Kotona picnikillä

01.05.2014

Me päätettiin tänä vuonna tehdä tällainen vähän luovempi ratkaisu, ja picniköidä olkkarin matolla perinteisen Kaivarin tai Espan puiston sijaan. Flunssatoipilaana tuo kolean satainen sää ei oikein houkutellut istuskelemaan nurmikolle, ja tämä oli helppo ja hauska ratkaisu. Tiara oli ratketa liitoksistaan kun tiistaina saimme Tigerilta jättimäisen picnik-kassin huopineen, ilmapalloineen ja picnik-astioineen. Kassissa oli kaikenlaista hauskaa vappusälää, ja täytyy kyllä oikein todella kiittää Tigeria, sillä tässä flunssa+allergia -yhdistelmässä mulla ei yksinkertaisesti olisi ollut energiaa järjestää minkäänlaista picnikiä itse, ellei olisi saatu tuota huippua kassia!

Juhlapyhien ajankohdat eivät tunnu jotenkin tänä vuonna natsaavan meidän perheelle ollenkaan, kun pääsiäisenä oltiin kiireiden kourissa, ja nyt vappu meni puolikuntoisena. Ehkä juhannuksena parempi onni sitten? Mutta onneksi me osataan ottaa kaikki irti juhlista, oli tilanne mikä hyvänsä. Tänäkin vappuna nautittiin kuitenkin ennenkaikkea herkullisesta ruuasta, kuten lämpimästä itsetehdystä loimulohi-pastasalaatista, mansikka-halloumi-kanasalaatista, joka on mun kesäbravuuri, sekä Tigerin ja Fazerin tarjoamista pikkuherkuista, kuten hollantilaisista minivohveleista, mustikkasuklaasta ja herkullisista Dumle-minicookieista.

Zelda laitettiin istumaan syöttötuoliin, jonka onneksi saa myös lattiatasolle, sillä muuten meidän picnikistä olisi ollut sekunnin murto-osan jälkeen jäljjellä vain järjetön kaaos. Neiti sai syöttötuolissaankin jo aikamoisen kaaoksen aikaan, kun pahvilautanen oli ilmeisesti tosi hauska lelu ja mansikat lentelivät ympäri olohuonetta. Zelda oli selvästi riehakkaissa vapputunnelmissa, hyvä niin! Tipa sen sijaan söi onnesta soikeana viltin päällä lautasen tyhjäksi ja otti vielä lisääkin, ihanaa kun ruoka taas maistuu.

IMG_1812x IMG_1817x IMG_1825 IMG_1837 IMG_1871 IMG_1877x IMG_1883xMä haluan pitää kiinni ylioppilaslakkiperinteestä vappuna, vaikka oltaisiin ihan vain kotioloissa, niin myös tänä vuonna. Ei me tietenkään koko päivää kökötetty hatut päässä, hahah, mutta ruuan ajan ja sen aikaa kun kuviteltiin lähtevämme ulos. Ruoan jälkeen katsottiin ikkunasta, että sade taukosi mukavasti ja ajateltiin lähteä testaamaan myös Tigerin kassissa ollutta mahtia saippuakuplapyssyä ulos hetkeksi. Puettiin, huristeltiin hissillä alas, ja melkein jo astuttiin ovesta ulos ennenkuin huomattiin että sataa kaatamalla. Ei siis päästykään ulos, onneksi parvekkeella ei sada, ja siellä sitten ammuttiin saippuakuplia hyvän tovin verran, ennenkuin siirryttiin sisälle heittelemään jättiläisilmapalloja.

IMG_1920 IMG_1940x IMG_1953x IMG_1971x IMG_1976xNuo ilmapallot oli kyllä tän vapun paras juttu, ihan mahtavia meidän kaikkien mielestä, kun ne oli sellaisia vähän tukevampia, melkein kuin rantapalloja. Pakko tunnustaa, vaikka häpeänkin tätä jälkeenpäin, että me heiteltiin noita Oton kanssa kahdestaan lastenhuoneessa ja räkätettiin varmaan puoli tuntia sen jälkeen kun tytöt oli lakanneet osallistumasta ilmapalloleikkiin ja keksineet legot. Mutta hei, kyllähän sitä vappuna saa olla vähän lapsi itsekin, eikö vain!

Yhteistyössä Tiger ja Fazer.

1176152_10201742037730886_548105345_nIhana vappu, uskomatonta, että tämä oli jo mun ja Oton neljäs yhteinen vappu, ja kolmas vappu lasten kanssa. En kykene ymmärtämään, miten nopeasti aika voi kulua!! Toivottavasti teilläkin oli kaikilla ihana vappu, ja nyt on mahat täynnä vappusapuskaa ja rento mieli kohti viikonloppua, joka onneksi alkaa jo huomenna. Ihanaa vappupäivän iltaa ja hyvää yötä kaikille, sekä kiitos teidän ihanista kommenteista joita olette laittaneet eiliseen postaukseen♥♥


No Responses to “Kotona picnikillä”

 1. Juuli sanoo:

  Voi hymy levisi huulille kun jollain muullakin on ollut piknik olkkarin lattialla! Minun yksi parhaista lapsuuden muistoista on että olimme isän, äidin ja pikkusiskon kanssa joka viikonloppu lauantai sauan jälkeen illalla piknikillä olohuoneen lattialla. Sipsejä, omenalohkoja, suolakeksejä, viinirypäleitä, pähkinöitä, marjoja ja limsaa viikonlopun kunniaksi.. milloin mitäkin. Muistan että perinne jatkui ihan ala-asteen viimmeisille luokille asti. Eihän sekään loppujen lopuksi mikään iso juttu ollut, mutta siskon kanssa odotimme sitä saunan jälkeen aina yhtä innokkaasti ja vielä näin aikuisenakin jaksamme sitä muistella siskon kanssa hymy huulilla. Herkkujen sijaan paras juttu siinä varmasti oli se perheen läheisyys, kun isä ja äiti jaksoivat olla siitä yhtä innoissaan kuin mekin siskon kanssa :)

 2. Kaisla sanoo:

  Ihanaa vappua teille, söpikset ♥

 3. leppäkerttu sanoo:

  kuola valuu kun katsoo noita salaatteja ja muita ruokia……………..
  olet tosi kauniina, nätti mekko:)!

