Noi ei taida ihan mahtua

04.10.2013

Tiedättekö sen voitonriemun mitä voi tuntea kun joku sanoo ivallisella äänellä jonkin erittäin tarpeellisen huomautuksen sinulle samalla alentuvasti hymähtäen ja tiedät voivasi osoittaa hänen olevan väärässä? Olen monta kertaa saanut bussiin, hissiin tai vaikka ahtaaseen vaatekauppaan Mountain Buggyjämme työntäessäni saanut kuulla tuon saman lauseen kanssaäideiltä jotka työntävät yhden lapsen yhdistelmävaunuja., yleensä näitä jättikokoisia hyökkäysvaunumalleja jollaiset meilläkin aiemmin oli Tiaralle.  Melkein kaikki olettavat että tuplarattaiden on ihan pakko olla sellaiset todella leveät, painavat ja hankalat tai vastaavasti päällekkäin tai peräkkäin istuttavat, todella pitkät ja hankalat.

IMG_6153Näin ei kuitenkaan ole, onneksi! Kuten keväällä kirjoitinkin, Mountain Buggy duetit ovat tosiaan vain 64,5cm leveät vaikka ovatkin vierekkäin istuttavat normaalileveillä istuimilla. Näillä meidän rattailla ahtautuu siis ihan yhtä kevyesti (usein jopa reippaasti kätevämmin) hisseihin ja busseihin kun meidän vanhoilla yhden lapsen yhdistelmillä, joiden leveys oli 68cm. Mä en oikeasti uskonut tätä silloin keväällä kun nämä rattaat ostin, että me oikeasti mahdutaan joka paikkaan ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Mua kuumotti aina mennä raitiovaunuun tai ahtaaseen hissiin kun pelkäsin että ei mahduta tai viedään tuhottomasti tilaa, mutta väärässä olin. Duetit ovat lunastaneet kaikki lupauksensa, ihan jokaikisen.

Viime keväänä vaunuista postatessani sain hurjan ryöpyn huolestuneita kommentteja meidän päätöksestämme olla ostamatta erillistä vaunukoppaa Zeldaa varten. Ilokseni täytyy todeta kuitenkin että me selvisimme kopatta oikein loisteliaasti! Silloin kun Zelda oli ihan vastasyntynyt, me saatiin lämpöpussi kiinnitettyä tiukasti rattaiden valjaisiin ja Zelda oli omassa pussissaan siellä ihan suojassa. Sitten kun Zelda kasvoi ohi tästä viritelmästä noin parin kuukauden iässä, oli kesä jo vauhdissaan ja rattaiden tukevat 5-pistevaljaat sopivat vauvelille. Ilman koppaa ollaan pärjätty ja viikon kuluttua Zelda on kasvanut kopan käytön suositusiästäkin ohitse.

IMG_6154 IMG_6230Mä oon tykännyt hirveästi siitä että Dueteissa on portaaton selkänojan säätö, koska Zelda ei ole enää kolmen-neljän kuukauden iän jälkeen viihtynyt hereilläollessaan täydessä makuuasennossa rattaissa. Ollaan siis pikkuhiljaa voitu aina nostaa selkänojaa ihan pikkuisen ”sitterimäiseen” asentoon, ja nyt puolen vuoden iän lähestyessä jo melkein istuma-asentoonkin tarvittaessa. Täyteen istuma-asentoonhan noita selkänojia ei ihan saa, kun ne jäävät aina vähän nojaaviksi. Tämä voi olla haittatekijä jollain, mutta meillä ainakin Tiara on viihtynyt lokoisasti lekotellen hieman nojaavassa asennossa.

