia, sipulia ja paljon parmesania. Otto otti pastan gorgonzolajuustolla ja saksanpähkinöillä ja nameja oli molemmat!
Tiara tilasi itselleen leipää. Näytti neidille tuore italialainen leipä maistuvan oikein hyvin!
Vapianon ikkunasta ulos tuijotellessani bongasin tuollaisen ja oli pakko ottaa kuva! Siis mikä toi on ja pääsenkö mäkin sen kyytiin? Toi on ehkä siistein spora mitä oon koskaan nähnyt!
Kotimatkalla kävin vielä nappaamassa Columbuksen uudesta Yo! -frozen youghurt -baarista tollasta ihanaa jäädytettyä mansikkajogurttia suklaalastujen kera ja ai että oli hyvää! Eikä tullut huono omatunto herkuttelusta kun ton paikan seinällä kerrottiin kuinka se ei sisällä ollen
kaan transrasvoja (mitä ne edes on?)  ja kuinka siinä on vähän kaloreita :–D Kissankokosilla kirjaimilla oli selostettu kaikki ravintoaineet ja kuulosti hienolta!
Ruoan jälkeen tultiin kaupan kautta kotiin ja oltiin jo muka ihan rättipoikkipuhkiväsyneitä. Tirriskäkin kiskaisi melkein parin tunnin päikkärit pitkän päivän jälkeen ja me lojuttiin Oton kanssa vaan sängyllä ihan väsyneinä. Tiaran herättyä mä päätin että eihän me voida tuhlata tälläistä mieletöntä hellepäivää ollenkaan sisällä möllöttelyyn vaan päätettiin suunnata vielä Aurinkolahden rannalle uittamaan Tirriskän varpaat meressä. Kerättiin siis kimpsut ja kampsut ja neidin ruuan jälkeen kipiteltiin rannalle jolta ensimmäisenä sattumalta bongasinkin vanhan kaverini Puntsin ja Hannan! Oli hauska nähdä pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia ja esitellä meidän ihanaa neiti hienohelmaa joka ei vieläkään tykännyt hiekasta, itku tuli kun varvas kosketti hiekkaa. En voi käsittää mikä siinä hiekassa niin hirvittää Tiaraa?! Onko teillä muilla äideillä koskaan tullut vastaan tuollaista hiekkapelkoa, kun musta tuntuu että aina kaikki lapset vaan rakastaa/syö hiekkaa mutta ei koskaan inhoa!
Minun ihanat murut<3
M’ä en oo tänään ollennkaan osannut olla kuvissa, helle vissiin pehmentänyt mun aivot?
Hanna ja Puntsi-setä 😀 Musta on ihanaa kun kaikki mun poikapuoliset kaverit aina esittelee itsensä Tiaralle ”-setänä” 😀 Kuulostaa niin hauskalta :D!
”Isi mä haluun nyt sun aurinkolasit!”
”Äiti iik apua älä vaan laita mua tonne veteeen!”
Äidin pieni hienohelma ei ollut vedestä mitenkään kovin innoissaan :DD
Lyhyesti ja ytimekkäästi: Meillä oli maailman mukavin päivä!  
Mitenkäs teidän viikonloppu on sujunut? En ole muuten hirveästi koskaan kysellyt mun blogissa, että mistä päin mun lukijani ovat kotoisin joten ajattelinkin nyt kysyä että miksi juuri sinä tykkäät omasta kotikaupungistasi? Mikä siellä on parasta? Mihin kaupunkiin et ikinä haluaisi muuttaa, miksi? Musta on aina tosi kiva lukea teidän vastauksia ja oli ihanaa kun viimeksi pahamaineisista lähiöistä kysellessäni sain oikeasti keskustelua heräteltyä ja oli kiva tietää vähän eri kaupungeista!
Sellainen juttu tuli eräästä aiemmasta kommentista vielä mieleen, että kuinkakohan moni muukin sähköposti mulle on jäänyt saapumatta perille? Olettehan varmasti huomanneet että blogin s-posti osoite on couturecouture@windowslive.com siis yhdellä e-kirjaimella, eikä niinkuin blogin osoitteessa kahdella e:llä! Inhottavaa jos posteja on mennyt hukkateille enemmänkin koska musta on aina niin ihana niitä lueskella ja niihin vastailla!
Nyt toivottelen teille kaikille ihanaa viikkoa ja alan vastailemaan aiempiin kommentteihin. Heippahei ihanat ja hyvää yötä<3

92 Responses to “Kesän kivoin päivä”

 1. Anonymous sanoo:

  Meidän neiti on viikon teidän Tirriskää vanhempi ja itki alku kesän heti kun paljas iho kosketti hiekkaa tai nurmikkoa. Eilen oli ensimmäinen kerta kun neiti varovasti eteni paljain säärin pihalla. Voi toisia, on se maailma niin jännä! 🙂 <3

  -H-

  • Iina sanoo:

   No ehkä meidänkin neiti sitten viikon päästä uskaltaa jos neideillä kerran on viikko ikäeroa :D! On se maailma kyllä varmasti niin jännittävä paikka noin pienen näkökulmasta :)<3 Ihania kesäpäiviä teille!

 2. Charlotte sanoo:

  voi ihana ihana postaus! harmi kun täällä ei oo ollu mitään lastentapahtumia, ainakaan mun tietääkseni :O mulla on ihan paskan maku suussa tältä kesältä..tottakai noi kaks on tehnyt tästä siedettävän mutta siis säät ja kaikki huomioon ottaen niin ens vuonna kesän on laitettava kyllä parastaan :DD

  • Iina sanoo:

   Kiitos ihana ihana sinä<3 Ja siis no kakkahan se maistuu mullakin suussa noiden ilmojen puolesta, mulla oli sen verran suureelliset suunnitelmat tälle kesälle kuinka sitten voi vauvan kanssa tehdä sitä ja tätä vaan eipä sitten voinutkaan 😀 Mut jos vaikka ens kesänä sitten, ja se PROVINSSI ;);)

 3. Anonymous sanoo:

  Toi on niin totta, että Helsingissä tapahtuu 🙂 Pk-seutu on ihan eri mesta kuin hyinen p-suomi… Harmi, että kotimaanmatkailu on niin kallista.

 4. Anonymous sanoo:

  Mää oon oulusta kotosin, ja onhan täälläki sillain ihan kivasti kaikkea muttako kyllä se on semmonen homma että määki häippäsen täältä oulusta ja muutan helsinkiin alku talvesta oman kullan tykö 🙂

 5. laukku sanoo:

  Kuulostipa ihanalta teidän päivä!!
  Tiara on niin kaunis lapsi, että <3

  Meidän viikonloppu meni mökkeillessä ja mukavaa oli ja KUUMA ja ihanaa!

