Tilannekatsaus 4/12

15.09.2014

Mun 12:sta viikon ohjelmasta on nyt takana neljä täyttä viikkoa, ja tämä viidennen viikon maanantai. Lupasin päivitellä ennen-jälkeen-kuvia neljän viikon välein, joten tänään on ensimmäisen välietapin aika. Takana on niin monta lenkkiä, että olen seonnut laskuissa, ja liikesarjojen toistoja jo varmaan satoja, ellei tuhansia. Mulle on kertynyt omat suosikkireitit, ihan paras juoksusoittolista täynnä kunnon mättömusiikkia, ja rutiinit siihen, milloin ja missä treenaan.

Viime viikon flunssa vähän verotti voimia, ja olinkin kokonaan liikkumatta pisimmän aikani sitten ohjelman aloituksen, viisi päivää. Kolmannen päivän kohdalla jo tuntui että olisi niiiiiin kiva päästä vaan lenkille eikä lahnata sohvalla, mutta onneksi lepäsin kunnolla. Kun sitten vihdoin aloitin treenaamisen kevyellä lenkillä, se ei tuntunut yhtään sen pahemmalta kuin normaalistikaan. Pelkäsin että olisi vaikea päästä takaisin kiinni rytmiin, mutta hyvin tämä on sujunut, ja circuit-treenitkin tuntuneet samalta kuin ennen taukoa, hirveältä mutta ihanalta siis.

Mä en ottanut mitään mittoja itsestäni aloittaessani treenauksen, enkä aio ottaa jatkossakaan. Mulle merkkaa eniten oma hyvä fiilis ja se että peilikuvassa huomaa kehityksen. Mä oon lisännyt huomattavasti päivittäisen syömäni ruoan määrää, ja juon nykyään paljon enemmän vettä. Olen myös huomannut että mulla on paljon vähemmän niskajumitusta ja päänsärkyjä, koska mun ryhti on parantunut huomattavasti! Olen kiinnittänyt erityishuomiota siihen että pidän selän suorana tehdessäni liikkeitä, ja juostessa tietenkin myös. En edes tajunnut ennen tätä, miten surkea ryhti mulla ennen oli!

Ohjelma muuttuu nyt astetta rankemmaksi, kun viides viikko on alkanut. Toistoja on tullut lisää, liikkeet ovat haastavampia, ja lenkit pidempiä. Ihanaa päästä taas testaamaan itseään, sillä edellisten ohjelmien toistot menivät jo suhteellisen helposti, ilman että piti purra hammasta. Lihaksia ei todella ole näkyvissä vielä, mutta kiinteytystä ehkä jo jonkin verran. Vaatteissa on mukavampi olla kun farkkujen tai juoksuhousujen vyötärönauha ei purista, ja iltaisin ei ole turvonnut ja ällöttävä olo. Seuraavaksi pitää lisätä painoja harjoituksiin, joissa painoja käytetään, ja jatkaa vain ahkeraa treenaamista.

ennenjälkeenvko4edestäennenjälkeenvko4sivuOikeesti, miettikää, noissa ennen-kuvissa mä oikeasti seisoin mun parhaassa ryhdissä jonka sain aikaan. Järkkyä! Mua hävettää miten kumarassa oon kulkenut jo varmaan vuosia. Ihmekään että on ”vähän” särkenyt päätä kun niska ja selkä ovat olleet niin huonossa asennossa. Ehkä treenaaminen tuo helpotuksen mua raskauksien jälkeen sitkeästi aina ajoittain piinanneisiin migreeneihinkin, who knows?

Ihanaa maanantai-iltaa kaikille <3


49 Responses to “Tilannekatsaus 4/12”

  1. jellu sanoo:

    Vautsi! Hyvä Iina! Ehkä munkin pitäis ottaa ennen ja jälkeen kuvia 😀 itse aloitin lenkkeilyn ja hyvän ruokavalion syyskuun 1.päivästä, katotaan miten käy mut tähän menneessä on kyl kans hyvä fiilis ja mieskin on kehunut et oon hoikentunut 😛

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon<3 Kyllä musta toi kuvien ottaminen on parempi keino kun ne sentit ja kilot, näkee sen oikean muutoksen :)! Tsemppiä sullekin terveellisempään syksyyn<3

  2. laurajulia sanoo:

    Tosi hyvältä näyttää! 🙂 saako udella että minkä pituisia ja tasoisia lenkkejä teet? Ja minkälaisia liikesarjoja. Paljasta salaisuutesi 😉

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos! <3 Lenkkejä teen n. 30-45min mittaisia 3-4 kertaa viikossa, juoksen yleensä n. 5-7km, ja Kayla Itsines Bikini Body Guide on ohjelma jota seuraan, se on netistä ostettava e-book jossa on 12 viikon treenit :)! Yhteensä treenaan n. 7-9 kertaa viikossa (lenkit, circuitit ja venyttelyt) 🙂

  3. Sanni sanoo:

    Siis wau o_O Aivan mahtava muutos 🙂

  4. Maija sanoo:

    Huikeita tuloksia nyt jo ! Mitä ohjelmaa siis teet? 🙂

  5. Anna sanoo:

    Vau, todella vaikuttavaa tuo ryhdin muutos! Ja hienoa, että tunnet muutoksen kokonaisvaltaisesti omassa olossa! Nyt kyllä kiinnostuin minäkin tuosta ohjelmasta. Onko sinulla se ilmainen kokeilukausi käytössä?

