Videopostaus + pientä murinaa

27.09.2013

Moikka! Ensiksi hieman murinaa, nimittäin edellisen postauksen kommentoinnista. Mä ymmärrän että kaikilla ei ole välttämättä halua tai varaa laittaa Mini Rodinin verran rahaa lastenvaatteisiin ja se on ihan okei mulle, ei mulla ole mitään pahaa sanottavaa kenenkään muun lastenvaatteista. Mutta se ei ole okei että täällä vedetään aivan uusiin sfääreihin Mini Rodinin ostajien haukkumista. Jokainen saa olla mitä mieltä haluaa, mutta vanhemmuuden kanssa ei ole kyllä mitään tekemistä sillä ovatko vaatteet H&M:ltä vai Mini Rodinilta. Mä en myöskään esittele täällä siksi Mini Rodinin vaatteita että kaikkien pitäisi niitä mielestäni käyttää, vaan siksi että minä pidän niistä ja mielelläni levitän tietoutta niistä muillekin.

Sen verran täytyy myös sanoa että te jotka paasasitte kestävästä kehityksestä voitte käydä lukemassa esimerkiksi tämän tekstin jos englanninkielentaitonne on riittävä ja tulla sitten uudestaan kertomaan mielipiteenne. Mä ostan oikein mielelläni näitä vaatteita jotka ovat vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti valmistettu laadukkaista, ympäristöystävällisistä luomu- ja kierrätysmateriaaleista ja menevät sitten myös Tiaralta Zeldalle ja kaksoiskokojen ansiosta myös omaavat pitkän käyttöiän. Ostan mielelläni myös muiden merkkien vaatteita ja usein vierailen myös H&M:llä, Lindexillä ja Kappahlissa.

Paras perustelu meidän lapsiraukkojen kauhean karmivalle Mini Rodiniin pukemis -kohtalolle oli kyllä se että ”Näin siinä käy kun teinit tekevät lapsia”, valitettavasti nimittäin en ole teini, eikä ole Ottokaan. Sinulle Ninnu-Jeeee-Minä haluan sanoa, että piristit nuhaista iltaani esittämällä kolmea eri henkilöä, en nimittäin vähään aikaan ole saanut yhtä mojovia nauruja, kiitos! Mä oon samaa mieltä sun kanssasi Ninnu-Jee-Minä siitä että lapsille kannattaa ehdottomasti säästää rahaa jos siihen on mahdollisuus ja jos pitäisi valita säästämisen ja Mini Rodinin vaatteiden välillä niin ehdottomasti säästäisin. Mutta onneksi ei tarvitse kun voi tehdä molemmat! Jos ihmettelette mistä puhun niin tsekatkaa blogin FB-sivut.

Ehkä jatkossa jos kovasti käy hiertämään Mini Rodinien esittely niin voi vaikka jättää sen postauksen väliin, koska mun mielestä on näistä postauksista aidosti kiinnostuneita lukijoita kohtaan inhottavaa että kommenttiboksista löytyy tälläistä katkeraa ulinaa (ja tällä tarkoitan epäasiallisia kommentteja, on aivan sallittua sanoa oma mielipiteensä kuoseista tai hinnoista mutta meidän vanhemmuuteen vetoaminen on vain älytöntä). Jotenkin vain tulee sellainen olo että kokevatko nämä negatiiviset kommentoijat jonkinlaista alemmuudentunnetta kun missään ei ole väitetty  Mini Rodinin olevan parempi kuin kaikki muut merkit tai haukuttu muita merkkejä, mutta silti he nousevat puolustuskannalle oikein tosissaan.

Nyt kuitenkin mukavempiin aiheisiin. nimittäin tänään on luvassa videopostaus pitkästä aikaa! Mä kävin vähän läpi mun youtubekanavaa ja huomasin että oon nyt laittanut suunnilleen kerran kuukaudessa uuden videopostauksen, mutta mietin että voisin alkaa tekemään vaikka vieläkin useammin, esimerkiksi kerran kahdessa viikossa postauksen videolle kun näitä toivotaan niin paljon. Eilen illalla kuvattu video on tuttuun tapaan sekavaa hömppää, toivottavasti ei haittaa!

Kiitos ja kumarrus, toivottavasti ette harmistuneet siitä että ehkä hieman kärkkäästi toin esille mielipiteeni tuosta aiheesta, vaikka mulla ei ole tapana toimia näin. Mun mielestä ei vaan ole kunnioittavaa alentua haukkumaan toisten vanhemmuutta niinkin vähäpätöisen asian kuin vaatetuksen vuoksi ja vieläpä täysin väärin, tuulestatemmatuin perustein. Peace out, mukavaa päivää kaikille♥♥

PS: Viikonlopun aikana luvassa pieni ylläri hääblogin puolella, pysykää kuulolla!


No Responses to “Videopostaus + pientä murinaa”

 1. Avatar Jelena sanoo:

  Ihana Tiara ”ei voi” :D taitaa olla pientä uhmaa neidillä ;) meilläkin oli joskus semmonen vaihe että ”en auta,en tottele,ei ei” :D ja itekin hajosin siihen ninnujeeminä tyypille,jollakulla tais olla vähän tylsää :D

 2. Avatar ida sanoo:

  Just hyvä postaus! Ei haittaa yhtään, että sanoit vähän kärkkäästi takaisin. Oon kyllä samaa mieltä sun kanssa! Zelda on ihana palleroinen! :)

 3. Avatar Anna sanoo:

  Nauroin niin paljon tolle ”ei voi” :D Hän on selkeästi sisäistänyt että kaikkea vaan ei voi! Ihanat neidit, kaikki kolme! :)

 4. Avatar Jonna sanoo:

  Apua miten söpöt tytön tylleröt ♥ en kestä!! :’D Näitä lisää!!

 5. Avatar Irkku sanoo:

  Aaargh, kateelliset vain huudelleet! Elä välitä. :)

  Itselleni ei tuo merkki ole tuttu mutta voinpa kertoa vähän kokemuksiani, nyt 5-vuotiaan lapsen äitinä vaatteista yleensä… Erityisesti lapsen vaatteita valitessa, olen oppinut arvostamaan laatua! Vauvaikäisenä vaatteet olivat vähän aikaa käytössä ja suurimmaksi osaksi kaikki olivat suuresta pesumäräästä huolimatta hyvälaatuisia, myös henkkamaukat ynnä muut.

