Hääpukusovitusta Zazabellassa

06.07.2013

Heippa ja pahoittelut pitkäksi venähtäneestä tauosta! Häiden kannalta tauko on kuitenkin ollut todella hyödyllinen ja nyt mulla onkin jo paljon kerrottavaa. Meillä on alustavasti varattuna nyt hääpaikka jonka kanssa samasta yrityksestä tulevat myös ruuat ja juomat sekä henkilökunta. Mä kerron hääpaikasta lisää kunhan kaikki varmistuu mutta tämä varattu paikka sijaitsee tarpeeksi lähellä Vanhaa Kirkkoa ja on mun mielestä meidän tyylinen, rento ja mukava. Tämä postaus käsittelee kuitenkin hääpukusovitusta!

Me suunnattiin keskiviikkona Zazabellaan kolmeksi mun kaasojen sekä Tiaran ja Zeldan kanssa. Otto liittyi myöhemmin meidän seuraan avuksi muksujen kanssa mutta onneksi Zelda nukkui koko sovituksen ajan ja Tiarakin oli suurimmaksi osaksi kiltisti ja ihaili kun ”äiti on kaunis ja ihana pinsessa” ”Äitillä pinsessamekko, ihana, vautsivau!”. Otto ei onneksi nähnyt mun mahdollista tulevaa hääpukua vaan pysytteli naperoiden kanssa pois silloin kun mulla oli hääpuku päällä. Zazabellassa oli rento fiilis ja saatiin mun mielestä todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua.

IMG_6417 IMG_6415Myyjä  ymmärsi heti millaista pukua mä etsin ja sainkin sovitettavakseni monenmonta vaihtoehtoa joissa oli pitsiä ja pienet hihat sekä avoin selkä. Mä myös arvostan sitä että myyjä kertoi rehellisesti mielipiteensä, sekä sen mikä on puvuissa mun vartalolla mahdollista ja mikä ei. Ongelmaksi muodostui hihallisten mallien kanssa mun pieni koko ja varsinkin se että mulla on kapeat hartiat. Kävi ilmi että jos tilaan designer-puvun niin vaikka se olisi kuinka pientä kokoa tahansa, hartioita jouduttaisiin silti kaventamaan mikä tulisi pitsipuvun kanssa erittäin kalliiksi vielä puvun normaalin hinnan päälle koska pitsin kanssa kavennus on paljon vaikeampaa.

Mä tulin sitten siihen lopputulokseen että vaikka kuinka ne pienet hihat näyttäisivät ihanalta, tyydyn mieluummin johonkin upeaan olkaimettomaan pukuun niin pääsen paljon helpommalla ja halvemmalla. Hylättiin siis sovituksen puolivälissä hihalliset puvut kokonaan ja siirryttiin olkaimettomiin mutta pysyteltiin edelleen pitsissä ja merenneitomallissa. Kaikkea ei voi saada mitä haluaa, eikä ole järkevää tavoitella sellaista mikä tulisi todella hankalaksi. Mun mieltä kuitenkin vähän piristi kun sain sekä myyjältä että kaasoiltani kehuja olkapäistäni jotka kuulemma näyttävät olkaimettomien pukujen kanssa upealta!

Olkaimettomat puvut näyttivät kyllä mun mielestä myös todella ihanalta vaikka eivät sitä olekaan mitä alunperin lähdin tavoittelemaan. Mä tykästyin Zazabellan monista merkeistä erityisesti Zazabellan ainoana Suomessa myymään Casablanca Bridaliin ja palkintoja ympäri maailmaa voittaneeseen Justin Alexanderiin, mutta en ole vielä sataprosenttisen varma kumman merkin puku mulle tulee koska mulla on yksi suosikki ylitse muiden molemmilta. Toista suosikkiani pääsin sovittamaan (tosin en omassa koossani, mutta sain hyvän kuvan kuitenkin siitä miltä puku näyttää päälläni) ja toinen on tilauspuku. Valinnanvaikeus!!

IMG_6394x IMG_6403Täytyy sanoa että se tunne oli huumaava kun ensimmäistä kertaa näin itseni peilistä hääpuvussa! Ei siksi että olisin näyttänyt jotenkin hyvältä tai siksi että ensimmäinen puku olisi ollut suosikkini vaan siksi että se teki hääsuunnitelmat noin miljoona kertaa todentuntuisemmaksi. Ihan mieletön fiilis katsoa itseä peilistä ihan oikeassa hääpuvussa, tästä mä olen haaveillut pikkutytöstä asti. Vaikka mulla oli hiukset hätänutturalle kiireessä pyöräytettynä ja meikit kaukana morsiamen heleän raikkaasta lookista, mä tunsin itseni ihanaksi morsiameksi ensimmäistä kertaa!

