Lauantairentoilua

23.02.2013

Facebookin puolella teitä jo eilen kiittelinkin, mutta mun on pakko sanoa vielä täälläkin että kiitos teille kaikille siitä miten runsaslukuisesti ja innolla osallistuitte kasvatusperiaate-keskusteluun! Oli ihan mieletöntä lukea teidän tarinoitanne ja mielipiteitänne ja mulle tuli tosi hyvä mieli teidän ihanista kommenteista! Mielipidepostausten kirjoittaminen on ehkä kaikkein antoisinta puuhaa bloggaamisessa, se kun yleensä kirvoittaa ihmisiä jakamaan niitä omiakin aivoituksiaan. Mutta hömppäjuttujen ystävät älkää pelätkö, en mä ole kokonaan mielipidejuttujen kirjoittajaksi todellakaan ryhtymässä – olen vaan taas pienen tauon jälkeen löytänyt mielipidekirjoitukset uudelleen.

Tänään on otsikon mukaisesti ollut tosi rento päivä. Otto oli töissä ja meille tuli kylään mun maailman paras naapuri jonka kanssa kahviteltiin ja sisustus-unelmoitiin puolin ja toisin. Haaveissa siintää jo kesäisen aurinkoinen ihanan kutsuva parveke sohvaryhmineen, chili- ja yrttiruukkuineen ja pehmoisine puuvillamattoineen. Muutama suuri lattiatyyny ja unelmanpehmeä viltti vauvalle jossa köllötellä, Tiaralle uima-allas jossa polskutella ja leikkiä ankoilla.

Toivottavasti muistan tulevan vauva-arjen keskellä myös toteuttaa nämä parvekehaaveet, voisin nimittäin kuvitella että olisi aivan ihanaa viettää kesäpäiviä tuollaisella partsilla. Ja kuinka mukavalta kutsuva parveke ja vaikka kylmä jääteekannullinen tuntuisikaan valvotun yön jälkeen (joita toivottavasti ei tule kuitenkaan kovin paljoa)!  Nyt meidän parveke on siis ihan keskeneräinen ja sieltä tulee vaihtumaan koko sisustus, mutta kummasti kyllä tuo pilkistelevä kevätaurinkokin jo piristää tunnelmaa ja tuo kesäfiilistä talven harmauden jälkeen! Kaiken tämän sisällä kökkimisen jälkeen en voi sanoin kuvailla kuinka paljon odotan sitä että pääsen tekemään kävelylenkkejä, puistoilemaan ja vaikka kahvilan terassille nauttimaan jäälattea!

IMG_5183

Pienen tauon jälkeen otin muutaman päivänasukuvankin, niitä on vain niin vaikea muistaa aina ottaa kun on niin paljon vain kotona Sobean Yogat jalassa ja koittaa selvitä aina yhden viikon lähemmäs laskettua aikaa. Mä oikein odotan sitäkin että pääsen taas pukeutumaan normaaleihin vaatteisiin ja etsimään mun oman tyylin uudelleen taas kaikkien raskausvaatteiden jälkeen.  ”Pientä” tyylin etsintää olen tässä jo harrastanutkin aina välillä ja koonnut jättimäistä kansiota inspiraatiokuvista, voisin vaikka joku päivä työstää muutaman kollaasinkin siitä miten haluaisin pukeutua raskauden jälkeen. Mutta tässä nyt kuitenkin sitä raskausasua (ja -masua)!

IMG_5231x IMG_5238x IMG_5242x IMG_5251xxxxT-paita ZARA / Toppi, korkkarit H&M / Farkut Dr. Denim / Rannekoru Cubus

Mä tänään huvin vuoksi blogin kävijätilastoja selaillessani lukaisin taas viikon hakusanojen parhaimmistoa (eli siis millä hakusanoilla on Googlesta eksytty mun blogiini) ja sain kyllä hyvät naurut parin kohdalla. ”Tiukka pylly” ja ”Tiaran blogi” oli ainakin tosi mielenkiintoisia, mistä lähtien mun 1v5kk ikäinen tyttäreni on ollut kirjoitustaitoinen?! Kokosin teille kollaasiin noi parhaat mutta eniten jäi ihmetyttämään toi ”masu on hullu mies”. Tule ihmeessä kertomaan löysitkö blogistani etsimäsi sinä joka noita hakusanoja käytit :D!

hakusanojenparhaatVajaan tunnin päästä mulla on kasassa viikkoja 30+0! Ihan huikeaa että ollaan jo turvallisesti tässä vaiheessa  raskautta! Kivaa sunnuntaipäivää kaikille jo etukäteen ja hyvää yötä<3


31 Responses to “Lauantairentoilua”

 1. Janita sanoo:

  Ihana tuo viimeinen kuva! 🙂 näytät tosi kauniilta ja onnellisen hehkuvalta!

