Elämä ruudun toisella puolella

25.02.2014

Kello lähestyy puoltayötä ja muuten äänettömässä asunnossa raikaa tasainen näppäimistön nakutus. Pieni möntti istuu silmät ristissä kahden näytön ääressä villatakkiin kietoutuneena, täysin tietämättömänä muun maailman menosta ja siitä, että kävin hetki sitten halaamassa tätä sosiaalisen median ruumiillistumaa ihan vain vääntääkseni jumalattoman hiljaisen pierun. Kasa hymähtää tyytyväisenä halista. Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin kuuluu vaimea ”pierasitsä”. Se siitä ajantajusta.

Mä oon viimeaikoina törmännyt muutamaan kirjoitukseen siitä kuinka bloggaajan elämä on helppoa. Ilmaista tavaraa, shoppailua, PR-tapahtumia, valokuvaamista ja juhlimista. ”Tavallisena ihmisenä” ja bloggaajan miehenä mun täytää suoraan myöntää että ihmisillä on selkeä väärinkäsitys siitä mitä bloggaaminen vaatii. Bloggaaminen ei ole, ainakaan mun silmin, ihan niin glamouria kuin mitä kuvat antavat ymmärtää. Saanen valaista:

Iina on bloggaaja, ja aina täysin tietoinen siitä mitä tämä tarkoittaa, mitä häneltä vaaditaan ja kuinka paljon työtä tämä vaatii. Mitä Iina ei tiedä, on se miltä tämä touhu näyttää ihmisen, jolla on näkymä backstagelle, silmin. Ja se mun täytyy ihan rehellisesti myöntää, että vaikka mä teen pahimmillaan melkein 50-tuntista työviikkoa, bloggaajaksi mä en ikinä alkaisi. Ihan liikaa hommaa.

67_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva© Täydenkuunkuva

Siinä missä mun työ on tyypillistä kasistaneljään-toimistoduunia, ei Iinan hommat lopu koskaan. Eikä kyllä mun avustaminenkaan. Olen kirjaimellisesti hukannut tunteja tekosyylle ”Otto älä vielä syö mun pitää ottaa kuva ensin odota Instagram lagaa ääää HAARUKKA ALAS”. Myönnettäköön, aika #firstworldproblems, mutta silti. Kauppareissut ja kävelyt ei onnistu ilman asukuvia, puhelin on melkein aina kourassa koska sähköpostit ja kommenttien seuranta ja pieruverkkarit olen ehkä kerran nähnyt Iinalla kaupassa, ja silloinkin kyseessä oli lähikauppa. Se on tossa nurkan takana.

Bloggaaja ei muutenkaan ole perinteinen ”ammatti” joka vaatii koulutusta ja työkokemusta, työhakemuksia ja haastatteluja. Blogin aloittaminen on helppoa, mutta pitkälle pääsee taas harva. En tietänkään vähättele parin sadan lukijan blogien tarkoitusta bloggaajalle itselleen, mutta tuhansien ja taas tuhansien puoleensa vetäminen vaatii täyttä omistautumista ja rakkautta ammattiaan kohtaan. Siinä missä koira kuvastaa omistajaansa, kuvastaa blogi bloggaajaa. Iina on pelkästään bloginsa ulkoasun hiomiseen upottanut enemmän aikaa kuin minä blogitekstien kirjoittamiseen, vaikka sen kertaisi kymmenellä.

Ottakaa huomioon että tämän kaiken lisäksi Iina on kuitenkin ensisijaisesti äiti ja vaimo. Kun tulen töistä kotiin on kämppä siivottu, lapset iloisia ja lämmin ruoka odottaa pöydässä. Miten? Ei harmainta aavistustakaan, ei onnistuisi minulta. Iina nukkuu keskimäärin kuusi tuntia yössä ja onnistuu silti pysymään tervejärkisenä. Itsehän herään joku 6:30 eikä mulle saa puhua ainakaan tuntiin siinä vaiheesa. Iina uhraa kaiken vapa-aikansa blogilleen ja lukijoilleen. Olen jopa luovuttanut valtaostan tietokonepöydästäni Iinan läppärille, ylimääräiselle näytölle, näppäimistölle ja kaikille kameroille. Ja ainiin, sanoinko jo että toi sankari järjesti häät kaiken muun ohessa?

68_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva© Täydenkuunkuva

Eikä mun kotiintulo tarkoita sitä että Iina voi rentoutua. Tarkoittaisi jos se minusta kiinni olisi, mutta kun ei ole. Kun tulen kotiin ja annan lapsille aikaa, alkaa Iina miettimään seuraavaa postaustaan ja voivottelemaan sitä kuinka ei aina ehdi heti vastaamaan kaikkiin viesteihin ja kommentteihin mitä saa. Iinan panostus blogiinsa alkaa sillä sekunnilla kun perhe on ruokittu ja astiat kerätty. Uskomaton motivaatio, ottaen huomioon että mun tuntipalkka on Iinan tuntipalkkaan nähden varmaan viisinkertainen, eikä mun tarvitse edes ottaa töitä kotiin, Iinan duunit on aina kotona.

Asia mikä mua kuitenkin hämmästyttää eniten on se julkisen paineen sietokyky mitä bloggaajalta vaaditaan. Siinä missä minä olen ainoastaan sukunimeäni käyttävä kasvoton tekninen asiantuntija joka joutuu korkeintaan vastaanottamaan asiakkaan pahansisuisen kritiikin yritystämme kohtaan, joutuu Iina kestämään julkista arvostelua monista suunnista ja lähteistä, vihaisia viestejä ilman varsinaista pointtia sekä henkilökohtaisten asioiden spekulointia. Mä olen meistä se kylmä ja ihmisiä vieroksuva, se jota ei oletettavasti mikään henkilökohtainen hetkauta eikä loukkaa, ja silti olen joutunut pitämään joskus taukoa blogin kommenteista. Iinalle tämä ei ole edes vaihtoehto.

