Karkkibuffet

30.07.2013

Postaus toteutettu yhteistyössä Juhlacenterin kanssa. Kuten viimeksi kirjoittelinkin, meidän häihin on tulossa karkkibuffet jonka koristeista suuri osa on jo valmiina. Mä hihkuin innosta kun näin Juhlacenterin sivuilla oman kategoriansa karkkibuffetille ja innostuin vielä enemmän kun huomasin että sieltä löytyy todella paljon kaikkea juuri meidän teemaamme sopivaa koristetta ja tarviketta. Mä haluan todella näyttävän karkkibuffetin jossa todella on herkkuja mistä valita, jokaiselle jotain -periaatteella. Tässä on mun ultimate-inspiraatiokollaasi jonka kuvat löytyivät mistäpä muualtakaan kuin Pinterestin inspiraatiotaivaasta!

karkkiinspisJuhlacenteristä saimme melkein kaiken karkkibuffeeta varten mutta yhtä asiaa sieltä ei löydy, nimittäin karkkibuffet -astioita, joten ne meidän täytyy vielä hommata jostain. Joku ihana kommentoija linkitti mulle jonkin karkkiliikkeen nettisivut josta karkkibuffet-astioita voi vuokrata mutta olen hukannut sen kommentin! Täytyy varmaan googlettaa tai jos sinä ihana lukija näet tämän postauksen niin olisitko vielä niin ihana että linkkaisit sen mulle uudelleen? Nyt kuitenkin ajattelin esitellä teille kaikki meiltä jo löytyvät ihanat jutut!

kaikkijeeJuhlacenterissä monet tuotteista on kategorioiden lisäksi jaettu teemoittain ja mä ihastuin erityisesti Monochrome Magic -teemaan joka sopii täydellisesti väreiltään meille. Toinen teema josta valitsin meille tuotteita on Vintage Lace joka pitää sisällään ihania pitsireunaisia juttuja! Vintage Lace -sarjasta meille tulee karkkibuffetiin tuollainen ihana valkoinen pitsireunainen viirinauha seinälle. Mä ihastuin tuohon kaikessa yksinkertaisuudessaan ja musta se näyttää tosi kivalta!

Samasta sarjasta valitsin myös nuo ihanat karkkikauhat joita on samassa paketissa kolme eri kokoista. Harmikseni ymmärsin vasta nyt että mehän tarvitaan karkkikauhoja ainakin kaksi ellei kolme paketillista lisää! Karkkikauhapaketissa tulee mukana myös, ”Candy Bar” -kyltti, 25 kappaletta vaaleanharmaa-valkoisia karkkipusseja sekä kolme tagia ja nauhaa jotka voi laittaa vaikkapa karkkiastioihin kertomaan mitä ne sisältävät.

IMG_8249xMonochrome Magic-sarjasta löytyi niitä jo aiemmassa postauksessa monen ihastelemia kylttejä, joita on siis yhdessä pakkauksessa kuusi erilaista. Karkkibuffetiin tulee luonnollisesti tälläinen ihanuus jossa lukee ”Sweet treats”. Saman sarjan juttuja olivat myös ihanat mustavalkoiset paperipillit ja karkkipussit sulkutarroineen joille otin sitten kaveriksi Pink’n’mix -sarjan pussit ja pillit (hahhah, miksi mulla tuli mieleen vaan että ”laittaa pillit pussiin”). Jos joku ei vielä ole huomannut mä oon todella viehättynyt raidallisista jutuista ja tykkään juuri siksi hirmuisesti sekä Monochrome Magicista että Pink’n’mixistä että niistä löytyy niitä raitoja.

kyltti pussukat pillitVarsinaisiksi koristeiksi karkkien lisäksi mä halusin ehdottomasti PomPomeja ja Honey Compseja joita Juhlacenteristä löytyy tosi kattava valikoima. Moni kertoi niitä olevan todella helppo tehdä itsekin mutta mä en yksinkertaisesti kerkeä tekemään mitään ei-pakollista itse joten olen todella helpottunut ja iloinen siitä että näitä saa hommattua myös valmiiksi tehtyinä. Mä valitsin teemaan sopivasti erikokoisia mustia ja valkoisia mutta jäin miettimään olisiko sittenkin vielä tarvetta muutamalle haalean vaaleanpunaiselle ja mintunvihreälle jotta ne tukisivat teemaa täysin.

