A beautiful body

30.07.2013

Varmaan jokaikinen teistä on viimeistään tänään törmännyt Mami Go Go -blogista alkaneeseen A beautiful body -haasteeseen? Mä mietin koko päivän että uskallanko osallistua itse. En siksi etten uskaltaisi näyttää kroppaani, en siksi että häpeäisin itseäni vaan siksi että monien mielestä tuntui olevan tekopyhää huomion hakemista osallistua haasteeseen jos kroppa ei ole täynnä taisteluarpia. Kyynelsilmin toisten ihanan koskettavia tarinoita lukeneena mulla oikeasti pisti niin monta kertaa vihaksi kun luin jonkun haukkuvan kirjoittajaa siitä että on tekopyhää osallistua jos ei ole näkyviä merkkejä synnytyksestä.

Päätin kuitenkin kuunnella ystäviäni, niitä oikeita, jotka muistuttivat minua siitä, että ei tämän haasteen tarkoitus ole kilpailla siitä kenellä on pahimmat arvet ja eniten kiloja vaan se että voi tuntea itsensä kauniiksi  äitinä, omassa vartalossaan ja saa kertoa oman tarinansa. Se että jokaikinen äiti on kaunis, ja jokaikinen äiti saa olla ylpeä vartalostaan ja siitä että on luonut sisällään uutta elämää, jäi siitä sitten paljon jälkiä tai ei ollenkaan, tai jotain siltä väliltä.

Uskokaa tai älkää myös mun vartaloni on muuttunut ja paljon onkin. Mulle on tullut muotoa vähän joka puolelle ja vaikka joku ei näitä muotoja ehkä huomaa kuten minä niin voin vakuuttaa että ne toisten silmiin pienet muutokset saattavat itsestä tuntua maailman suurimmilta. Munkin kroppa on käynyt läpi kaksi raskautta ja kaksi synnytystä viimeisen kahden vuoden aikana ja mä kyllä näen sen kun mä katson itseäni peilistä. Mulle ne muutokset ovat todellisuutta ja kyllä mäkin koen epävarmuutta peilin edessä.

Ensimmäisen raskauden jälkeen mä onneksi pääsin sinuiksi itseni kanssa ja vaikka toisen raskauden aikana ulkonäkökriisi ja painoahdistus koittivat välillä nostaa päätään mä otin yritin ottaa rennosti. Mä tiesin että mitä tahansa ikinä koskaan mun vartalolle tapahtuukin, se palkinto on kuitenkin maailman paras ja kaiken sen arvoinen. Ja vaikka niitä jälkiä ei sitten jäänytkään muutamaa hassua arpea enempää, en koe olevani yhtään vähemmän oikeutettu olemaan ylpeä kropastani kuin joku joka sai enemmän jälkiä. Joku toinen saa maailman helpoimman raskauden ja miljoona tiikeriraitaa, joku toinen saa loputtomasti ongelmia raskausaikana vuodelevosta migreeneihin ja supistuksiin mutta kroppa palautuu nopeasti.

Mun mielestä on aika lopettaa ihmisten arvottaminen ulkonäön perusteella. Miten kukaan voisi olla tekopyhä omalla vartalollaan? Tuo on ehkä tyhmintä mitä koskaan olen kuullut! Mä toivon että Mintun aloittama mieletön haaste antaa rohkeutta mahdollisimman monelle äidille olla ylpeä itsestään juuri sellaisena kuin on. Tässä olen minä, kaksi kertaa raskaanaolleena ja kaksi kertaa +15kg lihoneena. Kaksi kertaa synnyttäneenä, kolme kuukautta viimeisestä synnytyksestä.

IMG_10011 IMG_10036 IMG_10003


No Responses to “A beautiful body”

 1. tiinaaa sanoo:

  vitsi sä oot upea! niin upee kroppa :)! huh! <3

 2. Anne sanoo:

  Aivan oikein Iina, mahtavaa !! <3

 3. böö sanoo:

  Sulla on todella kaunis vartalo! :)

 4. Aniina sanoo:

  Good, mä just toivoin sulta tätä ja nimenomaan tuota tekstiä! Mä ymmärsin myös tämän haasteen näin, kuten sen esitit. Tämän haasteen ajatus lähti sivuraiteille vielä nopeammin kuin meikittömyyhaasteen, huoh, (me) naiset.

