Sairaalakassin sisältö

13.03.2013

Kuten kertoilinkin tuossa viikonloppuna, on sairaalakassi suurilta osin jo pakattu valmiiksi. Mä kävin tänään neuvolassa ihan rutiinitarkastuksessa jonka jälkeen sain lähetteen vielä lääkärillekin ja nyt täytyy sanoa että hyvä että kassi on täydessä valmiudessa! Ei, en mä vielä tänään tai lähipäivinä todennäköisesti ole onneksi synnyttämässä, mutta merkkejä siitä ettei välttämättä sinne toukokuulle asti mennä on jo selkeästi ilmassa. Vauva voi oikein hyvin masussa ja on kuulemma jo kiinnittynyt pää alaspäin lähtökuoppiinsa, mikä tuntuu todella helpottavalta viimekertaisen perätilasynnytyksen jälkeen. Vaikka synnytys sujuikin hienosti niin tietenkin normaali alatiesynnytys on turvallisempi.

Edelleenkin käskynä on vain sitä lepoa, lepoa ja vielä vähän lisää lepoa ja se todella tuntuu jo aika puuduttavalta. Mutta tottakai mä silti lepään kun kerran käsky käy, en halua ottaa turhia riskejä. Onneksi on ihania ystäviä, ihana äiti, ihana Otto ja maailmankaikkeuden ihanin Tiara jotka jaksavat aina piristää. Tänäänkin Tiara on kyllä saanut multa kyyneleen silmäkulmaan mahtavilla oivalluksillaan ainakin tuhat kertaa, ehkä se on vähän hormonienkin syytä mutta on se vain niin ihana neiti! Mutta nyt sitä sairaalakassin sisältöä vihdoinkin, johan tässä on menty aiheen vierestä ihan turhan kauan.

Viimeksi me oltiin sairaalassa aika kauan, yhteensä seitsemän yötä, ja toivon todella ettei tällä kertaa siellä niin kauan tarvitsisi oleskella. Tavaraa on silti tulossa mukaan ihan hyvän kokoinen arsenaali! Viimeksi sairaalassaoloaikana kaikille tavaroille todella oli käyttöä kun Tiara lähinnä vain nukkui ja nukkui sinivalolampun alla (paitsi söi kolmen tunnin välein) ja meillä oli hurjan tylsää. Tämä tyyppihän saattaa olla aivan erilainen tapaus, mutta en koe sitä huonona asiana ollenkaan että tylsyyteenkin on varautunut mukavalla tekemisellä.

Viimekertaista roinamäärää kuitenkin vähentää huomattavasti se että nykyään meillä on Samsung Galaxy Note 10.1 tabletti eikä tarvitse raahata tietokonetta, leffoja, lehtiä ja kirjoja mukaan kun tuo yksi laite korvaa kaiken yllämainitun. Tabletin lisäksi mukaan tulee tietysti puhelimet, kuulokkeet (niitä kaksin kappalein että riittää molemmille), kamera (joka pääsi kuvaan mukaan heijastuessaan tabletista), neuvolakortti sekä lompakko. Ja tietysti myös laturit kaikille vempeleille.

IMG_6304Mukaan kassiin pakkaan tietysti kaikki perus hygieniatarvikkeet hammasharjasta meikkipussiin. Lisäksi otan omat shampoot, hoitoaineet ynnä muut tökötit, mutta niitä varten mun täytyy vielä hommata niitä pikkuruisia matkapulloja koska mun shampoo ja hoitoaine on sellaisissa kampaamokokoisissa pumppupulloissa. Lisäksi tietysti Tangle teezer kesyttämään takkuja ja pinnejä sekä pompuloita jotta hiukset saa pois kasvoilta varsinkin synnytyksessä.

IMG_6314Vauvalle ajattelin ottaa muutaman harson myöskin, sekä omat tutit mukaan (jotka täytyy vielä keittää valmiiksi). Itselleni liivinsuojia jotka ainakin viimeksi tulivat todella tarpeeseen kun maito nousi. Viímeksi Otto raukka joutui niitä ostamaan käydessään kotona, mutta tällä kertaa olen varustautunut Ainun ja Myllymuksujen kestosuojilla jo valmiiksi.

IMG_6321Mun omaksi kotiutumisasuksi valitsin hyväksi havaittua, pehmeää ja mukavaa eli *mamamia.fi -verkkokaupasta* saadut Sobean Yoga-housut, -hupparin ja niiden kanssa Cesilija S.n imetyspaita. Paidan alle H&M:n perus imetysrintsikoita parit kappaleet. Imetysliivejä en ajatellut pukea kaksia päällekäin mutta ne likaantuivat ainakin viimeksi mulla aika äkkiä liivinsuojista huolimatta kun maito nousi joten on hyvä olla vaihtoliivitkin varmuuden vuoksi. Cesilija S.n imetyspaidasta kerron lisää kunhan olen päässyt sitä tositoimissa testaamaan!