pompomitSe tärkein juttu taitaa kuitenkin ainakin vieraiden mielestä olla ne itse karkit! Karkkeja ja herkkuja mä haluan laittaa esille montaa sorttia jotta jokainen löytää omia suosikkejaan. Mua valaistiinkin jo siitä että karkkeja tulee olla todella todella paljon jotta niistä saadaan näyttävä kokonaisuus ja Juhlacenteristä saatiinkin jo muutamat herkut buffeeta varten. Me valittiin sokeroituja manteleita, valkoisia sydänrakeita ja vaaleanpunaisia hurmaavan söpöjä Just Married -karkkeja.

karkitMun mielestä karkkibuffet on ihana idea, siinä on samalla vieraille ohjelmaa kun he saavat valikoida karkkeja itselleen ja lisäksi saa juuri sellaisen häämuiston kuin itse haluaa. Vaikka karkkibuffet onkin yleistynyt hurjasti niin kyllä se on mun mielestä edelleen silti persoonallisempi valinta kuin perinteiset hääkarkit organzapussissa (vaikka ei niissäkään mitään vikaa ole tietenkään!). Me otetaan lukijan neuvosta vaarin ja paljastetaan buffet liinan alta vasta ruokailun jälkeen niin pienimmätkin ruokalijat malttavat keskittyä ateriaan herkkujen sijaan!

Nyt meiltä siis puuttuvat karkkibuffetastiat, osa karkeista ja sitten se mustavalkoraidallinen kangas/liina. Lisäksi haluaisin ehkä mustaa kapeaa satiininauhaa jota voisi laittaa esimerkiksi cakepopsien tikkuihin ja lasipurkkien ympärille koristeeksi. Täytyy myös vielä hommata muutama karkkikauha ja pompom lisää, mutta kaikenkaikkiaan olen jo tosi tyytyväinen siihen mitä meillä on nyt. Tässä on enemmän kuin hyvä alku!

kideadvertise(1)

Mitä karkkeja teillä on ollut karkkibuffetissa? Mitä vieraat ovat tykänneet? Kuinka paljon karkkeja on todellisuudessa mennyt? Haluaisitko omiin häihisi karkkibuffetin?


65 Responses to “Karkkibuffet”

  1. Tiita sanoo:

    Miks kukaa firma ei tee mun kanssa yhteistyötä, että saisin just sellasia juttuja häihini kuin haluaisin… Suuri suku eli vieraita on tulossa paljon. Minä opiskelen ja mieheni käy töissä, mutta ei meillä siltikään ole varaa tehdä sellaisia häitä kuin halutaan! Okei nyt joku ehkä sanoo, että miks meette jo nyt naimisiin jos ei ole varaa. Vastaus on, että tää tuntuu oikeelta ja aina jostakin pystyy karsimaan, että rahaa saadaan juuri niihin kaikista tärkeimpiin juttuihin. Suku kyllä auttaa järjestelyissä, mutta ei heiltäkään kehtaa rahaa jokaiseen asiaan pyytää kun itsellä rahat ei riitä. Pankkilainakaan ei ole vaihtoehto. Mielestäni voisit tehdä arvonnan jossa mahdollisesti olisi joku lahjakortti voittona kyseiseen liikkeeseen 🙂 Minullakin olisi mahdollisuus panostaa koristeluun!

    • Iina sanoo:

      Mäkin olen miettinyt arvontaa, että sellainen olisi mukava :)! Ihanaa että teillä on suku joka auttaa, me kun maksetaan kaikki aivan itse ellei näitä yhteistyöjuttuja lasketa!

  2. Niina sanoo:

    Tosi kiva postaus jälleen kerran! Teillähän on hääjärjestelyt jo oikein hyvällä mallilla! 🙂

    Itse ainakin hankkisin muutaman mintun ja vaaleanpunaisen pompomin mustien ja valkoisten kaveriksi, niin silloin teema olisi täydellisen yhtenäinen! 🙂 Ootteko muuten vielä aatelleet, mistä aiotte hankkia loput herkut buffettiin? Jostain tukusta vaiko ihan markettien irtokarkkipuolelta?

