Mökkihöperöltä terveisiä

05.08.2014

Moikka! Pienen blogitauon sain vahingossa aikaiseksi sairastumalla keskellä kesähelteitä oikein perinteiseen flunssaan kuumeineen ja miljoonine aivastuksineen. Lähdettiin eilen päivällä mun äidin ja tyttöjen kanssa perheystävien mökille, ja otin koneenkin mukaan että bloggaan illalla vaikka mökkilaiturilta kaikessa rauhassa, kun tytöt nukahtavat touhukkaan päivän jälkeen. Mutta vielä mitä, jo puusaunaan mennessä kurkku oli kuin strepsils-mainoksesta, täynnä kaktuksen piikkejä ihan selkeästi. Saunan jälkeen alkoi nousta kuume, ja tyttöjen nukahdettua nukahdin itsekin sohvalle ennen kun sain edes konetta auki.

IMG_1515 IMG_1526 IMG_1543 IMG_1564Tänään olo on ollut ihan hirveä koko päivän, aamullakin nukuin pikkunokoset kun kuume oli niin korkea, mutta onneksi tytöillä riitti puuhaa ja seuraa mökillä. Jos ei aiemmin ollut kesämökkikuumetta, niin nyt kyllä ainakin on. Sellainen on ehdottomasti lisättävä tulevaisuuden haavelistalle. Se ilo ja onni lasten silmissä, kun nämä saavat juosta ja touhuta ilman kenkiä järjettömän kokoisella pihalla, vailla minkäänlaista kiirettä, on vaan jotain niin täydellistä.

IMG_1592 IMG_1604 IMG_1608 IMG_1648Ostettiin mökille mukaan lasten uima-allas, sillä järvi oli harmillisesti juuri asetettu uintikieltoon sinilevän takia. Onneksi meidän tytöt olivat enemmän kuin tyytyväisiä vettä suihkuttavaan kilpikonna-altaaseensa, eivätkä kertaakaan edes yrittäneet järviveteen uimaan. Mökillä syötiin muurinpohjalettuja, uskomattoman hyvää savusiikaa, poroa ja graavilohta ja vaikka mitä muitakin tuoreena hallista ostettuja herkkuja.  Tytötkin tykkäsivät siiasta kovasti, sitä pitää ehdottomasti tehdä kotonakin. Mä oon aina ollut kalaruokien ystävä, mutta en itse ole pelkurina kokeillut kokata vielä juuri muita kuin lohiruokia. Mutta eihän sitä opi jos ei yritä!

IMG_1664 IMG_1689 IMG_1694 IMG_1700Mökillä vietin aikaa myös kahdestaan molempien neitien kanssa, mikä oli ihanaa! Eilen illalla Tiaran kanssa, joka jaksoi valvoa myöhempään kuin pikkusiskonsa, ja Zeldan kanssa taas tänään raikkaassa aamuilmassa jo ennen seitsemää. Parasta oli kun heti herättyä saattoi vain avata oven ja päästää toisen juoksemaan nurmikolle onnesta soikeana, vaikka en kyllä halua yhtään vähätellä iltaista laiturikävelyä esikoisen kanssa, ihanaa oli sekin.

Mökin rauhassa oli mahtavaa piipahtaa, sai vielä hetkeksi sellaisen illuusion kesälomasta, joka siis oikeasti loppui jo reilu viikko sitten. Kunhan tämä flunssa paranee, eikä toivottavasti tartu muille perheenjäsenille, on ihana aloittaa syksy kunnolla. Viileässä mökki-illassa eilen oli jo havaittavissa pientä syksyn tuntua, ihanaa! Mä odotan niin paljon jo hämäriä iltoja, kynttilöitä, muumiteen juomista viltin alla ja kirpeää tuoksua lähimetsässä. Eniten odotan kyllä varmaan sitä, että pääsen näkemään kun tytöt pomppivat yhdessä lehtikasoissa.