IMG_6379Sairaalassa mä aion pukeutua niihin ihaniin pinkkeihin sairaalakaapuihin ihan suosiolla, mutta tulevalle vauvalle me puetaan omat vaatteet kuten Tiarallekin aikoinaan. Tiaraa puimme omiin vaatteisiin ikäänkuin vahingossa (alunperin vauvanvaatteita tuli mukaan paljon vain siksi etten kiireessä osannut päättää vauvan kotiutumisasua ja heittelin vain kassiin mun lemppareita) mutta nyt tuntuisi tosi vieraalta pukea uutta tulokastakaan sairaalavaatteisiin, on ne omat paljon kivempia enkä koe sitä ylitsepääsemättömän rasittavaksi että pesen supersuloisia pikkuvaatteita päästyäni sairaalasta kotiin.

kollaaassiiiiEn viitsinyt tuon enempää vielä pakata mukaan koska toivon että meidän ei tarvitsisi sairaalassa oleskella kuin pari yötä korkeintaan, mutta saahan niitä sitten lisää jos tarve vaatii. Voi olla että mikäli sairaalakassille ilmenee tarvetta vasta lasketun ajan tienoilla/sen jälkeen niin nappaan nuo pienemmät vaatteet pois ja vaihdan isompaa tilalle, mutta tällä hetkellä kassin sisältö on tälläinen:

Kaksi bodya koossa 44 ja kolme bodya koossa 50. Housuja on kolmet koossa 50 ja yhdet koossa 44. Yökkäri on kokoa 50 ja neuleet myös. Tuo haalaripussi on myös kokoa 50, sen pukemisesta en tosin ole varma koska ei vielä tiedä millainen säätila silloin on kun vauva syntyy. Jos on kovin lämmintä niin silloin saatan sen tilalle keksiä jotain muuta. Ja vaikka me ollaankin kolmessa eri ultrassa tyttölupaus saatu niin silti pieni skeptikko mun sisälläni halusi pakata mukaan mahdollisimman neutraaleja vaatteita varmuuden vuoksi ja vain kaksi bodya, yhdet sukat ja yhdet villasukat ovat siksi vaaleanpunaisia.

IMG_6354Kotiutumisasuksi valitsin vauvalle Po.Pin vaaleanpunaraidallisen eco-malliston kietaisubodyn ja samaisen merkin vaaleanharmaat tähtikuvioiset pökät. Sukiksi Lindex Hello Babyn ihanat ballerinasukat, joiden päälle sitten mun mummun kutomat ihanat villasukat. Pöksyihin sopiva Nextin ihana tähtikuvioinen pipo ja maailman suloisin lammasneulehuppari vielä ja niin on supersuloinen asu valmis! Ja tämäkin saattaa muuttua vielä moneen kertaan riippuen juuri vauvan koosta, säästä ynnä muusta, mutta tällä hetkellä fiilis on tämä.

Listamuodossa sisältö näyttäisi siis tältä:

 • Neuvolakortti ja lompakko
 • Kamera, tabletti ja puhelin latureineen sekä kuulokkeet
 • Shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, kasvojenpuhdistusvälineet & sheiveri
 • Meikit, kosteusvoiteet, deodorantti
 • Hammasharja ja -tahna
 • Pompuloita, pinnejä ja hiusharja
 • Tutit ja harsot
 • Imetysliivit ja liivinsuojat
 • Kotiutumisvaatteet mulle
 • Vauvalle vaatetta muutaman päivän tarpeisiin
 • Lisäksi riippuen siitä saadaanko perhehuonetta vai ei niin Otolle mukavat oleskeluvaatteet, hygieniatarvikkeet ym.
 • Pientä syötävää ja juotavaa
 • Turvakaukalo vauvalle ja neuleviltti

Saatoin unohtaa jotain hyvin oleellista tai mahdollisesti en ole vielä tajunnut tarvitsevani jotain tärkeää, eli jos huomaatte jonkin megalomaanisen puutteen listassa niin huomauttakaa toki! Mieluummin nimittäin liikaa kuin liian vähän tavaraa.

Ihanaa huomista torstaipäivää kaikille<3 Mä palailen mahdollisimman pian ihan normikuulumisten kanssa, nyt kun on ollut aika aihepainotteisia postauksia viime aikoina. Olette parhaita!


57 Responses to “Sairaalakassin sisältö”

 1. Emppu sanoo:

  Hei!!! Voisitko vastata edes jollain tavalla mun kommenttiin tossa postauksessa, jossa esittelit vauvan nurkkausta? 🙂 Kun oon jo tässä pari päivää odotellut 😉

  • Iina sanoo:

   Mulla on valitettavasti ollut kaikenlaista puuhaa ja siksi kommentteihin vastailussa välillä kestää jonkin aikaa. Kommentteja myös yleensä tulee aika paljon jolloin saattavat vanhempien postausten uudet kommentit hukkua toisten joukkoon epähuomiossa ja siksi en aina niihin vastaa välttämättä. Nyt on kommenttiisi kuitenkin vastattu 🙂

 2. mammamarabou sanoo:

  Näyttää hyvältä! 🙂 Vauvakuume näyttää kasvavan kevättä kohti täälläkin, mutta vielä vähän aikaa ainakin ois tarkoitus elellä ihan yksilapsisessa perheessä, että saadaan vähän univelkoja pois. Meidän pieni herättelee vieläkin yöllä vaikka ikää on jo vuoden verran.

