Masu 29+0!

17.02.2013

masut29 IMG_5070x IMG_5093xMoikka!

Ihan hurjaa ajatella että viikon päästä siirrytään jo uusille kymmenluvuille, toivottavasti niille viimeisille ettei tarvitsisi nelosella alkaville viikoilla kärvistellä. Mutta olen kyllä sanoinkuvaamattoman onnellinen siitä että ollaan jo tänne asti päästy niin että tyyppi on edelleen masussa turvassa ja toivon mukaan pysyy siellä vielä monen monta viikkoa. Tästä kaikesta on kyllä kiittäminen Ottoa ja äitiä, ilman heidän apua mä luultavasti olisin synnyttänyt jo silloin neljä viikkoa sitten.

Mittasin tällä viikolla masunympäryksen ja sain mitaksi hurjat 86cm! Saavuttaakohan mun masunympärys metrin mitan tai  meneeköhän se vielä jopa yli? Viimeksi en tajunnut mahan ympäryksiä mittailla ollenkaan, nyt vain tuli puheeksi Facebookissa odotusryhmäläisten kanssa nuo ympärysmitat niin päätin itsekin kokeilla mitata. Jännä nähdä paljonko se tuosta oikein ehtii vielä kasvaa viimeisten viikkojen aikana!

Multa toivottiin edellisen postauksen kommenttiboksissa, että synnytyksen jälkeen tekisin aina välillä tilannepäivitystä mun palautumisesta. Mun mielestä idea on ihan kiva, niinhän tein viimeksikin, mutta tietysti riippuu ihan siitä miltä mä synnytyksen jälkeen näytän. Jos mulla on vaikka mahan poikki menevä hullu sektioarpi tai jotain muuta vastaavaa niin en välttämättä ole yhtä rohkea kuin Linda Lampenius taannoin omassa blogissaan verisiä synnytyksen jälkeisiä mahakuvia postatessaan. Enkä kyllä usko että te sellaisia kuvia täällä haluaisitte nähdäkään, mun blogi kun ei yleensä ole kovinkaan inhorealistinen vaan enemmänkin sellainen hyvänmielen hömppäblogi.

Tiara nukahti samantien kun tultiin ulkoa pihalta ja on nukkunut pitkästä aikaa lähemmäs kahden tunnin päikkärit (ja nukkuu edelleen)! Mä alan nyt laittamaan ruokaa ja sen jälkeen jatkan ruokapostauksen tekemistä että saan sen valmiiksi vielä tämän päivän puolella! Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille <3


41 Responses to “Masu 29+0!”

 1. Karo sanoo:

  Hei meidänkin odotusryhmäs on ollu puhetta masunympäryksistä, mut mä en oo muistaakseni IKINÄ mitannut!!! :D
  Ihana pallo tuo kyllä on, pian se jo syntyy <3

 2. Emilia sanoo:

  Ihana masu! Ja tosi hienoa, että mitä luultavimmin pääset sinne kolmekymppisiin :)

 3. Milla sanoo:

  Voi että sulla on ihana masu! <3

 4. kolmen äiti sanoo:

  pakko oli mitata omakin vyötärönympärys, joka oli 98cm tänään rv 35+1, hurjaa! :D Ei on tullu ennen munkaan mitattua, jotta olis jotain vertailukohtaa.

 5. Suvi sanoo:

  Ihana masu! Näytät taas hirmu hyvinvoivalle kuvissa. :)
  Joka kerta toisten masukuvia katsellessa tulee vaan enempi ikävä omaa vauvamasua ja hirmuinen vauvakuume puskee päälle.

