Paras päivä aikoihin!

30.01.2013

IMG_3106 IMG_3109 IMG_3110

Tänään on ollut tosi tavallinen päivä ja siksi niin ihana fiilis. Tiara on viimeinkin parantunut melkeinpä kokonaan, yskä muistuttelee olemassaolostaan enää hetkittäin ja äänikin on alkanut pikkuhiljaa kuulumaan kuiskausten lomasta. Neiti jaksaa taas touhuta ja höpöttää kuten ennenkin eli jatkuvasti ja ihan kokoajan ja yöt on sujuneet hyvin. Tänään annoin Tiaran kokeilla jogurtin syömistä itse taas pitkästä aikaa ja se lusikoi oikein nätisti koko purkin ihan itse tyhjäksi ensimmäistä kertaa. Toki ruokalapulle oli käyttöä mutta paljon vähemmän tuli sotkua kuin vielä muutama viikko sitten kun kokeiltiin.

Mulla oli tänään neuvolalääkäri ja selvisin reissusta hyvin vaikka jonkinverran supistelikin. Kaikki oli lääkärin mukaan hienosti ja sain taas kurkata ultrassakin pikkuneitiä! Mittoja ei neidistä otettu tällä kertaa kun vasta viime viikolla viimeksi mittailtiin ja kuulemma liika mittailu on ihan turhaa, mutta se riitti mulle että kaikki oli kunnossa. Pikkutyyppi oli tapansa mukaan oikein eläväisellä tuulella ja ultratessa sätki joka suuntaan, niinkuin aina. Täydessä vuodelevossa mun ei onneksi tarvitse nyt enää olla, mutta en saa nostaa siis suunnilleen mitään ja kaikkea mikä aiheuttaa supistelua pitää välttää; eli ainakin nostelua, kumartelua, kyykistymistä ja nopeaa kävelyä. Mulla on neuvolareissun jälkeen ollut taas alaselkä tosi kipeä, mutta supistuksia ei onneksi levossa ole ollut eli toivottavasti uskallan olla rauhallisin mielin.

Sain tänään kuvailtua myös osan eilen saapuneen H&M-paketin sisällöstä, yksi vaaleanpunainen paita Tiaralle (ihan basic pitkähihainen) ja pikkutyypille saapuneet minisukat jäivät kuvaamatta mutta ehkä se ei ole niin vakavaa! Tilasin Tiaralle myös tuon yläpuolella olevissa kuvissa näkyvän ihanan mintunvihreän raitapaidan, se on mun mielestä ihanan raikas ja sopii kivasti noihin violetteihin biker-leggingseihin. Itselleni tilasin kirkkaanpinkkiä huulipunaa (laiskana huulimeikkaajana ajattelin että halpaversio on ihan passeli) ja ainakin tänään kokeillessa puna pysyi hyvin huulilla ja väri oli aivan ihana! Lisäksi paketista paljastui kolmet kivat kengät kevääksi ja kesäksi sekä metallinen pompula hiuksiin jollaista oon miettinyt jo pidemmän aikaa mutta vasta nyt hiukset tuntuivat tarpeeksi pitkiltä ponnaria varten!

ponnarikollaasi IMG_3166x IMG_3173x IMG_3176 IMG_3184 IMG_3187 IMG_3192 IMG_3194 Huomasin muuten tuon kamalan lumimyrskyn vasta tultuani jo neuvolasta kotiin kuvaillessani uusia kenkiä parvekkeella! Kai mä olin sitten vaan niin iloinen päästyäni pitkästä aikaa raikkaaseen ulkoilmaan etten huomannut tuulta ja tuiskua.   Mun mielestä toi ponnari oli kivaa vaihtelua ainaiselle perus hiukset auki ja keskipääjakaus -lookille ja huulipuna piristi kivasti muuten pelkistettyä meikkiä. Olipa muuten kiva meikata pitkästä aikaa, tässä kun on parin viikon makoilun aikana ollut aika hiljaista meikkailun tiimoilta niin oli kivaa että oli joku syykin pakkeloinnille (se neuvola riittää hyvin syyksi!).

