Onnettomat suomalaiset

06.08.2013

Tässä nyt pari vuotta bloganneena olen tutustunut äärimmäisen surulliseen ilmiöön aina kirjoittaessani meidän rakkaudestamme ja onnestamme; onnettomiin suomalaisiin. Onnettomiin suomalaisiin, jotka eivät kykene ymmärtämään sellaista asiaa kuin onnellinen ja tyydyttävä elämä. Mukava, arki ilman ylenmääräistä riitelyä, toimiva parisuhde ja helpot lapset. Milloin onnesta tuli urbaanilegendaa ja mukavasta elämästä ilman sen suurempia draamoja valhetta?

Mun mielestä on todella surullista, että monien mielestä onnettomuus on nykyään perusoletus elämälle ja onnellisuus on jotakin jota ei edes uskalleta tavoitella. Ihmiset vellovat omassa kurjuudessaan samalla ajatellen että kaikki onnelliset ihmiset ovat joko a)valhetta ja harhakuvitelmaa b)sairaita mieleltään tai c)jotain mitä itse ei voi saavuttaa mitenkään. Miksi näin on? Onko suomalaisista oikeasti tullut tuollaisia luovuttajia jotka piipittävät tietokoneen näytön takana bloggaajille kuinka heidän elämänsä ei oikeasti voi olla kivaa ”koska mun kaveripariskuntakin erosi kun ne ei koskaan riidelleet”?

IMG_9083Mä en ole siinä mielessä perinteinen suomalainen että en usko sanontaan kell’ onni on, se onnen kätkeköön. Mun mielestä onnellisuuttaan saa tuoda esille, ja samalla toivottavasti levittää hyvää mieltä muillekin. Ehkä onnen kätkemisen taustalla on joskus ennenmuinoin ainakin ollut pelko siitä että jos oman onnensa tuo esille, joku yrittää ottaa sen pois. Mä en usko tuohonkaan, mä uskon että kun oikeasti löytää elämässään onnen, sitä ei kukaan tarkoituksella voi ottaa pois tai muuten onni ei ole ollut aitoa. Tästä syystä mä myös kerron avoimesti meidän parisuhteesta, perhearjesta ja hääsuunnitelmista. Mä olen onnellinen ja ylpeä.

Se että elämä on mukavaa, antoisaa ja rakkaudentäyteistä ei tarkoita että mä paskoisin sateenkaaria ja olisin päästäni sekaisin, se tarkoittaa vain sitä että mä olen tehnyt elämässäni oikeita valintoja jotka tekevät mut onnelliseksi. Valinnoistahan kaikessa on loppujenlopuksi kysymys. Teetkö itsesi ja läheisten kannalta oikeita valintoja ja päädyt elämään tavoittelemaasi elämää, vai valitsetko väärin. Se että joskus tekee virheitä eli valitsee väärin, ei haittaa, kukapa meistä ei niin joskus tekisi. Mutta jos hukkaa kunnianhimonsa ja lakkaa tavoittelemasta haaveitaan virheen takia on vain typerä luovuttaja. Aina on mahdollisuuksia ja aina voi saavuttaa haluamansa.

IMG_9085Onni ei ole ”sitten kun”, onni on tässä ja nyt. Mä en ole saavuttanut vielä puoliakaan haaveistani, mutta elän silti onnellisempaa ja ihanampaa elämää kuin koskaan olisin voinut odottaa. Onnesta pitää osata nauttia, pitää elää hetkessä eikä sitkutella. Jos ikuisesti ajattelee olevansa onnellinen ”sitten kun”, voi menettää jotain todella arvokasta ja hukata mahdollisuuden onneen. Mä olen myös sitä mieltä, että onni ei ole koskaan valmis. Jos mulla olisi kaikki mitä mä haluan, mä en olisi onnellinen. Mä tarvitsen haaveita, joiden eteen tehdä töitä ja joiden avulla voin kehittyä paremmaksi ihmiseksi, ystäväksi, äidiksi ja puolisoksi.

Mä olen positiivinen realisti, en haahuile pilvilinnoissa enkä tavoittele järjettömiä asioita mutta uskallan uskoa unelmiini ja yritän nähdä hyvää kaikissa ja kaikessa. Kun suunnitelmat muuttuvat, on osattava löytää asioiden hyvät puolet sen sijaan että menisi sekaisin ja peruisi koko homman. Kaikkia mun positiivisuuteni ei miellytä, monia se saattaa ärsyttääkin mutta suosittelen kaikkia kokeilemaan. Sen sijaan että valitat ja mässäilet kurjuudellasi, ajattele mitä voit hyötyä ja oppia kokemuksistasi. Mä olen 14-17 -vuotiaana hoitanut yli kolme vuotta koulun ohessa yksin mun äitiä joka makasi sängyssä sairauden pakottamana, liikuntakyvyttömänä ja masentuneena.

Mä en silti lannistunut vaan opettelin laittamaan ruokaa, käymään kaupassa ja huolehtimaan arjesta. Mä oon nykyään perheenäitinä enemmän kuin onnellinen siitä että opin nuo taidot jo silloin. Vaikka silloin oli rankkaa ja olen kipuillut omat teini-iän sekoiluni tuon jälkeen, en silti missään vaiheessa lannistunut ja lakannut tavoittelemasta unelmiani. Mä valmistuin ylioppilaaksi, vieläpä ajallaan, hain haluamaani kouluun ja muutin takaisin juurilleni Helsinkiin kuten olin haaveillutkin. Kun mä sitten tapasin Oton meni kaikki vielä paremmin kuin olisin ikinä osannut kuvitellakaan.

IMG_9087Mitä mun blogin kirjoittamiseeni tulee, mä kerron meidän lapsiperhearjesta sellaisena kuin se on. Koskaan en valehtele, väritä tai keksi tarinoita, mutta paljon jätän myös kertomatta. Usein jätän kertomatta ne kaatuneet maitomukilliset, vessanmatolle väärinpäin tippuneen käytetyn vaipan ja aamupäivällä lipaston kulmaan kolahtaneen varpaan, koska ne eivät ole asioita joita koen tarpeelliseksi kertoa tai haluan muistaa meidän elämästä. Mun blogi on jo pian kaksi ja puoli vuotta ollut positiivinen hyvänmielen blogi johon ainakin suurin osa lukijoista kertomansa mukaan tulee hakemaan piristystä, hyvää fiilistä ja inspiraatiota. Ne jotka hakevat inhorealismia kakkavaipoista ja valitusta paskasta seksielämästä voivat suunnata johonkin toiseen osoitteeseen, koska ne eivät ole mua eivätkä ne tule koskaan kuulumaan blogini aiherepertuaariin.

Yhteenvetona, olkaa onnellisia, tai jos ette ole niin antakaa ainakin meidän olla, eiks vaan!

PS: Kuvissa onnellinen tyttäreni Tiara joka on oppinut laskemaan liukumäestä aivan itse.


159 Responses to “Onnettomat suomalaiset”

  1. ällä sanoo:

    <3 !

    Muuta en halua kommentoida, mä vaan tykkään sun asenteesta, elämäntavoista ja teidän perheestä niin paljon. Keep it up!

  2. M sanoo:

    Just näin!
    Tämä on mun mielestä ihan äärettömän itsekkyyden aikaa: pohditaan mitä mä haluan ja mitä mun kuuluu saada. Esim. lapsiperhearjessa itsekkyys näyttäytyy usein kilpailuna kotitöistä, nukkumisesta jne. Mutta te olette oivaltaneet sen tärkeän asian parisuhteessa: kun huomioin toisen tarpeita ja hyvinvointia, hänellä on hyvä olo ja hän haluaa tehdä vastaavaa minulle. Näin syntyy hyvän kierre.

    • Iina sanoo:

      Nimenomaan! Komppaan sua niin täysin, nykyään tuntuu että moni miettii vaan minäminäminä vaikka pitäisi miettiä perheen yhteistä hyvää! Kiitos paljon, ihanasti sanottu :)♥ Kaikkea hyvää sulle!

  3. Janita sanoo:

    Tosi hyvä postaus ja täyttä totta! Mä olen suurimmilta osin onnellinen ja näytän sen myös muille 🙂

    En tiä onko arka aihe, mut mikä sun äidillä sit tuolloin oli kun häntä hoidit? Vaikket haluiskaan kertoa sanon vaan että oot kyllä ollut tosi reipas kun oot teini-iän myllerryksissäkin jaksanut hoitaa toista.

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon :)! Ihanaa että olet onnellinen! Mun äidillä oli aivoinfarkti ja keuhkoveritulppa jotka aiheutuivat verisuonitulehduksesta jonka hoitoon käytetty kortisoni vaikutti niin että äidin molemmat lonkkanivelet menivät kuolioon ja hän joutui odottamaan molempien lonkkien leikkauksia todella pitkään liikuntakyvyttömänä sängyssä kärsien masennuksesta. Aivoinfarktin johdosta äitini on nykyään työkyvyttömyyseläkkeellä. (tässä tää näin tiivistettynä).

  4. hansu sanoo:

    Mulla tulee aina niin hyvä mieli kun luen tätä blogia! Sulla on Iina asenne kohillaan 🙂 Jatka samaan malliin! Ootte ihania <3

  5. Emilia sanoo:

    Voiettä, ihailen sitä kuin positiivinen sä olet! Se on juuri hyvä asia. Mäkin oon opetellut nyt ajattelemaan että jos joku suunnitelma ei toteudukaan, niin sen varalle on tehty vielä parempi suunnitelma, kuten nyt kun en saanutkaan yo-lakkia keväällä vaan se siirtyi syksyyn.

    Pidä toi asenne , oot ihana!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon!♥ Ja positiivisuus kyllä helpottaa elämää, ei tule murehdittua niin paljoa turhasta! Kaikkea hyvää sinulle ja onnea jo etukäteen tulevasta lakista! 🙂

  6. Hanna sanoo:

    Mua alkoi naurattaa ihan hirveesti toi sateenkaarien paskominen!! 😀

  7. Helluw sanoo:

    Tosi ihana postaus! Mua alko taas itkettään, oon niin onnellinen teidän puolesta! Ootte niin ihana perhe ja kaiken onnenne ootte kyllä ansainneet!

    Tykkään niin paljon lukea sun positiivisia postauksia, niistä saa niin hyvän mielen itsellekkin, sun positiivinen elämänasenne on niin tarttuvaa!

    Tämä teksti sai mut muutenki ajattelemaan. Mullakin on ihana perhe, koti, harrastukset, ystävät, läheiset ja sukulaiset, kaikki mitä onnellisuuteen siis tarvitsee!<3

    Iina oot niin super ihana! Jatka samaan malliin! :)<3

    • Iina sanoo:

      Voi apua mikä ihanuuskommentti♥ Mulle tuli niin hyvä mieli sun sanoista, kiitos ihan hurjan paljon ja ihanaa että osaat arvostaa onnea joka sulle on annettu! 🙂 Kaikkea hyvää teidän koko perheelle♥

  8. Olga sanoo:

    Voi ei Iina! Sä se osaat sanoa AINA ne oikeat sanat. Voi olla positiivinen realisti, voi olla onnellinen, miksi se olisi muilta pois? Jos olet onnellinen, nautit elämästä, miksi siitä ei voisi kertoa toisille?

