Hiustenhoitotuotteet syynissä

09.06.2014

Pieni pikainen pinkkikokeiluni erotteli mun hiustenhoitotuotteissa jyvät akanoista, ja nyt on aika kertoa vähän enemmän mun tavallisesti käyttämistäni tuotteista, sen ohessa, kun kerron miten päästään helposti colormaskilla toteutetusta pastelliväristä eroon. Mikäli et tarvitse pastellimaskin irroitusvinkkejä, scrollaa tekstin puoliväliin, niin pääset lukemaan tuotteista yleisesti. Postauksessa esiintyy tuotteita, joita olen saanut testattavaksi blogin kautta. Ne on merkitty *-tunnuksella.

Mä olin aluksi ihan paniikissa, että en mitenkään tule saamaan huokoisesta, miljoonaan kertaan jo ennen mulle saapumista vaalennetusta pidennyshiuksesta pinkkiä sävyä irtoamaan, mutta väärässä olin. Päätin heti, että ei haittaa, vaikka pidennysten kunto vähän kärsisi vaalennettaessa, kunhan vain saisin ne edes jotenkuten vaaleaksi, sillä tarkoituksena on muutenkin tilata suhteellisen pian uudet pidennykset, nämä kun ovat olleet mulla käytössä jo viitisen kuukautta.

Yllätyin kuitenkin iloisesti siitä, että pidennykset eivät jääneet pinkeiksi, eivätkä menneet huonoon kuntoon. Googlettelin ensin netistä ohjeita maskin poistoon, ja yleisin neuvo oli laittaa hiuksiin hoitoaine tunniksi-pariksi vaikuttamaan. Tein työtä käskettyä, ja laitoin hiuksiin Aussien 3 minute miracle light -tehohoidon reiluksi tunniksi vaikuttamaan. Tunnin jälkeen laitoin omaan päähäni Joicon K-pack revitaluxe -tehohoidon vaikuttamaan pidennysten pesun ajaksi.

IMG_6077xRich Hair Care Pure Luxury Intense Moisture Shampoo*, Aussie 3 Minute Miracle light aussome volume -tehohoitovaahto*, Joico K-Pak revitaluxe -tehohoito* ennenjälkeenPaniikkikerroin nousi muutaman pykälän, kun pidennyksiä huuhtoessani ne olivat lähestulkoon yhtä pinkit kuin aiemminkin. Päätin kokeilla seuraavaksi shampoopesua, ja shampooksi valitsin arkikäytössä mulla olevan Rich Hair Caren Pure Luxury Intense Moisture -shampoon. Shampoota pidennyksiin hieroessani väri alkoi irrota ihan silmissä, vaahtokin oli vaaleanpunaista. Hieroin shampoon hellävaraisesti kaikkiin pidennyshiuksiin hiusten kasvusuuntaisesti, ja annoin vaikuttaa sen aikaa, että pesin tehohoidon omista hiuksistani pois. Myöskään mun oma tukka ei juurikaan ollut vaalentunut tehohoitokäsittelyn jälkeen, mutta shampoopesun kanssa sama homma: hiukset haalistuivat silminnähden.

Shampoopesun jälkeen hieroin hoitoaineen vielä haaleanpinkkeihin pidennyksiin, että ne saisivat hoitoa ennen seuraavaa shampoopesua, joka taas avaisi hiusta. Toistin saman shampoo-hoitoaine -käsittelyn uudelleen sekä pidennyksiin, että omiin hiuksiini, ja lopputuloksena on melkein yhtä blondi pää kuin aiemminkin. Joissakin kohdissa sekä pidennyksiä, että omia hiuksiani, pinkkiä sävyä on vielä aavistus nähtävissä, jos tarkkaan tuijottaa, mutta uskoisin että seuraava pesu korjaa tämänkin ihan helposti.

IMG_5924xJos olet siis värjännyt hiuksesi samalla colormask+hoitoaine -tekniikalla kuin minä, en missään nimessä suosittele kokeilemaan ensimmäisenä hiusten vaalennusta, sitruunaa, ruokasoodaa, etikkaa tai muita netistä lukemiani keinoja, kun on helpompi ja hellävaraisempikin keino saada oma väri takaisin. Muita shampoita en tietenkään ole kokeillut, mutta ainakin Richin superkosteuttava ja puhdistava shampoo toimii ihan täydellisesti. Hintaeroa ei ainakaan tuolla 250ml putelilla kauheasti tule hiusväriin, kun se monessa nettikaupassa näyttää olevan n. 14-15 euroa. Lisäksi shampoo on loistava ihan normaaliin arkikäyttöön, eikä käsittely kuluta siitä kuin murto-osan, jolloin sitä jää käytettäväksi asti ihan reippaasti.