  Mulla rohtu huulet viimeks siellä osastolla aivan kamalasti, joten huulirasva ois mulla ehdoton! Ja omia sukkia kaipasin myös. 🙂 Kynsisaksia oisin tarvinnu kans.

  Kaikkea hyvää loppuraskauteesi! Olen seurannut blogiasi jo ennen Tiaran syntymää, mutta harvemmin olen uskaltautunut kommentoimaan. Blogisi on ollut jo pitkään oman listani ykkösenä. Sulla on aivan ihanan positiivinen asenne elämään! 🙂

  • Iina sanoo:

   Hurjasti tsemppiä heräilyihin, ei varmasti ole helppoa! :/

   Mulla rohtuu kans aina huulet, en vain huomannut mainita huulirasvaa erikseen kun mulla se on osa ”meikkipussin sisältöä” :D! Mut se on kätevä olla joo 🙂

   Kiitoksia ihan hurjasti ja mukavaa että kommentoit! Kivaa kevättä teidän perheelle 🙂

 3. J sanoo:

  Olet onneksi jo ”turvallisilla” viikoilla, jos nyt lähtisi syntymään. 🙂 Meillä syntyi meidän poika 31 viikolla ja kuukauden verran joutui olemaan sairaalassa. Kuitenkin kaikki meni hyvin alkushokista huolimatta ja nyt meillä on täysin terve 9 kk vanha, ikäisensä kiinni ottanut poika. 🙂 Toivottavasti pikku-neiti malttaa vielä hetken pysyä kasvamassa. 🙂 Kiitos kivasta blogista, olen vasta nyt tämän löytänyt ja jäänyt lukemaan!

  • Iina sanoo:

   Oi onpa hienoa kuulla miten hyvin teillä on sujunut kaikki ennenaikaisuudesta huolimatta! 🙂 Ihan totta, onneksi tässä ollaan jo aika turvallisilla viikoilla, vaikka tietenkin sitä toivoo että pieni pysyisi ihan sinne virallisille turvaviikoille asti masussa! Kiva että tykkäät blogista ja kiitoksia paljon<3 Mukavaa kevättä teille!

 4. katja sanoo:

  Mä pakkasin mun sairaala laukun eilen. Lista näyttää muuten aika samalta, mutta mä otin vielä kynsilaitto juttuja mukaan, koska aika tosiaan ekan kanssa kävi pitkäksi. Myös kynää + vihko oli matkassa, ja siihen kirjasin vanhanaikasesti Mion ekojen vuorokausien kulkua muistiin (kuinka usein söi, oli hereillä etc)
  Huulirasvaa mäkin suosittelen, omia sukkia ja aamutossut.
  Turhamainen kun olen niin otan myös kasvonaamiota mukaan, koska on ihanaa saada käydä suikussa ja todella rentoutua koitoksen jälkeen.
  Mukana myös suklaata, kuivattuja luumuja (ehkä tiedät miksi ? 🙂 ) , pillimehu ja purkkaa.
  Harkitsen vakavasti myös imetystyynyn ottamista mukaan, sillä sen lisäksi että siitä on apua imetyksessä, niin sen kanssa on IHANA nukkua 🙂

  • Iina sanoo:

   Hei hienoa kun mainitsit kynästä ja vihkosta, herätit mut nimittäin huomaamaan ihan järkyttävän puutteen meidän vauvavarustuksessa; nimittäin vauvakirjan!! Vauvalta puuttuu vielä oma vauvakirja kokonaan ja sellainen on kyllä pakko hankkia ennen synnytystä että saa tosiaan tuntemukset kirjattua muistiin tuoreeltaan :)!

   Mulla ei oikein ollut ruokahalua viimeksi sairaalassa ja mukaan varatut herkut jäivät kassin pohjalle pyörimään. Synnytyskin oli niin nopea etten sielläkään ehtinyt ruokia/juomaa kaipaamaan, mutta purkkaa voisin itsekin ottaa sairaalaan :)!

   Meillä oli sairaalassa imetystyyny(jä) lainattavissa vapaasti käyttöön, mä ajattelin lainata sellaista varmaan jos niitä vielä on! Ostan sitten oman imetystyynyn kotiin jos imetys lähtee sujumaan hyvin 🙂

   Kiitos vinkeistä ja tsemppiä vikoille viikoille :)!

   • katja sanoo:

    Btw. Pari juttua huomasin omasta laukusta uupuvan, nimittäin kaurapussi sekä kapalo!

