Häämatka

17.07.2013

Näin kesäaikaan matkakaipuu ei ole ainakaan mulla ihan niin paha kuin talvella aina, mutta silti on mukavaa kääntää katsetta vähän jo tulevaa häämatkaa kohti. Häiden aikaan helmikuussa taas varmasti tulee oikein mielellään lähdettyä hetkeksi pois pimeästä ja kylmästä Suomesta. Meidän tytöt on vielä aika pieniä, ja vaikka esikoinen on helmikuussa jo melkein 2,5-vuotias, on kuopuksella sensijaan ikää vasta kymmenisen kuukautta silloin. Mulla henkilökohtaisesti tulee tekemään todella tiukkaa olla yhtään yötä pois tyttöjen luota, mutta kyllä mä ehdottomasti haluan silti päästä häämatkalle Oton kanssa.

Me päädyttiin siihen että suunnataan kaupunkilomalle kahdeksi yöksi Euroopan sisällä. Vaikka viikko Miamissa olisi mun unelma, en mitenkään kykenisi olemaan niin kauan pois tyttöjen luota, koska ikävä olisi liian kova. Silloin koko häämatkan idea jäisi aivan toissijaiseksi kun ikävöisin ja murehtisin ihan liikaa. Tarkoituksena olisi sitten lähteä ensi kesänä kunnon ranta- ja löhöilylomalle yhdessä koko perhe, vaikka eihän se tietenkään ole sama asia kuin kahdenkeskinen kuherruskuukausi. Mutta kuherruskuukausille meillä on aikaa vielä roppakaupalla kunhan tytöt kasvavat, juuri nyt meille on tärkeintä olla heille läsnä.

kaupungitKuvat: Berliini Wien Lontoo Barcelona

Euroopassa on aivan mielettömän ihania kaupunkeja joista valita matkakohde! Minä olen jo vieraillut Euroopan pääkaupungeista Lontoossa, Tukholmassa, Dublinissa, Tallinnassa ja Wienissä ja niistä sekä Wien että Lontoo kiinnostavat meitä myös häämatkakohteina. Lisäksi ollaan mietitty myös Berliiniä ja Barcelonaa. Suurimmaksi suosikiksi on noussut Lontoo, koska se on hyväksi havaittu ja ihana paikka. Romantiikkaa olisi varmasti monen mielestä Roomassa, Pariisissa tai Venetsiassa paljon enemmän kuin Lontoossa, mutta ne eivät ole meidän juttu ollenkaan.

Barcelona on mun ehdoton suosikki Lontoon lisäksi, mutta se pistää miettimään että olisiko se Barcelona mukavampi kokea vaikkapa parin vuoden päästä kesäisellä kahdenkeskisellä kaupunkilomalla niin saisi samalla nauttia kauniista säästä. Helmikuussa kun ei välttämättä saa Barcelonasta yhtä paljon irti kuin vaikkapa toukokuussa. Berliini olisi musta myös mielenkiintoinen häämatkakohde sillä olen kuullut Berliinistä paljon hyvää ja olen aina halunnut käydä siellä! Jotenkin silti mulla ei tule niin häämatkafiilis kun ajattelen mielikuvaa Berliinistä, mutta voin kyllä olla ihan väärässäkin.

hotellihuoneKuvat 1 2 3 4

Ja varmastihan se häämatkafiilis tulee eniten siitä että saa olla ihanassa ylellisessä hotellissa, ihan kahdenkesken omassa rauhassa kaksi vuorokautta, ilman että kukaan tarvitsee meitä yhtään mihinkään. On vain me kaksi! Voin kertoa että näin pian kahden vuoden pikkulapsiarjen jälkeen ajatus minilomasta miehen kanssa kahdenkesken tuntuu niin äärimmäisen ihanalta ettei mitään järkeä! Vaikka samalla sen ikäväntunteen puristuksen voi tuntea jo nyt kun ajattelee hetkeä jolloin sanoo lapsille helmikuussa heiheit. Tytöt ovat kuitenkin hyvässä ja tutussa hoidossa mun äidillä joten tiedän että kaikki sujuu hyvin!

Mihin kaupunkiin itse lähtisitte kahden yön minihäämatkalle? Missä olette olleet häämatkalla?


55 Responses to “Häämatka”

  1. Tiita sanoo:

    Minulla ja miehelläni ei vielä ole lapsia eli upea ulkomaanmatka olisi helppo suunnitella! Tässä vain on se mutta ettei meitä kumpaakaan kiinnosta mitkään ulkomaanmatkat! 😀 Siispä olemme päättäneet suunnistaa häämatkalle ylläkselle. Vaikka se hurjalta kuullostaa niin mikäpä sen parempaa kuin talvella löhöillä aviomiehensä kainalossa takkatulen ääressä! Mielestäni ei mikään voisi olla sen parempaa 🙂 Odotetaan jo kyllä innolla, että päästään viettämään viikkoa vain kahdestaan ilman mitään kiireitä!