Pidennyksiin kun ei saa käyttää rakennepaikkaavia tuotteita, niin en voinut laittaa niihin Joicoa, joka nimenomaan rakennepaikkaa. Mun omalle tukalle se teki todella hyvää. Vaalennettu hius janoaa kosteutta ja hoivaa, ja sitä Joicon tehohoito niille myös antoi. Pinkeistä hiuksista jäi käteen hyvä kokemus, itsensä voittanut fiilis, ja lukuisien tehohoitojen ansiosta myös parempikuntoinen tukka kuin pitkään aikaan. Ei siis mikään huonompi kokeilu, ei todellakaan!

Mutta mitäs tuotteita mulla sitten onkaan arkikäytössä, tavallisen blondin tukan ylläpidossa? Kuten kerroin, hiukset pesen yleensä Rich Hair Caren Pure Luxury Intense Moisture -shampoolla. Joskus käytän myös Lorealin hopeashampoota, jonka nyt unohdin tietenkin ottaa mukaan kuviin. Mä tykkään Richin tuotteista, koska ne tuntuvat ylelliseltä, tuoksuvat ihanalta, ja jättävät kärsineen kuontaloni puhtaaksi, pehmeäksi ja kosteutetuksi.

IMG_6089

Avon Advance Techniques Moroccan Argan Oil ampullit* ja Schwarzkopf Blonde L101 Anti Yellow treatment

Hiusten hoitoon käytän useita eri tuotteita, joita vaihtelen vähän fiiliksen mukaan. Aussien 3 minute miracle light -tehohoito on koostumukseltaan kuin kermavaahtoa, ja tykkään käyttää sitä usein ihan tavallisen hoitoaineen sijaan. Sen jälkeen oma tukka on tosi pehmeä. Lisäksi käytän Schwarzkopfin Blonde L101 -vaalennusaineen mukana tullutta keltaisuuden poistoon käytettävää hoitoainetta, ehkä n. kerran viikossa. Se on tosi tehokasta, mutta ei kovin hoitavaa hiuksille. Kaksi pientä pussillista riittävät yleensä sen 4-5 viikon värjäysvälin mulla, kun mun hiukset on niin ohuet, eivätkä kovin pitkät.

Tehohoitoon mulla on Avonin huippuja Moroccan Argan Oil -öljyampulleja, joiden vaikutus tehostuu lämmössä. Saunaan mennessä laitan aina yhden ampullin tukkaan, kiedon pyyhkeen päähän, ja saunan jälkeen hiukset ovat ihanan pehmeät hyväkuntoisen näköiset. Tehohoito jatkuu myös pesun jälkeen, hiuksiin jätettävillä tuotteilla. Ennen hiustenkuivausta lisään aina joko Richin Argan Oil Elixiriä, tai De-Frizz & Shine mistiä. Jälkimmäinen on ehkä hitusen verran suurempi suosikkini, sillä erittäin kevyestä koostumuksestaan huolimatta se on tosi hoitavaa, ja vie kaiken räjähtäneisyyden pois sekä vastapestyistä, että nukutun yön jäljiltä hampuksi muuttuneesta tukasta.

IMG_6082x

Rich Argan Oil Elixir* ja Rich De-Frizz & Shine mist*

Argan Oil Elixir on loistava öljy hiuksille, mutta sitä ei tule niin usein käytettyä omiin hiuksiin, vaan pidennyksiin lähinnä. Johtuen siitä, että kuivuudesta huolimatta, tai sen lisäksi, mun hiukset on tosi ohuet, ja helposti latistuvat, ja paksun öljyn kanssa on millin miljoonasosalitrasta kiinni, ettei sitä tule liikaa ja tukka näytä likaiselta heti pesun jälkeen. Pidennysten kanssa tätä ongelmaa ei ole, eli kyse on vain mun omasta hiuslaadusta. Mainitsinko jo, että Richin hiuksiin jätettävät hoitoaineet tuoksuvat taivaalliselle?