    Kaurapussi, sillä toisynnyttäjillä on kuulemma kamalia jälkisupistuksia jos käy huono tuuri! Sairaalasta saa toki niitä vesipussi/geeli lämpö juttuja mutta mielummin oma kaurapussi 🙂

    Ja kapalo siksi että viimeeksi ne laitto Mion monesti kapaloon sairaalassa, mutta se aukes kokoajan koska poika oli sen verran aktiivinen jo synnärillä. Ostin sellasen perus kapalon jossa tarrat että varmasti pysyy toukka turvassa 🙂

   • Neea sanoo:

    Tämä kommennti ei suoranaisesti liity postaukseen, mutta tuli kommenteista mieleen. Jos todella haluat imetyksen onnistuvan, niin erittäin oleellista on, että itse syöt ja juot riittävästi. Joka päivä kannattaa syödä kaksi lämmintä ravitsevaa ateriaa, pysyy maito tarpeeksi ravitsevana. Eli jos sairaalan ruoka ei maistu, niin varmaan sitä suuremmalla syyllä kannattaa ottaa mukaan jotain mikä saattaisi maistua. Ehkä tiedätkin tämän jo, mutta ajattelin kuitenkin muistuttaa, kun vaikuttaa siltä, että haluaisit imetyksen tällä kertaa onnistuvan.

 5. Linkku sanoo:

  Hui! Tämä teksti kyllä viritti sellaiseen odottavaan tunnelmaan! 😀

 6. fanni sanoo:

  Eväät puuttuu 😀 no joo, synnytykseen me ei pakattu evästä muuta kuin batterya ukolle.. Hän kävi sopivissa väleissä kanttiinissa hakemassa syötävää ja kahvia. Osastolle vieraat toi kaikenlaista herkkua, joista kätevin oli Pandan laku 😀 meillä oli sairaalan puolesta hedelmiä, teetä/kaakaota ja mehuja (myös sitä luumumehua) tarjolla ympäri vuorokauden, joten kovasti en niitä omia eväitäni ehtinyt kaivata. Tosin en tiiä millaiset käytännöt teidän synnytyssairaalassa on 🙂

  • Iina sanoo:

   Kyllä mulla tuossa listassa luki että ”pientä syötävää ja juotavaa” mutta vielä en ole niitä ostanut joten en ottanut kuvia niistä niin meni varmaan ohi 😀 Viimeksikään mulla tosin ei tehnyt mieli syötävää sairaalassa ja ne sairaalan tarjoamat annoksetkin piti pakottaa alas kurkusta, jännä nähdä miten käy tällä kertaa 🙂

 7. Nea sanoo:

  Kiitos kun teit tän !! mäkin tänään pakkailen ;)<3 synnäri kutsuu muutamien viikkojen päästä 🙂

 8. k sanoo:

  Sitten kun pikkukakkonen syntyy ja alat julkaisemaan siitä kuvia täällä blogin puolella niin laitathan aina niiden alapuolelle sellaset hauskat repliikit mitä pistit Tiarallekkin aikoinaan . muistatko vielä? 😀

 9. Minka sanoo:

  Voi, että kun olet valmistautunut hyvin. Itse en ole pakannut yleensä, ku kotiutumisvaatteet vauvalle ja itelle+tietenkin hygieniakamppeet. Kirjalla olen aina varautunut, mutta en ole sitä kertaakaan aukaissut, ku olemme päässeet (onneksi) lähtemään aina seuraavana päivänä. Sairaalassa olo on itselleni, niin tuskaa! Se muovi siellä lakanan alla, alituiset ramppaukset huoneessa juuri silloin, ku vauva on imetetty, nukkuu ja itse on juuri jotenkin saanut torkahdettua.. Ja kaiken kruunaa se vierailukielto, joka onneksi on jo muutettu niin, että isän ja vauvan sisarusten lisäksi saa jopa käydä ne isovanhemmat.. Oma kummitätini laittoi viestin, jonka aina muistan:”Lepää nyt sairaalassa, koska kotona ei pysty…” Juu ehkä hänen tapauksessa, mutta ei mun 😀 Ja meidän sairaalassa ei saa ikinä perhehuonetta, kun ei sellaista edes ole..
  Kamala marina, mutta tämä postaus tuo niin hyvin juuri sairaala-ajan mieleen. Toivottavasti itse pääsee tällä kertaa myös sinne asti ja olisi hieman mukavampi, ku viimeksi vierustoveri sai puhelun, että hänen ystävänsä, joka synnyttämässä samaan aikaan saikin kuolleen vauvan syliin. Se oli jotain niin kamalaa..
  Mutta siis tuo sinun lista on NIIIN kattava ja kaikki me olemme erilaisia eli en minä ainakaan keksi mitään erityistä enää 😀
  Toivottavasti saatte perhehuoneen! Minä ainakin itse pistän sen aina toivomuslistaan, vaikka sitä ei ole, jos vaikka sairaala tajuaisi, että sellanen olisi kiva 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi mä oon niin kateellinen kun olet aina noin pian päässyt kotiin, toivottavasti mekin tällä kertaa päästäisiin nopeammin pois sieltä sairaalasta! Itsekään en siellä osannut rentoutua, voin hyvin samaistua tuntemuksiisi vaikka meillä se perhehuone olikin.. En osaa kuvitella edes miten ahdistavaa olisi ollut se 7 yötä monen äidin kanssa samassa huoneessa, ja vielä ilman Ottoa :/