    Ja tää on vähän hölmö kysymys, mutta mihin aiotte käyttää noita ihania raitapillejä? Siis juomiseen tietty, mutta tuleeko teillä karkkibuffettiin myös jotain juotavaa herkkua, johon noita käytetään…? Ymmärsin, että aiotte nuo pillit pistää esille juurikin tuonne karkkibuffettiin…

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon! 🙂 Ja joo niinhän mä tekstissä totesin että tosiaan muutaman vaaleanpunaisen ja mintun värisen pompomin vielä haluan seuraksi :)! Karkkiasiaa oon kans pohtinut paljon, mahdollisesti osa karkeista ainakin (esim ranskanpastillit) tulee ihan kaupasta mutta varmaan jostain muualtakin, lähinnä odottelen että jos se ihana lukija huomaisi tän postauksen ja linkkaisi karkkikaupan josta karkkibuffa-astioita voi vuokrata niin ehkä voisin tutkia sen liikkeen karkkivalikoimaakin astioiden lisäksi! 🙂

      Ja pillikysymys ei ollut ollenkaan huono! Mä en ole vielä ihan varma, mutta jos ei muuta niin niistä saa ainakin katkaistuna loistavat ”tikkaritikut” cake popseille! 🙂 Ne on siihen hommaan sopivan tukevia ja ohuita! Mutta meillä saattaa tulla myös jotain ihanaa juomapuoltakin sinne, en vielä ole varma kaikista yksityiskohdista! Ihastuin vaan pillien teemaan sopivaan ulkonäkööN ;D

      • Anni sanoo:

        Jos teillä tulee häihin vieraiksi lapsia (ja miksei lapsenmielisiä aikusiakin!) niin ne ois varmasti superinnoissaan tollasista hienoista pilleistä, jos noille ei muuta käyttöä keksi! 🙂

        Ja tämmönen karkkibuffet on tosi hauska idea, en oo ennen paljoa kuullutkaan moisesta 🙂

    • karo sanoo:

      Toisaalta jos pompomit olis vaan mustia ja valkoisia niin ei ainakaan menis liian sekavaksi, ja karkit ja muut pienemmät yksityiskohdat vois olla niitä vaaleanpunaisia ja mintunvihreitä!:)

  3. Nimetön sanoo:

    Säilyykö nuo karkit sinne hääjuhlaan saakka? Tai siis niissä täytyy olla pitkät päiväykset 🙂

    • aino-aliisa sanoo:

      hmmm!! 🙂 itse en ainakaan karkkihyllyllä katso päiväyksiä. Muutenkin pakkaus päiväykset ovat osviitaa antavia, ruoka kuuluu syödä haun ja ulkonäön perusteella! Ja oikein säilytettynä vaikka esim. nuo toffeet pysyvät pehmeinä 2015 vuoteen saaka!

    • Jasmin sanoo:

      Kun avasi Iinan linkit, niin siellä sivuilla kyllä mainittiin ihan reilusti tällä hetkellä myytävien karkkien päiväykset. Tais olla vuoteen 2015.

  4. Nimetön sanoo:

    Lisään vielä edelliseen kommenttiin, että siis kun teillä ilmeisesti on jotain toffeisiakin karkkeja, niin säilyykö ne toffeet vielä pehmeinä sinne helmikuuhun saakka? 🙂
    Itse ajattelen ainakin, että olisi kiva syödä hääherkkuja, joihin hammas pystyy vaivatta.

    • Iina sanoo:

      Mistä päättelet että meillä on toffeisia karkkeja? Ja eihän tässä ole häihin kuin puoli vuotta – kyllä noissa on piiitkät päiväykset 🙂

      • Nimetön sanoo:

        Nuo valko-vaaleanpunaiset namuset näyttävät toffeisilta. 😀
        En sitten tiedä mitä ne ovat oikeasti, mutta näyttävät kermatoffeelta pienillä värimuutoksilla. 🙂

    • Nimetön sanoo:

      Esimerkiksi juurikin noissa ko. Iinan ostamissa karkeissa on parasta ennen -päiväys toukokuuhun 2014, joulukuuhun 2014 ja jopa vuoteen 2015 saakka, eli ei taida olla mitään hätää. 🙂

    • Tiisku sanoo:

      Esimerkiksi juurikin noissa Iinan ostamissa karkeissa on parasta ennen -päiväys toukokuuhun 2014, joulukuuhun 2014 ja jopa vuoteen 2015 saakka. 🙂 Kyllä karkit säilyy.