Kenkiä tilasin siksi noin monet että nuo molemmat korkkarit olivat aivan naurettavassa alennuksessa, hintaa jäi 10 euroa/pari ja ballerinatkaan eivät normaalihinnaltaan olleet kuin 9,95 eli aika hyvin kun kolme paria kenkiä alle kolmella kympillä. Mä tykkään suosia laatua kenkäostoksissani ja siksi esimerkiksi mun uusimmat talvikengät on laadukkaat, aitoa nahkaa olevat Steve Maddenit jotka olivat hinnaltaan 20-kertaiset H&M -kenkiin verrattuna ja joiden tiedän kestävän uudenveroisina jatkuvassakin käytössä vuosia. Mutta toisaalta olen kokenut H&M:n korkokengätkin aikojen saatossa ihan tarpeeksi hyviksi, korkolaputhan niissä kuluvat nopeasti, mutta yhdellä pikku suutarikäynnillä voi pelastaa paljon. Ja näin kotiäitinä (varsinkaan raskausaikana ja keskellä talvea) en kovinkaan usein korkokenkiä käytä joten niiden ei tarvitse kestää kovinkaan paljoa kulutusta.

Oon aina himoinnut punaisia korkkareita mutta ne on jotenkin aina jääneet ostamatta ja nyt kun sain ne noin pilkkahintaan niin pakkohan ne oli tilata! Beiget ballerinat taas sopivat kivasti asuun kuin asuun ja mustille klassisille korkkareille mulla oli tarvetta kun korkkarikokoelma koostuu tällä hetkellä lähinnä joko räikeän värikkäistä korkkareista tai super korkeista mustista mega-platformeista kultaisin blingbling -koristein jotka eivät ihan kaikkiin asuihin niinvaan sovikaan. Pieni update oli siis paikallaan!

Mulla on tällä hetkellä luonnoksissa kesken parikin toivepostausta joita haluan vielä vähän hioa ennen julkaisua ja varmaankin jommankumman niistä julkaisen tämän viikon aikana. Lisäksi Otto on lupautunut teidän pyynnöstänne kirjoittamaan tänne taas oman postauksen lähiaikoina, mutta koska hän on ilkeä kakkapää hän ei suostunut antamaan mulle pienintäkään vihjausta tulevan postauksen sisällöstä. Ehkä se ei tiedä vielä itsekään? Loppuviikosta meillä on tarkoitus moikkailla pitkästä aikaa paria äiti- ja vauvakaveria ja lisäksi odottelen malttamattomana Mini Rodinin haalarin saapumista!

Hyvää yötä ja kivaa loppuviikkoa kaikille<3


53 Responses to “Paras päivä aikoihin!”

 1. Sofia sanoo:

  Hyvä että supistelut on pysynyt kurissa! 🙂

  Onko Tiaralla vielä esiintynyt uhmaa?

  • Iina sanoo:

   No niinpä! 🙂

   Ei ole, just eilen Oton kans juteltiin asiasta että milloinkohan se uhmis tulee meillekin vai tuleeko ollenkaan, tällä hetkellä neiti on ainakin semmoinen ilopilleri naantalin aurinko että on vaikea ees kuvitella millainen se uhma sitten on :D! Mulla itsellä ei koskaan oo ollut uhmaa lapsena äidin kertoman mukaan, mutta teininä sitäkin enemmän :DD

   • minävaan sanoo:

    hehe en ole aikaisempi kirjoittaja, mutta jospa Tiaralle iskee uhmaikä sitten teinivuosina 😀 ? sitä odotellessa! ei vaan, mielenkiinnolla varmaan odotatte,mitä tuleva tuo tullessaan 🙂

    • Sofia sanoo:

     Mä oon luullut että uhma iskee kaikille viimeistään 2vuotiaana 🙂 Meidän esikoiselle uhma alkoi hyvin pian sen jälkeen kun täytti vuoden.. ja nyt on ehkä pahimmillaan kun ikää on 2v 3kk 🙂

     • Iina sanoo:

      No varmasti jonkinnäköinen tahtokausi on kaikilla lapsilla, mutta se miten se näkyy ulospäin on ihan yksilöllistä 🙂 Ei kaikille tule samanlaisia uhman stereotyyppisiä merkkejä kuin toisille (esim. raivareita, mustasukkaisuutta yms). Ja toisilla tulee myöhemmin kuin toisilla, saattaahan Tiarallakin alkaa uhma vaikka huomenna, u never know :D! Tsemppiä sinne!

    • Iina sanoo:

     Hah niinpä, se voi hyvin olla :DD Ja kyllä me odotellaan mielenkiinnolla, uhmakin on kuitenkin tärkeä vaihe elämässä :)!