Muotoilutuotteiden kanssa olen suorastaan laiska. Sain testiin Avonin Advance techniques styling -muotoilutuotteita, ja olen yllättänyt jopa itsenikin, kun olen muistanut lisätä aina ennen hiustenkuivausta tai kiharrusta sarjan Hold Volume & Curl -moussea. Mun tukka ei ole kovin tuuhea, kaiholla muistelen raskausajan paksua ja kiiltävää pehkoa, mutta tämä tuote antaa kivasti muotoa, sekä pitää kiharat hyvin paikoillaan kosteallakin säällä.

IMG_6071xAvon Advance Techniques Styling Hold* & Straight*, sekä Moroccan Argan Oil Lightweight Gloss Spray*.

Jos tavoitteena on suora ja sileä look, käytän power straght sprayta, joka siloittaa ihanasti. Pidennyksiin etenkin tämä on tehokas tuote, ja pitää ne suorempana koko päivän liikkeessä. Loppusilaukseksi lisään usein Avonin Moroccan Argan Oil lightweight gloss sprayta, joka antaa kiiltoa. Lakkaa en enää juurikaan käytä, jos käytän niin lainaan Otolta Wellan Hairsprayta, ja kyllä se on nimeltään Hairspray eikä edes Wellaflex tai Shockwaves, peruksista peruksin perus hiuslakka siis. Tujua tavaraa kuitenkin, sain kerran sillä pysymään kiharat ihan järkyttävässä tuulessa ja tuiverruksessa!

Sellaista hiusasiaa! Tässä postauksessa esiintyneiden tuotteiden lisäksi mulla on ollut testissä lukuisia muitakin saatuja hiustenhoitotuotteita, jotka eivät ole päätyneet jatkuvaan käyttöön tai esiteltäväksi asti, koska eivät ole olleet millään tavalla erityisiä, tai erityisen hoitavia/herkullisen tuoksuisia/tuuheuttavia/mitään muutakaan. Näistä kaikista kuitenkin tykkään, ja voin lämpimästi suositella kaikille.

Mä kiitän teitä kaikkia hiusvärivinkeistä jo näin etukäteen, ennenkuin pääsen kommenteissa siihen postaukseen asti jossa niitä kyselin. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että voisin kokeilla vaaleanruskeita raitoja. Pituudesta en kuitenkaan luovu missään nimessä, kolme kertaa hiukset lyhyeksi pätkäisseenä mä voin jo kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa että ei ole mun juttu, en tunne oloani omaksi itsekseni lyhyillä tai polkkamittaisilla hiuksilla, enkä leikkaa enää koskaan, edes sitten 60v:nä kun lyhyet hiukset on se must juttu.

Huomenna luvassa ne arvontojen voittajat, joita mä en vieläkään saanut arvottua tänään, pahoittelut siitä. Täytyy vielä loppuun mainita, miten iloinen ja onnellinen mä oon Oton puolesta. Ihan hurja määrä ihmisiä käynyt kurkkimassa Oton blogia eilen ja tänään, ja Ottokin taitaa tykätä bloggaamisesta, kun julkaisi äsken uuden postauksen! Ihanaa iltaa kaikille<3


11 Responses to “Hiustenhoitotuotteet syynissä”

 1. Avatar Fanni sanoo:

  Mielenkiintoisia tuotteita sulla! Varsinkin tuo Rich De-Frizz&Shine kuulostaa aiks kivalta. Öljyjen kanssa kun on useesti käynyt toi perus: liikaa ja hiunset on pitkin päätä :D

  Tuli oikein mieleeni, minkä värinen kuontalo sulla on luonnostaan? Mä itse hyppäsin vahingossa värjäyskelkasta ekan raskauden aikana 3v sitten ja onneksi se ruskean ja harmaan sekanen maantie oli muuttunu nätiksi ruskeaksi. Kaikkien värjäysten ja pidennyskierteiden jälkeen on niin helppoo olla omalla hiuksella! Lucky me :)

  Aika hyvin kyllä sait pestyä sen värin pois :) toisenlaisiakin tarinoita kuullu, kärähtäneistä hiuksista alkaen. Onneks sulla meni kokeilu näin mallikkaasti loppuun :)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos, kiva että tykkäsit!! Tuo Richin suihke on tosi hyvä, ikinä ei tuu limatukkaa! :D Mulla on just se maantienvärinen tukka, perus suomalainen :D Pidin omaa väriä viime vuonna, mut sitten rupesin blondaamaan :D

   Ja joo oon kyllä tosi helpottunut että väri lähti niin helpolla pois!