  Mutta lapsen kasvaessa on alkanutkin huomaamaan vaatteiden laadussa suuriakin eroja. Liikkuva lapsi tarvitsee todella kestäviä kuteita! Kun opetellaan itse syömään niin huomaa, että se vauva ajan puklailu oli oikeastaan aika easya – yritäppä puhdistaa esim. mustikkatahroja vaatteista. Eli tahranpoistoa on tarvittu huomattavasti enemmän ja väittäisin että ainakin lempparivaatteiden kohdalla pesukin on vähintään yhtä tiehää kuin vauvan vaatteissa – jos ei tiheämpääkin.

  Ulkovaatteissa liikkuminen näkyy vielä enemmän. Meidän tyttö on aktiivinen menijä joka kiipeilee, juoksee, hyppii lätäköhin ja rymyää metsässä. Voit vain kuvitella mitä se tekee vaatteille!

  Ulkovaatteiden osalta haluan huomauttaa myös sen verran, että kun viet lapsen päivähoitoon, niin sinä et itse ole vahtimassa joka hetki, että onko kengät märät, onko joku vaate päästänyt veden sisään, onko kylmä, onko kuuma… Oma tyttäreni on ainakin sellainen, että ei hän leikkiessä edes huomaa onko märkä/kylmä ja jos huomaa, niin tuskin välittää! :D Tarhassa on toki hoitaja – mutta yhden hoitajan vastuulla on omasi lisäksi yleensä kuusi muutakin lasta, aika on rajallista.

  Ja siinä vaiheessa yllättäen pukeutuminen pääsee aivan uusiin ulottuvuuksiin! Minä ainakin ajattelen joka aamu lasta pukiessa, että hänen on pärjättävä koko päivä hoidossa ilman minun vahtivaa silmääni. Silloin haluan olla aamulla varma, että lapsen vaatteet kestävät säässä kun säässä, koko päivän.

  Tällöin on laadukkaan vaatteen ostaminen noussut aivan uuteen arvostukseen. En sano, etteikö edullisemmillakin vaatteilla saisi samaa vaikutusta aikaiseksi mutta oma kokemukseni on, että sijoittamalla vähän enemmän rahaa, homma hoituu paremmin.

  Kokemuksia esimerkiksi ulkovaatteiden osalta halvemmista kledjuista: kumpparit valkas hyvin nopeaa läpi (totaalisen läpimarka sukka), halvemmat lenkkarit syksyn kynnyksellä aiheuttavat kohmeisia varpaita, halvat lenkkarit jalkapalloa potkivalla ipanalla hajosivat muutamassa viikossa, toppatakin vetskari aukeili miten sattuu keskeltä ja alhaalta kun laitto juoksuksi… Kokeiltu on siis edullisempiakin, mutta laadukkaammat (ja sitä myöten kalliimmat) vaatteet ovat meillä toimineet paremmin!

  Ja huomautan, että itse olen opiskelija eli siitä voi päätellä jotain perheen rahatilanteesta. Silti mielestäni sijoitus laadukkaisiin vaatteisiin on aina järkevä satsaus.

  Niin joo ja pitää muistaa että laatumerkeillä on myös jälleenmyyntiarvoa! Ensinnäkin hyvä vaate kestää useamman lapsen käytön ja hyvin hoidetun vaatteen voi myös myydä eteenpäin ja sijoittaa siitä saadut rahat seuraavaan hankintaan.

  • Iina Iina sanoo:

   Ah, aamen! Sä tiivistit tähän tekstiin kaiken mitä mä haluaisin sanoa ja millä perustella lastenvaatteisiin panostamisen. Kiitos! Ihanaa että jaksoit kommentoida noin pitkästi, jokaisen lauseen luettuani mulle tuli just sellainen ”nimenomaan, oon niin samaa mieltä!” -fiilis :D Kaikkea hyvää teille ja saa kommentoida jatkossakin!♥

 6. Avatar Jaana sanoo:

  Tiedoksi Ninnu-Jee-Minä:lle, että lapsilisät eivät ole tarkoitettu lapselle säästettäväksi, vaan vanhemmille lapsen jokapäiväisiin elinkustannuksiin. Mikäli on varaa säästää lapsilisät, on ehkä varaa ostaa Mini Rodin- vaatteitakin lapselle… ;)

 7. Avatar jensku sanoo:

  En tiiä miks, mutta nauratti tosi paljon toi ”Tiara menetkö vähän sivuun, oot ihan äitin edessä, kun äiti ei näy ollenkaan” :D

  • Iina Iina sanoo:

   Heh lähinnä tarkoitin sillä sitä kun puolet ruudusta peittyi Tiaran mahaan ja mekkoon, ajattelin että Tipa ymmärtää helpommin jos sanon että pois äidin edestä kuin että ruudulla näkyy vain mekkoa ja mahaa :D

 8. Avatar Päivi sanoo:

  voi jeesus ! En tiedä uskallanko mennä lukemaan edellisen postauksen kommentteja.. siellä on suoraan sanottuna varmaan kauheeta paskaa vaan viljelty!! miksi nää lastenvaate asiat on monelle äidille niin kauhean iso asia? ja varsinkin siis siinä negatiivisessa mielessä, miten se ihan totta kuvastaa sun vanhemman taitoja että minkä merkkiset releet sit on? huhhui sentään taas, ei pysty enkä edes halua käsittää. kyllä vaan vaikuttaa taas kateellisten panettelulta ja alemmuudentuntoa tuntevien vikinältä.
  itselläni ei ole toistaiseksi halua/innostusta/ylimääräistä rahaaa ”tuhlata” suuria summia lasten vaatteisiin, mutta on noi kyllä kaunita kaikki mitä oot esitellyt ja hyvin mielin silti lukenut postaukset läpi. miten jotkut saa tommosesta postauksesta niin ison asian? älkää herran jestas lukeko mitään blogeja jos noin kauheesti ottaa pattiin.