Eikä arvostelu tosiaan kohdistu aina vain Iinaan. Meidän kasvatusta arvostellaan, meidän lapsia moititaan ja meitä molempia haukutaan. Kaksivuotias tyttäremme ei saa pyytää äitiään lukemaan koska jonkun mielestä Tiara käskyttää meitä. Alle vuoden ikäinen Zelda ei saa leikkiä ilman että joku on sitä mieltä että tämä näyttää apinalta. Iina ei saa esitellä uusia vaatteitaan ilman että hänen hiuksiaan arvostellaan ja minä en saa, I shit you not, pitää verkkareita ilman että se aiheuttaa satojen viestien spekulaation alavarustukseni koosta. Ja Iina on tämän vyöryvän viestihyökkäyksen vastassa eturintaman lihamuurina suojaamassa muuta perhettä. Kyllä bloggaajaan elämä on ihanaa ja täydellistä, onnellista ja kaunista.

69_haavalokuvaaja_dokumentaarinen_haakuvaus_taydenkuun_kuva© Täydenkuunkuva

Mä olen ylpeä Iinasta. Siitä mitä Iina on saanut aikaiseksi, ja millaisella intohimolla Iina blogiaan pitää. Mä olen ylpeä siitä että vaikka Iina päivisin katsoo meidän molempien lasten perään, antaa hän silti aina täyden panostuksensa blogilleen. Ja mä olen erittäin ylpeä siitä että kaiken tämän ohella Iina silti miettii vielä puskevansa opiskelut tähän sekametelisoppaan joka meidän perheemme elämänä myös tunnetaan.

Iina, vittu mä rakastan sua nainen. Pidä aina pääsi pystyssä, niin kuin tähänkin asti. Kaikella kunnioituksella ja ihailulla, miehesi.


95 Responses to “Elämä ruudun toisella puolella”

 1. L sanoo:

  Ihana perhe <3 ette tiedäkkään miten paljon iloa tuotte ihmisten elämään. Kiitos.

 2. yhdenäiti sanoo:

  Voi että osaat kirjottaa ihanasti! On Iina ansainnut ihanan aviomiehen, teillä on niin ihana perhe ja olette uskomattoman ihania vanhempia! Ihailen teidän kasvatustanne ja perhettänne. Myönnän että itsekin olen joskus ajatellut bloggaamisen olevan rikasta ja helppoa hommaa, mutta ei näin ehkä olekaan 😉

  Kaikkea hyvää teidän perheellenne<3

 3. Saara sanoo:

  Ihanaa Otto! Mukava että arvostat Iinan työtä ja Iinasta saa olla ylpeä, kun jaksaa kaiken tehdä ja panostaa asiaan täysillä! Te olette sellainen pari, josta oikeasti näkee kuinka paljon te välitätte ja kunnioitatte toisianne 🙂

 4. nea sanoo:

  ♡ ihana teksti ja kyllä mulla täys kunnioitus bloggaajien työmäärää ja muuta kohtaan! En ite pystyis samaan 🙂

 5. Laura T. sanoo:

  Tää postaus on kyllä täyttä asiaa! Pointsit sulle, Otto! Oot mahtava! 🙂 Te koko porukka ootte mahtavia <3

 6. Noora sanoo:

  Ihana Otto ja Iina on kyllä todellinen supernainen, saat olla kyllä ylpeä kun olet moisen saaliin napannut! Voi kun munkin miehellä olisi yhtä reipas ja aikaansaava rouva 😐

  P.S. Kuolin sisäisesti taas kerran pippeliverkkakohulle. 😀

 7. Suvi sanoo:

  Ihana postaus! Ihan itku tuli! :’) Mä oon aina vaan enemmän ja enemmän sitä mieltä, että ootte niin luotuja toisillenne, lähes täydellisesti ootte perheenä yks kokonaisuus ja vain blogia lukemalla oon tullut tähän tulokseen! Hahah teidän videota (vastauksia) katsoessa mun piti oikein tönäistä omaa poikaystävää ja sanoa ”kato nyt!!! niillä on kaksi pientä lasta, ne on naimisissa JA KATO KUINKA HAUSKAA NIILLÄ ON PELKÄN VIDEON KUVAAMINEN, ne on onnellisia!” 😀 Ootte hyvä esimerkki monelle nuorelle ja miksei vanhemmillekkin. Täällä yksi aktiivinen seuraaja. En voi lähettää kun jaksamisia ton kaiken keskelle!! HUH! 🙂

 8. Emmi sanoo:

  Mieletön kirjoitus. Muuta en sitten pystykään sanomaan!

 9. nora sanoo:

  Aivan loistava kirjotus! 😀 Huhhuh ihan mahtavaa.

 10. Apua, en kestä! 😀 Aivan ihana mies sulla! 🙂

  http://mbabysteps.blogspot.fi/

 11. minävain. sanoo:

  Oton kirjoituksesta huokuu aito kunnioitus ja rakkaus vaimoaan kohtaan ja se on ihan käsinkosketeltavissa. Pitäkää kiinni toisistanne aina, ootte mahtava pari! ♥

 12. Nimetön sanoo:

  Voi ei, teksti alkaa pierujutulla, liikaa inhorealismia mun makuun 😀

  No joo, mutta todellakin, kyllä blogeja pitävät tyypit ovat jokaisen yhteistyönsä ja mitä hyvää blogista heille koituukaan ansainneet. Musta on kivaa lukea kivoja ja kauniita juttuja ihmisistä, ja tietysti henkilökohtaiset asiat kiinnostavat, mutta itse en uskaltaisi tai haluaisi pitää blogia. Ei sillä että olisi jotain salattavaa, mutta en erityisemmin halua jakaa kaikkea ventovieraille ihmisille tai ottaa sitten kaikesta kuraa niskaan. Tässä blogissa on aina jutut hyvän maun rajoissa ja nimenomaan sellaista kauneutta ja hyvää mieltä, että tekee mieli lukea ja jopa joskus jotain kommentoidakin (:

  Eli: Go Iina!! 🙂

 13. mj sanoo:

  Ihan huippu! 😀 ja vitsi sulla on kyllä ihana mies 🙂

 14. kanka sanoo:

  Kiva lukea Otto näitä sinunkin postauksiasi välillä, tykkään paljon kirjoitustyylistäsi! Ihana teksti ja myöhäiset onnittelut vielä tuoreelle avioparille!

