Itkuhälyttimien aatelia

06.01.2014

Saimme tuossa kuukausi takaperin aivan uudenlaisen itkuhälyttimen testattavaksi. Itkuhälytin on nimeltään Nabby, ja me ollaan siihen enemmän kuin tyytyväisiä. Nabby on Tanskalainen, vanhempien kanssa yhteistyössä kehitetty uudenlainen itkuhälytin siksi, että siinä on vain yksi erillinen laite, ja vastaanottimena toimii oma android- tai iphone. Loistavinta Nabbyssa on se, että sen saa yhdistettyä molempien vanhempien puhelimiin yhtäaikaa, ja sen kaikki ominaisuudet ovat hallittavissa omasta puhelimesta. Nabby toimii bluetoothilla ja yhteys on täysin yksityinen, eli tavallisista itkuhälyttimistä tutut häiriöäänet eivät kiusaa Nabbya käytettäessä.

IMG_2477x IMG_2481xIMG_2484xMeillä oli ennen käytössä Lastentarvikeliikkeestä ostettu, laadukkaaksi mainostettu itkuhälytin. Se kuitenkin jäi lopulta vaan pölyttymään kaapin pohjalle, sillä muutaman kerran se ei toiminut vaikka kaikki oli laitettu tismalleen oikein ja ohjeiden mukaan. Itkuhälyttimessä ärsytti oikeastaan kaikki, särinä (häiriöäänet), epäluotettavuus, vastaanottimen kanniskelu, akun jatkuva lataaminen, noh en oikeastaan keksi paljoa mitään positiivista. Nabby on vanhanmallisen itkuhälyttimen täydellinen vastakohta.

Sen akun latausaika on tunti, lataus tapahtuu usb-piuhalla tietokoneesta (tai vaikka iphonen laturista johon usb-piuhan voi myös liittää) ja akkukesto on uskomattomat 70 tuntia! Nabby on todella pieni ja huomaamaton, sen saa helposti kiinni lenksun avulla pinnasängyn reunaan tai rattaisiin. Kuten todettua, kaikki ominaisuudet ovat hallittavissa omasta puhelimesta. Nabbyn ilmainen sovellus joka toimii puhelimessa vastaanottimena, on ladattavissa Google Play -kaupasta tai appstoresta. Nabbyn sovelluksessa on myös lisäominaisuuksia, jotka saa käyttöön ostamalla Nabbyn täyden version, joka maksoi ainakin Play-kaupassa huikeat 0,89 euroa.

IMG_2506x IMG_2545xKun lisäominaisuudet ottaa käyttöön, pääsee tarkastelemaan lapsen nukkumalämpötilaa, voi kuunnella itkuhälytintä koska tahansa että kuinka levollisesti lapsi nukkuu ja saa käyttöön unilaskurin, joka laskee kauanko lapsi nukkuu. Käteviä ominaisuuksia! Varmasti ilman näitä lisäominaisuuksiakin Nabby on todella käytännöllinen, mutta en kokenut tuota hintaa mitenkään hirvittävän suureksi niin ajattelin että miksipä ei vähän laajennettaisi jo entuudestaan mukavan sovelluksen toimintoja.

Ilman lisäominaisuuksia Nabby-sovelluksesta voi säätää äänenvoimakkuutta ja hälyttimen herkkyyttä, tarkastella hälyttimen akun tilannetta, sekä tietysti kuulla jos lapsi alkaa itkemään tai ääntelehtii. Mun mielestä Nabby on tosi herkkä, kertaakaan ei ole kuukauden aikana jättänyt ilmoittamatta jos Zelda ääntelee.

IMG_2511x IMG_2527x IMG_xeerrrNabbyn voi ostaa helpoiten Nabbyn omilta sivuilta. Nabbylla on myös Facebook-sivut, joista tykkäämällä voi osallistua Nabby-arvontoihin ja lukea lisää tietoa. Me tykätään Nabbysta ihan ylipaljon, jos Nabby olisi ollut olemassa jo Tiaran vauva-aikana niin me ei oltaisi mitään muuta ikinä kokeiltukaan.

Millainen itkuhälytin teillä on käytössä?


38 Responses to “Itkuhälyttimien aatelia”

  1. kat sanoo:

    Siis kuulostaa niin huipulta! Meillä oli käytössä Angel Caren itkuhäly, siihen kuului ihan perus hälytin joka näyttää vauvan nukkumapaikan lämpötilaa ja patjan alle tuleva levy mittasi vauvan liikkeitä (hengitystä) ja huusi kuin palosireeni jos liikettä ei ollut johonkin tiettyyn aikaan. Olin tosi tyytyväinen siihen, mutta miinuspuolena oli just naapurin vauvan itkut ja sen monitorin raahaaminen joka paikkaan. Annoin sen siskolle kiertoon ja taidan sanoa et en haluakaan sitä takasin koska tää kuulostaa vaan niin täydelliseltä! Mä niin haluan tällaisen seuraavalla kierroksella! 🙂

    • Iina sanoo:

      Tää on kyllä ihan huippu, tykkään kovasti :)! Tosi hienolta, ja turvalliselta kuulostaa tuo Angel Carekin, mutta veikkaan että tää on ainakin yksinkertaisempi :)!