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva kuulla että postaukset miellyttävät vaikka eivät välttämättä tarjoakaan mitään itselle kolahtavaa! Kun ei mulla ole niiden tarkoituksena mitenkään tuputtaa Mini Rodinia ainoana vaihtoehtona vaan esitellä kivoja uutuuksia :D Kiitos paljon! Ja juurikin samoja asioita pohdiskelin itse noita kommentteja lueskellessani…

 9. Avatar Jenny sanoo:

  Ärsyttää ninnu jeejee:D meilläkin menee lapsilisät tytön säästötilille ja 2 rahastoon:D silti juuri eilen tilasin rodinin mekon jonka vihdoin löysin, kauheiden etsintöjen jälkeen!!:))mutta joo ihana video!<3 ja te ihanaiset<3

  • Iina Iina sanoo:

   No nimenomaan! :D Siis eihän nyt hitsi vieköön se että ostaa laadukkaita vaatteita tarkoita ettei säästäisi lapselle! Kiva että löysit mekon ja kiitoksia hurjasti♥

 10. Avatar nina sanoo:

  Ihana video. :) Ja sulla on aivan ihana paita! :D Mistä oot löytäny?

 11. Avatar Pilvi sanoo:

  Ihania tyttöjä ^^ <3

 12. Avatar Hanna sanoo:

  Itse en niin videolle lämmennyt, mutta 7kk miehen alku tykkäsi ihan hirveästi! :D Höpötteli sulle vastauksia ja tarkkaili kokoajan mitä Tiara ja Zelda teki. Täytyy etsiä teidän loputkin videopostaukset ja pistää pyörimään viihdykkeeksi. :)

 13. Avatar Ne kaik kolme sanoo:

  Harmi kun et julkaissut kommentteja, mutta voit arvioida niitä julkisesti vähän suuntaa antaen! Hyvä kun sait naurut ;) Ja hyvät ihmiset, jokainen saa käyttää rahansa vaikka mihin. Harmi kun blogiisi ei voi tuoda kuin ”ihana”, ”tää on hyvä” -kommentteja, mutta jos joku sanoo hieman eriävän mielipiteen tulee harmia. Ymmärrän tosiaan miksi sinulla on oma lukijakuntasi :) Kaikkea hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi.

 14. Avatar Ne kaik kolme sanoo:

  ”On varas myös ostaa minirodinin vaatteita”, voi kuule, olisikin varaa kun pankkitilillä rahaa on ;) Ja kyllä, lisät tarkoitettu lapseen mutta jos tienaa jo tarpeeksi niin ne voi laittaa sivuun, kaik tyylillään tietty :)

 15. Avatar Linkku sanoo:

  Hyvin sanoit mielipitees asiaan, ei ollut liian kärkästä. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa muutenkin :)

  Ihana video, juuri tuollaisista tykkään eniten! Ihania kummatkin lapsoset ja Tiaran ”ei voi” :D piristi aamua!

 16. Avatar Umpsit sanoo:

  Kateellisten puhetta tosiaankin tuommoset jutut! Ihania ootte! :) Tiaran pingviinimekko niin suloinen :)

 17. Avatar Sanna sanoo:

  Musta ainaki on tosi kiva että kerroit Mini rodinista, en ollut ite kuullut niistä ennen ja nyt oon ihan myyty niiden vaatteille. Harmi vaan että nyt ne ei ehkä oo ihan sopivia meidän budjettiin mutta ehkäpä hoitovapaan jälkeen on :) Eilen selasin just noita uutuuksia ja ne oli ihan mielettömiä, yritin saada poikaystävääki innostumaan mut se oli vaa sillee ”öö joo, iha kiva” -____-

  Tällaset hömppävideot on just ihania ja mein napero on aina ihan fiiliksissä Tiarasta :D

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva että mun postauksista oli hyötyä :D! Ne on kyllä aivan ihania, vaikka eipä meilläkään Otto juuri muuten reagoi (mihinkään lastenvaateostoksiin) kuin että ”joo on ihan kivat” :DD

   Kiva että napero tykkää, terkkuja Tipalta hänelle ja kiitos kivasta kommentista!

 18. Avatar sanna sanoo:

  Tuo hiusten tulo kunnolla vasta 1 vuotiaana on vissiin vähä suku vika :D
  Meillä kans on se vaihe että ”minä” ja ”ei” on yleisimmät sanat ja äiti ei kelpaa enää mihinkään vaan mulle juho hokee vaan että ”pois” :D saapa nähdä miten reakoi kun antti tulee kotiin ja miten se anttia kohtaan sitten on…

 19. Avatar Nimetön sanoo:

  Ihana uhmis Tiara :) Voi olla että olisit pulassa vähän tempperamenttisemman lapsen kanssa kun et Tiaraltakaan vaadi tottelemista tai edes sano yhtään tiukempaan sävyyn jos ei totella. Onneksi Tiara on sen verran kiltti ettei hyödynnä äidin lepsuutta ja tee kauheesti tuhmuuksia :D

  • Avatar Anne sanoo:

   Tiedän, että Iina kyllä vaatii Tiaralta tottelemista, mutta ehkä hän ei tän videopostauksen tekoaikana halunnut, että Tiaralta tulee se 2-vuotiaan uhmis-kohtaus. Tiaralta kyllä vaaditaan tottelemista, ja jäähykin taitaa olla tuttu juttu, ei hän mitä tahansa saa tehdä. Ja toisaalta, äänen korottaminen lasten kanssa on ajan hukkaa, keskustelemalla pärjää paljon paremmin. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Mä tykkään ennemmin keskustella kuin sanoa tiukkaan sävyyn, eikä mun mielestä videopostaus ole se aika ja tilanne jolloin aletaan ojentamaan lasta oikein olan takaa kun ei hänellä mikään pakko ole olla siinä videolla :D

 20. Avatar Elsuu sanoo:

  Eikäää! Ootte ihania! Tämä oli ehdottomasti päivän piristys :) Kiitos <3

 21. Avatar Jenn- sanoo:

  Teillä kun on se jumpsuit, niin mitä sanot niiden koosta? Ne on niitä tuplakokoja, mutta onko ne niukempaa vai suurempaa kokoa mielestäsi?