 15. Äitilandia sanoo:

  Voi apua kun näillä raskausviikoilla ei pitäis lukee tämmöstä. Kusin just enkä melkein housuun viimeistään kohdassa ”Itsehän herään joku 6:30 eikä mulle saa puhua ainakaan tuntiin siinä vaiheesa”.
  Ahha te ootte niin ihania <3

 16. SV sanoo:

  Todella hyvä kirjoitus ja ajankohtainen ihan muutenkin blogimaailmassa! Iinan blogia ja teidän perheestänne on ilo lukea! 🙂

 17. anni sanoo:

  En ymmärrä miten joku voi sanoo et Zelda näyttää apinalta?! En muista koska oisin nähny viimeks noin ihanan, nauravaisen ja kauniin lapsen!! Joskus voin kattella Zeldan naamaa tääl blogissa tai instagrammissa monta minuuttia ja ajatella et voi vitsit ku söpö! 🙂

 18. Minävaan sanoo:

  Uskomattoman upee teksti! Hienoa on nähdä miten Otto arvostat Iinaa. Teillä on haastava arki, mutta positiivisuus vaan säilyy, ihanaa! Kasvatatte hienosti lapsia ja kunnioitatte toisanne, mikä on ihailtavaa. On aika suunnattoman väärin, että jotkut kokee oikeudekseen arvostella teidän perhettä. Ootte ihan mun ehdoton lemppari blogiperhe. Jatkakaa samaan malliin:)

 19. st.brigitten sanoo:

  Monet hymyt ja naurut irrotti tämä teksti, kiitos 🙂

  Mä kirjoittelen pientä blogiani vaan harrastuksena. Mutta voin uskoa, miten paljon työtä tämmönen iso blogi vaatii. Varmaan voisi verrata huippu-urheilijoihin: me katsojat nähdään vaan se 5-60 minuutin suoritus, mutta herranpieksut kuinka monta tuntia se urheilija on tehnyt töitä sen pienen hetken eteen!

 20. Anna Jousilahti sanoo:

  Helvettiin Supermarjo ja tytöt -sarja, sellaset kalpenee Iinaan verrattaessa. Tosi hyvin kirjoitettu, Otto! Tää oli cool.

 21. Jarno sanoo:

  Tää oli ihan mahtava postaus!! Ihan huippu!

 22. Johanna sanoo:

  Mahtava kirjoitus! Mä olen lukenut sun blogia vasta hetken, mutta tykkään kovasti. Teillä on ihana perhe ja postaukset saavat aina mut hyvälle mielelle. Kiitos kivoista kirjoituksista <3

 23. Mirka sanoo:

  Oli kyllä ihanasti kirjotettu 🙂

 24. Linda sanoo:

  Olipa aivan ihana kirjoitus! Olette kyllä yks kauneimmista ja rakastavaisista perheistä mitä tiedän! Älä Iina ikinä lopeta bloggausta <3 ja lisää OTTOA; tosi hauskaa ja samalla niin fiksua tekstiä. Parasta! 😀 Kaikkea hyvää teidän ihanalle perheelle 🙂 ! <3

 25. SaaraT sanoo:

  Okeii, okei, pientä silmänkostumista aiheutti tuo viimeinen kappale! Mutta nyt mun vissii pitää alkaa kuiteski ettimään jotain postausta, jossa sulla Otto on verkkarit 😀 yleisimmin luen padilla blogit ja kommenttien lukemista varten pitäsis avata erikseen se postaus, niin kommentit jää sitte yleensä lukematta… Mutta nyt alko kiinnostaan 😀
  Otto, olet ihana! Mutta Iina, niin sinäkin! 🙂 ja vaikka luen (selaan) monia (äiti)blogeja, on sinun blogisi jostain, vielä tuntemattomasta syystä, ehdottomasti lempi blogini! Teijän hääpäivänä sanoin omalle miehelle, että mun lemppariblogaaja menee tänään naimisiin, iik ihanaa! Ja mies sitten kysyi, että miks se on lemppari.. En osannut vastata.
  Jokin, tai kaikki, teissä vetää puoleensa! Lähes alusta asti olen tätä lukenut ja meillä on muutamia viikkoja vaille samanikäiset lapset teidän kanssa (ja pakko myöntää, pari vielä siihen päällekin:D ), enkä minäköön Otonlailla ymmärrä miten Iina tekee tuon kaiken! Päivitystahti on ihan uskomaton.
  Niin, että kiitos teille 🙂

 26. RK sanoo:

  Otto, taas sä itketät mua! Ootte niin ihania 🙂 <3

 27. Salla sanoo:

  Ihana kuinka Otto on sun tukena ja ymmärtäväinen sun ammattia kohtaan! Ja aivan ihania kuvia tuosta teijän pikku murusta, Zelda ja Tiara on aina niin syötävän suloisen näköisiä! Voi kumpa mäkin saisin lapsia

 28. laura sanoo:

  Ihana kirjoitus Otolta 🙂 Olette aivan ihana perhe 🙂

 29. Laura sanoo:

  Liikuttuneena (ja ehkä vähän myös kateellisena) luin tätä postausta… kuinka aidosti tästä välittyykään todellinen rakkaus ja ARVOSTUS Iinaa kohtaan. Mahtavaa!!

