Mitä häälahjaksi?

31.01.2014

Meidän kutsussa, tai no hääinfossa, lukee että häälahja ei ole mikään edellytys juhlaan osallistumiselle ja sitä mieltä olen todellakin! Mun mielestä kaikkein tärkeintä on että me saadaan nauttia vieraiden kanssa elämämme tärkeimmästä päivästä, ja että kaikilla on kivaa ja siihen pyritään kaikissa järjestelyissä. Moni kuitenkin haluaa tuoda lahjan, ja siksi me ajateltiin että olisi helpompaa jos heille on valittavana joko mahdollisuus osallistua häämatkakassaan, tai lahjalista jossain liikkeessä niille jotka mieluummin haluavat tuoda jonkin ihan fyysisen lahjan.

Me muutettiin Oton kanssa aika pikapikaa yhteen silloin kun alettiin odottamaan esikoistamme, ja ollaan haluttu satsata eniten lastentarvikkeisiin, tyytyen siinä samalla itse vähän vähempään. Pussilakanat ovat muutamia lukuunottamatta perintöä lapsuudenkodeista, Teema-astiastosta puuttuu puolet, pyyhkeet ovat markettikamaa ja kattilat ovat perintöä tai Ikean jo vähän kärsineitä malleja jotka olisi kiva vaihtaa. Siksi meillä onkin vielä tilaa laadukkaille astioille, pyyhkeille ja pussilakanoille eli näille perinteisille häälahjoille, kun ollaan ennemmin panostettu tuplarattaisiin, pesukoneeseen ja kivoihin lastenhuoneen kalusteisiin.

Valitsimme listalle perinteisiä suomalaisia merkkejä; Iittalaa, Arabiaa, Marimekkoa ja Hackmania, sillä niistä olemme kuulleet hyvää palautetta, merkkien tuotteiden muotokieli miellyttää omaa silmää ja toivomme niiden olevan kestäviä ja hyviä valintoja niin arkeen kuin juhlaankin. Tuotteet ovat laajassa hintahaarukassa, halvimmat mukit ja muut maksoivat muistaakseni kympin verran ja kalleimmat jutut taisivat olla Marimekon tasaraita-pussilakanat.

häälahjalistansisältöMitä te olette toivoneet häälahjaksi? Iskeekö Marimekko ja Iittala vai tykkäättekö enemmän ulkomaisista tuotteista, kuten Villeroy & Bochista tai Riedelin laseista?


7 Responses to “Mitä häälahjaksi?”

  1. Feline sanoo:

    Juuri tällaisia käytännöllisiä lahjoja löytyy sitten todennäköisesti meidänkin listalta. Astioita on jo suht kattava kokoelma, mutta esimerkiksi aterimet ovat allekirjoittaneen 15-vuotiaana saadut Tarjoustalo-versiot 😀 Häälahjaksi voisi mahdollisesti pyytää myös jotain sellaista jota itse ei välttämättä tulisi ostettua, kuten Suomi-designia sisustukseen (:

  2. jaanika sanoo:

    Me toivotaan avustusta häämatka kassaan, koska meillä on jo kaikkea niin paljon 🙂

  3. Suvi sanoo:

    Meillä kaapit pursuaa kaikesta ja tässä 7 yhteisen vuoden aikana on jo kaikkea kertynyt. Meillä varmaan toiveeksi siis tulee pieni avustus häämatkaa varten. Vaikka omaan korvaan pelkkä rahan toivominen kuulostaa kamalalle, mutta en kyllä halua täyttää jo täysi kaappeja enempääkään. 🙂

  4. Nimetön sanoo:

    Hyviä valintoja! 🙂
    Vaikka Marimekko ei henkilökohtaisesti hirveesti iske, ehkä sain siitä jonkinlaisen yliannostuksen lapsena… 😀 Tosin on Marimekollakin jotkut kuosit kivan näkösiä.

  5. Katann sanoo:

    Meillä olimaininta kans, että häälahjojen takia tätä hommaa ei tehdä, mutta ne jotka haluaa muistaa niin voi antaa rahaa uutta sänkyä varten. Muutamille kerrottiin sitten ihan lahjatoive kunkysyivät, mutta häitten jälkeen saatiin ostettua ja kerrankin panostettua kunnon sänkyyn 🙂 ja siinä on ollut hyvä avioelämä aloittaa 😀

  6. Viivi sanoo:

    Meillä oli häät kesällä ja heh, ihan samalta näytti myös meidän listalla! Ihania lahjoja tuli, lakanatkin on niin kivoja että odotan aina et saan vaihtaa lakanat ja laittaa seuraavat ihanat tilalle. huvinsa kai kullakin.. 😀

  7. Tuulia sanoo:

    Me ollaan menossa vasta 1,5v päästä naimisiin, mutta tiedän jo nyt, että halutaan lahjaksi rahaa häämatkaa varten. Rahan pyytäminen tuntuu jotenkin inhottavalta, mutta ollaan oltu jo pieni ikuisuus yhdessä (häiden aikaan 10v) ja meillä on jo kaikkea mahdollista tavaraa mitä vain voi kuvitella, ja vähän liikaakin 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.