Ennen-jälkeen viikko 8/12

13.10.2014

Kahdeksan viikkoa on kulunut nopeammin kuin mä oon huomannutkaan! Kahdentoista viikon projekti siivittää kivasti kohti joulua, tai no tämä projektihan loppuu jo marraskuun toisella viikolla, mutta siitä ei ole enää pitkästi jouluun. Suunnitelmissa on 12:sta viikon jälkeen ostaa vielä Kaylan tänä syksynä sopivasti ilmestynyt seuraava kirja, viikot 13-24, eli projekti ei suinkaan jää tähän. Uskoisin, että kunhan säännöllistä liikuntaa on takana 24 viikkoa, eli melkein puoli vuotta, liikunnasta on tullut niin säännöllinen osa elämää, että kirjattomuus ei enää haittaa, vaan ne rutiinit tulevat ihan luonnostaan.

No entäs ne tulokset sitten? Mä en edelleenkään ole käynyt vaa’alla, tai mitannut senttiäkään, vaan tulokset tulevat omasta fiiliksestä, ja siitä mitä peilissä näkyy. Koen olon huomattavasti energisemmäksi kuin alkusyksystä, ja olo on rento ja mukava. Vaatteet eivät kiristä, ja monet pienet ärsyttävät ongelmat kuten turvotus ovat lähteneet pois. Liikunta on auttanut myös hormonaalisiin ongelmiin, ja mä pystyn helposti liikkumaan kuukauden jokaisena päivänä, siinä missä aiemmin teki parina päivänä kuusta mieli vain huutaa kivusta ja maata kauratyynyn kanssa peiton alla syömässä suklaata ja särkylääkettä.

vko1vko4vko8edestäLihaksia ei ehkä vielä ole esillä, mutta eivätköhän ne sieltä jostain sitten ilmesty kun syö tismalleen oikein ja lisää painoja treeniin enemmän. Kahden raskauden jälkeen venynyt mahanahka on kuitenkin alkanut siirtyä takaisin sinne missä se oli joskus kolme vuotta sitten. Istuessa syliin ei kerry mahaa, vaan se on kiinteä, tämä on jotain sellaista mitä en edes ollut ajatellut tapahtuvan! Kyllä se iho edelleen venyy naurettavan pitkälle venytettäessä, onhan se kokenut kovia, mutta normaaliolosuhteissa mun maha näyttää hyvältä ainakin mun silmään, ja olen tyytyväinen. Muutos ei viikkojen 4 ja 8 välillä ole yhtä suuri kuin viikkojen 1 ja 4 välillä, mutta ehkä jotain pientä on tapahtunut?

vko1vko4vko8Nyt pyörähtivät käyntiin viimeiset neljä viikkoa tätä ohjelmaa, ja nyt mä pääsen taas haastamaan itseäni rankemmilla treeneillä, ja lisäämällä HIITin mun viikko-ohjelmaan. HIIT tulee sanoista High Intensity Interval Training, ja mä uskon että se tekee tosi hyvää. Kiva saada täysin uusi treenimuoto vielä tässä vaiheessa ohjelmaa mukaan!

Itsevarmuus on noussut oman kropan suhteen ihan uusiin sfääreihin. Vaikka ihon huononeminen söi fiiliksiä aika reippaasti, alkaa itsevarmuus tulla pikkuhiljaa takaisin. Vielä iho ei ole yhtä hyvässä kunnossa kuin kesällä, mutta riittävä vedenjuonti, meikkien pesu aina ennen treenejä ja naaman pesu heti treenien jälkeen, sekä säännölliset kuorinnat ovat auttaneet siihenkin. Ehkä mun iho vaan järkyttyi yhtäkkisestä säännöllisestä hikoilusta, niinkuin silloin moni teistä veikkasikin!

Naurattaa, koska näistä kuvistakin näkee selkeästi kuinka meikin määrä on vähentynyt ihan roimasti samaan tahtiin kun ohjelma on mennyt eteenpäin. Tänäänkin mä olin pihalla lasten kanssa ilman meikkiä pitkän tovin, ja joo on mulla pari näppyä, mutta mitä sitten, en usko että ne ketään muuta häiritsee kuin mua itseäni, ja vaikka häiritsisikin, niin sille mä en voi mitään! Niin kerta.

Ihanaa maanantai-iltaa kaikille!