  6. Laura sanoo:

    Voi miten tsemppaava teksti, ihana jotenki lukee kuinka nopeesti huomaat tuloksia, ehkä saan itekki nyt taas treenaamisen säännölliseks tulosten toivossa. Upealta näytät ja tulokset näkyy kyllä hyvinkin , mutta tsemppii treeneihin jatkossaki, oot huippu! 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitoksia ihan hurjasti! <3 Treenitsempit sinnekin, kyllä se vaan palkitsee kun jaksaa säännöllisesti treenata, vaikka en siihen uskonut ennenkun aloitin 😀 Ihanaa syksyä!

  7. tiia sanoo:

    Wauvauvau!! Upeeta nainen 😮 näytät todella hyvältä jo nyt, nii että entäs sitten ku saat kaikki 12 viikkoo täyteen! 🙂 ääh ihan kaipaa itekkin lenkkipolulle mutta kun polvi ei vaan kestä 😀 ehkä joku päivä..

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihan hurjasti<3 😀 Haha saa nähdä mitä 12 vkoa tekee, tosi nopeesti kyllä mennyt nää ekat 4 viikkoa!! :O Ja voiei, toivottavasti polvi paranee pian!!

  8. Tua sanoo:

    mahtava muutos! ja mikä ryhdin parannus! wau.

    tee postaus siitä, millaista ohjelmaa tai treeniä käytät? 🙂

  9. Anna sanoo:

    Huikeasti on kyllä ryhti parantunut! Sama ollut itsellä noiden niskajumien kanssa, ei tietoakaan niistä kun harrastaa liikuntaa ja samantien tulevat takaisin jos on ilman 😀

  10. Alina sanoo:

    Vautsi, mäkin katoin heti et ryhti on parantunu. Ja eihän sitä edistystä voi huomata ennen kuin on jotain mihin verrata, niin älä häpee. Hyvä sinä! 🙂

    • Iina sanoo:

      Kiitos hurjasti<3 Eikai sitä tietenkään hävetä kannata, ryhti on mullakin ollut tollanen jo vuosikaudet, eikä kukaan kouluterkkari tmv oo sanonut koskaan mitään niin en vaan oo tajunnut! 😀

  11. Paprika sanoo:

    Oho mikä muutos! Terveeltä näyttää 🙂

  12. jonu sanoo:

    Ei vitsi huikea tuo ryhdin muutos! Mullakin itselläni huono ryhti, ja liikunta on kyllä auttanut, mutta edelleen juoksulenkillä välillä meinaan juosta vähän etukumarassa ja istuessa en muista aina olla selkä suorassa. Kuinka pitkiä lenkkejä teet? kuvista kyllä huomaa muutoksen. Tsemppiä ja mukavaa syksyä koko perheelle.

    • Iina sanoo:

      Kiitos hurjan paljon<3 🙂 Ryhti on kyllä vaikea, kyllä mäkin saan oikeesti keskittyä edelleen että selkä pysyy suorassa! Mä juoksen yleensä n. 5-7km eli en mitään kovin pitkiä, vielä. Mutta alussa en juossut kuin 3-4km niin kyllä tää on jo siihen parannusta, ehkä 4vkon päästä menee jo 8-9km! 😀 Kiitos vielä ja mukavaa syksyä sinnekin :)!

  13. st.brigitten sanoo:

    Mahtavaa Iina! Ja en voinut olla huomaamatta tota muutosta pepussa! 😀 mulla on vino selkäranka ja siksi surkea ryhti, liikuntahan sitä kyllä aavistuksen parantaa…huomenna oonkin menossa jumpalle piiiitkästä aikaa:)

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos hurjasti ihana <3 Haha peppu on ehkä vähän kiinteämpi nyt, haaveilen silti vielä semmosesta pyöreästä pyllystä, en vaan tiedä vielä onko mun vartalonmallilla mahdollista :DD Toivottavasti sulla ei oo mitään pahoja selkäsärkyjä kuitenkaan? Ja toivottavasti oli kiva jumppa!! 🙂

  14. Laura sanoo:

    ohoh mikä muutos! Hyvä Iina <3

  15. Vivian sanoo:

    Vau, onpa nopeasti tapahtunut muutosta! :O Selkeästi oot kiinteytynyt ja ryhtikin parantunut. Miekin haluan tietää, että mitä kaikkea siun treeniin kuuluu tällä koko ajalla?:)

  16. hannna sanoo:

    Vau ihan super muutos, olisi upeaa kuulla lisää tuosta ohjelmasta ja esim siitä millaisia liikkeitä teet! On muuten myös kiva, että otat kuvat samoissa vaatteissa niin oikeasti näkee kehityksen hyvin!