    Ai niin unohdin, mehän olemme suomalaisia perusjuntteja joissa perusoletuksena on, että onnellisuus on sun oma asias, näytä muille mörökölli-ilmeesi, äläkä vain sano, että olet onnelinen.
    Mutta onneksi täältä Suomesta löytyy niitäkin, jotka eivät kuulu perussuomalaiseen massaan, he uskaltavat iloita, olla onnellisia, he uskaltavat sanoa sen, he uskaltavat murtaa perussuomalaisen oletuksen. He ovat te. Te, joiden asenteesta _jokaisen_ pitäisi ottaa mallia. Voi ei, Iina! *huokaus* mä niin ihailen teitä! Ja voi ei Tiara….Ei tule sanaa suusta, niin ihana, ONNELLINEN, hän on. 🙂

    • Iina sanoo:

      Mä herkistyn kun mä luen näitä mahtavia kommentteja!! Kiitos, kiitos ihan mielettömän paljon♥ Sä oot ihana ja mahtava tyyppi, juuri sellaisen onnettoman juntin vastakohta! Kiitos vielä ja kaikkea hyvää sulle♥♥ 🙂

  9. jenna sanoo:

    Sun jos jonkun mielipidepostauksista mä tykkään! Osaat kirjottaa ihan hullun hyvin ja vaikka teksti olisikin kuinka pitkää niin vaan jaksaa ja jaksaa.. Sitten melkeen jo harmistun kun se loppuu 😀

    Mun mielestä on vaan niin ihanaa ja hieno asia, että jollakin oikeesti elämässä menee hyvin eikä pelkää olla näyttämättä sitä vaikka koko maailmalle! Mäkin varmasti näyttäisin jos eläisin yhtä ihanaa, onnellista ja rakkauden täytteistä elämää niinkuin sinä 🙂 Pienistä ja isoista asioista kuuluu iloita ja oon aina arvostanut ihmisiä jotka ettii asioista ne hyvät puolet eikä ja masentumaan siihen paikkaan jos kaikki ei mene kuin pitäis mennä. Itse olen pikku hiljaa tähän alkanut oppia, hiljaa hyvä tulee 😉

    Lopuks mun on pakko sanoa vielä, että mun sydän suli Tiaran kuville! ♥ Kuulen ton naurun räkätyksen melkeen jo tänne asti 😉

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihan hirmuisesti, aivan mahtavaa saada noin positiivista palautetta kirjoitustaidoista!!♥ 🙂 Se on totta että hiljaa hyvä tulee, ja se että osaa iloita pienistäkin asioista on haasteellinen taito, mutta tekee kyllä onnelliseksi! 🙂 Terveisiä iloiselta Tiaralta ja kaikkea hyvää sulle♥

  10. neiti sanoo:

    Mun mielestä onnellisuuden saa ja kuuluukin näyttää. Itsekin näyttäisin jos olisin onnellinen, en tosin ole vaan ahdistunut, masentunut, entinen koulukiusattu jne, mutta en mä tätä silti muihin pura. Ei muiden onnellisuus ole multa pois vaan osaan olla ihan iloinen muiden puolesta. Toivon, että minunkin puolesta sitten ollaan jos joskus olen onnellinen. En ole ikinä ymmärtänyt tätä suomalaisten tarvetta lytätä muut, enkä tulekaan ymmärtämään.

    Sulla on ihana blogi ja ihana perhe ja tämän lukeminen antaa mullekin toivoa, että ehkä mullakin on joskus yhtä ihana oma perhe. 🙂 Parempaan päin onneksi olen menossa.

    • Iina sanoo:

      Voiei, en tiedä mitä sanoa, muuta kuin että toivon sinulle voimia kaikkeen mitä joudut kokemaan. Sulla jos kenellä on tahtoa ja taitoa nousta ylös masennuksesta ja kiusaajien yläpuolelle, mä olen varma että sä tuut kokemaan elämässäsi vielä mittaamattoman paljon ihania, onnea ja iloa tuottavia asioita! :)♥

  11. jensku sanoo:

    <3 Ihailtava asenne sulla! Ihan oikein, peesaan koko tekstiä! En ymmärrä miksi ihmiset ovat niin yltiöpäisen negatiivisia aina, keneltä se on pois jos toinen on onnellinen? Ja sit juuri toi sun mainitsemasi "pahan onnen toivominen", tyyliin "kyllä teki erootte kun kaikki muutkin nuoret parit eroaa" tmv. Inhottava piirre ihmisissä.

  12. tanju sanoo:

    Olen yksi näistä ”hiljaisista lukijoista” ja tähän aiheeseen päätin kommentoida ensimmäistä kertaa. Seuraan blogiasi päivittäin niin kuin myös sinua Instagramissa. 🙂

    Tämä on aihe mistä kirjoitit nyt juuri niin kuin pitääkin. Pidä tämä asenteesi, sillä tulet pääsemään pitkälle, niin kuin muutkin ketkä tulee tätä ohjetta noudattamaan.

    Tämä blogi kirjaimellisesti tuo minulle onnellisuutta ja piristystä päivään, minulla ei ole vielä omia lapsia, mutta poimin paljon erittäin hyvää tietoa itselleni tulevaisuuteen. Kuvat ovat ilo silmälle lapsista, niin kuin vanhemmistakin. Sinulla on myös taito kirjoittaa luovasti ja luontevasti, ihanaa luettavaa! Iso kiitos. Löysin blogin juuri ennen Zeldan syntymää ja siitä asti ollut aktiivinen seuraaja. 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihan hurjan paljon, ihanaa että nyt kommentoit! 🙂 Ja vieläpä ihan mielettömän kauniin kommentin, mulla tuli tosi hyvä mieli sun sanoista.

      Mahtavaa kuulla että meidän höpinöiden lukeminen tuottaa onnea ja iloa, ei voisi parempaa kiitosta saadakaan. Kaikkea hyvää sulle ja toivottavasti seuraat jatkossakin!! :)♥

  13. Minsku sanoo:

    Olipas huippu hauska postaus! 😀 Pidä tuo asenne! Kyllä saa näyttää sen että on onnellinen ja pitääkin näyttää! Keltä toisen onni on pois? Ja juu mä ainakin luen mielummin jotain -oikeita asioita sisällään pitävää blogia kun blogia jossa keskustellaan kuinka kaikki menee päin helvettiä ja kuinka ne paska vaipat kerta päivään siellä vessan lattia on nurin päin! 😉

  14. Jenni sanoo:

    Ihmistet suhtautuu jotenkin kaikkeen niin vakavasti jatekee asioista tahallaan vaikeampia kuin ovatkaan. Ihmisten tulis ottaa rennosti ja elää hetkessä pienten lasten kanssa, kaikessa rauhassa kun on aikaa elellä päivä kerrallaan ei turhat paineet ja harmituksetkaan kasaannu ja toimii niin parisuhde kuin lapsen kasvatuskin

  15. Kiki sanoo:

    Just noin! Oikea asenne, ihan samaa mieltä kanssasi. Ihanaa, että olet onnellinen! 🙂
    Mä en myöskään ymmärrä miksi ei voi olla toisten puolesta onnellisia. Mun entinen ystävä mm. ei ymmärtänyt ollenkaan että me ei mieheni kanssa mm. tapella tai olla kateellisia jos toinen lähtee kavereiden kanssa muutamalle. Tämä muka ei ollut ’normaalia’ tai yritin pitää jtn ’kulissia’ yllä meidän parisuhteesta :D…? Muista viis, kunhan itse tietää että elämä hymyilee 🙂 ♥ ihana pikku perhe teillä ja vaikutatte vilpittömästi niin onnellisille :’)

    • Iina sanoo:

      Kiitos ihana! Onnellisilta vaikutatte tekin ja mä oon kans törmännyt niin moneen kertaan just tuohon että muka pidetään kulissia yllä kun ei pahemmin riidellä enkä hauku Ottoa koskaan kenellekään 😀 Sinäpä sen sanoit, vain se merkitsee että itse tietää mikä on totuus! 🙂 Kaikkea hyvää teidän perheelle♥♥

  16. Pepi sanoo:

    Ihanaa, että oot/te onnellisia, olkaa <3 Mitä sitä muiden mielipiteistä välittämään, aina on niitä jotka tykkää ja jotka ei, eikä elämästä mitään tuis muita miellyttämällä. Itse ainakin haluan lukea perusonnellisia blogeja, joissa löydetään arjesta ne kivat jutut ja on ihanaa, että oot juuri yksi heistä 🙂 Varmaan suuri osa kideblogien lukijoistakin on äitejä, niin eiköhän niitä huonosti nukuttuja öitä & vaippajuttuja löydy omasta arjesta, jos niitä haluaa märehtimällä märehtiä 😉
    ps. voi kun söpö omatoiminen laskija! 🙂

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon!♥ Ja aivan totta, niitä kyllä ihan varmasti löytyy monen arjesta aivan omasta takaa ja tarpeeksi ;D Kaikkea hyvää sinulle! Ja omatoiminen laskija lähettää ison hymyn!

  17. -IIdy- sanoo:

    Musta on tosi kurjaa että löytyy ihmisiä jotka ei voi sietää sitä kun muut on onnellisia.
    Tai ihmisiä joiden elämänasenne on tosi negatiivinen, joka asaista täytyy löytää jotain negatiivista. Oon ite törmänny tähän meidän ystävävpiirissä. Esim. jos oot menossa naimisiin hetken päästä kuulet miten sun selän takana on puhuttu sitä et miks meette naimisiin kun kumminki erootte.

    Musta on tosi hienoa et ihmiset on onnellisia ja myös näyttää sen! <3

    • Iina sanoo:

      Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa, hyvin tiivistetty! Voi kun useampi ihminen oivaltaisi miten paljon mukavampaa on iloita omastaan ja toisten onnesta kuin olla negatiivinen aina ja kaikesta! 😀

  18. Eliss sanoo:

    Oikea asenne !
    Rakastan sun blogia juuri tällaisena kuin se on, pirteänä ja hyväntuulisena.
    Älä koskaan lopeta ! 😀 <3

  19. Noora sanoo:

    Mun mielestä on kivaa, että sä pidät tän blogin positiivisena. En mä ainakaan oleta, että vaikka teillä parisuhde kukoistaa ja lapsen on ihania, niin elämä on aina ihan helvetin kivaa ja hymy pysyy naamalla 24/7, ei kai kellään inhimillisellä olennolla ole? Kuitenkin kun on nukuttanut kiukuttelevaa vauvaa tunnin verran ja vihdoin pääsee istahtamaan koneelle, niin ei välttämättä huvita lukea mitään apaattista valitusta (vaikka toki vertaistuki vauva-arjessa on aina jees), vaan jotain mistä tulee itsellekin parempi mieli. Hyvä asenne tarttuu ja mun mielestä iloisia ihmisiä tarvitaan sekä nettiin että kaduille lisää! Ei kenenkään onni ole tosiaan toisilta pois, vaan lähinnä optimistiset ihmiset on mun mielestä kanssaeläjille suorastaan voimavara.

    (sekava viesti, kirjoitin lauseen silloin ja toisen tällöin, se on tää vauva-arki tosiaan. :D)

    • Iina sanoo:

      Hahah no nimenomaan, mä oon niin samaa mieltä! 😀 Ja just se että joo kyllä muakin ärsyttää jos kakkavaippa tippuu kakkapuoli alaspäin vastapestylle matolle mutta ei se tarkoita etten olis onnellinen eikä mun myöskään tarvitse näitä pieniä vastoinkäymisiä eritellä täällä blogissa vaan siksi että meidän elämä ei vaikuttaisi kulissilta :D! Tsemppiä vauva-arkeen ja kaikkea hyvää :)♥

  20. Hipsu sanoo:

    Täytyy kyllä myöntää, että kuulun tähän onnettomien ja kateellisten kastiin. Tuo yltiöpositiivisuus ja kaiken täydellisyys antaa jotenkin epäaidon kuvan.. Voi keskittyä positiivisiin asioihin, mutta välillä pitää tietää että joku ei mee nii täydellisesti, että uskoo että tekin ootte ihmisiä.. 😀

  21. Nimetön sanoo:

    Olipa todella hyvä teksti! (: En tiennytkään, mitä olet joutunut kokemaan. Siinä teini-iän herkimmässä vaiheessa ei ole varmasti ollut helppoa seurata, kun läheinen kärsii (tai ei se nyt ikinä helppoa ole). :/ Muttä pääasia, että nyt on kaikki hyvin. Tulee aina hyvä mieli sun blogia lukiessa (:

  22. M sanoo:

    Mä olen seurustellut yli 3 vuotta poikaystäväni kanssa ja kaikille muille meidän yhteiselo näyttää lähes täydelliseltä. Aina saa kuulla kun meillä on niin ihanaa kun ei koskaan riidellä ja blaablaablaa. Mutta kun kaikki ei aina ole miltä näyttää ja mä olen tällä hetkellä todella vaikean päätöksen edessä liittyen parisuhteeseemme. Mutta vaikka ero tulisikin, niin en mä silti toisten onnea vähättelisi. Sun ja Oton parisuhde kuulostaa niin täydellisen hyvältä ja sitten joskus mäkin haluan samanlaista onnea. Kaikkea hyvää teille.<3

    • Iina sanoo:

      Voi, mä toivon teille kaikkea hyvää, toivottavasti saatte asiat selväksi ja saat kokea ihanaa rakkautta ja onnea♥ 🙂 Ja kiitos ihan hurjan paljon, kauniisti sanottu! 🙂

  23. teekuppi sanoo:

    Aina ei kyllä voi vaikuttaa itse siihen onnellisuutensa määrään.
    Jos lapsuudessaan ei ole saanut rakkautta ja tukea, niin saattaa olla vaikea löytää sitä onnea elämästään. Tietysti omien valintojen kautta voi vaikuttaa onnellisuuteensa ja tehdä itsensä onnelliseksi, mutta sitten on myös asioita, joihin ei itse yksinkertaisesti voi vaikuttaa.