 2. Avatar Emilia sanoo:

  Mielenkiintoista lukea noista hiustjutuista. Itselläni ei tosin vaaleaa tukkaa ole, mutta ajattelin silti napata tuosta jotain omaan kokeiluun. Mä käytän tosi vähän mitään hiusaineita, koska kaupassa iskee aina ahdistus, et mitä sitä nyt kokeilis. Juuri vähän aikaa sitten ostin sellaisen lämpösuojan, joka on eri merkkiä kuin mitä yleensä käytän, ja se ei ollutkaan hyvää. 7e ihan hukkaan sitten. Tuollainen ärsyttää. Sen takia on kiva kuulla ensin joltain suositteluja, ennen kuin kokeilee. :)

  Lueskelin tuossa Oton blogia, ja tuli mieleeni, että vaikutatte aika erilaisilta ihmisiltä. Siis kun Otolla on nämä animekiinnostukset ja sulla esimerkiksi muoti- ja kauneusjutut, kuuntelette varmaan aika erilaista musiikkia jne. Olenko oikeassa? Voisitko tehdä postauksen teidän eroista, ja sitten niistä jutuista, jotka yhdistävät? :)
  Mä itse välillä tuskailen päässäni sitä, miten erilaiset kiinnostuksenkohteet mulla on poikaystäväni kanssa. Onneksi se tärkein, eli halu perustaa perhe, on kuitenkin molemmilla.
  Olisi kiinnostavaa lukea postaus tästä aiheesta!

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit postauksesta ja koit sen hyödylliseksi! Musta on kiva että siitä että testaan tuotteita ja kerron niistä, voi oikeesti olla jotain hyötyäkin teille lukijoille :)! Kiitos paljon<3

   Ja siis hei ihan mahti postausidea! Voin ehdottomasti tehdä :) Me ollaan joissakin asioissa ihan kauhean erilaisia, juuri monissa kiinnostuksenkohteissa, mutta meitä yhdistää samanlainen arvomaailma ja elämän peruspilarit joista ollaan yhtä mieltä, ja mun mielestä se on tärkeintä! Just niinkuin teilläkin on halu perustaa perhe :)

 3. Avatar Pirita sanoo:

  Moi, olisipa kiva nähdä joskus kuva sun hiuksista ilman noita pidennyksiä! Pidennykset kyllä sopii sulle hyvin, mutta.. aina on kiinnostavaa nähdä millainen tukka oikeasti on :) (ja, omasta mielestäni, usein se sopii kantajalleen oikein mainiosti ihan sellaisenaankin)

  • Avatar Niina sanoo:

   Sama täällä! Mustakin olisi kiva nähdä miltä sun oma tukka näyttää :)

  • Iina Iina sanoo:

   Mulla oli instagramissa nyt vähän aikaa sitten melkein kuva mun omasta tukasta, tai siis olin ilman pidennyksiä mutta olin huijannut itselleni polkkatukan ;D

 4. Avatar Iitu sanoo:

  Moi!

  Ikinä en ole vielä kommentoinut, mutta jonkin aikaa olen blogiasi seuraillut. Nyt on kuitenkin pakko vinkata sivustosta dirtylooks.com, kun sanoit että olet pitänyt pidennyksiäsi ”jo 5kk”. Sieltä saa pidennyksiä lähes samalla hinnalla kuin Rapunzelilta, mistä nykyisesi taisivat olla? Jokatapauksessa, kestävät jokapäiväistä muotoilua ainakin minulla vuodenkin hyvinä. :) Tietysti ne ohentuu, mutta ei ole muuttunut karheiksi tms. Värjäystä en tosin ole kokeillut…

  Loppuun vielä kiitos ihanasta blogistasi, joka aina piristää mieltä! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Moikka! Kiitos paljon vinkistä :) Ei munkaan rapunzelit ole ollenkaan karheat (paitsi ajoittain rankan muotoilun jälkeen) tai mitään mitä hiusten pesu+hoitoaine ei korjaisi heti, mutta en tykkää siitä että pidennykset ohenevat, mulle on tärkeää että tukka on tuuhea :D!

   Ihanaa että tykkäät ja kiva kuulla että mun blogi piristää, en mä muuta voisi toivoakaan. Mahtavaa kesää sulle ja kiitos vielä hurjasti<3

 5. Avatar Katri sanoo:

  Jos joskus haluat käyttää hiuspuuteria/kuivashampoota niin suosittelen Batisten XXL Volumea! Aika edullinen, 6-8e ja ihan paras ikinä. Oon käännyttäny jo ihan älyttömän monta kaveriakin tota käyttämään :D

Kommentoi