  17. Iina sanoo:

    Wau mikä muutos! 🙂

  18. Hyvältä näyttää. Kuvistakin näkee kuinka ryhti on parantunut, vatsa kiinteytynyt ja peppu ja pohje saanut vähän lihasta ja pyöreyttä.

  19. Susanna sanoo:

    Täytyy sanoa, että kyllä se liikunta auttaa migreeniin tai minun kohdalla ainakin on auttanut huomattavasti.
    Vuosina 2007-2012 migreeni ollut riesana pahimmillaan 3-4kertaa viikossa, eikä kahdet eri vahvat lääkkeet edes aina auttanut kohtauksiin.
    Kun aloin vuoden 2012 lopussa liikkumaan säännöllisesti alkoi kohtauksetkin harvenemaan. Nyt olen saanut olla jo vuoden verran ilman migreeniä 🙂 liikunnan voimaa ei kannata koskaan vähätellä. Toivotaan siis, että sunkin kohdalla kävisi näin ja pääsisit eroon tuosta migreenin retaleesta!

    • Iina sanoo:

      Voi kauhea miten paljon olet joutunut kärsimään migreenistä!! Se on niin inhottava 🙁 Mullakin oli raskausaikoina pahimmillaan just niitä 3-4 kertaa viikossa ja saattoivat kestää pari-kolmekin päivää putkeen :S Mutta ihanaa että sulla on helpottanut, toivottavasti mäkin pääsisin niistä kokonaan eroon!

  20. Rullus sanoo:

    Vau mitä tuloksia! Taidan itsekkin ottaa kuvia, niistä näkee hyvin aikaan saadut tulokset! Muakin kiinnostais postaus sun liikunnasta. Millaisia liikkeitä teet, miten syöt jne.

    • Iina sanoo:

      Voi kiitoksia<3 🙂 Toi on tosi hyvä kyllä toi kuvien ottaminen, huomaa parhaiten sen muutoksen niistä! 🙂 http://kideblogi.fi/butimahumannotasandwich/2014/09/03/312/ tuolta löytyy vähän enemmän kerrottuna, mutta tosiaan kun se ohjelma on netistä ostettava e-book, niin en tiedä ihan että kuinka paljon siitä on sallittua kertoa täällä ilmaiseksi kaikille :D! Mutta tuolta löytyy linkki ohjelman nettisivuille, ja instagramissa kannattaa tsekata @kaylaitsines :)!

  21. Kaisa sanoo:

    Vautsivau!! Ihan HUIKEE muutos! :O <3
    Selkeesti kyllä näkee eron, ja vaan neljässä viikossa! Ihan mielettömän hyvän näkönen oot, varsinkin tossa jälkimmäisessä kuvassa, keep up the good work!<3
    Kyllä saa motivaatiota omaankin laihdutusprosessiin…
    Onkos Otto kommentoinu mitään sun muutoksesta, tai muut läheiset? 🙂

  22. Jenna sanoo:

    Wau Iina mikä muutos noinkin pienessä ajassa! :–) Tsempit vielä jatkolle.

  23. Henni sanoo:

    Tuo ryhdin muutos osui mun silmään heti ensimmäinenä! 🙂 Loistavia tuloksia kuukaudessa ja vaikka hirmu hoikka oletkin niin näköjään kiinteytyskin tekee ihmeitä! 🙂 Jatka samaan malliin!

  24. Annika sanoo:

    Voi vitsit!! Näytät mun mielestäni tosi hyvältä jo ennen-kuvissa, mutta jälkeen-kuvissa olet ihan uskomattoman timmissä kunnossa! Ryhtikin on muuttunut valtavasti, joten ei ihmekään, jos nyt on parempi olla :–)

    Musta on muuten ihan mahtavaa, ettet puhu täällä kiloista tai senteistä vaan painotat sitä hyvää fiilistä! :–) Jotenkin niin ärsyttää, kun kuntoilulehdissäkin on mittanauhojen ja vaakojen kuvia ja pääasia tuntuu olevan vain se, miltä näyttää tai mitä painaa — ei se, mitä oikeasti ON. Kiitos siis tästä suhtautumistavasta, tykkään! <3

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos tosi paljon<3 🙂 Toi ryhti on oikeasti mulle iso juttu, koska toivon todella että tää toisi helpotuksen niihin migreeneihin! Ja kiva että mun suhtautumistapa miellyttää, mä oon ihan samaa mieltä että kiloja ja senttejä on turha tuijottaa, etenkin kun tarkoituksena ei ole edes laihtua! 🙂 Oikein aurinkoista syksyä! 🙂

  25. Amsu sanoo:

    Joo, eihän sulla olekaan mitään tarvetta laihtua, kun olet laiha ollut varmaan aina (ruumiinrakenteesta päättelin). Hienoa, että terveys on etusijalla tuossa kunnon kohottamisessa, eikä ulkonäkö! Mutta niin, huomaa kyllä ryhdin kehittyneen jo noinkin lyhyessä ajassa. Itselläni on hyvin kumara niska ja heikot hartiaseudun lihakset, mikä varmasti vaikuttaa ryhtiin. En usko, että saan koskaan niskaa palautumaan suoraksi, mutta ainakaan liikunta ei voi huonontaa tilannetta. 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.