  Me asutaan Väinön kanssa Kokkolassa ja ainut mikä mua täällä pidättelee on mun ja Jonin perheet+sukulaiset. Muuten mä muuttaisin varmasti Helsinkiin. Mä niin haluisin asua siellä. Ja aika hullua, että haluisin koska (vähän noloo) en oo koskaan käyny siellä :D:D
  Kai sitä vaan pelkää, että ei tutustukkaan uusiin tyyppeihin(tunnen sieltä kyllä pari ihmistä) ja sit vaan kyhjöttää yksin joka paikas ja näkee sukulaisii/perhettä ehkä kerran vuodes 😀

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia vain<3

   Mä oon niin kateellinen, haluun kans mökkeilemään! Siitä on vuosia kun ooon viimeksi ollut mökillä edes yhden yön :(!

   Ja hei sun on kyllä pakko tulla käymään täällä, vien sut stadikierrokselle :D! Ja kyllä tuo pelko on tuttu mullekin ettei tutustuisikaan uusiin ihmisiin, mutta äkkiähän sitä löytää seuraa jos vaan vähän etsiskelee :D! Ja kyllä mekin nähdään mun sukua ja perhettä suht usein, ehkä 1-2kk välein vaikka matkaa on se 600km Ouluun, vaikka sitä en kyllä kiellä etteikö se olis maailman ihaninta asua samassa kaupungissa kaikkien läheisten kanssa!

 6. Mira nda sanoo:

  Heips! Olen jonkin aikaa lueskellut blogiasi ja selaillut vanhoja kirjoituksiasi, tykkään tosi paljon! Jatka samaan malliin 🙂 Itse olen vielä vähän amatööri blogin kirjoittamisessa 😉 Käy tsekkaamassa!

  Me asutaan Espoossa ja tykkään ihan hirveästi asua täällä, täältä on tosi hyvät yhteydet muualle Espooseen, stadiin jne. 🙂 Ja kuitenkin on luonnonläheistä ja ihania puistoja sun muuta 🙂

  Sellainen kiinnostais, ku me ostettiin ABC Design- merkkiset yhdistelmävaunut ja huomasin että teilläkin on tollaset beiget melkein samanlaiset niin mitä oot tykänny? Onko ollut hyvät? Ostitteko uutena? Tässä postauksessa on kuva meidän vaunuista, niissä on sisällä sellanen raitakuosi 🙂 http://mirandaslittlelife.blogspot.fi/2012/06/kuvia-sun-muuta.html

  Hyvää kesää teille! 🙂 ps. tyttäresi on suloinen 🙂

  http://mirandaslittlelife.blogspot.fi/

  • Iina sanoo:

   Heip! Kiitoksia paljon, mukavaa että tykkäät ja käyn kurkkimassa sunkin blogiasi :)!

   Espookin on kyllä mukava paikka, mä oon vaan itte niin Helsingin tyttö henkeen ja vereen että en millään haluais täältä pois vaikka Otto aina ehdottelee mulle Espoota :D!

   Vaunuista teen pian oman postauksen kun sitä on toivottu, mutta siis ne on ainakin mun mielestäni aivan loistavat ja uutena ostettiin ja hyvin on toimineet näin lyhyesti sanottuna :)!

   Ihanaa loppukesää teillekin<3

 7. Anonymous sanoo:

  Teijän päivä näytti ja kuulosti ihan parhaalta! Ihania kuvia ootte kyl saanu aikaan ja niin nättinä oot taas kulkenu 🙂 Mä asun Helsingissä ja täällä parasta on se että kaikki palvelut on lähellä. Ei tarvii lähtee aina toiseen kaupunkiin jos tarvii esim. lääkäriä ja kaikki on silleen just sopivan matkan päässä ja täältä pääsee matkustaan ulkomaillekkin niin kätsysti ku lentokenttä on 20min päässä. Ja mä tykkään niin paljon helsingin rannoista kuten esim just aurinkolahden ranta missä kävin tuossa yks päivä ihan vaa kävelemässä mut siitä tuli nii mahtava fiilis että en käsitä itekkää 😀 Ei aurinkokaan paistanu silloi mut silti 😀
  Hyvää viikon alkua teille!

  -Nina

  • Iina sanoo:

   Vooii kiitos ihan hirveesti<3 🙂 Helsingissä on kyllä ihanaa kun on kaikki lähellä ja jokapaikkaan pääsee kädenkäänteessä 🙂 Helsinki on ihana just siksi koska meri on lähellä ja täällä tosiaan on upeita rantoja! Aurinkolahden ranta on yksi kauneimmista, ja se rantabulevardi venesatamineen! Ah! Ihanaa viikkoa sinulle 🙂

 8. Kurojaki sanoo:

  Mua huvitti kauheesti tuo kun Tiaralla on menu kädesssään ja seuraavaksi: Tiara tilasi itselleen leipää 😀 Ihana <3

 9. Anonymous sanoo:

  Unelma olis asua stadis mutta ukko ei sinne suostu muuttaan ku on sieltä kotosin… 🙁 täällä Oulussa en oo kyl huomannut mitää kivoja tapahtumia lapsille jotka sopis alle vuoden ikäisille 🙁 tai jos olen väärässä nii saa toki keroa mitä täällä oulusssa tapahtuu :D:D ihana tirriskäinen <3

  • Iina sanoo:

   Mä en tiedä hirveesti Oulun tapahtumista, mut eiköhän siel ainakin jotain vauvakerhoja/perhekerhoja tai -kahviloita ole ainakin ei-kesäaikaan ja varmasti jotain muutakin mukavaa löytyy! Ja on siellä ainakin HopLop :D! Tirriskä on kyllä sulosin<3

 10. Camilla sanoo:

  Moikka 🙂

  Ihan aluks on pakko sanoa et sun blogi on tosi hyvä! Oon ihan alusta asti seurannut mut nyt vasta kirjottelen ekaa kertaa 🙂 Pidän sun tyylistä kirjottaa ja siitä kun uskallat tuoda sun mielipiteet julki. Niin ja näinkin teitä tänään siinä Vuosaaren metriksellä kun olitte hississä.. ihanan näkönen perhe! 🙂

  Mut jos vaikka vastais tuohon sun kysymykseenkin sit. Mä oon kotosin pienestä paikasta (Imatra) ja enemmän kyllä tykkään isommista paikoista just sen takia kun täällä hesassa ainakin on tosi helppo liikkua ja on kaikenlaista toimintaa lähellä. Oon asunu myös Ruotsissa pienessä kaupungissa ja musta oli ärsyttävää kun aina joutu menee isompaan kaupunkiin yli tunnin matkan bussilla tai junalla jos halus mennä shoppailee tai vaikka leffaan 😛

  • Iina sanoo:

   Mooi! 🙂

   Kiitos ihan hirveen paljon ja ihanaa että nyt jaksoit tulla kommentoimaan 🙂 Ja hei oisit sanonut moi kun näit meitä, ois ollut kiva moikata :)!