47 Responses to “Ennen-jälkeen viikko 8/12”

  1. Aurorora sanoo:

    Oi vitsit miten positiivinen muutos, enkä tarkoita vaan kropan ja etenkin masun kiinteytystä. Omaan silmään meinaan näyttää, että olet jo tuossa yhdessä kuvassa itsevarmempi ja kotoisampi kroppasi kanssa! Meikittömyys ja todella aito hymy jotenkin vielä kruunaavat koko muutoksen 🙂
    Olen tosi iloinen sun puolesta ja toivon joskus pystyväni samaan muutokseen, lähinnä senkin vuoksi etttä pystyn todistamaan itselleni pystyväni siihen!

    Tsemppiä jatkoon ja oikeen ihanaa syksyä sekä talven odotusta koko perheelle 🙂 Ehdoton suosikkiblogi!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihan hurjan paljon sun kauniista sanoista, voi vitsi miten hyvä fiilis mulle tuli!! <3 Mä oon ihan varma että sä pystyt siihen, jos itse haluat, ja sä tunnut haluavan ;)! Tsemppiä sullekin ja ihanaa syksyä<3

  2. Hyvä sie! Tossa sen näkee, että kotitreenilläkin saa ihan kivoja tuloksia aikaiseksi :)! Ryhtikin on selkeesti parantunu!

    Jillian Michaelsin Shred ohjelmaa kannattaa myös kokeilla jos haluut tehokkaan pikatreenin! Yks treeni kestää n.25minuuttia ja tekemiseen tarttee vain pienet käsipainot. Jumppailin sillä itteni morsiuskuntoon :). Tein ohjelmaa 30päivää ja TÄÄLLÄ tulokset ja lisätietoo ohjelmasta jos haluut joskus koklaa :).

    • Iina sanoo:

      Kiitos <3 🙂 Mä oon kokeillut sitä Shrediä kyllä, mutta jotenkin mua puudutti se että oli vain se yksi ohjelma, mä oon niin nopeasti kyllästyvä että kyllästyttää välillä nääkin ohjelmat, vaikka jokaista ohjelmaa ei tehdä tän 12 viikon aikana kuin max. kaksi eri kertaa 😀 Mut kävin kattomassa, tosi hienoja tuloksia sait kyllä aikaan, wau! 🙂

  3. Essi sanoo:

    Upea muutos! Go Iina!! 🙂

  4. tyyppi sanoo:

    Voi vitsit kuin siistiä! Ero on tosi selkeä kuvien välillä ja näytät niin energiseltä nyt!!:) itsekkin vasta treenaamisen aloittaneena voin kyllä sanoa että mielialaan se vaikuttaa ja huimasti! 🙂 loppuun vielä kysymys, että kuinka pitkä olet? 🙂

  5. Emilia sanoo:

    Voiettä! Mä täällä ruudun toisella puolella salaa kadehdin sun saavutuksia. Mä oon itsekin ajatellu aloittavani jonkinlaisen ”elämäntapa-projetin” mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Aloitin opiskelut syksyllä uudella paikkakunnalla eikä sopivaa kuntosalia ole vielä löytynyt, vaikka eihän siihen sitä kuntosalia tarvitsekaan. Juoksua olen yrittänyt harrastaa, kun aion keväällä osallistua mun ensimmäiselle puolimaratonille.

    Kuinka sä luovuit herkuista? Mä olen ollut jo kohta 10kk karkkilakossa, eikä se enää tuota ongelmaa, mutta nyt mukaan astuu sipsit yms. Etkö sä ole syönyt vain herkkuja vai oliko se vaikeaa?

    Kiitos sun tosi tsemppaavista kuvista, ehkä mä vielä onnistun löytämään motivaatiota! Kuvistasi muuten huomaa että näytät paljon enemmän viihtyvän sun kropassa! 🙂

    • Iina sanoo:

      Tsemppiä! Puolimaratoni kuulostaa huikealta, varmasti sen jälkeen fiilis on ihan mieletön! 🙂 Mäkin haaveilen puolimaratonista, ja ehkä kokonaisestakin!

      Mä kirjoitin juuri tässä pari viikkoa (?) sitten tästä herkkuasiasta, että mullakaan se ei ole ihan onnistunut niinkuin toivoisin 😀 että kyllä herkuttelen edelleen, ja liikaakin. Se on tosi vaikeaa!!

