Perjantain parhaat palat

15.02.2013

Postauksessa luvassa ainakin megapläjäys kuvia ja kuulumisia! Eilinen ystävänpäivä piti sisällään herkkuaterian, leffahetken Oton kanssa kahdestaan illalla ja paljon pusuja. Täytyy myöntää että tuli mullakin vähän tippa linssiin kun Oton tekstiä luin, varsinkin näillä hormoniheittelyillä. Kuten joku teistä kommentoikin niin kyllä saan olla onnellinen siitä että olen noin ihanan miehen itselleni löytänyt, ja onnellinen mä olenkin! Jos mä oon kerran lihamureke niin mikähän lempinimi me Otolle keksitään, ideoita, anyone?

Tänään Otto on viettämässä kaverinsa läksiäisiä ja me ollaan oltu tyttöjen kesken koko päivä ja ollaan vielä iltakin. Ollaan vähän herkuteltu äidin kanssa epäterveellisellä ruualla sillä aikaa kun Tipa oli päikkäreillä ja nyt iltasella olisi vielä tarkoitus leipaista vähän mokkapaloja. (Tähän perjantaihinko se mun tähän asti niin terveellisen ja hyvännäköinen ruokapäiväkirjani sitten kaatui?) Huomenna kirjaan vielä päivän ruuat ylös niin ei tule lopetuspäivälle näin kauheita valintoja kuin tänään, mutta sunnuntaina luvassa postausta viimein! Tässä muutama kuva eiliseltä meidän ihanasta Tipa-neidistä joka suostui poseeraamaan hetkisen kameralle ystävänpäivä-teemaan sopivan nallukan kanssa:

IMG_4685 IMG_4689 IMG_4690 IMG_4695

Mä testasin tänään viime kesänä ostamiani Cubuksen supertiukkoja 24″ pillifarkkuja ja iloiseksi yllätyksekseni ne mahtuivat vielä jalkaan! Nappi ja vetoketju ei tietenkään menneet kiinni koska masu on ”hieman” jo kookkaan puoleinen näillä viikoilla, mutta sen sijaan tuo ainakin kilometrin verran levinneeksi kuvittelemani takalisto sulloutui vielä suhteellisen kivuttomasti housujen sisälle ja sain ne jopa itse pois jalasta ilman ongelmia. Ehkäpä olen tällä kertaa onnistunut kerryttämään niitä kiloja lähinnä tuohon etupuolelle ja rintavarustukseen. Vaikka onhan tässä toki vielä hienosti viikkoja aikaa levitä ihan joka suuntaan, sitä en kiellä!

Kuvia napsiessani huomasin, että vaikka mun maha onkin todella kookas, ei sitä näe ollenkaan edestä jos on musta paita päällä! Tänään on siis viikkoja 28+5 mutta vielä onnistuin vahingossa mustalla paidalla piilottamaan sen kuvaa varten, livenä ei taitaisi mennä enää läpi. Mutta eipä ole tarvettakaan piilotella, masu on iso ja ihana.

IMG_4855x IMG_4872x mahapiilossaTiara on tällä viikolla ottanut aimo harppauksen kohti adjektiivien ihmeellistä maailmaa, kaikki on ollut ”mukkavaa”, ”inanaa”, ”kivaaa”, ”isoa”, ”pieeentä”, ”kuumaa” tai ”kymmää”. Ompa neiti kertonut mummulle että hänelle tuli ”haami” (=harmi) kun ilkeä äiti kielsi räpeltämästä tietokonettaan. Eilen Tiara oppi myös sanomaan ”ystävä” ihan selkeästi ja kaikki kirjaimet oikein ja tämän päivän tunnuslauluna on ollut ”Heiheiii! Moikka! Heippa! Baibai! Heissan!”. Tiara siis hokee noita peräjälkeen jatkuvasti, ja tuon ”byebye”:n se on oppinut itse englanninkielisestä lastenohjelmasta ilmeisesti, koska kukaan meistä ei ole sitä opettanut mutta tyttö selvästi tietää mitä se tarkoittaa.