   Mä en oo koskaan käynyt Imatralla, mutta ai hitto oon sulle kateellinen kun oot saanu asua Ruotsissa, mäkin haluun!!! 🙂 Helsingissä on kyllä tosi helppoa mennä joka paikkaan ja kaikki on mukavan lähellä 🙂

  • Anonymous sanoo:

   Ruotsissa oli kyllä muuten tosi ihanaa asua ja haluaisin kyllä uudestaan, mut ehkä vähän isompaan kaupunkiin ja sit kun vauva vähän tästä kasvaa niin tiiä vaikka muuttaiskin takas 🙂 Suosittelen kyllä, jos yhtään kiinostaa!

   Tiara oli kyllä niin sulonen kun se siinä istuskeli niin nätisti rattaissa! 😀 Mä niin ootan että omaki vauveli kasvaa niin paljon et rupee istumaan.. on tää ihanaa 🙂 Mut ehkä seuraavalla kerralla sit tuun moikkaamaan jos satun näkee teitä 🙂

   //Camilla

 11. Anonymous sanoo:

  Tosi ihania kuvia, niin söpö tuo teijän neiti noi peltorit päässä 😀 Tosi huippuu, että teillä on ollu kiva päivä ja näytät muuten tosi erityisen kauniilta tän päivän kuvissa ! Ite oon kotosin ja siis edellee asun tällässella pikku paikkakunnalla Etelä-Suomessa, täällä on toki omat hyvät, sekä huonot puolensa. Hyvää on se, että suht rauhallista ja jotenki mukavaa seutuu, mutta huonoo se, että melkee kaikki tuntee toisesa 😀 Lukion jälkee kyllä lähen sitte opiskelemaa, ni varmaa Tampere ja Jyväskylä houkuttelee eniten (:

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia tosi paljon<3 Mustakin noi pinkit peltorit on ihan huippusöpöt! Ja toi taitaa olla se yleisin huono puoli mitä pienten paikkojen asukkaat sanoo; että kaikki tuntee toisensa, mut on se varmasti toisaalta mukavakin kun on tuttuja ihmisiä ympärillä 🙂 Vaikka tietty se on varmasti myös ärsyttävää kun kaikki tietää toistensa asiat :D! Mun kaveri opiskelee Jyväskylässä ja tykkää ainakin kovasti 🙂

 12. Iida sanoo:

  Oon kotosin Oulusta, mut asuin noin vuojen Turussa ja rakastuin siihen kaupunkii! Tällä hetkellä asustelen Englannissa, mut jos muutan Suomeen takasi nii kyl Turku ois ihan ykkönen asuinpaikaksi!

  Pakko viel sanoo et tää sun blogi on kyl aivan mun lemppari ja ootan innolla aina uutta postausta! Tiara on niiiin ihana!♥

  • Iina sanoo:

   Hei apua, Englanti on mun unelmapaikka, mä niin haluaisin asua siellä tai sitten Tukholmassa! Turussa oon käyny vaan kerran ihan pienenä ja en muista sieltä oikein mitään mut se on varmaan tosi kiva kaupunki 🙂

   Kiitos ihan hirmuisen paljon, ihana kommentti<3 🙂

 13. Mirka sanoo:

  Mäkin rakastan Helsinkiä! Tänhetkisessä kotikaupungissa, Turussa parasta on jokiranta jokilaivoineen ja siltoineen 🙂 Ruissalokin on aivan ihana paikka, siellä on uimaranta ja ihan sairaasti pikkuteitä.

  Tää on aivan ihana postaus, tuli hyvä mieli 🙂

  • Iina sanoo:

   Kiva että tuli hyvä mieli, kiitos paljon :)!

   Helsinki on kyllä ihana! Mua harmittaa kun oon käynyt Turussa vaan kerran pienenä ja en muista siitä oikein mitään, olis mukava käydä uudelleenkin ja nähdä se kuuluisa Aurajoki :)! Naantalissa (eikös se ole aika lähellä Turkua) oon käynyt monta kertaa muumimaailmassa pienenä kans 😀

  • Mirka sanoo:

   Voi Naantalikin on aivan ihana! Jos meette Tirriskän kanssa Muumimaailmaan ja päätätte viipyä pidempään, käykää ihmeessä Naantalin Merisalissa 🙂 Se on aika eri puolella Naantalia, kuin Muumimaailma siksi pidempi kuin päivän mutka 🙂

 14. piipau sanoo:

  mä oon saanu alkuni turun lähistöllä, mutta kuitenki ennen mun syntymää vanhemmat muutti lähelle vaasaa, laihialle joka on sellanen tuppukylä. tuppukylästä huolimatta mä kuitenki jotenki tykkäsin siitä paikasta, kaikki oli suht lähellä, mä tykkäsin niistä peltomaisemista..

  nyt asun kihlattuni kans vaasassa. muutettiin täälläkin vähän syrjemmälle, joten kaupunkiin on n. 5-6km meiltä. tää on tosi rauhallista aluetta, mettä ympärillä ja hyvät lenkkimahdollisuudet koiran kans. eli siis, landepaukku ihan selvästi 😀

  ja minne mä en ikinä muuttaisi… no helsinkiin 😀 tykkään kyllä välillä käydä sielä, ihan kiva päästä (laihialaisten sanonnan mukaan) isoolle kirkoolle, mutta muu ei mua siinä viehätä. mulle sielä on liikaa ihmisiä ja liian iso paikka. ehkä mut on vaa luotu asuu pellon reunal jossai pikkumökkerös heinä suussa 😀

  • Iina sanoo:

   Laihiasta mä en tiedä mitään muuta kun ne tyhmät laihialaisvitsit joita oli vitsikirjoissa silloin kun olin ala-asteella, en tiedä onko enää :D!

   Se on just niin ihanaa että ihmiset on erilaisia ja viihtyy erilaisissa paikoissa, ja Suomesta onneksi löytyy jokaiselle joku paikka; on isoa kaupunkia, pienempää kaupunkia ja sitten on sitä peltomaisemaa vaikka muille jakaa 🙂 Ja säätilatkin voi valita että haluaako tunturimaisemia, meren lähelle vaiko sitten sisämaahan järvimaisemiin 😀

 15. Maru sanoo:

  Muutin raskauden alussa Turkuun sitä ennen asuin tuppukylässä nimeltä Pieksämäki.Oli ihana päästä ”suureen” kaupunkiin josta ei tunne juuri ketään ja saa alottaa ns.alusta perhe elämän ilman että joku olis koko aika kyttäämässä ja juoruamassa tekemisistäs kylillä.Muutenkin täälläkin on paljon enemmän tapahtumia ja keikka paikkija eri tavalla.Pieksämäellä ois ollu vaan yks baari jossa esiintyy harvoin mun makuun olevia bändejä täällä esiintyny kesän aikana useita kivoja bändejä joista päässy naittimaan edes vähäsen vaikka raskauden myötä ei päässykkää aivan nii lähelle paikan päälle.Muutenkin ihana asua paikkakunnalla jossa on lyhyen matkan päässä KUNNON sairaala.Pieksämäeltä synnytyssairaalaan olis ollu n.50-60km ja kiireellinen yliopistollista hoitoa antava sairaala n.3-4h ajomatkan päässä.Täällä päässy sairaalaa tarvittaessa sormia napsauttamalla 🙂

  En vieläkää 5kk:den jälkeen pahemmin tunne täältä ketään kuin veljen perheen ja sen appivanhemmat.mutta veikkaan nyt tutustuvani ihmisiin kun sain viimein (etuajassa kylläkin) pienen poika vauvani maailmaan niin tapaa ihmisiä ihan uudella tavalla 🙁

  • Iina sanoo:

   Se on kyllä ihana tunne kun pääsee muuttamaan isoon kaupunkiin jossa kukaan ei tunne sua, nimim. muutin Oulusta pois osittain juuri siksi että alkoi ahdistaa se että kaikki ”tiesi” musta jotain kun kävelin kadulla 😀 Tai no ei nyt kaikki, mutta oman ikäluokan tyypit..