IMG_6411x IMG_6413Mä en aio tilata ihan vielä pukua koska synnytyksestä on niin vähän aikaa ja haluan katsoa vielä hetkisen aikaa että miten mun vartalo tässä muuttuukaan ja mikä se lopullinen koko on jonka tilaan, mutta onneksi Zazabellassa on nopeat toimitusajat ja puvun ehtii paremmin kuin hyvin tilata vielä n. 4 kuukautta ennen häitä. Vaikka olenkin siis päässyt jo sovittamaan pukua ja liikkeessä olevat puvut ovat myyntikappaleita, mun täytyy tilata puku koska mun kokoa ei ollut liikkeessä. Sovituspukujeni koot vaihtelivat 36-40 välillä ja niitä sai kyllä välillä oikein toden teolla kursia kasaan neuloilla että ne pysyivät mun päällä.

Olen kuitenkin todella onnellinen että jo ensimmäisellä sovituskäynnillä törmäsin unelmieni pukuihin. En aio kiusata itseäni juoksemalla joka liikkeessä sovittelemassa ja hämmentämässä soppaa aina vain uusilla puvuilla, vaan olen nyt valintani tehnyt ja se tulee olemaan jompikumpi niistä puvuista jotka mainitsin. Mä osaan stressata monestakin asiasta, mutta tämä ei onneksi ole yksi niistä!


23 Responses to “Hääpukusovitusta Zazabellassa”

  1. Jarno sanoo:

    Nimeomaan sun olkapäät näyttävät upeilta 🙂

  2. Nimetön sanoo:

    Nimenomaan olin tulossa samaa sanomaan kuin Jarno – sun olkapäät näyttää kyllä mielettömiltä! Ei ole yhtään hullumpi vaihtoehto siis tuo olkaimeton mekko, älä huoli ollenkaan. Upea olet ja ihan mielettömän siro! Oot varmasti järjettömän kaunis morsian, Otto voi olla ylpeä ;)<3

  3. Linkku sanoo:

    Kateus! Toi sovittelu kuulostaa niin ihanalta kokemukselta 😀

  4. Maria sanoo:

    Ihanalta kuulostaa kuvailemasi puvut,olet varmasti tyrmäävän upea morsian 🙂 . Minkä pituinen muuten olet? Entä Otto?

  5. Ina sanoo:

    Ammattilaisen vinkki : Muista valita olkaimeton puku niin, että se istuu OIKEASTI hyvin rintojen kohdalta, se on todella haastavaa. Yläosan pitäisi istua niin kuin se olisi liimattu, jos on olkaimeton. En tiedä mitään kamalampaa kun joutuu jännittämään toisen puolesta, että kohta puku tippuu 😀 liian pieni näyttää myös hirveältä, kun tissit tursuavat. Oma hääjuhla voi mennä myös pilalle sen takia, että joutuu koko ajan nykimään etumusta ylöspäin ja olo on epämukava ja vaate hörppää. Varsinkin kun imetät niin rinnat muuttavat muotoaan ja ”koostumustaan” vielä ennen varsinaista juhlaa. Satsaa oikeasti hyviin liiveihin ja sovita puku niiden kanssa. Kumartele, istu, nostele käsiä ja liiku puvun kanssa rennosti sovittaessa ja katso miten yläosa käyttäytyy silloin. Usein sovittaessa vaate näyttää hyvältä ja sopivalta, mutta ”tositoimissa” ei istu sitten ollenkaan. Et kuitenkaan vain seisoskele suorana poseeraamassa koko hääpäivää 🙂 Peilin edessä sovitettaessa ja keimaillessa sitä kohentaa ryhtiä vaistomaisesti huomaamattaan, jolloin rintojenkin asento muuttuu.

    Susta tulee upea morsian! <3 oi, että oon onnellinen teidän puolesta!

    • Neppy sanoo:

      Tämä oli kyllä hyödyllinen ja kattava vinkki muillekin! 🙂 Itse en ole edes menossa naimisiin, mutta jos joskus olen, niin tosiaan olisi kyllä ärsyttävää niin tärkeänä päivänä olla koko ajan kiskomassa etumusta ylös ja stressata että näkyykö nyt liikaa jotain..

