Mitä kuuluu palautumiselle?

03.11.2013

Mä sain kommentin tuossa jokin aika sitten, että olisiko mun mahdollista tehdä taas postausta palautumisesta, kun raskaudesta on nyt kulunut jo pidemmän aikaa, melkein seitsemän kuukautta. Koska en vielä(kään) ole kyennyt tekemään sitä ruokapostausta ihan johtuen siitä että ollaan sairasteltu eikä ruokavalio tai jääkaapin sisältö ole ollut ihan sitä mitä normaalisti, niin ajattelin nyt kuitenkin toteuttaa edes jonkin toivepostauksen. Mutta älkää huoliko, se ruokapostaus on kyllä ehdottomasti tulossa, kunhan pääsen taas vauhtiin kokkailussa!

kommenttijeeToisen lapsen jälkeen en ole ottanut palautumisesta yhtään niin paljoa stressiä, kuin ensimmäisen jälkeen. Alussa myönnän toki kytänneeni aika ajoin että joko se pötsi on pienentynyt, mutta nyt kun raskaudesta on jo suhteellisen pitkä aika niin en ole kauheasti enää kiinnittänyt asiaan huomiota. Osansa tekee varmasti myös se että kesällä kun olin vasta synnyttänyt oli keli sellainen että kroppa oli jatkuvasti esillä ja sitä tuli katsottua pienissä sortseissa ja bikineissäkin peilistä useammin. Nyt on jo talvi ihan käsillä ja pehmeiden collegepaitojen ja farkkujen alta sitä harvemmin tulee murehdittua että pilkottaako jostain raskausarpi tai löllönahkamakkara.

mahakuva1 mahakuva11Mun mielestä mä oon palautunut ihan hyvin, mahdollisesti jopa paremmin kuin Tiaran jälkeen, tai aikaisemmin siis. Oon tyytyväinen mun kroppaan, voisi se olla kiinteämpikin mutta en mä sitä vihaa. Se on ihan bueno, mun näköinen vartalo kuten aina ennenkin. Vaikka olenkin ihan sinut itseni ja nykyisen ulkoisen habitukseni kanssa, on kroppa ja sen kunto kuitenkin mulle tärkeä asia. Siksi mä otin kesällä itseäni niskasta kiinni ja päätin että säännöllisen liikunnan on tultava osaksi mun elämää taas tauon jälkeen.

Ostin kahvakuulan ja aloin käymään lenkillä. Ensin pidin itselläni tiukkaa rutiinia, liikuin säännöllisesti kuusi kertaa viikossa kahvakuulaillen ja pari kertaa viikossa lenkkeillen. Sitten liikunta kuitenkin jäi, ja jäi, ja jäi, kun tuli pimeää ja kylmää. Aloin taas puputtamaan herkkuja harva se ilta ja laiskistuin niin että ennen leipomani mustikkapiirakat ja mutakakut vaihtuivat mihinkäs muuhun kuin kauppojen valmiisiin kaloripommeihin. Eihän ne itsetehdytkään herkut terveellisiä ole, mutta en koe niitä ihan yhtä pahana kuin lisäaineiden kyllästämiä keksejä ja muita mussutettavia, mitä kauppojen valikoimista löytyy.

Muutaman viikon mussutettuani mä kyllästyin ja päätin alkaa uudelleen liikkumaan. Kerkesin saada lenkkeilyyn taas hyvän vauhdin päälle ennen kuin tultiin kipeäksi koko perhe ja nyt tuntuu että pitää taas aloittaa alusta. Yllättäen herkutkin ovat maistuneet sairasteluajan, ruoka sen sijaan ei. Lapsilla on sentään ollut fiksua syötävää mutta äiti ja isi on laiskotelleet heidäkin edestään. Suorastaan ällöttää miten huonosti on tullut syötyä, onneksi olo alkaa muuten olla jo helpompi ja ensi viikolla taidankin tehdä oikein extrasuperterveellistä ruokaa.

Nyt hyppäsin vähän asian viereen kun aloin juttelemaan ruokavaliosta ja liikunnasta, mutta ajattelin vähän niinkuin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja kertoa missä mennään niidenkin suhteen, kun kyseisistä aiheistakin multa on toivottu postausta. Tämän enempää ei tällä hetkellä ole kerrottavaa, mutta kunhan pääsen takaisin vauhtiin niin voin vaikka esitellä mun kahvakuulan, se on armeijan vihreä ekotekoinen kaveri ja mä tykkään siitä että kun sillä treenaa niin se tuntuu ja tulokset näkee oikeasti pian. Tavoitteena mulla ei ole muuttua lihaksikkaaksi, eikä se mun heiveröisellä kuulalla onnistuisikaan – mutta haluan edelleen kiinteytyä ja pysyä hyvässä peruskunnossa. Suurin tavoite mulla on se että saisin liikunnan takaisin osaksi mun jokapäiväistä elämää, niin ettei kynnys lähteä lenkille tai jopa salille olisi näin suuri.