    • Iina sanoo:

      No mutta hei se on todellakin tärkeintä että on omannäköinen häämatka, enkä epäile ollenkaan etteikö Ylläsellä olisi ihan mielettömän ihanaa oman aviomiehen kanssa :)♥♥

  2. teekuppi sanoo:

    Suosittelen ”pitkää viikonloppua”, eli siis 4 päivän reissua. 🙂
    Siitä saa enemmän irti kuin 2 yön reissusta. 🙂

  3. katja sanoo:

    Budapest? Reikjavik? Amsterdam? Istanbul? Lähtekää johkin omaperäiseen paikkaan 🙂

    Ite oltiin 3 viikkoa Ghanassa. Kohde valittiin miehen kotimaaksi, ja näin saatiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla 🙂 kierrettiin jonkinverran ja käytiin Cape Coastilla, orjalinnassa mistä aikoinaan vietiin orjia jenkkeihin ja eurooppaan. Ei ehkä maailman romanttisinta, mutta mekään ei kaivattu sellaista ”hömppä'” lomaa silloin, vaikka nyt just se sopiskin meille hyvin <3

  4. Niina sanoo:

    Kävin entisen poikaystäväni kanssa Barcelonassa lemmenlomalla parivuottasitten ja voin vain kehua! Koko kaupunki oli täynnä katseltavaa ja koettavaa mutta varmastihan se muuallakin on :). Mutta tuo voi olla totta, että talvella barca ei ole niin kiva kuin esim Berliini tai jokin muu mutta toivottavasti löydätte mieleisenne paikan! 🙂

  5. maijja sanoo:

    Miten vaalitte parisuhdetta normaalissa perhe-arjessa? Vinkkejä kaivataan, sillä tunnen olevani vieraantunut miehestäni.

    Terveisin, äiti ja poika 8 kk

    • Iina sanoo:

      Kiitos postaustoiveesta! Tämän postaustoiveen voin toteuttaa tuolla tavallisen blogini puolella (joka löytyy tuosta sivupalkista)! 🙂 Terveisiä sinn sinulle ja pojallesi!

  6. hannemila sanoo:

    Suosittelen Berliiniä! Olen käynyt siellä monen monta kertaa (varmaan seitsemän) ja oi, se on niin ihana kaupunki näin nuoren ihmisen mielestä, joten varmasti tekin viihtyisitte kun hälinää ja kulttuuria löytyy ja myös monen monta ihanaa romanttista spottia ja kahvilaa. Jos vielä saan lisätä yhden oman suosikkini, joka on Saksassa sijaitseva Dresden, komea vanhakaupunki joka on kirjaimellisesti rakennettu tuhkasta uudelleen sota-aikojen jälkeen. Kannattaa ottaa selvää ja googletella, jos historia, taide ja arkkitehtuuri sytyttää yhtään!

    • Iina sanoo:

      Berliini kuulostaa täydelliseltä :)! Mua kiinnostaa hirveesti toinen maailmansota ja oon lukenut siitä varmaan miljoona kirjaa ja katsonut dokkareita ja elokuvia joten siinä mielessä Saksa kiinnostaa hirveästi, vaikka toisaalta taas sotajutut eivät ehkä häämatkalle sovi niinkään eikä niit siinä kahdessa päivässä ehtisi käydä kyllä läpikään tarpeeksi.. Mutta Berliini kyllä voisi olla ihana häämatkakohde ja sitten myöhemmin voisi lähteä ihan kulttuurimatkalle Saksaan 🙂 Kiitos vinkistä!

  7. Lumia sanoo:

    Parinkin päivän lomamatka tekee kyllä ihmeitä! Oltiin toukokuussa miehen kanssa muutama päivä Riikassa ja se riitti hyvin sen kokoisen kaupungin koluamiseen. Jos pitäisi itse valita häämatkakohde euroopasta niin menisin varmaan Prahaan, Budapestiin tai Berliiniin, sillä pitäisin varmaan niiden vanhoista historillisista ja kauniista kaupunginosista. Ja ne ehtisi kiertää parissakin päivässä.

    Itse olimme häämatkalla talvella Japanissa, viikon Kiotossa ja viikon Osakassa. Emme menneet heti häiden jälkeen, koska halusimme vähän pitemmän reissun ja se onnistui vasta joulun jälkeen.

