Joulukalenteri 2014 luukku 2

02.12.2014

joulukalenteriluukku2Tänään kurkistetaan kolmivuotiaamme kirjeeseen joulupukille, jonka hän on itse sanellut, ja ylpeä äiti kirjoittanut ylös hihitellen, sydän rakkaudesta pakahtuen. Olen editoinut kirjeestä pois neidin henkilökohtaiset terveiset joulupukille, ja jättänyt vain lahjatoiveet näkyviin, koska ne terveiset on hänen omia henkilökohtaisia juttuja joita en täällä jaa. Mutta lahjatoiveet ovat vapaata riistaa, olivat nekin musta aika hellyyttäviä!

P1011101xTulen kirjoittamaan tulevaisuudessa enemmän meidän perheen periaatteista ja mielipiteistä joululahjojen suhteen, tässä luukussa keskitytään nyt vain näihin toiveisiin. Kokosin kollaasin Tiaran toiveista, ja hän auttoi iloisesti miettimään sopivan paikan kullekin lahjatoiveelle kuvasta.

tipantoiveet

 1. Barbie & hevonen -setti
 2. Huolisyöppö
 3. Littlest Petshop -talo/huone ja hahmoja
 4. Pengoloo -peli*
 5. Hugo-toimintokoira
 6. Lego Friends -paketteja
 7. Puhuva Aino-nukke*

Mun mielestä nuo lahjatoiveet ovat oikein ihania! Barbien heppasetin muistan saaneeni itsekin pienenä lahjaksi ja se oli mun unelmien täyttymys! Heppasetti on ehkä jossain jopa tallessakin Oulussa, vinkvink äiti sen voisi etsiä Tipan mahdolliselle tulevalle hepalle kaveriksi! Huolisyöppö on niin hauska ja hellyyttävä idea että olen aika iloinen että neiti toivoi sellaista. Littlest petshopit ovat nyt se uusin villitys joita kerätään, ja joista haaveillaan. Pienempikin osaa jo sanoa ”Pehtop!”.

Hugo-toimintokoirasta hän on puhunut siitä asti kun ensimmäinen lelukuvasto tuli kotiin. Hyvä että aloin tutkimaan sen saatavuutta, sillä se näytti olevan jo nyt melkein kaikista kaupoista loppu. Onneksi Verkkokaupan myymälässä Jätkäsaaressa niitä oli vielä, ja Otto reippaana kipaisi tänään hakemassa sieltä yhden joulupakettiin. Meidän koiran jälkeen sinne jäi niitä viisi, äsken kun tsekkasin, näytti olevan kolme jäljellä. Ilmeisesti Hugo on yksi joulun suosikkilahjoista?

Pengoloo -pelin ja puhuvan Aino -nuken me saimme Competolta testattavaksi, mikä oli aika hauska sattuma, sillä Tiara oli juuri katsellut nukkea kuvastossa, ja ainoa peli josta hän on haaveillut ikinä on tuo Pengoloo -niminen muistipeli, jossa pitää etsiä erivärisiä munia puisten pingviinien alta Etelänavalla. Siellä ne odottavat varmassa piilossa paketointia jo nyt. Täytyy toivoa että meidän pienet salapoliisit eivät löydä äidin ja isin lahjakätkölle!

Kirjeen valmistumisenkin jälkeen on kuvastoja selailtu ja kiinnostusta on löytynyt myös My Little Ponyihin ja Monster High-nukkeihin. Pitää koettaa selvittää ne tärkeimmät toiveet, vaikka se kolmevuotiaan tuuliviirin kanssa vähän haastavaa onkin. Saapa nähdä mitä niistä paketeista sitten lopulta paljastuukaan, pukkihan onneksi tietää kaiken, vaikka kaikkea ei kirjeeseen olisi kirjoittanutkaan.

Millaisia toiveita teidän kolmivuotiailla on jouluksi? Löytyykö samoja kuin meiltä? Mitä lelusarjoja teillä kerätään?