Parasta meidän vaunuissa on isot, kääntyvät etupyörät. Niillä on niin kätevää liikkua tiukoistakin mutkista ja kapeistakin väleistä, koska ne kääntyvät niin ihanan ketterästi. Pyörät saa myös lukittua kätevästi joten esimerkiksi edestakaisin työntely vauvaa nukuttaessa ei ole ongelmallista. Silloin kun rattaat tulivat meille oli maassa vielä lunta ja loskakakkaa eli talvikelitkin on tullut testattua, tosin vain yhden lapsen kanssa. Varmasti on ensi talvena raskasta työntää 20:ta kiloa lapsia ja 15:ta kiloa rattaita eteenpäin loskassa, mutta ei mahdotonta. Ja laitan vaikka pääni pantiksi että näillä rattailla se työntely on mukavampaa ja helpompaa kuin monilla muilla!

IMG_6243Mikään tässä maailmassa ei ole täydellistä, mutta nämä rattaat ovat mun mielestä aika lähellä. Pieniä puutteita kuitenkin löytyy myös Mountain Buggy Dueteista ja niihin kuuluu ehdottomasti ainakin mun mielestä surkea lörppä juomapulloteline, joka roikkuu rattaiden sivussa vinossa niin että pullo voi ihan helposti tippua sieltä. Toinen miinus on se että silloin kun molemmat muksut nukkuvat ja rattaat ovat makuuasennossa, ovat rattaat vähän takapainoiset. Koskaan eivät ole meinanneet itsestään kipata, mutta takapainon huomaa kuitenkin sen verran että pitää vähän tiukemmin kiinni. Mutta nämä kaksi puutetta ovat kuitenkin superpieniä ja sellaisia että eivät ainakaan mua ole kertaakaan sen kummemmin häirinneet, juomapullo kulkee kätsästi myös laukussa tai toisen kuomun päällä sen ollessa kasassa.

Plussaa annan rattaille kaiken yllämainitun lisäksi myös erityisesti erikseen säädettävistä kuomuista joissa on kurkistusluukut ja aurinkosuoja, supertilavasta ja isosta tavarakorista jonne mahtuu paljon ostoksia, sekä tukevasta työntöaisasta. Myös istuimet ovat tilavat ja niihin mahtuu ihan ketterästi kaksivuotias talvikamppeissaan ja varmasti vielä kolmivuotiaskin tarpeen vaatiessa.

IMG_3461Kesäkuvissa Zeldalla on ikää juuri sen kaksi kuukautta ja tässä alimmassa kuvassa vajaat puoli vuotta, huomaa varmaan neidin kokoerostakin että muutama kuukausi on vierähtänyt välissä. Loppuyhteenvetona, mä voin ehdottoman vilpittömästi suositella Mountain Buggy Dueteja, me ollaan ainakin oltu omiimme enemmän kuin tyytyväisiä. Kysykää ihmeessä jos tulee jotain kysyttävää näistä mieleen ja kertokaa omia kokemuksianne jos teillä on samat menopelit kuin meillä!


32 Responses to “Noi ei taida ihan mahtua”

 1. V sanoo:

  Eikö yhtään häiritse, kun lapsia ei saa kasvot työntäjään päin? Itseäni ärsyttää suunnattomasti, ettei markkinoilla ole juuri ollenkaan heittoaisallisia tuplarattaita! Vaan ne jättikokoiset briot ja emmaljungat..

  • Mammaliini sanoo:

   Mä mietin ihan samaa. Mä työnnän rattaissa 10kk poikaa vieläkin niin että hänen kasvot on muhun päin 😛 Ei tunnu haittaavan poikaa, hyvin viihtyy.

   • Nimetön sanoo:

    Meillä 1v2kk tyttö jota kuljetan vaunuissa edelleen kasvot itseäni päin… mua ainakin häiritsee kun aurinko paistaa tai tuulee naamaan ja muutenkin kivempi nukuuttaa kun näkee koska nukuu ei tarvitse kurkistella mistään… 😀

    • Satu sanoo:

     Tuota samaa meinasin tulla sanomaan tuosta kasvomenosuuntaan päin. Isommalla se on jo varmaan kivempaakin, mutta mä en millään pystyis pistää pientä vauvaa kasvot menosuuntaan päin. Ja tämä ei ole mitenkään ilkeästi sanotta, vaan itse en vaan vois. Kuitenkin kaikki viima ja tuuli tulee ja itse tykkään höpöttää vauvalle samalla kun mennään. 🙂