  8. Annu sanoo:

    Kannattaa miettiä myös bremeniä! Oltiin siellä miehen kanssa just kolme päivää ja en voi kun ihastella sitä paikkaa ja ikävä sinne tuliheti<3

  9. Nimetön sanoo:

    Oho,mä vähän yllätyin kun luin että menette ”vain” Euroopan sisälle minilomalle. Jotenki ajattelin että olisitte lähtenyt tyyliin Thaimaaseen tai jotain tän tyylistä kun just helmikuussa häät,paras mahdollinen aika lähtee kauas lomalle 😀 mutta toisaalta ymmärrän kantanne! 🙂

  10. jensku sanoo:

    Me oltiin Kap Verdellä hurjat 8 yötä häämatkalla. Joel oli tuolloin 11kk ja Alex mahassa rv 26+. Vaikka tuntui pahalta ja ikävältä jättää Joel noin pitkäksi aikaa isovanhemmille, oli häämatka silti voimaa antava, ihana, rakkaudentäyteinen kahdenkeskeinen loma. Ehdottomasti olen tyytväinen, sillä Alexin synnyttyä yhteinen aika on ollut entistä enemmän kortilla. Toki teette kuten itse koette parhaimmaksi, mutta kuitenkin ehdottaisin edes harkitsemaan esim 3 tai 4 yön matkaa. Lapset pärjäävät varmasti mainiosti, kun heillä on toisensakin tuttuna ja turvallisena seurana, hoitajien lisäksi. Te ehtisitte viettää kunnon häämatkan ja nauttia toisistanne, ja palaisitte rentouneina ja iloisina takaisin suloisten tyttöjenne luokse. Ja aiheesta hieman poiketen, itse en henk. koht. ymmärrä ihmisiä, jotka ottavat lapset mukaan häämatkalle, ei se mikään häämatka sitten ole.

    Matkakohteiksi ehdottelisin jotain pientä ja intiimiä kylää/kaupunkia espanjassa, italiassa tai ranskassa. Suurkaupungit eivät ehkä ole ihanteellisimpia häämatkakohteita, mutta en toki tiiä millaiset mieltymykset teillä on. Madrid voisi olla kiva, ja Wien on ihana kaupunki. Reykjavik, jota joku ehdotti, voisi olla myös ihan mahtava valinta helmikuussa 🙂

    • Iina sanoo:

      Varmasti Joel pärjäsi hyvin, mä silloin luinkin teidän ihanasta häämatkasta ja kieltämättä sellainen todella kelpaisi! Kolme yötä ehkä menisi vielä mutta ei yhtään pidempään, mä en vaan kykene vaikka tiedän että lapset varmasti pärjäisivätkin, en siis näe mitään pahaa siinä jos käy viikon häämatkalla lasten ollessa pieniä mutta mä en vaan itse pysty! 🙂

      Madrid voisi kyllä olla makea kaupunki muuten! Mä haluan shoppailla joten siksi kaipaan suurkaupunkiin, vaikka eihän se shoppailu tietenkään häämatkan päätarkoitus ole mutta kun kerrankin pääsee ulkomaille ihan aikuisseurassa niin on mukava vietttää muutama tunti myös shoppailllen ilman että viihdyttää samalla kahta pikkuista ja ahtautuu tuplilla kauppoihin ;D

  11. Emmye sanoo:

    Ihana tämä sinun hääblogi!!

    Haluatteko lähteä häämatkalle heti häiden jälkeen vai olisiko teistä hassua odottaa vaikka huhtikuuhun? Kevät olisi silloin puhkeamassa jo moniin kaupunkeihin etelelässä ja varmasti olisi kaunista ja ihanaa. Paikasta en sano mitään, koska jokainen tykkää niin eri asioista.

    Mietin myös, että voisiko se pari extrakuukautta antaa vaikka yhden yön lisää sitä teidän kahdenkeskistä reissua varten? Ja muista: tämä on varmasti teidän kannalta paras ratkaisu ja teidän lapsilla on hyvä, tuttu ja turvallinen hoitaja, eivätkä varmasti unohda teitä muutamassa päivässä (tämä vaan välihuomautuksena, koska joku negailija tännekin varmasti eksyy). Ehkä se pari kuukautta voisi antaa myös lisää vaihtoehtoja kaupunkien joukkoon? Itse tykkään kovasti Italiasta, Saksasta ja idän suunnalla on varmasti myös kivoja kaupunkeja.

    Meidän häät oli aikoinaan (6v tuli täyteen nyt kesällä) heinäkuussa ja reissuun lähdettiin lokakuussa. Olimme valinneet Kiinan kiertomatkan ja oli monella tavalla erilainen loma, koska matka sisälsi paljon ohjelmaa ja tekemistä, mutta toisaalta täysin meidän näköinen. Tykkäämme kaukomaista ja kiertelystä. Ja toisaalta oli tiedossa, että lapsen kanssa emme halua kaukomaille matkustaa, joten siksikin halusimme lähteä kauemmas. Tytön kanssa olemme nyt reissanneet Euroopan alueella.

