Flunssan kourissa

02.11.2013

Moikka ja pahoittelut siitä etten ole päässyt sorvin ääreen pariin päivään! Me ollaan päästy tää vuosi yllättävän vähällä sairastelun suhteen mutta nyt iski sitten kuume, nuha ja yskä meihin kaikkiin oikein pahemman kerran. Zelda nukkuu ensimmäistä kertaa kunnon päikkäreitä tämän sairastelun aikana ja päätin tulla pikana kirjoittamaan kuulumisia, kun sain oman kuumeeni laskemaan buranan avulla. Jopa Otto on ollut ihan kanttuvei, eikä olo oikein ole helpottanut vieläkään muilla kuin Tiaralla, jolla on enää pieni nuha. Onneksi sentään Tipa voi jo vähän paremmin, vaikkakin raukka alkaa olla vähän tylsistynyt kun ensin kökittiin sisällä Tiaran flunssan vuoksi ja sitten sairastuttiin me muut.

Onneksi on lastenohjelmat ja hyllyllinen täynnä kirjoja joita lukea.  Onnistuin myös tekemään hyvän löydön tyttöjen vaatehuoneesta isompaa kokoa olevia Tiaran vanhoja yökkäreitä Zeldalle etsiessäni: Jättimäisen laatikollisen pehmoleluja jotka olin jostain kumman syystä siirtänyt sinne joskus kauan sitten siivoillessani. Tiara ilahtui ikihyviksi pehmoista ja ne ovatkin viihdyttäneet neitiä koko tämän ja eilisen päivän.

kipeenä1 kipeenä2 kipeenä3Kyllä me isommat selvitään flunssasta kuin flunssasta, mutta kaikkein inhottavinta tää on kyllä ollut tuolle pienimmäiselle joka ei tietenkään ymmärrä miksi olo on niin kurja ja miksi äiti ja isi antavat pahanmakuista lääkettä ja pyyhkivät ja niistävät nenua. Zeldalle ei ole maistunut oikein ruokakaan ja nukkuminen on ollut tosi katkonaista. Onneksi ollaan totuttu perhepetiin, muuten ei olisi viime yöstäkään tullut mitään kun Zelda havahtui hereille parinkymmenen minuutin välein, mutta rauhottui aina kun otti pienen huikan maitoa.Kun neiti nukkui viekussa niin mäkään en herännyt onneksi kunnolla joka kerta, vaan sain itsekin nukuttua edes vähän.

kipeenä4 kipeenä5Toivotaan että tämä tästä nyt helpottaisi mahdollisimman pian, on niin inhottavaa kun ei voi helpottaa Zeldankaan oloa mitenkään tarpeeksi vaikka kaikkensa yrittääkin! Jos ei olo helpota huomiseen mennessä niin pitää kyllä mennä käymään lääkärissä. Ehkä olen vähän nipo, tiedän että luultavasti tämä on ihan tavallinen nuhakuume, mutta mä en halua odotella paria päivää pidempään jos toisella on kuumetta, vaan tarkistuttaa mieluummin ajoissa ettei ole mitään isompaa kuten esimerkiksi korvatulehdusta. Osaatteko muuten suositella Helsingistä huippua lääkäriasemaa tai jotain tiettyä lastenlääkäriä? Meillä ei ole ollut vielä tähän mennessä mitään sen isompaa flunssaa tai muuta niin ei olla tarvittu lääkäriä mutta olisi kiva jos löytyisi joku hyvä lääkäri josta tulisi sitten tuttu ja lastenkin olisi mukava käydä aina samalla tyypillä.