  • Avatar Jenn- sanoo:

   Ei kun apua, ei niitä ole tuolla Minimintillä. Onkohan ne jo loppu vai olitko keränny siihen juttuun muitakin kuin siellä on myynnissä?

  • Iina Iina sanoo:

   Ne varmaan loppuivat jo :/ Mun mielestä jumppikset on aika reilua kokoa – tuon 68/74 uskoisin menevän Zeldalle vielä pitkään ja 80/86 on Tiaralle vielä vähän reilu :D Pico-haalareista taas koko 68/74 jää Zeldalle ihan juuri pieneksi!

 22. Avatar Mari sanoo:

  Itse olen välillä kyllä todella kateellinen sinulle kun voit pukea lapsesi noin hienoihin vaatteisiin. Itselläni on kohta 4 vuotias ja 5kk ikäiset lapset. Meilä lapset pitää pukea lindexin ja h&m vaatteisiin, koska ei yksinkertaisesti olisi noin kalliisiin vaatteisiin varaa, kun itse olen äitiyslomalla. Miehellä on vakityöpaikka eikä palkka nyt aivan huono ole vaikkei nyt parhaimmastakaan päästä, eikä siltikään mitenkään pystyisi ostamaan kaikkein kallleimpia vaatteita lapsille, vaikka emme tuhlaile rahojamme turhuuksiin, kaikki mitä tulee menee elämiseen. Ulkovaatteisiin mielestäni kannattaa panostaa. Tuo neljä vuotias on kova ulkoilemaan, jolloin olen kans todennut, että kannattaa ulkovaatteisiin panostaa kunnolla. En kuitenkaan pystyisi ulkovaatteisiinkaan laittamaan yhteen pukuun 200 euroa. Olen saanut halvemmallakin laadukkaat vaatteet pojalle.
  Voin ihan rehellisesti sanoa, että kyllä minä olen kateellinen ihmisille, jotka pystyvät ostamaan lapsilleen noin kalliita vaatteita kuin te. Olisikin hienoa, että voisin itsekin joskus lähteä ostoksille ja ostaa lapsille vaatteita vain ulkonäöin ja laadun perusteella, mutta tässä elämäntilanteessa se on vain pelkkä haave. Olen kuitenkin iloinen niiden ihmisten puolesta, jotka voivat ostaa kalliita vaatteita lapsilleen :) Sinun lapsesi ovat onnekkaita :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kyllä halvemmallakin saa varmasti laatua, sitä en ole sanonut missään vaiheessa! On meilläkin ollut esimerkiksi Molo Kidsin talvihaalari joka on edelleen kuin uusi vaikka oli koko viime talven käytössä Tiaralla. :) Ihanaa että et ole kateellinen negatiivisessa mielessä vaan osaat iloita toisten puolesta! Kyllä mäkin olen kateellinen ”positiivisella tavalla” monellekin, mutta en ilmaise kateuttani haukkuen ja nälvien vaan kehuen, kuten sinäkin :)! Kaikkea hyvää teille♥

 23. Avatar Ne kaik kolme sanoo:

  Mutta täytyy kyllä sanoa, että sinulla on mahtavat, hyvin kasvatetut lapset! Aivan ihana tuo Zeldakin kun on jo vipinällä yrittämässä liikkumaan :)

 24. Avatar Larissa sanoo:

  Oon huomannut blogeja lueskellessani että kovin monella on sellainen käsitys että jokainen alle 30-vuotias on teiniäiti ja jos perheen perustaa ennen kun on korkeakoulututkinto, vakituinen työpaikka, velaton asunto, auto, koira ja kesämökki on automaattisesti täysin kelvoton vanhempi ja vastuuton ihminen. En voi ymmärtää tällaista, mitä tekemistä vaikka sillä korkeakoulututkinnolla on vanhemmuuden kanssa, ei ainakaan meidän koulussa opeteta miten ollaan hyvä äiti :D musta te vaikutatte erinomaisilta vanhemmilta eikä sillä tosiaan ole yhtään mitään tekemistä sen kanssa mitä lapselle pukee päälle, eihän kenenkään hyvä vanhemmuus määräydy senkään perusteella minkälainen oma pukeutumistyyli on. Taitavat nuo huutelijat olla vaan kateellisia tai jostain syystä kovin ennakkoluuloisia.

  • Iina Iina sanoo:

   Olen törmännyt samanlaiseen ikävään käsitykseen, monet ovat niin kapeakatseisia eivätkä kykene ajattelemaan oman kuplansa ulkopuolelle ollenkaan. Kiitos hirmuisen paljon ja kaikkea hyvää sinulle :)!♥

 25. Avatar miramira sanoo:

  Kiva video taas kerran. :) Mikä puhelin sulla muuten on?

 26. Avatar jasunen sanoo:

  tosi hyvä txt! toi on aina niin että jos esittelee jotain niin monet tahallaan tajuaa sen väärin… se on kyllä ärsyttävää…. ja ei ole oikeaa tai väärää tapaa säästää tai ostella vaatteita, jokanen tekee niinku parhaaksi näkee, ihan kuten kerroitkin! on muuten ihana video! :) hihi!

 27. Avatar Iita sanoo:

  Voi, toivottavasti et ymmärtänyt sitä mun ihmettelyä toppapuvun hinnasta minään nillittämisenä. :( Niin se ei tosiaan ollut tarkoitettu, se oli vain puhdasta ihmettelyä kun tosiaan vertailin Molon, T2H:n ja Mini Rodinin puvut tarkasti läpi ja valkkasin lemppariani. :D

  • Iina Iina sanoo:

   Voi en ollenkaan, tarkoitin niitä kommentteja joissa ihan todella väitettiin meidän olevan huonoja teinivanhempia kun tuhlaamme rahamme lastenvaatteisiin emmekä säästä ollenkaan :D

 28. Avatar Lyydia sanoo:

  Puet kauniisti lapsesi. Itse ostan H&M lapseni vaatteet, koska se on mun kukkarolle sopiva. Sulla on kiva blogi ja ihanat lapset.