    Mä kyllä ymmärrän sua totaalisesti tuon jättämisen suhteen, koska se on vaan äidille vaikeaa. Vaikka tietää, että lapsilla on paras mahdollinen hoitaja, niin silti. Ja on kyllä äidille/vanhemmille monesti paljon kovempi paikka kuin lapselle/-ille. Mä olin kanssa ajatellut, että olisimme voineet nyt keväällä tai vuosi sitten keväällä lähteä pitkäksi viikonlopuksi johonkin ihan kahdestaan, mutta valitettavien sattumusten vuoksi, meillä ei tällä hetkellä ole sellaista hoitajaa, kenelle antaisin tytön edes pariksi yöksi. Ja meidän neiti täyttää 5v elokuussa. Mutta tämä kahdestaan tekemisen puute on osittain myös olosuhteiden pakosta kuin pelkkä valinta.

    Mutta innostuin vähän liikaa tässä kommentoinnissa…. =))
    Jatkan innolla molempien blogien lukemista ja ihastelen teidän tyttöjä ja mielenkiinnolla seuraan hääjärjestelyjä.

    Ihanaa kesänjatkoa!!

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon, kiva että tykkäät!♥ 🙂

      Se on aivan totta että pari extrakuukautta voisi hyvin tuoda sen yhden yön lisää vielä siihen, vaikka toisaalta olisikin ihanaa lähteä heti häiden jälkeen. Tätä pitää vielä pohtia mutta kiva että toit tälläisenkin vaihtoehdon esille kun itse ajattelin että haluan heti lähteä. Huhtikuussa tosiaan voisi olla jo isommat valikoimat sään kannalta kivoja lomakohteitakin!

      Kiinan kiertomatka kuulostaa aivan mielettömän upealta, wau!! Sellainen on varmasti ihana kokemus 🙂

      Äidille on nii hurjan vaikeaa jättää omat lapset edes pariksi päiväksi, siinä olet oikeassa! Ja vaikka tosiaan tietää että lapset pärjäävät hyvin on se silti niin raastavaa :(! Toivottavasti teillä tilanne siellä paranee ja pääsette vaikka miehesi kanssa pariksi yöksi kivalle reissulle.

      Kiitos ihanasta kommentista ja kaikkkea hyvää teille! Mukavaa että kommentoit pitkästä aikaa :)!

  12. hemmo sanoo:

    Suosittelen Berliiniä (uskomaton kaupunki, mieletön historia, katutaide, huippumuotia) sekä Riikaa (edulliset hinnat, sympaattinen kaupunki, rantakin lähellä). Kannattaa suunnata max. parin tunnin lentomatkan päähän, niin ei kulu kallista aikaa lentokoneessa istumiseen, vaikka toisaalta samahan se on missä oman rakkaansa kanssa istuu – kai se lentokone menee siinä missä luksushotellikin. 😉

    • Iina sanoo:

      Berliini voisi kyllä olla ihan mahtava! Ja joo siis ihan lähelle mä haluankin, siksi juuri Saksa, Englanti, Itävalta ym olisivat täydellisiä vaihtoehtoja koska en tosiaan halua tuhlata aikaa lentokoneessa istuskeluun 😀 Vaikka olisikin maailman parasta matkaseuraa ;D!

  13. hulamaja sanoo:

    Me käytiin Tallinnassa, tosin monta kuukautta häiden jälkeen mutta kuitenkin 😀 Oltiin muistaakseni kolme yötä reissussa. Oli ihana irrottautua hetkeksi lapsiperhearjesta ja olla vaan hetki kaksin miehen kanssa, vaikka silti oli poikia tietysti kova ikävä… Uskon, että Lontoo voisi olla teille hyvä häämatkakohde 🙂

  14. Nimetön sanoo:

    Ootteko miettiny sellasta vaihtoehtoo että menisitte häiden jälkeen vaikka vaan suomessa yhdeks tai kahdeks yöks johonkin tasokkaan hotellin sviittiin kuhertelemaan ja sitten vaikka seuraavana talvena pidemmälle matkalle kun tytöt on isompia. Ittestäni tiedän ainakin sen että vois jäädä harmittamaan jos ”joutuisi” tyytymään ihan lyhyeen häämatkaan sillä haaveilen ainakin viikon lomasta jossain lämpimässä ja ehkä vähän eksoottisemmassa kohteessa jossa voisi rauhassa pari päivää vaan ottaa aurinko ja uida hotellilla ja muina päivinä tutustua paikan nähtävyyksiin ja luontoon

