Vierailulla Pampers -tutkimuskeskuksessa

03.07.2014

Muistatte varmaankin Saksaan, Schwalbachiin suuntautuneen matkani huhtikuussa? Pääsimme Mintun ja Kaksplussan toimituspäällikön Kaisan kanssa yhdessä Norjan ja Ruotsin suosituimpien perhebloggaajien kanssa vierailemaan Pampersin tutkimuskeskukseen. Vilautin silloin Instagramissa kuvaa tutkimuskeskuksesta, mutta nyt on aika kertoa vähän enemmän. Kahden lapsen äitinä, tosin vain yhden vaippaikäisen, mulle on tärkeää tietää mistä käytettävät vaipat tulevat, mitä ne sisältävät ja miten ne kehittyvät. Mä olen todella iloinen siitä, että sain mahdollisuuden vierailla tutkimuskeskusessa, ja intensiivistä tietoa juuri niistä asioista, mistä toivoinkin. Nyt on aika jakaa nämä tiedonmuruset myös teille!

140409_pampers_schwalbach_0578Schwalbachissa sijaitsee yksi useista Pampersin tutkimuskeskuksista, vuonna 2000 perustettu keskus, joka työllistää 350 ihmistä 20 maasta 20 eri alalta. 25% tutkimuskeskuksen työntekijöistä on lääkäreitä. Useat eri tutkimuskeskukset ympäri maailmaa mahdollistavat sen, että Pampers pystyy kehittämään erilaisia vaippoja eri alueiden lapsille, onhan esimerkiksi selvää että kuumassa ja kosteassa elävät vauvat tarvitsevat erilaisia vaippoja, kuin Suomen pakkastalvissa lumihangessa istuksivat vaippapyllyt.

Kaikki Pampers-tuotteet testataan ensin useassa eri vaiheessa laboratoriossa, ja aina ennen markkinoilletuloa vaipat testataan myös ihan oikeassa käytössä vauvoilla. Pampersin tutkimuskeskuksessa käy joka päivä n. 300 vapaaehtoista testipaneeliin kuuluvaa  perhettä hakemassa vaippoja ja muita erilaisia testituotteita kotiin kokeiltavaksi. Perheet vastaavat erilaisiin kysymyksiin, ja tekevät erilaisia tehtäviä, riippuen siitä mitä milloinkin testataan. Testipaneeliin kuuluvien 45 000 tutkittua vaipanvaihtoa joka viikko antavat arvokasta tietoa lasten ja vanhempien kokemuksista.

140409_pampers_schwalbach_0216 140409_pampers_schwalbach_0347Tutkimuskeskuksessa testaamassa vaippoja käy myös n. 10-12 perhettä päivittäin. Keskuksessa on testaamista varten ihana leikkipaikka, jossa nähdään miten vaipat toimivat käytännössä. Tutkimuksen kohteena on mm. lasten liikkuminen, ja lisäksi tutkimuskeskuksen Skin-labissa mitataan esimerkiksi ihon kosteutta vaipan sisällä, ja testataan ihoa monen eri muuttujan kautta. Pampers pitää toiminnan hauskana lapselle, ja jokainen tutkimus kestää maksimissaan kahdesta kolmeen tuntia. Ainakin meidän näkemämme lapset leikkivät innoissaan, ja pääsimme seuraamaan myös ihotutkimusta, joka oli täysin kivuton lapselle, ja hän sai leikkiä myös tutkimuksen aikana. Osa tutkimuksista toteutetaan tietysti myös käytetyillä vaipoilla.

140409_pampers_schwalbach_0251 140409_pampers_schwalbach_0257Meidän tutkimuskeskuksessa vieraillutta bloggaajaryhmäämme ehkä kaikkein eniten kiinnostanut asia oli Pampersin ympäristövastuu, josta saimmekin kattavasti tietoa. Pampersin tavoitteena on tarjota tuotteita, jotka ovat hyviä sekä lapsille, vanhemmille, että ympäristölle, nyt ja tulevaisuudessa. Viimeisen 20 vuoden aikana Pampers on kehittänyt tuotteita, jotka kuluttavat vähemmän materiaaleja, mutta pitävät lapsen kuivempana kuin koskaan. Vaippa on nykyään  50% pienempi, ja vaippapaketti 70% pienempi kuin 20 vuotta sitten.

Vuosina 2006-2012 Pampersin hiilidioksidipäästöt vähenivät 28%, valmistuksesta aiheutuva jäte väheni 62%, vedenkulutus 18% ja energiankulutus 8%. Ympäristötyössään Pampers ottaa huomioon koko tuotteen elinkaaren aina valmistuksesta käytetyn vaipan hävittämiseen, ja keskittyy niihin alueisiin jotka kuormittavat ympäristöä eniten. Suurimmat ympäristötekijät ovat tuotteiden valmistus, ja materiaalit sekä kuljetus, ja niihin kiinnitetään erityishuomiota.

