Täällä ollaan taas

02.09.2014

Tuntuu vaikealta alkaa kirjoittamaan, olen pyöritellyt lauseita päässä koko päivän, aloittanut kirjoittamaan monta kertaa, pyyhkinyt pois ja aloittanut alusta. Mulla ei suinkaan ole ideoiden puutosta bloggaamisen suhteen, mulla on vihko täynnä ideoita, muistiinpanoja, ja innostusta kirjoittaa löytyy enemmän kuin tarpeeksi, mutta jotenkin viikonlopun jälkeen on vaan niin vaikea aloittaa. Tuntuu että kaikki mitä kirjoitan on väärin jollain tavalla. Mulle tulee huono omatunto siitä, että yritän palata normaaliin arkeen, enkä mieti Mörköä 24/7 vaikka suru onkin läsnä. Mulle tulee myös huono omatunto jos en kirjoita mitään ja suren vain.

Tuntuu jotenkin tosi väärältä ajatella kirjoittamista vaikkapa vaatteista, miten voisin miettiä jotain lasten kenkiä, kun olen juuri menettänyt rakkaan läheisen, joka oli mulle se pikkuveli (kylläkin karvainen versio) jota mulla ei koskaan ollut? Tosiasia on kuitenkin se, että en mä voi tätä blogia miksikään surublogiksi muuttaa, enkä haluakaan. Mun täytyy vaan käsitellä nämä asiat itse, ja perheen kesken, ja yrittää jatkaa blogissa mahdollisimman normaalisti. Se ei tarkoita missään nimessä, että en enää surisi. Ja kyllä, perustelen ja väännän tätä rautalangasta nimenomaan siksi, että mulla on niin huono omatunto, ja syyllistän itseäni tästä kokoajan.

Nyt kuitenkin niitä kuulumisia! Lauantaina me ehdittiin viedä tytöt meidän ystäväperheen kanssa Helsingin Venetsialaisiin, ja siellä riitti hurjasti nähtävää molemmille. Tiara uskalsi käydä paloautossa sisällä ihan yksin, ja tutustumassa laivaan Oton kanssa. Pomppulinna oli jälleen kerran ihan huippuhauska, ja fiksusti organisoitu, sillä pomppimaan pääsi kerralla vain muutama lapsi, joten ei tarvinnut pelätä että siellä saa joku nenilleen tungoksessa kun kaikki riehuvat ja pomppivat.

IMG_3370 IMG_3384 IMG_3407 IMG_3448Molempien tyttöjen suurin suosikki taisi kuitenkin olla temppurata, jonka kohokohta oli selkeästi sellainen tunneli josta sai ryömiä. Zeldakin niin hienosti ryömi sieltä läpi ja kikatti, milloin siitä tuli noin iso?! Pyörittiin juhlissa pari tuntia ja lapsilla oli hauskaa. Eilen mulla oli tapaaminen Raflassa, ja tänään onkin sitten ollut ihan tavallinen kerhopäivä. Tiara toi tänään kotiin ensimmäisen kerhossa askartelemansa taideteoksen, ja tulin siitä kyllä niin iloiseksi ja ylpeäksi että! Muistan vielä miten jännitin ja iloitsin aina kun sain viedä jotain tarhassa tai koulussa askarreltua äidille, se oli niin ihana tunne kun tiesi ilahduttavansa äitiä. Mä oon aina ollut tosi huono pitämään lahjoja salassa, ja mulle teki silloinkin aina tosi tiukkaa pitää joku äitienpäiväkortti tai -askartelu piilossa oikeaan päivään asti.