    • Iina sanoo:

      Me mennään hääyöksi hotelliin ihan täällä Suomessa kujertelemaan niinkuin ehdotitkin ja sitten ajateltiin lähteä helmikuussa melko pian häiden jälkeen häämatkalle ulkomaille :). Mä tiedän etten tule olemaan vielä seuraavana talvenakaan valmis viikon erossaoloon lapsista, se 2-3 yötä on ihan ehdoton maksimi ainakin sinne asti että Zelda täyttää 3v. Me voidaan reissata lämpimään viikoksi tai kahdeksi yhdessä koko perhe mutta kahdestaan tosiaan ei tehdä kyllä pitkää reissua vaikka se ihanaa olisikin! 🙂

  15. Linkku sanoo:

    Voi kuulostaa ihanalta! Rakastan Lontoota, pari kertaa oon ollut 🙂

    Mä oon aina aatellut häämatkaksi kans ennemmin kaupunki- kuin rantalomaa. New York ois mun unelma mutta saas nähdä sitten joskus 😀

    • Iina sanoo:

      Lontoo on aivan mieletön kyllä, mäkin oon siellä käynyt! 🙂 Ja mun unelmahäämatka olis sellainen viikko New Yorkissa/ viikko Miamissa -yhdistelmä mutta se saa odotella sinne asti että tytöt on isompia 😀

  16. Helina sanoo:

    Voi, mä taas ymmärrän täysin tuon ”pelkän” viikonloppuloman. Musta ei olis jättämään omaa 11 kk kyllä tuota paria päivä pidemmäksi.
    Liian kova ikävä iskis, ja huoli siitä, miten pieni lapsi ymmärtää ja kokee vanhempien poissa olon.
    Niinkuin sanoit, ehtiihän sitä reissata myöhemminkin ! 🙂

    • Iina sanoo:

      Mä oon tismalleen samaa mieltä :)! Myöhemminkin ehtii ja kyllä jo se parin päivän kahdenkeskinen aika tulee olemaan ihanaa ja tiedän että se antaa hurjasti energiaa!

  17. Eveliina sanoo:

    Ekaksi mä suosittelisin ehdottomasti lisäämään EDES yhden yön tuohon reissuun, jos kohteena on mikään kaukaisempi kuin Tukholma tai Tallinna. Siis tarkoitan, että teillä kyllä menee muuten ne kaksi päivää vaan matkustamiseen ja yksi päivä vaan täysin paikallaoloon 🙂

    Kohteen valintana melkein kantsii miettiä, haluatteko pääasiassa shoppailua, maisemia, kulttuuria vai biitsiä. Barcelona on tosi monipuolinen, kuten esim.eteläinen Ranska (Nizza vaiks?). Pariisi ei kuulu omiin suosikkikaupunkeihin, mutta toisaalta onhan se just aika romanttinen kohde ja melko lähellä. Se voiskin olla tosi kiva kohde minihäälomalle 🙂 Tai Praha? Siellä olis halpaa ja hauska tutkailla vähän erilaista meininkiä. Amsterdamista oon kuullu myös paljon hyvää! Omat suokkarit just Barcelona, Nizza, Dublin, Wien ja Lontoo.

    Voi ei, mitä pyörittelyä 😀 Toivottavasti oli pientäkään apua. Matkustelu on niiiin lähellä sydäntä, että pakko oli kommentoida 🙂 Mitä ikinä valitsettekaan, niin huippua tulee varmasti – ehkä joku uus kohde olis kuitenkin kivoin? Anyhow, tsemppiä kohteen valinnassa!

    • Iina sanoo:

      No ei kyllä esimerkiksi Lontooseen matkustaminen vie kahta tuntia kauempaa enkä itse ole sellainen että väsähtäisin matkustelusta, en ajatellut käyttää yhtään päivää pelkkään matkustuksesta toipumiseen! Ja Lontoo on kuiitenkin mulle tuttu kaupunki että ainakin osaan siellä liikkua hyvin ja olen ne pahimmat turistirysät jo nähnyt joten niille ei tarvitsisi uhrata aikaa! Mutta se meillä on vielä mietinnässä että lisätäänkö vielä yksi yö, eihän siinä niin suurta eroa ole onko 2 vai 3 yötä poissa ja se kolmas yö tekisi kuitenkin reissusta vähän rauhallisemman tempoltaan 🙂

      Lontoo ja Berliini on mun suosikit ja Barcelona, Pariisi taas ei inspaa yhtään kuten sanoinkin, jotenkin Pariisi tuntuu niin kliseiseltä! 😀 Lontoo, Wien ja Dublin on munkin mielestä ihania kaupunkeja joten ehkä meillä on vähän samanlainen matkustusmaku? EHkä siis Nizza tai Barca vois olla myös mun juttu :D!