   Ja se on kyllä iso asia että on synnäri lähellä, mullakin ois tullu tosi kiire synnyttämään jos ois ollu ees se tunnin ajomatka, mulla kun synnytys ei kestäny kun sen 2h sen jälkeen kun oltiin päästy sairaalaan 😀 Onnea hirmuisesti pienestä ihanasta pojasta ja mukavaa loppukesää teille<3 🙂

 16. Anonymous sanoo:

  Voi että tämä teidän tyttö on niin sulonen, että piristää kummasti päivää tällaset kuvat!:)

 17. Anonymous sanoo:

  mikset koskaa vastaa noihi viimesiin kommentteihin ? ku osa laittaa viel kommenttii senkin jälkee ku oot jo vastannu sillä hetkellä oleviin kommentteihin,mutta ois kiva jos kävisit katsomassa aina että onko tullu uusia (–: itekki oon laittanu kommenttia viimesien joukossa,enkä oo saanu vastausta 🙁 mut sulla on aivan loistava blogi,näytätte niiin onnellisilta ja oot niin positivinen ! kaikkea hyvää teille <3

  • Iina sanoo:

   Anteeksi :(! Bloggeriin pitäis tulla joku muistutustoiminto, ne kun on kaikki kommentit aina vaan sikinsokin siellä hyväksyttävien joukossa ja jos vaikka puhelimella julkasen monta monta kommenttia niin usein vaan tsekkaan että ne on suht asiallisia kaikki enkä ees muista vilkasta mihin postaukseen ne on tullu (koska yleensä suurin osa on siihen uusimpaan)… Se ois kätevä kun olis joku sellanen vilkkuvalo tuolla bloggerin etusivulla että ”hei sulla on tää ja tää vastaamatta tossa postauksessa :D” Mutta yritän ryhdistäytyä tän asian kanssa! Kiitoksia hirmuisesti ja kaikkea hyvää myös sinulle :)<3

 18. Anonymous sanoo:

  Iina vaikutat kivalta ja ihastuttavalta ihmiseltä. Ja musta on ihanaa, kun et masennu kaikista kauheista kommenteista, mitä oot saanu, ja jätät ilkeät anonyymit omaan arvoonsa 🙂

  Mää oon onnellinen ihminen täällä Oulussa. Tää on mun koti. Ja täällä on kesällä tosi nättiä. Kaikkiin muihin kaupunkeihin on kiva tietenkin aina mennä vieraaksi, mutta kiva niistä on kotia takas myös tulla 😀 Eli täältä en haluaisi MINNEKKÄÄN muualle muuttaa muuta kuin ”pakon” edessä, mutta rakastan reissata ympäri Suomea silti muilla paikkakunnilla. Vaikeasti selitetty, mutta toivottavasti sai jotain selkoa 😀

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia paljon, ihanasti sanottu 🙂

   Oulu on kyllä ihana kaupunki ja tykkäsin asua siellä! Mulla on sama juttu Helsingin kanssa, että tänne on aina ihana tulla takasin 🙂 Mut niin on kyllä Ouluunkin!

 19. Anonymous sanoo:

  Mä oon ihan pienestä kylästä, keski-Suomesta 🙂 Täällä asuu alle 8000 ihmistä, eikä täällä hirveesti edes tapahdu mitään. Silti rakastan tätä meidän pientä tuppukylää yli kaiken <3 Joku vois pitää sitä ahdistavana kun kaikki tuntee/tietää kaikki (mikä tuo mukanaan juorut yms), mutta musta se on jotenki omalla tavallaan aika sulosta 😀 Musta on niin kiva kun tälläsellä kylällä on oma yhteishenki ja paljon enemmän sellasta 'kaveria ei jätetä' meininkiä, vaikka onhan täällä mähinääki (lähinnä paikallisissa baareissa pilkun jälkee :D) Joskus teininä halusin täältä äkkiä pois ja isoihin ympyröihin mutta kun kuitenkin opiskeli isommassa kaupungissa niin tuli vaan enemmän sellanen tunne että tänne tuppukylään mä jään 🙂 Ja miks en jäis? Musta on turvallista kasvattaa mun lapsi täällä landella, täällä mulla ja miehellä on myös työ ja mikä tärkeintä myös mun äiti, iskä ja sisarukset jotka nekin vielä aika pieniä tirppanoita 🙂 unohtamatta muuta sukua ja kavereita! 😀

  • Minka sanoo:

   Meillä on sama! Tuppukylässä asutaan ja vielä enempi metsään haluaisin oman kotini, kun naapurit ahdistavat. Helsingissä voisin käydä, mutta en ikinä asua. Pelottaa jo ajatuskin 😀 Olen erittäin sosiaalinen ihminen, mutta kotini haluan pitää omassa rauhassa, kun voi niitä naapureita mennä vähän matkan päähän katsomaan, eikä huudella aidan takaa tai parvekkeelta 😀 Palvelut ovat tietenkin kauempana mm. neuvolaan on 30km yhteen suuntaan, mutta ei meitä ajo haittaa, se on jopa mukavaa 🙂
   Ihania kesän vietto kuvia sulla taas Iina 🙂 Luin just Maria Nordinin blogia ja kuulemma hekin olivat siellä skideissä vetämässä joitain tapahtumia. Näittekö heitä? 😀
   Täällä meillä on tuskaisen kuuma ollut pari päivää.. Varjossa 32 ja remonttia pitäisi tehdä kauhealla kiireellä, ku miehellä on loma, mutta tee sitä, kun ilma painostaa.. Ja yöllä pelkäsin kuollakseni, kun jyrisi ja välkkyi 🙁 Mutta onneksi ei ole sade ollut kiusana niin pahasti.
   Kiva, että lisäät kuvia metroista ja ravintoloista, kun tuntuu, että meikäläiset eivät tule koskaan niitä ”ihmeitä” näkemään 😀

  • Iina sanoo:

   Anonyymi: Se on kyllä varmasti totta että pienellä kylällä on aivan erilainen yhteishenki kun jollain isolla kaupungilla jossa kukaan ei tunne ketään 😀 vaikka toisaalta, mitä vanhemmaksi oon tullu oon huomannu että kaikki tuntee aina kaikki jotain kautta, aina löytyy jotain yhteisiä tuttuja 😀 Maalla on varmasti turvallista kasvattaa lapsia ja jos on löytynyt mukavat työpaikat ja perhekin asuu lähellä niin mikä ettei, kuulostaa ihanalta :)!