Ruotsinkieli myös tuntuu vahvistuvan kokoajan, vaikkakin nyt Tiara on alkanut välillä myös käyttämään molempia kieliä sekaisin. Esimerkiksi ruuminosia luetellessaan Tiara sanoo yleensä ”Tukka, simmä, näsa, mun, kaula, masu” eli osan ruotsiksi ja osan suomeksi. Mutta jos kysyn että missä nenä ja missä suu niin kyllä se ne edelleen osaa osoittaa eli ei ole suomenkielentaitokaan kadonnut mihinkään! Tiara myös kiittää melkein aina ruotsiksi eikä suomeksi.

Aamulla nappasin muutaman kuvan kun Tiara pesi nasun kanssa hampaita. Tiara ei koskaan luovu hammasharjasta helpolla kun hampaidenpesu on niin kivaa. Aina kun mä oon pessyt Tiaran hampaat niin se juoksee vielä kymmenen minuuttia ympäri kämppää pesemässä itse niitä lisää, ei vissiin luota äidin pesutaitoihin. Mun äiti myös otti musta ja Tiarasta pari kuvaa kun istuskeltiin neidin mammut-jakkaroilla.

IMG_4715x IMG_4717x IMG_4720x IMG_4729 IMG_4750 IMG_4790 IMG_4900x IMG_4906xTällä viikolla saapui viimeinkin myös se Polarn O. Pyretin paketti jonka sisällön sain viimein kuvattua ja lisäksi muistin että mulla oli myös yksi Benettonin löytö esittelemättä joten kuvasin sen samaan syssyyn. Ihanan värikkäältä näyttää pikkutyypin vaatevalikoima, juuri niinkuin toivoinkin!

IMG_4915 IMG_4925 IMG_4934xRaidallinen mekko, body ja shortsit siis Popin valikoimista ja turkoosi ihana paita Benettonilta. Tuo paita on oikeasti paljon räikeämmän turkoosi mutta vaikka yritin mitä kuvausasetuksia ynnä muita muuttaa niin en saanut oikeaa ihanaa väriä tallentumaan kameran ruudulle. Mutta aika söpöltä se näyttää noinkin vai mitä!

Ihanaa kun on viikonloppu! Huomenna mä aion mennä Oton ja Tiaran kanssa ainakin kotipihalle, istun sitten vaikka keinussa jos en jaksa seisoa mutta mun on kyllä ihan pakko päästä vähän ulos noiden ihanuuksien kanssa. Tänään oon myös googletellut erilaisia sisäleikkipuistoja Helsingissä, ihan mielenkiinnosta vain. Kannattaako niihin edes mennä vielä Tiaran ikäisen muksun kanssa vai saisiko  niistä enemmän irti vähän myöhemmin? Millaisia viikonloppusuunnitelmia teillä on?

Ihanaa viikonloppua kaikille<3


30 Responses to “Perjantain parhaat palat”

 1. Amalia sanoo:

  Mä yritin ykspv ettiä pop:in sivuilta noita sortseja, mutta en löytäny… Voitko laittaa linkin niihin?

  • Iina sanoo:

   Ne taitaa olla loppuun myyty, noi oli alessa silloin jo kun tilasin :/

 2. Linkku sanoo:

  Onpas Tiara vaan sulonen 🙂 ja tuo kakskielisyys on kyllä niin mahtava juttu! Puhuuko Otto niinku semmosella suomenruotsalaisella aksentilla? 😀

  • Iina sanoo:

   On se kyllä<3 Joo kai se semmosella puhuu, mut niitäkin on niin erilaisia niitä aksentteja riippuen siitä missä on asunu ja käyny koulua ym. esim Otto kuulostaa ihan eriltä puhuessaan ruotsia kuin vaikka pari mun vanhaa luokkalaista jotka oli muuttaneet tänne melkein täysin ruotsinkielisistä kunnista 🙂

