Vauvaikävä

21.01.2015

Huh, jotenkin se jysähtää päivä päivältä enemmän tajuntaan, että meidän perheessä ei ole enää vauvoja. Selasin meidän ulkoista kovalevyä samalla kun tyhjensin mun läppäriä, törmäsin meidän tyttöjen vauvakuviin ja boom! Vauvaikävä iski, pahasti. Toki ainakin mulle tytöt on aina äidin vauvoja, vielä aikuisenakin varmasti, mutta silti sitä ihan oikeaa vauvavauvaa meillä ei ole enää nuuhkuteltavana ja nukuteltavana. Meillä on kaksi ihanaa pientä tutkijaa, kiperiä kysymyksiä, toinen unelmoiva haaveilija ja toinen joka kipittää hirmuista vauhtia eteenpäin minkä pienillä läpsyttelyjaloillaan pääsee.

IMG_2763 IMG_6643

Mä rakastan tätä vaihetta, sitä että tytöt oppivat uutta ja heidän kanssaan voi keskustella ja tehdä paljon kaikkea. On helpottavaa kun lapsi osaa itse kertoa omista tuntemuksistaan ja tytöt osaavat leikkiä kivasti jo keskenään. Mutta silti, mä kaipaan niitä rauhallisia hetkiä kun sai vaan makoilla sängyssä ja vauva nukkui vieressä. Kaipaan imetystä, vaikka se oli iso ja kokonaisvaltainen osa elämää, joka ensimmäiset puoli vuotta sitoi mut kiinni vauvaan 24/7. Se oli silti ihanaa.

IMG_2202 IMG_8897

Vaikka olin ajoittain väsynyt, ja turhautunutkin ja unettomia tai hyvin lyhyissä pätkissä nukuttuja öitä kertyi välillä aivan liikaa, on tässä jälleen kerran käynyt niin että aika kultaa muistot. Niinä unettomina öinä mä olisin antanut mitä vain päästäkseni tähän nykyhetkeen, tai edes pari kuukautta eteenpäin, että nukkuminen olisi ollut helpompaa. Mutta nyt mulla on ikävä sitä kaikkea muuta, ja se nukkumattomuus tuntuu ihan pikkujutulta, sivuseikalta jonka voi vain unohtaa, kun miettii miten ihanaa vauva-aika kuitenkin on. Tiedän, että oikeasti se ettei saa nukkua on ihan järkyttävän raskasta, mutta mun muistoissa mä näen vaan pienet varpaat, iloisen hymyn ja ihanat pienet posket. Sormet jotka puristavat tiukasti mua etusormesta ja ne pienet jalat, jotka käpertyivät kippuralle mua vasten kun me silloin välillä kuitenkin nukuttiin.

IMG_2532 IMG_8003x

Mä olen kokenut kaksi hyvin erilaista vauva-aikaa. Toisen maailman rennoimman, jolloin unta riitti kaikille ja elämä oli yhtä aurinkoa joka päivä. Ja toisen jolloin välillä tuntui että voimat loppuvat, kun ei saa nukkua. Silti muistan molemmat yhtä ihanina aikoina, enkä osaa sanoa kumpaa aikaa ikävöisin enemmän. Kuvaavaa on kuitenkin se, että toisesta vauva-ajasta mulla on jäänyt mieleen yksi erityisen huono yö, ja toisesta taas en osaa nimetä yhtäkään yksittäistä huonoa yötä, mutta ne pari hyvää on jäänyt mieleen. Oman lisämausteensa tietenkin antoi se, että Zeldan vauva-aikana huolehdittavana ei ollut vain vauvaa, vaan myös 1,5-vuotias neitokainen. Esikoisen vauva-ajan helppoutta ei saa ikinä takaisin, koska vauvan lisäksi on aina isommatkin mukulat siinä mukana. Ellei sitten odota kahtakymmentä vuotta, haha!

IMG_6928x

IMG_0424

Mulla on katse tiukasti eteenpäin, enkä koe että kärsisin tällä hetkellä vauvakuumeesta, meillä on just hyvä näin. Mutta ai että olisi ihana palata hetkeksi niihin vauvantuoksuisiin hetkiin! Onneksi on kuvat ja videot, joilta voi kuunnella vauvan ähinää, sitä maailman höperöimmän kuuloista ihme ääntä joka joskus kuulosti niin ihmeelliseltä ”meidän vauvasta kuuluu ääniä, se tekee muutakin kuin syö ja nukkuu!” Ja silloin kun se ikävä iskee oikein pahaksi, voi palata lukemaan tekstejä niiltä ajoilta kun sitä unta ei riittänyt nimeksikään, niistä kirjoituksista muistaa taas sen, miksi on niin uskomattoman siistiä että meillä on kaksi tyttöä jotka osaavat puhua ja kertoa jos yöllä on jano tai vessahätä sen sijaan että itkisivät vain eikä tietäisi miten voi auttaa kun kaikki keinot on jo kokeiltu mutta itku vain jatkuu.

