Huonoa tuuria

03.05.2014

Tänään aamulla heräiltiin lasten kanssa kaikessa rauhassa siinä seiskan pintaan. Lähdin tekemään Zeldan kanssa aamupesuja ja vaihtamaan päivävaatteita päälle, kun huomasin että neitihän on aivan näppylöillä, joka puolelta. Pikatsekkaus äitiryhmästä kuvamateriaalin kera, ja vesirokkoa epäiltiin kaikki, sillä mihinkään muuhun rokkoon näppylät eivät täsmänneet eikä ole syytä epäillä allergiaa tms. Zeldalla ei ole ollut kyllä kuumetta ollenkaan, mutta näppylöitä ilmestyi tasaiseen tahtiin koko päivän ajan. Täytyy katsoa miten tämä yö sujuu, ja huomenna mennä lääkäriin, jos näppyläiset eivät muutu ah-niin-ihanan vesikellomaisiksi, ja vakuuta mua lopullisesti vesirokosta.

Onneksi Zeldaa näpyt eivät ole näyttäneet vaivaavan, ja eilinen nuhakin on mennyt ohi. Toivottavasti tilanne ei mene yön aikana pahemmaksi. Ajoitus on vaan kertakaikkisen surkea, kun ensi viikolla meillä olisi vaikka ja mitä kivaa tekemistä tyttöjen kanssa. Mutta eipä näille jutuille voi mitään, täytyy toivoa että menee nopeasti ohi, ja jos tarttuu Tipalle niin että menisi hänelläkin parissa päivässä ohitse.

IMG_2045 IMG_2060Me jätettiin Zelda Oton hoiviin ja suunnattiin Tiaran kanssa äkkiä viettämään rentoa äiti-tytärpäivää, sillä halusin että Tipa saa tehdä jotain kivaa ja tavallisuudesta poikkeavaa flunssaviikon jälkeen, ennenkuin mahdollinen vesirokko sitten iskee häneenkin. Mentiin metrolla Itikseen ja pyörittiin parissa kaupassa, ostettiin Tipalle muutama uusi juttu, sekä mulle beiget perus ballerinat ja sitten suunnattiin jäätelölle Spice Iceen. Tipa oli aivan haltioissaan omasta mini fantasia -annoksestaan ja kieltämättä mullekin maistui ihanat jätskiherkut.

Oli ihana hengailla Tiaran kanssa kahdestaan, sillä on niin loistavat jutut! Ja on ihanaa kun saa välillä antaa 100% kaiken huomionsa vain toiselle muksulle, se on mulle tärkeää että vietän kummankin kanssa aikaa myös erikseen. Kyllähän sitä ihan eri tavalla pystyy keskittymään Tiaran juttuihin, kun ei ole se toinen hurjapää pyörimässä siinä yhtäaikaa, ja tietysti myös toisin päin.

IMG_2195x IMG_2216x IMG_2226x IMG_2233xMeillä on tosiaan ollut huonoa tuuria nyt viimeisen viikon ajan, mutta kyllä tämä tästä. Ehkä me ollaan sairastettu nyt koko kesän taudit kerralla, eikä tarvitse sitten juhannuksena kärsiä nuhasta tai varsinkaan vesirokosta. Nyt saa muuten vinkata lasten suosikkileffat tai sarjat, veikkaan että ainakin alkuviikko tulee edelleen kulumaan neljän seinän sisällä, joten uudet vinkit ovat tarpeen, kun tälläkin viikolla on Doraa, Risto Räppääjää, Kaapoa, Muumeja ja Milli & Mollia tullut tuijoteltua ihan riittämiin. Zelda ei ole telkkarista ollenkaan kiinnostunut vielä, mutta Tiara tykkää kipeänä makoilla peiton alla ja katsella sarjoja.

Mä käperryn nyt vihdoinkin Oton kainaloon katsomaan Viaplaysta jotain leffaa, hyvää yötä kaikille♥


45 Responses to “Huonoa tuuria”

  1. kotitonttu sanoo:

    Disneyn Klassikot!
    Pocahontas, Prinsessa ruusunen, Leijonakuningas, Kaunotar ja kulkuri, Oliver ja kumppanit, onhan näitä vaikka mitä! 🙂
    Pikaisia paranemisia!