    Uskon kuitenkin, että onnellisuuteensa voi pitkälti vaikuttaa itse omien valintojensa kautta.
    Kateellisiahan löytyy aina, mutta silloinkin pitäisi yrittää kääntää kateus ”voitoksi” ja koittaa olla iloinen toisen puolesta, jolloin saisi itselleensäkin jotain hyvää siitä, että voi iloita toisen puolesta.

    Ihmisten täytyisi vain oppia se, että on ihan ok olla onnellinen ja näyttää se onni. Ihana, että sinä uskallat tehdä niin. 🙂 Vaikka tämän kommentin alkupätkä saattoikin olla hiukka murjoitustyylistä, niin yritin vain tuoda esille, että vanhempien kauttahan sitä oppia tulee myös, eli jos lapsena ei ole nähnyt ”onnellista elämää”, niin silloin saattaa olla vaikea olla onnellinen, sillä on tottunut siihen ankeuteen, ja jos on kokoikänsä toiminut tietyllä ajatustavalla, niin tapaa saattaa olla hankala lähteä muuttamaan, mutta kaikki on itsestä kiinni (niitä itsestä riippuvia tekijöitä lukuunottamatta). 🙂

    • teekuppi sanoo:

      Lisään nyt vielä tähän viestiini, että mä en ite nyt koe olevani mikään kovinkaan onnellinen tällä hetkellä, mutta silti jos jollakulla toisella menee huonosti, niin koetan piristää ja hakea asioista hyviä puolia, vaikka saatankin kotona istua yksin murjottamassa, mutta silti en halua levittää negatiivisuutta ympärilleni.
      Tärkeä taito olisi osata olla onnellinen toisen puolesta. 🙂

    • Iina sanoo:

      Mä todella tiedän sen että kaikkeen ei voi vaikuttaa, en mäkään olisi toivonut mun äidille sitä kamalaa sairautta jos olisin voinut valita. Mutta kuten sanoit, omilla valinnoilla voi kuitenkin vaikuttaa siihen että jääkö murehtimaan vai tavoitteleeko onnea kaikesta huolimatta! Tätä yritin tuoda tekstissäkin esille, mutta se ei ehkä sieltä tullut tarpeeksi hyvin :/

      Se on totta että on tärkeää osata onnellinen myös muiden puolesta, helpottaa elämää kun lakkaa katkeroitumasta ja alkaa iloita toisten hyvistä tapahtumista omiensa lisäksi :)! Mä toivon sulle kaikkea hyvää ja mukavaa syksyä! :)♥ Kiitos vielä kommentistasi!

  24. Jonna sanoo:

    Hyvä teksti! Mie ainakin oon onnellinen ja salaa vähän tietenkin kateellinen teidän elämälle juurikin tuon onneölisuuden takia ja miusta on ihanaa vielä lukea siitä!! 🙂 blogisi on uust ihanan piristävä ja inspiroiva kuten sanoitkin!! 🙂

  25. Anne sanoo:

    Iina rakas, ihana postaus ! Olkaa onnellisia niin paljon kuin voitte, eläkää tätä päivää ja rakastakaa toisianne ja lapsianne, Minä rakasta teitä ! <3 Äiti

  26. Tiina sanoo:

    Haha kylläpä hymyilytti tuo sateenkaarien paskominen! 😀

    Sun äiti on ollu onnekas ku sillä on ollut tommonen tytär sillon kun se on apua tarvinut. 🙂

    • Iina sanoo:

      Hahah se on hassusti sanottu :D! Ja mä oon onnekas kun sain pitää äidin vaikka sen henki oli hiuskarvan varassa, ja tekisin kyllä kaiken uudelleen äidin vuoksi♥

  27. tiks sanoo:

    Se on surullista, miten nykymaailmassa lähes täytyy olla elämässä jotain pielessä. Tuntuu, että joskus ongelmilla kilpaillaan. Jos taas on aidosti onnellinen, on se valhetta ja melkeempä ylimielistä muiden panettelua. Suomalaisen elämä täytyy olla täynnä alamäkiä, ehkä niitä ylämäkiäkin saa joskus olla, kunhan sitä seuraa kahta kauheampi alamäki. Parisuhteiden täytyy olla riitaisia ja eron partaalla täytyy käydä vähän väliä ollakseen todella parisuhteessa. Eihän se mikään parisuhde ole jos ei riitele, silloin ei uskalleta näyttää tunteita toiselle ja padotaan sitä vihaa sisään päin.

    Olemme molemmat mieheni kanssa rauhallisia emmekä mitenkää räiskyvän temperamenttisiä. Me emme riitele, on meillä erimielisyyksiä, mutta niistä keskustellaan rauhallisesti ja ainakin tähän asti olemme päässeet aina yhteisymmärrykseen. Emme ikinä pääse siihen pisteeseen, että toiselle pitäisi korottaa ääntä tai tiuskia, vaikka tietenkin niitä huonompiakin päiviä on, mutta silloin sanotaan jo heti ensimmäiseksi, ettei tänään ole paras mahdollinen päivä ja anteeksi jos kiukuttelen. Keskustelu on meille tärkeää. Jokainen pari tavallaan. Toiset taas tarvitsevat sitä, että saavat ns päästää höyryjä säännöllisesti huutamalla toiselle ja mikäs siinä, jos se molemmille käy ja homma toimii. En itse koe millään tavalla patoavani tunteitani vaikka ei tee yhtään mieli riidellä. Ja onneksi olemme molemmat onnellisia juuri näin. Silti olen aivan liian usein kuullut kauhisteluja siitä, miten ei kukaan voi olla riitelemättä ja jos ei riitele, niin se tietää aina eroa ajan kuluessa. Miksi ihmeessä?

  28. Tiu sanoo:

    Tosi hyvä postaus, aivan totta joka sana! 🙂 Ootte ihania koko perhe, kaikkea hyvää teille jatkossakin!

  29. Carly sanoo:

    Voi ei, mäkin olen just tänään jutellut mun ystävän kanssa, kuinka inhottava piirre joissain ihmisissä on, että ei osata olla onnellisia toisten puolesta. Valmistuin ylioppilaaksi tänä kesänä ja heti sen jälkeen lähdin ulkomaille vähäksi aikaa. Täällä olen huomannut, kuinka paljon onnellisempi ja iloisempi olen itse koko ajan. Täällä vastaantulijat tervehtii, tai vähintään hymyilee. Olen täällä lyhyen ajan asuttuani tajunnut, että Suomessa masentaa ihmisten yleinen asenne. Suurin haaste suomalaisille on oikeasti nähdä asioiden positiiviset puolet ja vain olla onnellinen. Pahinta on se, että ne, jotka osaavat nauttia onnestaan, yritetään polkea maan rakoon.

    Ootte just sellainen perhe, jollaisen itse unelmoin joskus saavani. Ootte aivan mahtavat vanhemmat teidän suloisille tytöille!

    Ehkä vielä jonain päivänä jopa niihin negatiivisimpiin ihmisiin saadaan tarttumaan edes pieni ripaus sun positiivisuutta. Keep going! Täällä ainakin yksi, jolle saat aina hymyn huulille sun postauksilla! 🙂

    • Iina sanoo:

      Oi että miten kiva että olet päässyt ulkomaille! Se on niin totta mitä sanoit että ulkomailla yleinen ilmapiirikin on nin hurjan paljon parempi ja itsensä on helpompaa tuntea onnelliseksi 🙂

      Kiitos ihan mielettömän paljon sun kauniista sanoista ja kaikkea hyvää sulle!♥ Mä olen varma että sä tuut saavuttamaan sun kaikki unelmat ja enemmänkin tolla asenteella! 🙂

  30. Nimetön sanoo:

    Eikä pelkästään suomalaiset oo näitä onnettomia, tuntuu olevan ihan ”muodissa” se onnettomuus ja elämästä valittaminen vähän muuallakin…

    Mutta sulla on ihana asenne tähän elämään! (: Ja että kun Tiara on taas niiiiin söpö. <3

    • Iina sanoo:

      Aijaa, no mä en oo vähään aikaan käynyt muualla kuin Suomessa niin en tiedä muista, mutta inhottavaa jos valittaminen on tullut muotiin muuallakin 🙁

      Kiitoksia paljon ja söpöliiniTiaralta terkkuja!♥

  31. Nimetön sanoo:

    mua naurattaa tää postaus 😀 mä iina tykkään susta ja sun blogista, mut kyllä säkin välillä tartut ihan epäolennaisiin asioihin ja nyt oli sitten pakko tehdä postaus meistä onnettomista suomalaisista jotka ei usko että voi olla aidosti onnellinen.
    mä en ole missään vaiheessa sanonut ettenkö hetkeäkään uskoisi teidän elämän olevan ihanaa ja onnellista tällä hetkellä, mutta aina naurattaa kun postaus postaukselta ja tilanne tilanteelta sä olet aina tyytyväisin ja onnellisin siihen tilanteeseen/asiaan, mutta jos asia tai tilanne muuttuu niin sitten se onkin yht’äkkiä se ”ittseasiassa parempi” ja kaikki asiat menee täydellisesti eikä mikään mene pieleen 🙂 jos sulla on tiedossa vaikka että ruuaksi on makkarakeittoa niin sanoisit että ”ihanaa, juuri sitä mä toivoin tänään”, mutta saatkin myöhemmin tietää sen olevan kaalilaatikkoa niin tokaiset että, ”itseasiassa näin onkin parempi, sillä mä rakastan kaalilaatikkoa” 🙂 ja on hienoa että on positiivinen mutta sekin voi mennä yli jos ei osaa myöntää itselleen niitä huonompiakin asioita. mut jatka silti blogia sillä linjalla kun olet jatkanut, enkä tarkoittanut että te kyllästyisitte suhteeseenne jos ette ikinä riitele jos joku toinen on niin tehnyt 😀
    <3

    • Nimetön sanoo:

      Samaa mieltä! Ja musta on lähinnä huvittavaa, kun seuraa teitä bloggareita miten vedätte herneitä sieraimiin moisista ruikuttajista ja niitte kommenteista ja sitte kirjotatte hirveet räyhäyspostaukset niille takasi!? Paljon tyylikkäämpää olis kun antasitte vaan olla ja jättäsitte ne kateelliset ihmiset omaan arvoonsa!!!
      Mä tykkään tästä blogista ja aijon sitä lukea jatkossakin! :))

    • Iina sanoo:

      Musta taas tuntuu että tää postaus osui nimenomaan asian ytimeen eikä ollut epäolennainen, ainakin jos kommenttien määrää ja ihmisissä heränneitä ajatuksia katsoo 😀 Lisäksi on tosi omanapaista kuvitella että tekisin postauksen vain yhden kommentin perusteella, kuten sanoin näitä tulee aina ja kaikkiin mun parisuhde-tai muihin tälläisiin postauksiin ja mä oon jo pidempään pyöritellyt aihetta mielessäni. Mun mielestä sun kommentti oli tosi alentavaan sävyyn kirjoitettu! :S

      Se että en blogissani valita huonoista asioista ei tarkoita että en myöntäisi niitä itselleni, tää blogi on kuitenkin vain pintaraapaisu meidän elämästä 🙂 ja alemmalle nimettömälle sen verran että jos tästä asiallisesta mielipidekirjoituksesta saat väännettyä räyhäyspostauksen mielessäsi niiin onnittelut maksimaalisesta negatiivisuudesta :D!

  32. Pilvi sanoo:

    Hyvä postaus, oon sun kanssa ihan samoilla linjoilla! Mun mielestäni omaa onnea saa ja pitää jakaa, ja mut itseni ainakin toisen onni saa ennemmin onnelliseksi kun katkeraksi. Silti tätä surullista ilmiotä näkee valitettavan paljon ja erityisesti sen huomaa täällä netin ihmeellisessä maailmassa. Ilmeisesti toisten onni on sitten hirveesti joltain muulta pois..

