Välikauden valinnat osa 1 / Kuorivaatteet

13.08.2014

Kiitos ihan mielettömän paljon teille kaikille loistavista vinkeistä, joita viime viikonlopun välikausivaatteet mietinnässä -postaukseen. Sain niistä paljon ajateltavaa, hyviä näkökulmia ja sekä vanhempien, että kerhonohjaajien ja lastenhoitajien vinkkejä. Osa vinkeistä oli tietenkin täysin ääripäistä, ja se on ihan ymmärrettävää, koska mielipiteitä on monia. Se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle, ja siksi poimin vinkkien joukosta juuri ne, joiden koin olevan juuri meidän tarpeisiin sopivia. Tietenkin vain aika ja omakohtaiset kokemukset näyttävät, teinkö oikeita valintoja, mutta tällä hetkellä on sekä mulla että lapsilla hyvä fiilis syksyn pukeutumisesta.

Kuten kerroinkin, kerho jonka Tipa aloittaa on ulkoilmakerho. Pukeutuminen toimii oletukselta niin, että minä puen (tai neiti itse) kotona hänet ennen lähtöä, ja riisun myös kotiin tullessa, eli kerhossa ei yleisesti ottaen ole tarvetta pukea itse. Kuitenkin kesken kerhoilun saattaa yllättää vessahätä tai joku muu tilanne joka vaatii osittaista ulkovaatteista riisuutumista (heh, en kyllä keksi muita tilanteita), jolloin uskon että kaksiosainen puku on helpompi ja nopeampi. Esikoisemme on kovin tykästynyt itse valitsemaansa Po.Pin kuoritakkiin ja housuihin jotka sunnuntaina ostimme, ja onkin jo paljon harjoitellut pukeutumista itse, eikä mikään muu kuin takin vetoketju tuota hankaluuksia.

Monia kaksiosaisessa asussa huoletti se, että pääseekö kylmä selkään takin ja housujen välistä. Mä toivon että niin ei käy, ainakin housut nousevat Tiaralla todella korkealle, melkein kainaloihin saakka, ja takki tulee kuitenkin aika alas. Takin helmassa on kiristys, kuten myös housujen kauluksessa, ja lisäksi alle tulee kylmällä tietysti myös välikerrastot.Tiara myös kokeili liikkeessä liikkumista takin ja housujen kanssa, ryömien tunneleista läpi, pomppien, kontaten ja vaikka miten päin vempuloiden. Ainakin niissä tilanteissa selkä ei ollut lähelläkään paljastumista, mutta tietenkin ulkoleikit ovat vaatteille haastavampia, ja vain syksy näyttää miten asu oikeasti toimii.

IMG_2021x IMG_2022x IMG_2029xMoni kehui Po.Pin kuorivaatteiden laatua, mutta muutama kertoi myös huonoista kokemuksista. Meidän ei nyt auta muu kuin luottaa niihin hyviin kokemuksiin ja toivoa, että vaatteet kestävät käytössä hyvin. Uskon kyllä että lähestulkoon joka merkille löytyy niitä joilla vaatteet eivät ole toimineet niinkuin on pitänyt, kuten myös puolestapuhujia, tämäkin siksi että tarpeet ja käyttö vaihtelee lapsilla eri tilanteissa niin paljon.

Kuoritakin ja -housujen vesipilari on 10 000, jonka luulisi riittävän märemmälläkin kelillä. Silti aion teidän vinkeistä viisastuneena, puhdistusta helpottaakseni ostaa vielä kurahousut, sillä onhan ne paljon helpompi huuhtaista puhtaaksi kun alkaa pesemään koko settiä. Kuopuksella säilyy käytössä viime keväänä saatu Reiman Fella-välikausihaalari, joka on edelleen aivan kuin uusi. Koko 80 on reilu vielä tässä 1v4kk iässäkin, ja riittää varmasti hyvin koko syksyn.

IMG_2037x IMG_2060xMeiltä löytyy entuudestaan paljon sopivia välikausivaatteita, jotka jatkavat myös käytössä. Vk-takit Tiaran uutta nahkatakkia ja Popin takkia lukuunottamatta menevät molemmille, ja niiden lisäksi löytyy siis Reimalta saatu punainen kuoritakki, sekä Kappahlin ihana parkamallinen, vedenpitävä takki joka on ostettu jo joskus Zeldan odotusaikana. Ajaton ja ihana malli on säilynyt oikein hyvin ja on edelleen mun suurin takkilemppari. Housuja sen sijaan ei ole kuin nyt nuo yhdet, eli ostoslistalla on vielä toiset kuorihousut varahousuiksi, ja ehkä vielä toiset vähän pienemmät ulkobyysat Zeldalle.