     • Sofia sanoo:

      Jep se on tärkeä kehitysvaihe ja totta, se näkyy lasten välillä erilailla.
      Meidän lapsonen on melko voimakas temperamenttinen niin uhma ei ole kyllä jäänyt huomaamatta.. 😉

      Meillä tyttö saa raivareita mutta ei ole yhtään mustasukkainen pikkusiskoaan kohtaan 🙂

      Kiitos tsempeistä. Niitä tarvitaan! 🙂
      Tsemppiä teillekin kun joskus tahtoikä Tiarallekin tulee 🙂

     • Iina sanoo:

      Mukavaa kuulla ettei teillä ole esiintynyt mustasukkaisuutta siskosten välillä, ehkä ei meilläkään? :D! Mutta kiitoksia vain ja mukavaa kevättä teille! 🙂

 2. Emppu sanoo:

  Aivan mielettömät noi punaset korkkarit!:o Ja Tiara se on aina yhtä suloinen Tapaus<3 Ihana toi sun metallinen pompulakin!

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia!<3 Mäkin olin kerrankin tyytyväinen koko tilaukseen kun yleensä aina on joku juttu joka jää vähän mietityttämään 😀 Tipa on kyllä suloisin<3

 3. laura sanoo:

  Mun on ihan pakko kysyä tämmönen kysymys joka ei liity mitenkään tähän blogiin tai postaukseen, vaan synnytykseen 😀
  Oon ite vasta 17-vuotias ja mulla on ollu synnytys tosi paljon mielessä lähiaikoina ja raskaus ja kaikki siihen liittyvä.
  Oon varmasti aika idiootti mut mua on mietityttäny istukka 😀
  Eli senhä joutuu tavallaan myös pusaamaan ulos? Mutta kuvissa netissä se istukka näyttää ihan saatanan isolta ja kivuliaalta, miten semmosen voi synnyttää ulos? Onko se istukka pehmeä lötkö joka vaan valahtaa ulos :o?
  Sattuuko se tai tunteeko se millä tavalla kun se tulee ulos? Vai onko se kivikova?
  Ihan kauheen pelottavaa ajatella et sitä lastaki isompi asia tulee ulos alapäästä, hyi olkoon! 😀 Valaise mua iina, kiitos 🙂

  • laura sanoo:

   Korjaan, ei välttämättä lasta isompi mut iso ja kivuliaan näköne möntti kuitekin!?

   • st. brigitten sanoo:

    En oo Iina, mutta synnyttänyt minäkin niin voin vastata. Sitä ei juurikaan tunne edes, että istukka tulee ulos. Ei satu ja tulee pikkuponnistuksella 😀 Halutessaan sitä saa katsoa, mutta ite kyllä jätin välistä ihan suosiolla 😀

    • Sofia sanoo:

     Itseäni istukan syntyminenkin on sattunut, mutta kyllä vauvan tuleminen enemmän sattuu!
     Istukan syntymää varten tulee myös supistuksia ja ponnistaa tarvitsee.. ainakin omalla kohdallani 🙂

     • Anna sanoo:

      Minäkin liityn joukon jatkeeksi kommentoimaan asiaa Iinan puolesta. 😀 Mulla on ollut paitsi molemmat lapset myös kummallakin kerralla istukat tosi isoja, toisella rundilla oli kilon painoinen. Kummallakaan kerralla se ei lähtenyt syntymään itse, vaan vaatii kätilön painelua ja toisella kertaa ihan oksitosiinitippaa koska menetin aika paljon verta lapsen ja istukan syntymisen välillä. Lapsen syntyminen tekee tietysti paljon kipeämpää, mutta kyllä istukan syntyminenkin vähän sattuu. Epämukavammalta minusta tuntuu se, että joku runnoo vatsaa kovakouraisesti.

   • Iina sanoo:

    Ei se lasta isompi oo eikä mulla ollut kivuliaskaan, mutta iso kylläkin :DD!

  • Mm sanoo:

   Minäkin kommentoin.

   Itse en edes vauvan syntymisen jälkeen muistanut, että pitää se istukkakin pungertaa ulos. Mulle laitettiin automaattisesti oksitosiinitippa, ilmeisesti näin on Tyksissä tapana (?) koska ei edes odoteltu syntyisikö se sieltä itsestään. Istukka painoi mulla jotain 350g, enkä edes tuntenut kun se tuli. Uteliaana myös katsoin miltä se näytti, sellainen mönttihän se oli, ehkä lapsen pään kokoinen jos sitäkään.

  • laura sanoo:

   Haha, kiitos paljon vastauksista! Oon ihan poikaystävän kera tota pohtinu ja etti netistä tietoa mut yritin vaikka millä hakusanoilla ettiä ni ei missään lukenu et sattuuko sen pusaaminen ulos.
   Mut onko se istukka just semmonen pehmee limanen klöntti vai kova?

