Hääpuku

16.02.2014

Kun kirjoitin syys-lokakuussa hääpukuostosreissustani, mulla komeili leveä hymy kasvoilla. Mä tiesin että olin löytänyt sen täydellisen, oman pukuni. Kuten tiedätte, mun hääpuku ei ollut yhtään sitä mitä mä lähdin etsimään. Ei pitsiä, ei merenneitohelmaa, ei vähäeleistä tyylikkyyttä. Mutta mun hääpuku oli näyttävä, tajunnanräjäyttävä ja ennenkaikkea mun näköinen! Kun mä spottasin sen muiden pukujen joukosta, mä kiinnitin siihen huomioni samantien, enkä saanut siitä silmiäni irti vaikka yritin samaan aikaan etsiä sitä täydellistä pitsipukua.

Muistan ikuisesti kun Stilissiman Hanna sanoi mulle että ”sovitetaan toi nyt ensimmäisenä pois alta kun se vie niin paljon tilaa sovituskopissa” ja tuhahdellen totesin että joo, se on kyllä tiellä, eikä yhtään sellainen kuin haluan. Mutta saatuani puvun päälle, mä sekosin totaalisesti. Pidin sitä päällä kauemmin kuin mitään muuta pukua, ja se päällä tunsin itseni heti morsiameksi. Ensimmäisen puvun jälkeen sovitin lähemmäs kahtakymmentä pitsipukua, joista yksi kolahti muhun tosi paljon, mutta loppupeleissä sekään ei tuntunut tämän puvun veroiselta.

hääpukuekasovitusStilissimassa silloin vielä töissä ollut Heidi valoi muhun uskoa, että kyllä mä voin valita jotain sellaistakin mitä en alunperin ollut etsimässä, ja niin mä päädyin sitten valitsemaan tuon ihanan, isohelmaisen pukuni. Miten mä saatoinkin erehtyä niin pahoin ja kuvitella olevani tyylikäs ja aikuismainen pitsipukutyttö, kun ihan selvästi olen muhkeahelmainen prinsessa! Mutta ihminen on erehtyväinen, ja onneksi mä luotin vaistooni enkä ottanut ilmiselvää valintaa vaan villin kortin.

Oli ihan järkyttävän hankalaa pitää pukua salassa Otolta, kun mieli olisi vaan tehnyt samantien hehkuttaa kun puvun olin löytänyt. Kävin ihastelemassa puvusta ottamiani kuvia suunnilleen joka päivä siihen asti että kävin viimeisessä sovituksessa ja sain kokeilla pukua uudelleen. Syyskuussa pukua sovittaessani 6-kokoinen puku istui aivan täydellisesti, mutta viikkoa ennen häitä kun menin kokeilemaan, olinkin kutistunut huomaamattani jonkinverran ja pukua täytyi ottaa sisään viisi senttiä molemmilta puolilta. Mulle iski pieni paniikki, sillä olin kuvitellut vain meneväni hakemaan täydellisesti istuvan puvun.

5_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva© Täydenkuunkuva 6_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva © Täydenkuunkuva20__haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva© Täydenkuunkuva

101_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva© Täydenkuunkuva 102_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva© Täydenkuunkuva

Onneksi kuitenkin tiesin että Stilissimaan voi luottaa, ja ammattitaitoinen henkilökunta korjasi pukuni sopivaksi parissa päivässä, vaikka päällä oli juuri pahimmat vanhojentanssikiireet, ja huojentuneena hain pukuni roikkumaan kaapin päälle häitä edeltävänä keskiviikkona. Pari viikkoa ennen häitä huomasin että minun upea pukuni, oli voittanut Stilissiman vuoden hääpuku 2014 -äänestyksen, ja hihkuin riemusta! Se valoi todellista itseluottamusta pukuvalintaani, että niin moni oli äänestänyt juuri sen puvun vuoden kauneimmaksi.

Mielestäni se titteli on ehdottomasti ansaittu, ja olen ylpeä ja iloinen että sain kantaa tuota ihanaa pukua hääpäivänäni. En tule koskaan unohtamaan sitä ilmettä, mikä Oton kasvoilla oli kun kävelin hänen eteensä ensimmäistä kertaa hääpuvussani. Siirappista tai ei niin mulla meinaa kyllä tulla tippa linssiin kun muistelen tuota hetkeä. Sillä hetkellä ei ollut epäilystäkään ettenkö olisi valinnut oikean puvun.

