Lasten kanssa lomamoodilla

03.07.2014

Kauheaa, että pian ollaan jo loman puolivälissä, ei tämän näin nopeasti pitänyt mennä! Etenkin tämä ensimmäinen lomaviikko kotona, on mennyt vaa hujauksessa, eikä olla saatu oikeastaan mitään järkevää aikaiseksi. Ollaan vaan niin lomafiiliksellä, että aikataulutus tuntuu ylivoimaiselta. Eilen piti mennä Ikeaan, mutta lähdettiin niin viime tipassa, että myöhästyttiin kolme minuuttia Ikea-bussista, eikä jaksettu odottaa puoltatoista tuntia seuraavaa. Suunnattin siis keskustaan shoppailemaan, kivaa toki sekin.

IMG_8174 IMG_8373 IMG_8404xVaikka ollaankin vain lusmuiltu ja oltu tekemättä mitään suunniteltua, mua ei harmita ollenkaan, eikä tunnu että loma olisi valunut hukkaan, päinvastoin. Superkiireisen ja aikataulutetun vuoden jälkeen se, että ei ole kiire minnekään, tuntuu vaan niin rentouttavalta ja ihanalta, parhaalta ikinä! Ja kyllä meillä on tässä vielä monta viikkoa aikaa tehdä niitä suunniteltujakin juttuja, kiertää kesäkohteita ja käydä siellä Ikeassakin. Kunhan vaan nuo säät tuosta paranisivat, niin olisi kivempi lähteäkin vaikka sinne Korkeasaareen tai pikinikille.

Tänään pidettiin tyttöjen kanssa askartelupäivä, kun suunniteltu puistoreissu ei tuntunutkaan niin kivalta ajatukselta jäätävän kylmän ja voimakkaan tuulen takia. Tiara on jo pitkään toivonut omaa tehtäväkirjaa, sellaista johon voi harjoitella kirjoittamaan numeroita ja kirjaimia, ja opetella laskemista, ja tänään löydettiin kiva ”Kohta mennään kouluun” -kirja, josta voi pyyhkiä uudelleen ja uudelleen tehdyt tehtävät, ja harjoitella niin monta kertaa kuin haluaa.

Ensin ajattelin, että tehtävät voisivat olla liian vaikeita Tiaralle ja hän turhautuisi, mutta mitä vielä, neiti oli into piukassa ja piirteli kirjaimia katkoviivaa pitkin tai vähän vierestä, kuin vanha tekijä. Ei vaan tuntunut niin kauhean ajankohtaiselta tuo ”Kohta mennään kouluun” meidän 2,5v:n kanssa, mutta Tiara oli toista mieltä, ja äiti oli väärässä luuloineen. Ehkä sitä ei niin kannata näissä oppimisjutuissa tuijottaa suositusikiä, vaan kuunnella lasta itseään, tuskin siitä haittaa on jos lapsella itsellään riittää kiinnostusta haastavempiinkin tehtäviin. Eri asia ovat pelit ja leffat jotka oikeasti voivat olla haitallisia liian nuorille katsojille tai pelaajille.

IMG_8304 IMG_8320x IMG_8325x IMG_8385x IMG_8389Zelda keskittyi enemmän (kiinni olevien) tussien imeskelyyn, kirjaintarrojen järjestelyyn pöydälle, ja Tiaralta tussien varasteluun, mutta näytti viihtyvän puuhissaan ihan hyvin hänkin. Mä itse keskityin vauvakirjojen täyttämiseen pitkästä aikaa, kun muutama päivä sitten tilaamani parinsadan paperivalokuvan satsi saapui kotiin asti. Tarkoituksena on päivittää vähän myös olkkarin valokuvakollaasia, ja siksi meidän piti sinne Ikeaankin mennä, että oltaisiin ostettu muutamat kehykset lisää.

IMG_8336 IMG_8347xMä rakastan täyttää vauvakirjoja, mutta aina unohdan niiden olemassaolon liian pitkäksi aikaa ja sitten pitää aina stalkata täältä blogista, että mitäs siinä ja siinä ikävaiheessa onkaan tapahtunut. Onneksi kuitenkin on blogi, täältä löytyy niin kattavat höpötykset joka kuukaudelta, että ei ole vaikea täydentää kirjaa jälkikäteenkään.