   Minka: No mikäs siinä jos tykkää, tärkeintähän se on että itse on onnellinen ja tyytyväinen omaan asuinympäristöön :)! Mä en edes tunne meidän naapureita, yhden toisen äidin kanssa oon pari kertaa jutellu pihalla mut muuten en kyllä tiedä meidän naapureista mitään vaikka ollaan yli vuosi täällä asuttu :DD

   Ei nähty Nordineja, mutta muutama tunnettu bloggaaja käveli vastaan 😀 Meillä on kans ollut tosi painostava ilma ja päätä särkee kokoajan 🙁 ukkonen oli myös ja ihan hulluna salamoita! Ja tulkaas ihmeessä tänne käymään ja kattomaan metroja ja ravintoloita, olis hauska nähdä joskus :D! Mukavaa viikkoa teille 🙂

 20. Anonymous sanoo:

  Heippa! Mistä tuo Tiaran pallomekko on ostettu? Ihana!

 21. Anonymous sanoo:

  Toi terassispåra on museoraitiovaunu, luulisin.http://www.stadinratikat.fi/museoliikenne/index.html
  -stadilainen

 22. Anonymous sanoo:

  mä synnyin virossa,pärnussa (aivan ihana paikka kesäisin!) ja pienenä muutin sit Tampereelle:) tää on kyl ihan kiva paikka mut välillä joskus tekee mieli muuttaa Helsinkiin mut sitä pelkään et kummiski eksyn siä koko ajan 😀 ja muutenkin kaikki kaverit ja sukulaiset on täällä:) -Jellu

  • Iina sanoo:

   Mä oon kuullu Pärnusta paljon et se on ihana paikka, jostain syystä tuntuu et kaikki mun kaverit on käyny siellä ja mä en oo 😀 Mä kävin viime vuonna vasta eka kertaa Tallinnassakin vaikka se on tossa vieressä! Kauempana oon kyllä matkustellut 😀 Ja Helsingissä on tosi helppo liikkua kun täällä pääsee niin monella eri liikennevälineellä kaikkiin paikkoihin ja äkkiä niitä oppii käyttämään 🙂 Ja sen ymmärrän kyllä täysin että on ihanaa asua omien läheisten lähellä :)!

 23. Essi sanoo:

  Mun kaverilla on reilun vuoden ikäinen poika, jolla oli aluksi ”hiekka kammo”. Mut se kaveri vaan aina istutti sitä poikaansa hiekalle ja vähitellen se tottu siihen:)

 24. Take sanoo:

  noi pasta-annokset näyttää niiiin makoisilta et ihan kuolaan täällä! mis kävitte syömässä? 🙂

  • Anonymous sanoo:

   Iinahan mainitsi postauksessa paikan missä kävivät syömässä..lueppas tarkemmin 🙂

  • Anonymous sanoo:

   mua ärsyttää kun jotkut ei voi lukea näitä tekstejä ja sitte tulee kysymään jotain mikä lukee ihan selkeesti tekstissä -.-

  • Anonymous sanoo:

   Mulla ärsyttää nämä jotkut, jotka tulee kommentoimaan ja valittamaan heti toisen erehdyksestä. Eiköhän Iina olisi sievästi itsekkin voinut tulla vastaamaan kysymykseen ja huomauttamaan, että postauksessa paikan nimi lukikin jo 🙂

  • Iina sanoo:

   Vapianossa käytiin 🙂 Hassua kun musta tuntu tota tekstiä kirjottaessa et oikeen jankutin sitä Vapianoo ku mainitsin sen niin monta kertaa mut ilmeisesti sitten en :D! Ja tosiaan anonyymi 18.08, makasin koko eilisen sängynpohjalla puolikuolleena ja julkaisin vaan kaikki kommentit puhelimella niin en oikein ollut perillä siitä mitä täällä tapahtuu :O

 25. Jenni sanoo:

  Ihania kuvia :)mua myös ällöttää metrot ja hissit sun muut, yök mitä pöpöpesiä ne voi olla 😀

 26. Anonymous sanoo:

  Voi hitsi, kun mä odotin, että olisin nähnyt teidät Skidit Festareilla, mutta ehdittiin lähteä varmaan just ennenkun tulitte. Olin jo miettinyt valmiit läpätkin.;)

  • Anonymous sanoo:

   Ja sama nyymi jatkaa, että mun tulee aina jotenkin tosi hyvä mieli, kun luen näitä postauksia. 🙂 Vaikutatte aidosti onnelliselta, positiivisilta ja Tiara on saanut kyllä maailman parhaat vanhemmat. Tää on avannut hirveesti mun maailmankuvaa, joka on ennen ollut tyyliin: eka yliopistotutkinto, sit ISO asuntolaina, naimisiin ja sit lapset. Olen itse elänyt just näin. :O

  • Iina sanoo:

   No voi harmi, ja mä kun luulin et me oltiin aikasin liikkeellä :D! Ois ollut mukava moikata :/!

   Ihana kuulla että mun löpinät tuottaa hyvää mieltä ja kiitoksia aivan mielettömän paljon 🙂 Eipä tuossa teidän elämäntyylissäkään mitään vikaa ole, oikein hyvältä kuulostaa 😀 Mut niin onhan se niinkin että ei kaikkien tarvi elää sillä tavalla, eikä elämä ole pilalla jos ei elä niin 😀 Nykyään kun onneksi on niin paljon mahdollisuuksia esim. kouluttautumiseen missä iässä tahansa että kaikki ovet on avoinna vielä 50-vuotiaanakin (vaikka kyllä itse ajattelin reilusti sitä ennen kouluttautuakin :D)..

 27. Hantta sanoo:

  Minä oon koko ikäni asunu Kalajoella ja täällä on ehdottomasti parasta kesällä, ku on Suomen suurimmat hiekkarannat! 🙂 Vaikka Kalajoki onkin pieni kaupunki, niin kaikenlaisia tapahtumia järjestetään kyllä melko hyvin niin isommille, kuin pienemmillekin. Harrastusmahdollisuuksiakin on ihan kivasti, mutta toivoisin niitä vielä enemmän. Välillä kyllä ois ihan kiva asua isommalla paikkakunnalla, mutta viihdyn ihan hyvin myös täällä. 🙂 Toistaiseksi en oo täältä mihinkään lähdössä, mutta eihän sitä ikinä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 28. Anonymous sanoo:

  Ihana päivä näyttää teillä olleen! 🙂

  Mäkin tykkään kovasti Helsingistä ja haluaisin muuttaa sinne jossain vaiheessa 🙂 Kaikki palvelut on niin lähellä, hyvät liikenneyhteydet, paljon tapahtumia yms. Nyt asun Pohjanmaalla suht suuressa kaupungissa ja viihdyn ihan hyvin, mutta onhan täällä ihan erilaista asua kuin esim. Helsingissä.