   Toivottavasti sinne teillepäinkin tulisi perhehuoneita, tosi tympeää että niitä ei ole ollenkaan saatavilla!! Mukavaa viikonloppua<3 Ja kiva että jaksat aina kommentoida!!

 10. Iita sanoo:

  Oi hitsit. En olis ikinä uskonu edellisen synnytyksen jälkeen (varsinkaan näin pian, meien poika on vasta 4kk) sanovani että oon melkein kade että pääset synnyttämään. Vaikka munkaan synnytys ei mennyt ihan oppikirjojen mukaisesti niin oli se silti ehdottomasti elämän paras kokemus. 🙂 Pystyn vieläkin muistamaan elävästi miltä se tuntu kun yhtäkkiä kipu vaan loppu ja vauvan sai syliin. <3 Toivottavasti sun synnytys menee hyvin sitten kun sen aika koittaa! 🙂

  • Iina sanoo:

   Mulla kesti kaksi viikkoa se ”hyi en halua synnyttää enää ikinä” -fiilis ja sen jälkeen oon kaivannut synnytystä jatkuvasti :DD! Toivottavasti tosiaan synnytys sujuisi hyvin 🙂 Kiitoksia kivasta kommentista ja mukavaa kevättä sinulle ja perheellesi<3

 11. Vaaleanpunaisia unelmia sanoo:

  terveyssiteet ! onhan sairaalassa kyllä niitä ”vaippoja” 🙂

 12. Ann sanoo:

  Olin kuukausi sitten synnyttämässä ja olin pakannut kaikenlaista mukaan, mutta tarvitsin muistaakseni vain näitä: shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, dödö, kasvorasva, huulirasva, ponnari, hammasharja ja -tahna, hiusharja, kotiintulovaatteet vauvalle, imetysrintsikat, kännykkä&kamera sekä laturit niille. Itse menin kotiin niillä vaatteilla millä tulinkin sairaalaan. Joku hyvä kirja ja/tai tablet olisi ollut hyvä kun viivyimme synnytyksen jälkeen 5 päivää sairaalassa ja oli todella tylsää, mutta toisaalta teki hyvää olla hetken erossa netistä. Inhosin sitä sairaalassa oloa kun ei saanut olla rauhassa miehen ja vauvan kanssa, vaan huoneessa oli kaksi muutakin synnyttänyttä. Pari päivää kestää helposti mutta viidessä päivässä alkoi jo pää hajoamaan kun näkee miten huonekaverit toisensa jälkeen pääsee kotiin ja itse vaan yhä möllöttää siellä. Noh, nyt on kaikki hyvin oman kodin rauhassa miehen ja maailman ihanimman pikkuneidin kanssa. Toivottavasti pääset nopeasti sairaalasti pois ja tsemppiä synnytykseen! 🙂

  • Iina sanoo:

   Oi onnea tuoreelle äidille :)!

   Mä ajattelin siksi ottaa erilliset ”kotiutumisvaatteet” kun eihän sitä tiedä jos vaikka menomatkalla menee lapsivedet tai jotain ja ne vaatteet sotkeutuu 😀 Viimeksi menin itsekin kyllä kotiin samoissa vaatteissa kun sairaalaan olin tullutkin :).

   Mä voin uskoa että oli tukalaa olla samassa huoneessa niin monen ihmisen kanssa, itse vietin 6 yötä perhehuoneessa ja siellä oli ihan ok kun Otto sai olla kans mutta sitten kun jouduin vielä yhdeksi yöksi sellaiseen huoneeseen jossa oli muitakin niin pääsi itku 😀 Hormonit, hormonit!

   Kiitos paljon ja kaikkea hyväää teidän perheelle :))<3

 13. iitu sanoo:

  Mua kiinnostais tietää että kuinka tuon perhehuoneen saa käyttöönsä ? pitääkö se varata kuinka paljon etu ajassa? Paljonko se maksaa? Toukokuussa olisi laskettu aika ja pelottaaakin ajatus siitä että olisin sielä yksin! 🙁

  • jensku sanoo:

   Mun tietääkseni perhehuonetta ei voi varata, vaan esitetään toivomus synnytyssairaalaan tultaessa, ja toivotaan että löytyy vapaita 🙂

   Mua kiinnostaisi tietää miksi te haluaisitte perhehuoneen? Mä ainakin tuolloin ajattelin, että on parempi Samin olla Joelin kanssa kotona, ettei Joeliin kohdistu liian ”suuria” muutoksia samaan aikaan ( eka molemmat vanhemmat lähtee pois ja sitten tulevat vauvan kanssa takaisin) Mä voisin olettaa, että sun äitis tulee olemaan Tipan kanssa teidän sairaalassaoloajan, mutta siis, kiinnostaa ajatuksistanne valita perhehuone toisen lapsen kohdalla. 🙂

   PS. Mullakin kasvaa synnytyskuume koko ajan, ihanaa saada myötäelää teidän raskautta, hillitsee hieman omaa vauvakuumetta 😉 ja oisko vauvalle joku ohut pipo hyvä pakata mukaan?