 3. iiiina sanoo:

  Moikka! olettepa molemmat niin sulosen näkösiä noissa kuvissa! sinä ja mahasi ja tiara! aiheutat minussa hirveää vauvvakuumetta ja tuo minun poikaystäväni yrittää toppuutella että katsotaan kulta uudestaan sitte viiden vuoden päästä…
  Tuohon sisäleikkipuistokysymykseen alkoin kommentoimaan, tarkotatko jotakin hoplopin tyyppistä? Olen itse auppari ja nämä lapset tykkäävät hirveästi mennä, mutta ne on alkanut saada enemmän irti näistä paikoista noin kolme vuotiaana, mutta eiköhän niissä ole semmosia vähä nuoremmille tarkotettuja alueita myöskin. Uskon, että nuorempikin tykkäisi, onhan se vaihtelua normaalista:)

  • Iina sanoo:

   Heippa!
   Kiitoksia ihan hurjasti<3 Ja Hoplopia meinasin tai sen tyylisiä, onhan niissä juu niitä pienempien alueita mut mietin just kans sitä että saakohan siitä enemmän irti vanhempana sitten 🙂 Kiitos kun kerroit kokemuksistasi ja mukavaa alkavaa viikkoa jo etukäteen! 🙂

 4. Essi sanoo:

  Oikun olet laiha ja kaunis! ja ei kyllä kuvista tosiaankaan huomaa massua jos edestä katsoo! Yks ehotus ois et voisitko kuvata videon missä puhutte Tiaran kanssa ruotsia?:) Ja kuvat on ehkä hieman liian suuria kun ei nää heti kokonaan..:)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia :)! Mä oon vastannut tuohon jo useaan otteeseen, että Otto ei halua puhua videolle ruotsia kun se ei muutenkaan siitä hirveesti tykkää joten videoita voin kuvata sitten kun Tiara puhuu ruotsia ihan itsekseen kunnolla ilman Ottoa. Ja kuvat pysyy suurina koska mä itse tykkään suuremmista kuvista enemmän kuin pienistä, näyttää mun makuun tyylikkäämmältä mutta sehän on ihan makukysymys! 🙂

 5. Nimetön sanoo:

  Aivan ihana toi eka kuva susta ja Tiarasta, oot tosi kaunis siinä ja Tiaran virnistys on supersöpö! (: Ihmejuttu miten tota mahaa ei tosiaan nää ollenkaan eestäpäin ton mustan paidan kanssa. Mutta jee tää on paras blogi, ihanan erilaisia postauksia aina, mutta ”taattua laatua” 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Ihana kuulla että tykkäät kaikesta mitä täältä löytyy! 🙂 Ja hahah joo maha menee kyllä hyvin piiloon vielä mustan paidan kanssa 😀 Mukavaa alkavaa viikkoa sulle jo etukäteen!

 6. Olga sanoo:

  Voi ei! Mä olin ihan unohtanut kuinka KAUNIS sä Iina ihana oikeasti olet! Noin luonnollinen meikki, mahtavat vaatteet ja mitä suloisin hymy! Ei oikeesti! Ja vielä tuo sinun tyttäresi. Tuo ensimmäinen kuva on just semmonen, että ”tulkaas poijjat tänne, nii mä isken teiät!” Hih! Ihanaa. 🙂

  • Iina sanoo:

   Hahah ihana kommentti, kiitoksia paljon :)<3 Tiara on pieni hurmurineiti, Otto saa hätistellä poikia ovelta kunhan Tiara tulee teini-ikään ;DD!

 7. Laura sanoo:

  Oi ettääää! Ihania pieniä vatteita, mun lemppareita on noi keltaset pökät ja aivan yli söpö punavalkoraidallinen body! Tiara on söppänä 🙂 ja sä oot niin kaunis ja hehkut oikeen <3 ihanaa kun kevät tulee, aina sitä ei muista tuolla ulkona ollessa mut varsinki sun postauten myötä tulee keväinen olo!