  • Iina sanoo:

   Ihanaa että tänne on tullut näin monta vastausta sulle, siinä se oikeastaan tulikin jo ilmi että varmaan se kokemus on kaikilla sekä koon että kivuliaisuuden suhteen ihan erilainen :D! Mulla ei keretty antaa mitään oksitosiinia tai mitään eikä mun tarvinnut ”synnyttää” istukkaa, jos ihania yksityiskohtia kaipaat niin mulla suorastaan syöksähti ulos sellainen ihana vajaa 800g jötkäle melkein samantien kun Tiara oli tullut pihalle, ilman että tein itse mitään 😀 Mä vaan muistan sen fiiliksen kun se tyyliin kaaressa lensi ja hullu iso löysä pallero :DD Meiltäkin kysyttiin et halutaanko nähdä se Oton kanssa ja me haluttiin, oli kyllä tosi hassun ja ällön näkönen :DDD! Mulla ei sattunut ollenkaan vaikka olikin aika kookas istukka, lähinnä nauratti vaan 😀

   • laura sanoo:

    Haha, mielenkiintoista että kerroit yksityiskohtia. Toi synnytys on niin mielenkiintoinen asia semmoselle joka ei sitä oo itse kokenu. Kiitos kumminki viel kaikille ja sulle iina, nyt tiedän taas enemmän 🙂

    • Iina sanoo:

     Hahhaha oli pakko vähän kertoa :D! Ja muakin kyllä kiinnosti synnytys tosi paljon ennen kun olin sitä kokenut, vaikka kyllä oon nykyäänkin ihan koukussa esim synnytyskertomuksiin yms, ne on vaan niin ihania :)!!

 4. sdfghujikl sanoo:

  Tiaran hiuksista tulee vähän klonkku mieleen 😀

 5. Karo sanoo:

  IINA näytät nii ihanan naiselliselta ja ÄIDILLISELTÄ jotenki tos meikis! 😀 ♥

 6. laura sanoo:

  Ihana Tiara ja Sä, toi huuulipuna onn coool ! 🙂

 7. Jasssi sanoo:

  Teidän kuulumisia on niin ihana aina lukea! Tiara on aivan ylisöpö vauveli 🙂 näytät tosi kauniilta ja ikäistäsi vanhemmalta, ponnari sopii tosi hyvin sulle ja huulipuna kruunaa koko paketin! Voin vaan kuvitella kuinka kiva on ollu laittautua. Vaikken itse äiti olekkaan, niin aina kipeänä olon jälkeen sitä meikkaa kauppaankin koska siitä tulee vaan kiva fiilis itselle! Neuvolareissu ei siis oo ollenkaan tyhmä syy laittautua 🙂 T. Vakavaa vauvakuumetta poteva Ü

  • Iina sanoo:

   Kiitos, ihana kuulla että tykkäät lueskella :)! Ja hui, näytänkö mä vanhalta! :DD Mutta kiitoksia silti<3 Toi on niin totta että kipeänä olon jälkeen on just kans aina ihana laittautua, heti tuntee itsensä paljon terveemmäksi kun peilistä ei katso enää zombi :D! Mukavaa kevättä sulle :)!!

 8. Veronika sanoo:

  Tosi kaunis meikki, jotenkin niin hienostunut. Voi hyvin ja toivottavasti Tiarakin paranee kokonaan! 🙂

 9. Anina sanoo:

  Wau! Ei voi muuta sanoa. Oot upea! Hiukset,meikki,KAIKKI! Muutut koko ajan enemmän ja enemmän eduksesi.

  Onko ripsipidennyksistä tulossa postausta? Kuinka ovat sulla pysyneet,ootko tykänny?

  Tiara on aivan ihana. Ison tytön oloinen jo 🙂 <3. Ihana!!!

  • Iina sanoo:

   Voii, kiitos ihan hirmuisesti! 🙂 Tulee niin hyvä fiilis tälläisistä kommenteista! 🙂 Ripsipidennyksistä ajattelin postata kunhan saan käytyä ripsihuollossa ja laitettua räpsyttimet taas kuntoon, vähän venähti tää huoltoväli tuon vuodelevon takia :D!

   Ja Tiara on kyllä niin omatoiminen fiksu neiti nykyään että hui! Kyllä tulee mietittyä päivittäin että miten se voi olla jo noin iso ja reipas tyttö kun vastahan se syntyi :D!<3

   Mukavaa viikonloppua sulle!