  2. Jenny sanoo:

    Meillä on katottu koko mahatauti/flunssaviikko Fröbelin palikoita DVD:ltä! Ne on iha huippuja biisejä, vaikka meinaaki tulla jo vähän korvista ulos, kun parhaimmillaan päiväs veivattiin neljä kertaa sama levy alusta loppuun 😀

  3. meefu sanoo:

    Mä sairastin vesirokon 17vuotiaana, ja vaikka puhutaankin että mitä vanhempi on, sitä pahempi vesirokko on, mulla oli tosi lievä. Noh, mulla oli kutisevat näppylät kyllä mutta kuumetta ei ollenkaa. 😀 eli eipä tuo kuumetta välttämättä tarvitte ollakseen vesirokkoa! Se vain, et jos vesirokko on lievä ja pääsee ”helpolla” niin se helposti uusii! Paranemisia Zelduskalle!

  4. Jonna sanoo:

    Toivottavasti paranette pian! Meidän neiti rakastaa Mashaa ja Karhua https://www.youtube.com/watch?v=1CV6Gs_oZOI&list=PLXnIohISHNIvsnUNe8RwvhksUSFzdQsiT. Tipa toki on isompi, että en tiedä, josko häntä häiritsee, että sarja on venäjänkielinen 🙂

    • Iina sanoo:

      Hei jes ihan mahtavaa että laitoit ton linkin, Tipa on joskus katsonut tota youtubesta, mutta en tiennyt sen nimeä kun oltiin vaan videosuosituksista laitettu se ja olin unohtanut, kiitos!! 🙂

  5. amrjo sanoo:

    Mekin oltiin kaverin kanssa tänään itiksessä kahtelemassa, (ensimmäistä kertaa helsingissä!) puhuttiin että olispa hassua törmätä johonkin tuttuun niin samontein sinä tulit Tipan kanssa vastaan kun ite suunnattiin tigeriin 🙂 pieni jäätyminen kummallahi niin ei tullu sanottua sitten mitään, mutta toisaalta näytit kauheen kiireiseltä 🙂 terkkuja oulusta 😉

    • Iina sanoo:

      Hahah voi vitsit, kyllä mua saa tulla moikkaamaan, vaikka aina paahdankin kauheeta vauhtia eteenpäin ja näytän kiireiseltä :D! Kiitos terkuista, terkkuja Ouluun takaisin :)!

  6. Ennna sanoo:

    Babar, tontut yms 🙂 btw hdfin.com on ilmainen ainakin tällä hetkellä niin kannattaa sieltä katsella jos löyyisi jotain barbie-leffoja tms joista voisivat tytöt tykätä.

  7. Oona sanoo:

    Upeita kuvia! Toivottavasti Zeldan vesirokko paranee pian. Kauniita olette kaikki <3

  8. Nimetön sanoo:

    Onko Zelda sairastanut vielä vauvarokkoa? Ettei olisi se kyseessä? Hyvää loppuviikkoa!:)

    • Iina sanoo:

      Ei oo sairastanut, mutta ei llut nyt onneksi vauvarokkokaan tällä kertaa, vaan myöhässä ilmennyt rokotusreaktio. Tipa on sairastanut vauvarokon, mutta silloin rokko oli ihottumainen, eikä näppyläinen niinkuin Zeldaraukka <3 Hyvää sunnuntaita ja äitienpäivää sinne!

  9. Johanna sanoo:

    Vili Vilperi on ihana! 🙂

  10. riikka sanoo:

    Hei!
    Tosi kurja juttu että olette sairastelleet nyt oikein urakalla siellä. 🙁 omat hoitolapset tykkäävät kovasti katsoa mansikka maijaa. Juurikin samanikäisiä suunnilleen tiaran kanssa ovat.

    Tuli mieleen että voisiko olla että jokin hyönteinen (itikka) olisi pistänyt kuopusta ja näppylät olisivat tulleet siitä.? Näitä tapauksia olen nähnyt.

    • Iina sanoo:

      No niin on, meille osui kyllä samalle viikolle turhan monta tautia, onneksi nyt on helpottanut! Kiitos vinkistä, sitä me ei olla vielä katsottukaan :)!!

      Ne näyttivät tosi paljon itikanpuremilta, mutta niitä oli satoja ympäri kehoa, niin en usko että olisi hyönteinen voinut niin paljon tehdä, onneksi!

  11. Sarkku K sanoo:

    Jos yhtään helpottaa, niin ilmeisesti vesirokon oireet ovat sitä lievemmät, mitä nuorempana sen sairastaa. Ja tuskin muistavat itse tätä myöhemmin. 🙂 (Vauvarokkoahan se voisi olla myös, kuten aikaisemminkin on ehdotettu.)