     Meillä on bugaboo donkeyt ja niissä saa päättää molempien istuimien suunnan ja se on ollut yksi parhaista ominaisuuksista. 🙂

     Muuten nuo näyttää kyllä kivoilta ja itse olen kans saanut kuulla paljon sitäm että et varmaan mahdu tästä, mutta hyvin vaan ne tuplat sujahtaa joka välistä! 🙂 Ainut, mistä en ole mahtunut on ollut lidlin kassavälikkö, joka on ahdas, mutta muissa kaupoissa mahtuu hyvin. 🙂

  • Mä päädyin myös kaksosille hankkimaan ne hyökkäysvaunut juuri tuon työntösuunnan takia, kun esikoisen kanssa aikoinaan huomasin, että ei sen kanssa pystynyt juttelemaan kun naama oli musta poispäin – asuttiin kantakaupungissa, niin liikenteen melua oli aina sen verran ettei mitään kuullut. Samoin kun kuljettiin bussilla paljon, niin tykkäsin, että lapset näkee muutakin kuin seinän ja niiden kanssa on helpompi jutella. Mutta painoa tulee silloin niin paljon sinne eteen, että vaunut ei varmaan noin kapeina enää olisi tukevat.

  • Iina sanoo:

   Meitä ei oo työntösuunta haitannut ollenkaan. Mulla ainakin Tiaran kanssa onnistuu juttelu ihan hyvin vaikka onkin naama eteenpäin, me höpötellään kokoajan vaikka ja mitä 😀 Ja Zeldaa on hyvä kurkkia isosta kurkistusluukusta joka on kuomussa ja kyllä mulla tulee Zeldallekin höpöteltyä, se aina kurkkii mua takaisin siitä luukusta ja hymyilee 🙂

 2. Kisu sanoo:

  Nämä näyttävät kyllä todella hyville, ja vaikka minkään näköistä tarvetta ei yhden lapsen äitinä ole kaksosten rattaille(ainakaan tällä hetkellä ;)) niin nuo näyttävät ja kuulostavat kyllä sellaisilta jotka saattaisin itsekkin valita 🙂

 3. sanna sanoo:

  pakko kyllä korjata, että phil&tedsien uudet mallit ei enää ole mitenkään tavallisia rattaita pidempiä 🙂

  • Iina sanoo:

   Mitä kohtaa korjaat? ;O Mä ainakin mielestäni sanoin juuri tekstissä että on tyhmää kun kaikki olettavat että rattaiden täytyy olla joko tosi leveät tai tosi pitkät, vaikka oikeasti näin EI ole 😀

 4. Bebe sanoo:

  Meillä on Britaxin B-Agile Doublet ja mä tykkään! Meillä liikutaan myös autolla, joten vauvalle saa myös kaukalon siihen napsautettua helposti paikoilleen. Tilavat istuimet ja helppo kasata. Normiovista sopii just ja just, oisko leveys sen 79 cm jos normiovet on 80 cm (?). Eturenkaat ei ole noin isot, mutta kyllä meilläkin on viime lopputalven lumissa ja loskissa rattaat jo testattu ja kyllä kulkee.

  • Iina sanoo:

   Näihinkin saa kaukalot kiinni ja on tosi helppo kasata, me vaan ei noita ominaisuuksia juuri tarvita kun autottomia ollaan niin en huomannut mainita :D! Me liikutaan niin paljon kaikissa keskustan kivijalkaliikkeissäkin ja muissa ahtaissa paikoissa niin tykkään siitä ettei koskaan tavitse jännittää mahtuuko rattailla :)! Varmasti hyvät teidänkin rattaat ja hienoa että olette löytäneet juuri teille hyvän mallin!

 5. lillalove sanoo:

  Enää ei puutu kuin se toinen lapsi joka laittaa tuonne toiseen istuinosaan 😀 Kuulostaa kyllä hyviltä! Meilläkin on Britaxeissa selkänoja jota ei saa ihan suoraan, mutta hyvin on ainakin tähän asti selvitty.