Haalareita löytyy Zeldalle kaksi, jo aiemmin mainittu Reiman haalari, sekä Tiaran ihkaensimmäinen vk-haalari, Kappahlin Kaxsin haalari vuodelta 2012. Se on myös edelleen todella hyvässä kunnossa, vaikka vetelee tänä syksynä jo viidettä käyttökauttaan. Tiaralle löytyy myös haalari, Mini Rodinin jaguar-kuosinen ihanuus, jonka ostin Zeldan odotusaikana reilussa 92/98-koossa, ja joka on edelleen Tiaralle vähän reiluhko. Se on vettähylkivä, eli ei mikään kerhohaalari, mutta kuivien kelien puistoreissuille oikein passeli.

_DSC1029xTällä hetkellä kakkoskerroksen vaatevalikoimassa on vielä täydennyksenvaraa, meiltä löytyy nimittäin perus sisävaatteiden, collegeiden ja neuleiden lisäksi vain kaksi fleece-takkia. Toinen H&M:ltä ja toinen Stadiumista ostettu Everestin ihanan pehmeä ja kevyt musta fleece. Fleecehousuja, tai fleecehaalarin voisi vielä ostaa, ja merinovillaa myös. Aerotakki  jäi toistaiseksi kauppaan, mutta myöhemmin syksyllä senkin ostoa voisi miettiä, kunhan näkee millaiset säät tulevat olemaan.

_DSC1022xPipoja löytyy kolmea paksuutta, mutta pipovalikoima onkin se kaikista helpoin ja hauskin täydennettävä. Seppälän ja Mini Rodinin pipot (joita meillä on kaksi eri koossa) ovat ohutta trikoota. Popin raitapipot joita myös on useampi, sekä Viljamin puodista viime keväänä saadut ihanat kuosipipot ovat paksumpaa, kaksinkertaista trikoota. Lisäksi on vielä Zaran hauskat neulepipot, jotka ovat vasta oikeasti viileämpien kelien pipoja. Ostoslistalla pipopuolelta on kypärälakit molemmille, esteettistä tai ei niin ne ainakin pitävät niskan lämpimänä. Kaulahuiveja ja kaulureita meiltä kyllä löytyy, tosin ne odottavat vielä varastosta hakemista, kun olivat siellä kesän ajan pois tieltä.

Hanskapuolella ollaan vielä ihan surkeassa tilanteessa, sillä meillä ei taida olla sopivia vanhoista hanskoista enää kuin Polarn O. Pyretin Magic glovesit. Hanskoja täytyykin mennä katselemaan ja ostamaan, ja moni kehui tähti Jonathanin hanskoja, joita pitää käydä tsekkaamassa. Märemmille keleille hankintalistalla on kurahanskat, että sormet pysyvät varmasti lämpimänä.

Sunnuntain shoppailureissulla tuli vastaan vielä kenkäprobleema, nimittäin Tiaran jalankoko on kasvanut kesän aikana numerosta 23 numeroon 25. Neidillä on tällä hetkellä ainoastaan kahdet hyvän kokoiset kengät, joista kummatkaan eivät mitään varsinaisia ulkoilukenkiä ole, eli kenkäostoksille suunnataan heti kun on sopivasti aikaa. Muut kengät menevät hyvin jalkaan, mutta kasvunvaraa ei ole nimeksikään, eli ne siirretään suosiolla Zeldan käyttöä odottelemaan. Onneksi tässä on vielä lämpimät kelit, ja kerhonalkuunkin aikaa reilu viikko, niin ehditään hyvin. Zeldalle tosiaan kenkiä löytyy joka lähtöön, ja hän ei upouusien kiiltonahkaisten maihareiden lisäksi taida välikauteen muita edes tarvitakaan. Onneksi Zelda ei tarvitse uusia kenkiä, ei olisi muuten riittänyt ostoslistassa enää kirjoitustila, haha!

syksynostoslistaTästä tuli nyt niin hurjan pitkä teksti, että jaoin postaukset kahteen osaan. Tokassa osassa käsittelen city-vaatteita, ja myös tyttö-poika -vaatestereotypioita, ja se ilmestyy pian! Mukavaa iltaa kaikille<3