  • Iina sanoo:

   Ne on kyllä superpikkuisia<3 Ja voi kiitoksia tosi paljon, ihana kuulla että mun postauksista tulee keväinen olo! Mäkin odotan kevättä ihan hurjasti! 🙂

 8. minnis sanoo:

  EN KESTÄ TIPAA<3 niin sulonen! Muistan kun se synty enkä osannut kuvitella vielä et minkälainen persoona hänestä tulee! Oivoi nyt sen jo näkee niin suloinen ja niin inanaaa 😀 En malta odottaa millon toinen tyttö syntyy! Mutta toivottavasti ei vielä kuitenkaan 🙂 Aivan ihana perhe sulla<3!

  Lisäks oot kyllä niin hyvä kirjoittaa ja on aina kiva lukea postauksia ku on kappaleet jaettu ja oot niin viisaski :D!

  Ihanaa jatkoa teille kaikille :)<3

  • Iina sanoo:

   Hihi se on kyllä ihanin<3 Ja enpä osannut mäkään yhtään kuvitella että millainen persoona Tiarasta tulee mutta neiti on kyllä ylittänyt kaikki mun villeimmät haaveunelmatkin ihanan aurinkoisella luonteellaan ja hienoilla taidoillaan ;D! Ja en malta kyllä mäkään millään odottaa että toinenkin neiti on tullut maailmaan, muutama viikko tässä olisi vielä ennen turvallisia viikkoja 🙂 Kiitoksia ihan ylipaljon sun ihanasta kommentista ja kauniista sanoista ja ihanaa jatkoa sullekin :)<3

 9. sanna sanoo:

  Ei ehkä kannattaisi antaa Tiaran juosta hammasharja suussa. Jos hän vaikka kompastuu johonkin ja kaatuu naamalleen, niin hammasharja voi mennä kitalaen läpi. Ihana maha sulla 🙂

  • Iina sanoo:

   Kyllä me aika hyvin sitä vahditaan kun se hampiharjan kanssa kuljeskelee, mutta kiitos vinkistä 🙂

 10. Helia sanoo:

  Lukas ainakin viihtyy tosi hyvin sisäpuistoissa sen muutaman kerran mitä ollaan käyty, mutta tällaiseen influenssa-aikaan en suosittele… Käytiin viime lauantaina ja eilen haettiin lääkäristä reseptiä:/

  • Iina sanoo:

   No joo toi on kyllä totta, huh miten saatoinkaan unohtaa ne pallomeren järkyt bakteerimäärät :D! Vois tosiaan odotella vähän aikaa että menee influenssakausi ohi, hyvä kun sanoit 🙂 Ja paranemisia!

 11. julia sanoo:

  ompas Tiara kasvanu ihan hurjjjjasti! ja kiva kuulla että teille on kaikki kivasti! pidin pientä taukoa koneen käytöstö irl-kiireiden takia. Oon blogias alusta asti seurannu, kun joskus galtsussa näin blogisi. kirjamerkkeinä ollu :D. sun kirjotustaidotkin kehittyny tosi paljon, ja ihanaa huomata että bloggaat vielä. toivottavasti et lopetakkaan pian, ihanan aitoo ja kivaa arkista tekstiä sulta tulee<3 tykkään ja paljon .