  Mutta hei <3 U, oot kaunis.

 5. astapau sanoo:

  oon koko päivän miettiny osallistuisinko tähän projektiin vai en? :F
  jospa sittenkin..
  hah näillä kiloilla ja ”taisteluarvilla” en omassa kaveripiirissä ole mikään voittaja

 6. Pauliina sanoo:

  että sä oot kaunis ! mä en myöskään tiedä miten voi olla tekopyhä omassa vartalossaan. pyhpyh semmosille puheille :) oma mahalirpuke on isompi ja ei haittaa, arpia täynnä mut ylpeä äiti olen raskausarpineni.

  ps. kivat alusvaatteet, mistä ne on? :D

 7. Linkku sanoo:

  Hyvä teksti! Ja ei todellakaan mitään tekopyhää. Ja minkä oikeesti sille voit mitä raskaudet sun kropalle tekee? Asiat vaa menee miten menee. Ja tossa oot kans ihan oikeessa että joku on toisessa asiassa onnekkaampi ja toisessa taas vähemmän onnekas :) ja sulla on kyllä kaunis kroppa, niin kuin kaikilla muillakin ihan yhtä lailla!

 8. andree sanoo:

  Sulla on aivan älyttömän kaunis vartalo. Olet ihana :)

 9. tuua. sanoo:

  Vau, mahtava postaus<3 tuli kyyneleet silmiin tätä lukiessa. Luultavasti palaan lukemaan tämän uudelleen, kun olen synnyttänyt ja tuskailen muuttunutta kehoa..
  Hassua muuten, että kaikki haasteeseen osallistuneet ovat saaneet kehuja kommenteissa (toki jotkut myös tuota typerää kritiikkiä mistä mainitsit. Argh! Suututtaa tuommonen luokittelu!) vaikka varmasti jokainen näkee omassa kehossaan kasan virheitä. Täytyisi yrittää katsoa omaa kehoa yhtä armahtavasti ja ihailevasti kuin kanssasisarten!:)

  • Iina sanoo:

   Voieii kiitos ihan hurjan paljon♥♥ Paljon onnea vielä raskauteen ja lähestyvään synnytykseen :)

   Ja sä oot niin oikeessa, pitäisi osata katsoa sitä omaa kroppaa rakastavasti ja ylpeydellä, eikä arvostella vain itse itseään! :)

 10. jenna sanoo:

  Mä jo odotinkin, että koska sä lähdet haasteeseen mukaan! Mun mielestä tämä haaste on ihan huippu juttu. Jokaisen pitäisi olla ylpeä itsestään, niin äitien kuin kaikkien muidenkin. Vielä kun itse oppisi ymmärtämään tän haha :–D Sulla on kaunis, ihana ja upea kroppa! Emmä voi muuta sanoa :-)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjan paljon!!♥ Mä oon samaa mieltä että jokaisen äidin pitäisi olla ylpeä itsestään, niin vaikeaa kuin se välillä onkin :D Tää haaste on hieno asia!

 11. Mervi sanoo:

  Olet kadehdittavan kaunis ja upeassa kunnossa Iina ! <3
  Lievä kateus jopa iski kun tajusin, että sinä, kaksi lasta synnyttäneenä minua useamman vuoden vanhempana naisena olet kaunis kroppaisempi kuin minä, joka olen 16 vuotias. :D
  Oon ihan koukussa sun blogiin, koska oon aina ollu tosi lapsirakas ja sun blogissa yhdistyy hyvin nuoren lapsiperheen elämä, pirteet hömppäjutut ja muoti ! Kiitos :)

  • Iina sanoo:

   Ihmisen mieli on kyllä uskomaton, kommentistasi jäivät kummittelemaan vain sanat ”vanhempi nainen” ja nyt mulle tuli ikäkriisi XD! Noei, kiitos ihan hurjan paljon ja kuules nyt sulla on ihan varmasti täydellinen kroppa ja kaunis!♥

