Kesäloman bucketlist 2014

13.06.2014

Tänään on se päivä, kun meidän kauanodotettu kesäloma viimein alkoi. Kesäloman alkamisen kunniaksi kokosin bucketlistin, listan asioista, joita haluaisin kesäloman aikana tapahtuvan. Tämä ei ole mikään orjallisesti noudatettava työmääräys, tai lista, jonka jonkin kohdan jäätyä täyttämättä, olisin pettynyt. Lähinnä tämä lista on sellainen ideapankki, mistä voi tulla kurkkimaan vaihtoehtoja juuri sinä aurinkoisena päivänä, kun ei enää jaksaisikaan mennä rannalle, muttei keksi mitään muutakaan. Tänä kesänä haluan:

Juhlia Oton synttäreitä kunnolla kaikkien ihanien ystäviemme kanssa. Kuten kerroinkin, viimeksi Oton synttäreitä on juhlittu kunnolla kaksi vuotta sitten!

Tavata muutenkin paljon paljon kavereita kiireisen alkuvuoden jälkeen. Vaikka ollaan nähty kavereiden kanssa paljon muutenkin, on ihan eri nähdä kavereita lomafiiliksellä, kuin keskellä kiireistä viikkoa jolloin takaraivossa muistuttaa kokoajan tekemättömien asioiden kasvava lista.

Käydä Tukholman risteilyllä lasten, Oton ja äidin kanssa. Oman lapsuuteni jokavuotinen perinne, jonka haluan säilyttää myös meidän perheellä. Risteilyllä on kivaa!

Matkustaa Ouluun sukuloimaan ja ystäviä tapaamaan, kahden vuoden tauon jälkeen vihdoin. Olosuhteet eivät parina viime vuonna ole olleet suotuisia pitkien reissujen tekoon, kun joko Zelda on ollut liian pieni, tai Otolla liikaa töitä pidemmän matkustusvapaan mahdollistamiseksi. Kevätlomakin meni häitä järjestellessä, mutta nyt aiotaan ottaa kaikki irti!

bucketlist1Juhlia juhannusta perinteisissä grillitunnelmissa, hyvässä seurassa Oulussa. 90% juhannuksistani olen viettänyt Oulussa tai Oulun lähellä mökkeillen, sukulaisten ja ystävien kanssa grillaillen, ja se on mulle se paras ja mieluisin tapa viettää juhannusta.

Käydä terassilla, edes yksillä. Mä en ole käynyt vielä koskaan ihan ”oikealla terassilla” istumassa, ainoastaan kahviloiden terasseilla ja Low Alco Barissa. Tänä kesänä aion mennä ja tilata täydellisen mojiton.

Juosta lasten kanssa lämpimässä vesisateessa ja pomppia lätäköissä. Lapsuuden monet ihanat muistot liittyvät juuri sadepäivien lätäköissä pomppimiseen ja vesisateessa vesisodan leikkimiseen, haluan yhtä ihania muistoja meidänkin tytöille.

Saavuttaa mun unelmahiukset. Muutaman viikon kun jaksan vielä odottaa niin pääsen kokemaan toivottavasti unelmieni hiusremontin!

bucketlist2Käydä Korkeasaaressa ja Lintsillä. Korkeasaareen on pakko mennä lautalla, ja Lintsillä pitää syödä ainakin yksi hattara

Viettää kahdenkeskistä aikaa Oton kanssa. Ihan sama missä ja miten, kunhan saadaan olla vain välillä kahdestaankin.

Hihitellä Tiaralle ja Zeldalle ruotsinlaivan muumidiscossa. Olen varma että meidän tanssitytöt nauttivat diskoilusta ihan täysillä!

Käydä Helsingissä jossain, missä en ennen ole käynyt. Vaikka olen asunut täällä melkein 20 vuotta, olen varma että täältä löytyy vaikka mitä ihania paikkoja missä en vielä koskaan ole käynyt, kuten esimerkiksi Roihuvuoren japanilainen puutarha.

bucketlist3Nukkua pitkään. Jos vaan vielä osaan, liian usein käy niin että saisin nukkua niin pitkään kuin haluan, mutta pomppaan silti kasin maissa ylös kun en saa enää unta. Ehkä tänä kesänä opin nukkumisen taidon uudelleen!

Syödä ainakin sata jäätelöä. Jätskiä ei voi syödä kesällä liikaa!

Viettää kahdenkeskistä aikaa sekä Tiaran, että Zeldan kanssa. Liian harvoin ehtii rauhassa lähteä vain toisen kanssa jonnekin ja antaa jakamattoman huomionsa. Mun ja Tiaran taannoinen kahdenkeskinen jätski- ja shoppailureissu oli aivan ihana, mutta kesällä voisi lähteä kahdelleen vaikka uimaan tai testaamaan uutta leikkipuistoa. Zeldan kanssa voisin mennä hiekkarannalle rakentamaan massiivisen hiekkakakkurykelmän.