  • Iina sanoo:

   Se on kyllä kasvanut tosi paljon! Niin omatoiminen ja reipas neiti jo 🙂 Kiva että löysit tänne tauonkin jälkeen ja kiitoksia ihan hirmuisesti!<3 En oo kyllä lopettamassa vielä aikapäiviin, tää on liian kivaa ja antoisaa 🙂 Mukavaa alkavaa viikkoa sulle! 🙂

 12. Sini sanoo:

  Voi että, oon jäänyt heti koukkuun sun blogiin, ku ensimmäisen kerran tänne eksyin. Sä oot niin kaunis ja voi että miten söpö pieni prinsessasi onkaan! Teillä on niin suloinen pikku perhe ja vaikutat niin ihanan onnelliselta, että sun blogikirjotukset tuo itsellekki aina niin hyvän mielen:) Saman ikäisenä ja kroonisena vauvakuumeilijana jotenkin itselle hyvää mieltä tuo, miten kauniisti puet aina Tiaran aina ja ihana ku raskaana oleva nainen huolehtii myös omasta ulkonäöstään.
  Oikein hyvää loppuodotusta toisen pienokaisen kanssa ja kaikkea hyvää!:)

  • Iina sanoo:

   Kiitos ihan hurjan paljon<3 Ihan mielettömän ihana kommentti!! 🙂 Mahtavaa kuulla että mun löpinät tuottaa hyvää mieltä! Ja mä rakastan vaatteita, siksi mä tykkään panostaa Tiarankin vaatetukseen ;D Kiva että tyyli miellyttää! Kaikkea hyvää sullekin ja iso kiitos vielä<3

 13. Jkhv sanoo:

  Voi että ku ootte söpöjä!:) sisäpuistot on ihan kivoja muttei ehkä vielä noin pienille:) oltiin tossa UV:na Levillä ja siellä käytiin lasten leikkipaikassa. Alle 3-vuotiaille oli ainoastaan oma pallomeri, mikä tunnetusti on pöpö pesä. Kaikki pienten lasten lelut oli rikottu tai niistä puuttui osia. Mutta 11kk tytteli viihtyi hyvin pallomeressä vaikka vähän pöpötartuntaa pelkäsinkin:) ihanaa kevättä teille sinne:)

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia<3 Tää taitaa olla kans ihan makuasia et minkä ikäselle ne sisäleikkipuistot käy kun toiset käy Tiaraa nuorempienkin kanssa ja viihtyy tosi hyvin ja toiset on jo reippaasti vanhempia kuin Tiara eikä saa puistoista mitään irti 😀 ja varmaan riippuu puistostakin että mikä on kiva 🙂 Ja sitten on aina nuo inhat pöpöt tosiaan! Täytyy varmaan influenssakauden loputtua käydä itsekin testaamassa että oisko se meidän juttu vai ei 🙂 Ihanaa kevättä sinnekin!

 14. tsipe sanoo:

  Ois mielenkiintosta nähä sit miten palaudut toisesta raskaudesta, vähän niinku sillon teit ekan raskauden jälkeen välillä niitä ”tilannekatsauksia”, miten masu oli lähtenyt jne 🙂 jos ei tunnu liian intiimiltä!

  • Iina sanoo:

   Hahaa mäkin odotan kyllä mielenkiinnolla että miten palaudun vai palaudunkohan ollenkaan :DD! Kai mä voisin jonkinlaisia tilannekatsauksia tehdä, riippuen tosin ihan siitä että kuinka hyvin mä palaudun ja tuleeko arpia tms että onko mulla tarpeeksi itsevarma fiilis esitellä mun mahaani tälläkin kertaa 🙂

 15. kkrista sanoo:

  Hei! Tosi kiva blogi sulla 🙂 tohon kaks kielisyyteen, mun yhen tutun perhe on suomenruotsalainen ja niiden poika puhu kans sekasin molempia kieliä. Osas kyllä vaihtaa suomeksi kun pyysi mutta saatto alottaa ruotsiksi tai innostuttuaan alkaa puhumaan oikein nopeeta ruotsia. Sitten Ruotsin matkalla ei puhunut kuin suomea 😀 Tiarakaan ei varmasti itse tiedä/huomaa eroa kielissä 🙂
  Tärkeintä on kuitenkin opettaa edes toinen kieli kunnolla, mutta Tiara on vasta niin alussa opettelua että kaikki sanat on plussaa 🙂 monikielinen tyttö kun puhuu englantiakin 😉

Kommentoi