kroppaniiiOnneksi olen siitä onnekkaassa asemassa että ainakaan toistaiseksi liikunnan puutos tai herkuttelu ei ole pahemmin ulkonäköön vaikuttanut, vaan lähinnä fyysiseen oloon joka on välillä ollut tosi voimaton ja surkea. Tai ainakin koen että tuota ylläolevaa kollaasia katsoessani näytän suunnilleen samankokoiselta kaikissa kuvissa lukuunottamatta yhtä. Mutta selvää on että eihän kukaan voi ikuisesti olla liikkumatta ja mussuttaa vaan herkkuja pysyen yhtä hoikkana kuin ennenkin. Siksi haluankin tehdä kunnon muutoksen juuri nyt etten koskaan pääse ylipainoiseksi asti.

Ja jos joku pohtii siellä mun nykyistä painoa, niin tällä hetkellä painan saman verran kuin astellessani ensimmäistä kertaa elämässäni äitiysneuvolaan vuonna 2011. Paino on näiden vuosien varrella vaihdellut 43:sta kilosta 62:n kiloon ja nyt olen taas siinä omassa painossani. 62 kiloa painoin siis mennessäni synnyttämään Tiaraa ja 59 kiloa mennessäni synnyttämään Zeldaa.

Se yksi kuva kollaasista, josta puhuin on otettu silloin kun painoin 43 kiloa mennessäni ensimmäiselle neuvolakäynnille Zeldan odotusaikana ja se oli jo liian vähän jopa mun mielestä, mutta kuten olen täällä useaan kertaan kertonutkin niin en koskaan pyrkinyt siihen painoon vaan mulla vaan lähti painoa ihan itsestään vaikka söin kuin hevonen. Kävin jopa lääkärissä sen takia ja multa otettiin vaikka ja mitä kokeita ja testejä kilpirauhasarvoista lähtien mutta mitään ei löytynyt. Onneksi kuitenkin raskausaikana paino nousi ja nyt raskauden jälkeen olen jo useamman kuukauden pysynyt omassa painossani ja toivon ettei se tästä muutukaan mihinkään suuntaan. Tässä vielä se kuva isompana, ja kuva tämänhetkisestä tilanteesta vaatetettuna:

IMG_5233IMG_4543xSiinäpä se kaikessa lyhykäisyydessään. Mä veikkaan että jos jokin muutos kropassa vielä tapahtuu niin se tapahtuu sitten kun lopetan imetyksen, sitä taas en ole vielä suunnitellut että milloin se tulee tapahtumaan. Mutta jos haluatte vielä palautumisesta kuulla niin kirjoitan siitä sitten kun imetys on loppunut ja hormonitoiminta palautunut ennalleen joskus hamassa tulevaisuudessa, sitten sen näkee mitä nämä vuodet oikeasti ovat mun kropalleni tehneet.

Tämä jäi hieman myöhäiseen tämä postaus kun tuolla meidän pienemmällä neidillä on nukahtaminen edelleen vähän turhan hankalaa sen flunssan jäljiltä, mutta sainpa kuitenkin tehtyä! Nyt koitan vielä saada kommentit vastailtua ja taidan laittaa Facebookin puolelle vielä yhden hauskan videon Tiarasta ja mun kaverista Oonasta. Kuvasin sen tänään päivällä niin että Tipa ei huomannut ja hän selitti innoissaan vaikka ja mitä, haha! Huomenna julkistan arvonnan voittajan, jotta partakone lähtee oikeaan osoitteeseen. Kiitos ihan mielettömän paljon kaikille osallistuneille, teidän määrä oli ihan järjettömän suuri, 895, wau!


42 Responses to “Mitä kuuluu palautumiselle?”

 1. Nea sanoo:

  Oot kyllä hyvässä kunnossa jo nyt! 🙂 joillakin menee palautumiseen vuosia

 2. Jonna sanoo:

  Oot kyllä palautunut niin hyvin että kateeks käy, näytät hyvältä<3 Miulla on sama ongelma ton terveellisen ruuan ja säännöllisen liikunnan kanssa, hirvee hinku ois mut alotus on aina se vaikein HUOH 😀

 3. ssannimaria sanoo:

  Tämä ei liity asiaan mitenkään, mutta nyt kun itsellä synnytys lähestyy ja imetys tulee ajankohtaiseksi, niin kerro mulle, että kannattaako hankkia ne mamma padsit? Oliko hyödylliset pidemmän päälle vai vaan alussa? 🙂 Entäs, ootko käyttänyt imetystyynyä vai tarvitseeko sellaista?