  33. Se on todella jännä juttu, kuinka oikeasti näillä ruudun takana lukevilla, luultavasti oma elämä täysin viturallaan, olevilla ihmisillä ei oikeasti ole mitään muuta tekemistä kuin katkeroituneena kommentoida ajatuksella aiheuttaa pahaa mieltä.

    Mä olen itse monesti saanut kuulla siitä kuinka mun elämässä täytyy olla joku tosi pahasti pielessä koska olen olevinani täydellinen äiti. Koska palauduin raskaudesta nopeasti, yksinhuoltajuudesta huolimatta on ”varaa” ostaa mm. PO.Pin vaatteita, imetän edelleen, teen itse ruuat lapselle jne.. Kyllä mullakin on vaikeeta, elämä on yksin rankkaa, mutta tarkoittaako se sitä, että kaiken pitäisi olla suoraan sanottuna päin persettä? Ilmeisesti, kun niin oletetaan.

    Sanonpahan vaan, että jätä omaan arvoosi nuo. Ihana teksti, kuten se aijempikin. Olkaa niin onnellisia kuin huvittaa välittämättä siitä mitä muut sanoo. Ne ihmiset jotka osaavat olla onnellisia toisten puolesta ovat niitä kaikkein onnellisimpia. Minun mielestäni. 🙂 Teillä on ihanat lapset, ihana koti, sulla ihana blogi ja kaikki tuntuu olevan päällisin puolin hyvin, kuten varmasti muutenkin. Nauttikaa onnestanne, älä välitä muiden tylyistä kommenteista 🙂 <3

    • Iina sanoo:

      En voi muuta kuin ihailla sua, wau! Sä kuulostat ihan mahtavalta tyypiltä, tai no näin oon ajatellut jo pidempään sun kommentteja lukiessani ;D Sulla on tismalleen oikea asenne ja selviät ihan mistä tahansa voittajana, mahtavaa! 🙂

      Kiitos ihan hirveen paljon sun mahtikommentista, tuli kyllä superhyvä mieli♥ Ja oon tismalleen samaa mieltä että ne jotka osaavat iloita toisten onnesta osaavat iloita myös omastaan ja kokea oikean onnen! 🙂 nauti säkin kaikesta ihanasta mitä olet elämääsi saanut, kaikkea hyvää!♥

  34. nea sanoo:

    Se on just näin !! Meillä on 3kk vanha tyttövauva ja hän ei ole täysin terve. Ja tottakai sairaankin lapsen kanssa on niitä hyviä päiviä ja huonoja päiviä !

    JA mä en käsitä,että ihmisten mielestä meidän pitäis kulkea nokka maassa ja olla masentuneita ja vihaisia maailmalle. Me ei ihmisten mukaan saada olla onnellisia,iloisia ja huumori ei saa kukkia. Koska eihän teillä silloin voi olla sairasta lasta.

    Mun mielestä on ihan pepusta,että ei saa tässä maailmassa (lue suomessa) olla onnellinen,vaikka olisikin asioita mitkä ei ole niin hyvin, Me ollaan jaksettu tää aika menemällä siitä huumorilla läpi.

    Ja ei nää ihmiset oo kattomassa kotona miten meillä menee. Meistä ei vaan nää sitä,että meillä on sairauspohjalla. Me iloitaan ja rakastetaan ja söpöillään. ÄH tää oli niin hyvä teksti Iina <3 Keep it up oot ihana <3 HALIT !!

    • Iina sanoo:

      Sä taisit kommentoida myös Facebookissa! Mä sanon samat kuin siellä, kaikkea hyvää ja parempia vointeja tytölle♥ Olet ihailtavan rohkea ja hieno ihminen 🙂 Kiitos♥

  35. Nimetön sanoo:

    ja mun mielestä olis tosi kiva jos siitä pottailusta vois kertoa? 🙂 tai kun aikasemmin sanoit, ettet jaa niin henk.koht asiaa tänne, niin mietin vaan että mikä siitä tekee niin henkilökohtasta? vai onko kyse vaikka siitä ettei se ole ollut kuin ruusuilla tanssimista? koska eihän sun herranjestas tarvitsis esitellä mitään tiaran pottakuvia tms, mutta kun meillä on nuo asiat menossa niin olis kiva saada tietää että mitä keinoja siellä on käytetty niin että on saatu asia onnistumaan.. kiristys, lahjonta, uhkailu? :—D ei vaan, mutta äskenkin meijän taapero ei olis menny potallu kunnes äiti sanoi; ”mennäänkö potalle, saat karkin heti kun tulee pottaan pissa” niin eiköhän naurettu ja menty heti potalle. 😀 kaikki muut asiat (tutti pois, nukahtaminen itsekseen omaan sänkyyn, mitä näitä nyt on..) on ollu ihan iisibiisi mut tää potalle opettaminen on varmaan kaikista haastavinta tähän asti :Dminun mielestäni siis. ja kesällä sen pitäs olla suht helppoa vielä. hahha 😀 ja tietysti mä voisin googletella tuota asiaa mut on aina kivempi lukea näist asioista lemppariblogista/blogeista kun pystyy samaistumaan paremmin.

    • Iina sanoo:

      Ja taas :DD Heti kun en kerro jostain niin sitten ajatellaan että se on asia joka ei onnistu meillä… 😀 Mä sanoin että en kerro pottailusta/lasten vessajutuista koska en halua jakaa omiakaan vessa-asioitani yli 150 000 kuukausikävijän kanssa, haluaisitko sinä jakaa omasi? Mun mielestä niin potalla käynti kuin vaipat ja vessanpyttyasiointikin kuuluvat kaikki niihin omiin henkilökohtaisiin asioihin jotka eivät kuulu tuhansille tuntemattomille.

      Mä ymmärrän että toisen äidin mielestä niistä olisi kiva lukea ja kiitän mielenkiinnosta mun blogia kohtaan, mutta siihen mä yksinkertaisesti vedän rajan. Jotkut eivät edes laita lastensa kuvia nettiin, mä jaan paljon kyllä mutta vessajutut pysyköön ihan perheen keskeisinä :).

  36. Saara sanoo:

    Ehkä nuo ihmisten kommentit johtuu sellaisesta tietynlaisesta lähdekritiikittömyydestä. Siis ei ymmärretä eroa näiden hyvän mielen blogien ja sellaisten arkirealististen perheblogien välillä. Kyllä itsekin kahden lapsen äitinä tiedän, ettei päivät ole ikinä pelkkää juhlaa täällä arkitouhuissa niiden väärinpäin lentelevien kakkavaippojen kanssa, ja että tässä blogissa idea on ihan eri kuin tilittää niistä. Jokaisen elämään mahtuu sekä onnea että pienempiä tai isompia haasteita/vastoinkäymisiä, luulisi että ihmiset kateuksiensa keskellä sen ymmärtää ja että eri ihmiset haluaa kirjottaa eri asioista!

    On kiva, että tällaisia hyvän mielen blogeja on, vaikka itse tykkään myös saada blogeista vertaistukea erilaisiin lapsiperheissä tuttuihin tilanteisiin, kuten yövalvomisiin, lasten uhmailuihin ja oman pinnan kiristymisiin jne. Ehkä joskus voisi olla täältäkin kiva lukea jostain, mikä ei aina olekaan mennyt itselle parhaimmalla mahdollisella tavalla, tai jos jotain ei niin hattarafiiliksiäkin tulee, voisihan se tuoda vähän inhimillisyyttä tähänkin blogiin. Mutta ihana elämänvaihe teillä menossa, kyllä siitä saa ja pitää olla onnellinen, eikä valittaa turhista vaikka se sellainen suomalaisten perisynti vähän onkin!

    • Iina sanoo:

      Totta puhut! Musta on vaan se varsinkin hassua että monelta joka itse on jo vanhempi tuntuu puuttuvan se lähdekritiikin taito, miten he sitten osaavat opettaa sitä lapsilleenkaan? 😀

      Ja mä ymmärrän kyllä sen että niille vertaistukiblogeillekin on oma lukijakuntansa, aina on kiva saada vertaistukea niin tietää ettei ole yksin :)! Mutta tosiaan ihan sellaista en omastani osaa enkä haluakaan tehdä. Ehkä kyse on myös siitä että mä oikeasti olen yltiöpositiivinen ihminen, ihan rehellisesti sanottuna mä pelkäsin tuota parisuhdepostausta kirjoittaessani että joku tulee ilkkumaan että meillä menee huonosti kun kirjoitin että väsykiukuttelu on lisääntynyt ja yhteinen aika vähentynyt,se postaus oli suorastaan negatiivinen kun pohdin itsekseni 😀 Ja sitten ihmiset takertuivatkin ällösöpöyteen. Mene ja tiedä, välillä tuntuu että on helpompaa kirjoittaa vaan sitä pinnallista huttua ja hattaraa niin ei tule kellekään paha mieli eikä vahingossakaan herää yhtään ajatusta, haha!

      Kaikkea hyvää sinulle ja kiitos kivasta ja ajatuksia herättävästä kommentista! 🙂

  37. emiliaa sanoo:

    Repesin tuolle sateenkaarien paskomiselle :D. Kyllähän onnellinenkin parisuhde voi kestää! 😀 Mun mummo ja vaari on ollu ens vuonna 50 vuotta naimisissa, vieläkin hempeilevät paljon :). Toivottavasti meilläkin samanlaista vielä noin monen vuoden päästä ja teillä tottakai. Kaikkea hyvää sinne <3

    T: Onnellisesti yhdessä 7v, naimisissa 4v, esikoinen 3v ja kaksoset 7kk

    • Iina sanoo:

      No sama täällä, mulla on mummu ja pappa olleet 53 vuotta naimisissa ja edelleen pussaavat ja halaavat ja kaikkea ihan jatkuvasti! 😀 Mä toivon myös teille ja meille samanlaista onnea kuin omilla mummoilla ja papoilla♥ 🙂 Kaikkea hyvää teidän perheelle!

  38. Susu sanoo:

    Pakko kommentoida että mahtavaa tekstiä!<3

  39. Nimetön sanoo:

    Oon kyllä suurimmaks osaks samaa mieltä ja itekki yritän toteuttaa tota asennetta elämässäni. Välillä se vaatii tietosia ponnisteluja mut yleensä tulee luonnostaan 🙂

    Mutta toi omien valintojen korostaminen vähän ärsyttää sillä elämässä kaikkea ei tosiaan saa itse valita. Miedompana esimerkkinä se, että meillä on yritetty toista lasta kohta vuosi ja mun haaveilema lyhyt ikäero jää vaan haaveeksi. Synkimpinä hetkinä sitä jopa miettii että oonko niin huono äiti tolle ensimmäiselle lapsoselle ettei mulle toista suoda. Mutta sitten se rankempi esimerkki joka pistää omat murheetkin perspektiiviin. Tuttavaperheen esikoinen on vakavasti sairas ja rankasta lääkityksestä huolimatta kärsii kovista kivuista. Hän jopa pyytää lähes päivittäin vanhempiaan tappamaan hänet jotta kivut loppuisivat. Takana heillä on rankka vuosi sairaalassa josta 3kk teholla jonne pikkusisarus ei saanut tulla lainkaan eli toinen vanhempi oli sairaalassa henkihievereissä olevan lapsen kanssa ja toinen kotona kuopuksen kanssa. Toinen vanhemmista joutui irtisanoutumaan työstään hoitaakseen sairasta lasta ja talous on huonossa jamassa. En suoraan sanottuna ymmärrä kuinka he jaksavat. Tai no on heillä molemmilla ymmärrettävästi jonkin asteista masennusta havaittavissa. Yritän tietenkin auttaa heitä parhaani mukaan ottamalla kuopusta hoitoon ja käymällä kaupassa heidän puolestaan. Ostan perheen kaikki lastenvaatteet sillä se on minulle mieluisaa mutta perheen äidillä ei riitä energia mihinkään ”ylimääräiseen”. Toivottavasti tämä auttaisi sinua ymmärtämään että elämässä ei aina voi valita onnellisuutta ja on tilanteita missä hyviin hetkiin keskittyminenkään ei auta sillä niitä ei tällä esikoisella ole ollenkaan.