   • riina sanoo:

    yhdessä kuvassahan on ohut pipo:)

   • Iina sanoo:

    Perhehuoneeseenhan saa tulla sisaruksetkin, ainakin meille sanottiin näin viimeksi kun synnärillä oltiin tutustumassa :). Mä itse henkilökohtaisesti koen todella pelottavaksi ja ahdistavaksi ajatuksen että mun pitäisi olla ilman Ottoa kun olen herkimmässä tilassa ikinä (ellei Tiaran synnytystä/sairaalassaoloaikaa lasketa :D), ja kaipaan Oton tukea, varsinkin niinä yön pimeinä tunteina, sekä sitä perhehuoneen suomaa omaa rauhaa. Riippuen siitä montako yötä sairaalassa joudumme olemaan (ja siitä saammeko perhehuonetta) niin varmaankin Tiara saattaa tulla yöksi/pariksi sinne, mutta varmasti hän pärjää hyvin myös mun äidinkin kanssa täällä kun he ovat niin läheisissä väleissä.

    Kiva että meidän vauvanodotus lievittää vähän sun vauvakuumetta ;D! Ja meillä on kyllä kolme pipoa vauvalle pakattuna mukaan, ne näkyy sekä tuossa kaikkien vauvanvaatteiden yhteiskuvassa että sitten yksi niistä myös tuossa kotiinlähtöasussa 🙂 Lisäksi on sitten hupullinen neuletakki ja hupullinen haalaripussi! 🙂

  • Iina sanoo:

   Perhehuoneesta voi esittää toiveen samalla kun käy siellä ”synnytyskeskustelussa” jos sellainen on, mulla oli ainakin viimeksi muutama viikko ennen synnytystä tai sitten sairaalaan mennessä synnyttämään voi sanoa että haluaisi mielellään perhehuoneen 🙂 Perhehuoneessa yöpyminen ainakin täälläpäin maksaa tuplahinnan normaalihuoneessa yöpymiseen verrattuna, koska se sisältää kahden ihmisen ruuat ja yöpymiset. Mua kans pelottaa ajatus siitä että olisin yksin :/ Paljon tsemppiä loppuraskauteen ja toivottavasti saattte perhehuoneen!

 14. Merlina sanoo:

  Voi ei tämmöset postaukset on omiaan nostamaan vauvakuumetta vielä lisää… Nuo sobean vaatteet näyttää niin ihanilta ja pehmosilta. Pitää varmaan alkaa säästämään rahaa, että voi ostaa sitten joskus raskaana ollessa 😉

  Ja voi noita ihania pieniä vaatteita……

 15. Jensbaa sanoo:

  Onko sielläpäin vauvoilla omat vaatteet päällä sairaalassa vai ? Täällä meillä kotkassa on ainankin sairaalan vaatteet vauvoilla =) Onhan se tietysti mukavampaa kun saa vauvan pukea samantien omiin suloisiin vaatteisiin eikä niihin sairaalan rikkinäisiin isoihin retkuihin :).

  • Iina sanoo:

   En mä tiedä miten on ”täälläpäin” mutta me puettiin ainakin Tiaralle omat vaatteet koko sairaalassaoloajan lukuunottamatta sitä ensimmäistä yötä kun Tipa oli vastasyntynyt 🙂 Eli varmaankin suurin osa pukee niihin sairaalan vaatteisiin mutta me haluttiin pukea omiin joten puettiin, tuskinpa sitä kukaan kieltää muuallakaan omia vaatteita käyttämästä 🙂

 16. Tiina sanoo:

  Ihana postaus! Jotenkin noita kuvia katselemalla tuli mieleen se vauvan tuoksu, mikä niissä pienissä vaatteissa olikaan. Tulee niin mieleen vuoden takaiset hetket omasta elämästä.. Ihan kaiholla muistelen, pientä vauvakuumetta ilmassa. Itelläni oli viime vuonna toukokuussa laskettuaika ja vapun kunniaksi syntyikin 🙂 Ja kohta tuo rakas pallero on jo vuoden. 🙂

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia<3 Ja voi se pienen vauvantuoksu on ihana ihana<3 🙂 Ja ihana, vappuvauva! 🙂 Paljon onnea jo etukäteen 1-vuotiaalle! Itse juhlin viime vappua yhdessä Tiaran ja Oton kanssa vauvakuumeisena mutta autuaan tietämättömänä siitä että vuoden kuluttua meitä siunattaisiin jo toista kertaa näin suurella onnella<3 🙂

 17. ann sanoo:

  meinasitko sairaalassa pyykätä kestosuojia?