 29. Avatar Niina sanoo:

  Mä en ole koskaan vielä muistaakseni kommentoinut sulle mitään, vaikka oon seurannut sun blogia jo siitä asti kun Tiarakin oli vielä masussa, joten aattelin nyt kerrankin jotain kirjoitella! En ymmärrä millaiset ihmiset laittaa sunlaiselle ihmiselle ilkeitä kommentteja, mutta toivon että et tuu koskaan ottamaan niitä henkilökohtaisesti. Oot aivan uskomattoman upea äiti ja on ollu tosi hienoa seurata sun blogin kautta miten Tiara on kasvanut ja kehittynyt ja nyt myös Zelda pieni:) Susta huokuu sellanen äidin rakkaus ja ilo ja positiivisuus mikä nykypäivänä on valitettavan harvinaista ja mä toivon joskus tulevaisuudessa olevani yhtä hieno äiti omille lapsilleni. Nää videopostaukset on ihanan piristäviä ja ois ihana jos jaksaisit niitä tehdä useamminkin! Ihanaa päivänjatkoa sinne koko perheelle ja ehkä tästä lähtien alan kommentoimaan vähän useammin! :D

  • Iina Iina sanoo:

   Voiei miten mielettömän ihana kommentti!♥♥ Toivottavasti et pahastu mulle kun ensimmäistä kertaa kommentoit ja sitten mulla kestää näääääääin kauan vastata, anteeksi! Kiitos ihan hurjan paljon sulle kaikista kauniista sanoistasi ja kaikkea hyvää! Kommenttisi ovat erittäin tervetulleita myös jatkossa !:)

 30. Avatar Milja sanoo:

  Apua kuinka isoja teidän neidit on jo! Ihania tyttöjä<3 toi pingviinimekko on niiiin söpö :)

 31. Avatar Elisabet sanoo:

  Voi te ootte niin ihania♥ Tulee niin kiva fiilis kun näitä teidän videoita katsoo :) Meidänkin melkein puolivuotias neiti yrittää kovasti päästä eteenpäin, mutta vielä ei pääse ja sekös aina harmittaa! Mutta.. Lisää näitä tämmösiä höpötys videoita!<3

 32. Avatar Miimii sanoo:

  Ihana Tiara! :D Ei voi, ei voi! Pikkusen hyvin neiti puhuu, ymmärtää puhetta ja puhumaansa sekä tietenkin höpöttelee kaikkea! :) Ehdottomasti lisää näitä videopostauksia ja teidän päivä videopostaus ois kyllä niin plussaa!!! :) <3

  • Iina Iina sanoo:

   Tipa on ihana, mua harmittaa vaan kun noilla videoilla ei koskaan tuu ilmi se miten paljon Tiara oikeesti puhuu kun se aina vähän jänskää kameraa :D Kiitos paljon, täytyy tehdä taas sellainen meidän päivä videoina! Katsoitko meidän viime äitienpäivän videot jo, toukokuussa tein viimeksi sellaisen päivä videoina-postauksen juuri äitienpäivänä :)

 33. Avatar L sanoo:

  Miksi te korostatte tuollalailla puheessa että tytöt ovat siskoksia? Esimerkiksi Tiaralle sanoit että ”siskolle tulee paha mieli jos lelu menee rikki.” En nyt yritä sanoa, että teidän toiminnassanne on mitään väärää, mutta kuulosti hassulta kun et sanonutkaan Zelda vaan sanoit sisko.

  Joka tapauksessa, tytöt ovat suloisia ja sinä olet kaunis ja varmasti paras mahdollinen äiti lapsillesi :)♥ Kivaa syksyä teille!

  • Iina Iina sanoo:

   Olipa hassu kysymys :D En ole tullut ajatelleeksi että tekisin niin? Mutta eikai siinä mitään väärää ole, siskojahan neidit ovat :D

   Kiitoksia paljon ja mukavaa syksyä sinullekin! :)♥

 34. Avatar Helluw sanoo:

  Aivan ihana video taas kerran! :) Ehdottomasti näitä lisää,nää on niin päivän piristäjiä. Ja aivan ihana uhma-Tiara.♥ Teillä on kyllä niin suloset tytöt! ♥

  Ihanaa viikonloppua teille ihanille!:)♥

 35. Avatar jenna sanoo:

  Mulla olisi yksi postausehdotus, jos et joskus aiemmin ole jo tästä postausta tehnyt. Voisitko tehdä sellaisen perusteellisen ruokapostauksen, että mitä syötte arkena ja mitä viikonloppuna ja kuka laittaa ruuat jne? Ja suunnitteletteko Oton kanssa yhdessä että mitä syödään, kumpi käy ruokakaupassa vai käyttekö yhdessä? Miten ruuanlaitto onnistuu kun on kaksi pientä lasta?

  • Iina Iina sanoo:

   Tää on kiva postausehdotus, kaikki mun edelliset ruoka-aiheiset postaukset löytyvät ”ruoka” -tagin alta kun tuolta sivupalkista hakee avainsanoja :) Pitää toteuttaa mahdollisimman pian, kiitos ideasta :)!

 36. Avatar Mymmyryy sanoo:

  Kateus on jännä asia.

  Joillakin on tarve alkaa haukkumaan kateuksissaan, ihan kun se oma elämä sillä muuttuisi mihinkään suuntaan.

  Olen minäkin hetkittäin tuntenut pieniä kateuksia joskus mutta mä elän omaa elämääni ja ei mun mieli paremmaksi muutu haukkumalla muita. Ja mun tytär on mulle rakkain ja ollaan molemmat ihan hyviä ihmisiä vaikka vaatteet on ostettu alennusmyynneistä ja kirpparilta :D ja herrantähden, ollaan saatu myös tutuilta niiden lasten vanhoja vaatteita :O Hyi miten noloa! :D

  Jokainen pukekoot lapsensa parhaaksi katsomalla tavalla, pääasia että lapsella on hyvä olla ja saa tuntea olevansa rakastettu. Ei lapsi niistä merkeistä mitään ymmärrä.