IMG_0694 IMG_7098x

Vauvat on ihania, maailman ihanimpia pieniä tyyppejä. Mutta niin on isommatkin pienet tyypit, ja nyt me keskitytään heihin, ja käydään välillä isompien minityyppien kanssa nuuskuttamassa naapurin vauvaa.<3

Onko teillä vauvaikävää?


19 Responses to “Vauvaikävä”

 1. Iina sanoo:

  Oi vitsit, tuli vähän vauvakuume tätä postausta lukiessa ja kuvia katsoessa. Ihana toi kuva Zeldasta, missä hänellä on harmaa pipo päässä! ♥

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa ihana, mulla on vauvaikävä vaan, en suostu sanomaan vauvakuume :D Se on ihan mun lemppari se kuva, tulee niin hyvä fiilis kun katsoo tota höpsöä :D<3

 2. Debus sanoo:

  Hei Iina täälläkin! :)
  Hassua kun näyttää aivan erilaisesta blogi täällä! Mobiilinäkymä on kyllä huomattavasti parempi! :)
  Mun vauva on 7kk nyt ja osaa jo niin valtavasti, (tänään oppi nousemaan sohvanreunalla ylös, sekös äitiä hirvitti) että nyt jo on ikävä vauvaa! :D
  Juuri niitä rauhallisia vauvan tuoksuista hetkiä, kun pystyi vain makoilemaan sängyllä ja tuoksutella. Pikkuinen tuhisi niin suloisesti vieressä!
  No jos nyt ei ihan vielä toista vauvaa kumminkaan, mutta ainahan saa haaveilla! ;)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No moikkamoi ja tervetuloa tännekin seuraamaan, kiva että olet edelleen mukana! :) Mä tykkään kovasti tosta toimivasta mobiiliversiosta! :)

   Hahaa, kyllähän se on vauvavuonnakin niin että tuntuu jo että ei se ole enää yhtään vauva, kun oppii just liikkumaan yms :D Mutta sitten jälkeenpäin kun katsoo niin kyllä 1vkin on vielä ihan vauva, tietenkään ei samalla tavalla kuin vastasyntynyt mutta kuitenkin :D Aina saa haaveilla ;)

 3. eltsu sanoo:

  No on vauvaikävä!!! Esikoinen 1,1 vuotta ja vaikken haluaisi toista lasta vielä tähän tilanteeseen, ni silti sen kuitenki haluaisin. Se ihana vauvan tuoksu ja kiiretön arki on ne mitä mie siltä ajalta kaipaan. Ku pysty hyvin jäämään vaan kotiin lapsen kanssa tietäen, ettei mitään tarvi tehdä, eikä mihinkään tarvi mennä, jos ei ite halua.
  Ja ku nyt taas järkeilen, ni meneehän siihen lapsen saapumiseen aina n.9kk ja sillon on ihan varmasti jo eri tilanne

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa muistan tuon tunteen :D Mulle iski vauvakuume kun Tiara oli 9kk :D Ja toi on aivan totta, tilanne on ihan eri sitten kun se raskaus on mennyt sen 9kk eteenpäin, ei se lapsi koskaan siihen tilanteeseen synny missä vauvakuume iskee, vaikka itselläkään ei sitä ole tullut ajateltua aiemmin :D Vauvavuoden rentous on kyllä jotain niin ihanaa <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa et nyt yhtään helpottanut mun koirakuumetta XDD Katselin just samalla Mörkönkin vauvakuvia kun löysin nämä tyttöjen kuvat ja tuntuu että tulen hulluksi tämän koirakuumeen kanssa :DDDD Ihania pentuja<3

 4. Gemma sanoo:

  Heippa, blogilistan linkki sun blogiin on ollut muutaman päivän rikki, kun sitä linkkaa, mulla aukeaa jostain syystä mun sähköposti… Aiemmin toiminut ihan normaalisti. Ajattelin infota jos kukaan muu ei ole vielä asiasta maininnut :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, kiitos kun sanoit! Toivottavasti nyt toimii, vaikka en tiedä kyllä päivittyvätkö uudet postaukset sinne vieläkään, kun sieltä päin ei vastata mun viestiin :/

 5. Kukkavarvas sanoo:

  Hehee, tuota kyllä kutsutaan vauvakuumeeksi ;) Mutta älä huoli, sen kanssa oppii kyllä elämään.

