Vieraspostaus äidiltäni: Minun aarteeni

02.10.2014

Kiitos ihan mielettömän paljon jo nyt kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille! Se mikä mut yllätti erittäin positiivisesti oli, että moni sellainen joka ei voinut / halunnut osallistua arvontaan, halusi silti kertoa oman mielipiteensä blogin tilasta tällä hetkellä. Teidän palaute on mulle kultaakin kalliimpaa, ja arvonta on edelleen käynnissä jos haluatte käydä osallistumassa. Moni teistä kehotti ottamaan rennosti postaustahdin kanssa, ja siksi mä olenkin ollut kokonaiset 24 tuntia ihan rauhassa. Tänään saan vielä nauttia vapaaillasta, sillä mun äiti toteutti tänään yhden teidän pitkäaikaisimmista postaustoiveista, ja kirjoitti oman postauksen mun blogiin!

Elämäni ihanin, kaunein ja järisyttävin päivä oli 18.9.1991, jolloin rakas Iina-tyttäreni syntyi. Jo odotusaikana tiesin eläväni tyttäreni kanssa kahdestaan, joten olin valmistautunut rankkaan vauvavuoteen. Mutta mitä turhia! Kolmen viikon koliikkia lukuun ottamatta Iina on aina ollut rauhallinen, iloinen ja positiivinen lapsi. Oletan mielelläni, että siinä hän on tullut äitiinsä, tosin minua ei nykyisin voi rauhalliseksi sanoa, mutta ennen olin sitä.

nallevaaviVauvavuosi Iinan kanssa oli ihana, täynnä rakkautta, uusia taitoja ja ylpeyttä omasta ihanasta lapsesta. Olin (ja olen edelleen) niin onnellinen siitä, että minulle suotiin lapsi, joka tuo rakkautta ja iloa elämääni.

mieautoVauvavuoden jälkeen minun oli palattava töihin, kun Iina oli vuoden ja viisi kuukautta, sillä Iina syntyi lamavuonna, ja Suomen hallitus leikkasi lapsiperheiden etuuksia rankalla kädellä, ja pahiten leikkaukset iskivät tietenkin yksinhuoltajiin.

Työni oli vaativaa, siihen kuului paljon matkustusta ja kursseja, iltakokouksia ja viikonloppu-tapahtumia. Päätin, että en laita Iinaa aina hoitoon, vaan ilmoitin työnantajalleni, että tyttö kulkee näillä reissuilla mukanani. Ja hyvin meni !
Joinakin iltoina, kun Iinaa väsytti, hän meni kokouspöydän alle ulkopuvun päälle ottamaan torkut, muuten hän istui hiljaa paikoillaan ja piirteli tai katseli kuvakirjoja.

mie1vvvmie2vSitten seuraavana päivänä päiväkodissa hän saattoi pitää tarhakavereilleen kokouksen, jossa hän oli puheenjohtajana, aiheena mm. mitä uusia leluja tarhaan pitäisi hankkia, tai mitä muutoksia pitäisi tehdä ruokalistaan… Kun olin kursseilla, jotka kestivät useamman päivän, Iinalla oli kurssiaikana hoitaja tai hoitopaikka lähellä, ja iltaisin olimme yhdessä. Hänestä tuli työkavereideni maskotti, ja hän oli aina tervetullut mukaan, juuri sen takia että hän osasi käyttäytyä siten, ettei häirinnyt ketään.

Ulkomaanmatkojeni aikana äitini, joka oli jo eläkkeellä, tuli meille hoitamaan Iinaa, ja Iina nautti kun sai olla mummun kanssa kotona kahdestaan, ja odotti innoissaan tuliaisia, joita aina ostin, kun minulla oli huono omatunto reissuista.

Iina osasi jo pienestä pitäen piirtää hyvin, hän käytti värejä jo hyvin pienenä ja yritti aina tehdä hahmoja, eläimiä ja ihmisiä, sekä taloja. Päiväkodista sain aina kehuja Iinan sosiaalisista taidoista, taiteellisuudesta, ja kielellisestä lahjakkuudesta. Iina oppi puhumaan jo ennen kuin kävelemään. Iina on myös aina ollut hyvin empaattinen, ja joskus oli vaikeaa katsoa kun hän kärsi melkein fyysisiä tuskia jostakin epäoikeudenmukaisuudesta.