  5. Lotta sanoo:

    Ihania ideoita! Meillä oli häissä Ikean Sofia- kangasta leikattuna kaitaliinoiksi pöydissä (alla valkoset liinat), mutta uskoisin että se sopisi myös karkkibuffetin alle hienosti 🙂 http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00160022/

  6. susu sanoo:

    ihania ideoita, tykkään tosi paljon noista teemaväreistä 🙂 varmasti tulee ihana kokonaisuus!
    oon ollu häissä jossa oli muuten otettu meidät erikoisruokavalioiset hyvin huomioon, mut karkkibuffetissa sitä ei ollu. tosi moni herkullisista makeisista sisälsikin vehnää tai muuta, joka ei mulle keliaakikolle sopinut. se oli harmi :/
    mut siitä viiis, karkkibuffet ajatuksena on tosi ihana ja sopii mun mielestä sekä lapsille että aikusille! kiva kun jaat näitä juttuja meidän kans 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos todella paljon!♥

      Mun täytyy selvittää kuinka paljon meille tulee erikoisruokavalioisia vaikka näin äkkiseltään kun mietin niin ei tule mieleen ketään! Mutta onhan se ikävää jos sitten ei ole heille mitään :/ Täytyy ottaa kaikki huomioon!

      Kiva että tykkäät lukea! 🙂

  7. Emilia sanoo:

    Ihana idea toi katkkibuffet! Oon vierastanut tosi paljon ideaa niistä perinteisistä hääkarkeista. Haluan omista häistä vähän modernimmat ja perinteiset hääkarkit on mulle hieman lässähtänyt idea jo. Tuossa buffetissa voi tuoda sitä paitsi omaa tyyliä ja häiden värimaailmaa enemmän esiin.
    Mulla tulee kauhee hääkuume kun luen tätä sun blogia ja mun avomies saa samalla varmaan harmaita hiuksia, kun kyselen siltä, että mitä karkkeja se haluais meidän karkkibuffettiin… 😀

    • Iina sanoo:

      Mä oon ihan tismalleen samaa mieltä sun kanssa! 😀 Buffet on todella näyttävä koriste myös juhlapaikalle! 🙂 Hahaa ja voi sun avomies-raukkaa, Ottokin on mun kanssa helisemässä kun kyselen siltä ruusunterälehtiin värimieltymyksiä ja tuleeko rusettiin raitoja vai ei 😀

  8. sanna sanoo:

    Tässähän tuli ihan hirvee karkkihimo 😉

  9. Kata M sanoo:

    Ihan sattumalta just tänään törmäsin karkkikauppa Sweetheartiin, joka kertoo sivuillaan vuokraavansa karkkibuffa-astioita! http://www.sweetheart.fi/

  10. jasu sanoo:

    http://www.sweetheart.fi/

    tuolta kävisin ainakin katsomassa löytyykö mitään ja vissiin pystyy vuokraamaan niitä astioitakin! 🙂

  11. JAL sanoo:

    Tämä on ehkä vähän tyhmä kysymys mutta onko noita siis tarkoitus syödä siellä häissä ja kerätä lautaselle tai purkkiin tms? Ilmeisesti 😀 jäi vaan hämäämään kun puhuit muistosta niin tuli mieleen että vievätkö vieraat noita sittenkin kotiin.. Hehe

    • Iina sanoo:

      No tuossahan oli nuo karkkipussit sulkutarroineen joita esittelin, sinne niitä kerätään ja uskoisin että niitä jää kotiinkin asti vietäväksi vaikka saa kai niitä toki sielläkin syödä :)!