      Kiitos paljon sulle sun akuniista sanoista! Mä tosiaan viihdyn paremmin mun kropassa nyt, vielä kun pääsisi niistä herkuista eroon 😀

  6. emmiina sanoo:

    Motivaatiota annat roimasti tällaiselle kolmen lapsen kotiäidille! 🙂
    Minulle heti pisti silmään että sinun ryhtisi on parantunut noiden kuvien perusteella, itse taistelen ryhtini kanssa joten tässäkö olisi keino parantaa sitä? 🙂
    Wau Iina!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon<3 🙂 IHana kuulla että saat motivaatiota! Mä kirjoitin tästä silloin kun treenejä oli takana 4 viikkoa, että just huomaan ryhdin parantuneen, ja päänsärkyjen vähentyneen! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, mulla on ihan uudella tavalla hyvä olla mun kropassa, kun niskajumit ja huono ryhti ovat historiaa! 🙂 Tsemppiä!

  7. Utelias uuno sanoo:

    Hyviä tuloksia! Ihanaa, et kotitreenillä on saatu aikaan, aloitin meinaan itse juuri kototreenailun kun ei salille oikein riitä varat. Nyt tuli taas lisää tsemppiä 😉 Ootko jossain postauksessa kertonut tarkemmin että mitä sun viikon liikuntaohjelmaan kuuluu? Ladattavasta kirjasta tosiaan muistan lukeneeni, sen ohjelmia noudatat? Ja sitten välipäivinä käyt lenkeillä (vaiko joka päivä)? Hyvä Iina!

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon<3 Ja joo mulla taas ei riitä aika salille, kun tääkin jo tuntuu välillä vaikealta yhdistää hektisiin päiviin 😀 Mut salilla ois kyllä ihana käydä myös! Mulla on tosiaan käytössä Kayla Itsines Bikini Body Guide, kannattaa tsekata Kaylan nettisivut! 🙂 Treenaan n. 3-4 kertaa viikossa circuit-treenejä, käyn 3krt viikossa lenkillä, ja nyt mukaan tulee vielä 1-2 HIITiä :)!

  8. Linkku sanoo:

    Tosi hyvältä näyttää kuten kyllä ennenkin mutta nyt varsinkin! Kiva että olokin on kohentunut, sitä se liikunta tuppaa teettämään 🙂 en kyllä vieläkään näiden kuvien perusteella saata uskoa että oot kaks lasta synnyttänyt! 😀

  9. jasmin sanoo:

    Wau! Ihan käsittämätön muutos…en oo ihan kaikkia sun postauksia viime aikoina lukenut niin kiinnostais seuraavat: Mikä treeni/dietti on kyseessä? Olisin enemmän kuin innokas tekemään samaa kun huomaa sussa noin valtavan hienoja muutoksia! Yleensä kun huomaan hoikissa huonosti muutoksia, mutta tämä treeni näyttää oikeasti toimivan!!:)

  10. emma sanoo:

    Noista kuvista niin huomaa muutoksen! Oot muuttunu niin hurjasti muutamissa viikoissa, ai että, kun oon kateellinen!
    Ekassa kuvasarjassa huomaa todellakin sun itseluottamuksen kasvun ja suu on aina vaan enemmän hymyssä 🙂
    Tsemppii vielä jatkoon!! Toivottavasti mäkin saisin joskus aloitettua tällaisen projektin, pitää vain päättäväisesti tehdä päätös aloituksesta niin eiköhän se siitä 🙂
    Oot suuri inspiraation lähde mulle 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon<3 🙂 Olo on kyllä kohentunut huomattavasti tässä viikkojen kuluessa, ja tuntuu hassulta että tätä on tosiaan takana JO 8 viikkoa, aika on mennyt paljon nopeammin! 😀 Mutta kiitos vielä oikeesti sun sanoista, ne piristi mua ihan hulluna! Ja tsemppiä, varmasti sä pystyt siihen!!<3

  11. Paprika sanoo:

    Huhhuh mikä muutos! Ja kyllä noiden jälkinmäistenkin viikkojen kehitys keskenään on silmin nähtävissä! Tsemppiä! 🙂

  12. st.brigitten sanoo:

    Mahtavaa, go Iina! Mun silmään kyllä huikea muutos jo nyt! 🙂

  13. M sanoo:

    Wau! Miten sä tarkalleen kuntoilet ja syöt? Huikea muutos 🙂

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon! <3 Kayla Itsines Bikini Body Guide on mun ohjelma jota noudatan, ja ruokavalio on aika sama kuin ennenkin, mutta oon lisännyt proteiinia ja karsinut turhat sokerit pois (paitsi syön edelleen suklaata, liian usein), sekä vähentänyt vähän hiilareita. Ei mitään vaaleaa leipää tai pastaa vaan ruista tai täysjyvää aina! 🙂