  • Iina sanoo:

   Mä sanoisin että ne mamma padsit on tosi hyödylliset jos vietät paljon aikaa kotona, koska ne täytyy huuhtasta vedellä ja antaa kuivaa hetken aikaa joka käytön jälkeen mikä ei ainakaan multa julkisilla paikoilla onnistu koska en halua hengata tissi paljaana 😀 Mutta kotikäytössä ne on verrattomat! Imetystyynyä käytin alussa useinkin ja nykyään se menee Zeldalla selkätukena kun neiti harjoittelee istuskelua sohvalla yms! Hyödyllinen myös ihan vaan leffankattelutyynyksi, ainakin toi meidän pehmee versio 😀 Onnea synnytykseen!

 4. anni sanoo:

  ihana sinä ja sun kroppa, ole ylpeä itsestäsi<3
  tää postaus oli mukava ja haluisin kyllä toki kuulla lisääkin imetyksen jälkeeen!
  muute jos saa kysyä ninmilloinajattelit palata ns. "työelämään" niinku opiskelee?:)jos saa siis kysyä!
  hitto muute et oot kehittyny blogaamisessa ku oonnyt viimepäivät lueskellu noit vanhoja postauksia jatkaa samaan malliin ja huomasin muuten että iha kuoisitnytoikeestilöystyttäny sitä nutturaa vielä vaikka ei se ennenkään nyt niin kovin tiukkaole ollut. toivottavasti siis mun pointti tuli selväks oot huippu Iinaseni<3!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos hurjan paljon♥♥ 🙂 Mulla on tulevaisuudensuunnitelmat tällä hetkellä kiinni tosi monesta tekijästä, saa nähdä mitä vielä tapahtuu! 🙂 Mä kerron niistä lisää sitten kun tiedän varmasti! Ja kiitos paljon, mukavaa kuulla että kehityksen huomaa ja että nutturakin on löystynyt 😀 Haha, kiitos vielä ja mukavaa viikkoa♥

 5. noora sanoo:

  Hyvältä näytät! Ja tärkeintähän on tosiaan se, että itse hyväksyy oman ulkomuotonsa. 🙂

 6. Emmamari sanoo:

  Siis miten sun napa on noin ylhäällä?? 😮

 7. Annilia sanoo:

  Sulla on tosi samallainen kroppa ku mulla.. kapea lantio ja pieni kokoinen muutenkin, hoikat jalat 🙂 Ja tuo sun kuntoiluki kuulostaa samalta ku mulla.. innostun aina ja päätän liikkua ja lopettaa herkkujen syönnin, kunnes repsahdan 😉
  Vaikka painon takia ei tarvis minunkaan liikkua, niin kunnon eteen olis kyllä tehtävä töitä, samoin kuin terveyden..

  • Iina sanoo:

   Hahah, ihanaa etten ole ainoa joka kokee hankalaksi tuon kuntoilun aloittamisen ja herkkujen syönnin lopettamisen 😀 Ja joo, terveys ja hyvä kunto ois kivoja vaikkei varsinaisesti painon takia liikuntaa tarvitsekaan!

 8. ida sanoo:

  Moi! En nyt muista ootko tehny imetyksestä postausta? Miten se on sulla onnistunu tipalla ja zeldalla, ootko käyttäny imetysliivejä ja imetysvaatteita vai ootko menny ihan normi kamoilla jne?.

  Kiitz!! 🙂

 9. Linkku sanoo:

  Ihan kadehdittavan hyvin oot palautunu 🙂 oot kyllä onnekas kun taitaa olla aika hyvät geenit ton asian suhteen 😀 ja oot kumminkin nuori vielä, silloin tottakai iho palautuu paremmin (vaikka ei se nuoruuskaan kaikilla palautumisen kannalta yhtä onnekasta oo :/).

  Mä pystyn ymmärtämään tosi hyvin noi sun puheet liikunnasta. Mäkin oon tyytyväinen itteeni, mutta haluan pitää liikunnan osana elämääni, että tietäisin olevani terve. Ja mitä vanhemmaksi tulee niin sitä hitaammaksi aineenvaihdunta alkaa käydä, eli harva kyllä pysyy loppuikäänsä hyvässä kunnossa, jos elämätyyli on liian passiivinen.