IMG_1705 IMG_1733 IMG_1738 IMG_1761Mutta nyt nautitaan kesästä niin kauan kuin sitä kestää, vaikka välillä helle uuvuttaa, erityisesti sisällä ilman tuuletinta, niin talvella sitä lämpöä kaipaa kuitenkin ihan hulluna. Mä aion antaa flunssalle kenkää viimeistään huomenna, että päästään vielä rantsuun nauttimaan auringosta, merestä ja uimaleluista. Ja eipä se flunssa kai kovin paljon pahemmaksi voi ulkoillessa mennä, kun lämpötila on sama jokapaikassa. Tietenkään ei saisi rehkiä liikaa huonokuntoisena, mutta rannalla makoilu ei kai ole kiellettyä 😉

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille<3


9 Responses to “Mökkihöperöltä terveisiä”

  1. Linkku sanoo:

    Voi ei, kesällä sairastelu on jotain aivan kamalaa! :/ toivottavasti alkaa jo helpottaa kuitenkin? Tostakin huolimatta kuulostaa että teillä oli kivaa mökillä 🙂 kesä ei tunnu kyllä kesältä ilman kunnon mökkeilyä!

  2. Elisabet sanoo:

    Ihana postaus! Postaus oikein huokuu mukavuutta tänne asti. 🙂 Harmi vain, että flunssa iski juuri nyt. Mäkin ootan ekaa kertaa syksyä innolla! Oon niin kyllästynyt jo näihin helteisiin. 😀 Muutenkin on kivaa, kun nyt esikoinenkin sitten pääsee ulkoilemaan kunnolla ja ihmettelemään syksyn värejä. Ja niin, Mörkö on niin lutunen tuossa kuvassa Zeldan kanssa! Voih.
    Pikaisia paranemisia sulle <3 älä lannistu!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihan hurjan paljon<3 Flunssa oli kyllä harmillinen juttu, mutta muuten oli ihana reissu! Mäkin oikein odotan syksyä ja viileämpiä iltoja 😀 Ja tosiaan nyt molemmat tytöt saa meilläkin jo enemmän ulkoilusta irti, kun keväällä Zeldakin oli vielä niin pieni! Ihania syysulkoiluja teille jo etukäteen, nythän toi näyttäis että vähän jo viilenee 😀 Ja ihanaa alkanutta viikkoa<3

  3. Heidi sanoo:

    Ei kipeenä, varsinkaan kuumeisena saa mennä saunaan! 😀 Se rasittaa sydäntä ja kasvattaa riskiä saada sydänlihastulehdus :/

  4. Nimetön sanoo:

    Yks syy miks oon aina tykänny lukea sun blogia on se, että vastaat pitkästi kommentteihin ja oot tosi paljo vuorovaikutuksessa sun lukijoiden kanssa. Ymmärrän, että sulle tulee paljon kommentteja, mutta ois kiva jos vieläkin vastailisit niihin kohtuullisessa ajassa. Tarkoitus ei ole valittaa tai mollata sua, sun blogi on ihan mahtava ja arvostan sitä kuinka paljon teet töitä blogisi eteen. Tarkoitan vain, että itse ainakin mieluummin odotan vähän pitempään uuttaa postausta, jos se tarkoittaisi sitä, että vastaus kommenttiin tulisi hieman nopeammin 🙂 Tajuan kyllä myös sen, että harva näin suurella lukijamäärällä siunattu blogi edes vaivautuu vastaamaan kaikkiin kommentteihin. Iso hatunnosto siis sulle! 🙂

    • Linkku sanoo:

      Mäkin valitsisin mieluummin niin päin, että harvemmin postauksia, ja vastailisit ajan kanssa ja vähän nopeemmin kommentteihin 🙂 Se on tosi hienoa miten usein sulta on viime aikoina tullut postauksia, mutta siinä on se, että itsestä ainakin tuntuu etten ehdi niitä kaikkia enää edes lukemaan 🙁 En tiiä ootko saanut palautetta siitä, että pitäisi tulla usein ja paljon postauksia, mutta ite oon tätä mieltä! Mut täytyy kyllä arvostaa että vastaat aina kaikkiin kommentteihin, sitä aika harva näin suosittu bloggaaja tekee. Oot paras!

    • Iina sanoo:

      Te ootte molemmat ihan oikeassa, enkä ollenkaan ota pahalla sanojanne! Mä oon hirvittävän pahoillani siitä, että kommentteihin vastailu on ollut niin retuperällä koko kesän, anteeksi! Mä ehdottomasti haluan edelleen vastata kommentteihin, ja ajallaan, viikko ei ole mikään kohtuullinen aika odottaa todellakan. Kiinnitän jatkossa paremmin huomiota ajankäyttöön ja siihen että saan kommentit vastattua ajallaan 🙂 Ihana että kuitenkin viihdytte täällä ja kiitos kauniista sanoista<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.