 18. Jarno sanoo:

  KÄÄK! Mä en niin malta odottaa tätä uutta tulokasta. <3<3

 19. Inga sanoo:

  Sairaalakassin sisältö on näyttää just hyvältä! Ei oo liikaa kaikkee kamaa, mutta ei esim. vauvan vaatteitakaan liian vähän! Meillä vauva rupes kuolaamaan pienenä (mutta ei viikon ikäsenä vielä :D), joten en tiedä tarviiko tohon sun sairaalakassiin lisätä kuolalappuja! 😛

 20. M sanoo:

  Voi että,oli pakko tulla nyt aamulla heti kertomaan,nimittäin näin sinusta unta:D
  Tai siis olit unessani! Olin ilmeisesti jossain keskustassa,ja näin sinut. Sitten vaan huusin ”IINA!” ja sä käännyit kattoo. Mä sit hölkkäsin siihen sun viereen ja esittelin itteni,ja sanoin että ”joo mä asunkin kuopiossa,tänne oli tosi pitkä matka ajella!” sä siinä sit jotain ihmettelit että miten oon näin kauas kuopiosta eksyny:D Sit sanoit et sun pitää lähtee kun Otto on menossa pelaamaan tennistä,niin tytöt ei jää yksin,sit vielä halattiin ja lähit! Olit kyllä tosi kaunis siinä unessakin,niinkun ootkin:)
  Ihanaa loppu odotusta!

 21. "Imetysfanaatikko" sanoo:

  Moikka! En tiedä, oletko tietoinen, mutta ”imetysfanaatikkona” mun on pakko sanoa tutista vastasyntyneellä:

  ”Tutin käyttö häiritsee imetystä.

  Näin saattaa olla, jos tutin käyttö aloitetaan ennen kuin lapsi on oppinut kunnolla imemään rintaa. Yleensä imuote vakiintuu ensimmäisten viikkojen aikana. Tutin imeminen saattaa vaikeuttaa rinnan imemisen opettelua, koska tuttia imetään eri tavalla kuin rintaa. Tutin imemisessä on lisäksi se huono puoli, että se vähentää rinnan stimulaatiota, mikä voi varsinkin ennen maidon nousua häiritä herkkää kysynnän ja tarjonnan välistä tasapainoa.

  Lastenlääkäri Anna Schlenzka, lääkärikeskus Dextra”

  http://www.vauva.fi/artikkeli/tarvikkeet/tutti_hyotya_vai_haittaa

  Et muuten esitellyt sitä itse sairaalakassia, jäin miettimään millainen se on 😀

  • "Imetysfanaatikko" sanoo:

   Ja edellisen tutti-kommenttini ei ollut tarkoitus kuulostaa kaikkitietävältä ja/tai saarnaavalta! 🙂

   Ja tässä kun nyt ryhdyin kommentoimaan, niin sun blogi on kyllä todella hyvä, elämänmakuinen ja positiivisuutta tartuttava 🙂

 22. Minna sanoo:

  Me ollaan oltu esikoisen ja kuopuksen kanssa perhehuoneessa Naistenklinikalla, oli ihana päästä rauhassa isinkin kanssa tutustumaan uuteen pieneen. Kuopuksen kanssa esikoinenkin nukkui huoneessa matkasängyssä minkä sai ihan sairaalasta.

  Tuli vaan mieleen kun meinasit, että oisit itse sairaalan kaavuissa, niin meillä ainakin kummallakin kerralla kannustettiin käyttämään ihan omia vaatteita. Eikä perhehuoneosastolla kyllä ollutkaan kellään sairaalan vaatteita, eikä niitä ole siellä käytävillä saatavillakaan niinkuin normaalilla vuodeosastolla. Olisi sairaalan vaatteetkin varmaan toki saanut jos olisi pyytänyt, mutta kannattaa ehkä miettiä jos kuitenkin haluaisit ottaa mukaan vaikka yhden mukavan oloasun, jos päädyttekin perhehuoneeseen ja on edelleen sairaaloissa sama käytäntö. 🙂

  Paljon onnea loppuraskauteen ja aurinkoisia kevätpäiviä!

  • Iina sanoo:

   Oon ihan samaa mieltä että se on tärkeää että isäkin saa osallistua vauvan ensimmäisiin päiviin JA öihin ja siksi perhehuoneita pitäisi olla enemmän! 🙂

   Meidän synnärillä viimeksi (jonne nytkin mennään) ainakin se meidän perhehuone oli ihan tavallisella osastolla ja siellä kaikki pukeutuivat sairaalan pinkkeihin kaapuihin (minä myös). Mä en halua sotkea mun omia vaatteita kaikkiin eritteisiin mitä niihin ensimmäisinä päivinä tulisi, vaan mieluummin sotken ne sairaalavaatteet 😀 Mutta ymmärrän kyllä pointtisi jos teillä on ollut tuolla tavalla!