 29. Anonymous sanoo:

  Hellurei 🙂 Asun tyttöni 1v2kk kanssa Oulussa. Täällä olen ikäni asunut ja täällä tulen myös aina asumaan jos se vain minusta on kiinni. Olen täällä onnellinen, täällä on tilaa hengittää, kaikki rakkaimmat asuu lähellä ja täällä on niiiiin ihana pyöräillä 🙂 Ainut mitä kaipaan on juurikin ne tapahtumat, niitä täällä ei kuitenkaan hirveästi ole. Sen olen kuitenkin korvannut torikäynneillä ja ihanissa leikkipuistoissa leikkien. Koen Oulun myös turvalliseksi paikaksi asua ja kasvattaa lapsia 🙂

 30. Anonymous sanoo:

  Voi sä oot kyllä niin hyvässä kunnossa, että ei ihan heti uskois että sä olisit lasta kantanut ja synnyttänyt!!! Kaunis nainen olet ja ihana tyttö!! 🙂
  Mukavaa loppukessä

 31. jenna sanoo:

  Mä asun Rauman Lapissa, tää on tämmönen hirveenhirveen pieni tuppukylä, missä oikeesti kaikki tuntee toisensa ja melkeempä tietää paremmin toistensa jututkin.. 😀 mut mä tykkään olla täällä, koska oon aina asunut tämmösessä tosi pienessä kylässä. Rauhallista, maaseutua ja semmosta 🙂 ikinä en Helsinkiin pystyis muuttamaan, koska se on oikeesti niin hirveen iso paikka, mulle tulis itku jos oisin ihan ydinkeskustassa! koska tyyliin Tampere/Turkukin on jo mulle liian iso kaupunki 😀

  • Ilona T. sanoo:

   Mulla on ihan sama juttu, kun Lapista kanssa olen kotoisin. 😀 Oltiin melkein naapureita silloin vuosia sitten! Pienessä kylässä on mukava asua juuri sen ”turvallisuuden” tunteen tähden, koska kaikki tuntevat toisensa ja tuntemattomia harvemmin vastaan tulee. Nyt muutettiin kyllä mieheni kanssa Mynämäelle, mutta samanlaiseksi maalaiskyläksi tätäkin vois kutsua. 😀

   En ole Iina tätä blogia ennen kommentoinut vaikka lukenut olen, joten täytyy nyt vielä sanoa, että tää on tosi upee blogi!! Olette tosi ihanan tuntuisia ihmisiä ja Tiara on todella hurmaava pikkuneiti. 🙂 Sun juttujen lukeminen kyllä kasvattaa huolestuttavasti mun vauvakuumetta.. 😀
   t. Ilona

  • Minka sanoo:

   Mieheni on myös Rauman Lapista ja meidän lasten vanhempien maatila on siellä.
   Pakko sanoa, että kaikki eivät tunne siellä toisiaan, vaikka pieni kylä onkin.
   Itse kävin ekaa kertaa 6 vuotta sitten siellä ja kyllä on tullut enemmän väkeä asumaan sinnekin eli ei se niin pieni enää ole 😀

  • jenna sanoo:

   Hei, emmä sitä nyt mitenkään tosissani sanonut, että kaikki tuntee toisensa. Olis se aika pelottavaa jos me kaikki täällä tuntisimme toisemme läpikotaisin. Mutta mä kun luulin, että tiedätte mitä mä tällä tarkoitan. ;-D

  • Minka sanoo:

   Juu tiedetään mitä meinasit, mutta jotkut voi saada kuvan, että Rauman Lappi olisi todella pieni kylä mitä se ei ole, jos vertaa meidän kylään, jossa on melkein puolet vähempi porukkaa eli jos käydään lasten kanssa esim. jätskiautolla tai postilaatikolla koko kylä tietää sen, kun puskaradio toimii xD
   Enkä meinannut mitään pahaa. Hauska sattuma, vaan ku on tutusta paikasta täällä lukijoita 🙂

 32. Maisa-R sanoo:

  Olen seurannut blogiasi varmaan ainakin vähän alle vuoden, olen monesti pysähtynyt postauksiasi lukiessa miettimään, että missä vaiheessa päivää yleensä teet postauksesi, illallako? Kirjoitat yleensä melko pitkästi ja jos siihen viellä lisää kuvien lisäilyt jne, niin kauan sinulla kuluu aikaa siihen? Entisenä omankin blogin pitäjänä minulla ainakin kului lyhyemmänkin tekstin ja muutaman kuvan lataamiseen joskus jopa pari tuntia. Miten sinulla siis riittää innostus (ja aika) kirjoittamaan melko yksityiskohtaisesti melkeimpä jokaisesta päivästänne, eikö illalla iske kovakin väsymys tai eikö poikaystäväsi ole huomauttanut asiasta? Vai onko hän positiivisesti sen kannalla, että kirjoitat pitkiä tekstejä melkein joka päivä?

  Tulipa tästä nyt pitkä kommentti:D toivon kuitenkin että jaksat lukea ja vastata 🙂
  t. maisa-R

 33. viivi sanoo:

  Ton sporan kyytiin voi hypätä ainakin kauppatorilta, vitosen maksaa ja on joku museoraitiovaunu 🙂

 34. Anonymous sanoo:

  Itse asun Oulussa, ja olen myös asunut täällä koko ikäni. Tykkään kyllä asua täällä, eikä nyt ainakaan vielä ole tarvetta muuttaa pois. (Ehkä myöhemmin opiskelupaikkojen takia). Kesäisin on kiva hengata torilla, kaupungilla ja Nallikarissa uimarannalla 🙂 Täällä on kyllä harvoin mitään suurempia tapahtumia mutta joka vuosi on tietenkin Qstock, joka oli nyt viikonloppuna, ihanaa että se järjestetään juuri täällä Oulussa:)

 35. Anonymous sanoo:

  makee postaus!! itse tykkään omasta pienestä maalaiskaupungista,ja nyt lukiota käyvänä ihmisenä asun täällä,eli kotona,mutta sittenkun saan lukion päätökseen,muutan kyllä heti johonkin yliopistokaupunkiin! haluan kokea myös isomman kaupungin elämää, koska koko ikäni olen asunut tässä maalaiskaupungissa,niin vähitellen sitä alkaa jo haaveilla eri maisemista,ja erityisesti minun kohdallani isommista kaupungeista.

  omassa kaupungissani on parasta se,että täällä on turvallista kasvaa lapsesta varhaisaikuisuuteen. olen saanut erittäin turvallisen kasvuympäristön täällä kasvaa, sekä pienemmässä kaupungissa on pienemmmät koulut,joten täällä myös huomioidaan enemmän ihmisiä.

  huonoa täällä on se,että lähes me kaikki nuoret tunnemme tai tiedämme kaikki muut ihmiset täällä kotikaupungissani. ei koskaa uusia naamoja,eikä mahdollisuutta oikeastaan tutustua kehenkään täysin uuteen tyyppiin,koska kaikki me jotenki tiedämme jotain kautta. lisäksi tämän kaupungin palvelut eivät ole päätä huimaavia,mutta onneksi läheisin isompi yliopistokaupunki sijaitsee noin 60 km päässä täältä,joten siellä tehdään esim. vaateostokset ja elektroniikkaostokset!