 10. Nimetön sanoo:

  Tosi hyvin oot kyllä palautunu! 🙂 Muuten lähes täydellistä mut tohon lättäpeppuun sun kannattais kiinnittää treeneissä erityisesti huomioo eli paljon kyykkyjä ja muita peppuliikkeitä 🙂 Keep up the good work! 🙂

  • Iina sanoo:

   Kiitos paljon :)! Musta on ehkä vähän ikävää sanoa et toisella on lättäpeppu, ei kaikki haaveile mistään fitnesspepusta 😀 Mä tykkään omastani just tälläsenä♥

   • Sussu sanoo:

    Kyllä joka päivä saa ihmetellä miten ihmiset osaa olla ilkeitä! Viis veisaa tällaisista ”lättäpeppu”-kommenteista – olet upea juuri tuollaisena! Minusta äitiys on tehnyt sinusta entistä nätimmän! <3 Kiitos ihanasta blogista, tulen aina sun postauksista niin hyvälle mielelle! 🙂

 11. jippajuu sanoo:

  Ootpa upee! En tiedä miten tän vois sanoa loukkaamatta, kun naiset ottaa painoasioista niin herkästi itseensä, mutta musta oot upeimmillas juuri nyt kun et oo niin luinen ja kulmikas kun 43 kilosena 🙂 Ja tämä nimenomaan oli sitten kehu eikä mikään ”voi kun olet lihonut” -tyyppinen piiloviesti!

 12. Veera sanoo:

  Kivasti olet kyllä palautunut ja olet todella kaunis! 🙂

 13. höpölöpö sanoo:

  Sun napa on jotenki kauheen iso ja ylhäällä.miks?

 14. Elisabet sanoo:

  Sulla on aivan upea kroppa! Itsenikin pitäis alottaa se liikunta (vihdoin..) mut en mä vaan koskaan saa aloitettua sitä. 😀 Pitäs vaan ottaa itteensä niskasta kiinni ja lähtee lenkkeilemään ja juoksemaan ilman niitä vaunujakin, niin vois innostua.

 15. Satu sanoo:

  Oot kyllä hyvin palautunut! Mut semmoinen sun keho vain on, et mikään ei jää tiukasti kiinni? Mulla on synnytyksestä kohta 10kk, enkä oo lähelläkään tuollaista kuntoa, mutta mulla on aina ollut vaikeaa saada sitä irti, mikä on kerran tullut. 🙁 Eikä sillä, etä hirveästi malttaisin siitä suklaasta luopuakaan, joten ei varmaan ihme, että kehossa jököttää muutama ylimääräinen kilo. ;D

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon!♥ Mä oon aina ollu tämmönen että ruoka vaan käy kääntymässä mun kropassa, eikä jätä jälkiä vaikka söisin mitä 😀 Mut toisaalta ei kannata tuudittautua tähän kun se aineenvaihdunta kuitenkin hidastuu iän myötä, jos jatkan näillä elintavoilla niin oon kohta plussapallo 😀 Tsemppiä suklaasta erossa pysymiseen, on muuten äärimmäisen hankalaa, kerro vinkit jos onnistut niin mäkin voin kokeilla :DD!

 16. Maikku sanoo:

  Ihana iina!! Saat tällä potauksella varmaan hirveesti paskaa niskaan kaikilta plösöihmisiltä. Muista, se on kateutta, eikä mitään muuta 🙂 ite oon yks näistä plösöihmisistä, mutta mulla ei tulis mieleenkään tulla haukkumaan sua siks että oon itteeni tyytymätön. En oo läski, misukkaa kuitenkin löytyy ja yritän tosta mahakabanossista yritän päästä eroon. 🙂

  Oot myös tosi rohkea kun kerrot suoraan sun painon. Kaikilla muilla lukee ettei halua painoa paljastaa, ja se on musta ihan fine, eihän oma paino kellekkään kuulu, varsinkaan blogimaailmassa jossa saa ’sitä itteensä’ niskaan niin pienellä paljastuksella. Mut, my point was oot hirmu rohkea kun kumerot paljastit ja toivon sulle kaikkea hyvää! Kestä se paska ja jatka rinta rottingilla <3

  – maikku

  • Iina sanoo:

   Itseasiassa kaikki postaukseen tulleet kommentit on tässä julkaistuna, ja onneksi ihan asiallisia lukuunottamatta noita napaihmettelyjä :DD! Mutta kiitos ihan hurjan paljon sinulle, älä aattele ittees plösöihmisenä, oot varmasti just hyvä sellaisena kuin oot :)! Kaikkea hyvää myös sulle, vaikutat huipputyypiltä!

 17. Nimetön sanoo:

  Luin blogias ihan tuolta ensimmäisistä postauksista lähtien ja aloin miettimään että ootteko vielä Deryan kanssa ystäviä kun häntä näkyi aiemmin aika paljonkin blogissa (:

 18. sirks sanoo:

  hei, milloin julkaiset arvonnan voittajan?????

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.