Minullako kuiva iho?

12.03.2014

Koin tuossa taannoisella Tanskan reissulla herätyksen oman ihotyyppini suhteen: ai mä en olekaan enää se teini jonka naama on kauttaaltaan näppyläinen ja kiiltää melkein heti pesun jälkeen. Mulla onkin nykyään kuiva iho, joistain kohdista jopa erittäin kuiva kosmetologin mukaan. Reissun jälkeen muhun otettiin yhteyttä A-dermalta, ja kysyttiin haluaisinko testata heidän kuivalle, erittäin kuivalle ja atooppiselle iholle tarkoitettua Exomega cleansing oil -puhdistusöljyään, ja Exomega cream DEFI -hoitovoidettaan.

Aiemmin olisin hihitellyt, että mulla ei kyllä sellaisille ole tarvetta, mutta nyt päätin rohkeasti muuttaa jo vuosia samana pysyneitä sekaihon hoitorutiinejani ja kokeilla olisiko siitä apua punoitukseen ja kiristävään tunteeseen iholla. Aloitin kolmen viikon intensiivisen testijakson helmikuun loppupuolella. Puhdistusöljy tuntui taivaallisen kosteuttavalta, ja se onkin ollut mulla päivittäisessä käytössä sekä suihkussa, että meikkien puhdistuksessa. Hoitovoide jäi pysyvään käyttöön etenkin vartalolle.

IMG_6726xExomega cleansing oil sisältää Rhealba -kauranversouutetta, sekä omega-6 rasvahappoja, jotka kosteuttavat ja jälleenrakentavat ihon luontaista suojaa. Myös hoitovoiteen vaikuttavana aineena on Rhealba-kaura. Tuotteet eivät sisällä alkoholia, eteerisiä öljyjä tai väriaineita ja jos mahdollista eivät myöskään parabeeneja tai hajusteita.  Ensimmäisen testiviikon aikana huomasin kasvojeni iholla jo huomattavan muutoksen. Kuivat, nenästä ja otsasta aiemmin jopa hilseilleet kohdat olivat hävinneet kokonaan. Myös vartalon ihoni voi hyvin, siitä huolimatta että talvisin etenkin jalkani ovat aiemmin olleet erittäin kuivat.

Hoitovoiteen koen olleen ehkä turhan rasvainen kasvoilleni, sillä kuivista läikistä huolimatta mulla on edelleen ollut myös epäpuhtauksia etenkin kasvojen T-alueella. Sekaiho on hankala hoidettava, kun se toisiin kohtiin kaipaisi sitä todella rasvaista ja hoitavaa tuotetta ja toisiin vain kevyttä kosteutusta. Kasvoilleni mulla on siis edelleen etsinnässä se täydellinen tuote kosteutukseen, mutta puhdistukseen aion ehdottomasti käyttää Exomega cleansing oilia jatkossakin. Siinä on kevyt, miellyttävä tuoksu josta pidän, ja se toimii todella hyvin myös suihkussa. Hoitovoide taas on täysin tuoksuton, sillä se sisältää vain välttämättömät aineet vähentämään kuivuutta ja rauhoittamaan ihoa.

Mulla on kainaloissa tosi herkkä iho, ja usein sheivatessa se ärtyy, mutta kun olen käyttänyt sheivauksessa geelin sijaan apuna öljyä, ei iho ole ärtynyt kertaakaan. Tässä siis mun loistovinkki tulevaan sortsikauteen, suosittelen ehdottomasti öljyä kaikille jotka sheiveriä käyttävät (vai olenko ainoa joka on niin kivikaudella, että vielä käyttää vanhaa kunnon sheiveriä kun tarjolla on kaikenmaailman sokerointeja ja vahaliuskoja?).