   Kiitoksia hurjasti ja aurinkoista kevättä myös sinne<3

 23. abc sanoo:

  En ole äiti, enkä edes raskaana. Omasta pikkuisesta silti haaveillaan.
  Mua jäi mietityttämään, että miksi sheiveri mukaan? Onko se vain omaa turhamaisuutta, vai onko siihen joku ”syy”, jota en hoksaa, kun ei näistä asioista kokemusta ole..? Ja muakin kiinnostais, että miltä se itse sairaalakassi näyttää. 🙂

  • Iina sanoo:

   No mä en tykkää kasvattaa kilometrin mittaisia kainalokarvoja (esim) vaikka olisinkin juuri synnyttänyt 😀 eli ihan on omaa turhamaisuutta, ei sitä ole sinne mikään pakko ottaa :). Meidän sairaalakassi on jättimäinen lätkäkassi kuten viimeksikin :D!

 24. Viola-mamma sanoo:

  Ihanan vauvantuoksuinen kirjoitus. 🙂 Hyvin olet valmistautunut tulevaan.

  Itse makasin sairaalassa esikoisestani yhteensä 3 viikkoa. Tosin sain viettää kaksi yötä välillä kotona kotilomalla (perjantai-illasta sunnuntaiaamuun). Tästä pienestä kotilomasta olivat muut raskausmyrkytyksen kourissa painiskelevat huonekaverit pitkään kateellisia. Reilut kaksi viikkoa meni osastolla ennenkuin esikoinen syntyi sektiolla. Syntymän jälkeen päiviä meni vielä kuusi ennenkuin kotiuduimme.

  Nyt toivoisin, että kaikki menisi hyvin. 7 päivää tuntuu minusta lyhyeltä (verrattuna viettämääni 3 viikkoon) eli se sairaala-aika kelpaisi siis minulle. 😉

  • Iina sanoo:

   Voi kiitoksia<3 🙂

   Mulla ei ollut raskausmyrkytystä (en voi edes kuvitella miten rankkaa se on) mutta itse kärsin myös jatkuvista 24/7 säännöllisistä kivliaista supistuksista 2 viikkoa putkeen ennen synnytystä ja olin myös sen takia viikon sairaalassa ennen muutaman päivän kotilomaa jonka aikana synnytys sitten käynnistyi ja mentiin takaisin sairaalaan 🙂 Joten toki jos kokonaisaika jäisi nyt 7:n päivään niin mäkin olisin iloinen siihen, mutta kyllä silti sen pari päivää ottaisin mieluummin :D!

 25. Tuli tossa body ja sukka kohdasta mieleen että en välittänyt ollenkaan jos masusta tulisi poika. Olisin silti pukenut vaaleanpunaista hänen päälleen. Toki en itse pidä vaaleanpunaista hirveesti, meiltä löytyi silloin yksi vaaleanpunainen pikku-myy body sekä vaaleanpunaiset sukat.
  Nyt kun sukulaiset ja ystävät tietävät että minun vieressä nukkuva 2 kk vanha vauva on tytötylleröinen, niin he tuovat kauhean kasan vaaleanpunaista vaatekassaa. YÄK! En itse asiassa tiedä miksi en pidä vaaleanpunaista. Mutta jonteki tulee sellainen ällöttyävä olo kun nään mainittua väriä.
  Vaikka meille syntyi pikkuinen tyttö, en vältä poikien vaatteita. Hommaan lapselleni sellaisia vaatteita josta minä pidän. En ollenkaan ota huomioon mistä vaate-osastolta olen ne hommanut. Oli yhtenä päivänä vähän huvittavaa. Sain kommentiksi ” Nämen vad söt han är! Vad heter han? ”

  • Iina sanoo:

   Hahah no ihmiset ovat erilaisia, ei kaikkien tarvitse tykätä vaaleanpunaisesta 🙂 Se on tärkeintä että itse tykkää niistä vaatteista joita hommaa! Meidänkin Tiaraa on joskus luultu pojaksi kun ei ole ollut pinkkejä vaatteita päällä :DD!

 26. Carata sanoo:

  Tosi hyvä lista, mutta itse lisäisin listaan vielä tutti ketjun 🙂

  • Iina sanoo:

   Mä en käyttänyt sellaista useinkaan edes Tiaralla, en tiedä miksi, meillä kuitenkin oli sellainen hieno Lundmyr Of Swedenin ketju 😀 Mutta täytyy katsoa jos nyt tulisi enemmän käytettyä :)!

 27. Susanne sanoo:

  Väsyneillä silmillä luin tässä, että sulla on käskynä edelleen leipoa ja leipoa :Dmutta joo, koita jaksaa lepäillä, syy siihen lepäilyyn on kumminki aika hyvä

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.