25 Responses to “Välikauden valinnat osa 1 / Kuorivaatteet”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Voi että hellyyttävä kuva tuo missä Zelda halaa Tiaraa! Ja pakko taas sanoa kuinka ihana tapa sulla on tehdä / kirjoittaa blogia, teksti on miellyttävä lukea ja kuvat on aina laadukkaita ja ylipäätänsä hienoja kuvia. Voisin vaa aina hehkuttaa tätä ja sua maasta taivaisiin :D♥

  • Iina Iina sanoo:

   Voi että olet ihana, kiitos ihan hurjan paljon<3 Tuli niin hyvä mieli sun sanoista, enpä mä enempää voisi toivoakaan että lukija saa sellaisen kokemuksen mun blogista kuin sinä! Ihanaa syksyn alkua sinne ja toivottavasti pysyt täällä jatkossakin<3 :)

 2. Avatar jenni sanoo:

  moi Iina, Otto, Tiara ja Zelda! kengistä tuli mieleen että ostakaa varmasti tarpeeksi väljät kengät, jotta villasukka mahtuu hyvin mukaan! päiväkodissa näkee monella lapsella jo valmiiksi liian pienet uudet kengät. kenkiä sovittaessa kannattaa ottaa vielä kengästä pohjallinen pois ja lapsi sen päälle seisomaan villasukka jalassa, pohjalliseen pitäisi jäädä 1,5-2cm ylimääräistä varpaille liikkumavaraksi. korkeavartiset paremmat kuin lenkkarit, lenkkareihin menee helposti hiekka sisään ja nilkka jää paljaaksi, jos ei oo tehty ”sukkalukkoa”. viking goretexit on muuten tosi näppärät, mutta ensimmäisiin pakkaskeleihin tultaessa edes villasukka ei pelasta palelevia varpaita. päiväkotitätien lempparit on kuomat, mutta ne ei toki märkää kestä kovin pitkälle :)
  hanskoissa lapaset ja kintaat on yleensä paremmat kuin sormikkaat tai hanskat, ne on nopsa laittaa takaisin ja sormet lämmittää toisiaan – pitkä varsi on plussaa.
  fleecen tilalle vois harkita väliin villavaatetta, usein lapset hikoilee enemmän fleecessä – yksilöllisesti tietty :) kypärälakit on mahtava keksintö, niitä kannattaa käyttää pipon alla niin usein ku mahdollista! touhutessa pipo usein nousee ja paljastaa korvat ja niskan.
  kaulurit on kätevämpiä kuin kaulahuivit, kauluri jättää enemmän vapautta liikkumiselle ja lapsen on helpompi korjata kauluria itekin – ohjaajat ei aina ehdi/huomaa korjata vaikkapa niitä palelevia korvia tai niskaa piiloon, toisin kuin vanhemmat. tässä siis päiväkotitädin vinkkejä mietintään, muistakaa laittaa napa piiloon ;)

  • Iina Iina sanoo:

   Moikka :) Me just sunnuntaina kokeiltiin kenkiä sillä tavalla pohjallinen kengästä ulkona ja lapsi päälle seisomaan, ja tuo 25 näyttäisi olevan tosi hyvä koko just nyt, jää se reili 1,5cm kasvunvaraa, ehkä talvikenkiin voisi ottaa 26, niin jää vielä kunnon villasukkavara :) Meillä on tuossa ostoslistalla välikerroksiin merinovillaa, kypärälakkia ja gore-texiä, talvikamppeiden mietintään asti en oo vielä päässyt! :D Hyviä vinkkejä, kiitos paljon! Meidän tytöt sanoo aina itsekin että ”napa piiloon!” :D

 3. Avatar aino sanoo:

  Vedenpitävät vaatteet on helppo puhdistaa päivän päätteeksi niin että laittaa lapsen seisomaan esim suihkuun ja suihkuttaa kurat sun muut pois vaatteista :D kurahousuthan vaikuttaa helpommilta putsata… mut on coretex yms vedenpitävätkin :D meidän äiti teki aina niin ja nyt itse jatkan samaan malliin ja hyvin toimii :)