19 Responses to “Joulukalenteri 2014 luukku 2”

 1. Avatar Jelena sanoo:

  Aaa, rakastuin ite tohon Huolisyöppöön <3 Pakko pyytää lahjaksi tollanen kans ite! Muistan kans omasta lapsuudesta, että tollanen barbie hevonen oli tosi must ja pakko saada.

  Paras kohta tossa kirjeessä on ehdottomasti puhuva nukke, joka leikkisi Zeldan kanssa :D I

  • Iina Iina sanoo:

   Hahaa se on kyllä niin söpö se huolisyöppö, varmasti ihana kaveri lapselle<3 :D Ja joo Barbien heppa oli maailman siistein joululahja silloin pienenä :DD Muakin nauratti toi puhuva nukke -juttu, ilmeisesti pikkusisko kaipaa viihdyttäjää :D

 2. Avatar Tiina sanoo:

  Ihania toiveita Tipalla! :)

  Meillä 3-vuotias neiti olisi halunnut lelulehtiä selatessaan ihan kaiken :D Leluja kuitenkin on jo ennestään niin paljon, ettei niitä toivelistalle oteta lainkaan (ihan kuin meillä muutenkaan mitään toivelistaa olisi :D). Itse ostin Lidlistä tytön nukkekotiin kalusteet, kun ne meiltä vielä uupuivat, ja jo hyvin kärsineen muovisen parkkitalon tilalle puisen, jonka saa kätevästi yhdistettyä junarataankin.

  Nuo jutut tyttö kyllä itsekin bongasi Lidlin lehdestä eli ovat siis periaatteessa ihan toteutuvia toiveita. Yritetään kyllä pitää alhaisena tuo uusien lelujen ostaminen ja pyytäminen sukulaisilta, kun tyttö ei nytkään ehdi kaikilla edes leikkiä. Jonkin verran leluja kyllä vaihdellaankin eli osa on aina komerossa piilossa.

  Meillä tyttö tykkää erityisesti pikkuautoista, Duploista (joita onkin kertynyt jo kaksi isoa ”sankollista”) ja junaradasta. Kovasti haluaisi myös jonkin tuollaisen toimintokoiran tms. mutta meillä kun on oikeakin koira, joka saattaisi tehdä selvää moisesta vekottimesta, niin tyttö saa tyytyä tavallisiin pehmoleluihin :D

  • Iina Iina sanoo:

   Mustakin oli hauskat toiveet :D <3

   Mustakin tuntuu toisaalta että me hukutaan leluihin, mutta sitten taas toisaalta niitä voi aina laittaa eteenpäin toisille lapsille, ja ollaan me laitettukin. Pitäisi lähinnä tehdä sellainen vauvatavaran siivous, kun ei meillä vauvoja enää ole :D

   Mä en tiennytkään että Lidlistä saa nukkekodin kalusteitakin, wautsi! :) Meidän Zelda on kans autotyttöjä, tykkää kaikenlaisista autoista :D junaratakin meillä on mutta se on alkuhuuman jälkeen jäänyt pölyttymään kaappiin. Duploihin ei kyllästytä koskaan, ne on niin monipuolisia ja ihania leluja joista keksii aina jotain uutta! :)

 3. Avatar Amanda sanoo:

  Ihana toi Huolisyöppö! :) <3 Toimiskohan se meillä aikuisemmillakin?

 4. Avatar mirka sanoo:

  Itseltäkin löytyy huolisyöppö toivelistalta, vaikka ikää on reilut 20 vuotta enemmän :)

 5. Avatar Heyni sanoo:

  Meillä tyttö (2v 8kk) ei vielä oikein hoksannut lelukuvastojen ideaa, tai että niistä voisi mitään pyytää! :D Ehkä ihan hyvä vaan, tulevina jouluina jo varmasti tulee niitä toiveita ihan urakalla. Tyttö on kuitenkin innostunut barbeista ja niiden pientavaroista ja tähän asti leikkinyt mun/mun siskojen vanhoilla, mutta jouluksi tyttö saa ihan oman, uuden äiti-barbin ja vauvan :)

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah ihana! :D No mutta se on hyvä ettei ole vielä huomannut että niistä voisi pyytää! :D Meilläkin mun vanhat barbit ja pikkujutskat on käytössä, ne on ihan lemppareita! :) Ihana kun on jäänyt omasta lapsuudesta leluja vielä lapsillekin käyttöön!