 30. fanni sanoo:

  Wau, ootte kyl melkonen perhe! 🙂 enpä oo koskaan ajatellut bloggaajan työtä kamalan syvällisestä ts mitä kaikkea tehdään ja uhrataan sen blogin eteen. Mä vaan nautin ihanista blogeista 😉 vaan kyllä se työn hedelmä näkyy jo nyt! Kuhan kaikki karvarouskut ottais päänsä pois pyllystä ja menis levittämään sitä negatiivista energiaa jonneki muualle 😀 apinan näköinen Zelda… hei haloo onks joku aivoilla varustettu kirjottanu noin?! Thank god mä oon siivooja.. 😀

 31. amanda sanoo:

  te olette upeita ihmisiä, kumpikin löytänyt itselleen tuollaisen kultakimpaleen arvoisen kumppanin, teistä kun oikein huokuu onni ja se kuinka paljon toisianne arvostatte ja se jos mikä on tärkeintä!
  naurahdin tolle pieruhalaamisjutulle, se oli hauskasti kirjotettu 🙂

 32. M sanoo:

  Voi ei! Täällä ruvettiin itkemään, ihana mies!!! Voi Iina miten onnekas sä olet! Teidän tytöillä on kyllä niin hyvä olla <3

 33. Amanda sanoo:

  Tosi hyvä postaus! 🙂 Erityisen vaikuttavan siitä tekee sen, että bloggaamisen todellisuudesta kertoo joku muu kuin itse bloggaaja. Se tekee kaikesta kertomastasi jotenkin vielä realistisemman – tämä ei ole vaan bloggarin itsensä näkemys, vaan tätä se on ihan oikeasti, myös läheisten silmissä.
  Toivottavasti ihmisten ymmärrys bloggereita kohtaan kasvaisi ja heitä ja heidän työpanostustaan ei vähäteltäisi (esim. ”Koska hankit oikean työn?” ja ”Mikset oo vastannut mun kommenttiin, vaikka sen postaamisesta on jo tunti?”) ja ennen kaikkea muistettaisiin, että bloggaajakin on ihminen, jolla on tunteet.

 34. ninnika sanoo:

  Ihana Otto! Ja ihana koko teien perhe!!!
  So what jos joku sanoi että Zelda näyttää apinalta, höh…apinat on söpöjä. Ja Tipa todellaki saa pyytää vanhemmilta erilaisia asioita.
  Silloin kun olin perheessä aupairina, lapset aina pyysi multa vaikka mitä…tuo sitä, voidaanko leikkiä, voitko tehdä blablabla….kai ne sit ”pomotti mua” , who cares? Nuo lapset rakasti mua!
  Minä ja mun mies ollaan vielä kahestaan, ja meillä on aika usein kakkapieru vitsejä ja ollaan yhdessä hölmöjä!!! Koska ei kiinnosta mitä muut ajattele, ja todellaki kunnioitan teitä sen takia, koska ootte ne ketkä ootte! Ihania ja hauskoja, ja teillä on aivan ihanatsöpötkauniit tytöt <3 Kiitos!

 35. Ninni sanoo:

  Mahtavaa Otto!!!Voi äääää mä vaan itken ja nauran enkä pysty kirjottamaan mitään järkevää! 😀 Siis aivan super mahtava postaus Otto,KIITOS tuhannesti!! Ihanaa lukea miten arvostat vaimoasi,olisipa sinun kaltaisia miehiä enemmän. Kiitos vielä ja kaikkea hyvää teille,olette niiiiiiiiin IHANIA koko perhe!!!!!!!!!!! <3

 36. Reeta sanoo:

  Vau! Ihan huikeeta tekstiä! En voi kuin ihailla teitä kerta toisensa jälkeen! Teillä molemmilla on ihan mieletön asenne elämään!!

 37. Jaana sanoo:

  Hieno kirjoitus, Otto! Kyllä teillä on molemmilla lahjoja kirjallisiin tuotoksiin, täytyy sanoa 🙂

 38. E sanoo:

  Mulle tuli vaan paha mieli tästä tekstistä. Ei siitä, että sen kirjotti otto vaan siitä, että joku kehtaa arvostella toisen lasta. Ja siitä, että mua ärsyttää kun uusia postauksia ei tuu, koska en ole edes ajatellut mikä työ tässä yhdessäkin postauksessa on. Lupaan lukea tän joka kerta, kun ajattelen jotain negatiivista, en haluaisi IKINÄ olla se kommentoija jonka sanomisia mietitte ennen nukkumaanmenoa pahalla. Lapsenne ovat kauniita juuri tuollaisina, otto pitäköön mitä housuja tahtoo! Kiitos, tämä avarsi ja sai ajattelemaan!

 39. Heta sanoo:

  Aivan ihana kirjotus Otto! 🙂

 40. Nimetön sanoo:

  Aivan mahtava kirjoitus! Upeeta! <3

 41. A sanoo:

  Itku tuli, kirjoitat niin kauniisti vaimostasi. 🙂 En voi muuta sanoa, kuin että ootte ihana perhe, ja Iinan (ja sunki Otto tietysti!) postauksia on mukava lukea, vaikka lapsiperhearki ei vielä toistaiseksi itselle ajankohtaista olekaan. Koko blogi huokuu sellaista iloa ja positiivisuutta, joka vaan pakottaa lukemaan. Jatkakaa samaan malliin! <3

 42. Emmye sanoo:

  Piti tulla pitkästä aikaa kommentoimaan… Tosi hyvä postaus ja taattua laatua Otolta!! Mahtavaa, että välillä valloitetaan sitä bloggaajan tosi elämää, kun monella tuntuu olevan siitä niin glamourinen kuva. Kyllä meinaa välillä Iinan vauhti päätä huimata.
  Kiitos taas Iinalle mahtavasta blogista!! Ja Otolle loistavista postauksista!
  Hyvää kevään jatkoa!

 43. noora sanoo:

  On mahtavaa, että Iinalla on aviomies (onnea vielä tämän johdosta!!) joka arvostaa ja rakastaa häntä noin vilpittömästi. Toit esille todella tärkeitä pointteja sekä osoitit,kuinka omistautunut Iina om duunilleen. Ei tämän jälkeen kenenkään pitäisi valittaa niistä ilmaisista blogilahjoista joita hän saa. Zeldalla ja Tiaralla on upea isä, keep going Otto ja tsemppiä aamuherätyksiin!!:D

 44. eliss sanoo:

  Aivan uskomattoman ihana postaus ! Teillä on ihanat lapset ja ootte ihan täydellinen pari ! 🙂
  Melkein tippa linssissä (ja ehkä vähän kateellisena :D) luin tätä tekstiä ja ihailen kyllä paljon
  sitä miten jaksat blogata ahkerasti vaikka elätte Oton kanssa kiireistä lapsiperheen elämää !
  Jaksamista sinulle ja Otolle. Ootte ihania <3

 45. bulalaa sanoo:

  Aivan huikea teksti, kiitos tästä! Viimeisen vuoden sisällä tästä blogista on kehkeytynyt ehdottomasti ykköslempparini, jonka postaukset luen aina ensimmäisenä ja joita odotan innolla. Jotenkin postauksista välittyy aina niin positiivista energiaa, että vaikka olisi kuinka mörkö päivä niin Tiaran velmuilme ja Zeldan punaposket saa hymyn huulille. Puhumattakaan Iinan tyylistä ja herttaisuudesta! Yleensä en muiden blogien videopostauksia jaksa katsoa, mutta teidän höpöttelyvideot kiinnostaa aina ja tulen niistä joka kerta hyvälle tuulelle. Jatka samaan malliin ja toivotaan että ne, joilla ei rakentavaa palautetta ole antaa, pysyvät jatkossa hiljaa.