   Kiitos ihan hurjan paljon, ihanaa että tykkäät mun blogista :)!♥

 12. Jaanh sanoo:

  Upea olet ja miten mahtavasti osaat kyllä kirjoittaa. :)

 13. Tupsu sanoo:

  Iina, sä olet upee, ihana ja tosi rohkea! Ehdottomasti yksi mun lempibloggaajista ikinä. Niin, ja mieletön kroppa sulla kyllä on. <3

 14. Jonna sanoo:

  Siulla on kadehdittavan kaunis kroppa ja oot muutenkin niin kaunis!! :)

 15. voiettä sanoo:

  Sulla on aivan täydellinen vartalo ja jos minulta kysytään, minäkin näytän enemmän synnyttäneeltä kun sinä, enkä koskaan ole lasta saanut:D

 16. aanni sanoo:

  hyvä teksti ja se nyt on sanomattakin selvää että näytät upeelta!
  ärsyttää kun tuntuu että kaikki tälläset loistavat haasteet menee lopulta joksikin kilpailuksi. :s

 17. noora sanoo:

  Kaunis olet! Hienoa, että osallistuit haasteeseen. :)

 18. Riitta sanoo:

  sulla on tosi nätti vatsa,ja ehdottomasti muodot on tehnyt sulle vain hyvää!

  vähän ehkä sivuraiteille lähtee,mutta tästä tuli mieleen,että olisi mukava lukea millainen sitten olisi sinun unelmavartalosi :) ja oikeastaan siihen liittyen,koetatko vartaloasi siihen suuntaan muokata ja millaisin keinoin.tai mitä ylipäätään pidät terveellisinä elämäntapoina,ja toteutatko niitä periaatteita itsekin.

 19. V- sanoo:

  Voi että tykkään tästä sinun blogista! :) Kiva kun osallistuit haasteeseen.

 20. <3

  Mullakaan ei ole kovin paljon raskausarpeja, muuta kuin pari hullu pepussa sekä rinnoissa. Napan ympäristöltäkin löytyy jos tutkii tarkkaan, itse en useasti huomaa niitä kirkkaassa päivän valossakaan.
  Raskauden jälkeen rintani muuttuivat, varsinkin kuin keskeytin imetyksen joka ei toiminnut niin kuin olin haaveilut, ne alkoi roikkumaan. Nyt en pysty pitämään tavallisia rintaliivejä , kun rintani tulevat ulos liiveistä kun kumarrun. Imetysliivit ainakin toimivat tähän asti! Tämä on pikkuinen harmi, muttei kummiskaan häiritse minua. Toimii hyvin arki näinkin! Ihailen itseäni peilistä, olen kaunis! Kaunis ilman meikillä ja lisä kilot ovat hyvin tärkeitä minulle!

 21. ac sanoo:

  Ihan kuin mun suusta! Mäkin mietin eilen ihan samalla tavalla, että enhän mä kehtaa osallistua kun ei mulla ole arpia ja mietin vain, että pidetäänkö mua ihan tekopyhänä jos osallistun.. Vaikka todellisuudessa mäkin näen niiiiiiin paljon eroa entiseen ja musta tän projektin ajatus on ihan mielettömän kaunis! Ehkä mäkin vielä… :) Hienoa että lähdit mukaan! Olet upea ♥

 22. Minka sanoo:

  Se mistä voi olla kateellinen on itsevarmuutesi ja se, että ”rakastat” itseäsi, koska luulisin, että vaikka sulle olisi tullut miljoona arpea lisää ja vatsa roikkuisi polvissa, niin yhtä rohkeasti olisit ylpeä siitä, että olet äiti :)
  Sulla on kyllä upea vartalo, mutta iloinen ja terve elämänasenteesi tekee susta sen lisäksi kokonaisuutena kauniin paketin.
  Ja vaikka itse olen aivan eri maata, kuin sinä ulkoisesti, niin silti tekstiesi perusteella saa sellaisen kuvan, että sulle voisi tulla rohkeasti livenä juttelemaan, koska hyväksyt ihmiset näyttivätpä he miltä vaan eli sinullekin se sisäinen kauneus on todella suuressa arvossa :)
  Kyllä tytöt ja Otto saavat olla ylpeitä, että olet heidän elämässään.