 6. Nimetön sanoo:

  Toi sun masu on kyllä aivan valtava! Vertasin omaan päivää ennen synnytystä -kuvaan viikolla 36+5 ja se näyttäis aikalailla saman kokoselta kun sun mahas nytten :D Ja mullakin kuitenki maha oli aikalailla yläkäyrillä niin mahtuuko sulla enää edes koko taulukkoon? :D

  • Iina sanoo:

   Ompa sulla ollut sitten pieni masu, mulla menee nimittäin oma masu -alakäyrällä sf-mitalta tällä hetkellä ja meidän odotusryhmässä monella oli 20 senttiä isompi ympärysmitta kuin mulla vaikka viikkoja oli samanverran/vähemmän :D! Mutta toisaalta kaikki sanoo että oon niin pienikokoinen muuten että sen takia tuo masukin pomppaa esille niin selvästi, vaikka pituudelta oonkin 167cm :)

   • Nimetön sanoo:

    Ei sf-mitta kerro mahan koosta läheskään kaikkea. Mulla oli keskikokoinen maha, mutta sf-käyrä ei mahtunut edes taulukkoon, koska poika oli koko ajan hirveän ylhäällä mahassa. Tämä ylhäälläolo kasvatti mittaa hirveästi, vaikka maha ei ulospäin paljon pullistunutkaan.

    • Iina sanoo:

     Nimenomaan :) Siksi onkin hauska mittailla myös ympärysmittaa :D Ja toisilla maha muutenkin näyttää vaan paljon isommalta kuin toisilla vaikka totuus olisi ihan toinen, riippuu niin paljon ruumiinrakenteesta :).

 7. Nea sanoo:

  Ihana masu :) ! kasvaa vaan :) hitsin kivan näköset housut sulla ja mukavat varmasti masulle,mulla kun tää masu kasvaa vaan ni kaikki puristaa ja kiristää,en oo okein kivoja housuja löytäny :D enkä varmaa ehdikkään :p

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia hurjasti<3 Noi on kyllä supermukavat housut, ihanan löllöt kotihousut! Toiset lempparit on ne Sobean Yogat joista oonkin puhunut täällä, ei kiristä eikä purista :D Mullakin nimittäin melkein kaikki tuntuu et puristaa masua inhottavasti, pikkaritkin vaikka ois ihan löysät niin ne tuntuu siltä et ois joku hirvee kuristusvyö XD!

 8. teekuppi sanoo:

  Hämmästyin, että oma vatsani on vain 4 senttiä pienempi, vaikka en ole raskaana.
  Ihan normaalimitoissa, mutta sinä olet ruumiinrakenteeltasi sirompi :)!
  Tsempit loppuraskauteen! :)

 9. Minävaan sanoo:

  Tarkoitatko ympärysmitalla siis ihan vyötärön ympärystä vai pelkän vauvamasun ympärysmittaa? :D siis että pysty- vai vaakasuunnassa mitattu…tajuatkohan mitä tarkoitan.. :D

  • Iina sanoo:

   Siis jos mittaa pystysuunnassa niin se on Sf-mitta ja se mulla on reippaasti alle 30cm :D mahan ympäryksellä tarkoitan vauvamasun leveimmästä kohdasta vaakatasossa mitattua ympärysmittaa :)

 10. miiaau sanoo:

  toi palautumisjuttu kuulostaa kyllä kivalta! :) ja oot niiin upee! oikein hehkut ja toi söpö pallomaha sopii sulle ! :D

 11. Pauliina sanoo:

  me ei kyl mamma ryhmäs tollasii mittailtu.. sfmittoja vertailtiin lähinnä. ja kuvat puhuivat puolestaan :D hehhe.. meillä tää toinen synty suunnitelulla sektiolla ja olisin mä voinnu siitä arpi kohdasta ottaa kuvia, tosiaan ku ihan siisti oli se alue ja tuskin kukaan olis kuolla pyörtynyt jos sen olis nähny. sä palauduit viimeks tiaran odotuksen jälkeen tosi hyvin, mielenkiinnosta siis kiva nähdä et onko tää toinen odotus ”terrorisoinnu” kroppaa kuinka. mun mahalle toi toka raskaus oli viiminen pisara :D saa ahkerasti treenata että olis edes lähelle sitä mitä ennen oli.