 46. Olivia sanoo:

  Upeaaaaa !!!!! Tätä ei moni lukija tule ajatelleeksi. Itelläkin on blogi mutta se ei ole ammatti, vaan kevyt harrastus eikä siis yhtään sama asia. No eikai bloggaamista ammatiksi voi sanoa mutta työtä se on kyllä, ainakin Iinalla. Ja varsinkin juuri hänellä! Otollekin propseja kun ymmärrät Iinan bloggailun ja nuo kaikki asukuvailut sun muut 😀 Monesta miehestä ei huono ole! Oot kyllä ihan unelmapoikaystävä ja -isä! 😀

  Ja ihan mahtava olet Iina kun pystyt tähän kaikkeen, mun pää ei nimittäin kestäis! Pitää olla oikeesti hyvä itsearvostus että kantti tämmöseen kestää. En voi uskoo että sulle edelleen tulee noin ala-arvoisia kommentteja ja ihmiset spekuloi jotain Oton alapäävarustusta. Miten alas jotkut vajoaa……… Nojoo ei voi kun ihailla, teitä kumpaakin! Kaikkee hyvää teille ja toivon että tämä blogi jatkuu hamaan tulevaisuuteen asti 🙂

 47. NIPA sanoo:

  Otto! siis wau! oon sanaton! oon niin onnellinen teidän puolesta, että tääkin postaus piti lukee kyyneleet silmissä.
  Iina, sulla on ihana mies!

 48. Riikka sanoo:

  Te olette aivan mahtava perhe! Miten nopeasti seurustelun alussa saittekaan tietää esikoisenne asustavan Iinan mahassa ja tiesitte heti olevanne oikeat toisilleen. Rakastan aitoja ja avoimia ihmisiä, jotka ottavat kritiikin vastaan, eivätkä loukkaannu siitä- ja te olette sellaisia! Kaikki eivät tietenkään pidä kaikista ja olet Iina tuonut sen monesti blogissasi esille. Olette ihana perhe ja rakastatte tyttöjänne mahtavan aidosti. Kaikkea ihanaa teidän perheelle! <3

  Voisitko Iina kirjoittaa postauksen teidän vanhemmista tai siitä, miten vanhempasi suhtautuvat Ottoon ja sama toisinpäin. Ja miten vanhempanne suhtautuivat siihen, kun ilmoititte olevasi raskaana? =)

 49. Katarooma sanoo:

  Te ootte tervejärkisiä vanhempia ja fiksuja ihmisiä. Siksi tätä blogia tykätään lukea…

 50. AnnaMaria sanoo:

  🙂 Tosi hyvä postaus! Ottohan kirjoittaa yhtä hyvin kuin Iina. Ootte kyl aivan loistava pari! Lisää vaan näitä miehisiäkin näkökulmia aina välillä… Kivaa piristystä 🙂

  Ja todella ihailen Iinaa, Vau! Siisti koti, ruoka valmiina ja kuitenkin kahden lapsen äiti… Silti pystyt pitämään blogisi tason ensiluokkaisena. Ole ylpeä itsestäsi! <3

  Mä voin tunnustaa tähän väliin: Mulla on koti siinä kunnossa, että yllätysvieraita ei voi päästää vierailulle, pyykkivuori kasvaa jatkuvasti, ruoan kyllä pyrin tekemään, mutta se ei useinkaan ole valmiina kun mies tulee kotiin ja meillä on sentään "vain" yksi lapsi (& lemmikkikani)… Ja mun kirjoittelut rajoittuu aika lailla kauppalistoihin.

  Eli lyhyesti: Sun tarmokkuutta ei voi kuin ihailla, Iina! Olette ihana perhe <3

 51. Inga sanoo:

  Mahtava teksti! En voi muuta kuin nostaa hattua ja ihailla kuinka paljon Iina käytät bloggaamiseen aikaa, jatka ehdottomasti samaan malliin!

  Näin lukijana sanon vielä sen, että aina kun tulee kurkkimaan sun blogia täältä löytyy joku ihana juttu joka piristää päivää! Sun blogi on niin positiivista, iloista, pirteää ja ennen kaikkea ihanaa lukea! Olen lukenut kymmeniä blogeja, mutta yhdestäkään ei ole rakkaus ja ylpeys (hyvällä tapaa siis!) hehkunut omasta perheestä niin paljon kuin sun blogissa, tää on niin uskomatonta! <3 Ootte huippuperhe!!

 52. Iina sanoo:

  Kaima täällä huhuilee, ihana mies sinulla <3 Se on kyllä jännä, miten bloggaajia onkaan niin helppo arvostella! Onneksi niitä positiivisiä tulee aina enemmän 🙂

 53. H sanoo:

  Ei vitsit tää kirjotus oli ihan mahtava! Kivaa vaihtelua siihen Iinan postailuun, vaikka ei siis todellakaan mitään vikaa siinäkään! Tää on ihan mun lempiblogi, Vaikka ei itellä vielä lapsia ookkaan, mutta kirjotat vaa niin kivasti kaikesta ja tulee aina itsekin hyvälle mielelle lukiessaan postauksia, kun jaksat olla niin positiivinen.

  Aivan ihanaa kevään odotusta teidän perheelle, olette mahtavia <3 !