IMG_3424 IMG_3433 IMG_3439 IMG_3443Vaikka olen pitänyt kaikesta muusta taukoa, treenit olen tehnyt tunnollisesti joka päivä. Parasta on ollut käydä juoksemassa illalla, raivomusiikit täysillä pauhaten ja kaiken unohtaen. Kirjoitan tällä viikolla lisää treeneistä, nyt on menossa jo kolmas viikko. Mulla on onneksi myös kaksi ihanaa pientä kannustajaa täällä kotona, joista pienempi kyykkää aina kun minäkin, ja isompi tekee kuperkeikkoja taukoamatta. Zelda on myös kiinnostunut ilmeisesti spagaateista, tai ainakin siltä vaikuttaa uuden lempiharrastuksen perusteella:

IMG_3488Otto- raukka joutui aloittamaan uuden pestinsä Kideblogeissa tämän surun keskellä, mutta kunnioitettavan hyvin hän silti on suoriutunut. Ihanaa kun saatiin meidän ensimmäinen miesvahvistus mukaan, enkä voisi olla ylpeämpi siitä että hän on juuri mun rakas aviomieheni. Tervetuloa joukkoon muru!

Haluan kiittää vielä täällä teitä kaikkia kauniista sanoista, ja tuesta jota olette meille osoittaneet viime päivinä<3 Mulla ei riitä nyt voimat edellisen postauksen kommentteihin vastaamiseen, sillä ne herättävät niin paljon tunteita. Mutta jokaikisen olen lukenut, ja tulen lukemaan vielä monta kertaa, aina kun suru iskee voimakkaana. Kyllä tämä tästä, pakkohan sen on. Blogissa palaan pikkuhiljaa takaisin arkeen, huomenna luvassa ainakin Tiaran upouusia vk-kenkiä, sekä treenijuttuja.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja kiitos <3


19 Responses to “Täällä ollaan taas”

 1. Katarooma sanoo:

  Tsemppiä edelleen! <3 Arki on parasta mielen hoitoa surun keskellä…

 2. Nimetön sanoo:

  Tästä postauksesta ja/tai Tiaran ja Zeldan kuvista tuli mieleen, en muista oletko aiemmin tehnyt aiheesta postausta tai muuten kertonut, mutta oletteko harkinneet lapsille jonkunnäköisiä harrastuksia? 🙂 Kuulostaa vähän hassulta, ei siis niin että te päätätte harrastuksen ja lapsi sitten menee sinne vaikka itku silmässä ehei 😀 vaan että viette vaikka tutustumaan satujumppaan/jalkapalloon jne ja lapsi saa itse päättää mikä kiinnostaa eniten tmv? Olis kiva kuulla aiheesta jos olette semmoisia miettineet 🙂

  • Iina sanoo:

   Hahah 😀 siis hyvä kysymys, ollaan me harkittu joo, mutta päätettiin että tämä 2krt/vko kerho riittää tälle syksylle, ja jos Tiara haluaa, niin ensi keväänä saa itse mennä mihin tahansa harrastukseen haluaa :)! Kirjoittelen aiheesta varmaan tässä syksymmällä, kiitos toiveesta!<3

 3. Äitilandia sanoo:

  Ihana olet Iina <3 mä muistan kuinka sattui menettää oma rakas koira lapsuudessa, koska se suojeli perhettään niin kovin että se oli agressiivisuuden vuoksi pakko lopulta lopettaa :/ monen yhteisen vuoden jälkeen semmoinen koskee, vaikkei kyse olekaan ihmisestä. Joten tsemppiä!

  Ja ihania kuvia teidän perheestä, jälleen kerran 🙂

  • Iina sanoo:

   Itse oot ihana <3 Voiei, koiran menetys on kyllä ihan hirveää 🙁 Ikävään tilanteeseen ootte kyllä joutuneet tekin silloin, ei voi muuta sanoa! Kiitos paljon ja ihanaa viikonloppua teille<3

 4. Vivian sanoo:

  Tsemppiä arkeen ja osanottoni! En ehtinyt edelliseen postaukseen kommentoimaan, mutta halusin kuitenkin muistaa. Arjessa näyttää kuitenkin olevan valon pilkahduksia, ne auttaa selviämään arjessa lemmikin menetyksen jälkeen. 🙂 Mukava oli muuten huomata, että teette Oton kanssa tavallaan töitä samassa paikassa ja samalla alalla! 🙂

 5. Tiina sanoo:

  Hei!