105_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva© Täydenkuunkuva

14_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva © Täydenkuunkuva

Ainiin, ehkä joku haluaa tietää jotain muutakin mun puvusta? Se on tosiaan Ella Rosan mallistoa, joka on Kenneth Winstonin toinen mallisto. Itse en ollut aiemmin törmännyt Ella Rosan pukuihin, mutta ehkä on sanomattakin selvää että olen enemmän kuin iloinen siitä että löysin kyseisen merkin! Puku on mallia BE195 ja sitä löytyy tosiaan Stilissiman valikoimista, eilen viimeksi ihastelin ”omaa” pukuani Stilissiman ständillä Love Me Do:ssa!

Mä tulen laittamaan puvun myyntiin morsiuspukuliike Lovebirdsiin kevään aikana, vaikka tuntuukin haikealta luopua siitä. Fakta on kuitenkin se että meillä ei mitenkään ole puvulle tilaa, enkä tule sitä enää käyttämään vaikka haluaisin olla se päällä 24/7. Ehkä vielä kerran haikeana kokeilen sitä ennenkuin raaskin luopua, ja onneksi puvun näkee kuvilta ja videoilta ikuisesti.


25 Responses to “Hääpuku”

 1. Melinda sanoo:

  Eikös toi sun pukus ollu Ella rosan? Hienohan toi oli, näyttävä ja aika varmasti tajunnanräjäyttäjä. :) Kaunis morsian ollut.

 2. Alisa sanoo:

  Todella kaunis mekko ja vielä kauniimpi morsian :)

 3. Saara sanoo:

  Mä olin aika yllättynyt, ettei sulla ollut huntua! Mutta kaunis morsian olit kuitenkin ja tuo puku on yksi kauneimmista hääpuvuista minkä olen nähnyt

  • st.brigitten sanoo:

   Mun mielestä on tosi hyvä, ettei ollut huntua. Noin muhkean helman kanssa huntu olisi ollut vähän liikaa :) Pukusi on Iina aivan ihana ja istui kyllä sulle täydellisesti, toivottavasti säilytät sen etkä myy pois <3 Mistä tuo kaulakorusi on? :)

   • Minka sanoo:

    Mun mielestä kans tuo Iinan kokonaisuus oli upea eli eipä se huntua kaivannut :)
    Mulle tuli mieleen se perinne, ettei huntua saa käyttää, ku neitsyet, koska se kuvaa puhtautta ja viattomuutta.
    Itse kuulin kyseisen asian vasta viime vuonna eli hiukan harmittaa, jos osa ajattelee mun olevan tekopyhä, jos hunnun joskus laitan, ku lapset kyllä tulee olemaan todisteena jostain muusta, ku viattomuudesta :D

    • Nannu sanoo:

     Höpöhöpö, hunnun tarkoitus on ollut pitää pahat henget loitolla, valkoinen morsiuspuku on taas perinteisesti liitetty neitsyyteen.

     • Minka sanoo:

      Niin tuokin on yksi uskomus/perinne ja toinen on se, ettei lapsen saanut saa käyttää huntua..
      Moni keskusteluketju löytyy, jossa siitäkin asiasta riidellään, mutta se nyt on ihan sama, koska moni muukin asia on ihan erilailla nykyään.
      Jos meidänkin tulevissa hääjuhlissa haluaa joku asiasta nipottaa, niin kyllä varmasti enemmistö on toista mieltä xD

  • Nimetön sanoo:

   Oho, en jotenkin edes tajunnut hunnun ”puutumista” ennen tätä. :D Taitaa vaan kertoa siitä, että sitä ei tuohon kokonaisuuteen olis tarvittukaan! :D

 4. Rosa sanoo:

  Toi on varmasti upein hääpuku minkä oon koskaan nähnyt! Ja sopi sulle niin hyvin! Olit älyttömän kauniina :)

 5. Toi on niin ihana! Sulhollekin näytin kuvia, et ”kato miten ihana puku tolla bloggarilla on!” :D
  Miulla kävi puvun kanssa myös silleen, että valitsin ihan erilaisen mitä alunperin lähdin hakemaan. Kesäkuuhun asti pitää odottaa että saan puvun kun toimitusaika on niiiin pitkä.