      Kiitos vinkeistä ja siitä että oikein panostit kommenttiin! Mukavaa kesän jatkoa sulle ja mahtavia reissuja! 🙂

      • Nimetön sanoo:

        Jep, lennän usein just niin että aamulla menolento ja illalla paluulento. Euroopan sisällä kun lennot harvemmin on muutamaa tuntia pidempiä. Silloin esim. jo kaksi yötä hotellissa riittää, pääsee paljon halvemmallakin, kun on myös meno- ja paluupäivät käytettävissä kiertelyyn paikanpäällä! Tuntuisi rahanhukalta lentää kohteeseen esim. neljäksi iltapäivällä ja maksaa hotellihuoneesta, vaikka se koko päivä on mennyt ihan ”hukkaan” 😀

  18. Noma sanoo:

    Berliiniä suosittelen ehdottomasti! Aivan upea kaupunki.

  19. rrr sanoo:

    häitä ei vielä näköpiirissä, mutta häämatkalle haluaisin ehdottomasti Havaijille! saa nähdä miten onnistuu sitten aikanaan, ainakin pitää pistää aikamoinen kolehti pystyyn kun lennotkin maksaa jo tonnin per naama, eikä noin kauas ihan muutamaksi päiväksi viitsi lähteä. saa nähdä 🙂

  20. Jarno sanoo:

    Kuulostaa ihanalta. Jotenkin noista vaihtoehdoista näen sut ja Otot juurikin Lontoossa. Kummallista xD ?
    Mä en itse kyllä tiedä mihin lähtisin. Olisi ensin se ukko. Mua houkuttelee juurikin Barcelona, Rooma, Budapest, Venetsia, Istanbul, Berliini myös, mutta mäkään en osaa mieltää sitä niin romantiikan paikaksi? :DDD
    Myös Lontoo kiehtoo. PPlaah en mä tiiä :DD

  21. Ansa sanoo:

    Mä en kyllä kans halusi jättää poitsua (nyt vuoden) paria-kolmea yötä pidempään hoitoon, vaikka varmasti hyvin pärjäiskin. Ja jos/kun jossain vaiheessa tehdään pidempiä reissuja (viikosta kolmeen, joita miehen kans ollaan aiemmin muutama tehty), otan kyllä ehdottomasti poitsun mukaan! 🙂

    Toivottasti löydätte kivan ja ajankohtaanne sopivan matkakohteen 🙂

  22. Saara sanoo:

    Milanokin on tosi ihana kaupunki… 😉

  23. Locu sanoo:

    Mä niin ymmärrän sua, on ihan hassua miten samallalailla ajatellaan! Poitsu on nyt 4 kuukautta, saa nähdä koska pystyn oleen ensimmäisen yön erossa toisesta. Tietysti asiaan vaikuttaa se, että imetän ja näin ollen tissi liittyy nukahtamiseen todella olennaisesti. Ajatus siitä, että toinen alaleuka väpättäen itkee ikävää on ihan sydäntä raastavaa. :'( tai sit poitsu olis vaan iloinen kun sais hetken hengähdystauon musta! 😀

    Mitä mieltä oot muuten lasten ikäerosta, joka on vuoden tai jopa alle? Olisitko itse jaksanut kahta niin pientä vauvaa? Mulla on pari tuttua tyttöä, jotka molemmat tuli (ihan tarkoituksella) raskaaksi kun esikoinen oli 3 kuukautta. Mä en ymmärrä mikä pointti siinä on, musta on just ihanaa et poitsu on meidän ainoa pari vuotta. Silloin toinen saa rauhassa olla vauva. Tosin toinen näistä äideistä lykkää esikoispoikansa sit vuoden iässä hoitoon, ettei hällä ole niin rankkaa kahden pienen lapsen kanssa. Mä en ymmärrä mitä järkeä tossa on. 🙁

  24. Mari sanoo:

    Barcelona on todella ihana kaupunki, juuri tänä kesänä tuli käytyä jo kolmatta kertaa, nyt ekaa kertaa mukana melkein 2-vuotias tyttömme 🙂 Mutta Barcelonaan ei ole mitään järkeä lähteä 1 yöksi, siellä on NIIIIIIIIIIIN paljon nähtävää, että 4 yön reissukaan ei riitä (on aurinkorantaa, KAUPPOJA, moni-osainen keskusta, lapsille kaikkea kivaa, paljon oikeasti mielenkiintoisia nähtävyyksiä….) Ennemmin suosittelen, että käytte siellä joskus vaikka koko perheen voimin. Lisäksi lento sinne kestaa lähemmäs 4 h, joten yhden yön reissuksi tulee turhan rankka matka :/