 4. Mia sanoo:

  Ihana mekko! :) mistä se on ostettu?

 5. Aada sanoo:

  Hei! Motä laitoit nuihin salaatteihin? Saisko ohjeet?

 6. Jenni sanoo:

  Oi kuinka ihana tapa viettää vappua kotona lasten kanssa huonon kelin sattuessa. Varmasti molemmat tytöt tykkäsivät! Ihanaa! Aina ei todellakaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan ja kotonakin voi olla kivaa ja erilaista. :)

 7. Ano sanoo:

  Hoh, en yleensä ikinä kommentoi blogeihin enkä varsinkaan sellasiin, joita en lue vakituisesti, mutta nytpä kommentoin. Päädyin tänne jokunen aika sitten facebookin kautta ja oon nyt lukenut sun postauksia aika pitkälle.

  Muistan sut monen vuoden takaa irc-galleriasta ja muistan, kun silloin (itsekin teininä) katoin sun kuvia ja ne herätti mussa jollain tavalla negatiivisia ja huvittuneita tunteita. Sitä en oikeastaan muista, että miksi. Ehkä sulla oli kuvissa alkoholia tai sitten se oli sun tyyli tai kuvatekstit tai jotain, en muista tarkkaan. Sen kuitenkin muistan, että pidin sua hirveen ”teininä”.

  Nyt sun blogias selailtuani täytyy sanoa, että vaikutat kyllä ihan hirveän vastuuntuntoselta, lämpimältä ja ihanalta ihmiseltä. Näistä postauksista oikein huokuu sellanen hyvä fiilis ja se, miten paljon välität sun perheestäsi. Ruudun takaa on tietysti vaikea sanoa mitään, mutta vaikutat sellaselta ihmiseltä, että mä toivon pystyväni olemaan sun kaltanen äiti omille lapsilleni sitten, jos/kun sellaisia saan.

  Lisäks täytyy vielä mainita vähän offtopicina, että oot ihan upeassa kunnossa. Katoin melkeenpä suu auki sitä kuvaa, jossa sulla oli se valkoinen napapaita ja mustat farkut. :D

  • Iina sanoo:

   Voi miten kiva että kommentoit! Kiitos ihan hurjan paljon kauniista sanoistasi :) Irc-galleria-aikoina mä olin teini, sellainen kuin teinit usein ovat ;D Nykyään mä olen kahden lapsen äiti ja elämä vastuineen kasvattaneet mua vähän eteenpäin teiniajoista, onneksi :D

   Äitiys on ihan mun juttu, rakastan maailman eniten sitä että saan olla noiden kahden pienen prinsessan äiti<3

   Ja kiitos, haha :D Kaikkea hyvää sulle, toivottavasti susta tulee joskus vakkarilukija<3

 8. Milja sanoo:

  Oi toi salaatti näyttää todella hyvältä. Voisitko kertoo, että mitä siinä oli? :)

 9. Mertsi sanoo:

  Te ootte kyllä ihan parhaita. :) Edelleen vaan teistä huokuu (etenkin susta) ihan mieletön lämpö ja onni. Jos joskus pystyn näkemään itseni samoissa sfääreissä, oisin kyllä superiloinen!

  Mahtava idea myös viettää vappua sisätiloissa! Ei se aina tarkoita, että vaikkei pääsisikään ulos syystä tai toisesta, että pitäisi sitten vaan mököttää sisällä ja ihmetellä, että mitäs kummaa sitä voisi tehdä.

  • Iina sanoo:

   Aww voi kiitos ihan hurjasti!♥ Ihanaa kuullla että onni näkyy ulospäinkin! Picnik oli kyllä hauska sisälläkin, ja jopa vähän helpompi kuin ulkona, puolensa kaikessa :D!

 10. Hilma sanoo:

  Ilmapallot on kyllä maailman paras keksintö pikkulapsiperheessä! Meilläkin eilen illalla esikoinen heitteli (äidin koristelemaa) kukkailmapalloaa vaikka kuinka kauan. Ja räkätti sokerihumala-yliväsymys-hysteerisenä… :D Hauskaa kevättä teille ja pikaista toipumista flunssasta. Mulle taitaa mokoma vasta olla tulossa…

 11. Ihana idea! :D Kiva kun jaksatte järjestää lapsillenne tällaisia elämyksiä, vaikka olisi kiirettä ja kipeänä olemista.

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos<3 Me ollaan (tai ainakin mä oon) itsekin vähän siinä mielessä lapsi vielä, että jos on syytä juhlaan, edes vähän, mä haluan panostaa ja juhlia :D

 12. Carcci sanoo:

  Herkullisen näköinen tuo lohi-pastasalaatti. Mielelläni kuulisin mitä olet siihen laittanut :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.