 6. Nami sanoo:

  Ite oon suunnitellut kanssa tuommoista hääpukia sitten kuin joskus se mun aika koittaa..muistan kun ihastelin jo about vuosi sitten kun sofia ruusilalla oli samantyylinen puku omissa häissään. Aivan käsittämättömän upea puku! :) olit kyl kaunis morsian! :)

 7. siiri sanoo:

  toi on kyllä ihana ! ja näytät niin onnelliselta noissa kuvissa ! :D

  tuli tästä postauksesta mieleen, että tanssikot itse vanhoja ja jos joo niin millainen mekko oli ? :)

 8. 1609 sanoo:

  Eikö kirkossa pidä olla olkapäät peitettynä vai onkohan luuloni väärä? Mutta puku älyttömän kaunis, kauniin morsiammen päällä! Jotenkin todella hento ja pehmeä :)

  • Heidi sanoo:

   Se taitaa nykyään olla vähän kirkosta kiinni. Vierailta sitä toivotaan edelleen, mutta morsiamien kohdalla ollaan Suomessa vähän höllempiä, ortodoksikirkot poislukien. Usein ne jotka peittävät olkapäänsä, tekevät sen omasta tahdostaan. Itse olen ollut monissa häissä, ja vain yksissä olkapäät on ollut selvästi peitetty.

 9. kiinnostunut sanoo:

  Haluaisitko jakaa kuvia myös muista sovittamistasi puvuista :)

 10. amanda sanoo:

  toi puku on niin kaunis!! <3

 11. Bery sanoo:

  Niin kaunis Iina <3__<3
  Ois kiva kuulla Oton kirjottama versio hääpäivästä.
  Mut ootte oikeesti ehkä kaunein (hää)pari ikinä!! :')

 12. Vilma sanoo:

  Hei saisko esittää postaustoiveita, tai toki mulle passaa et vastaat näihin kysymyksiin tässäkin! :)

  Mitä hääleikkejä teillä oli? Toimiko kyseiset leikit?

  Te ilmeisesti otitte hääkuvat ennen vihkimistä? Oliko kyseinen ajankohta mielestäs hyvä? Olisitko halunnut Oton näkevän sut vasta kirkossa?

 13. Nimetön sanoo:

  J ä r k k y

 14. piipau sanoo:

  aivan upea puku! :) mä muistan sillon kun etsin omaani – mulla oli selvä visio päässäni millaisen haluan. halusin yksinkertaisen olkaimettoman ja ”selkeän” puvun ilman mitään krumeluureja.

  ja noh.. mun pukuhan oli aikalailla kaikkea muuta :D mun puku oli olkaimeton aivan ihana tylliunelma joka kolahti HETI kun mä sen näin<3 mä olin kans ensin aivan varma että tuun katumaan suuuuuresti, kun otanki puvun mikä ei ollenkaan vastannut mun odotuksia.

  http://erikapmhphotography.blogspot.fi/p/haakuvat.html jos kiinnostaa, niin tuosta näkee millainen puku mulla oli :) ei ole kuvissa edukseen eikä pääse parhaiten esille, mutta edes jonkinlaista osviittaa siitä! haikein mielin oon myymässä tuota pukua :( miksi se ei voisi vaan ikuisesti roikkua meidän vaatekomerossa!

 15. Linkku sanoo:

  Siis tuo puku… Aivan täydellinen <3 tuon tyylisestä prinsessapuvusta itsekin haaveilen :) ihan henkeäsalpaavan upea!

 16. eee sanoo:

  sun mekko on kyl kaunein hääpuku mitä oon ikinä nähny! :) Mä oon aina haaveillu sellasesta yksinkertasesta elegantista puvusta, ehkä just merenneitohelmalla, mut nähtyäni tän sun mekon tajusin et kyl mäki oon enemmän prinsessa mekkojen suhteen ku mikään tylsä hillitty! :D

 17. Noora sanoo:

  Tuo sinun hääpuku on niin kaunis. Olen sitä käynyt täällä aina välillä ihailemassa. Onko se väriltään ihan valkoinen/ivory (vai mitä näitä nyt sitten on)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.