  2. Äitilandia sanoo:

    Oi voi, taas yksi asia lisää hankintalistalle!! 😀

  3. Sara sanoo:

    Olisipa tällainen ollut jo aiemmin!!

  4. Meiltä löytyy Philipsin Avent. Me tykätään siitä, kun se tekee tehtävänsä. Kuulemme lapsemme hengityksen (jos hän on laitteen vieressä nukkumassa) ja kun tyttö aamuisin herää (puhuu). Ei ole mitään moittimistä. Se kyllä sähisee vähäisen, mutta aikuisten laite pitää silloin olla tosi lähellä korvaa että kuulee jotain.

  5. st.brigitten sanoo:

    Kuulostaapa kätevältä! Meillä ei ole itkuhälyttimelle tarvetta, kun ei nukuteta ulkona muutoin kuin sillon kun ollaan itsekin ulkona. Sisällä taas kuulen kyllä jos vauva herää, olin missä huoneessa tahansa 🙂 Näin toimittiin kahden aiemman lapsen kanssa, joten nyt kolmannenkaan kohdalla en itkuhälytintä osta 🙂

    • Iina sanoo:

      Tämä on tosi kätevä 🙂 Mä tulisin hulluksi jos en voisi nukuttaa lapsia ulkona, kun meillä neidit eivät päivisin nukahda kovin mielellään pinnikseen, toisin kuin iltaisin 😀 Mutta ulos kun vie niin ei kestä kuin viisi minuuttia! Mutta vauvatkin on niin erilaisia, hienoa että teillä toimii sisällä nukuttaminen myös päivisin :)!

  6. Emppu sanoo:

    Vautsi, vähänkö kivan kätevä ja nykyaikainen! 🙂

  7. Erja sanoo:

    Hei mietitään juuri baby shower lahjaa ystävälle. Tämä voisi se olla, mutta kestääkö tämä pakkasta? Siis oikeaa pakkasta (vaikka -15 – 20 astetta? ). Meillä oli lapsella aluksi jotku en muista merkkiä itkuhälytin joka hajosi ekoissa pakkasissa. Sen jälkeen hankittiin radiopuhelin systeemi cobra merkkinen, joka toimi loistavasti kelissä kuin kelissä, mutta oli hiukan hankala käyttöinen.

  8. Nimetön sanoo:

    Vaikuttaa kätsyltä, mutta hinta tuntuu aika korkealta. Vai mitäköhän sellaiset perus-itkuhälyttimet maksaa? Nimimerkillä ekaa kertaa raskaana

    • Iina sanoo:

      Perus itkuhälyttimen saa alle satasella, meidän vanhat hälyttimet maksoivat muistaakseni 99,90, mutta mä kyllä suosittelen tätä paljon mieluummin kuin niitä perus hälyttimiä, käytössä huomaa selkeän eron 😀 Onnea raskauden johdosta!

  9. Tiina sanoo:

    Osaatko sanoa toimiiko tämä myös windows 8 tableteilla? Heidän nettisivuillaan kun muiden käyttisten toiminta oli mainittu vain ”sekä muilla taulutietokoneilla”.

  10. SV sanoo:

    Meillä on kanssa tuo Philips avent ja toimii erinomaisesti – todella herkkä, ei ota häiriötä ja vauva rauhoittuu iltaisin siitä soitettavasta unimusiikista. Hyvältä kieltämättä tuokin vaikuttaa, mutta hinta on aivan liian tökeä…

    • Iina sanoo:

      Mun mielestä Nabby on ihan hyvän hintainen kätevyyteensä nähden, muistan kun itse haaveilin niistä videomalleista ja ne olivat reilusti Nabbya kalliimpia, mutta tää on ehdottomasti paljon parempi 🙂

  11. Danie sanoo:

    Siis vau, tekis mieli heivaa meidän radiopuhelimet tuonne lähimetsään ja ostaa tämmönen! Eli meillä käytössä hyvin epäluotettavat radiopuhelimet joissa itkuhälytin toiminto. Käytännössä siis lasta kurkitaan parin minuutin välein ikkunasta vaikka hälytin olisikin päällä.