 54. petraahh sanoo:

  Huhhhuh… Jopas oli hyvä kirjoitus! Mahtavaa, oikeesti että joku arvostaa vaimoaan noin paljon kun sä otto arvostat! Ja pakko sanoo että Iina, älä koskaan päästä tota jätkää lähtee! Kaikkee hyvää teille kaikille:)!

 55. Saija sanoo:

  Just näin ~ ehkä parasta mitä hetkeen olen lukenut! 🙂

 56. Henni sanoo:

  Jälleen kerran huippu postaus Otolta! Itku meinasi tulla kun luin loppuun… Ootte kyllä niin mahtava pari , ihana perhe! Pääsette vielä pitkälle elämässä kun muistatte pitää tuon positiivisen ja rennon asenteen. Mitä väliä mitä muut ajattelee? Teillä on kaikki mitä tarvitte. – Toisenne.

 57. hajoon sanoo:

  En varsinaisesti seuraa tätä blogia, ainoastaan pari kertaa vuodessa kurkkaan, että mitä teille kuuluu. Saati, että koskaan kommentoisin mitään. Nyt täytyy kommentoida, että vou. Uskomattoman hienosti kirjotettu, ja kirjotuksesta huokuu kauas se kunnioitus ja arvostus, jota Iina kotona saa – äitinä, vaimona ja bloggaajana.

  Lähestulkoon jään sanattomaksi, mutta en ihan kuitenkaan. Tsemppiä, ja kaikkea hyvää teille!

 58. Maiju sanoo:

  Hyvä Otto! Pelkkää asiaa ja tosi asiallisesti kirjoitettu vaikka aihe ei ihan helpoin ole.

 59. Nimetön sanoo:

  munki oli nyt vaan pakko päästä sanomaan tänne jotai mukavaa! tuli niin hyvä fiilis tästä! iina sulla on melkonen mies! 😉 harva mies on oikeesti nykyään MIES, ja sulta näyttäs löytyvän sellanen! en haluu nyt liikaa analysoida teidän parisuhdetta ja perhettä, kun en siitä kuitenkaan _oikeasti_ mitään tiedä, mutta kyllä vähä kateeksi käy, kun teillä on kaks ihanaa lasta, kaunis koti ja elämä näyttäis kukoistavan! toivottavasti pysytte onnellisina! kaikkea hyvää teille ja ihanaa kesän odotusta <3 ps. soru tää sekametelisoppa-teksi, olis vaan taas niin paljon asiaa, ettei tiiä mihin järjestykseen sanat laittais 😀 -terhi

 60. Jenny sanoo:

  Otto on aivan jäätävän hyvä kirjottamaan! Ja mikä teitä oikein vaivaa ku ootte noin onnellisia 😀 ihailtavaa! Mut pakko viel takertua pierujuttuun sen verran etten siinä kohtaa viä tajunnu jotta Otto kirjottaa ja reaktio oli että ”ei Iina voi piereskellä” 😀

 61. Tiia sanoo:

  !!! Oikeesti veti ihan sanattomaksi. Ihan upeaa tekstiä!

 62. napin sanoo:

  Oi ihana postaus 🙂 Todella vaikuttavaa, miten rakastuneita ootte ja miten kovasti arvostatte toisiaane.

  Ihan aiheesta kukkaruukkuun Iina, mä tajusin tosi hassun jutun kun tänään lueskelin sun vanhoja kirjoituksia. Yhdessä postauksessa missä oli sun vauvakuvia sä mainitsit että synnyit Kätilöopistolla. No niin synnyin minäkin, kolme päivää suo ennen 15.9.1991! Gaddamn muuten varmaan vaikutan nyt stalkkerilta heh. Mut hauska yhteensattuma.

 63. Heidi sanoo:

  Vau, Iina pidä tuosta miehestä kaksin käsin kiinni! Hieno teksti! 🙂

 64. Kaisla sanoo:

  Vaikka en nyt jeesustelia ookkaan, mut – AAMEN FUCKING AAMEN!
  you go gurrrlll!

  p.s. otto oot ihq<3

 65. Nimetön sanoo:

  Aina löytyy ihmisiä jotka etsimällä etsii jotain valittamisen aihetta. Jos ei löydä niin sitten pitää keksiä.

 66. santsu sanoo:

  Wau!! Te ootte kyl aivan mahtavia kumpikin!!!! 🙂

 67. Bery sanoo:

  Ihana Otto <3 Ihana Iina <3 Ihanat lapset <3 Saatte aina hymyn huulille ja päivän paremmaks 🙂 Kiitos!! ^^

 68. venla sanoo:

  Aivan mahtavasti kirjoitettu teksti, mikä toi esille aivan uusia aspekteja siitä, millaista bloggaajan elämä on. Hyvä Otto ja Iina!

 69. gennaa sanoo:

  Miten mahtava perhe teillä onkaan ja olen ylpeä siitä että pärjäätte hienosti. Ja kuinka muistutit ja kerroit miten paljon työtä bloggaajalla on ja jos siihen vielä lisää perheen ! Huh , mikä yhdistelmä.
  Täytyy muistaa kuitenkin, että mitään ei ole pakko tehdä ja kukaan ei ole vaatinut. Aina on mahdollista lopettaa. Ja toivon että myös sinä suojelet vaimoasi kaikelta pahalta. Paloin itse loppuun työssäni vuosi sitten. Halusin olla paras ja yritin yli itseni. Vaatimustaso oli aina vain korkeampi. Kunnes oma pääni teki pisteen. En halua kenellekkään sitä samaa vaikka tiedän loppuunpalamisen olevan yleisempää päiväpäivältä. Meillä ihmisillä on nykyään tarve satuttaa toista keinolla millä hyvänsä ja se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Kateellisuus sekä toisen häviöön saattaminen on melkein jopa pakollista. Ei. En yleistä kuitennkaan vaikka siltä kuulostaakin. Pelkään vain toisten puolesta.

  sydämestäni toivon että tuette sekä rakastatte toisianne niinä hetkinä ja mietitte yhdessä toista vaihtoehtoa jos jokin vuori tuntuu liian vaikealta ylittää.

 70. Pihla sanoo:

  Huh, mikä mies!