 4. Avatar Noora sanoo:

  Hah, mä alan meidän jättijalkaiselle poikaselle ostamaan nyt 25 koon syys- ja talvikenkiä kun noi pienimmät 24-kokoiset on liian naftit. Oon hirmu tarkka siitä, että käytössä olevien kenkien käyntivara on sen 1,5 cm ja uusien kenkien kasvunvara lähemmäs 2cm ja siksi pojan jalat onkin aina leikkipuiston suurimmat. :D Oon lukenut, että jopa 80% suomalaislapsista kulkee liian pienissä kengissä, niin oon kehittänyt tästä sopivien kenkien hankinnasta kunnon pakkomielteen ja mittailen pojan jalkaa kuukauden välein. :D Kumpparit ja jotkut lenkkarityyppiset on hankittava ihan lähipäivinä, koska nyt toi lapsiparka kulkee Consseissa sekä kaupungilla että puistossa…

  Meillä on nyt hommattuna vk-haalari, vk-hanskat, sormikkaita, pipoja ja pari takkia. Vielä olisi tarkoitus ostaa noita kenkiä lisää, ehkä jokunen pipo ja kaulahuivi, fleecepöksyt ja -takki sekä jotkut edulliset kuorihousut takin kaveriksi. Varmaan pääosin tulee käytettyä haalaria, mutta tietty on hyvä olla myös takki+housut-yhdistelmä. Tää oli kyllä hyvä postaus, oon ollut ihan paineissa että unohdan hankkia jotain elintärkeää, niin tämä sai vähän miettimään että mitä löytyy ja mitä vielä tarvitaan. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Mä oon kans tarkka noista kasvunvaroista, mutta tosiaan ihan nyt parissa kuukaudessa meidän mini-esikoinen on ottanut hurjan kasvuspurtin ja jäi kerralla kaikki pieneksi :D Luulin ostavani aivan liian isot kengät Zarasta, ja ostin vahingossa just sopivalla kasvunvaralla varustetut! Ei se oo kiva jos lapsi joutuu liian pienissä kengissä kulkemaan, mä haluun kans ehdottomasti pitää hyvää huolta tyttöjen pikkujaloista :)

   Teillä kuulostaa olevan jo tosi hyvin kaikkea! Mutta kiva kuulla että postauksesta oli hyötyä, kiitos paljon<3 Ihanaa elokuuta teidän perheelle ja kiva että kommentoit :)!

 5. Avatar Elisa sanoo:

  Minkä kokoiset nuo Tipan takki ja housut ovat? Oon kanssa miettinyt Po.pin vk-vaatteita. Onko sinusta mitoitus reilua vai vastaavatko kokoaan? :)

 6. Kivoja välikausivaatteita olet kerännyt tytöille :) Meilläkin on noita Viljamin puodin pipoja ja ne ovat I-H-A-N-I-A :D Itse tein juuri kuravaatetilauksen ja kohta pitäisi käydä omat vaatevarastot läpi että puuttuuko vielä jotain syksyä varten.

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos hurjasti<3 Noi Viljamin Puodin pipot ja kuosit on tosiaan niin söpöjä, tykkään tosi paljon! :) On tässä syksyyn valmistautumisessa jo vaatteiden osalta niin paljon puuhaa nykyään kun on lapset :D Mutta mä kyllä nautin siitä myös! Ihanaa syksyn alkua teille :)

 7. Avatar Hannele sanoo:

  Just vauvan saaneena jotenkin pelkään etukäteen jo tuota haalareiden sun muiden kanssa pelaamista – apua! :D Voispa lapselle ostaa vaan pään yli vedettävän makuupussin, johon ois hyvät kumpparit sun muut liimattuna kiinni ja tän koko häskän pukemiseen menis about sekunti.

  Kääk. :D

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah ihana :D Mäkin pelkäsin! Niin paljon vaihtoehtoja ja materiaaleja ja kokoja ja kaikkea mitä pitää ajatella :D Mutta kyllä siihen oppii kokeilun kautta! Ihanaa syksyn alkua sinne ja onnea pienestä<3

 8. Avatar Hanna sanoo:

  Moi,

  Otitko minkä kokoiset housut Tiaralle? Itse pähkäilen 92 ja 98 kokojen välillä, kun pojalla pituutta noin 90cm. Esikoisella ollut yhdet popin kuorihousut ja muistelisin niiden olevan aika reiluj? tai ainakin silloin olivat :)

  • Iina Iina sanoo:

   Moi! Otin kokoa 92, Tiaralla on pituutta 88cm ja aika reilut ovat vielä, mutta eivät liian pitkät kuitenkaan :) Sanoisin että kokoa vastaava/reiluhko mitoitus tän kauden vaatteilla! :) Toivottavasti löytyy hyvät!