IMG_6824x IMG_6830xTestikokemuksesta jäi positiivinen fiilis, ja seuraavaksi aionkin testata voiteen ja öljyn meidän kuivaihoisella Zeldalla. Zeldalla on ihan pienestä asti ollut tosi kuiva iho, jota saa usein rasvailla. Atooppista ihoa meillä ei onneksi ole ollut kenelläkään, mutta kyllä kuiva ihokin kaipaa sitä hoitamista aivan eri tavalla kuin normaali kostea iho.  Mä olen iloinen että lähdin testiin mukaan, ja opin käsittelemään ihoani viimeinkin sen vaatimalla tavalla!

1176152_10201742037730886_548105345_nPostaus toteutettu yhteistyössä A-derman kanssa.


No Responses to “Minullako kuiva iho?”

 1. Avatar -elviira sanoo:

  Hei vain aurinkoinen Iina!
  Tuli tästä postauksesta mieleen, että voisitko tehdä postauksen teidän perheen pesuaineista. Lähinnä pyykkihuoltoa tarkoitan. Mitä pesuainetta käytät ja käytätkö/käytitkö hajusteetonta esim tyttöjen ollessa pieniä vauvoja? Blogeissa on pyörinyt pyykkihaasta ja ajattelin langettaa siihen osin myös sinut! ;-)
  Ihanaa ja aurinkoista kevättä! Toivottavasti teidänkin flunssat olisi tälle talvea (??) jo sairasteltu…

  • Iina Iina sanoo:

   Heippa! :) Pyykkihaaste kuulostaa hauskalta! Heti kun vain löydän sopivan rakosen pyykkipostaukselle niin kirjoitan aiheesta :)! Kiitos haasteesta ja aurinkoista kevättä myös sinulle!

 2. Avatar noora sanoo:

  Kuulostaa ihan kokeilemisen arvoisilta tuotteilta! Mulla on etenkin talvisin melko kuiva iho, joten näistä saattaisi olla apua. :) Zelda on aika vekkuli tuossa viimeisessä kuvassa, hih! :D <3

 3. Avatar Emmi sanoo:

  Hyvä ja mielenkiintoinen aihe! Itse olen yrittänyt myös löytää niitä sopivia ihonhoitorutiineja jo vuosia, nyt vihdoinkin Roaccutane kuurin myötä iho parantunut ja perusvoiteet riittää kosteuttamiseen :) Tässä pohdintaa ihonhoidon aiheuttamasta päänsärystä minun kokemanani http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

  • Iina Iina sanoo:

   Mahtavaa että olet saanut ihon kuntoon, mulla ainakin ihon kunto vaikuttaa ihan perus mielialaankin jo todella paljon! Aurinkoista kevättä :)!

 4. Meillä on atoopinen iho ja tuntuu, ettei mikää rasva tehoo. Pitäis varmaa kokeilla tätäki rasvaa :)

  • Iina Iina sanoo:

   Mä suosittelen todella, vaikka tietenkään mulla itsellä ei atooppisesta ihosta ole kokemusta :)!

 5. Avatar Elena sanoo:

  Moikka, mä haluisin kysyä, että millä oot viimekerrat värjännyt sun hiuksia? Mulla on nuo samat pidennykset samassa sävyssä, mutta mulla on ongelma, että mun oma tukka on kellertävä ja aattelin kysyä, jos sä oisit värjänny jollain kaupan värillä niin vois ehkä itsekin kokeilla. :)

 6. Avatar Utelijas sanoo:

  Ootteko ajatellut jossain vaiheessa elämää rakentaa oman omakotitalon? :)

  • Iina Iina sanoo:

   Ei olla, me ollaan enemmän tälläsiä kerrostaloasujia, rivitalo ehkä vielä menis :)!

 7. Avatar Aino sanoo:

  Apteekissa jokunen kuukausi sitten suositeltiin tuota kyseistä merkkiä ja ostin sitten ison purkin rasvaa ja laittelen sitä aina suihkun jälkeen ja voin kyllä sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt kuinka se tehoaa kuivaan ja atooppiseen ihooni!:)

Kommentoi