  6. Nimetön sanoo:

    En tiedä oletko huomannut, mutta kideblogien sivut menevät välillä jumiin.
    Aiemmin yritin päästä sivulle, niin näytti vaan, että ei pääse tänne. Tuli siis joku valkoinen ruutu ja joku teksti (en muista mitä siinä luki).

    Näin on käynyt joskus aiemminkin 🙁

    Onneksi nyt myöhemmin pääsin kuitenkin tänne. 🙂

  7. Anna.M sanoo:

    Mulla oli myös tänään ohjelmassa hääpukujen sovittelua. Fiilis oli aika mieletön kun katseli peilistä itseään morsiuspuvussa. Suosikit löytyi helposti, mutta toistaiseksi myös minun pukuni on vielä hankkimatta. 🙂

  8. Lispe sanoo:

    Kuulostaa erittäin hyvältä nuo pukusuunnitelmat! Jos vielä imetät Zeldaa, niin muista se, että rintojen koko voi pienentyä melkoisesti imetyksen loputtua. Eli, jos imetys ei jatku yli häiden.. Omakohtaista kokemusta on, siksi muistuttelen. 🙂

  9. maikku sanoo:

    Suosittelisin ehdottomasti käymään sovittamassa pukuja vielä jossain toisessa liikkeessä Zazabellan lisäksi (+lukemaan ihmisten kokemuksia netistä). Itse olin aikoinani kallistumassa Zazabellan pukuun vaikka kaikki liikkeen sovitettavat puvut olivat väärää kokoa. Sitten kävin toisessa pukuliikkeessä sovituksessa. Puvuissa oli huima ero. Kankaat olivat todella paljon jämäkämpiä ja puvut istuvia ja aivan eri tuntuisia. Suosittelisin myös sovittamaan pukuja niin kauan että yhdestä puvusta tulee vahva tunne että se on oikea eikä edes mikään toinen kummittele mielessä.

  10. Satu sanoo:

    Nyt kun hääsi on talvella, älä vain laita tuota itseruskettavaa. Se kun tekee ihosi keltaiseksi ja nuori ihminen on kaunis ilman keltaisuutta.

  11. Nimetön sanoo:

    Ihana tuo Tiaran ”äiti on kaunis ja ihana prinsessa” (: Oikein paljon tsemppiä hääjärjestelyihin, perhe-elämään ja blogien pyörittämiseen: Sulla on nyt kyllä niin monta rautaa tulessa että huh!

  12. Joo ei taas ollenkaan kyyneleet tunkeutunut silmistä ulos! : D
    Ja en ole ollenkaan kade koska teidän häät ovat näin lähellä! Me vaan välillä puhutaan siitä, muttei sitten ole mitään vielä sovittu. Tai no löysimme vissiin eilen hääkakun! : D

  13. olaola sanoo:

    Ooooi kun toi 4 kuvan eniten näkyvä mekko on ihana! Kenen suunnittelijan se on?Ja sinä tietty oot myös ihana 🙂

  14. :) sanoo:

    Tekisitkö postauksen teidän häälahjatoiveistanne? 🙂

  15. Anne sanoo:

    Iina, vinkiksi: Morsiuspukusuunnittelija Johanna Lätti lopettaa liikkeensä Morsmaikku (Fredrikinkatu 18) ja myy kaikki puvut -80%. Lisätietoja http://www.morsmaikku.fi/fi/

  16. tiikeri sanoo:

    Suosittelen käymään Töölössä sijaitsevassa juhlapukuliike Bellassa katselemassa pukuja. Ystäväni löysi sieltä aivan ihanan mekon!

    Susta tulee varmasti jumalainen morsian! 😉

  17. Helmi sanoo:

    Moikka! Kävin tänään Zazabellassa sovittamassa hääpukua, joka taisi juurikin olla tuo mikä näkyy neljännessä kuvassa. Muistatko minkä valmistajan se oli? Muistaisin myyjän sanoneen, että Lyra mutta olen hieman epäileväinen 😀 Olisi kiva löytää mekosta parempaa kuvaa vertailuun, sillä se nousi kärkikastiin vaikka aluksi halusin että dekoltee/olkapäät ovat pitsin peitossa………

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.