 9. Avatar dink sanoo:

  ”Onneksi Zelda ei tarvitse uusia kenkiä, ei olisi muuten riittänyt ostoslistassa enää kirjoitustila, haha!”

  Mulle tuli ekana mieleen, että ei varmaan Otolla (tai kuka ne nyt maksaakaan) myöskään rahat :D Mikset koskaan kirjota siitä, miten nuori lapsiperhe saa rahat riittämään merkkivaatteisiin yms.? Jotenkin sun shoppailua käsittelevistä teksteistä välittyy aina sellanen kuva, että ostat aina just sen mikä huvittaa, eikä hinnalla ole mitään väliä. Vaikka shoppailen itsekin aika paljon ja elämäntilanne on dink, olen korkeakoulutettu mikä näkyy myös tuloissa, niin munkin silmään toi ostoslista näyttää ihan hurjalta. Ei ole kauaa siitä kun shoppailit Berliinissä ja oli sinnekin pitkä ja satojen eurojen ostoslista mietittynä, ja kerroit lisäksi, kuinka maksoitte viime hetken varauksen takia matkasta moninkertaisen hinnan. Kerro uteliaalle vähän, miten te ootte järjestäneet raha-asianne noin hyvin! Jospa vois itsekin ottaa vähän vinkkejä tulevaa varten, jos meillekin joskus syntyy lapsia. :)

  • Avatar huolestunut sanoo:

   Mäkin oon jotenkin järkyttynyt tästä iinan perheen kulutushysteriasta. Ostin sitä, ostin tätä. Toivottavasti olet ilmoittanut tulosi kelalle oikein, äkkiä maksat äippälomarahoja takaisin. Mielestäni samaan aikaan eivoi olla palkkatyössä ja saada tukia. (Tiettyyn asti saa tienata, mutta silloin puhutaan ihan muutamista satasista)

  • Avatar hoxpox sanoo:

   Kyllähän Iinakin työtä tekee, bloggailun muodossa. :)

  • Iina Iina sanoo:

   Mun mielestä on jotenkin ikävää, että aina ajatellaan että nuorella lapsiperheellä on vähän rahaa, ja ne vähätkin rahat tulee sossusta, tai miehen pienipalkkaisesta duunarityöstä, jota se vääntää tukien lisäksi samalla kun nainen on kotona. Siinä ei ole mielestäni mitään paheksuttavaa jos jonkun elämäntilanne on sellainen, mutta meillä se ei mene niin.

   Minä teen töitä kotoa käsin, sekä bloggaajana että Kideblogien osakkaana ja mediamyyjänä, ja Otolla on hyvä vakiduuni jossa hän on ollut kolme vuotta ja edennyt sinä aikana hurjasti. Mulla ei muita hyviä järjestelyehdotuksia valitettavasti ole, kuin se että miettii miten rahansa käyttää. Mä en ikinä tekisi niin että ostan mitä haluan, milloin haluan, ellen säästäisi sen lisäksi suurta summaa joka kuukausi :).

   En koe että meidän rahankäyttömme olisi kulutushysteriaa, en tiedä oletko sinä ”huolestunut” itse äiti, en ainakaan usko kommenttisi perusteella, koska jokainen äiti tietää, että lapsiin menee paljon rahaa. He kasvavat kausittain ulos kaikista vaatteistaan ja kengistään, joskus kaikista samaan aikaan. Sen lisäksi että ostaa lapsille, on kiva ostaa itselleenkin jotain. Mitä pahaa siinä on? Ei mitään. Ja äitiyslomalla minä en ole ollut tässä nyt reiluun puoleen vuoteen kun se loppuu lapsen ollessa 9kk, vaikka äitiyslomallakin saa kyllä tehdä töitä ihan niin paljon kuin huvittaa, niiltä työpäiviltä sen äitiyspäivärahan saa vain sitten minimimääräisenä :)

 10. Avatar hoxpox sanoo:

  Ihan postaukseen liittymätön kommentti, mutta tiesitkö että myös Robin Williamsin tytär Zelda Williams on saanut nimensä Legend Of Zelda pelin mukaan? Jos on siis iltasanomiin uskominen :D

 11. Avatar nennuska sanoo:

  Noi zeldan kengät on mageet, teidän lapsista näkyy että heitä rakastetaan ja paljon(:

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.