  • Iina sanoo:

   Voieii, sait mut kyyneliin sun sanoilla. Kiitos ihan mielettömän paljon♥ En tiedä miten voisin tarpeeksi kiittää! Mä olen iloinen että sä oot saanut musta tuollaisen kuvan koska se on totta, mä hyväksyin kaikki ihmiset ulkoisesta olemuksesta huolimatta ja niin pitäisi kaikkien muidenkin tehdä!

   Saa sinunkin perheesi olla ylpeä että heillä on noin epäitsekäs ja kaunis ihminen elämässään :)♥♥

 23. Kiitos ihana Iina kun otit osaa haasteeseen, ihana kun kerroit oman tarinasi kaunideen kuvien kera <3 !

 24. iitukka sanoo:

  Vaikutat niin uskomattoman ihanalta ihmiseltä, sisältä kuin ulkoakin! :)
  Todella hyvin kirjotte teksti! :)

 25. minena sanoo:

  Ihanan kaunis äitivartalo!

  aivan samoista syistä meinasin minäkin jättää osallistumatta, kunnes totesin, että raskaudenjälkeinen vartalo se minullakin on.

  http://www.lily.fi/blogit/kasvukayrilla/beautiful-body-blogihaaste

 26. annika sanoo:

  Ihana rohkea Iina <3

 27. Nimetön sanoo:

  meinaatko imettää vielä silloin kun meette naimisiin? mietin, et miten se käytännössä sitten onnistuu. pelottaako sua tissien rupsahtaminen imettämisen jälkeen?

  • Iina sanoo:

   Ei pelota :D Ja imetys on erilaista mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa, helmikuussa kun me mennään naimisiin niin en mä imetä enää 2-3h välein koska Zeldan ravinto koostuu pääosin kiinteästä ruuasta :)

 28. Bery sanoo:

  Oi ihana kaunis Iina <3 Osaat kantaa vartaloasi ylpeydellä! Mun mielestä se, että hyväksyy ittensä sellasena ku on ni tekee ihmisestä kauniin :)

 29. tiliaa sanoo:

  Ihanaa, että otit aiheen tällä tapaa esille. Jokainen äiti on käynyt läpi raskauden ja synnytyksen ja vaikka ei kaikille hurjia merkkejä raskaudesta jää, on jokaisella todellakin oikeus kantaa kroppansa ylpeänä äitiydestään.

 30. .. sanoo:

  miten tosta mintun jutusta voi saada rohkeutta ellei oo just tollasta hyvää kroppaa kun sulla. ihan hirveitä ne miesten kommentit mintulle… ne sai mut ajattelemaan taas ihan erilailla.

 31. ElluLuv sanoo:

  Olet kyllä todella kaunis! :) Musta on ihanaa, että osallistuit tähän haasteeseen. Itse en blogia pidä, mutta jos pitäisin ei olisi kyllä rohkeus riittänyt. Mulla on siis yksi 16kk ikäinen muksu ja vatsaniho vieläkin ihan löysänä raskauden jäljiltä. Mutta mun mielestä on tärkeää, että näkee myös sellaisten äitien vartaloita, joita raskaus ei ole niin kovin kaltoin kohdellut. Varmasti monta tulevaa äitiä lohduttaa nähdä, ettei se kroppa välttämättä niiden lasten takia aivan pilalle mene. :D