Huomenna on luvassa lisää höpötyksiä, esittelyssä mun paras ostos ikinä, ja yritän myös vastailla huomiseen mennessä kaikki parin päivän aikana kertyneet kommentit. En voi sanoin kuvailla kuinka kiitollinen olen teille kaikille osoittamastanne tuesta postauksessa, jossa kerroin etten päässytkään kouluun. Epäonnistumisen tunne on vaihtunut toiveikkuuteen ja olen saanut kunnon motivaatioboostinkin. Kyllä tämä tästä, enkä mä kyyneleitä ole tirauttanut tämän asian vuoksi. Syksyn mahtavat haasteet siintävät jo mielessä, vaikka ilolla nautinkin vielä lomasta ja rauhasta.

Ihanaa huomista perjantaipäivää kaikille, ja kauniita unia<3


9 Responses to “Lasten kanssa lomamoodilla”

  1. Hanna sanoo:

    Mistä tuo tehtäväkirja on ostettu? Tuo ois hyvä kun saa pyyhittyä pois. Ostin just oppi ja ilon tehtäväkortteja joista myös saa pyyhittyä pois tussin.

  2. Popsu sanoo:

    Nuo tehtäväkirjojen nimet kertovat vaan siitä, minkä tyylisiä tehtäviä sieltä löytyy. Ei todellakaan ikärajaa vaan oman kiinnostuksen mukaan. 🙂 Varmasti löytyisi paljonkin puuha-/eskari-/tehtäväkirjoja, joista Tipan tyylinen lapsi saattaisi olla kovinkin kiinnostunut .Ja monet piirtämisestä kiinnostuneet tekevät niitä paljonkin tuon ikäisenä. Suomessa vaan on jotenkin paljon vallalla sellainen mentaliteetti, että jos lapsi oppii jotain taitoja aikaisin niin se syö resurssia jostain muusta. Siksi ihmiset ei ehkä niin noita osta pienemmille, vaikka todellakin hyvin voisi. Ja tietenkin se, että kirjainmuodot olisi tärkeä oppia kirjoittamaan alusta asti oikein (siis mistä suunnasta ja mihin), mutta eipä silläkään varmaan paljon merkitystä ole. 🙂

    Meidän naapurin kolmevuotias luki jo täyttä häkää, kun oma lapsi ei tuntenut siinä vaiheessa vielä edes kirjaimia. 😀 Euroopassahan koulutkin alkaa monta vuotta aikaisemmin ja valtaosa 4-5 -vuotiasta lukee ihan sujuvasti. Mutta toisaalta, jos lapsella ei ole omaa kiinnostusta niin mitään kiirettäkään ei ole.

    Se, että oppii jotkut taidot lapsena aikaisin, kun ei kuitenkaan ennusta kovinkaan pitkälle myöhempää kehitystä. 🙂 Nykyään sekä naapurin että meidän molemmat ”lapset” ovat jo koulunsa käyneet ja yliopistosta valmistuneet. Tämä myöhemmin lukemaan oppinut vielä paljon nopeammassa aikataulussa (ei tosin opiskellut teekkariksi vaan opettajaksi).

    Mukavia puuhahetkiä!

    • Iina sanoo:

      Hei ihanan kattava kommentti! Kiitos ihan hurjasti kaikesta infosta ja kannustuksesta :)! Täytyy siis jatkossakin ostaa noita erilaisia kirjoja, tai mitä vaan mikä Tiaraa sattuu kiinnostamaan. Musta se on hassua, että Suomessa koulu alkaa niin myöhään, kun niin monissa muissa maissa se alkaa paljon aiemmin. Toisaalta siinä on se hyvä, että lapset saavat olla pidempään lapsia, mutta sitten taas ne opinnot pitää puristaa paljon lyhyempään aikaan, ja opiskella tosi pitkään aikuisena.. Mukavaa kesää sinulle ja perheellesi!

  3. Henna sanoo:

    Voi miten söpis Tiara on noissa saparoissaan!
    Zeldan saparotilanne ei näytä olevan vielä aivan tuolla tasolla. 😀 Mulla oli itsellä vielä kaksvuotiaana todella vähän tukkaa, ihan pienet onnettomat haivenet jotka oli vähän takaa pidemmät. Mutta sit sitä yhtäkkiä humpsahti ihan hirveesti ja täällä sitä hikoillaan edelleen tuuhean pehkon alla. 😀

    • Iina sanoo:

      Tipa on ihana pieni saparopää 😀 Meillä on kans molemmat neidit ilmeisesti perineet mun harvat hapset, mutta ehkä ne siitä ennen kouluikää kasvaa 😉 Elättelen vielä sun ansiosta toivoa tuuheasta pehkosta, johon sais ihania kampauksia!

  4. Misaemilia sanoo:

    Hei mistä te tilaatte nuo ”paperiset” valokuvat? Onko hyvälaatuiset? 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.