 10. laura sanoo:

  Ihanaa et näytit noi kengät tässä postauksessa, kerran jopa mäkin löysin hm:n balleriinoista mulle koon!

 11. Neppy sanoo:

  Taas niin nättinä Iina!! Ja toi huulipuna on ihana! Oliko sekin siis Hennesiltä?? Mullakin nyt kun äitiyslomalle jäänyt, niin kyllä on kiva kun saa jonkun pienenkin syyn meikata 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia<3 🙂 Joo Hennesiltä sekin, suosittelen!! Ja kyllähän se on totta että ei sitä äitiyslomalla tule niin usein meikattua, mutta sitten kun saa laittautua rauhassa ja pitkään niin voi sitä ihanuutta!! 🙂 Mukavaa viikonloppua sulle!

 12. Vaaleanpunaisia unelmia sanoo:

  Tosi pirteä toi huulipuna 🙂

 13. Jarno sanoo:

  Sulle sopii toi ponnari lookki kyllä ihan mahtavan hyvin. Kaunis kuten aina olet. Muuta en voi todeta!<3
  Niin. Hyvä myös, et on supistelut pysyny nyt maltillisimpina. Toivotaan parasta, ja kovasti tsemppii kaikkeen!
  Hui, ja toi teidän parveke on kyllä mega iso!

  Mäki muutan maaliskuun alussa Etu-Lyöttyyn kaverin kanssa! :=

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos pupuli<3 Oot ihana<3 🙂 Toivotaan että kaikki sujuu hyvin loppuun asti!! Ja joo toi partsi on kyllä aika mega-iso, en jaksa oottaa kesää että pääsen sisustamaan siitä yhden huoneen lisää :DD Oi onnea uudesta kämpästä, vitsit meidän pitää soitella ja jutskaa kaikesta!! :)<3

 14. aniina sanoo:

  Varsinkin tuo viimeinen kuva aivan älyttömän kaunis! Ja jotenkin tosi naisellinen kyllä niin kuin joku muukin tuolla kirjotti. Sopii sulle tuo huulipuna 🙂

 15. andree sanoo:

  ilkeä kakkapää :DDDD hahhah oot ihana. <3 huulipuna on megahieno! me likey.

 16. Emmye sanoo:

  Siis voi luoja, miten kaunis olet! Ei siis sillä, että et normisti olisi, mutta jotenkin nämä kuvat, wau!!

  Kiva kuulla, että ei tarvitse ihan vaan maata, mutta varmaan aika kevyesti kuitenkin. Onneksi osaat kuunnella kroppaasi ja oloasi sekä toimia sen mukaisesti. Onko sun äiti teillä edelleen apuna? Se on ihanaa, jos esim. oma äiti pystyy olemaan apuna.

  Mahtia, että Tiara alkaa jo parantua. Meidän neidillä alkoi muutama päivä sitten ihan kamala yskä. Heti vaan astmalääkkeet käyttöön. Varasin huomiselle lääkäriajan, niin voi sitten viikonlopun olla rauhassa. Se vaan on niin kurja, kun oma pieni sairastaa. Tänään teki päivällä mulla niin pahaa päikkäreiden aikana, kun neiti roihusi niin paljon, että mä kuulin sen, kun neiti oli kainalossa.

  Pitänee lähteä nukkumaan…eksyin Elloksen sivuille ja nyt mietinnässä, mitä mä voin poistaa tuolta ostoskorista. Oli tosi ihania lastenvaatteita.

  Toivottavasti siellä kaikki edelleen hyvin…

  • Emmye sanoo:

   *ei onneksi neiti sentään roihunnut.. =)
   Vaan siis hengitys rohisi niin pahasti, että kuulin sen, kun kainalossa nukkui..

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjan paljon :)!!<3

   On kyllä tosi kiva että saa vähän tehdä muutakin kun makoilla, esim laittaa ruokaa 😀 Mulla oli kamala ikävä ruuanlaittoa!! Äiti on täällä onneksi ja onkin ollut ihan korvaamaton apu meille 🙂 On kyllä ihanaa että äiti pystyi tulemaan avuksi 🙂

   Toivottavasti teidänkin tyttö paranee pian, on niin inhottavaa kun pieni on kipeänåä ;( Meillä Tiara rohisi niin paljon että kuului oven läpi neidin rohiseva hengitys kun neiti nukkui omassa huoneessa ;S Onneksi on jo helpottanut! Paranemisia sinne!!

   Elloksella on kyllä kaikkea kivaa! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.