 6. Päivi sanoo:

  mie taisin epäillä keväällä tuota, ettei zeldalle ostettu erillistä kantokassia/koppaa tms tohon mutta en tainnut kirjotella siitä sen kummemmin. taisin yksikseni pähkäillä asiaa vaunupostausta lukiessani 😀 mutta näin ne vaan epäilykset osoittautuu joskus sitten turhiksi, musta on hyvä et luotit vaan omiin valintoihis etkä antanu muiden vaikuttaa päätökseen jonka itse koit hyväks. näppärältä vempeleeltä näyttää 🙂 meillä on britaxin b-dualit käytössä toistaseks, en muuta haukuttavaa niistä keksi kuin että painavat kuin synti 😀 ilman että on lapsia edes lastattuna niissä. siihen kesti tottua jonkin aikaa verrattuna niihin esikoisen pieniin, siroihin rattaisiin.

  • Iina sanoo:

   Mä sain useitakin kommentteja samaan aiheeseen liittyen, eli asia taisi herättää laajemminkin kummastusta! 😀 Mutta mä olin aiemmin lukenut käyttökokemuksia joissa oli toimittu samalla tavoin kuin me nyt ja mä luotin niihin. Kiitoksia ! 🙂 Mä oon niin heiveröinen että välillä tuntuu etten saa edes noita rattaita nostettua bussiin jos on muksujen lisäksi vielä ostoksia kyydissä niin meillä on pakko olla tosi kevyet 😀

 7. ake sanoo:

  Mukavilta tuntuvat nuo teidän rattaat. Itse en halunnut lapsia vierekkäin istumaan, vaan meillä on/oli peräkkäin istuttavat. Vaunut käy vain yhdellekin lapselle ja niihin sai helposti seisomalaudan. Leveät nämäkin ovat, mutta käyttöikä on pidempi. Lapsilla on kuitenkin ikäero 1,5v, joten tuplia käytettiin vaan reilu vuosi. Julkisilla ei onneksi kuljeta eikä nuo kunnolla autoonkaan mahdu. Mutta kulkevat kunnolla lumessa ja epätasaisella maastossa ,mikä oli meille tärkeintä.

  • Iina sanoo:

   Kuulostaa tosi hyviltä rattailta, mekin mietittiin niitä peräkkäin istuttavia mutta päädyttiin sitten näihin 🙂 Mä haluan Bugaboon Bee+:t sitten kun Tiara ei enää istu rattaissa niin meillä ei edes ollut tarkoituksena että nämä menisivät yhdelle lapselle! 😀

 8. Emmi sanoo:

  Meillä on juurikin sellaiset päällekkäin istuttavat, z-line- merkkiset. Kamalan kömpelöt ja raskaat! Ja kääntyvät etupyörät ei toimi.. En siis ole ollenkaan tyytyväinen niihin ja haaveilenkin juuri noista rattaista mitkä teilläkin on! Joten kiva kuulla että ovat käytössä hyvät. 🙂

 9. Anna sanoo:

  Onko pyörät sellaiset että kulkevat myös talvella lumessa vaivattomasti? 🙂

 10. st.brigitten sanoo:

  Noi ovat kyllä tosi hyvät vaunut, muutamilla olen nähnyt ja pelkkiä kehuja kuullut. Meillä ne ei kävis, kun ei saa täyteen istuma-asuntoon ns. ”selkä suoraksi” 😀 Meillä kun noista ei kumpikaan ole tykänneet lökötellä (eli eivät ainakaan äitiinsä ole tulleet ;D) vaan aina pitää istua tikkusuorassa.

  Me ostettiin nyt tulevaa vauvaa ajatellet Phil&Tedsin Dotit. Ne eivät ole lainkaan pitkät, eivätkä kippaa taaksepäin kuten Vibet helposti teki. Ja nehän saa sitten pelkästään yhdelle lapselle käyväksi, meilläkään tuskin tuo poika enää vauvan synnyttyä istuu paljoa kyydissä.