  • Iina sanoo:

   Hahaa meidän ryhmässä puhutaan vaikka ja mistä, kuviakin löytyy kans joka lähtöön :D Varmasti on niitä siistejäkin arpia, mä vaan halusin ottaa mahdollisimman ääripääesimerkin tuohon kirjoitukseen :) Muakin kiinnostaa nähdä miten palaudun tästä raskaudesta, ensimmäinen raskaus kun ei haaleiden jenkkakahva-arpien lisäksi jättänyt minkäänlaisia jälkiä mun kroppaan :D mutta saa nähdä! Tsemppiä treenaukseen :)

 12. Minski sanoo:

  hihii mun maha on ilman raskauttakin melki 80cm x))

 13. Linkku sanoo:

  Raskaus pukee sua niin! Näytät tosi onnelliselta ja hehkuvalta :) ja niin siistit housut!

 14. Sirkku sanoo:

  Tuo sun masus on niin söpön pieni <3 Mäkin mittasin yks päivä ympäryksen, ei ollut kuin vähäiset 133cm :-DD Ei oo kumma että on povattu isoa tulokasta…

 15. odottaja sanoo:

  voi tota sun masua, söpöliini <3 mulla alko uus kymmen tänää, meinaan rv 10, heh. ja masukin alkaa jo näkyä.. en ymmärrä miks :D oon lukenu kaikkia keskusteluita ni ei melkein kellään esikoisen odottajalla oo näkyny maha näin aikasin.. tätä on meinaan jo vaikee piilotetta:D onnee sulle loppu odotukseen! hyvin kaikki menee! :)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia ja paljon onnea sullekin uudesta kymmenestä!<3 :) Mullakin näkyi tosi aikaisin jo Tiarasta, ihmiset on niin erilaisia kun toisilla näkyy ja toisilla ei millään :D Mukavaa raskausaikaa sulle!

 16. iitukka sanoo:

  Ihanan söpö pallomasu! Apua miten lopuillaan jo sun raskaus on! :)

 17. JulyMom2013 sanoo:

  Ihana massu :) Tilannepäivitykset kehon palautumisesta on kyl huippukiva idea! Olen muuten miettinyt, että mistä tuo sun blogin nimi tulee? Aika erikoinen nimittäin :-D Jaksamisia sinnepäin :)

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia hurjan paljon<3 :) Mun blogin nimi tulee LMFAO:n biisin sanoista :D on se erikoinen, mut ainakaan ei oo toista samannimistä ;D Kiitoksia ja mukavaa viikkoa!

 18. Äitilandia sanoo:

  Iina, sä oot niin hehkeä odottava että kadehdin! <3

  Vaikka mulla onkin pituutta se 175 enkä normaalimitoissani mikään erityisen massiivinen olekaan, niin näytin kyllä justiinsa siltä kun vatsanympärys hillui viimeisillä raskausviikoilla siellä 115-120cm että synnytän vähintään valaanpoikasen…

  Onnea lähestyvistä kolmekymppisistä ;)

  • Iina sanoo:

   Hei sulla supermallilla ei oo kyl mitään syytä kadehtia, mä tekisin mitä vaan et saisin sun kilometrisääret!<3 :) Haha saa nähdä mimmonen valaanpoikanen täältä tulee, on mulla vielä 13 viikkoa aikaa kasvaa (tai pahimmillaan se 13 :D)! Kiitoksia ja tsemppiä ja parempaa vointia sulle<3 :)

 19. tupu sanoo:

  niin kaunis masu <3 tulee ikävä omaansa :)

 20. ac sanoo:

  Mä mittasin kans omani joku viikko sitten ja se oli sillon jo 97cm! :o Tosin mä taidan olla hiukan sua isompi muutenkin ja sun maha näyttää silti paljon isommalta kuin mun :D Oon niin ilonen sun puolesta kun oot selvinnyt näinkin pitkälle! Kohta menee tosiaan 30 rikki, ihan mahtava juttu :) !

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.