 6. Voi juku mä odotan jo ensivuoden joulua! :’D
  Meillä on suklaakalenteri aiheuttanut murhetta reilu kaks veen kanssa, vaikka sen pitäisi tuoda iloa :/ Ressukka kun ei nyt millään tahdo ymmärtää, että sieltä saa joka aamu vain yhden namin, olen koittanut kaikilla eri tyyleillä asiaa selittää, mutta ei niin ei.. :D

  Meidän pojan pukin paketista löytyy vielä vain äidin ja isin toiveita, kun ei poika osaa itse kertoa mitä tahtoisi.. Meillä aloitetaan keräämään sylvanian families – sarjaa, Leego dubloja tarvii aina lisää, niitä kovaa muovia olevia eläimiä kerätään myös ja Brio puujunarataa kasvatetaan. Pojan kummi haluaa ostaa pojalle ekat luistimet lahjaksi :)

  On niiin ihanaa sitten, kun lapsi osaa itse jo toivoa mitä haluaisi ja ´´kirjoittaa” pukille kirjeen :’)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi harmi että suklaakalenterista on tullut harmia! Meilläkin Zelda yritti ensin pyytää lisää mutta kun Tiara näytti hienosti esimerkkiä että vain yksi per päivä niin hänkin tyytyi osaansa :D

   Sylvanian familiesit on tosi suloisia! Ja duploihin ei voi kyllästyä, niillä on niin kiva rakennella :) Ihania lahjoja, varmasti poika tykkää! :) Ja voi luistimet, mäkin haluun Tipalle luistimet! Mulla on omatkin tallessa, sitten voitais yhdessä mennä luistelemaan!!

 7. Avatar Milla sanoo:

  Luulin että tuo kirjeen huolisyöppö on vaan söpö pikkulapsen keksintö, mutta se olikin todellinen lelu :D Aivan ihana ajatus :)

 8. Avatar Jarno sanoo:

  Tuo huolisyöppö! Tipa on ihana ♥ Mäki voisin haluta Huolisyöpön! :DDD

 9. Avatar Sanna sanoo:

  Voi mullakin oli tuollainen Barbie-hevonen! Tosin se ei tainnut olla Barbie.. :D Sille oli aina yhtä ihanaa laittaa se satula päälle, suitset lähtivät jotenkin jännästi pois, niin niiden kanssa aina venkslasin :D

 10. Avatar Nimetön sanoo:

  Etkö joskus laittanut jotain postausta että lapset ei enää hirveesti olisi teillä blogin puolella yms, mut miks musta tuntuu että he ovat silti tosi pääosassa sun blogissa? :o Vai päätitkö jossain vaiheessa kuitenkin toisin, vai onko multa mennyt kokonaan ohi vaan jotain oleellista….
  Eikä siinä siis mitään, en halua ”kuulostaa” negatiiviselta, tuli vain mieleen kun muistelin että jostain tällaisesta oli puhetta? :)

  Mäkin haluan tuon huolisyöpön!

  • Iina Iina sanoo:

   En tiedä kyllä mistä sun mielikuva tulee? :D Katsoin tämän kuukauden postauksia (11kpl) joista ainoastaan kaksi käsitteli pelkästään lasten asioita (nämä joululahjatoiveet), ja loput olivat joko kokonaan muista asioista (joulukortit, kamera, korusi-lehti, koruarvonta, joulukuusi, mun lapsuuden joulut, lastenhuoneen joulukoristeet) tai sitten kuulumispostauksia joissa kerroin paljon muuta (esim. tortturesepti, arvonnan voittaja, päivän asu ym) mutta pikaisesti myös lasten kuulumiset :) Kuvia heistä tietysti on edelleen osassa postauksia, ja kuulumisia myös mutta itse en ainakaan koe että he olisivat millään tasolla pääosassa täällä :) Huolisyöppö on ihan paras! :D

Kommentoi