 2. Maria sanoo:

  Haha onpas hauskoja nuo hakusanat! 😀 oon lukenu blogias siitä lähtien kun odotit tiaraa ja nyt vasta ekaa kertaa kommentoin. Oon aina pitäny sun kirjotus tyylistä ja jos oikein muistan puhuitko, että kirjoittaminen voisi joskus olla ammattisi? ( toimittaja yms.) Lisäksi ihailen sitä miten usein päivität, onhan sinulla tytär ja toinen tulossa! Mielestäni näytät enemmän ’äidiltä’ nyt kun odotat toista lastasi, tai en tiedä onko se hyvä sana, mutta ainakin aikuismaisemmalta. Ei itseruskettavaa teinimeikkejä tai hiuslisäkkeitä. Ja oman tyylin löytäminen vie tietysti aikaa. Hieman edelliseen postaukseen palataakseni vaikuttatte todella hyviltä vanhemmille oton kanssa! Ajatukset äitiydestäkin ja kasvatuksesta tuntui hyviltä. Ja mahtavaa jos tytöistänne tulee kaksikielisiä! Itse en ole kaksikielinen, mutta osasin englantia jo hieman ennen kuin menin kouluun, koska matkustelimme amerikassa niin paljon. Omia kokemuksia sen verran on, että minun ei annettu voittaa korttipeleissä tai juoksukilpailuissa (ellen oikeasti voittanut ) ja koen sen olleen vain hyvä asia, olin pienenä jo hyvä häviämään ja ymmärsin reilua peliä! Ja jotta tämä kommentti vaikuttaisi vielä sekaisemmalta; oletteko käyttäneet sitä soseutinta Tiaran ruokien tekemiseen? Oma äitini teki kuulemma minulle aina ruuan sillä kun oli pieni:) Mukavaa alku-kevättä sinulle ja koko perheelle, toivotaan vauvan pysyvän masussa mahdollisimman pitkään <3 ! Toivottavasti jaksoit lukea tämän sekasikiökommentin 🙂

  • Iina sanoo:

   Hei! Kiitoksia hurjan paljon kommentistasi joka oli aivan ihana (ja pitkä!) :D<3 Tuntuu hyvältä saada positiivista palautetta kirjoitustaidoista, kyllä mä ainakin jossain määrin olen haaveillut kirjoittamisesta myös ammattina ja tällä hetkellä se osittain sitä onkin Kideblogien myötä :)!! Kiva että kerroit paljon omiakin kokemuksia, on mielenkiintoista kuulla enemmän lukijoidenkin juttuja! 🙂 Tarkoitatko soseuttimella sauvasekoitinta? 😀 Sauvasekoitinta olen kyllä käyttänyt vauvanruokien soseuttamiseen mutta nyt on kyllä hankintalistalla ihan kunnon tehosekoitinkin hommien helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi :)! Mukavaa kevättä sullekin ja kaikkea hyvää!<3 🙂

 3. Milla sanoo:

  Oi ihana paita.:) Sä näytät niin onnelliselta ja oon tosi onnellinen teidän kaikkien puolesta <3 Mutta nuista hakusanoista en oikein voi muuta sanoa kun aika omalaatusia 😀

 4. Carata sanoo:

  Odottavat äidit on kyllä melkeinpä aina kauniita. Tietenkin sellainen 41+6 viikoilla oleva saattaa olla jo tuskastuneen näköinen ja voi puuskuttaakkin ohi mennessä, mutta…Kyllä vauva masu on aina söpö ja usein nainenkin on hehkeämpi, kun odottaa..Mistähän johtuu? Hormonit? ..Vauvamassu tulee kyllä parhaiten esille äideillä, joilla massa tulee etupuolelle. Sullakin, kun tuota painoa on tainnut kertyä raskaudenaikana vain tuohon etupuolelle 🙂 Täältä katsottuna jalkoihin ei ainakaan ole tullut senttiäkään 🙂

