Viikon arkiruoka #8

04.03.2015

Huh, tää viikko, en tiedä mistä aloittaisin! Joten en aloita mistään vielä vaan esittelen teille meidän viime viikonlopun superherkkuruuan, tortillapizzan, ja lähden sen jälkeen töihin. Illalla luvassa sitten enemmän kuulumisia ja kuvia, kunhan ehdin istua alas kunnolla ja kirjoittaa.

Me tehtiin sunnuntaina ensimmäistä kertaa tortillapizzaa, enkä kyllä voi käsittää miksi me ei olla ennen tehty! Ihan superhelppo, nopea ja niin herkullinen ruoka. Ja tortillat pizzapohjana on niin iisi keksintö. Niitä tulee paketissa kahdeksan (pieniä), eli juuri sopiva määrä pizzoja. Siitä riittää niin päivälliseksi kuin seuraavan päivän lounaaksikin. Pizzat valmistuivat nopeasti, kun ei tarvinnut tehdä itse pizzatajkinaa edes, ja paistoaikakin on sopivan lyhyt.

Tortillapizzat (8kpl)

IMG_2244x

1pkt tortilloja

450g broilerin sisäfileitä

140g pekonikuutioita

1 kesäkurpitsa

1pkt vuohenjuustoa

1ps mozzarellaraastetta

1/2 ruukkua rucolaa

150g kirsikkatomaatteja

tomaattipyrettä

ketsuppia

mustapippuria

suolaa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pilko kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi, levitä talouspaperin päälle ja ripottele suolaa pintaan. Suola nostaa kesäkurpitsoista nestettä pintaan. Kun nesteen ja suolan pyyhkii pois, niihin tulee vahvempi maku. Anna kesäkurpitsojen hengata n. 10min ja pilko sillä aikaa vuohenjuusto, ja paista kanat ja pekonit. Pilko kanat sopiviksi paloiksi. Levitä tortilloille ketsuppia ja tomaattipyrettä sekaisin (tai jompaakumpaa pelkästään, ihan miten itse tykkäät). Pyyhi kesäkurpitsat huolellisesti jotta niihin ei jää ylimääräistä suolaa. Laita kanat, pekonit, vuohenjuustot ja kesäkurpitsat tasaisesti pizzapohjille, ja ripottele päälle vielä mozzarellaraastetta tai muuta juustoraastetta oman maun mukaan. Paista uunissa n. 8-10 minuuttia. Tarjoile rucolan, mustapippurin ja halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa. Nam!

IMG_2256x

Tämä viikko on alkanut blogin puolella hieman ruokapainotteisemmin kuin yleensä, haha! Mutta tosiaan lupaan että illalla luvassa on ihan muita juttuja, ja loppuviikolla myöskin. Nyt mun täytyy kuitenkin alkaa rientää töihin. Oikein ihanaa keskiviikkopäivää kaikille, ihan kun tuolta pilvien lomasta pilkistäisi vähän jopa aurinko!

Mitä te tykkäätte laittaa tortillapizzaan (tai mihin tahansa pizzaan) täytteeksi?


6 Responses to “Viikon arkiruoka #8”

  1. Linkku sanoo:

    Oi nam! Pitääpäs vinkkasta Mikolle että kokeillaan 😀 Tortillapohjia voi kyl varmasti niin moneen sovellukseen käyttää. Yks mitä oon himoinnu kokeilla on semmonen ku se tv-kokki Nigella teki kerran sellasta Meksiko-tyylistä tortillalasagnee, eli siis tortillalättyjä niiden lasagnelevyjen sijaan ja kaikkii texmex-henkisiä täytteitä 😀 Sitä on nii pakko testaa vielä!

    Yks ihana iha normipohjanen pizza mitä tehään joskus on semmone mihin tulee ilmakuivattua kinkkua, punasipulia, kirsikkatomaatteja ja tuoretta rucolaa/basilikaa jos ny suunnillee oikein muistan! Juustona taiettu käyttää jotai emmental-mozzarellaa. Se on iha sairaan hyvää kyllä <3

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Hahaa tää on kyl tosi hyvä! 😀 Mäki oon halunnu koklaa tortillalasagnea, se vois olla ihan superhyvää! 🙂 Ja oi teidän pizza kuulostaa niin namilta, pakko kokeilla, kiitos vinkistä ;)!

  2. Niina sanoo:

    Määkään en oo kyllä tajunnu tortilloista tehä pizzaa, pitää kyllä ehottomasti kokeilla, sen verran hyvältä näyttää! Ja itetehdyn pizzan päälle tonnikala (sekotettuna siihen tomaattikastikkeeseen), punasipuli, paprika, mozzarella ja rucola, namm! 🙂

  3. Elina sanoo:

    Voi miten herkullisen näköisiä:) palaako tortilla kuitenkin uunissa helposti vai?

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Kiitos :)! Ei pala, vaan se tomaattipyree menee aina meillä vähän tummaksi jos jää sellaien kohta missä sitä on tosi ohuelti, vaikka tortilla ei palakaan!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.