  • Iina Iina sanoo:

   No niinpä! Kyllä mäkin tunnen kateutta monista asioista joskus, mutta en pura sitä kitisemällä muille, olen esimerkiksi kateellinen kaikille joilla asuu lasten isovanhemmat lähellä ja he voivat nähdä ja viettää aikaa usein yhdessä koska mun äiti asuu meistä kaukana, mutta en silti käy vinkumassa siitä niille joilla ne isovanhemmat asuvat samalla kadulla :D Kaikilla on oma elämä ja kannattaa keskittyä siihen että tekee siitä niin hyvää, onnellista ja ihanaa kun kykenee, ei siihen mitä muut puuhailevat omissa elämissään.

   Kaikkea hyvää teille! :)

 37. Avatar O sanoo:

  puhuuko tiara vieläkin oton kanssa ruotsia jatkuvasti,vai miten? olisi mukava kuulla taas tästä kaksikielisyydestä :)

 38. Avatar Elli sanoo:

  Aivan ihanat Tiara ja Zelda!
  Voi ei kun vauvakuume kasvaa tälläsen videon myötä. Näitä lisää! :)
  p.s Älä Iina välitä haukkujista, on täällä enemmän positiivisia kommentteja kirjottavia. :)
  Niin ja mukavaa syksyä teille!

 39. Avatar minnis sanoo:

  Taas jälleen ihanat lapset ja ihana video :D Voisitko tehdä joku päivä meikkipostausvideon tai pelkän meikkipostauksen vaan :)?

 40. Avatar Sanni sanoo:

  Sulla on maaliman suloisimmat tyttäret!<3 :)

 41. Avatar maikku sanoo:

  Ihanasti ”komennat” tiaraa :) Mulla muuttuis varmaan äänensävy tossa tilanteessa mutta tosi upeasti pidät rodin! :)

  Oot upea nainen ja loistava äiti!

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon! :) Mä oon tämmönen rauhallinen keskustelija-äiti, en osaa olla muuta :D Kiva että se on sun mielestä positiivista, kun joku toinen oli toista mieltä! :) Kaikkea hyvää sulle♥

 42. Avatar Inga sanoo:

  Puhuit kyllä aivan asiaa ja sanoit kaiken ytimekkäästi! Toivottavasti jatkossa ei tuu enää noita negatiivisia kommentteja! :)

  Mikäköhän ”Ei voi!”-vaihe Tipalle on tullut? :D Zelda on kyllä niin ihana pieni pallero, awww. <3

 43. Avatar aino sanoo:

  Huoh! Luin pelkällä mielenkiinolla mitä siellä on höpisty, ja olihan siellä :) itse en myös tykkää mini roadinin vaateista niiten kirkkaiden värien ja kuosien takia, ei ole vaan mun juttu! Mutta tuohon paljonko lasten vaateet nykypäivänä maksaa!! on noussut mun mielestä uusiin sfääreihin!
  En ikinä ostaisi itselle 160e takkia talveksi tietäen että käytän sitä vain yhden kauden!! Nyt tytöllä kaapissa odottamassa 150e talvi haalari, jonka tiedän ettei jo nyt että se ei mahdu ens talvena! Hullua!! No itse arvostan lasten ulkovaateissa varsinkin kestävyyttä ja ettei pieni kastu ym. Ja maksaako se 60e vai 160e niin siinä ei hinta ratkaise! Vaan kiva näkö ja toiminnallisuus.
  Jokainen laittakoon rahat mihin itse haluaa me näköjään ”tuhlataan” tytön vaateisiin! Täytyy myös todeta että hm vaateillä on ihan äärettömän hyvä hinta laatu suhde muttabitse en heidän ulkovaateisiin luota, vaikka muuten koko kaappi täynnä kyseistä merkkiä!

  • Iina Iina sanoo:

   No niinpä! Ja meillä Tiaran ulkovaatteet menee Zeldalle niin mielelläni ostan sellaisia jotka kestävät käytössä toisellakin lapsella :) Kaikki lastenvatteet on nykyään kalliita, jopa Kappahlin tms. haalareista saa maksaa ihan eri hintoja kuin muutama vuosi sitten!

 44. Avatar Nimetön sanoo:

  mä oon ite tosi tarkka vaatteista (no okei en välttämättä jos meen lastenkaa ulos, kauppaan, nysvään kotona jne mut yleisesti) ja tykkään muodista tosi paljon, ja rakastan mun lapsia yli kaiken ja satsaan myös heidän pukeutumiseensa :)
  joku tuolla edellisessä postauksessa oli kommentoinu et on henkkamaukan vaatteet yhtä hyviä, niin hah ei tosiaankaan ole.. voi vaikka verrata sen ja mini rodinin tai ihan sama, vaikkapa reiman talvivaatteita niin niissä on kyllä vissi ero. musta on ihanaa kun lapset on puettu hyvin.
  sitä asiaa mä vaan en ymmärrä, kun jotkut ostaa lapselleen kalliin merkkihaalarin ja sitten ”ulkonaremuamishaalarin” ?? o: että miksi ostaa kallis haalari sen takia että sen voi pukea ihanille kaupunkikävelyille ja päiväkotiin on sitten ihan eri haalari ettei vain mene pilalle.. mä olen ostanut lapsilleni merkkihaalarit ja ne on tarkoitettu kyllä ihan joka päiväiseen käyttöön, ne ainakin ovat lämpimät ja hyvät just siihen remuamiseen :)

  • Iina Iina sanoo:

   Mäkään en ymmärrä sitä että merkkihaalari on erikseen ja sit remuhaalari joku ihan surkea, koska merkkihaalari nimenomaan on se joka lapsen pitää lämpimänä ja kuivana! :D Mustakin on ihanaa kun lapset on puettu hyvin, ja rakastan miettiä kivoja lastenvaateyhdistelmiä! :)

 45. Avatar M sanoo:

  Täytyy myöntää että itsekin hieman kauhistuin, kun törmäsin jossain ensimmäistä kertaa Mini Rodinin hintoihin. Mutta toisaalta, jos mulla olisi varaa ostaa niitä ja tykkäisin niistä, niin ihan varmasti ostaisin. Luulen myös, että inisijät eivät ymmärrä mm. talvihaalarin laadukkuuden tärkeyttä. Oikeasti ne vaatteet on aika kovilla. Itsekin ostin lapselle Ticket to heavinen toppahaalarin, koska kokemuksen perusteella ne on hyviä ja kestäviä. Ihan turha ostaa joku H&M:n haalari, joka sekin maksaa useamman kympin ja sitä ei kannata edes yrittää myydä eteenpäin muuta kuin pilkkahintaan.