 71. Jonna sanoo:

  Ihan mahtava teksti, Otto on kyllä yhtä mahtava kirjoittaja kuten Iinakin! Tykkään! 🙂

 72. - sanoo:

  Ootte niin ihania!!!

  Ihmettelin kyllä tossa varsinkin ennen häitä, että miten ihmeessä Iina pystyy ja ehtii tohon kaikkeen mitä tekee! Ja kun selvästi on aina tänne asti välittynyt se, että lapsille on aina aikaa ja he tulevat aina ensimmäisenä. Miten ihmeessä sait vuorokauden tunnit riittämään?! 😀 Ja vielä olemaan aina niin positiivinen, pirteä ja onnellinen. Moni saisi ottaa teistä kyllä mallia! Uskon, että Oton asenne ja kunnioitus vaikuttavat myös Iinan jaksamiseen todella todella paljon.

  Ihanaa kevättä teille! 🙂

 73. duurimolli sanoo:

  Haha, Oton kirjoitustyyli on kyllä niin paras! Loistava postaus, ihanaa saada bloggaukseen tälläinen ”ulkopuolinen” näkökulma. Ei se niin helppoo oo mitä luulis 🙂

 74. Christa sanoo:

  Oon seurannu tätä blogia vuoden verran, enkä oo koskaa saanu kommentoitua mitään. Aktiivisesti oon kyllä lukenu, mut nyt oikeesti ymmärrän kuinka paljon Iinan pitää tähän hommaan panostaa. Tän kirjotuksen jälkee mulle tuli sellanen olo, et on pakko kirjottaa kommentti.
  Tykkään niin tästä blogista. Se saa mut aina hyvällä tuulelle. Tätä on miellyttävä lukea ja kuvat lapsista on supersulosia. Vaatteet, joita esittelet ei ehkä oo ihan mun tyylisiä,mut oon huomannu, et nykyään kaupoilla oon vähän avarakatseisempi vaatteita kohtaan. Oon saanu paljon hyviä vinkkejä niin ruuan laittoon kuin kasvatukseenkin. Jotenki tää blogi on vaikuttanu muhun, kun oon jopa pari kertaa nähny unta, et oot Iina ollu meillä kylässä. 😀

  Kiitos siitä, et jaksat kirjottaa meidän lukijoiden iloksi ja kiva et Ottoki antaa välillä omaa näkökulmaa asioihin! Kaikkea hyvää teidän elämään! 🙂

 75. Rouseliini sanoo:

  Iina, kuinka onnekas oletkaan, kun olet saanut noin ihanan miehen. Ihanaa, kuinka Otto tukee sun valitsemaasi alaa ja arvostaa sun panostusta työrintamalla. 🙂

 76. Enni sanoo:

  !!!!!!! Otto oot huippu

 77. Laura sanoo:

  Voi Otto! 🙂 Mielettömän hyvin kirjoitettu teksti ja täysin asiaa.Sait minut vielä kyyneliin :’) Ihanaa kesän odotusta koko perheelle! <3

 78. Saara sanoo:

  Muutama viimeinen virke sai kyllä ihokarvat nousemaan ja silmäkulmat kostumaan täälläkin. (Ehkä tällä korvien väliä pehmentävällä jalkapallomaisella keskivartalolisäkkeellä on oma osuutensa, kun ei ne silmäkulmat pysy kuivina alkuunkaan…)

  Arvostan kyllä minäkin Iinaa! Aivan ihanaa, että jaksaa blogiaan ylläpitää! Ja hienoa, että Ottokin jaksaa tarvittavan määrän avustaa 🙂 Kiitos teille molemmille <3

 79. jenna sanoo:

  Ehkä sunki kannattas harkita blogiuraa, ku oot niin loistava kirjoittaja xD

 80. Maria sanoo:

  Tää oli kyllä hyvä kirjoitus! Ihanaa, että sä Otto täysillä arvostat Iinan tekemää työtä etkä suhtaudu siihen ”vaan bloggaamisena”! Ja vielä ihanampaa, että haluat ja uskallat kertoa näkemyksesi myös täällä. 🙂

  Semmosta mä vähän mietin, että pitäisköhän sun joskus sanoa Iinalle, että nyt pois puhelin ja blogi ja blogijutut ja oot vaan. Tän tekstin perusteella nimittäin kuulostaa vähän siltä, että Iina suhtautuu blogiin ehkä vähän liiankin intohimoisesti. Totta kai mä ymmärrän, että tää kirjoitus on tarkoitettu herättämään keskustelua ja sen vuoksi kirjoitettu hieman kärjistäen, mutta silti. Mun mielestä ei ole kauhean terveellistä, että kaikkea tekemistä ja olemista ajattelee blogin kautta. Pitäisi osata pitää minä-Iina ja blogi-Iina erillään: tää blogi on kuitenkin vaan raapaisu (joskin harvinaisen rehellinen ja avoin sellainen) Iinan/teidän elämästä, tietynlainen ”julkinen esitys” kaikesta siitä, mitä teidän yksityisessä elämässä tapahtuu.

  Selvennän vähän, mitä yritän tolla minä-Iina/blogi-Iina -jutulla tarkoittaa. Jos mulla olisi blogi, niin minä-Maria tekisi juttuja miettimättä ja stressaamatta, sopiiko ne blogiin, miten niistä siellä kertoisi ja millaista palautetta niistä tulee. Blogi-Maria olisi sitten se työminä, joka kääntää kokemukset ja ajatukset blogiin sopivaan muotoon, pukeutuu erityisesti blogikuvia varten ja laittaa sellasta ruokaa, josta saa otettua kivan kuvan. Blogi-Maria myös ottaisi vastaan blogista tulevan palautteen: kritiikki kohdistuu kuitenkin siihen mielikuvaan, jonka ihmiset blogista saa. Ei välttämättä siihen henkilökohtaiseen minä-Mariaan, joka on paljon muutakin kuin blogissa kerrotaan. Tietyllä tavalla tää blogiminä myös ehkä suojelisi siltä kaikelta negatiiviselta roskalta, jota bloggaajien niskaan (epäoikeudenmukaisesti) sataa.

