Helppoa arkiruokaa

29.01.2014

IMG_3314xIMG_3321Kiireen keskellä muistin tämän postauksen olevan luonnoksissa onneksi! Mulla on kamala huono omatunto tästä blogihiljaisuudesta ja siitä etten ole ehtinyt vastaamaan kommentteihin, mutta toivottavasti ei kaikki lukijat kaikkoa blogista näiden viimeisen kahden hääviikon aikana. Yritän ehtiä tehdä blogijuttuja niin paljon kuin mahdollista, ja toivon että pian häiden jälkeen pääsen taas ajantasalle kommenteissa ja palaan normaaliin postaustahtiin. Olette ihania lukijoita kaikki ja mä oon kiitollinen jokaikisestä kommentista ja ajatuksesta jonka mun blogille suotte.

Nyt kuitenkin siis pieni reseptivinkki! Nachos Supreme on meidän perheen uusi (unohdettu) suosikki. Kerran kokattiin sitä pari vuotta sitten, ja vaikka se oli hyvää niin unohdettiin kokonaan että sitäkin voi tehdä ruuaksi. Nyt ollaan kuitenkin löydetty se uudelleen ja tehty nopea, helppo ja toimiva perusresepti jolla ruuan kokkaa valmiiksi kymmenessä minuutissa! Ajattelin jakaa sen teillekin, jos joku siellä ruudun toisella puolella kaipaa helppoa, nopeaa ja vähän erilaista arkiruokareseptiä.

Tarvitset: Nachoja (n. puoli pussillista), 400g jauhelihaa, taco-maustetta, kaksi paprikaa, kaksi sipulia, 1 prk chilitomaattimurskaa, puoli pussillista Mozzarella -raastetta.

Paista jauheliha tacomausteseoksen kanssa pussin ohjeen mukaan. Pilko sillä aikaa paprikat ja sipulit, kuullota pannulla ja lisää tomaattimurska, sekä mausteita oman maun mukaan. Kasaa laakeaan vatiin kerroksittain nachoja, jauhelihaa, tomaatti-sipuliseosta ja juustoraastetta, ja nauti! Lapsiystävällisen version saa kun jättää pienen osan jauhelihasta maustamatta, ja korvaa nachot vaikka makaroneilla lapselle. Tipa kyllä rakastaa nachoja ja chiliä siihen malliin että vetelee aina sellaisenaan.


18 Responses to “Helppoa arkiruokaa”

 1. hippu sanoo:

  Kivan erilainen ruokaohje, kiitos tästä! Pitääpä koittaa tehdä tätä joskus 🙂

  Sellainen toive minulla olisi, että voisitko tulevaisuudessa laittaa ruokaohjeissa eri ainesosat omille riveilleen? 🙂 Ohjeesta tulee näin paljon selkeämpi.

 2. Kotitonttu sanoo:

  Eikö chilit ja nachot ole aika suolaisia/tulisia lapselle? 😮
  Tosin resepti on varmasti maukas : )

  • Iina sanoo:

   On ne, siksi ei syödäkään tätä joka päivä :)! Tulisuus ei ole Tipalle ongelma, hän tykkää chilistä kuin hullu puurosta, mutta saa nähdä miten on Zeldan laita sitten kun siirtyy täysin meidän kanssa samoihin ruokiin, pitää ottaa sitten mausteiden kanssa varovasti :)!

 3. Hattis sanoo:

  Meillä tuo ruoka tehdään niin, että nachot ja juusto lämmitetään uunissa esim. pellillä (tai pienemmällä annoksella mikrossakin..) ja kun nachot on kuumia ja juusto sulanutta (paistoajan kanssa saa olla varovainen, nachot tulee helposti liian tummiks), niin päälle levitetään sun reseptiä vastaava jauhelihapaistos ja pieneksi siivuksi pilkottua salaattia ja tomaattia, kurkkua ja avokadoa. Mahdollisesti, riippuen jauhelihasörsselinnkoostumuksesta, ennen jauhelihaa laitetaan salsaa. Päälle kermaviili- tai ranskankermanökäreitä mausteisuutta taittamaan 🙂 Ja sitten nautitaan 🙂 Joskus kootaaan koko komeus siihen uunipellille, joskus annokset suoraan lautasille. Esim. Iittalan lautaset kestää uunin 🙂 Ei loppujen lopuksi edes ole mikään maailman epäterveellisin ateria, vaan sopii arkeekin, kunhan pitää nachojen määrän järkevänä per ruokailija!

 4. Ipa sanoo:

  Me ollaan tehty usein saman tyylistä, ja pari kertaa pistetty vielä uuniin! Eli pellin päälle tasaisesti ensin nachot, sitten jauheliha, juustokastike + chilikastike, ehkä herkkusieniä jos kaikki ruokailijat tykkäävät ja sitten vielä juustoraastetta päälle 🙂 Tulee ihan superhyvää, kannattaa kokeilla!

 5. kutri sanoo:

  Ootko kokeillu tota paistettuna? Mää teen yleensä niin että paistan vähän ton tyylisen ruokasysteemin. On kans tosi namia! 🙂

 6. roosa sanoo:

  Kuulostaapa hyvältä, täytyy varmaan kokeilla 🙂

  Ja kyllä me ymmärretään että sulla pitää nyt kiirettä. Nauti nyt vain täysillä ja yritä olla stressaamatta blogia! <3

 7. Anneriini sanoo:

  Itse olen syönyt vähän vastaavaa, mutta se on paistettu uunissa ja jauhelihan sijaan on ollut kanaa! Hyvää sekin, voisi kokeilla joskus ihan kasvisvaihtoehtonakin :–) Ja hei älä yhtään hätäile tätä blogia, on ihan täysin ymmärrettävää, ettei hääkiireiden keskellä ehdi jatkuvasti päivittää! 🙂 Keskityt vaan rauhassa häätouhuihin ja rentoudut häissä ja sitten palailet kunnolla, kun on aikaa ja jaksamista! Kyllä me lukijat täällä vielä silloinkin ollaan ♥

  • Iina sanoo:

   Varmasti olisi kanankin kanssa superherkullista, pakko testata! Ihanaa että ymmärrätte ja ette katoa mihinkään vaikak blogi päivittyykin harvemmin, kiitos♥♥

 8. Cindii sanoo:

  Tätä tuli testattua viikonloppuna! Oli hyvää! 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.