  12. Nimetön sanoo:

    Hei! Ihana hääblogi. Itse olen ollut tarjoilija monissa häissä ja eräissä oli niin ihana karkkibuffa. Siinä oli vanha ikkuna missä luki karkkibuffa ja se nojasi pöydän päällä seinään. Sen vieressä oli eri kokoisissa lasipurkeissa, missä oli osassa kanssi niin karkkeja. Tarjolla oli muunmuassa vaahtokarkkeja pinkkejä ja valkoisia, lakupaloja, vaaleanpunaisia/valkoisia sieniä, liituja ja yhdessä lasipuskissa mikä oli kaadettu valmiiksi niin geisha ja sinistä suklaata ja näitä sitten kerättiin pieneen paperipussiin naposteltavaksi pöytään. Tässä pientä vinkkiä ja yksissä häissä oli todella mahtava vieraille tarkotettu kuvauspiste. Missä vieraat voi valita itselleen eri rekvisiittaa eli tikun päässä oli vaikkapa pusuhuulet tai parta. Ja näin hääpari sai hauskoja kuvia häistään lisäää 🙂 ja usein on myös nimetyissä paikoissa lapsille valmiina pieni puuhapussi ettei aika sitten käy tylsäksi pikkuisille 🙂

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon! Kiva että tykkäät 🙂 Kivoja karkkivinkkejä! Mä oon kans miettinyt tuota ”kuvauspistettä” jonka nimi on Photo Booth, se tuntuu olevan todella yleinen häissä nykyään ja mietinkin että onko se liian ”nähty” mutta sitten taas toisaalta se ois kätevä tapa saada kaikki vieraat kuvattua 🙂 Ja meidän hääpaikalla on lapsille oma leikkipaikka onneksi! 🙂

  13. TT sanoo:

    Tiedoksi vain, että tuon mustan yläpalkin BLOGIT-kohdassa on tämän blogin nimi väärin. Puuttuu I sanasta I’m.

  14. Allu sanoo:

    Niin mä linkitin ton juurikin saman sweetheartin sulle aiemmin (:

  15. Suvisusanne sanoo:

    Ihanan näkösiä kaikki jutut ja ideat mitä oot laittanu tänne! Teille tulee varmasti tosi kauniit ja kivat häät! 🙂 Mulle tulee kauhee hää- ja vauvakuume aina sun blogeista 😀

  16. Sini sanoo:

    Karkkibuffan astioita googlatessani törmäsin paikkaan josta saa vuokrata popcornkoneen: http://www.astiat.fi/etusivu (ei pöllömpi idea!) ja tämmöisestä löytyi myös metallisia karkkikauhoja: http://www.verkkokauppa.pirteapaketti.fi/

    • Iina sanoo:

      Hei toi popparikone on hauska idea! 🙂 Kiitos vinkistä! Karkkikauhoja ostan varmasti lisää Juhlacenteristä kun haluan samanlaisia kun nuo jo meillä olemassaolevat 🙂

  17. Anne sanoo:

    http://www.save-on-crafts.com/
    Tällä sivustolla on kaikkea ihanaa (: Tuli vain sinun hääsuunittelmasi mieleen kun tuolla seikkailin !

  18. Anne sanoo:

    Niin ja toinen juttu (: Oletko suunnitellut laittaa karkki buffeettiin niitä suklaa sydämiä mitä on jok’ ikisissä häissä?

    p.s. ne ei ole hyviä :d
    p.s.s. Ja nähtyjä..

  19. Anne sanoo:

    Bah, sivusto jonka linkkasin, (innoissani olin ostoslistalle jo tilattavksi kerinnyt laittaa aimokasan tavaraa) Ei toimita yhdysvaltojen ulkopuolelle :/
    No katseltavaa ainakin löytyyy..

  20. E sanoo:

    Hei, täällä on halpoja pompomeja ym. En kyllä tarkistanut lähettävätkö suomeen… http://www.devra-party.com/ Tuli vaan mieleen 🙂

    –E

  21. aino-aliisa sanoo:

    Moikka!
    Teillähän taitaa olla jo tuo musta/valko raidallinen liina pöytään 🙂 Käyttäkää teidän makuuhuoneen verhoa siihen! Ei tarvitse ostaa. Itse laitan yleensä alle muovisen kertakäyttö liinan jos käytän verhoa tai lakanaa niin näyttää vahvemmalta! Muutamaan otteeseen meidän Marimekon verhot on toimittanut pöytäliinan virkaa meidän tai tuttujen juhlissa. Säästää pitkän pennin!

  22. Minna sanoo:

    Hei! Olisi kiva kuulla teidän hääbudjetista. Se on kuitenkin tosi iso osa hääjärjestelyjä ja varmaan monien omia häitä miettivien mielissä!