    • Iina sanoo:

      Mun äidillä oli aivoinfarkti ja keuhkoveritulppa jotka aiheutuivat verisuonitulehduksesta jonka hoitoon käytetty kortisoni vaikutti niin että äidin molemmat lonkkanivelet menivät kuolioon ja hän joutui odottamaan molempien lonkkien leikkauksia todella pitkään liikuntakyvyttömänä sängyssä kärsien masennuksesta. Mä hoidin äitiä, mitään apua ei herunut kunnalta ei mulle eikä äidille pyynnöistä huolimatta. Infarktin aikaan mä olin 14-vuotias. Aivoinfarktin johdosta äitini on nykyään työkyvyttömyyseläkkeellä. (tässä tää näin tiivistettynä). Äitini käytännössä makasi 3 vuotta sängyssä, jatkuvissa järkyttävissä kivuissa, osan täysin toimintakyvyttömänä, osan ajasta pystyi olemaan melkein normaalistikin. Vielä nykyäänkin infarkti vaikuttaa eikä äiti voi käydä töissä. Kuolema kävi lähellä kahteen otteeseen, ensin infarktin ja keuhkoembolian vuoksi, toisen kerran kun lonkkaleikkauksessa tuli komplikaatioita ja äitini joutui olemaan sairaalassa lähes kaksi kuukautta. Yksinhuoltajan ainoana lapsena olin aika yksin tuossa tilanteessa vaikka toki mulla sukulaisia löytyy. Otolta taas on kuollut äiti kun hän oli 18v ja hän on läpikäynyt todella rankkoja vaiheita elämässään sen jälkeen. Mutta tässä me molemmat porskutetaan onnellisina, kaikista rankoista kokemuksista huolimatta. Tarkoitukseni ei ole olla kylmä tai väittää että elämä olisi helppoa ja onnellista aina kun niin vain haluaa, se mitä halusin tekstillä sanoa oli että sieltä murheistakin voi nousta ja saada itselleen onnen.

      Mun tekstin ”paasaus” osuus oli suunnattu lähinnä niille jotka tulevat kommentoimaan noita typeriä kommentteja, varmasti ihan perusnormaalin hyvää elämää eläville ihmisille jotka eivät osaa arvostaa sitä mitä heillä on vaan kadehtivat toisia ja epäilevät toisten onnea. Siksi musta tuntuu jotenkin tosi pahalta että mua tullaan ”herättämään” kertomalla todella rankoista kokemuksista syyttävä sormi ojossa.

      Mä toivon kaikkea hyvää tulevaisuuteen sekä teidän että tuttavienne perheelle ja paljon jaksamista rankkaan ja kauheaan elämänvaiheeseen.

  40. PikkuMy sanoo:

    Minusta sä olet juuri oikeassa että kaikki määrää itse onnensa ja päättävät ovatko onnellisia 🙂 itse olen sua reilu 10v vanhempi ja aika kovia kokenut lapsuudessa… Kaikki on jättänyt jälkensä ja mä voisin elää ”en mä voi olla onnellinen koska mulla on ollut ns huono lapsuus” MUTTA mä valitsen näkemään asiat toisella tavalla, mun lapsuus on antanut mulle vahvuuksia, olen oppinut elämästä paljon enemmän kuin moni muu. Tänä päivänä elän onnellista elämää ja harjoittelen joka päivä näkemään kaikessa sen hyvän puolen. Kirjoitan joka ilta kolme positiivista asiaa ylös ja lopetan päivän aina ajattelemalla positiivisesti. En sano että mulla olisi vaan positiivisia ajatuksia vaan teen parhaani vaalimalla niitä. Toinen asia mikä on minusta tärkeä on tunteet ja niiden hyväksyminen. Jos olen surullinen niin saan niin myös olla. Minusta vaan pitää miettiä että mitä suree, mitä vihaa ja mihin laittaa energiansa. Esim kun lukee jonkun positiivisesta asenteesta ja elämästä ja tuntee kateutta/ärsytystä jne kannattee minun mielestä miettiä itse että MIKSI? Ja sitten että mihin laittaa oman energiansa. Jos mä tunnen jotakin kohtaa negatiivisia tunteita niin mietin tarkoin mitä minun kannattaa tehdä. Itse olen päättänyt että jos joku blogi kirjoitus ärsyttää niin silloin en ainakaan kommentoi vaan jään itsekseni miettimään mikä minua nyt ärsyttää? Koska jos esim toisen onni ärsyttää niin sehän kertoo enemmän minusta kuin siitä toisesta 😉
    Kaikille tätä blogia lukeville sanon että miettikää oikein kunnolla niitä omia tunteita jotka Iinan kirjoitukset teissä herättää 🙂
    Iina on viisas nuori nainen joka on oivaltanut jo paljon elämästä!

    • Iina sanoo:

      Sä olet viisas nainen, ja ihailen sua todella paljon! Mahtavaa tekstiä, miksei sulla ole omaa blogia! 🙂

      Kiitos ihan mielettömän paljon, mä oon samaa mieltä sun kanssa kaikesta ja äärettömän kiitollinen sun kauniista sanoista♥ Upeaa että sä oot oppinut rankasta lapsuudesta huolimatta näkemään elämän kauneuden ja onnen jokapäiväisessä arjessakin 🙂 Aurinkoista syksyn alkua!

      • PikkuMy sanoo:

        Onhan mulla nykyään blogi eveliinat.blogspot.com 🙂 Ihan alkutekijöillä ollaan. Yritetään siellä olla ystäväni kanssa ”viisaita” 😀
        Kiitos sinulle kauniista sanoista!! Ja minkä työn olet tehnyt kun kaikkiin kommentteihin olet vastannut.

  41. aanni sanoo:

    tää oli niiin hemmetin hyvä teksti ettei toista!!! muaki ärsyttää monien suomalaisten pessimistisyys. ite oon kans suht. positiivinen ihminen ja monet tuntuu kuvittelevan etten tajua elämää tai elän jossain pilvilinnoissa. lisäks kuulee kuinka positiivisista ihmisistä sanotaan että ”voi v***u ei kaikki voi aina olla niin ihanaa”. nykyään tuntuu ettei sais näyttää ja kertoa sitä, jos on onnellinen, koska kaikki pitää sitä kauheena leijumisena, esittämisenä tms. musta tuntuu et suurin ongelma suomalaisilla täs on KATEUS. monet ei vaan osaa olla onnellisia toisten puolesta ja muiden onni vaan ketuttaa.. surullistahan se on :/

    mut sun blogista on tullut mun lemppariblogi just sen takia, että tästä oikein paistaa sun ja teidän perheen onni, elämänilo ja positiivisuus ja tulee itellekki hyvä mieli, kun tätä lukee. ei musta ainakaan tunnu, että yrität antaa teidän elämästä jotenki täydellistä kuvaa tai muuntelisit totuutta, osaat vaan keskittyä positiivisiin asioihin, mikä on mun mielestä yksi hienoimmista taidoista mitä on!
    pysytään positiivisina ja vaikka sitte niitä ”sateenkaaria paskovina”, vaikka toisia kuinka häiritsisi!! 😉

    • Iina sanoo:

      Mä niin samaistun sun kommenttin, wautsi! Ollaan tismalleen samalla aaltopituudella :D! Kiitos sulle sun kauniista sanoista ja ihanaa että olet oivaltanut sen mitä ajan teksteilläni takaa! Nimenomaan tarkoitus ei ole leijua ja muunnella totuutta vaan nähdä ne hyvät asiat mitä mulla on elämässä! 🙂 Kaikkea hyvää sulle ja toivottavasti saat ”paskoa sateenkaaria” loppuelämäsi! 😀 ahaha!

  42. Annika sanoo:

    Ihan mahtava postaus, olen pitkälti ihan samaa mieltä kanssasi! Onnea ei voi aina valita, kuten joku kirjoittikin aiemmin tuttavaperheen sairaasta lapsesta, mutta voihan sitä kohti ainakin pyrkiä — ja vähintäänkin olla valittamatta muiden onnesta. Mun mielestäni on kurjaa, että vaikeuksia pidetään jonain meriitteinä ja ihailtavina asioina (niistä selviäminen on joo ihailtavaa, mutta itse hankaluuksia romantisoidaan usein etenkin mediassa), kun taas onnelliset ihmiset kuulemma vain kaunistelevat tai teeskentelevät. Mä luen tätä blogia juurikin aidon ja ihanan positiivisen asenteen takia, joka huokuu joka postauksesta. Ihanaa, että ootte noin onnellisia ja myös uskallatte näyttää sen! (:

    Ja Tiara on muuten ihan mielettömän suloinen noissa kuvissa (–:

    • Iina sanoo:

      Sä oot fiksu tyyppi, mä oon tismalleen samaa mieltä sun kanssa. Nimenomaan onnellisuutta kohti voi aina pyrkiä oli tilanne mikä hyvänsä! Ja juuri tuo mitä sanoit kurjuuden romantisoinnista ja onnen käsittämisestä teeskentelynä – niin ärsyttävää!! Kiitos mahtavasta kommentista ja kaikkea hyvää sulle♥ Saa tulla useamminkin kommentoimaan noin oivaltavia juttuja (tai ihan mitä vaan)! 🙂

  43. Anna sanoo:

    Ymmärrän, jos et halua vastata raha-asioita koskevaan kysymykseen, mutta kysynpä nyt kuitenkin!
    Vaikuttaako blogista saatavat tulot kotihoidon tukeen? Ei ole tietenkään pakko kertoa omakohtaista ’kokemusta’, mutta osaisitko sanoa yleismaailmallisesti, että vaikuttavatko tämänkaltaiset blogipalkat/-palkkiot Kelan tukiin tai juuri tähän nimenomaiseen kotihoidon tukeen? Haaveenani olisi saada blogista ihan ’palkkatyö’, mutta en millään jaksaisi sitä Kelan paperisotaa… Joten onko blogista saatava palkka ihan virallista työpalkkaa tai voiko summat ylipäätään olla niin suuria, että niistä tarvitsee ilmoittaa Kelaan? Ja jos bloggaan työkseni, niin enkö ole enää kotiäiti ja näin ollen oikeutettu kotihoidon tukeen? Suurkiitos jos osaat auttaa!

  44. anni sanoo:

    Sulle tulee niin mielettömästi kommentteja, ettei niitä millään jaksa lukea kaikkia (miten ihmeessä itse jaksat??), joten joku saattoi tämän sanoakin: mä uskon, että suomalaiset on vaan niin saakelin KATEELLISTA kansaa, ettei toisten puolesta vaan osata iloita! Ja se on todella surullista. Ja vielä surullisempaa on se, ettei sitä kateutta pystytä pitämään omana tietona, kun netti mahdollistaa anonymiteetin! Eihän tällaista ongelmaa varmaan ”tosielämässä” ole, eli ei kukaan varmaan päin toisen naamaa toisen onnesta valita!

    Oli miten oli, todellakin ymmärrän sun blogin ”idean”, se on hyvän mielen -blogi! Eikä sen todellakaan ole tarve muuttua. Kirjoitat hyvin, ja on mukava lukea vaihteeksi iloisista ja onnellisista asioista! Kyllä maailmassa riittää niitä surullisia ja onnettomia tarinoita ja ikävä kyllä niitä paskan puhujia, jotka sattuu kyllä aina olemaan anonyymejä, jännä juttu..!!