  tässä jotakin mitä minulla oli mielenpäällä! mukavaa päivää/iltaa teille ja toivottavasti postaat taas pian hauskan postauksen! paitsi sinun postaukset kaikki ovat hauskoja,en ikinä kyllästytä lukea niitä 😀

 36. Anonymous sanoo:

  Turku o paras ;D

 37. Anonymous sanoo:

  Ite asun Kotkassa ja tykkään kauheesti, kun on meri ihan lähellä:) Kotka ei oo mikään hirveen iso kaupunki, muttei mikää ”tuppukyläkään”. Parastahan täällä on ehdottomasti Kotkan meripäivät. Suosittelen Iina ehottomasti tulemaan ens meripäiville!=) Täällä on silloin paljon kojuja, jonkun verran esiintyjiä ja lapsillekin on Lasten meripäivät missä on kaiken ikäisille paljon erilaista puuhaa:P ja biletyshän on ihan omaa luokkaansa..

  Mut hyvää kesää teille!=)

 38. lispe sanoo:

  moi, luin blogiasi aamupalalla ja poikani 2,5v tuli viereen ja totes: ”Äiti, miksi mun pikkusiskolla on mun kuulosuojaimet. Äiti, miksi siinä ootte sinä ja pikkusisko pienenä” Sitte kerroin jutun miehelle ja näytin kuvat, ja se oli vielä, että niin mitä siitä, ku ei tosiaan tajunnu ettei ollutkaan meidän puolivuotias tyttönen kuvissa.. 🙂 Eli jotain samaa näköä löytyy. 🙂

  • Anonymous sanoo:

   hahah kun mä olin pieni, niin katselin jääkiekkoa telkkarista ja kysyin, että miks noi on niin pieniä 😀 ne jääkiekkoilijat näytti mun mielestä tv:stä ihan lapsilta, vaikka oli kuulemma aikuisia… no myönnettäköön, että pieniähän ne siellä tv-ruudulla on. ei sitä lapsena kaikkea tajua ja miksi pitäisikään ;D

 39. Anonymous sanoo:

  Mikset sä koskaan vastaa kommentteihin? 😮

  • Otto Hyttinen sanoo:

   ”Mikset sä koskaan vastaa kommentteihin? :o”

   …mitä? Koskaan?

   Ihan oikeesti pliis. 😀

   Iina vastaa kommentteihin minkä kerkeää. Parin päivän viiveellä ehkä joo, mutta vastaa kuitenkin. Ja se on aika perkeleen kova suoritus jos miettii et Iinal menee suurin osaa vapaa-ajastaan tähän blogiin jo ilman kommentteja.

   Ja jos sä nyt viittaat johonki kuukauden vanhoihin postauksiin tulleisiin kommentteihin ni sillon saa vaan syyttää itseään. Koitappa millä tahansa foorumilla herätellä jotai vanhaa keskustelua ni sielt tulee heti modi herjaamaan et ”elänytsaatana” ja pistää senki langan lukkoon.

   Mietippä vähä ens kerral jooko. <3

  • Anonymous sanoo:

   Mun mielestä kyllä Oton pitäs vähän ottaa Iinasta mallia… Fiksustikkin voi vastata kommentteihin jotka ärsyttää. Toki eihän tässäkään kommentissa nyt kauheesti valitusta ollu, mutta kyllähän tuosta nyt rivien välistä osaa lukee että vittuilulla mennään.
   Että mietippä vähä ens kerralla itekki, jooko? <3

  • Iina sanoo:

   Mun mielestä toi Oton kommentti oli kyllä lähinnä huumorimielessä laitettu ja vittuilua en tuosta huomaa lainkaan, Oton huumori ei välttämättä kaikille aukene mutta kyllä se mun mielestä on suht asiallinen yleensä vastauksissaan ellei sitten ole tullut joku todella törkeä kommentti. 🙂

  • Anonymous sanoo:

   mun mielestä toi Oton kommentti oli just hyvä! 😀 ja mitäs vitsiä.. just oon miettiny miten mahtavaa on et Iina jaksaa vastata kaikkiin kommentteihin, eikä ees mitenkää lyhyesti vaan ihan kunnolla 🙂 niis vaan on varmaa aika kova homma kun niitä on niin paljon.. lisäks iina postaa ihanan usein joten ei mitää valittamista pitäis olla. ei kukaan voi koko vapaa-aikaansa käyttää blogiin! oot Iina paras <3

 40. Elisabet sanoo:

  Onpas teillä ollu oikein mukava päivä!:) Mä löysin vasta muutama päivä sitten tän blogin ja tykästyin heti.Uusi blogi siis seurailtavaksi. 😉 Tiara on kyllä niin suloinen pikkuneiti♥

  Itse asun pienessä kylässä,josta en keksi oikein mitään hyvää sanottavaa.Täällä vaan ei ole mitään ja kaikki on liian kaukana..Monet puhuu,et pienen kylän hyviä puolia on se,et tuntee lähes kaikki vastaantulijat.Mä en vaan näe sitä niin hyvänä asiana.Ja tämmösestä kyläpahasesta löytyy niitä aivan ihania juorukelloja,jotka jaksaa levittää asioita ihmiseltä toiselle.Mä siis haluaisin asua kaupungissa,missä on mahdollista elää elämää rauhassa ja tavata uusia naamoja.Onneks muutto onkin ensivuoden puolella,jos hyvin käy. 🙂

  Ja sen verran vielä,et mäki tykkäilen Helsingistä paljon!En mä siellä asua vois,kun se taas menee liian isoks paikaks mulle.Nautin kyllä täysin jokaisesta kerrasta,kun siellä oon! 🙂

 41. Anonymous sanoo:

  JOO ON OLLU HIEKKA ja ruohokammoa, lähteny pois siinä kävelyyn oppimisen kanssa samoihi aikoihin 🙂 ja ku näkee muita lapsia hiekassa.

