Katsausta tukkatilanteeseen

15.02.2014

Moni on kysellyt lisäinfoa mun pikaisesta hiusmuutoksesta ennen häitä ja nyt sain viimein aikaiseksi paneutua kyseiseen aiheeseen. Mulla oli pitkään käytössä synteettinen half wig, jonka paniikkishoppailin itselleni ennen taannoisia Indiedays Inspiration awardseja, kun en ehtinyt enää tilata uutta tukkaa ennen niitä. Ensin kummastelin half wigin käyttöä, mutta pian totuin siihen ja opin laittamaan hiukset omasta mielestäni ihan kivasti sen avulla. Synteettisyydestään johtuen se oli kuitenkin hankala käytössä, epäaidon näköinen ja meni nopeasti huonoon kuntoon. Kahdeksan vuoden hiustenpidennyskokeilujen ensimmäinen ja viimeinen kerta kun kosken muovitukkaan, viimeistään nyt kun olen taas päässyt kunnon aitohiuspidennysten makuun on se selvää, että muovi pitäisi tosiaan jättää ihan vain hätävaraksi!

beforeafterxUudet hiukseni tilasin Rapunzel of Swedeniltä, ja ne ovat 50cm mittaiset clip-onit sävyä #60. Päädyin clip-oneihin siksi, koska ne ovat kotiäidin pelastus kun ne saa aina kotona ollessa napattua helposti pois, etteivät kuopuksemme pikkuruiset mutta tiukasti tarraavat sormet pääse niitä raastamaan. Mun oli aluksi tarkoitus tilata 40cm pituiset, mutta ne oli loppuunmyyty 1,5 viikkoa ennen häitä, enkä uskaltanut jäädä enää odottelemaan josko niitä tulisi myyntiin niin että kerkeäisin ne ostaa.

14_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva ©Täydenkuunkuva IMG_4964x IMG_5675x50cm pituus näyttää mielestäni jokseenkin erittäin epäaidolta ja paljastaa samantien, että kyseessä on pidennykset. Nuorempana mulla on ollut jopa 60cm pidennyksiä, mutta nyt katsellessani niiden aikojen hiuksia iskee pienoinen myötähäpeä itseäni kohtaan, mitä ihmettä mä olen oikein ajatellut? Mutta on pituudessa hyviäkin puolia; kiharrettaessa tukka ei lyhene niin paljoa, ja hääkampaukseen sai todellista volyymia. Mä luultavasti tulen lyhentämään pidennyksiä lähitulevaisuudessa, etenkin jos kyllästyn kiharoihin jolloin hiusten pitäisi näyttää myös suoristettuna superkivalta ja mielellään edes vähän ”aidolta”. Mutta toistaiseksi nautin ihanista loivista laineista ja hulmuavasta tukasta!

Laitoin pidennyksiin hopeashampoon vielä pari päivää ennen häitä, jotta sain pidennykset sävytettyä oman tukkani väriseksi. Pidennykset tietysti imaisivat violetin värin itseensä heti, mutta sain onneksi pienellä tehohoitohautomisella värin katoamaan jättäen sopivan, kylmän sävyn hiuksiin. Mä läträsin hääkampauksen jälkeen vähän normi Moroccan oililla vaikka vaaleisiin hiuksiin saisi käyttää vain light -versiota (se oli loppu), joten pidennykset kellastuivat taas hieman, mutta niin on kellastunut mun omakin tukka. Mutta pakko oli hoitaa, sillä koko päivän kestävää kampausta joutui ”hieman” tupeeraamaan ja mun erittäin kuiva, vaalennettu pehkoni kaipasi öljyä kipeästi.

Kunhan ehdin taas muilta puuhiltani niin sävytän hiukset takaisin kylmän sävyisiksi, vaikka ei pieni kellertävyys menoa haittaakaan. Mä oon nyt tosi tyytyväinen mun hiuksiin ja koen löytäneeni sen hiustyylin jossa haluan pysyä. Vaikka takana on useita vuosia mustilla hiuksilla ja epäilin pitkään että blondi ei sovi mulle ollenkaan, olen nyt sitä mieltä että ehkä se vaalea kuitenkin on enemmän se mun juttu!

Tänään lauantaina oli huikea Love Me Do -häätapahtuma, jossa mun hääblogini mun suureksi yllätykseksi palkittiin vuoden 2014 yksityiseksi hääblogiksi, ihan hullua! Kiitos kaikille äänestäneille myös tällä puolella, sekä onnittelijoille myöskin! Kiirettä pukkaa joka tuutista mutta tulen kirjoittamaan tästä ihanasta tapahtumasta myös postauksen heti kun löytyy sopiva hetki. Muutenkin palailen mahdollisimman pian! Hyvää yötä ihanat♥♥


16 Responses to “Katsausta tukkatilanteeseen”

 1. Elena sanoo:

  Moikka, mulla on itellä kans klipsi-pidennykset ja mua alko heti kiinnostaa, että miten laitat sun tukkaan erilaiset kampaukset (esim. Ihan toi perus poninhäntä) niin, että ne klipsit ei näy? Onko sulla kaks pakettia noita, ku näyttää niin ihanan tuuheilta? Oot kyllä älyttömän kaunis ja ehdottomasti sopii paremmin tää blondi, ku musta 🙂

  • Iina sanoo:

   Klipseissä ihana puoli on se että ne saa kiinni mihin tahansa kohtaan, esim ponnaria tehdessä kiinnitän kaikki taakse enkä sivuille ollenkaan niin ne ei törötä sieltä välistä :)! Ei oo kahta pakettia, mutta oon tupeerannut ja kihartanut niissä missä näyttää tuuheelta :)! Kiitos paljon♥♥

 2. amanda sanoo:

  sulle sopii tuo vaalea kyllä tosi hyvin, oli sävy millainen vain ja tuo lämmin kellertävyyskään ei ole paha 🙂 katoin vaan siinä sun edellisessä videossa että kannattais varmaan vähän saksia juu niitä pidennyksiä, mutta niin että ne on ns kerroksittain tai hiukan revityt, kun omaan silmään pisti se kun näkyi selvästi ensin sun oma hiusten pituus ja sitten niiden alta nuo jatkot 😛 en tiedä meinasitko jo leikata niitä sillä tavoin kun et sitä tekstissä sen kummemmin maininnut kuin että pituutta pitäis ottaa! tai niin ymmärsin 😀 ja vautsi sä olit kaunis teidän hääpäivänä <3 miten se teidän hoitojuttu meni lapsien osalta silloin, saitteko hoitajan niille ja meniks kaikki hyvin vai kattoiko mummo tms heidän peräänsä hääpäivänä? 🙂 muistan kun sulla oli puhetta siit aiemmin et jos joku ulkopuolinen touhuis tyttöjen kanssa.

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon 🙂 Siinä edellisessä videossa en ollut laittanut hiuksia mitenkään, edellispäivän kiharat vaan niin en jaksanut omia hiusten latvoja piilotella kun ajattelin ettei sen ole niin väliä 🙂 Mut en halua kyllä pidennyksiä lähteä revityiksi saksimaan kun just kiinnittelen niitä aina eri puolille päätä kampauksen mukaan, niin sitten en voisi tehdä niin kun ne olisivat eri pituisia. Mutta kyllä nuo omat hiukset saa piilotettua sinne kivasti kun jaksaa nähdä vaivaa, niinkuin esim tuossa hississä otetussa kuvassa jossa mulla on toispuoleinen kampaus 🙂 Meillä oli hoitaja hääpäivänä ja lisäksi lapset olivat mun äidin kanssa 🙂

 3. O sanoo:

  voi onnea kovasti! 🙂 mä muuten olin ihan in lööv siihen sun vaaleen ruskeeseen tukkaan, mut tääki alkaa näyttää kyl ihan kivalta!

 4. Nimetön sanoo:

  Jos viihdyt hiusten nykyisessä pituudessa niin älä ihmeessä lyhennä. Nykyään jos jollakin on pitkät hiukset niin luullaan automaattisesti että on pidennykset, vaikkei oisikaan. Joten mitä väliä? 😉
  Ps. En ole todellakaan lapsi ihminen, mutta Tiara on vienyt mun sydämmen… <3

 5. st.brigitten sanoo:

  Muiden päässä pidennykset ja muut näyttää tosi hyvältä, mutta oman tukan kohdalla pidän luonnollisuudesta. En ole koskaan käyttänyt pidennyksiä ja väriäkin ollut päässä vaan 4 kertaa elämäni aikana 😀 Mutta mulla on pitkä tukka luonnostaan, kasvaa kauhean nopeaa joten voin välistä leikata ihan reippaalla kädellä ja silti kasvaa parissa kuukaudessa taas tosi pitkäksi 😀

  Mä muistelen, että sulla oli joskus sellanen vaaleahko lyhkäsempi tukka, joka oli tosi upea sulla <3 Mutta tukka kuin tukka, olet aina niin kauniina! 🙂

  • Iina sanoo:

   Sä oot onnekas kun olet saanut tuollaiset hiukset, olen kateellinen hiirenhännän omistaja! 😀 Kiitos paljon♥ Mä viihdyn pitkällä tukalla paremmin kun mun mielestä se sopii paremmin kasvojen muotoon (siis mun) 😀

 6. tepa sanoo:

  Sulle sopii ihan älyttömän hyvin sellaset ”rennosti kiinniolevat” hiukset, törmäsin sun instagrammissa sellaseen kuvaan missä sulla oli kalanruotoletti päässä 🙂 halusin vaan nyt kertoa tän kun ei omia instatunnuksia oo millä vois sinne kommentoida 😀

  Mutta oon samaa mieltä, liian pitkä ja muhkea tukka näyttää auttamatta vähän feikiltä. Toi lyhyempikin tukka sulla oli kivan freesi 🙂 pidennyksetkin sopii kunhan ei vedä liian överiksi.

 7. jenna sanoo:

  ihanat hiukset! 🙂 mut miten ihmeessä sait hääkampauksessa sekä pompulassa klipsit piiloon? mä en meinaa saada niitä mitenkää..

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos!♥ Hääkampaukseni teki kampaaja, jonka kuuluu saada pinnit piiloon! 😀 Mutta siis sekä minä että kampaaja käytimme kampausten tekemiseen ”hengettömiä” pinnejä, eli sellaisia ohuita ”avattuja” pinnejä jotka tökätään kampauksen läpi ja ne eivät näy 🙂

 8. Laura sanoo:

  Blondeilla on aina hauskempaa 🙂 Itsekin olen paininut vuosia saman ongelman kanssa, mutta kyllä vain ne vaaleat hiukset ovat eniten omimmat.

  Tuossa toisiksi alimmaisessa kuvassa sinun pidennystesi väri sopii mielettömän kauniisti ihonsävyysi 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.