    • Iina sanoo:

      Haha kyllähän näitä kieltämättä paljon tulee, mutta mun mielestä se on vain ihanaa! 🙂 Välillä tietysti menee tosi kauan vastailuun kuten nyt tämän postauksen kohdalla, mutta olen iloinen kaikista kommenteista! 🙂

      Mä oon huomannut saman jutun että negatiiviset kommentoijat ovat lähestulkoon aina nimettömiä tai sitten keksineet itselleen jonkun nimimerkin joka on tyyppiä spurdospärde 😀 Kiitos ihan hirmuisen paljon, ihanaa että tykkäät mun blogin ideasta 🙂 Ja kaikkea hyvää sulle♥♥

  45. Laura sanoo:

    Haluan vaan sanoo, oot ihana! 🙂 Ja kirjotat tosi hyvin! Kaikkea hyvää teille <3

  46. kaneliiiin sanoo:

    Mulla on varmaan hormonit sekaisin mutta itku pääsi! 😀 Me ollaan miehen kanssa puhuttu perheen perustamisesta, mutta jostain syystä mua on viime vuoden aikana alkanut ahdistaa ja pelottaa. Asiaa mietittyäni tajusin syyksi (välillisesti) useat blogit ja keskustelupalstat. Niissä kun kilpaa hehkutetaan kuinka kelläkin on rankkaa ja millaista helvettiä lapsiperhe-elämä on. Voittaja on se, jolla on paskinta ja kuka kantaa kirkkainta marttyyrikruunua uhrautumisineen. Jotenkin sitä on alkanut uskoa, että hirveää tulee olemaan ja parisuhde kaatuu jne.
    Sitten on nää blogit kuten sun, ja ihmiset kuten sinä, ketkä uskaltaa näyttää onnensa ja on aidosti tyytyväisiä elämäänsä. Olen itse saanut aika paljon kakkaa niskaan siitä, että olen liian onnellinen ja positiivinen jne. Vaatii nykyään rohkeutta näyttää ne puolet itsestään, ja rohkea sä oletkin! Surullista miten Suomi ja suomalaiset ollaan menty tähän jamaan.. Tsemppiä teille sinne ja kiitos taas muistutuksesta siitä, että perhe-elämäkin voi olla kivaa :DD

    • Iina sanoo:

      Hei sä vaikutat ihanalta tyypiltä! Mieletön kommentti ja kiitos ihan hurjan paljon♥♥ 🙂 Kyllä se perhe-elämä voi olla ihanaa ja kivaa kun ottaa rennosti eikä murehdi turhia! 🙂 Kaikkea hyvää teillekin ja toivottavasti pysyt lukijana jatkossakin!

  47. Petra sanoo:

    Ihan mahtava teksti, monen pitäisi oppia sulta tota ihanaa positiivista asennetta, myös mun.
    Itse olen just semmonen, että jos muutama pikku asia menee päin peetä, tuntuu, että koko hemmetin maailma romahtaa niskaan sillä sekunnilla. No eipä ole vielä tähän päivään mennessä romahtannut ja totaalisesta lokastakin noustu ylös.
    Susta saa just semmosen kuvan, että et jää surkuttelemaan pikku asioita ja vaikka ois jotain suurempaakin, et valita siitä koko kansalle, vaan varmaan niille läheisimmille, joilta saa oikeesti sitä konkreettista (olikohan oikea sana tähän…) tukea.
    Oot varmasti ihan mahtava (tuleva)vaimo, äiti ja ystävä. Läheisesi saa olla kiitollisia tuommosesta persoonasta!

    • Iina sanoo:

      Kiitos ihan mielettömän paljon!!♥ Ihana kommentti ja mulle tuli superhyvä mieli sun sanoista 🙂 Ihanaa että osaat nauraa itsellesi, se kertoo siitä ettet ole mikään peruspessimisti suomalainen ;D Kyllä mäkin murehdin ja stressaan mutta en jaksa sellaista kauaa, aika äkkiä alan aina miettimään miten sieltä suosta pääsee ylös ;D Se kannattaa! Kiitos vielä hurjan paljon ja kaikkea hyvää sulle♥

  48. tillin sanoo:

    Missä ne kateellisten kommentit on? Vai siis etkö julkaissut niitä ollenkaan?
    Kun siis se alkuperäinen tekstihän sisälsi paljon enenmmän niitä positiivisia ”ihanaa, olen onnellinen puolestanne” kommentteja, kuin kateellisten negatiivisia kommentteja. Vai jäikö mulla jotain lukematta? Yksi sateenkaarien paskomisviesti nyt ei vastaa ihan tätä ”kateellista suomalaista kansaa, joka ei osaa iloita muiden puolesta”. Häh, täällähän on varmasti enemmän niitä ei-kateellisia?

    • jjonna sanoo:

      Minäkään en huomannut kuin muutaman vaan, mutta varmasti nekin kiukuttaa sua hirveästi. Mää en millää pahalla tarkota nyt mitää vaan ihan sua kannustaakseni, elä takerru negatiivisiin kommentteihin ollenkaan, sulla on enemmän ihailioita entä vihaajia! Saat myös negatiivista palautetta tällä että kirjotat ison postauksen aiheesta. Oot ainut bloggaaja ketä seuraan, koska sun blogi on vaan paras ja just niin ihanan ällösiirappinen että tätä on ihana lukia ja toivoa, että ehkä itelläkin joskus 🙂 nyt annat huonot kommentit mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. oot huippu tuommosena kuin oot ! <3

      • Iina sanoo:

        Kiitos ihan hirveän paljon, ihana kuulla että tykkäät :)!!♥ Mutta sen verran oikaisen, että mä en suinkaan ota niistä negatiivisista kommenteista itseeni enkä kiukustu, musta on vaan ihanaa joskus kirjoittaa kunnon mielipidekirjoituksia ja antaa ajatuksen kulkea muuallakin kuin lastenvaatteissa, lempiruuissa ja siirapissa ;D!

    • Iina sanoo:

      Tillin: Sulla jäi varmaan lukematta tuo tekstin aloitus kokonaan ”Tässä nyt pari vuotta bloganneena olen tutustunut äärimmäisen surulliseen ilmiöön aina kirjoittaessani meidän rakkaudestamme ja onnestamme; onnettomiin suomalaisiin.” 🙂

  49. Lindu sanoo:

    Itse olen tällä hetkellä hyvin onnellinen ja en todellakaan ollut sitä vielä vuosi sitten. Velloin itsesäälissä, kävin päivät töissä, vapaapäivät ja vapaa-aikani istuin kotona ja hoidin koiraa ja olo oli hyvin yksinäinen. Tuntui, että elämäni oli pysähtynyt paikoilleen ja kiersi ympyrää. Mitään mullistavaa ei tapahtunut. Minulla on aina ollut vain pari hyvää ystävää, joita kehtaan pyytää ulos leffaan, baariin ja heille taas en saattanut olla se ykköskaveri toisin kuin he minulle. Työpaikallakin on hyviä kivoja tyyppejä, mutta ajattelin heidän olevan vain työkavereita ja eihän niiden kanssa nyt voi vapaa-aikaa viettää. Kaikilla on omat menonsa ja varsinkin 3-vuorotyöläisenä harvoin on samaan aikaan vapaatakaan. Aina olen ollut liian varovainen kaverisuhteiden kanssa ja sen vuoksi jäinkin hieman yksin, vaikka tulenkin hyvin toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. En ollut tyytyväinen yksinkertaiseen elämääni ja purin pahaa oloa äitiini ihan kuin hän olisi ollut syyllinen minun ”tylsään” elämään. Suunnittelin myös paljon ulkomaille lähtemistä, kun en ollut päässyt kouluunkaan.

    Kuitenkin viime syksynä netissä tapahtui jotakin ihmeellistä, tapasin kuvakkeessa mukavan miehen ja jutustelimme siinä ihan niitä näitä. Selvisi, että hän käy töissä minun kodin lähellä ja sovimmekin kahvittelut aika piakkoin parin nettikeskustelun jälkeen. Loppu onkin historiaa. Minulla on nyt ihana mies, joka jaksaa tehdä minun kanssa vaikka mitä ja olemme toistemme parhaat kaverit. Teemme paljon asioita yhdessä, sillä mies on samanlainen ”erakkosielu” kuin minä ja ei omista paljon kavereita. Tietysti kaikilla tulisi olla muutakin elämää kuin pelkkä parisuhde, mutta molempien pienten kaveripiirien takia vietämme paljon aikaa yhdessä. Mikäs siinä, kun viihtyy toisen seurassa ja olemme kiinnostuneita samoista asioista. Parisuhteen myötäkin uskalsin äidin kanssa käydyn ison riidan saattelemana muuttaa omaan kotiin kesän alussa ja pääsin kevään pääsykokeissa läpi toivomaani opiskelupaikkaan. Koulumatkani on vielä lyhyempi kuin se lapsuudenkodistani olisi ja nyt minulla on se oma pesäpaikka. Tuntuu, että vastoinkäymisien kautta olen vihdoin saavuttanut hyvin onnellisen elämäntilanteen ja tästä voi vain suunnata ylöspäin. Meillä on mieheni kanssa paljon tulevaisuudensuunnitelmia ja olen varma, että vietän hänen kanssaan monenmonta onnellista vuotta elämäni loppuun asti. Olen jättänyt paljon taakseni, mutta nyt voin sanoa että se on kyllä kannattanut ja paljon on vielä edessäpäin. Koulun alkaessa aion myös panostaa uusiin ihmissuhteisiin, sillä kyllä ihminen tarvitsee hyviä ihmisiä ympärilleen.

    Olen siis saavuttanut onnen ja voin sanoa, etten ole enää niin onneton kuin vuosi sitten kesällä. Minä vain olen niin iloinen, että olen löytänyt rinnalleni niin kultaisen ihmisen kuin mieheni on. Se on juuri se mitä olen tarvinnut.

    • Iina sanoo:

      Wau mikä mieletön tarina! Sä oot todella ottanut elämän haltuun ja saat olla siitä kyllä niin ylpeä, ihanaa että sinä ja miehesi löysitte toisenne 🙂 Kiitos että kommentoit ja kaikkea hyvää teille! Mulle tuli niin hyvä mieli sun positiivisesta kirjoituksesta :)!

  50. Lotta sanoo:

    Luinpa taannoin onnellisuudesta, jossa tutkia totesi: ”Onnellisuus on ihmisen oma valinta, ja vastuu omasta onnellisuudesta on itsellä.” Mitä tämä siis kertoo suomalaisista 😀

  51. Rosaaaa sanoo:

    Oi sun täytyis ottaa joku taiteilijanimi Iina Ihana ! Mun päivää aina piristää kun luen sun mahtavan positiivisia kirjotuksia, antaa itsellekin jotain mistä haaveilla kun ajattelee että ’voikun mullakin sitten joskus’ 🙂 Eli paljon haleja sinne suuntaan positiivisen asenteen ylläpidosta <3

    Koskaan en oo sua tavannut, joten oli todella hassua kun yksi yö näin unta teistä, ja kuinka oltiin lasten kanssa leikkipuistossa ja teidän tytöt leikki mun (vielä ei edes suunnitteilla olevien!!) lasten kanssa ja äidit istui penkillä vaihtamassa kuulumisia hah :DD

    • Iina sanoo:

      Voieiii oot ihana!!♥ Kiitos ihan mielettömän paljon ja hurjasti halauksia sinnekin päin! 😀 Hahaa ja ihana uni sulla, just söpöä et me päästiin seikkailemaan siihen 😀 Kaikkea hyvää sulle♥♥

  52. Ulla sanoo:

    Ihana postaus! Minusta on oikea asenne kirjoittaa myös iloista ja hyvää mieltä tuottavaa tekstiä. En kuitenkaan pois sulje sitä, että useat arkirealismia tuovat blogit on usein niitä, jotka tuovat empatiaa omaan tilanteeseen ja sitä kautta piristävät. Asian ydin: jokainen tekee tyylillään ja se on varmaa että jokaiselle tyylille on myös omat lukijansa.
    Noista omista valinnoista haluan painottaa sen verran, että minusta omilla valinnoilla harvoin pääsee täydelliseen elämään. Minusta enemmän täytyy luottaa, että elämä kuljettaa ja tämä onnellinen hetki on nyt! Haaveita pitää ehdottomasti olla!
    Toisaalta taas se, että vaikka itse pyrin pitämään samaa asennetta yllä, mitä postauksessa painotettiin, on totuus se, että ei silti jokainen päivä ole onnellinen. Ja se on minusta ihan ok sallia, että nyt päivä tuntuu siltä, että kaikki menee päin puuta. No, sieltä toki on suunta ylöspäin!