Kuvituksena muutama otos jotka nappasin eilen aamulla ennen kuin olo meni Zeldalla pahemmaksi. Parhaiten Zeldakin on nimittäin viihtynyt kun on saanut katsella isosiskonsa touhuja, silloin saattaa neidillä vilahtaa hymykin naamalla kun kurja olo unohtuu toisen leikkejä ihmetellessä. Nyt mä jatkan lepäilyä ja palaan blogijuttujen pariin kunhan olo tosiaan helpottaa, siihen asti meidän kuululumisia löytyy Instagramista, jonne sainkin teiltä ihanilta paranemistoivotuksia kun latasin aamulla kuvan surkeasta olotilastani!

kipeenä6Toivottavasti siellä ruudun toisella puolella voidaan paremmin! Viettäkää ihana Pyhänpäivä ja viikonloppu♥


27 Responses to “Flunssan kourissa”

 1. anna sanoo:

  meillä on päästy vähällä, kun meidän 1v 4kk ikänen tyttö on ollu vaan kerran pikku räkätaudissa 😀 ei korvatulehduksia tai mitään muutakaan! mut auta armias sitten kun joku flunssa yllättää ja se onkin ihan uus juttu pikkuselle että on huono olo :S

  paranemisia teille 🙂

  • Iina sanoo:

   Hyvä että ette oo olleet pahemmin kipeenä! Meilläkin ollaan selvitty tosi vähällä, ei oo kans ollut korvatulehduksia ollenkaan, toivottavasti ei tulekaan :S! Kiitos!

 2. Jenn- sanoo:

  Lasten flunssat on niin kurjia, kun se vähä mitä voi edes itse auttaa on lapsen mielestä ihan kiduttamista, kuten esimerkiksi nenän pyyhkiminen tai Nenä-Fridan käyttö. Toivottavasti teillä alkaa helpottamaan.

  Keväällä kun meidän pojalla oli sitkeä rs-virus (vai mikä se nyt olikaan, flunssa ja kauhea yskä kaks viikkoa), niin käytiin Itiksen Pikkujätissä sellaisella lastenlääkärillä kuin Tessa. Oli mun mielestä tosi pätevä ja ystävällinen, ja hänen vastaanotolleen veisin tarvittaessa lapseni toistekin.

  • Iina sanoo:

   No niinpä, se on just se että lapset vihaa sitä auttamista kun ei se varmasti kivalta tunnu :S Voiei rs-virus on kuulemma ihan kamala! Kiitos lääkärivinkistä, täytyy pistää korvan taakse :)!!

 3. emppuli sanoo:

  Asutaan vantaalla mutta silti käytetään lasta töölön mehiläisessä, mahtavat lääkärit 🙂

 4. jensku sanoo:

  Ihana asu Tiaralla! <3 Dextra on hyvä, suosittelen! Me käytetään kyllä useimmiten Espoon palveluja, mutta jos jostain syystä ei sinne pääse, niin mennään aina Dextraan. Paranemisia teille kaikille! 🙂

 5. annimarika sanoo:

  paranemisia teille :))
  oot yks mun lemppari- bloggareista ja Tiara ja Zelda on ehkä söpöimmät lapset mitkä oon nähny 🙂
  ja huomasin et tossa sun ”screenshotissa” minkä otit instagramista nii näkyy mun nimimerkki tos tykkäyksissä ensimmäisenä 😀

 6. Nimetön sanoo:

  parantumisia sinne:)
  muuten mun on jo useasti pitäny kysyä, ootko hommannu monet uudet pidennykset kun rupesit taas käyttämään silloin keväällä?
  Ja piätkö niitä koko aika?:)

 7. Sanna sanoo:

  Täälläki ollaa sairastettu hirveetä flunssaa, ensin lapsi, sitte alko mulla ja nyt me aletaan olla paremman puolella Nii eiköhän tolla miehellä oo nyt sit flunssaa…

  tuolla joku puhu jo tosta itiksen pikkujätistä Nii meille jäi kans hyvä fiilis niiden toiminnasta. 🙂 Paranemisia teidän perheelle 🙂

 8. E sanoo:

  Tsemppiä ja paranemista! Töölön Mehiläistä suosittelen, käydään pojan allergiajuttujen takia siellä, vaikka asutaankin Espoossa. 🙂 Siellä teitä lähempänä olis varmaan Itiksen Pikkujätti, siitä oon kuullut kans hyvää.