    Lontookin on kiva, mutta häämatkakohteeksi aika vauhdikas paikka 🙂 Itse valitsisin noista varmaan Wienin, koska siellä en ole käynyt. Budapest on myös kaunis kaupunki, lyhyt lento ja myös hyviä kauppoja! Ja Tonava on varmasti romanttinen iltavalaistuksessa, joka jäi meiltä valitettavasti näkemättä :/

  25. Emmi sanoo:

    Hei! Jos meinaatte lähteä vain 2-3 päivän häämatkalle suurkaupunkiin, kuten Barcelona, niin kannatan ehdottomasti aamulentoja ja paluulennoksi iltalentoa ja että lentomatka ei olisi montaa tuntia, koska 2 päivän lomasta jos lentää esim. 4h per suunta menee yhteensä 8 tuntia jo 2 yön lomasta hukkaan. Myös suurkaupungeissa on valtavasti nähtävää ja koettavaa ja lisäksi se yhteinen aika vain olla päälle 🙂 ite lähen, en tosin häämatkalle nykiin 4 yöksi, mutta matkoihin menee yli 16 tuntia! 😀

  26. L sanoo:

    Itselläni ei ole lapsia, mutta osaan kuvitella kuinka haastavaa se on olla erossa pienistä lapsista ihan muutama tuntikin. Euroopassa on onneksi niin monta mahtavaa kaupunkia, että valinnanvaraa varmasti löytyy. ”Viileämmistä kohteista” ehdottaisin Lontoota! Kävin siellä itse muutama vuosi sitten ja nyt olen menossa jälleen käymään. Vaikka lento kestää vain kaksi tuntia, niin tuntui siltä kuin olisi astunut ihan toiseen maailmaan. Lontoosta löytyy niin paljon erilaisia hotellejakin: romantiikan nälkäisille esimerkiksi Notting Hillin hotellit ja modernista pitäville Thames-joen varrella olevia hotelleja. Parasta on kuitenkin se, että esimerkiksi liikkumista ei tarvitse stressata kun metrolla pääsee hyvin kulkemaan nähtävyydestä toiseen. Kadut ovat myös täynnä ihania ravintoloita ja mihin ikinä majoituttekaan ovat shoppailumahdollisuudet mainiot! Kaupunki huokuu minusta vanhaa romantiikkaa ja sopisi siksi erinomaisesti häämatkan kohteeksi.

    ”Lämpimistä kohteista” suosittelen Teneriffaa tai Mallorcaa. Siellä kelpaa loikoilla uima-altailla tai vaikka käydä kiipeämässä Teide tulivuorella. Paikalliset ovat ystävällisiä ja auttavat mielellään. Esimerkiksi polkuautolla polkeminen oli todella hauska (ja halpa) kokemus. Lentäminenkään ei kestä kauan, joten se ei vie kallisarvoista aikaa.

    Minkä kohteen ikinä valitsettekaan uskon, että reissustanne tulee mahtava ja tytöt pärjäävät täällä Suomessa aivan mainiosti! Ihanaa häiden suunnittelu aikaa! Blogisi on niin täynnä elämää <3

  27. Marma sanoo:

    Krakova on myös aivan ihana kaupunki!
    Euroopan kaupungeista olen käynyt Barcelonassa, Ateenassa, Tukholmassa, Tallinnassa, Lontoossa ja Krakovassa, ja nämä kaksi jälkimmäistä on kyllä ehdottomat lempparit! Kävimme Krakovassa lokakuussa, ja siellä oli silloin ihan hellesäät, joten tuskin helmikuussakaan mikään mahdottoman kylmä on. Kävimme myös Auschwitzin keskitysleirillä, joka sijaitsee n. tunnin bussimatkan päässä Krakovasta. Saattaisi tietysti olla vähän karua käydä häämatkalla niin kamalassa paikassa, mutta olisihan se aika spesiaalia ja varmasti mieleenpainuvaa 😀
    Suosittelen kyllä harkitsemaan Puolaa, ihana ja edullinen maa ja vielä todella lähellä! 🙂

  28. Pia sanoo:

    Menemme naimisiin elokuussa ja lähdemme sen jälkeen viikoksi Mallorcalle Palman lähelle, koska haluamme yhdistää ranta- ja kaupunkiloman. Jos itse lähtisin kahdeksi päiväksi häämatkalle, lähtisin Pariisiin tai sitten johonkin päin Italiaa, Sisiliakin voisi olla kiinnostava vaihtoehto 🙂