Avata pitkään säilömäni pullon G.H. Mummin aitoa shamppanjaa juhliakseni jotain mahtavaa tapahtumaa. Mä en ole koskaan ennen tätä omistanut ikiomaa shamppanjapulloa,  mutta nyt kun omistan niin aion avata sen vain ja ainoastaan oikein painavan syyn vuoksi. Toivotaan siis että kesä tarjoaa aihetta juhlaan jossain vaiheessa!

bucketlist4Käydä piknikillä, monta kertaa. Piknikkeily on vaan niin kivaa ja hauskaa!

Asua rannalla kaikki hellepäivät. No ei ehkä ihan kaikkia, mutta suurimman osan kuitenkin. Mä rakastan olla rannalla, syödä pensasmustikoita, rakentaa hiekkalinnoja, kastella varpaita vedessä ja kiljua. Heitellä rantapalloa, lukea britti Glamouria auringon paahteessa, ja levittää aurinkorasvaa iholle.

Mennä kauppatorille syömään mansikoita. Miksi oi miksi en ole tehnyt sitä moneen vuoteen??

Käydä jossain museossa yhdessä koko perhe. Taaperoystävällisiä vinkkejä otetaan vastaan, harkinnassa ainakin Helsingin luonnontieteellinen museo.

bucketlist5Käydä Skideillä festareilla. Vuosi 2012 oli huippu, 2013 jäi välistä, mutta tänä vuonna olisi kiva mennä taas käymään!

Viettää tyttöjenillan. Otolla on tarkoitus mennä mökille poikieniltaan jossain vaiheessa kesää, ja silloin mä vietän meidän tyttöjen kanssa tyttöjenillan. Katsotaan joku ihana leffa, vaikka Prinsessa Ruusunen, laitetaan kynsilakkaa varpaisiin ja syödään popcornia.

Matkustaa Oton kanssa häämatkalle Berliiniin ihan kahdestaan. Häämatkaa on odotettu kuukausikaupalla, mutta heinäkuussa me vihdoin päästään matkaan! En malttaisi enää odottaa, en kahdenkeskistä aikaa, enkä varmasti henkeäsalpaavan upean kaupungin kokemista.

Kiertää Helsingin leikkipuistoja. Hyvin alkanut leikkipuistojen sunnuntaitestaus jäi loppukeväästä tauolle kiireiden vuoksi, mutta kesä on loistelias aika jatkaa kiertelyä, ihan minä päivinä tahansa.

bucketlist6Grillata monta kertaa niin kotona kuin muuallakin. Grilliruoka kuuluu kesään, ja grillaaminen on hauskaa! Se ruuantuoksu grillatessa on myös jotain niin uskomattoman ihanaa, vesi herahtaa kielelle kun vain ajatteleekin.

Käydä uimassa meressä, eikä vain kastelemassa varpaita ja kiljumassa. En ole heittänyt talviturkkia pois vuosikausiin, ehkä nyt olisi jo korkea aika?

Nauttia hitaista ja rauhallisista aamiaishetkistä. Niitä tulee ikävä taas talvella, kun kello 6.30 vääntää silmät ristissä pikapuuroa mikrossa.

Käydä myöhäisillä iltalenkeillä raikkaassa kesäilmassa. Kokeilin jo kerran vaikka loma ei ollutkaan vielä alkanut, ja oli kyllä niin virkistävää! Toivottavasti tästä tulee rutiini.

bucketlist7Löytyykö teiltä samoja suunnitelmia? Miltä teidän listanne näyttää/näyttäisi? Maailman parasta kesälomaa kaikille jotka sellaista parhaillaan viettävät, ja kaikille muille ihanaa viikonloppua<3


27 Responses to “Kesäloman bucketlist 2014”

 1. Katarooma sanoo:

  Ihana lista! Vois tehdä iteki samanlaisen…

 2. Jenny sanoo:

  Mulla on työpaikan vaihtumisen takia vaan miniloma, mut saadaan siihen ängettyä kaksi mun lemppariperinnetta lapsuudesta; juhannus mutsin luona grillaillen ja tsillaillen sekä päivä Tukholmassa -risteily :) mä haaveilen, jotta jossain vaiheessa onnistuttais pysymään samoissa työpaikoissa ja saatais nauttia kuukauden kesälomasta :) teillä oli mukavan kuuloisia kesäjuttuja!