Hän on myös saanut koulussa neniinsä siitä, että hän sanoi erään tytön äitiä valehtelijaksi, tytön äiti kun oli kertonut tälle, että haikara tuo lapset. Minä taas olin Iinan kanssa käynyt kirjastossa lainaamassa kirjan, jossa kerrottiin lapsentajuisesti siitä, miten lapsi saa alkunsa ja miten hän syntyy. Rehellisyys on ollut aina Iinalle todella tärkeää, kuten minullekin.

Kouluaikoina Iina oli todella ahkera ja sitoutunut koululainen, välillä myös turhautunut, sillä hän osasi jo lukea ja laskea ennen ekaluokkaa, ja koulussa oli välillä tylsää kun muut eivät osanneet. Onneksi fiksu opettaja huomasi sen ja Iina sai toimia ”apuopettajana” luokassa, joten hän alkoi viihtyä paremmin. En muista koskaan joutuneeni moittimaan Iinaa siitä, että läksyjä ei olisi tehty, ja kokeisiin luimme yhdessä niin, että hän ensin opetteli asian ja minä sitten kyselin häneltä.

Vapaa-aikana yritin aina antaa Iinalle niin paljon aikaa kuin mahdollista, sillä koin, että työn vastapainoksi aika Iinan kanssa oli todella antoisaa ja piristävää. Teimme yhdessä pitkiä kävelyretkiä ja juttelimme kaikesta mahdollisesta, ja yhteinen ilomme olivat sadekävelyt. Aina kun satoi, menimme aika myöhään illalla sadevarusteissa ulos ja nautimme sateesta ja raikkaasta ilmasta.

Reissuja teimme kotimaassa sekä työni merkeissä että vapaa-ajalla, vapaalla matkamme suuntautuivat aina Ouluun, jossa kaikki sukulaisemme asuvat. Oulussa Iina oli onnellinen mummusta ja papasta, serkuistaan ja tädeistään sekä enostaan ja kuljimme myös muilla sukulaisilla paljon. Olenkin todella onnellinen siitä, että vaikka asuimme täällä Helsingissä, Iinalla on läheiset välit kaikkiin sukulaisiimme.

Ulkomaille emme kovin usein päässeet, raha kun oli tiukalla. Mutta joka vuosi kävimme laivalla Tukholmassa, joka on meidän molempien lempikaupunki. Irlanti oli myös ihana, ja tietysti ainoa yhteinen rantalomamme, Rhodos. Siellä nautimme auringosta, vedestä, lomasta ja paikallisesta ruoasta todella paljon.

Ouluun muuttomme ja minun sairastumiseni ovat olleet Iinan elämän suurimpia vastoinkäymisiä, ja hän joutui silloin todella rankkaan kouluun. Näin myöhemmin ajatellen Iina oppi silloin vastuuta, rahankäyttöä sekä kodinhoitoa, mutta silloin se tuntui aivan kohtuuttoman kovalta vastuulta teini-ikäisen nuoren kannettavaksi. Lisäksi huoli terveydestäni söi paljon Iinan voimavaroja. Onneksi olimme Oulussa, joten sairaalakeikkojeni aikana tiesin Iinan kuitenkin olevan turvassa sukulaisteni luona, ja pystyin sen suhteen olemaan rauhassa ja keskittymään paranemiseen. Koville se otti, mutta tässä sitä ollaan!

minääititiarazeldaNyt, kun Iinalla on mies ja kaksi ihanaa lasta, olen onnellinen siitä, että saan olla täällä seuraamassa hänen ja hänen perheensä elämää ja osallistua siihen aina kun voin. Myös hänen lapsensa ovat minulle aarteita, joita rakastan todella paljon.

Olen niin onnellinen siitä, että minulla on Iina, joka on tuonut elämääni vain pelkkää iloa ja onnea ja toivon, että voin olla mukana hänen ja hänen perheensä elämässä niin pitkään kuin mahdollista.

– Iinan äiti Anne

Mä oon tosi iloinen että äiti halusi kirjoittaa postauksen mun blogiin, vaikka samalla vähän hävettää mun lapsuuden höperöinnit täällä kaikkien nähtävillä :D. Mutta toivottavasti te tykkäätte! Ihanaa torstai-iltaa ja alkavaa viikonloppua kaikille. Huomenna tulossa treenikuulumisia, ja lasten juttuja. Viikonloppuna myös kaikkea hauskaa!