 9. Emmye sanoo:

  PikkuJätti on tosi hyvä paikka lapsille!
  Oikeastaan kaikki lääkärit ovat olleet kivoja tai ainakin ok.
  Joku oli maininnut Tessan, joka on ihan huippu (sukunimi on Palkama) ja ottaa ainakin Itiksessä vastaan.
  Tsemppiä ja pikaisia paranemisia!

 10. Minna sanoo:

  Paranemisia teille!

  Pikkujätti Itiksessä on paras ja lähellä teitä, asutaan samoilla huudeilla. Hyviä lääkäreitä on juurikin Tessa Palkama ja tykkään myös Hannu Kuismasta sekä Pentti Ukkosesta! Tosi osaavia ja ystävällisiä, aika on silloin kun pitääkin ja odotusaulassa on kivaa tekemistä muksuille. Ja vanhat mummut puuttuu röhimästä käytäviltä, kun on pelkkä lastenlääkäriasema. 😛

  • Iina sanoo:

   Kiitos paljon! Haha ihana kuvaus, että vanhat mummut puuttuu röhimästä 😀 Mutta joo siis tottahan se on! Kiva kuulla että sieltä löytyy muksuille tekemistä ja kiitos vielä lääkärivinkeistäkin, mukavaa että on useampi hyvä lääkäri! 🙂

 11. Linkku sanoo:

  Tosi ikäviä tommoset flunssat 🙁 toivottavasti menis äkkiä ohi varsinkin Zelda-raukalla! Muistan kyllä kun ite oli pieni ja jos yks oli kipeenä niin kohta oli koko perhe 😀 rispektit kyllä kaikille vanhemmille kun joutuu omasta kipeydestä huolimatta aina lapset hoitamaan…

  • Iina sanoo:

   No niin on kyllä, varsinki pienillä :(! ja joo niin se on aina että kun yks sairastuu niin kohta on kipeenä koko sakki! Ja rankkaa on kyllä itse kipeenä hoitaa toisia, mut kyllä siitäki vaan aina jotenki selviää 😀

 12. santsu sanoo:

  voi toivottavasti menee tauti nopeasti ohi! Ite olin just vähän yli viikon kipeenä mut sitte helpotti nopeasti! ihanat pienet neidit teillä! 🙂

 13. Elisa sanoo:

  Moikka! Oon lukenut jo pitkään sun blogiasi anonyyminä, tykkään sun postauksista kun ne ovat yleensä suht pitkiä ja mukavaa luettavaa! Videopostaukset on parhaita 😉

  Mielenkiinnosta kyselen, että mitkä olivat Tiaran 2-vuotis mitat? =)
  Mulla on 1v 7kk tyttö, jonka 1,5v mitat oli melkein täysin samat kuin Tiaralla puoltoistavuotiaana 🙂

 14. Hah, kiva kun minun kommentti pääsi mukaan tohon viimeiseen kuvaan. 😀

 15. Petra sanoo:

  ”Vanhaan” postaukseen tulin nyt kommentoimaan mut me ite ollaa käytetty Itäkeskuksen Mehiläisessä tyttöä ja itekki oon siellä yksinäni asioinut. Ihanat hoitajat ja lääkärit! Kun yksinäni siel asioisin ni antoi hoitaja mulle pikku dinosauruksia tytölle kotiin vietäväks 🙂 ja aina oon saanu niin ystävällistä palvelua ja apua. Mä voisin sitä suositella jos vaikka te joskus uusiks saatte flunssan ja tarvii lääkäris käydä 🙂 ite vien tytön tänää sinne tarkistuttaa 🙂 ja sielläkin on erikseen lastenlääkäri ja sit yleislääkäreitä 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.