    • Iina sanoo:

      Mä en tule budjettia luultavasti julkaisemaan täällä valitettavasti koska en vain halua tuoda mitään meidän raha-asioita julkisuuteen riepoteltavaksi 🙁 Tiedän sen olevan iso osa hääjärjestelyjä, mutta en halua luopua yksityisyydestä tässä asiassa. Jos mulla olisi vain pelkkä hääblogi niin sitten ehkä kertoisin!

  23. O sanoo:

    Kuulostaa herkulliselta 🙂 aivan ihania jusy ne vaal.punaiset vaahtokarkkisienet yms. vaahtokarkit ja jo mainitut liitulakut yms! mäki jäin miettimään et syödäänkö niitä karkkeja siellä vai otetaanko niitä mukaan(ki) ? Ja niinku joku kommentoikin nii popparikone ja vieraille kuvauspaikka ois kyl aivan mahtavaa! 🙂 ps. kaakao toimisi helmikuun häissä kivana kuumana jälkkärijuomana 😉

    • Iina sanoo:

      Hei toi kaakao on ihan loistoidea, mitä mä tekisinkään ilman teitä mahtavia lukijoita!!♥ Popparikoneesta innostuin myös ja sitä photo boothia mä mietin vielä, oon miettinyt jo kauan mutta varmaan se tulee meillekin 🙂 Karkit voi ottaa mukaan kun pusseihinhan ne laitetaan mutta saa kai jokainen niitä syödä missä haluaa! 🙂

  24. V sanoo:

    Vinkkinä oman kokemuksen perusteella, et merkkaa hyvin noi sokeroidut mantelit, jotta kukaan ei vahingossa luule niitä esim. ranskanpastilleiksi tms suklaatäytteisiksi karkeiksi. Olen itse ollu paikalla kun näin kävi ja lopputuloksena oli vakava allerginen reaktio, joka saatiin kyllä hoidettua, mut vaikuttaa monen juhlafiilikseen väkisinkin.

  25. st. brigitten sanoo:

    aivan mahtava idea! meillä ei moista ollut omissa häissämme, mutta voisin ottaa pienimuotoisempana käyttöön tytön 4v synttäreille 😉

  26. ötökkä sanoo:

    ajattelin vinkata sellaisesta paikasta kun Urjalan makeistukku! Ei sijaitse kyllä ihan lähellä Helsinkiä, mutta about tunnin/ puolentoista ajomatkan päässä. Sieltä löytyy kaikenlaisia karkkeja isoissakin pakkauksissa, ja hinta on sellaista tehtaanmyymälän hintaluokkaa, että selvästi halvempaa kuin jos kaupasta ostaisi (: Itse ollaan haettu sieltä karkkeja juhliin ja omaan suuhun (:

    • Sydän sanoo:

      Mä katon just noita Urjalan makeistukun sivuja ja siellä on kyllä paljon kivoja karkkeja! Erityisesti noi sydäntikkarit ja -vaahtokarkit näyttää ihanilta. Kannattaa kurkata!

  27. Sirpa sanoo:

    Ihanan näköistä! Karkkibuffaan voi kivasti yhdistää myös jotain suolaista, esimerkiksi poppareita. Kaikkia ei karkit kuitenkaan miellytä, vaan kaipaavat jotain erilaista.

  28. Saana sanoo:

    Olisikohan Marimekon musta-valko tasaraita hyvä pöytäliinaksi? Ellet hae ohuempaa.

  29. Idam sanoo:

    Heii, onko sulla tunnuksia ja omaa ”boardia” tuolla Pinterestissä? 🙂 Jos löytyy, niin olisi hauska käydä katsomassa mitä oot pinnannut! Häätyylisi ja tyylisi muutenkin on niin makea 😛

  30. Katja sanoo:

    tuo karkkibuffet kuulostaa ihanalta, mulla ihan sydämeen sattuu kun kaikki muut vaan järjestää häitä joissa on kaikki nämä ihanat jutut jota minäkin haluaisin. 😀 omia häitä pitää vielä muutama vuosi odottaa… jos pinterest-vierailuista tai omista mielikuvista voi jotain päätellä niin pari miljoonaa saisi uppoamaan niihin helposti. 😀

  31. Emilia sanoo:

    Kannattaa tutustua sellaiseen nettikauppaan kuin Urjalan makeistukku, sieltä saa karkit tukkuhintaan vaikka kotiovelle tuotuna 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.