  ..Ja siis, kyllä ihmiset osaakin olla uteliaita. Huomaanoista hakusanoista. Eniten nauratti kylläkin tuo, onko Tiara vahinkolapsi…Hohhoijaa. Mitä sitten, vaikka raskaus ei olisi ollut suunniteltu? Ei mekään tuotameidän neitiä ns. suunniteltu. Päätettiin vain, että saa tulla, kun on tullakseen. Yllätys se meille oli, kun testi olikin joku aamu positiivinen 🙂 Varmasti kaikille se on pieni yllätys, aina. Kun ei niitä lapsia voi niin vaan tehdä. Ei voi, kuin toivoa, ettäseuraavalla kierrolla nappaisi.

  Meilläkin suunnitelmissa oli reilun vuoden ikäero, mutta täysimetyksen takia menkkoja ei ole kuulunut ja neiti siis nyt 6kk…Mutta ehkä sen pitikin näin mennä 🙂

  • Iina sanoo:

   Ihan totta, yleensä kaikki raskaanaolevat on todella kauniita vaikkei olo välttämättä hehkeä itsellä olisikaan 😀 Vaikka en tosin itse osaa kyllä ajatella itsestäni että näyttäisin hehkeältä, mutta kaikista muista raskaanaolevista ajattelen juuri niin 🙂

   Noi hakusanat todella paljastaa kyllä ihmisten todelliset ajatukset :DD Sillähän on niin hirveästi väliä onko lapsi saanut alkunsa vahingosta vaiko tekemällä tehty 😉 ei todellakaan ole! Siitä hetkestä alkaen kun äiti päättää lapsen pitää on lapsi toivottu, näin ainakin mun mielestäni 🙂 Ja se ei kyllä kellekään edes kuulu kellekään kuka on vahinko ja kuka ei :—-D

   Se on ihan totta että ei niitä lapsia tehdä vaan saadaan ja jokainen vauva on omalla tavallaan yllätys 🙂

 5. jini sanoo:

  Mua ärsyttää tämä vahinkolapsi sana! Mitä sillä on merkitystä. Maapallossa on liikaa Ilkeitä ja ärsyttäviä ihmisiä ! Olet kyllä luonnonkaunis lina!:)

 6. evelyn sanoo:

  Kuinka rajoitetusti sä saat nyt liikkua? Ethän sä enää oo ollu ihan vuodepotilas? Ja ihan mahtavaa että oot jo päässy noin pitkälle,toivottavasti jaksais pysyä vatsassa vielä jonkin aikaa! 🙂

  • Iina sanoo:

   Saan liikkua oman voinnin mukaan, eli jos ei tule kauheasti supistuksia niin voin kyllä käydä vaikka kävelyllä, mutta yleensä mulla kyllä heti supistelee kun kävelen tai nousen istumaan makuuasennosta tai ihan mitä vaan 😀 enkä saa siis nostaa mitään yli 1kg painoista 🙂 Toivotaan että vauva vielä kasvaa masun suojissa hetkisen<3

 7. Maria sanoo:

  Ihanan iso tuo parveke! Sinnehän saa kehiteltyä vaikka mitä 🙂 Suunnitelmasi kuulostivat tosi ihanilta.. Pitäisiköhän mun hommata myös allas, jossa koira voisi sitten seisoa kuumina päivinä..

  • Iina sanoo:

   Se on, mä ootan että pääsen sitä sisustamaan :)!! Ja voi ihana, koiralle uima-allas 😀 Voin kuvitella miten paljon koira nauttisi kun saisi olla viileässä vedessä kuumalla ilmalla 🙂

 8. minnis sanoo:

  Must on niin kiva ku saan nykyään tänne kommentoida 🙂 ku siinä edellisessä blogissa ano-kommentit oli pois. Oot niin mun yksi lempibloggareista 🙂

  Kauhean nopeasti aika on mennyt! Vajaa 10vko ni teillä on jo taas toinen pikku prinsessa ! Miten mäkään jaksan odottaa :D!