140409_pampers_schwalbach_0365 140409_pampers_schwalbach_0493 140409_pampers_schwalbach_0561Me saimme seurata meitä varten tehtyjä esimerkkitestauksia, mm. mainoksista tuttua paperilapulla vaipan kosteuden mittausta Pampersin vaipalla ja kilpailijan vaipalla, eri kerrosten vaikutusta vaippojen kuivuuteen ja paljon muuta. Pääsimme myös vertailemaan testeissä Pampersin vanhoja vaippoja uusiin, sekä kokeilemaan hauskaa Superabsorbent -ainetta kädellä, se on sitä sinistä mömmöä, polymeeria joka kykenee sitomaan itseensä 200-kertaisen määrän nestettä, ja mahdollistaa sen että lapsen vaippa pysyy kuivana. Oli jännittävää päästä näkemään ihan omien silmien edessä, miten tutkimuksissa käy, mainoksissa kun kaikki tuntuu aina niin kaukaiselta, eikä niihin ehkä uskalla luottaa samalla tavalla kuin omiin silmiinsä.

140409_pampers_schwalbach_0388 140409_pampers_schwalbach_0447 140409_pampers_schwalbach_0479 140409_pampers_schwalbach_0490Ennen kierrosta ja käytännössä tutkimusten tarkastelua, saimme myös hauskan tietopaketin Pampersin historiasta ja pääsimme vertailemaan 60-luvun ensimmäisiä kertakäyttövaippoja, 90-luvun tytöille ja pojille erikseen myytyjä nallevaippoja ja uudempia vaippoja keskenään. Ne ikivanhat vaipat tuntuivat kyllä ihan uskomattoman paksuilta ja hankalilta nykyvaippoihin verrattuna, vaikka olivatkin oman aikansa edistyksellinen keksintö. Onneksi arvokasta tutkimustyötä tehdään ja vaipat kehittyvät kokoajan!

Esittelyn aikana meille vastailtiin myös Pampersille useimmin esitettyihin kysymyksiin esimerkiksi vaipoissa käytetyistä voiteista tai kemikaaleista, vaippojen hajusta ja vaippaihottumasta. Pampersilla on sekä voidetta sisältäviä, että voiteettomia vaippoja. Pampers New baby- ja Active fit -vaipat sisältävät voidetta. Voidetta sisältävissä vaipoissa käytetty voide, on vaseliinia. Voidetta on vaipassa isolle alueelle levitettynä yksi n. nuppineulanpään kokoinen pisara, eli todella vähän. Silti tämän pienen määrän on todettu vaikuttavan positiivisesti vaippa-alueen ihoon. Eli vaipoissa ei ole mitään megakehiteltyjä kemikaaleja, vaan ihan puhdasta vaseliinia.

Vaipoissa ei myöskään ole käytetty mitään hajusteita, ja ne ovat kaikki allergia- ja astmaliiton kanssa yhteistyössä kehitettyjä. Vaippaikäisten lasten ihoärsytys vaippa-alueella, on kuluneiden 15:sta vuoden aikana vähentynyt 45% ja vaikea ihoärsytys jopa 80%, ja Pampers kehittää vaippojaan jatkuvasti välttääkseen vaippaihottuman aiheutumista. Usein vaippaihottuma kuitenkin liittyy lasten tiettyihin ikäkausiin, eikä käytettyyn vaippaan.

140409_pampers_schwalbach_0575Vierailusta jäi todella hyvä fiilis, oli hienoa päästä tutustumaan koko valmistus- ja tutkimusprosessiin ihan alusta alkaen. Suuri kiitos Pampersille vieralusta, nyt uskallan hyvillä mielin luottaa siihen, että meidän käyttämät vaipat ovat tutkittuja ja turvallisia tuotteita. Tietysti vaippoja valitessa täytyy pitää mielessä jokaisen lapsen yksilölliset tarpeet. Vaikka mä etenkin nyt vierailtuani tutkimuskeskuksessa luotan kaikkein eniten juuri Pampersiin, saattaa joskus tulla eteen tilanne, että ne eivät esimerkiksi sovi Zeldan ruumiinrakenteelle, ja vuotavat. Silloin pitää vaan kokeilla jotain muuta, ja sekin on ihan okei!

Yhteistyössä Pampersin kanssa toteutettu.

Mitä vaippoja teillä käytetään? Muistatteko nuo ihanat nallekuvioiset ysärivaipat?