  • Iina sanoo:

   Ihanaa että otat ilon irti minilomasta perinteiden muodossa! Risteilyt ja grillailu on parasta! :) Toivottavasti saatte nauttia jo ensi vuonna pidemmästä lomasta :) Kiitos hurjasti<3

 3. Milla sanoo:

  Kuulostaapa ihanilta teidän kesäsuunnitelmat. :))) Paljon kaikkea mitä meilläkin mielessä, eli niitä peruskesäjuttuja. ^^

  Mökiltä tultiin tänään kun oli pikkasen lomaa töistä. Lyhyt varsinainen lomamme starttailee vasta myöhemmin, mutta koitetaan tehdä silloin kaikennäköistä. :)))

  Mukavaa kesää teille. :)

 4. Pita sanoo:

  Oi, lenkit kesäisessä illassa on niin parhaita! Listasta löytyi monta muutakin tuttua juttua :) Mulla ei ole virallista kesälomaa ollenkaan, mutta aijon kuitenkin lomaa pitää. Ihan ykkösenä tän kesän listalla on kauan odotettu kolmen viikon reissu Lapin ihanaan luontoon. Pohjoisen yöttömät yöt on niin siistejä!

  Viettäkkää ihan paras kesä <3

  • Iina sanoo:

   Kesäillan lenkit = pure love<3 Kiva että löytyi tuttuja juttuja! Ja joo pohjoisen yöttömät yöt on mahtavia, täällä Oulussakin on ihan hullun valoisaa koko yön! Vietä säkin ihan paras kesä ja kiitos paljon<3

 5. Mauskis sanoo:

  Oi miten herkullisia suunnitelmia! Nauttikaa lomastanne! <3
  Kävimme muutama viikko sitten 1-vuotiaan taaperomme kanssa Helsingin luonnontieteellisessä museossa, tykkäsimme! Aluksi olimme vähän hukassa sen suhteen, miten pääsemme ylempiin kerroksiin matkarattaat mukanamme, mutta hissi löytyy kassan läheisyydestä! ..Näin vinkkinä jos sinne suuntaatte ;D

 6. Kaisu sanoo:

  Ihana fiilis tuli kun luki tätä :) niin kesä fiilis!!!

 7. oonaelina sanoo:

  Terdelle Turkuuuuuuun! :)))<3

 8. Sarkku K sanoo:

  Kun Ouluun tuutte, niin museovinkkinä Oulun taidemuseossa pyörivä Dinosaurus-näyttely. Siellä on erityisesti panostettu lapsiin! :)

 9. Ihania juttuja ja kuvia. Löysin blogiisi Bloglovin:in kautta. Mukavaa lomaa!

 10. Ihania suunnitelmia! Vitsit teidän kesästä tulee kyllä kiva. :) En malta odottaa että mullakin on lapsia, juuri tällainen kesä kaikkine suunnitelmineen olisi ihan täydellinen.

 11. E sanoo:

  Huippuja suunnitelmia! Näyttääpä oudolta nuo Helsingin leikkipuistot kun niissä on tuollainen matto (mikälie?) maassa. Täällä Vaasassa leikkipuistoissa on maassa vaan sellaista pikkukivi-hiekkaa. Hyvää lomaa teille, olet(te) sen ansainneet rankan vuoden jälkeen!

  • Iina sanoo:

   Kiitos hurjan paljon<3 Haha on täälläkin osassa puistoista hiekkaa ja pikkukiviä, mutta mä tykkään kovasti noissa missä on tuo päällyste, siinä ei satu lapsiakaan jos kaatuu eikä mee kiviä kenkiin :D

 12. Mymmeli sanoo:

  Kuulostaa aivan ihanilta suunnitelmilta kyllä ! Juhannus mökillä, päivä merenrannalla ja grillailu kuuluu mun kesään, joka menee suurimmalta osin töissä. Kesälomasta ei oo tietoakaan, mutta onneksi on senverran vapaita että edes jotain ehtii tekemään :-) Ihanaa kesää teidän perheelle !

 13. Amanda sanoo:

  Sulta ei ainakaan tekeminen lopu! Hyvältä listalta kuulostaa. :)

  Mulla on oikeastaan vain kolme suunnitelmaa kesälle: saada kesäkoulu päätökseen, että pääisi nauttimaan lomasta, värjätä hiukset punaiseksi ja kaikkein suuri toive olisi, että saisi Japanin matkan onnistumaan – vielä kun en ole edes varma tuunko ikinä pääsemään tänä kesänä sinne asti.

 14. […] sain vetää taas yhden rastin kesäloman bucketlistiin, kun lähdin ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen, täysin extempore, terassille, kun kaveri soitti […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.