63 Responses to “Vieraspostaus äidiltäni: Minun aarteeni”

 1. Paula sanoo:

  Tosi makeeta, ihana lukea sinusta äidin ”kynän” kautta! 🙂

 2. Jarno sanoo:

  Eikää, kuinka ihana postaus!!! ♥ Tuli niin hymy huulille! 🙂

 3. Henna sanoo:

  Tätä oli ihana lukea!
  Mua aina koskettaa ihan hirveästi tällaiset äitien kuvaukset lapsistaan. Se rakkaus mikä äideillä on lapsiaan kohtaan on jotain niin käsittämätöntä ja mua itkettää ajatuskin siitä, siis hyvällä tavalla. <3

  Meillä on äitini kanssa ollut aina ihan parhaat mahdolliset välit ja me on voitu puhua kaikesta ja äiti on mulle rakkain ihminen maailmassa. (Isi ja avomies hyvänä kakkosena… :)) Vaikkei neljään vuoteen oo asuttu enää saman katon alla, niin soitellaan melkein joka päivä ja puhutaan aina ihan poikkeuksetta yli tunti.

  • Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit :)! Mäkin tykkään lukea äitien kirjoituksia, äidit on ihan parhaita ja tosiaan, äidinrakkaus on maailman suurinta! Mäkin oon tosi läheinen äidin kanssa ja soitellaan monta kertaa päivässä edelleen 😀

 4. Piia sanoo:

  Vau! Tää oli kiva 🙂

 5. nette sanoo:

  Ihana kirjoitus! 🙂

 6. jellu sanoo:

  Ihana postaus äidiltäsi! 🙂 <3 nauroin tolle ku sanoit sitä yhtä äitiä valehtelijaksi 😀

 7. Heidi sanoo:

  Ihana postaus! 🙂

 8. noora sanoo:

  Voi, tätä oli ihana lukea. 🙂

 9. Sarahcath sanoo:

  Aivan ihanasti kirjoitettu postaus, kiitos tästä! <3

 10. Iina sanoo:

  Sulla on ollut viime aikoina ihan mielettömiä postauksia, esimerkkinä tämä sun äidin kirjoittama sekä se kun itse kirjoitit äidistä.
  Blogisi on noussut tässä puolen vuoden sisään lemppariblogiksi ! Postaukset on monipuolisia ja vaihtelevia. Oon saman ikäinen kuin sä, tosin erittäin erilaisessa elämänvaiheessa, en voi muuta kuin ihailla sua. Oot loistava äiti ja vaimo, ja teidän tytöt ja tyttöjen jutut on ihan parhaita ja hupsuja 🙂

  Jatka samaan malliin, kivaa syksyä teidän perheelle !

  – Kaimasi , Iina

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos kaimaseni <3 🙂 Ihana kuulla, tuli tosi hyvä mieli sun sanoista! Mahtavaa että tykkäät, ja löydät täältä mielenkiintoisia juttuja vaikka elämäntilanne onkin erilainen! Kivaa syksyä sinullekin ja iso kiitos vielä<3

 11. pippi sanoo:

  Jee kiitos tästä, tää oli kiva 🙂 Sä ja sun äiti ootte kyllä hirveen saman näkösiä kun Zelda! On Tiarassakin pikkuisen samaa näköä, mutta on varmaankin sitten enemmän saman näkönen Oton kanssa, olis kaivannut vielä Otonkin vauvakuvan vertailukohteeksi 😀

  • Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit! 😀 Ja joo niin ollaan, Tipa on ihan Otto ja Zelda on sitten enemmän mun sukuun tullut 😀 Mulla on joskus ollut Oton ja Tipan kuvat vierekkäin muistaakseni, hitsi pitää etsiä se kuva jostain D:!!

 12. maria sanoo:

  IHANA postaus!!:) harvoin välitän näistä, mutta tää jotenki niin kolahti. Ihana äiti sulla ja ihana sinä!

  • Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit! 😀 Ja joo niin ollaan, Tipa on ihan Otto ja Zelda on sitten enemmän mun sukuun tullut 😀 Mulla on joskus ollut Oton ja Tipan kuvat vierekkäin muistaakseni, hitsi pitää etsiä se kuva jostain D:!!