 


26 Responses to “Vierailulla Pampers -tutkimuskeskuksessa”

 1. Avatar Jonna sanoo:

  Mie oon käyttäny varsinki ekan aikana pampersia, teippivaippoina, sillon vauva-aikana, vielä kun ei kamalasti liikuttu, pampersin housuvaipat ei ole sopinut ollenkaan kummallekkaan tytölle justiinsakkin ruumiinrakenteen vuoksi, jää jotenkin löysäksi vyötäröltä. Nyt sitten käytetäänkin muumeja :)

 2. Avatar titti sanoo:

  Hei mä muistan noi kaikki ysäri nallet :D Sisaruksilla ollu sillon noita käytössä. Meillä käytetään nyt Liberoa, mutta esikoisella käytettiin Pampersia. Harmi vain vaippojen koostumus meni jotenkin muuttumaan ja ei oo mun mielestä enää sellainen mistä tykkäsin aiemmin.

 3. Mielenkiintoinen postaus! Meille syntyy vauva vuoden vaihteessa, joten rohmuan tietoa ja luen innolla kaikenlaisia infoja. Ei vitsi noi ysärivaipat! :D Ihan naurettavan paljon isompia, haha.

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva että koit postauksen hyödylliseksi ja paljon onnea tulevasta vauvasta! :) Ja sanopa muuta, on mahtanut olla mukava liikkua sen ajan vauvoilla nuo jalassa :D tai no, eipä se ainakaan kuulemma mua haitannut se vaippa ja itsekin sen ajan vauvoja olen :D mutta ihanaa että ne kehittyvät!

 4. Avatar Elli Maria sanoo:

  Meillä käytetään liberon housuvaippoja :) kokeilin vähän aikaa sitten psmppersseja, mutta monin mielestä olivat todella hupno laatuisia :O hajosivat/repeili jo heti päälle laittamis vaiheessa :(

 5. Avatar Anna sanoo:

  Me käytetään Libero comfort ja up & go vaippoja. Meistä ne on ihan kivat, eivät haise eikä vuoda. Ollaan kokeiltu pampersia… Muttta ne alkoi heti haista jos vähän edes pissaa pääsi tulemaan :/

  • Iina Iina sanoo:

   Mä oon kuullut tosi monen sanovan tuosta hajusta, ja siellä tutkimuskeskuksessakin siitä puhuttiin, mutta itse taas en ole koskaan huomannut mitään eroa pampersin ja liberon välillä tuossa hajuasiassa, vaikka koen että mulla ihan tarkka hajuaisti on :D Ehkä se ei vaan sitten häiritse mua se haju, kun en oo kiinnittänyt huomiota :)

 6. Avatar Henna sanoo:

  Me ei olla koskaan käytetty Pampersin vaippoja. Jotenkin jumiuduttiin Liberoon esikoisen vauva-aikana ja nykyään rinnalle on tullut kotimaiset muumivaipat. Mua kiinnostaa, onko Pampersilla mitään myönnettyjä ympäristömerkkejä, kuten esim. Liberolla on? Jos ei, niin miksi? Saitteko tällaisiin vastauksia? Vaikka tehtaiden päästöt sun muut olis vähentyneet kuinka monta prosenttia tahansa, on ne vain numeroita eikä kerro mielestäni paljoa. On hienoa sanoa, että vähentynyt niin ja niin monta prosenttia, mutta paljonko esimerkiksi ne päästöt ovat olleet tai ovat edelleen verrattuna kilpailijoihin?

  • Iina Iina sanoo:

   Saimme vastauksia. Pampersin vastaus siihen, miksi esimerkiksi joutsenmerkkiä ei ole, oli se, että saavuttaakseen jonkin tietyn vaatimuksen merkkiä varten, pitäisi palata vaipan valmistuksen kehittymisessä niin paljon taaksepäin, ettei se kannata. Pampers tekee kokoajan töitä vähentääkseen ympäristön kuormitusta ilman sitä merkkiäkin, mutta ihan ymmärrettäväähän se on, että ei halua palata kehityksessä taaksepäin. Toki merkki lisää uskottavuutta ja luotettvuutta kuluttajan silmissä, sen ymmärrän ehdottomasti :) mä en tiedä kilpailijoiden lukuja, tiedän vain nuo Pampersin omat! :)

 7. Avatar anne b sanoo:

  meillä on muumivaipat tai se naty-vaippa käytössä.
  mä päätin jo raskausaikana, että en tue liberoa ja pampersia, niiden multikansallisen toiminnan takia.
  Sitä miten ne yrittää saada kertakäyttövaipat kiinanmarkkinoille, maksimaalisen voiton takaamiseksi. njetjänjet.. Ja muumivaippa merkkihäb työllistää vähän suomalaisia, vaikkakin en uskl että ne suomessa valmistetaa..