  Ihanaa alkanutta kevättä ja kesän odotusta kaikille :)<3

  • Iina sanoo:

   Voi miten ihana kuulla<3 Kiitos paljon<3 🙂

   Aika menee ja on mennyt ihan yli nopsaa, ei tätä voi käsittääkään! Ihanaa alkanutta kevättä sinnekin ja kesänodotusta myös :)<3

 9. Linkku sanoo:

  Tykkään kyl tosta asusta! Mite voiki joskus niin simppeli näyttää niin kivalta 😀

 10. iitukka sanoo:

  Sä oikein hehkut onnellisuutta! 🙂 Ja ihanan iso parveke teillä!

 11. Nimetön sanoo:

  amis hiukset :’D

 12. noora sanoo:

  tosi hyvä toi viimeinen kuva 🙂 ääk mulla on aivan hirrvee vauvakuume ja toi sun masu on niin ihana! toivottavasti mäki saan alkaa kasvattelemaan masua mahdollisimman pian ;-D

 13. Iiinuska sanoo:

  Tiesitkö muuten, että Tukholmassa on semmonen kauppa kun Tiara? 🙂 Ihania (täydellisen mahtavia) vaatteita, aawwwwwws. Ostinkin sieltä viime Ruotsin reissulla ihan reippaasti kaikkea. :)) Yhtä ihana liike kuin teidän ihana tyttärenne Tiara. ♥

 14. Noora sanoo:

  No ohhoh, olen ilmeisesti lukenu tätä sun blogia jo melkoisella äitipäällä tai sitten toi viikkomäärä 30+0 laittoi tajuamaan, että meillä on odotuksessa päivän ero, kun meidän vaavin olisi tarkoitus nähdä päivänvalo 4.5 😀 Kun olen siis koko ajan elänyt jotenkin sellaisessa sumussa, vaikka tuolla aiemminkin noita viikkoja on poksunut, että oot mua paljon pidemmällä 😀 Oma pää ei ehkä ole vielä jotenkin mukana, että näin pitkällä ollaan jo? 😀 Mutta kovasti onnea teille loppuodotukseen! 🙂

  • Iina sanoo:

   Hahah ei noista viikoista aina tajua, ja mulla on ainakin niin monta (bloggaavaakin) kaveria ja tuttua raskaana yhtäaikaa että sekoittuu kaikkien viikot ja masut ja vauvojen sukupuolet keskenään kokoajan 😀 Jännä miten lähekkäin meillä on lasketut ajat!! 🙂 Saapa nähdä kumman vauva syntyy ensin, mitä veikkaat ;D Ja paljon onnea odotukseen sinnekin<3 🙂

   • Noora sanoo:

    Mä olen jotenkin ihan varma, että tää meidän kullannuppu tulla tupsahtaa vasta äitienpäivänä tai jääkiekon mm-finaalin aikoihin 😀 Olen ite aikoinani tullu ilkeänä maailmaan sen pari vkoa jälkijunassa 🙂 Mutta saa nähdä, pari kk jännäilyä vielä 😉

 15. Tinny sanoo:

  Hei Iina! 🙂 Muistan, että puhuit joskus kommenttiboksissa sellaisesta ”matosta” joka laitetaan vauvan sänkyyn, joka tunnistaa vauvan hengityksen, jotta voi seurata sitä yölläkin. Mikähän vempele se mahtoi olla kun mistään en löydä? 😀 niin ja ihan mielenkiinnosta, saiko Tiara 1-v neuvolassa kaikki kolme rokotetta kerralla ja tuliko pahat oireet? Meillä sai poika kaikki kolme tänään ja nyt pelkään hurjana ja oon tyhmyyksissäni netissä selannu keskustelupalstoja ja panikoin… :'(

  • Iina sanoo:

   Heippa! Mä en yhtään osaa kertoa siitä enempää muuta kuin että mun joku lukija sellaisesta kertoi ja se taisi olla nanny kätkythälytin nimeltään ;O Ehkä googlettamalla löytyisi! Ja inhottavaa sanoa mutta Tiaralle nousi kauhea kuume ja ihottuma ja neiti oli tosi kipeenä muutaman päivän noiden 1v-rokotusten jälkeen :/ Toivottavasti te pääsette vähemmällä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.