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon, mukavaa että tykkäsit :)! Mä oon samaa mieltä, kyllä arkirealismi-blogeillekin on tarvetta varmasti! Mun bogi ei vaan aihepiiriltään edusta sitä tyyliä :)! Ja ehdottomasti olen samaa mieltä myös haaveista, siitä kirjoitin tekstissäkin että haaveita saa ja pitää olla 🙂 Eikä kaikki päivät ole kenelläkään iloisia, huonoina päivinä ei tarvitse esittää iloista, mutta mä kyllä koen olevani onnellinen vaikka joku päivä olisikin ihan pyllystä, se että kaikki menee yhtenä päivänä pieleen on toki valitettavaa mutta onnettomaksi se ei mua tee 🙂 Ja tosiaans uunta on ylöspäin! Sun kommentti herätti paljon ajatuksia, kiitos 🙂 Kaikkea hyvää sinulle Ulla! 🙂

  53. suvi sanoo:

    Ihana olet. Susta huokuu sellaista kypsyyttä ja seesteisyyttä että on ilo lukea tätä blogia. Olen sun ikäinen ja mun 50-v luokkakaveri voivotteli että oleppa onnellinen kun sun ei tarvi hoitaa sun vanhempia. Vähätpä se tiesi että isä on näkövammainen alkoholisti…
    Mut pointti oli että olen aidosti onnellinen sun puolesta ja kiitos blogista.
    <3

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon sulle, ihanasti sanottu!!♥ 🙂 Ja hah nimenomaan, vähätpä se tiesti.. Mullakin tulee todella usein ihmisiä vastaan jotka eivät tiedä musta yhtään mitään ja ajattelevat kaiken vain aina olleen helppoa ruusuilla tanssimista ja sanovat että ”ootappa sitten kun sitä ja tätä tapahtuu niin ei enää ookaan kaikki niin helppoa ja onnellista”… Mä toivon sulle kaikkea hyvää ja paljon onnea elämään♥ 🙂

  54. Katariina sanoo:

    Oot tosi ihanan olonen ihminen Iina 🙂 Oon sun kanssa ihan samaa mieltä siitä, että jos on onnellinen niin kyllä sen voi näyttää muille, ei sitä tarvitse pelätä tai hävetä. Oon aina tykännyt lukea sun blogia ja nyt kun mulle itselleni on määrä ensi helmikuussa syntyä pienokainen, niin ai että rakastan blogiasi vielä enemmän!

  55. empampa sanoo:

    En tosiaan ymmärrä asennetta, jonka mukaan tähänkin blogiin pitäisi tuoda negatiivisia asioita realistisuuden vuoksi. Selkeästi Iinan blogi on hyvänmielen blogi, jossa minusta ei tarvitsekaan kertoa niistä pienistä huonoista asioista (ihan blogin tyyllillinenkin valinta?). On hyvä pitää yllä asennetta, että on onnellisuutta olla joka päivä onnellinen, vaikkei olisikaan koko päivää onnellinen, mutten silti jaksaisi lukea jostai kaatuneista maitolaseista täältä kun olen jo päivän niitä itsekin kaadellut. Keep on going hyvän mielen blogit, kuten tämä: iloista, mutta minusta silti realistista kuvausta lapsiperheen arjesta (: !

    • Iina sanoo:

      Osuit naulankantaan! Mun blogi on ihan suhteellisen realistista kuvausta meidän arjesta, kuitenkin olen täällä niin uhmat kuin pikkukinastelutkin jakanut, mutta en tosiaan jaksa kaikkia pieniä vastoinkäymisiä raportoida enkä niihin takerru oikeassa elämässäkään 😀 Ja sen sanon myös että vaikka päivän aikana kolme kakkavaippaa lentäisi väärinpäin seinään, kolauttaisin varpaani lipastoon ja polttaisin omenapiirakan uunissa niin ei se vähentäisi mun onnea yhtään, mulla olisi vaan surkea päivä 😀 Kiitos vielä hurjan paljon ja kaikkea hyvää sinulle!!♥

  56. Minka sanoo:

    Mä rupean kohta synnyttämään, ku lapset riehuvat vieressä ja sitten, kun koneen avaa, niin blogimaailmassa saa huomata miten joudut taas ”puolustelemaan” kirjoittamaasi postausta.
    Mun mielestä olet maininnut muutamankin kerran, kun joku asia on pänninyt..? Mm. sun raskausaika, kun et saanut liikkua, ripsiyhtiön kanssa ongelmat, jouluhälinät…
    Miten tuntuu, että ihmiset eivät ymmärrä, että blogeissa kirjoitetaan vain murto-osa elämän tapahtumista?
    Saisit olla koko ajan näpyttelemässä koneelle tekstiä eli lopulta sulla ei olisi omaa elämää, vaan seuraisit lastesi ja Oton menoa vierestä ja ai niin valittaisit miten sormiin jo sattuu, kun on taas vaan näpytellyt tekstiä.
    Sanoit ihan oikein, kun käskit poistua lukemaan, jonkun muun kitinää kurjasta elämästä, jos täältä sitä hakevat.
    On ihailtavaa, kun nykymaailmassa, joku jaksaa valaa positiivisuutta ihan ventovieraille omasta halustaan, vaikka mikään ei siihen todellakaan velvoita.

    • Iina sanoo:

      No samaa ihmettelin, olen kyllä maininnut niistä kaikista ja esim Tiaran uhmasta kirjoitin viimeksi hänen ”kuukausipostauksessaaan” ja tuossa parisuhdepostauksessakin käsittelin yhteisen ajan vähenemistä ja stressiä 😀 Mutta ehkä ne eivät riitä, pitäisi jatkuvasti vaan valittaa koska onnellisuus ei missään nimessä ole suotavaa :D!

      Sä oot ihana ihminen ja musta on niin kiva että aina jaksat kommentoida mulle niin ihania ja piristäviä kommentteja! Kiitos taas kerran♥ Ja huihuiii mua jännittää joko teillä on pikkuinen maailmassa! Onnea vielä loppurutistukseen ja vauvasta jo etukäteen♥

  57. Laura sanoo:

    Mahtava postaus! Tuota samaa ihmisissä olen viime aikoina itsekin monet kerrat päivitellyt/ihmetellyt. Ihminen kun ei saisi olla nykypäivänä onnellinen eikä ainakaan puhua siitä! En voi käsittää! Se tulkitaan NIIIIN helposti vissiin itsensä kehuskeluksi?? Mulla omakohtaista kokemusta aiheeseen liittyen ihan jopa omista sukulaisista joiden edessä ei pidä alkaa puhua omasta elämästä mitään kun ottavat sen vissiin kehuskeluna… Tosi surullista minusta, mutta harmillisen totta:( Ilmeisesti ovat vaan niin kateellisia sellaisista asioista jotka itselleni ihan tavallisia mutta heille ei niinkään ilmeisesti. Jatka Iina vaan samaan malliin, sulla on ihana blogi!;)

    • Iina sanoo:

      No näin se tuppaa olemaan valitettavasti että oman onnen näyttäminen otetaan kehuskeluna :S Ja siihen ei myöskään uskota! Se on kyllä surullista että ei voida iloita toisten puolesta :/ Kiitos hurjan paljon ja kaikkea hyvää sulle!♥ Aurinkoista syksyä!

  58. Kirsi sanoo:

    Mä oon edelleenkin sitä mieltä, että sun blogi on ehdottomasti vaan parhain! Tulee aina niin hyvä mieli kun lukee sun blogia! 🙂 Oot niin ihanan positiivinen ja pirtsakka! Ja sun tytöt on aivan ihania! <3

  59. Pautsi sanoo:

    Hieno kirjoitus! Tykkään todella paljon sun kirjotustyylistä. Vaikka oon sua vähän vanhempi, niin musta on ihana seurata teidän elämää. Mullakin on kaksi tyttöä ja juurikin melkein Zeldan ja Tiaran ikäiset, joten senkin takia on hauskaa ja mielenkiintoista lukea teidän arjesta 🙂 Ihanaa kesää teidän koko perheelle!

  60. Äitilandia sanoo:

    Iina mä niin näen sut sielunisilmin tuimana kirjoittamassa tätä tekstiä 😀 aivan mahtava teksti!! <3

  61. eve sanoo:

    Ihana kirjoitus! yhdyn niin sun sanohisi ja yllä oleviin kommentteihin. Joskus tuntuu, ettei ihmiset usko kun kertoo kuulumisia ja sitä kuinka onnellinen ja iloinen elämässään on. Mulla ei ole vielä omia lapsia, mutta toivottavasti joskus tulevaisuudessa 🙂
    Mä ainakin olen sitä mieltä, että ne pienet ja suuretkin arkipäivän surut (juurikin nuo varpaan lipastoon potkaisut ja vaikka sitte nurinpäin pudonneet kakkavaipat) ovat osa sitä onnea. jos kaikki menee aina niinkuin suunnittelee ja toivoo ihanimmissa ajatuksissa, ei ehkä osaisikaan arvostaa niitä tavallisia onnellisia hetkiä. Onnea voi olla ihan vain sekin, että on vaan. Ei aina tarvi tapahtua jotain häkellyttävää. Minulle tällähetkellä suurimmat onnen tunteet tuo kun pitkästäaikaa on ollut tilaisuus viettää paljon aikaa omien vanhempien kanssa, ulkoiluttaa koiraa ilman kiirettä ja makoilla aamuisin oman kullan kainalossa niin pitkään kuin huvittaa. Onnellisia hetkiä teidän arkeenne ja sateenkaarikakkoja vessan matolle 🙂 tämä blogi on kyllä niin ihana! …ja mikä tekee tän lukemisesta vielä kivempaa on se, että te ootte osaltanne luoneet muhun uskoa sitä, että nuoret vanhemmat voi olla ihan yhtä hyviä (ja mun mielestä ehkä jopa parempia) ku sitte ne vähän vanhemmat äitit ja isit. Tuntuu, et kaikki kauhistelee sitä ku ollaan mietitty hankkivamme lapsia heti ku valmistun..

    • Iina sanoo:

      Ah mä oon niin samaa mieltä sun kanssa!! 🙂 Ja juurikin se on musta myös hassua että moni ajattelee että jos on huono päivä niin sinä päivänä ei ole onnellinen, vaikka mun mielestä taas onni ja onnellisuus on pysyvä olotila jota yksi tai viisikään huonoa päivää eivät horjuta suuntaan tai toiseen, nehän ovat vain huonoja päiviä :D!

      Ihanaa kun kerroit omista onnentuojistasi, kuulostaa ihanalta :)! Kiitos hurjan paljon kaikesta mitä sanoit, mulle tuli tosi hyvä mieli sun sanoista 🙂 Ja kyllä todellakin nuoret vanhemmat voivat olla ihan yhtä hyviä kuin vanhemmatkin :D! Kauhistelijat on pönttöjä, teillä vaikuttaa olevan asenne erittäin kohdallaan ja tulette varmasti osoittamaan heidän ennakkoluulonsa turhiksi :)! Kaikkea hyvää teille♥

  62. Kaisa sanoo:

    Moi!
    Mä en tiedä oonko ikinä ennen kommentoinu sun blogiin (vaikka kauan tätä olenkin lukenut) mutta nyt on pakko kommentoida!
    Sä oot ihan mieletön kirjottaja!! Usein, jos nään blogissa pitkän postauksen, joka on täynnä tekstiä, niin en jaksa lukea, koska a) joko se on valitusta jostain b) tekstiä ei osata kirjottaa mielenkiintosesti tai c) se vaan ei millään yllä sun tekstien tasolle . Mutta kun tulee sun blogiin/blogeihin, niin aina mielenkiinnolla ja innoissani luen sun postauksia. Sä osaat kirjottaa sun ajatukset todella hyvin tänne blogiin ja selvästi nautit hommastasi. Toivotaan, että saat tehdä tätä työtä niin kauan kun itse jaksat ja sun oma kiinnostus riittää.
    Jatka samaan malliin ja kaikkee hyvää teidän ihanalle perheelle!:)

    • Iina sanoo:

      Moikka! Voiettä miten ihana kommentti, et uskokaan miten hyvä mieli mulle tuli kun kehuit mun kirjoitustaitoja!! Kiitos aivan mielettömän paljon :)!♥♥ Ihanaa kuulla että tykkäät ja luet innoissaan mun postauksia 🙂 toivotaan että saan tehdä tätä ihanaa duunia loppuelämäni! Kaikkea hyvää myös sinulle, oot mahtava tyyppi!

  63. Irkku sanoo:

    Olenkin vähän ”ihmetellyt” miten vaikutat niin kypsältä (tämäkin postaushan sen osoittaa) mutta varmasti isona tekijänä on tuo taustasi! Ja varmasti vanhemmuuskin (ainakin ajattelevia ihmisiä) kasvattaa.