  • Iina Iina sanoo:

   Se jälleenmyyntiarvo on just Mini Rodineilla ihan uskomaton, yleensä saa lähestulkoon saman takaisin mitä on itse maksanutkin :D Ja joo, talvihaalari on kyllä tärkeä investointi, mä mieluusti panostan oikeasti isonkin rahan että varmasti on lapsilla lämmin ja mukava olla, koska paleleminen on ihan pyllystä samoinkuin sairastelu! :D

 46. Avatar Carata sanoo:

  Voisi sanoa, että joku kateellinen vain taas avautunut. Mä olen 1v tytön äiti ja jälkikasvua on tulossa 02/14 lisää. Mulle se on ihan sama, onko meidän neidin vaatteet tai omat H&M-Lindex osastoa vai jotain merkki vaatteita. Ei ole kauaa, kun ostin Me & I-merkin housut itselle ja tytölle saman merkin tunikan. Housut oli 45€ ja mekko 31€. Kyllähän sitä mietti, että niillä rahoilla olisi saanut paljon kaikkea esim.Lindexiltä, mutta toisaalta. Ne mun housut oli jotkut magic pantsit, jotka menee nyt odotusaikana ja sen jälkeen kotihousuina, sekä salilla/jumpissa. Miksi en siis olisi ostanut?

  Se, että lapsille pitäisi säästää rahaa, niin kyllä meillä sitäkin tehdään. Puolet lapsilisästä menee joka kuukausi neidin omalla tilille. Puolet meneekin vaippoihin ja esim.ruokaan.
  Tällä hetkellä sinne ei menesen enempää, koska lapsi kasvaa koko ajan, mikä tarkoittaa sitä, että vaatteita jää koko ajan pieneksi ja uusia pitää ostaa. Lisäksi pitää ostaa leluja, kirjoja jne.

  Oman sijoituksensa vievät myös tuplarattaiden hankinta, turvakaukalon hankinta, toisen sängyn hankinta, jne.
  Jos jostain säästän, niin se on meidän aikuisien menoista. Lapsilleni ostan juuris en, mitä he tarvitsee. Heillä tulee olla puhtaat siistit vaatteet, eikä ne halvimmat/ilmaiseksi saadut, valmiiksi polvista rikki olevat.
  Toki kannatan kirppareita ja kierrätystä, mutta jos lapsi tarvitsee kumisaappaat, en mene välttämättä niitä etsimään kirpparilta, vaan ostan suoraan kaupasta. Toki olisin voinut säästää jonkun verran ostaessani käytetyt, mutta miksi, koska esim.etola myy kivoja kumisaappaita n.10€ hintaan….

  Meillä säästää siis aikuiset, ei lapset.
  Minä en ole käynyt kampaajalla pitkään aikaan. Latvoja leikkailen kotona ja olen ihan tyytyväinen. Värjätä en jaksa, koska oma sekavärinen lämminr uskea miellyttää. Enemmän harmittaisi jatkuva juurikasvu. Ripsien pidennytksiä käytin kesällä, mutta talvella en enää. Eipä ole tarvetta nyt, kun ei naama hikoa. Meikittömänä kesällä mentiin muuten, joten rahallisesti oltiin varmaan samoissa talven kanssa.

  Säästää voi siis ken haluaa. Naurettavaa, että joku jaksaa käyttää aikaansa ainun ja sinun valintojen mollaamiseen. Lisäksi, keneltä se on pois, jos joku firma haluaa lähettää teidän nuorille neideille vaatteita?

  • Iina Iina sanoo:

   Ihana kommentti! Kiitoksia paljon♥ Sä oot oikeassa, kysymys on valinnoista: missä haluaa säästää, mihin panostaa – joku tekee näin ja joku tekee noin, mutta ketään ei pitäisi mollata kun jokainen varmasti tekee parhaansa valitakseen niin että omalla perheellä on hyvä olla :)!

 47. Avatar Carata sanoo:

  Ja siis, täytyypä vielä sanoa, että meilläkin mm.talvihaalarit ja sadevaatteet ym välikausihaalarit ostetaan merkkiliikkeistä, eikä esim.marketista tai H&M:ltä. Mä ainakin haluan, että lapseni voi leikkiä mihin aikaan tahansa vuodesta ulkona ilman, että on kylmä tai märkä.
  Ja mitä järkeä on ostaa joku h&m haalari, josta puolessa välissä talvea on takapuoli melkein kulunut rikki? Mielestäni joissain asioissa laatuun kannattaa panostaa. Lisäksi, kuten joku jo mainitsikin, merkki vaatteista saa melko kivasti omiaan pois. Kukaan taas ei osta halpa merkin haalaria käytettynä, koska hinta kaupassa uutena ei voi olla paljoa isompi. Tai ainakaan itse en kehtaisi pyytää käytetystä haalarista samaa hintaa, kuin kaupassa.

  • Avatar Siru sanoo:

   Pakko tähän väliin todeta, että h&m:n talvihaalari on ainoa haalari, jonka polvia meidän poika ei ole saanut puhki. Kokeiltu on niin Ticket, reimatec, molo yms. Kuivanakin piti kaksi talvea ja ensi talvena on varahaalarina pikkuveljellä.. Ostin alesta 20 eurolla, paras hinta-laatusuhde meidän 6 vuoden kokemuksella.. :) Hyvää saa joskus siis halvallakin! :D

 48. Avatar Ulla sanoo:

  Mielestäni vedit aika pinenestä herneen nenääsi.. itsekin olen aika kyllästynyt tuohon mini rodinin mainostamiseen, niin harvalla kun on oikeasti varaa käyttää sitä.. lisäksi epäilen, että et itsekään kyseistä merkkiä hinnan vuoksi suosisi, jos et sieltä saisi tuotteita.. esim. et ennen yhteistyökumppanuutta ollut puhunut koko mini rodinista mitään!