 42. Sini sanoo:

  Mä oon kotosin pikku kylästä Iisalmesta.. jokainen on jollain tapaa tuttu ja jokaisesta tietää jotain… Järkihän siellä meni kun 19 vuotta siellä asu.. Nyt oon asustellu vuoden Jyväskylässä ja tää on se mun paikka, ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä. Tää ei oo liian suuri, koska en tykkää isoistakaan kaupungeista, muttei myöskään oo liian pieni. Jotenkin oli kans ihana alottaa puhtaalta pöydältä, kun ei tunne täältä ketään eikä kukaan tiedä musta mitään! Niin paljon uusia mahdollisuuksia 🙂 Tottakai kotikaupungissa on aina ihana käydä, mutta kun siellä viikonkin on, niin tajuaa miten paljon kaipaakaan takasisin Jyväskylään… On se Iisalmi vaan niin pieni. Loppuunsa tympäsee nähdä niitä samoja naamoja kun siellä käy, niin ennemmin näkee vaan omia porukoitaan…

 43. Laura sanoo:

  Oi kuulostaa ja näyttää ihan super kivalta päivältä! 🙂

  Me asutaan Porvoossa, ja mielessä on käyny muuttaminen toiseen kaupunkiin monta kertaa 😀 Jotenki kuitenki tänne ollaan jämähdetty ku molempien sukulaiset asuu täällä eli iso tukiverkosto, mutta kavereita ei enää niinkään ku kaikki on niin eri elämäntilanteessa ku me :/ toisaalta tykkään asuu täällä ku on keskusta lähellä, siellä jonkin verran kauppoja, kiva jokiranta, vanhakaupunki ja nyt uus ostoskeskus joka ei oo vielä kylläkään valmis. Täällä on paljon kouluja niin suomenkielisiä kuin ruotsinkielisiäkin, kielikylpykoulukin löytyy, paljon päiväkoteja, puistoja. Tarpeeks kaupunkia ja tarpeeks ”maaseutua” 😀 Ollaan mietitty muuttoa vähän isompaan kaupunkii, kuten Helsinkii ku se on lähimpänä mut Nicce ei oikee tykkäis ajatuksesta, koska sille Helsinki on sit taas liian iso, kai?:D mut kaipa se muuttais minne vaan jos löytäis jonku unelma työn 😀

 44. Viivi sanoo:

  Mä asun Tampereella ja onhan tää nyt loppupeleissä pirun hieno kaupunki ja mua pitelee täällä, ehkä se että oon meijän suvusta kolmas puhdasjalkanen Tamperelainen. Täällä on ihan mahtavat shoppailu mahdollisuudet, ihanat rannat ja hieno kaupunki. ja paljon menoa mun ikäisille. Onhan täällä kiva ärrä painotteinen murrekkin 😉 Kaikkihan aina nyt haluais muuttaa Helsinkiin ja oishan se oikeesti aika hienoo päästä muuttaan suomen pääkaupunkiin. Mutta, jokseenkin se tuntuu hirven isolta paikalta.. yleensä kuulee kaikkien suusta että ”en mä siellä osais kulkee”… no mutta osaako ne helsinkiläiset kulkee täällä? Ei varmasti 😉
  Mä just puhuin kaverin kanssa, että jos mä johkin joskus tampereelta muutan, on se suoraan ulkomaille 🙂

 45. Linkku sanoo:

  Tää päivä kuulosti tosi ihanalta! Voin kuvitella miten piristi tuo englantilaisherra, tosi mukavaa siltä että viitsi tulla kehumaan ja kannustamaan 🙂 Tuollaiset varmasti merkkaa teillekkin todella paljon!

  Toi on kyl tosiaan aika hellyyttävä toi Helsingin metrokartta! Itekkin oon tosiaan nähny ne Lontoon ja Tukholman kartat ja onhan ne vähän eri luokkaa 😀

  Ja tosta paikkakunta-asiasta, asun siis ite ihan tässä Jyväskylän kupeessa. Tykkään Jyväskylästä kyllä tosi paljon, keskusta on todella hyvä vaikkei kovin suuri olekaan. Kauppakeskukset on kumminkin tosi hyviä ja keskustassa on mukava shoppailla 🙂 Linkkiyhteydet on tosi hyvät kaupunkiin täältä meiltäkin ja Jyväskylän keskustasta on ihan lyhyt kävelymatka monille rannoille ja muille hengailupaikoille. Tulevaisuudessa kuitenkin joku isompikin kaupunki houkuttelisi, Tampere olis tällä hetkellä toiveissa 🙂

 46. Nea sanoo:

  Tällä hetkellä asustelen Tuusulassa missä en sitten yhtään tykkää olla! Mua ei kyllä oikeesti kukaan tai mikään edes pidättele täällä kun porukatki muuttaa takas vantaalle missä asuu koko sukuni. 😀 Olen itse Kannelmäestä kotosin mutta lapsuuden taas asunu nurmijärvellä mitä rakastan, kuitenki niin lapsiystävällinen paikkakunta. Mutta Helsingissä kun on niin tunnen itseni kotoisaksi siellä. Haaveissa olisikin muuttaa Helsinkiin, tai jos ei talouden takia voi niin Vantaalle lähelle junia millä pääsisi usein vierailemaan. Tulipas pitkä selitys 😀 Tollaisia englatilaisherroja lisää tänne:) onhan se mukava kun saa kehuja ja kannustusta kun monet aliarvioi meidät.

 47. Anonymous sanoo:

  Upeeta, että jotkut kehtaa kehua suoraan vaikka just metrossa (: Suomessa kun tollaset ihmiset on aika vähässä..

  Sulla on Iina tosi upee kroppa ja mahtavasti oot palautunu raskaudesta!!
  Kateeks käy, vaikka raskaana en koskaan oo ollutkaan, heh! (:
  Hyvää loppu kesää!

 48. Laura sanoo:

  hihii, itsekki tunnen Puntsin parin vuoden takaa, viimeksi taidettu nähdä vuonna 2010 näinköhän tunnistaisi enää 😀 toivon niin että kun jos joskus seuraavan kerran hengailen pidemmän aikaa Stadis niin törmään teihin ja uskallan tulla avaamaan suuni!

 49. Eveliina sanoo:

  Te ootte niin ihana pikkuperhe! Näytätte niin onnellisilta ja varmasti sitä oottekin! 🙂 Kuule mikä se oli se postaus missä kirjotit siitä kun kerroit Otolle olevas raskaana? Haluisin lukee sen uudelleen (:

 50. Anonymous sanoo:

  Mä oon asunu perheeni kans Vaasassa kohta kaks vuotta. Tultiin tänne opiskelujen takia, eikä aluks hirveesti tykätty kaupungista ja suunniteltiin muuttavamme täältä pois opiskelujen jälkeen. Mutta nyt lapsen syntymän myötä tää on todella alkanu tuntuun kodilta ja jotenki niin rakkaalta paikalta, että tänne varmaan jäädään. 🙂
  Näin kesällä täällä ei tietääkseni oo lapsille kauheesti mitään tapahtumia. Tietysti leikkipuistoja on paljon ympäri Vaasaa, että niissä on vietetty aikaa tänä kesänä. Mutta esim. viime syksynä ja tänä keväänä oli paljon kaikenlaisia vauvaryhmiä ja muskareita sun muita. Eli varmasti täältä löytyy monenlaista tekemistä lapsen kans taas syksyn tullen. 🙂
  Oon ite kotoisin alle 2000 asukkaan pienestä kunnasta, enkä enää haluaisi muuttaa niin pienelle paikkakunnalle, kun siellä aina tuntuu että kaikki tietää toistensa asiat jne. Liian ahistavaa. Mutta tällanen Vaasan kokonen tai vähä isompi kaupunki on se mun juttu. Helsinki taas liian iso mun makuun. Kiva siellä tietysti on käydä silloin tällöin 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.