  12. Fanny sanoo:

    Jos ei ole vesirokko, niin voisiko olla nokkosrokko? Vähän näyttää näpyt siltä?

  13. Beda sanoo:

    Hei! Pingu ja Hopla on ollut meillä suuria suosikkeja pienempänä:) Viiru ja Pesonen on nyt kova sana,pikaisia paranemisia:)

  14. Elisabet sanoo:

    Pikaiset paranemiset Zeldalle! On se vaan niin kurjaa, kun noita ikäviä sairasteluja tulee. 🙁

  15. Minna Feuille sanoo:

    Kyllä ne taudit varmasti oli kaikki siinä, mieluummin kipeenä nyt kuin kesäkuussa helteellä:D

  16. Lispe sanoo:

    Moi,
    meillä oli neidillä 2v joulukuussa näppylöitä ympäri kehoa ja olin varma, että on vesirokkoa. Kun näppylät olivat hävinneet, alkoin n. viikon päästä irtoaan nahkaa ja kynsiä varpaista. Eli todennäiköisesti olikin enterorokkoa, joka kylläkin yleensä esiintyy vain käsissä ja jaloissa. Nyt Pojalla 4v tuli 2pv sitten näppyjä, jotka jo seuraavana päivänä muuttuivat vesirakkuloiksi ja osa jo puhjennut ja ovat ”rakkuloina”. Nyt huomaa selvän eron siihen joulukuiseen tautiin. Vesirokko tartuttaa niin kauan kuin on yhtään ”märkää” rakkulaa, eli niin kauan, että kaikki näppylät ovat kuivalla ruvella. Enterorokko taas ei tartu niin helposti. Sanotaan, että enterorokossa oireiden mukaan saa liikkua ja mennä esim. päivähoitoon.

    Lisäksi vesirokossa itämisaika on n. 2-3vk, eli Tiaralle se tulee luultavimmin vähän myöhemmin, jos ei ole samasta paikasta saanut sitä.

    Me ajattelimme pysyä omissa oloissamme ainakin viikon ensimmäisistä näppylöistä. Se on vähin aika, jonka ainakin tartuttaa..

    Tulipa virallista infoa.. 🙂

    • Iina sanoo:

      Enterorokko on kyllä niin kauhea, mun kummipojalla oli se ja toinen oli niin kipeä :(<3 Onenksi me selvittiin nyt vain säikähdyksellä, vaikka on tässä tietty se huono puoli että nyt saa taas pelätä vesirokkoa kun sitä ei olekaan vielä ollut 😀

  17. Nimma sanoo:

    Moi, tuli mieleen että oletteko ottaneet MPR rokotteen lähiaikoina? Koska siitähän useasti tulee jonkinnäköinen ihottuma/ rokko, yleensä n. 5-12pv kuluttua rokotteen ottamisesta! Meillä muutaman päivän nuorempi poika kuin Zelda ja sai reilu viikko sitten rokotteen ja hirveän flunssan jäkitautina :/ en ole aiemmin kommentoinut mutta tosi kiva blogi sulla 🙂

    • Iina sanoo:

      No sehän se sitten oli! Rokotteesta oli tosin jo reilut kolme viikkoa kun näpyt ilmestyi, mutta en keksi niille muutakaan selitystä kun näpyt kuitenkin hävisivät niin nopsasti. Kiitos paljon, kiva että tykkäät!<3

  18. Pirita sanoo:

    Voi miten ihana tuo viimeinen kuva!! <3

  19. Jenny sanoo:

    Meillä tykätään barbileffoista, lassie, myyrä, muumit, franklin ja ti-ti nalle. Ti-ti nalle alkaa kyllä yhden levyn jälkeen tulla jo korvista pihalle ja siihen päälle vielä 2 vuotias joka laulaa lurauttelee loputtomiin niitä lauluja:DD Sit meillä on vielä tuo Elisa viihde josta pystyy
    katselemaan kakkosen lastenohjelmia sieltä löytyy posti patea, pikku kakkosta ym. se on ollut kyllä hyvä:)

    t. äiti joka ei pysty enää katsomaan ti-ti nallea:D

    • Iina sanoo:

      Haahhaha ihana Ti-ti nalle 😀 Meillä on Sonera Viihde, sielläkin on ihan hyvä ohjelmatarjonta, mutta kyllä ne kaikki alkaa kyllästyttää kun liikaa kattelee! 😀

  20. seo sanoo:

    Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.