  29. Iita sanoo:

    Oon käynyt Pariisissa nuorempana ja mä rakastuin siellä niihin kaikkiin ihaniin kahviloihin ja ruokapaikkoihin. Kaupoissakaan ei ollut valittamista! Se Pariisissa on kyllä täysin harhaanjohtavaa että se olisi erityisen kaunis kaupunki. Siis onhan siellä todella kauniita rakennuksia ja Eiffel-tornissa käynti oli hienoa (on paikanpäällä huomattavasti vaikuttavampi kuin kuvissa!), mutta mua henkilökohtaisesti vähän harmitti se missä kunnossa siellä esimerkiksi kadut on, roskaa, purkkaa ja tupakantumppeja jopa niillä kaikkein hienoimmilla kaduilla. Yök!

    Haaveena häämatkaksi olisi pitkä loma jossain lämpimässä, mutta ei musta ole muutamaan vuoteen jättämään lasta hoitoon niin pitkäksi aikaa. Meksiko olis yks sellainen paikka mikä mua kiinnostaa hirveästi, Thaimaa taas ei herätä minkäänlaista mielenkiintoa. 🙂 Lyhyt reissu todennäköisesti suunnattaisiin juurikin Lontooseen, missä olen halunnut käydä kauan. 🙂 Me molemmat tykätään urheilla ja ulkoilla, joten en sanoisi ei reissulle Lappiinkaan. Niin outoa kun se muista ihmisistä tuntuu olevankin niin mä rakastan talvea, lunta ja pakkasta! 😀 Mä viihtyisin mielettömän hyvin viikon Lapissa käyden laskettelemassa, poro- ja koirajelulla, metsässä talsien, hiihtäen ja vain ollen, mutta sitä reissua pidän kuitenkin ehkä enemmän perhelomana. 🙂

  30. jepa sanoo:

    sellainen tuli mieleen että kun Zelda on vain 10 kk niin ootko miettinyt imetyksen kannalta miten toimit jos vielä imetät? Itselle teki tiukkaa olla yksi yö pois 1 v. lapsen luota kun imetin, oli jotenkin vielä enemmän kiinni lapsessa. Pumppasin kaksi kertaa yhden yön reissun aikana ja lapsi heräili paljon yöllä mutta oli ihan hyvin pärjännyt hoidossa. Rankinta oli mulla henkisesti ja tisseillä 🙂 Nyt voi tuntua siltä että on helppo silloin lähteä, mutta itse tästä viisastuneena en enää toisen lapsen kohdalla suunnitellut mitään reissuja ennen kuin olin varma että tilanne sallii sen. Kun imetys loppui oli huomattavasti helpompi olla erossa ihan henkisestikin. Toki jos Zelda syö pullosta maitoa niin voithan pumpata matkan ajaksi varastoon ja sitten vaan ahkerasti pumppailla reissussa. Meillä ei vaan kummallekkaan lapselle pullo ole koskaan kelvannut niin on pitänyt sitten säätää sen mukaan.

  31. st. brigitten sanoo:

    Budapest on myös mun mielestä melko romanttinen kaupunki 🙂 Tuttavat kehuivat myös Prahaa. Me ei käyty missään häämatkalla, en jaksanut kun olin matkustellut niin kauheesti edellisenä vuotena. Me ei myöskään pidetty häämatkaa kovin tärkeänä, oli ihana kuherrella uudessa kodissa 🙂

  32. Annele sanoo:

    me ollaan lähdössä syksyllä viikon häämatkalle Kyprokselle. otettiin matkatoimistosta pakettimatka kivaan 3 tähden hotelliin. kaupunki on Pafos. kunnon turistirysä mahdollisesti, mutta se ei meitä haittaa, halutaan lämpöön ja hiekkarannalle, sekä uima-altaan reunalle aurinkoa ottamaan mahdollisesti drinkki kädessä. 😀

    itse olen Euroopan isommista kaupungeista käynyt Tukholmassa, Tallinnassa, Lontoossa, Birminghamissa, Lissabonissa (Portugal), Budapestissa, Genevessä. lisäksi useassa pienemmässä kohteessa, kylissä/kaupungeissa. Lissabon oli muuten aivan upea! sitä voisin suositella. aivan ihana vanhakaupunki, kukkia joka puolella parvekkeilla, kapeita kujia, pieniä kahviloita ja kauppoja, historiaa. 🙂

  33. Nimetön sanoo:

    Ootkohan sä nyt vähän liian riippuvainen lapsistas…

  34. Rimma sanoo:

    Meillä juhlitaan häitä kahden viikon kuluttua ja olemme lähdössä sen jälkeen häämatkalle maailman ympäri.

    Joku suosittelikin jo Lissabonia ja antaisin itse myös ääneni sille (:

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.