    En tiedä kumpusiko postauksesi negatiivisista kommenteista (mutta epäilen sitä syyksi) mutta pakko kyllä sanoa, että itse en ole kokenut blogiasi ikinä teennäisen happyhappyjoyjoy blogiksi. Minusta tässä näkyy vain sellainen tuoreen parisuhteen ja pienten lasten tuoma elämänilo, jonka kaikki varmasti samoissa elämäntilanteissa kokekat, jos elämä on muutoin tasapainossa.

    Mutta siis tärkein asia mitä tulin sanomaan – ihailen kypsyyttäsi! Voi kun minäkin olisin ollut noin tasapainoisen tai viisaan oloinen jo ikäisenäsi (tai vaikkapa edes nyt. :D)

    Ja minusta onnea pitää levittää! Positiivisuus tarttuu! Energiset ja onnelliset ihmiset inspiroivat ainakin minua ja auttavat itseänikin pysyvään postiiivisena.

    • Iina sanoo:

      Voiei mikä mahtava kommentti, kiitos todella paljon!!♥ Ja joo en mäkään teennäistä happyhappyjoyjoy -blogia koe kirjoittavani vaikka ne maitolasien kaatumiset jätänkin pois 😀 Harmi kun kaikki eivät ymmärrä sitä! 🙂

      Positiivisuus tosiaan tarttuu ja oon samaa mieltä että onnellisuutta saa ja pitää levittää! Kaikkea hyvää sulle, vaikutat ihanalta ihmiseltä!! :)♥

  64. Linkku sanoo:

    Mä kyllä veikkaan että kaikki ne, jotka väittää sun kaunistelevan elämäänne on vaan kateellisia. Eikä mikään ihmekään että ovat, mutta ei sitä tarvitsisi ilmaista kaivelemalla väkisin paskoja asioita teidän arjesta. Myönnän kyllä itekin että tulen monista sun postauksista kateelliseksi, mutten ilmaise sitä noin. Sitäpaitsi ainakin mulle, ja toivottavasti monille muillekin, sun blogi luo uskoa ja toivoa siihen, että onnellisuus ja hyvä parisuhde lasten jälkeenkin on mahdollista 🙂 kiitos siitä <3

    • Iina sanoo:

      Mun on niin vaikea ajatella että joku olisi meille kateellinen, mutta kyllähän se sitä(kin) saattaa joidenkin osalta olla kun niitä negatiivisia kommentteja tulee.. Ja positiivisessa kateudessa taas ei ole mitään pahaa, itsekin olen monille ”kateellinen” ja ilmaisen sen kateuden kohteelle sanomalla ”ei vitsi miten upeet kengät, oon niin kade sulle, wau! Mäkin haluun tollaset!” 😀 Tai jotain muuta positiivista, se että kateellisuuden kääntää positiiviseksi kehuksi vähentää harmia itseltäkin siitä ettei itsellä ole jotain! 🙂 Kiitos ihanasta kommentista ja kauniista sanoista♥ Mukavaa alkusyksyä!♥ 🙂

  65. Sofia sanoo:

    Ihania kuvia Onnellisesta Tytöstäsi! 🙂 Ihailen suuresti teidän asennettanne elämään, jatkakaa samaan malliin! 🙂

  66. E sanoo:

    Mä elän tällä hetkellä aika rankkaa lapsuutta. Mä en oikeen tunne onnellisuutta mutta silti jaksan uskoa että vielä jonain päivänä mäkin ansaitsen tä kaiken paskan jälkeen edes hippusen onnea! Täytyy myöntää että olen kateellinen sun lapsille! Kunpa kaikki olisi teidön laisia vanhenpia! Ihan oikeesti!

    • Iina sanoo:

      Sulla on tismalleen oikea asenne, mä oon satavarma että tulet kokemaan vielä hurjasti onnea elämässäsi ja pääsemään pitkälle! Ja hei ihan uskomattoman kauniisti sanottu, mulla tuli kyynel silmään :/ Kiitos hurjan paljon♥ Mä toivon että sun rankka elämänvaihe helpottaa pian ja saat ihania asioita elämääsi! Kaikkea hyvää♥

  67. Nimetön sanoo:

    Ihanasti kirjoitettu! Mummuni sanoi aina meille, onni ei tule etsien, se tulee eläen. Mulle tuli tuo jotenki mieleen kun luin tekstiäs. 🙂

  68. Eerika sanoo:

    Musta teillä on ihan oikea asenne parisuhteeseen! Itse en koskaan ole osannut riidellä ihmisen kanssa josta oikeasti välitän. Musta on surullista katsoa suomalaisia pariakuntia, kun niin monen arkeen kuuuluu riitely. Ja ihan kunnon riita ja huuto toiselle. Oikeasti, kuka haluaa tehdä sellaista rakastamalleen ihmiselle? Eikö ihmiset ole yhdessä siksi, kun rakastetaan ja välitetään toisistaan. Miksi pitäisi saadasiis riidellä itselle tärkeän ihmisen kanssa. Musta riidat ei kuulu parisuhteeseen ja silloin jos riidat on pahoja ja niitä on usein, on myös rakkaus ymmärretty väärin. Ei riidat ole rakkautta. rakkautta on ymmärrys toista kohtaan. Ollaanko silloin onnellisia jos joka päivä osataan loukata toista?

    Ymmärrän erimielisyydet, eriävät mielipiteet ja oman tahdon. Ymmärrän väittelynkin. Ja musta kaikkea nuota pitääkin olla parisuhteessa. Ei voi mennä vain sen mukaan mitä toinen haluaa. Eri asia osaako väitellä, vai meneekö väittely riidaksi. Musta väittely on omaa keskusteluaan ja sitä harjoitetaan paljon ihan yleisesti muuallakin. Kinatkin tmmärrän ja loukkaantumiset. En mä nyt voi sanoa, että mä tiedän mitä parisuhteessa saa ja ei saa olla. Mutta näitä mä otse haluan parisuhteelta. Itse en osaa riidellä toisen kanssa, mutta muuten olen erittäin voimakas persoona. Ja vaikealta tuntuu löytää sellainen ihminen, joka mullekkin osaisi joskus sanoa vähän vastaan. Eikä vain myönnytellä ja olla samaa mieltä.

    Mutta ihanaa lukea teidän parisuhteesta! Oikeasti on myös niitä joilla on oikeasti asiat hyvin. On oikeasti niitä jotka rakastavat toisiaan ja joiden parisuhde toimii juuri niinkuin asiat kerrotaan. Ei sielä alla silti tarvi kiehua kokoaikaa. Eikä musta pidäkään 🙂

    • Iina sanoo:

      Sun kommentti oli niin asiaa! 🙂 Mä oon tismalleen samoilla linjoilla sun kanssa! Mun mielestä ainakin oikeaa rakkautta on toisesta välittäminen ja se ettei koskaan tahdo tahallaan loukata toista, vaikka oman mielipiteen sanoisikin tai olisi huono päivä 🙂

      Kiitos ihan hirmuisen paljon♥ Mä toivon sulle kaikkea hyvää ja paljon onnea ja rakkautta elämään :)!

  69. Äiti kans sanoo:

    Tämä aihe on pyörinyt mulla mielessä, koska olen itsekin positiivinen ja kohdannut paljon kateutta. On raivostuttavaa, kun ihmiset olettavat että elämä on pelkkää vaaleanpunaista hattaraa. Tietyllä tavalla se pitää kuitenkin antaa anteeksi, jos kertoo omasta elämästään vain ne hyvät puolet. Varsinkin kun lukijoinasi on suuri joukko väsyneitä äitejä, joiden odotukset vauva-arjesta eivät sitten menneetkään ihan niin kuin sitä oli kuvitellut. Silloin saattaa kirpaista, koska kyllähän teidän elämä kuulostaa näin blogista luettuna täydelliseltä: kaksi ihanaa lasta saatu tuosta noin vain, häät tulossa, näytät upealta ja sitä rataa.

    Joskus kateus iskee myös jostain ihan pienestä yksittäisestäkin asiasta, joka itsellä ei ole kunnossa. Itse esimerkiksi myönnän kateuden pistäneen kun kirjoitit käpertyneesi miehesi kanssa illalla sohvankulmaan leffaa katsomaan. Meillä kun se ei todella vähänunisen lapsen vuoksi ole ollut yli vuoteen mahdollista. Ja sehän ei todellakaan ole minulta pois että te voitte niin tehdä, hyvä kun voitte. Mutta väsyneenä sitä vain tulee miettineeksi että onko noilla todella noin helppoa, miksi minulla on niin vaikeaa? Olenko näin luuserimutsi etten vain osaa?

    Siinä siis hieman analysointia siitä, minkä takia olet valitettavasti joutunut myös kritiikin kohteeksi. Se, että joku tulee sinulle täällä kasvottomana huutelemaan ilkeyksiä ei kuitenkaan ole oikeutettua vaikka miten vaikeaa omassa elämässä olisi. Se kertoo kirjoittajan keskenkasvuisuudesta, ei mistään muusta. Mutta hei, ainahan suosituimmat bloggaajat saavat kuraa niskaansa, sehän on merkki menestyksestä 😉

    • Iina sanoo:

      Hei kiitos ihan loistavasta kommentista joka herätti ajattelemaan! Kommenttisi oli rehellinen ja sain siitä oikeasti paljon pohdittavaa, kiitos kiitos! 🙂 Kylläpä sitä väsyneenä itselläkin joskus pyörii ties mitä ajatuksia päässä, mutta tosiaan osaan purkaa niitä ajatuksia muulla tavalla kuin kommentoimalla anonyymisti ilkeyksiä netissä ;D! Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti kuopus alkaa nukkumaan paremmin niin saat käpertyä sinäkin miehesi kainaloon! PS: jos yhtään helpottaa niin kuten sanottua, meillä nää uniasiat on päivisin ihan arpapeliä, välillä ei saa yhtään omaa hetkeä edes minuutiksi ennen kuin kello on 12 yöllä ;D

  70. sassu sanoo:

    Sä olet Iina aivan ihana, mahtava! Oon lukenut sun blogia ihan alusta asti mutta kertaakaan en oo kommentoinut mitään… Nyt oli kuitenkin pakko: keep it going! Kaikkea hyvää ja stressitöntä mieltä hääjärjestelyihin!

  71. Liisa sanoo:

    Hyvä teksti.

  72. Iinuska sanoo:

    Mun mielestä Iinan blogi on ihana ja on mukavaa lukea positiivista blogia! Ainakin ite tajuan sanomattakin että ei aina kaikki mene blogaajillakaan niinku leffoissa vaikkei niistä caps lock pohjassa kirjottelekkaan.

    En oo koskaan saanut Iinan blogista mitään liioteltua, siloiteltua robottimaista kuvaa enkä ymmärrä miten jotku sellasen kuvan saavat päässään muodostettua. Ja onhan hänkin negatiivisemmistakin asioista kirjoittanut, muttei niin suurella mittakaavalla.
    Muutenkin kummaksuttaa asiasta nuriseminen- tää blogi nyt vaan on positiivisemmalla linjalla eikä se varmasti tule muuttumaan vain että muutama negatiivinen henkilö saisi niistä toilailuista jotain tyydytystä.

    Itse ainakin tulen Iinan blogiin nimenomaan koska nää jutut piristää päivää! Jos haluan annoksen inhorealismia, niin sitä saa kyllä välillä omasta elämästäkin. 😀 Pidä Iina tää linja, mun mielestä nykyään on jo lahja, jos osaa olla onnellinen omasta elämäntilanteestaan eikä odottele että se onni sitten joskus pamahtaa paikalle. Ja varsinkin se on harvinaista, että osaa olla iloinen toisen puolesta.

    Terkuin, täysin onnellinen vaikka elämä ei aina pilvilinnoissa liihottelua olekaan. 🙂

    • Iina sanoo:

      Voiei miten ihana kommentti, oot mahtava! Kiitos ihan hurjan paljon♥ 🙂
      Mäkin vähän ihmettelen sitä että joku sellaisen robottimaisen siloitellun kuvan on tästä saanut koska ei sekään nyt ihan mun tarkoitus ole ollut ja mielestäni oon jonkun verran tänne jakanut myös ikävämpiäkin asioita 😀

      Mä toivotan sulle kaikkea hyvää ja paljon onnea elämään, ja saa tulla jatkossakin kommentoimaan!!♥ 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.