  • M sanoo:

   Meillä on Brion hyökkäysyhdistelmät, eikä niissäkään selkänojaa saa ihan pystyyn asti. Olen löysännyt vöitä sen verran, että lapsi voi silti istua suorassa.

  • Iina sanoo:

   Mekin mietittiin Phil & Ted’sin Doteja, ne oli meidän ykkösvaihtoehto ennen kuin luin Mountain Buggyista! Ollaan kuitenkin oltu näihinkin tosi tyytyväisiä, vaikka varmasti myös Dotit on tosi hyvät 🙂 ne on ainakin ihan super kapeat!

 11. Toi kommentti on kyllä niin tuttu kaksosten kanssa kulkiessa! Ja joka kerran on mahduttu, vaikka meillä oli sellaiset perinteiset hyökkäysvaunut.

  • Iina sanoo:

   Haha, joo sitä saa usein kuulla! Mä en tiedä missä pikku koloissa mä sitten käyn lasten kanssa rattailla kun tuntuu että monesti on niin ahdasta että just ja just mahtuu, esimerkiksi vaatekauppojen hyllyväleistä yms. BikBok on ainakin tosi ahdas, samoin kuin New Yorker 😀

 12. Ida sanoo:

  heippa,oma tukholman matka lähestyy,joten ajattelin tulla kyselemään parit asiat vielä reissustanne 🙂 miten raha-asiat,vaihdoitteko suomessa jo rahat vai? ja millä menitte sitten tukholman keskustaan satamasta ja mikä ois helpoin tapa lasten kanssa? ja lähdittekö illalla suomesta ja olitte aamulla maissa ja päivän tukholmassa vai? 🙂 hyvää joulun odotusta (voiko niin jo sanoa ;D) kiitos jo etukäteen! 🙂

  • Iina sanoo:

   Heippa! Me ei vaihdettu ollenkaan rahaa kun Visa Electronit toimii Tukholmassakin ja en tykkää käyttää käteistä vaan maksaa kortilla! Me mentii keskustaan Tunnelbanalla, se pysäkki on ihan siinä sataman lähellä vielä bussipysäkeistä muutama metri eteenpäin ja pääsee paljon helpommin ja nopeammin suoraan keskustaan parissa minuutissa. Lähdettiin joo illalla Helsingistä ja aamulla oltiin perillä Tukholmassa, juurikin tuollainen päivä Tukholmassa -risteily! Mukavaa reissua teille ja Joulunodotusta myöskin! 🙂

 13. Mommy sanoo:

  Hei! Olisko sulla vaunuvinkkejä, kun 2kk poikani on jo niin hurjan pitkä että ei meinaa mahtua vaunuihin. Meidän vaunujen koppaa ei pysty säätämään ja pakko varmaan ostaa uudet, kun pitää kokoajan pelätä että milloin pikkuinen lyö sen pehmeän kohdan päässä kopan kovaan reunaan 🙁

  • M sanoo:

   Nyt on pakko kysyä, että miten pitkä pitää 2-kuisen olla ettei mahdu koppaan?? 😀 Ei siis millään pahalla, kuulostaa vaan tosi harvinaiselta! Kopatkin kai yleensä on sen n. 70cm pitkiä.

   Mutta jos lapsi on pitkä niin sitten hän on varmaan myös aika ”roteva”, joten voisiko pistää ihan ilman koppaa? Niitä makuupussejahan on, missä on vöille paikat, esim Eisbärchenillä on hyviä lämpöpusseja. Toki on aika hetkun tuntuista pistää noin pieni ilman koppaa, mutta tuskin missään vaunuissa se koppa on kovin paljon standardia isompi..?

  • Iina sanoo:

   Mä en valitettavasti yhtään osaa sanoa, meillä on molemmat tytöt mahtuneet ihan hyvin kyllä 🙁 Mutta ompa ikävä tilanne! Kannattaa varmaan mennä vaikka Lastentarvikkeeseen tai muuhun liikkeeseen testaamaan vaunuja ja kysymään ammattilaiselta neuvoa :)!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.