  12. juhuu sanoo:

    Hei mistä on tuo puhelimen suojakuori? Ei vissiin ihan sitä kumia? Ei ainakaan näyttäisi, sillä mulla on tummunut se kuori rumaksi :/

  13. siiri sanoo:

    semmonen alko kiinnostaa, että mistä johtuu että sulla ja emilialla on tosi usein samoja yhteistyökumppaneita samaan aikaan? tarjoaako ne vain juuri teille näitä tiettyjä tuotteita? 🙂

    • Iina sanoo:

      No sitähän täytyy kysyä yrityksiltä, eikä meiltä! Mutta käytännössä varmasti ensinnäkin sksi että edustetaan suunnilleen saman genren blogeja, ja jos jokin uusi tuote lanseerataan Suomeen niin silloin se halutaan esille samaan aikaan mahdollisimman monessa mediassa 🙂

  14. Heini sanoo:

    Asiasta kukkaruukkuun, oletteko itse maalanneet tuon pinnasängyn vihreäksi ja jos olette, mikähän maali se mahtaa olla?

  15. Minä vain sanoo:

    Tämä nyt ei yhtään liity tähän postaukseen mutta ootko vielä miettinyt millaisen häämeikin aiot itsellesi tehdä? Haetko sellaista luonnollista vai glamour-tyyppistä meikkiä? Entä millaisella värisävyllä?
    En malta odottaa teidän häitä! 😀

    • Iina sanoo:

      En oo ehtinyt vielä miettiä ollenkaan, mulla vaan stressiä pukkaa kun kokoajan ilmenee sata asiaa mitä en ole miettinyt, oon niin leväperäinen :—-D Mutta kerron tästäkin varmasti hääblogissa, kunhan keksin mitä meikiltä toivon! Kiitoksia, en mäkään malta, kunhan vaan saadaan kaikki valmiiksi 😀

  16. jännä sanoo:

    Katselin tuossa erään blogia.. Huomasin vain että taitaa olla herne väärässä reijässä, sillä kirjoittelee susta blogissaan otsikon alla ” Ärsyttävät asiat”
    Kohta ”Löytyi myös Tanskalaista itkuhälytintä 😀

    http://mammapaivakirja.blogspot.fi/2014/01/murinapostaus-paivan-arsytykset.html

    • Iina sanoo:

      Heh mä luin tuon 😀 Tanskalainen itkuhälytin on tosiaan väärin kirjoitettu ja itsekin inhoan kirjoitusvirheitä, mulla on vaan aivot ollut niin seis tässä kiireen keskellä että teen jopa sellaisia virheitä joille itse yleensä naureskelen! 😀

  17. Mama sanoo:

    Täälläkin kiinnostaa tuo pakkasessa kestävyys, pohjosessa kun asutaan 🙂

    • Iina sanoo:

      Mä en valitettavasti osaa kertoa siitä enempää, kuin Helsingin pikkupakkasten verran eli ne on kestänyt hienosti, Nabbyn asiakaspalvelu varmasti auttaa mielellään :)!

  18. Siiri sanoo:

    Meillä on Philipsin Avent, ja siinä ei oo kyllä mitään häiriöääniä ja on luotettava! Siinäkin on koko ajan linja auki ilman mitään kohinoita, kiva kuunnella vauvan tuhinoita, ja siitä vanhemman päästä voi laittaa tuutulaulua ja yövaloa yms. vauvalle. 🙂 Onko tossa sun vempeleessä myös valohälytys jotenkin? Mä esim. käyn monesti suihkussa vauvan ollessa päikkäreillä, ja kun suihkun kohinassa en luota että kuulen kaiken itkarista, on kiva kun tietää et vimpain vilkuttaa sinistä jos vauvalla on jotain asiaa siellä.

    • Iina sanoo:

      Tässä vastakappaleena on siis tuo mun oma puhelin, jonka kaikki äänet mä kuulen suihkussakin ihan mainiosti, lisäksi siinä näytöllä oleva vauvan kuva alkaa itkeä ja puhelin myös tärisee. 🙂

  19. Sirpa sanoo:

    Hei,

    Oliko näin, että Nabby ei toimi Nokian Lumioissa? Onko yhteys lapseen koko ajan auki vai aukeaako vain kun lapsi ääntelee? Jos aukeaa vasta ääntelystä niin osaatko sanoa paljonko on viive ja pitääkö sitten linjan auki? Meillä on nykyisen itkuhälyttimen kanssa se ongelma, että linja aukeaa vasta n. 3 sekunnin kuluttua ääntelystä ja katkeaa heti seuraavaan pieneenkin itkutaukoon, jonka jälkeen ei aukea taas heti uudestaan. Lapsi saattaa jatkaa itkua, mutta hälyttimestä sitä ei kuule.

    Sirpa

    • Iina sanoo:

      Ainakaan silloin kun itse testasin, ei Nabby vielä toiminut Lumioissa. Yhteys lapseen aukeaa, kun lapsi ääntelee, mutta ei katkea pienestä itkutauosta, ja hälytin on todella herkkä! Mä suosittelen kyllä 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.