  • Iina Iina sanoo:

   Tähän on kyllä pakko Ullaseni todeta että olet väärässä! Mini Rodinia olen ostanut jo kauan ennen yhteistyökumppanuutta, selaa vaikkapa viime kevään postauksia jolloin ihastuin ensi kertaa Rodineihin kun leopardikuosiset Pico-haalarit tulivat myyntiin. Meillä on paljon vaatteita kevään mallistosta jotka olen kyllä ihan omilla pennosillani lapsille ostanut enkä silloin tiennyt että joskus tulen merkin tiimoilta tekemään yhteistyötä :).

   • Avatar mirka sanoo:

    Tässä ihan huvikseni kävin katselemassa kommenttejs tällä kertaa, ja eikös se ole niin, että jos kommentoit samasta ip:stä/samalla sähköpostilla, niin tulee sama kuvake? Tällöin tämänkin kommentin jättäjä ”Ulla” olisi jättänyt n. 10 muutakin kommenttia, tosin eri nimillä, kuten Elisabet ja nimetön. Melkoisen päätöntä menoa sanoisin… Mielipidettä laidasta laitaan.

    • Avatar Nimetön sanoo:

     Eikös sama kuvake voi olla monellakin eri ihmisillä, ainakin suurimmalla osalla anonyymeistä ja rekisteröitymättömistä kommentoijista on just tuo sama kuvake kuin tällä ”Ullallakin”. Ei kai ne kaikki kommentit jokaisessa postauksessa voi samalta ihmiseltä olla? :D

    • Avatar Elisabet sanoo:

     Huomasin tämän kommentin,kun lueskelin näitä ja voin kyllä sanoa, että enpä ainakaan mä esiinny muina kuin itsenäni. Jos nyt tuolla Elisabetilla minua tarkoitit..

     • Avatar mirka sanoo:

      Okei! Moumou:n blogissa kun esim. on aina yksi ”hirviö-kuvake” per sähköpostiosoite. Mietin vaan oikeasti kauhulla täällä voiko joku olla niin sekaisin, että laittaa 20 täysin toisistaan poikkeavaa kommenttia yhteen postaukseen…

    • Iina Iina sanoo:

     Kaikilla muilla on oma kuvake s-postin mukaan mutta tuo harmaa kuvake tulee kaikille jotka eivät s-postia ilmoita :)! Mutta päätöntä oli meno kuitenkin :D Mä näen myös ip-osoitteet joten tiedän tarkasti mitkä kommentit ovat samalta kirjoittajalta :)

 49. Avatar Rhonda sanoo:

  Ihastuttava ja söpö blogi! :)

 50. Avatar Saara sanoo:

  Voi herranjestas, mikä joukko mielensäpahoittajia taas liikenteessä!
  Tää jaksaa kyllä aina laittaa verenpaineen kohoamaan tälläpuolella ruutua, tää ainainen nillittäminen bloggaajien rahankäytöstä. Harva menisi kommentoimaan läheistensä taloudenhoitoa sanallakaan, mutta on ihan pakko miettiä miten bloggaajien rahat riittää siihen, mitä ei itse raaskisi ostaa.
  Kukaan näistä kommentoijista ei varmasti tiedä, kuinka paljon teillä on rahaa käytössä, ja siten on ihan älytöntä vedellä johtopäätöksiä tyyliin ”nyt ei jää mitään säästöön kun ostit yhden jumpsuitin!!”

  Ja toinen superärsyttävä kommentti tyyppi on tää ”Mitä vikaa kirppisvaatteissa on???” – Ei se, että tykkää jostain tietystä, tarkoita että kaikessa muussa olisi jotain vikaa! Käyköhän sama henkilö kysymässä jokaiselta, joka on päättänyt asua esim. Tampereella että ”Mitä vikaa Turussa on??” Absurdia.

  Siis aiheesta murisit, vaikka kyllä valitettavasti luulen, ettei asia mene perille, vaikka kuinka rautalangasta vääntäisi. Ihanan tyynesti kuitenkin osaat suhtautua, osoittaa kuinka viisas ja itsevarma olet!

  Ja maraton kommentti, mutta vielä sen verran, että Mini Rodinit on <3 ja video oli todella suloinen, niinkun aina! :) Ihanaa syksyä!

  • Iina Iina sanoo:

   AH SÄ OOT NIIN OIKEASSA. :D Kukaan ei tiedä meidän raha-asioista mitään ja hyvä niin, ne eivät kellekään kuulu. Mutta on tosiaan naurettavaa ajatella että just tolleen että ”no nyt niillä ei jää mitään säästöön” Ja joo ei mulla oo kirppisvaatteita vastaan mitään, oon itsekin niitä joskus ostanut mutta mulla ei vaan riitä aika eikä jaksaminen kirppiksillä kiertelyyn juuri tällä hetkellä – se ei tarkoita että en arvostaisi kierrätystä tai pitäisin kirppisvaatteita jotenkin huonona asiana :D

   Kiitos ihan mielettömän paljon, oot ihan huipputyyppi!! Ihanaa syksyä sullekin ja saa tulla useamminkin kommentoimaan näin mahtavia kommentteja!! :)♥

   • Avatar Saara sanoo:

    Kiitos vastauksesta ihana Iina <3 Tulin jotenkin todella hyvälle tuulelle tästä :) Kiva olla samaa mieltä! Täytyy ruveta kommentoimaan ahkerammin! :)

    Mun mielestä on todella hyvä periaate pitää raha-asiat omana tietona, ne ei tosiaan kuulu kellekään muulle.

    Ja niinhän se on, että mitä vähemmän rahaa, sitä enemmän pitää priorisoida, mutta jokainen päättäköön ne prioriteettinsa itse! Esimerkiksi siinä, ettei omista autoa, säästää jo koko Mini Rodini mallistollisen vuodessa! ;)

 51. Avatar Sanna sanoo:

  Pakko kommentoida näin jälkijunassa että sä olet aivan ihana ja mahtava äiti! :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.