  14. Nelli sanoo:

    Vau miten hieno suoritus! Sun kroppa näyttää tosi timmiltä ja hyvältä!
    Voi ku ite pystyis samaan… Tai siis ainahan sitä pystyy, mutta löytys jostaki se tahdonvoima ja itsekuri! Mun ei tarvi laihduttaa yhtään, mutta haluaisin juurikin kiinteyttää ja saada yleis- ja lihaskuntoa paremmaksi…

    Kaikkea hyvää sulle ja koko perheelle! 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos hurjan paljon<3 🙂 Ja mulla oli just sama tilanne että laihtua ei tarvinnut yhtään, mä luulen että painan edelleen saman verran kuin kahdeksan viikkoa sitten (en tiedä kun en mitannut itseäni silloin enkä nyt :D) mutta siis se kunto lähtee kyllä kohenemaan niiiiiin nopeasti, että ei uskoisi! Tsemppiä ja kaikkea hyvää sullekin!

  15. Emmi / andsomethingdaily sanoo:

    Upea muutos Iina 🙂

  16. Emma sanoo:

    Pisteet siitä ettet oo ekoissa kuvissa meikittä ja uudemmissa täydessä tällingissä. Sillä huojataan yleensä että näyttää paremmalta. Mut ruskettunut oot?

    • Iina sanoo:

      Kiitos 🙂 Sille on ihan sellainen yksinkertainen selitys, että noiden ennen-kuvien aikaan mulla oli sellanen nollausvaihe menossa, annoin kulua ja kuorin kaikki vanhat itseruskettavan jämät pois että sain laitettua uuden itseruskettavan täysin puhtaalle ja tasaiselle iholle. Jokainen mun blogia lukenut tietää että se IR kuuluu mun normaaleihin kauneusrutiineihin ja käytin sitä koko kesänkin :)!

  17. H sanoo:

    Pakko kommentoida, että tää on ihan mun lemppariblogi!(: Aloitin ammattikorkeakoulun tänä syksynä ja jatkoin myös töissäkäymistä eli vapaa-aikaa ei hirveästi ole ja en ehdi oikein blogejakaan enää lukea, mutta sun ja Oton blogit on pakko käydä joka päivä katsomassa, jos ois vaikka tullu uusia postauksia 😀
    Oon seurannu blogiasi alusta asti ja nyt jätän vasta ensimmäisen kommentin (pitäis selvästi panostaa tähän kommentointiin.. :D) ja pakko sanoo et oot ihan huikee!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos ihan hurjan paljon<3 IHana kuulla että löydät kiireen keskeltä kuitenkin pienen hetken itsellesi ja haluat käyttää sen meidän blogeihin, mä oon tosi otettu! 🙂 Ja ei ressiä kommentoinnista, musta on vaan ihanaa että nyt halusit tulla kommentoimaan! Kiitos vielä ja ihanaa syksyä sulle<3

  18. maria sanoo:

    kyllä näkee että masua on lähteny ja lihasta tullu sen tilalle 🙂 mä oon urheillu aina tosi säännöllisesti (hankittiin kotiin koira ku olin 7lk) koska lemmikkikin pakotti+se oli superkivaa kun oli sellanen karvakaveri joka viel pidenti lenkkiä välillä, kun ite ois halunnu palata kotiin mut toinen halus kauemmas 😀 nykysin taas kun asun poikaystävän kanssa ja koira on kotikotona, ei sitä tulekaan sitten lenkkeiltyä hänen kanssaan. keväällä ja kesällä tehtiin paljon lenkkejä poikaystävän kanssa, mutta sitten nuo ilmat kylmeni (mulla ei ole kunnollisia lenkkeilyvaatteita täällä, ja farkkuja taas en näe lenkkeilyhousuina) ja hänen työtahti kiristy… yksin on mun mielestä hirmu tylsä käydä kävelemässä 🙁
    kuitenki oon tässä kierrelly helsinkiä millon missäkin, niin siitä on saanu mukavasti liikuntaa ihan vahingossa. kesällä sain jatkuvasti kuulla siitä miten oon hoikistunu. ja syynä tähän on just se oikea ruokavalio (poikkis syöny aina tosi terveellisesti ja liikkunu) ja liikunta. mä olin laihtunu ko’osta 42 kokoon 36 ihan vahingossa joulu-toukokuun aikana. kyllä se itteään vähän nauratti, ku sukulaiset kyseli että oonko lopettanu syömisen vai kuinka poskipäät on niin esillä 😀 vastasin aina vaan, että vaihdoin kaiken vaalean tummaan. valkosta leipää tulee tosi tosi harvoin syötyä. suosin eniten just täysjyvää ja tummia pastoja yms 🙂 ja tietysti monipuolinen salaatti tekee hyvää aina lisukkeena.
    must on ollu kiva seurata tuota sun kehittymistä, ite oon tosi laiska ja harvoin jaksan mitään treeniohjelmia vedellä, ei riitä kiinnostus kun ehkä 2viikkoon 😀
    ja joo…se mitä lähdin alunperinki kommentoimaan: mulla ei oo auttanu liikunta koskaan naistenviikon kipuihin 🙁 joskus käpristelin kovia kipuja ja äiti sitten ehotti lenkkiä, kun kuulema auttaa, no minähän lähdin mutta oli pakko palata kotiin kun ei vaa pystyny. mut taatusti yksilöllistä kaikilla:)

    • Iina sanoo:

      Mahtavaa että olet onnistunut muutoksessa ihan ”huomaamatta” 🙂 Helsinkiä on kyllä ihana kierrellä, siinä tulee tosiaan helposti liikuttua ihan vahingossa! 🙂 Ja mä sanoin aina ennen samaa, kuin sinä, että ei se lenkki niihin kipuihin auta. Ja ei se yhtäkkinen lenkki autakaan, mutta se että muuttaa koko elämäntavan, ja saa lihakset ja hormonit hallintaan liikkumalla säännöllisesti, auttaa. Ei mulla auta se lenkki edelleenkään mitenkään merkittävästi (ei myöskään pahenna), mutta kokonaisuutena naistenviikko on nykyään helpompi, ihan kuin mikä tahansa muukin viikko, koska liikun säännöllisesti. Se vaatii pitkäjänteistä liikkumista useamman viikon, että se vaikuttaa, yksittäinen lenkki ei siis varmasti autakaan mitään! 🙂

  19. Hurjaa! Kyllä mä näen eroa myös 4 ja 8 viikkojen välillä 🙂
    Siis sä teet tota treeniä jonkun kirjan mukaan? Minkä? onko kallis? ja onko siinä myös ruokaohjeet?
    Anteeks, oot varmaan jo kertonutkin, mutta mulla on jotenkin menny ihan ohi 🙁

    HIIT-treenit on tosi tehokkaita ja kivoja! ja mukavaa kun niitäkin pystyy soveltamaan erilaisiksi 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos :)! Mulla on käytössä Kayla Itsines Bikini Body Guide, ja siihen liittyvä ruokaopas! 🙂 Siitä voi ladata viikon ilmaisen kokeiluversion, se koko kirja maksaa n. 70 dollaria 🙂 HIITit on kyllä kivoja! Ihanaa viikonloppua teille<3

  20. minä sanoo:

    pakko sanoa että susta tulee ulkonäöllisesti IHAN mieleen taylor swift 😀 https://www.youtube.com/watch?v=nfWlot6h_JM varsinkin tää video on musta iha kuin sä hahah

  21. Janni sanoo:

    http://www.sheinside.com/Black-Lapel-Long-Sleeve-Ouch-Cardigan-Sweater-p-102624-cat-1734.html

    Kyselempä sinulta kun sulla tollainen villatakki oli että minkälaisissa lämpötiloissa tai pesuohjelmalla tota uskaltaa pestä että pysyy hyvänä? 🙂

  22. anna sanoo:

    vau mikä muutos! 🙂 itselläni on niin puolitiessä liikunta! Mutta kyllä se tästä vähitellen, toivottavasti.. Pitäisi juuri varmaankin kotitreeniä vain harrastaa kun salille on jotenkin aina niin työläs lähteä!

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon<3 Mustakin salille meno on hankalaa, en saa sitä sovitettua aikatauluihin, ja siksi oon aina ennen luistanut liikunnasta. Ajattelin että kotitreeni ei auta mitään, ja en jaksanut edes yrittää. Kyllä se auttaa, nyt tiedän! 😀 Tsemppiä<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.