  • Iina Iina sanoo:

   Mua jäi mietityttämään, että mitä tarkoitat sillä multikansallisella toiminnalla? Tuetko vain suomalaisia / pohjoismaisia merkkejä esim? Miksi Pampers ei saisi myydä vaippojaan myös Kiinassa, myydäänhän niitä muissakin maissa? Pampers kuitenkin valmistaa vaipat nimenomaan aluekohtaisesti, eri maiden vauvoille ja heidän tarpeilleen sopiviksi. Ainakaan tuolla tutkimuskeskuksessa ei kenenkään intresseissä tuntunut olevan maksimaalinen voitto, vaan nimenomaan mahdollisimman mukavat ja hyvät vaipat vauvoille :)

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Kiinassa olevat lapset eivät käytä vaippoja vaan halkiohousuja ja heitä vessatetaan. :) Eli rahankiilto silmissä myydään kiinalaisille kertakäyttövaippoja. Ja turhaa roskaahan siitä tulee.

 8. Avatar Mymmyryy sanoo:

  Meillä käytetään liberon vaippoja. Kokemus pampersin vaipoista on huono. Meidän neiti sai järkyttävän ihottuman. Iho meni vaippa-alueelta kauttaaltaan punaiseksi, melkein rikki asti. Oire hävisi aina kun laitoin toisen vaipan ja palasi kun vaihdoin pampersin.

  Pisteet Pampersille kuitenkin siitä että kun annoin palautetta he vastasivat asiallisesti ja sain korvauksen aiheutuneesta harmista. :)

 9. Avatar hei sanoo:

  Siinä postauksessa missä sinä ja Otto vastaatte kysymyksiin videolla, puhuttiin kolmannesta videosta, niin onko se jo tehty?:) Ykkösen ja kakkosen löysin mutta kolmatta en.

 10. Avatar Olivia sanoo:

  Hei! Ei kyllä nyt liity aiheeseen, mutta tuli mieleen yksi postausehdotus. :) Olis tosi kiva lukea semmoinen pohdiskelma itsestäsi! Semmoinen, jossa kerrot esim. luonteesta ja ulkonäöstä, että mihin piirteisiin oot itessäs tyytyväinen ja mihin et. :) Yksinkertaistetusti siis niin vaan että mistä tykkäät itsessäs ja mistä et!

 11. Avatar sirpukka sanoo:

  siis onko tiara päässyt jo vaipoista? Tosi hieno homma, jos noin aikasin jo :-) meillä vasta harjoitellaan saman ikäisen kanssa…

  • Iina Iina sanoo:

   Tiara on ollut ilman vaippaa tammikuun alusta asti, silloin jäi kaikki vaipat pois! :) Eipä sillä kiire ole onneksi, meilläkin se vaippojen poisjäänti sujui tosi nopeasti ja helposti, mutta vasta sitten kun Tiara itse oli siihen valmis! Tsemppiä :)

 12. Kiva postaus, ja hienolle reissulle olet päässyt! Meillä käytetään vaihtelevasti Pampersia ja Liberoa. Molemmat sopii pojille hyvin. Pampersissa tykkään ihanista kuoseista. Me ei vaihdeta yöllä pojille vaippaa, ja joskus samalla vaipalla mennään tosi pitkään jos unet maittaa, tällöin olen huomannut että kun vaippa on jo ihan täynnä niin Libero pitää kosteuden mun mielestä paremmin. Pampers turpoaa ja tuntuu käteen selkeästi märältä, tosin tässä vaiheessa onkin korkea aika vaihtaa se vaippa, joten ei siitä varmastikkaan voi Pampersia syytää :D Molempiin olen siis ollut tyytyvöinen, tarjousten perässä juostaan.
  Yhden paketin olen myös ostanut kotimaisia Muumi vaippoja, mutta ne eivät valitettavasti kyllä yllä Pampersin ja Liberon tasolle. Ovat kovia ja imukyky ei ole yhtä hyvä.

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos, kiva että tykkäsit! :) Meilläkään ei yöllä vaihdeta vaippaa, kun Zelda nukkuu koko yön onneksi nykyään, ja normi 12h yöunien jälkeen vaippa ei tunnu käteen märältä, mutta jos menee pari tuntia vielä tuosta yli niin sitten saattaa jo tuntuakin :D Mutta joo, se ei kyllä olekaan se normaali aika pitää vaippaa putkeen, että ehkä siitä ei voi vaipan valmistajaa syyttää, vaan liian hyviä yöunia :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.