  Blogiminän ja ”minäminän” sekoittuminen voi mun mielestä olla vähän vaarallistakin. Mitä te sanotte esimerkiksi Tiaralle, jos hän haluaa jonain päivänä pukeutua prinsessamekkoon, kumisaappaisiin ja kylpytakkiin, vaikka Iinan on tarkoitus ottaa kuvia blogiin? Käskettekö Tiaraa vaihtamaan vaatteet, jotta blogikuvista tulisi hyviä eikä ilkeilijöille tarjoutuisi mahdollisuutta tarrautua omaperäiseen asuvalintaan? Lasten kohdalla varmaan tulee selvimmin esille se, miksi minäminä ja blogiminä olisi hyvä pitää erillään. En mä ainakaan haluaisi, että mun lapseni oppisi jo pienenä harkitsemaan sanojaan ja tekojaan sen perusteella, miten äiti niitä blogiin dokumentoi.

  Tämä kaikki siis ihan ystävällismielisenä kommenttina. Mä pidän tästä blogista ihan hirveästi ja mun mielestä on ihailtavaa, miten avoimesti, positiivisesti ja aidosti Iina kertoo/kerrotte itsestänne ja elämästänne.

 81. Henni sanoo:

  Iina sä oot maailman onnekkain nainen kun sulla on tollanen mies! Ihan huikeeta arvostusta Otolta ja noi viimeset pari lausetta oli superihania!:)
  Ja Iina, mä arvostan niin paljon sua, kahden lapsen äiti ja vaimo, huikee bloggaaja ja vielä pidät huolta kodista ja muusta! Wau..:)

  Mä oon ihan sanaton, oikeesti. 😀

 82. jassu sanoo:

  Aivan ihana ja mahtavasti kirjotettu teksti!! Mulla tuli aivan tippa linssiin noista Oton viimesistä sanoista sulle! Ootte niin ihana koko perhe <3 En osaa sanoa muutan kuin että WAU ja kaikkea hyvää teille!

 83. Anna sanoo:

  En koskaan kommentoi lukemiani blogeja tai niiden kirjoituksia, mutta nyt on pakko. Upea teksti Otto. Kiitos ja kaikkea hyvää teille!

 84. Elli sanoo:

  Aivan mahtavasti kirjoitettu Otto. Kiitoksia!
  Ootte aivan mahtava perhe! Kaikkea hyvää teille ja kivaa kevään jatkoa! 🙂

 85. Laura sanoo:

  Otto sä teit sen taas, itketät mua!! 😀 ihana teksti, rakkauden melkein tuntee<3 Teillä on kummallakin sydän paikallaan, sen huomaa 🙂 olette varmasti parhaita vanhempia lapsillenne, ja ainakin tyttöjen kuvia katsellessa näkee että he ovat onnellisia ja saavat kaiken sen, mitä pieni lapsi ikinä tarvitseekaan 🙂 Iinan blogia aivan alusta asti seuranneena innokkaana lukijana olen monesti miettinyt, miten rankkaa on varmasti ollut ottaa vastaan kaikki se paha mitä on tullut. Mutta jos bloggaamisesta todella pitää, ei anna niiden pahojen kommenttien olla suurempi asia kuin kaiken sen hyvän. 🙂 Pidän tästä blogista, muut ovat mitään sanomattomia tämän rinnalla, mielestäni! Kiitos Iina tästä vaivannäöstäsi! 🙂

 86. ihanaa sanoo:

  Itken melkee taas oton kirjotukselle! Iina älä oikeesti ikinä jätä tota jäbää!

 87. W-D-W sanoo:

  Mua alko kyllä suututtaan toi että millasista asioista teitä ihan oikeasti tän blogin kautta haukutaan ja arvostellaan… :/ Helppo se on näytön ääressä kirjotella kaiken maailman ilkeyksiä, kukaan niistä valopäistä tuskin tulisi teille päin naamaa sanomaan vaikka kaupan kassajonossa että ”Onpas teillä apinan näköinen lapsi ja on näköjään kasvatettukin ihan päin persettä” tms. O.o Säälittävää toimintaa, onneksi ootte tervejärkisiä ja osaatte jonkin verran varmaan suodattaa näitä juttuja eikä ne jää mieleen kummittelemaan. Ehkä se on se kateus (omasta mielestäni Iina ansaitsee kaiken blogin pitämisen kautta saamansa, bloggaaminen on ihan oikeaa työtä josta joutaakin saada ”työetuuksia” ja positiivista palautetta ja ihailua!), ja se että ihmiset on nykyään niin kylmiä ja ajattelemattomia että haetaan mielihyvää oman pahan olon poistamiseksi sillä että suolletaan sitä paskaa ihmisille joilla ei ole osaa eikä arpaa tän kommentoijan itsensä tylsäks käyneeseen elämään. Jos ei ole mitään asiallista sanottavaa niin ei varmaan tarvitsisi sitten sanoa mitään! Iina ja Otto, ootte varmasti hyviä vanhempia teidän ihanille tyttärille ja uskon koko perheen olevan onnellinen. Uskoisitte te pahanilmanlinnut samaa tai olkaa uskomatta mutta purkakaa se oma sisäinen surkeutenne jonnekin muualle kuin tänne tai muihinkaan blogeihin, tiedätte varmasti itsekin että nää ihmiset ei ansaitse halveksuntaa tuntemattomilta, asioista oikeasti mitään tietämättömiltä.

 88. salla sanoo:

  Ootte kyllä aivan mahtavia ja ihana perhe!! Vitsi ihailen teitä 🙂

 89. Tuulia sanoo:

  Mä voin vaikka syyttää imetyshormoneita tässä kohtaa, mutta mulla valui kyyneleet melkein koko ajan tätä postausta lukiessa. Ihana mies!

  Vaikutatte ihan täydelliseltä perheeltä, olkaa ylpeitä kasvatuksestanne ja pienistä ihanista tytöistänne. Arvostelevat ja ilkeät ihmiset on yleensä itse tyytymättömiä elämäänsä, ja ne etsii paikkaa purkaa pahan mielensä.

  Ihanaa kevättä teille kaikille <3

 90. ss sanoo:

  ihanaa huomata, miten paljon rakastat ja kunnioitat iinaa :´) ootte ihania<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.