 6. Nella sanoo:

  Ihania kuvia!! <3 Täälläkin jo haikaillaan pikku vauvan perään vaikka vauva on vasta 5 kuukautta :D
  voisitko kertoa teidän nukkumisesta, lähinnä siitä milloin teidän yöt alkoi parantua ja teittekö jotain sen eteen? Kiinnostaa sen takia että meillä vauva herää vähintään kymmenen kertaa yössä ja nyt on vielä huonommat yöt koska tulee ensimmäinen hammas…

 7. Mymmyryy sanoo:

  Mulla on vauvaikävä, mutta se onneksi helpottaa kun kuopus syntyy vajaa neljän kuukauden päästä :D

  Meillä lapsiluku jää kahteen, joten tunnen tietynlaista haikeutta jo nyt ollessani raskaana, kun tiedän että tämä on viimeinen kerta raskaana. Viimeisiä kuukausia kun koskaan saan nauttia miltä vauvanpotkut tuntuu.

  Mutta aikansa kutakin. Ikävöin usein esikoisen vauva-aikaa mikä oli mitä helpointa. Onhan se haikeaa kun lapsi kasvaa. Mutta samalla se on ihanaa. Tunnen ylpeyttä joka päivä kun tuo rakas minityyppi oppii uusia juttuja ja sanoja.

 8. Anu sanoo:

  Meillä neiti 4,5kk ja kova ikävä sitä aivan pientä nyyttiä, joka ei tehny muuta kuin nukku ja söi. Tyttö osaa nyt jo hurjasti asioita ja koko ajan vaan enemmän oppii ja tuntuu ettei hän enää mikään vauva ole

 9. ÄÄÄÄÄ mä vollotan täällä, niiiin ihania pieniä vauvakuvia oivoivoi ♥
  oman pojan vauvakuvia ei viitsi edes katsoa, silkkaa kidutusta itselle.. Joo kärsin ihan mielettömän pahasta vauvakuumeesta :D

  Tuo oli kyllä niin totta mutta jotenkin niin pysäyttävää ja *en keksi tähän sanaa kuvaamaan – järkyttävää? surullista?* että ei sitä aikaa saa toisiaan toisten vauvojen kanssa takaisin/koettua uudelleen mitä se oli esikoisen kanssa, kun ei ollut muita kun se yksi pieni tuhisija ja kaikki rentous ja rauhallisuus, se uutuus ja ihmeellisyys ensimmäisen vauvan kanssa.

  Meillä oli niiiiiin helppo vauva että ei pysty edes ymmärtämään, en muista yhtään mitää vaikeuksia, ei juuri itkettänyt ´´ilman syytä”, aina 1kk lähtien nukuttiin yöt läpeensä, päivälläkin uni maittoi samaten kaikki mitä suuhun lapattiin. Nyt onkin kyllä ehkä maailman vaikein taapero :’D Kyllä, mä nauttisin suuresti jos joku haltija muuttais tuon 2½v. riiviön edes päiväksi takas vauvaksi :D No mutta, kyllä silti, kaikesta vaikeudesta huolimatta, tuntuu aina, että TÄÄ ON SE PARAS IKÄ! ♥

  Ja lohdutan itseäni sillä, että meidän lapsiluku ei tosiaankaan ole vielä täynnä, mä toivon mukaan saan vielä kokea kerran tai kaks sen ihanan vauva-ajan (ja raskausmasuajan♥) ja poika saa olla se esimerkillinen isoveli ♥

 10. Voih, tulipa oikeaan aikaan tämä merkintä! En malta odottaa, että kuukauden päästä saadaan oma nyytti syliteltäväksi. Ja toisaalta taas pitäisi yrittää henkisesti valmistautua siihen unenpuutteeseen ja huomion jakamiseen.

  Tämä suuntasi ajatukset oikeaan suuntaan ja valmisti nauttimaan tulevasta. Kiitos!
  Ja voi että, mitä vauvakuvia <3

 11. laura sanoo:

  Meillä kuopus on nyt 2kk ja jää todnäk mun viimeiseksi vauvaksi. Tunnen nyt jo haikeutta siitä etten enää koskaan (varmaan) saa kokea tätä vauva-ajan ihanuutta :'( mutta nautin kyllä täysillä tästä kierroksesta!!!

 12. Anmari sanoo:

  Mulla on ihan kammottava vauvakuume kun omat tytsyt ovat jo 2v ja pian 6v. Sitä mahaa ei niinkään ole ikävä, mutta sitä väsyttävän ihanaa vauva-aikaa kyllä! Ehkä vielä joskus : )

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.