  Olisitko kiinnostunut jakamaan täällä blogissasi ja fb:ssä tämän kansalaisaloitteen linkkiä?

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/765

  Aloitteen tarkoituksena olis saada uudelleen käsittelyyn päivystysasetus, jolloin pienet sairaalat vois edelleen ottaa synnyttäjiä vastaan. Nimiä kerätään 10.10 ja niitä pitäis olla kasassa 50 000.

  Fb:ssä on myös perustettu ryhmä, jossa kerrotaan asiaan liittyviä uutisia yms. 🙂

  ISO kiitos jo etukäteen, jos päätät auttaa meitä! <3

 6. Elisabet sanoo:

  Onpa ihania ja niin touhuntäyteisiä kuvia! Niin reippaita ja iloisia tyttöjä. 🙂 Jaksamisia sinne edelleen! <3 Kyllä se pian helpottaa, vaikka koskaan ei unohdukkaan. Sulla on oikeus surra, mutta hyvää se itselle tekee, jos edes vähän pystyy muitakin asioita miettimään.

  • Iina sanoo:

   Kiitos hurjan paljon<3 Kyllä se tekee hyvää että keskittyy muihinkin asioihin, vaikka väistämättä välillä tuleekin itku. Mutta ei saa myöskään liikaa padota tunteita sisälleen, pitää surra silloin kun surettaa! Mukavaa viikonloppua sinulle<3

 7. Amanda sanoo:

  Mullakin on vähän huono omatunto, etten ollut pitämässä koiraani sylissä viime yönä, kun hän nukkui pois. Sen sijaan nukuin omassa sängyssäni. Vaikka aavistelin, että taitaa olla viimeinen yö. Mutta kai tuo silti tiesi, että ei ole yksin. Nytkään. Samassa huoneessa kuitenkin oltiin.

  Toisaalta poden myös huonoa omatuntoa WhatsAppin ryhmäkeskusteluista, joihin vastaan – jotka ei liity koiraani. On sellainen olo, että pitäisi miettiä häntä koko ajan, mutta toisaalta taas haluaisi miettiä jotain muutakin. Tällä hetkellä on sellainen olo, että tahtoisi hypätä ajassa eteenpäin suruajan yli, jatkaa jo elämää ilman, että koko ajan sattuu. Mutta kai se aika on tarkoitettu surtavaksi. Jo takanapäin olevat 14 tuntia tuntuu kamalan pitkältä ja raskaalta ajalta. Mutta toisaalta juurihan hän vasta oli tuossa häntä heiluen ja silmät elämäniloa tuikkien.

  Onneksi sulla on lapset elämäniloa tuomassa ♥

  • Iina sanoo:

   Voiei, otan osaa sun menetykseen myös <3 Voimia! Pahinta mitä voi tehdä, ja mitä itsekin teen jatkuvasti, on syyllistää itseään. Pitäisi vaan keskittyä omaan jaksamiseen, eikä syyllistää itseään, ei se koira sitä toivoisi että me täällä syytellään itseämme ja mietitään mitä olisimme voineet tai voitaisiin tehdä toisin. :/ Toivottavasti voit jo vähän paremmin!

   • Amanda sanoo:

    Niinpä. Ja tiedän, että minunkin koirani tahtoi kuolla yksin. Esim loppukesästä hän sai pahan lämpöhalvauksen ja olisi tahtonut olla yksin pihalla. Kuolinyönään hän ei olisi tahtonut myöskään tulla pihalta sisälle ja koko ajan pyysi pihalle uudelleen ja uudelleen. Mutta silti sitä sättii itseään, olisin ollut sen velkaa. Vanhempani sanoivat, että koira sinnitteli siihen asti, että vähän kahden jälkeen yöllä kävin viimeistä kertaa silittämässä ja pusuttamassa ja sen jälkeen hän lähti pois, kun olin nukahtanut.

 8. Amanda sanoo:

  Apua tulikohan mun kommentti ollenkaan, kun ei tullut sitä esikatselu-tilaa, jossa sanotaan että kommentti odottaa hyväksyntää… No, toivottavasti.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.