 32. Karoliina sanoo:

  Jes! Sä tartuit tähän haasteeseen. Mä olin aivan satavarma, että kirjoittaisit tästä, koska sulla on erittäin rohkea asenne näihin mielipideasioihin. Sä olet aiemminkin blogissas kirjottanut monia hyviä kantaaottavia mielipidetekstejä. Täytyy sanoa, että on upeaa kuinka rohkeasti sä tuot julki sun omat mielipiteesi. Harva uskaltaa omalla naamallaan koko kansan edessä puhua omista asioistaan. (Esim. se postaus, jossa sä kirjoitit teidän alkoholinkäytöstä. Tämähän tuntuu olevan meillä Suomessa jonkinlainen tabu, mistä ei puhuta.) Ja nyt tämä beautiful body -haaste. Mun täytyy sanoa, että nuoresta iästäsi huolimatta, sulla on jalat tiukasti maanpinnalla ja järkeä päässä. Tän blogin kautta mä näen sut todella upeana ihmisenä, äitinä Tiaralle sekä Zeldalle ja puolisona Otolle. Pidä kiinni Iina tästä luonteestasi suvaitsevana ja mukavana persoonana ja sun kyvystäsi olla rohkea ja lahjakas kirjoittamaan hyviä tekstejä. Odotan innolla seuraavia tekstejä. Näitä on aina niin mukava lukea! :)

  Ohops, tulipas mun tekstistä hirvee romaani. Toivottavasti ei ollu epäselvää luettavaa. Mut pääpointti oli, että olet mahtava! :)

 33. ella sanoo:

  Oot kyllä jumalattoman kaunis!! Upea kroppa ja pakko mainita: sulla on kauniit rinnat :D haha. Hyvä Iina, oot huikee :–)

 34. Essi sanoo:

  Ei susta ees huomaa et oisit synnyttäny kaks noin sulosta tyttöö! Sulla on kyllä hyvä vartalo!:)

 35. Emma sanoo:

  Oon sanaton. Sä olet kertakaikkiaan upea ihminen. Olen vasta 16 vuotias, pahimman luokan bilehile ja aikuisuutta välttelevä kakara :) silti löydän itseni joka päivä lukemasta sun blogiasi. Sä olet kuin roolimalli, esikuva, joka luo mullekkin toivoa että jonain päivänä itsekkin voin saada perheen, miehen, lapsia, vaikka se pelottaa. En voi tarpeeksi kiittää sinua tästä blogista. Jokaisesta tekstistä huokuu miten valoisa ja rakastava ihminen olet. Tyttösi tulevat olemaan todella kiitollisia noin mahtavasta äidistä :) kaikkea hyvää perheellesi! <3

 36. Lailina sanoo:

  Olet todella kaunis, jokainen nainen on. Oikeasti. Miksei naiset tajua sitä, etenkin synnyttäneet naiset, turha alkaa heti laihduttaa ja stressaamaan ylipainosta tai löysästä nahasta. Jos se oikeasti (heti) häiritsee, niin kannattaako tehdä lapsia? Jos se ällöttää puolisoa, niin onko se puoliso se oikea? Heti synnytyksen jälkeen olisi hyvä keskittyä
  – omaan jaksamiseen; riittävään uneen ja terveelliseen ruokaan
  – vauvan hyvinvointiin
  Sitten kun se vauvan ja äidin tietynlainen symbioosi on ohi 4-6 kk:n iässä niin silloin voi alkaa hitaasti urheilla. Ihme kirjoitus oli myös iltalehdessä, jossa synnytykseen valmistauduttiin tekoripsin ja kynsin, joskus ennen vanhaan synnytykseen valmistauduttiin hengitysharjoituksilla. Jo on ajat..

 37. Annoit minulle inspistä (muiden äitiblogejen lisäksi) ja kirjoitin omaan blogiini haasteen. Toivoin että Ruotsissakin ihmiset alkaisivat kirjoittelemaan saman haasteen omaan blogiinsa, mutta eipä vielä oikein nappaa missäkään. En ainakaan ole törmännyt mihinkään vielä. Monta sataa on kyllä lukenut minun postauksen… saa nähdä jos ruotsalaiset rohkeistuvat ja alkavat kirjoittamaan!

 38. minä sanoo:

  Mietin vain, että miten tämä haaste eroaan millään tavalla aiempiin bikinikuviisi? Kerran miettisi kauan, että tartutko haasteeseen? I don’t understant. ..

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.