 13. Miiu sanoo:

  Aivan ihana postaus! Tuli tosi kiva fiilis tästä 🙂 Teillä on niin ihanat välit äitisi kanssa! Kiitos kovasti äidillesi tästä kirjoituksesta 🙂

 14. Anna sanoo:

  Mahtava postaus, kiitos! 🙂 Teillä on vähän samanlainen kirjoitustyyli. Ja vauvakuvissakin on samaa näköä tosi paljon 😀 varsinkin Zeldalla on samoja piirteitä. Tosi hauska juttu nuo päiväkodin kokoukset, näen mielikuvissani tomeran pikkuneidin puheenjohtajan nuija kädessään 😀

  • Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit! 🙂 Hahah, hauskaa 😀 Oon ottanut äidiltä vaikutteita tietämättäni ilmeisesti 😀 Ja joo Zeldalla on paljon mun suvun näköä 😀 Mä olin sellanen pikku puheenjohtaja, hahahaa 😀

 15. Mua rupes itkettään. Mikä mua vaivaa. En kai ole raskaana?!
  No ei nyt tosissaan, oli vaan tosi kaunis kirjoitus. 🙂 <3

 16. Essi sanoo:

  Sulla on ihana äiti Iina! ♡ Näytät muuten omassa vauvakuvassa ihan Zeldalta!:)

 17. E sanoo:

  Tää oli kiva 🙂

 18. helena sanoo:

  <3<3<3 ihana kun sait äidin näkökulmasta sinun ja äidin välisen suhteen lapsuudesta nykypäivään<3<3<3

 19. laura sanoo:

  Tää oli tosi kiva postaus! 🙂 jotenkin huomaan sun ja äitisi teksteissä paljon samantyylisiä ajatuksia, samanlaisia kasvatusajatuksia ja rakkautta! 🙂

 20. sanzuli sanoo:

  Hitsi et sun blogista on tullu NIIIN hyvä! Paranee vaan kokoajan 🙂

 21. Maria sanoo:

  Voi itku miten ihana postaus! :,) Tästä blogista on aina heijastunut miten läheiset välit teillä on ja miten tärkeitä ootte toisillenne. Mietin tota piirustusjuttua – piirrätkö vielä? Olisi joskus hauska lukea sun taiteellisesta puolesta!

  • Iina sanoo:

   Ihana Maria <3 🙂 Läheiset välit vanhempiin on kyllä suuri rikkaus <3 Ja piirrän mä, mutta harvemmin! Ennen piirsin tuntikausia päivässä 😀 Voisin joskus yrittää kirjoittaa aiheesta, mutta pitäisi ensin koittaa piirtää taas! 😀

 22. O sanoo:

  Tämä oli kyllä kivaa luettavaa! 🙂
  Hei, et sä voi hävetä sitä, että sun lapsuuden höperöinnit on täällä kaikkien nähtävillä! Samalla tavalla sä tuot Tipan ja Zeldan höperöinnit tänne näkyville!!!

 23. Annina sanoo:

  Ihana ihana ihana tämä ja myöskin se sun kirjoitus äidistäsi! Oon niin kyyneleet silmissä :’)

 24. Ninni sanoo:

  Ihana kirjoitus,heti ekaa lausetta lukiessa tuli kyyneleet silmiin!!! <3

 25. Jenna sanoo:

  Ihana postaus! Äitis kirjotti tosi kauniisti susta, ja muutenkin. Hymy huulilla luin alusta loppuun 🙂 Tossa äitisi ja Zeldan kuvassa on hirveesti samaa näköä!

 26. Mahtava äiti sulla :) sanoo:

  Ja oot itsekin mahtava äiti!
  Hienoa lukea sun lapsuudesta oman äitisi silmin, oot kyllä ollut tomera ja taitava tyttö 😀

  On muuten rajua olla niin empaattinen ja oikeudenmukainen lapsena ja vielä aikuisenakin :/ Tässä oon sun kanssa ihan samanlainen!

  Hyvää syksyä teidän perheellenne 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos hurjasti sun kauniista sanoista <3 🙂 Ja joo mä olin semmonen tomera pieni totuudentorvi, vähän hömelö, enkä aina tiennyt mitä kannattaa ja mitä ei kannata sanoa :DD Ja joo, se on kyllä rajua, välillä tuntuu niin pahalta, vaikka oikeasti ei olisi edes syytä. Mutta on se myös rikkaus! Hyvää syksyä myös sulle!<3

 27. ppurkka sanoo:

  Mielettömän ihana teksti! Oot ollu oikee unelmalapsi 😀 ja äitis vois melke perustaa oman blogin, sillä teksti on hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen. 🙂

 28. Inga sanoo:

  Olipa ihana postaus! <3 Piristi mukavasti sadepäivää! 🙂

 29. Emma sanoo:

  Ihana postaus! Sinä pienenä ja Zelda ootte niin samannäkösiä 🙂 Tiara on taas ihan ku Otto 😀 sulosia lapsia (ja aikuisia ;D) kaikki <3

 30. Sandra sanoo:

  Voi miten kaunis kirjoitus<3 ihanaa nähdä ja lukea, miten lämpimät välit teillä kaikilla on!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.