Tää on meidän perhe!

05.03.2015

Viime viikolla mainitsin mysteeriprojektin deadlinesta, ja jo aiemmin olen hehkuttanut Aussie Academyn workshop-päivää. Mistä on siis kyse? Aussie Academy on Aussie Blog Awardsit vietynä aivan uudelle tasolle. Tänä vuonna blogeja ei palkita blogigaalassa, vaan meidät bloggaajat valittiin Aussie Academyn jäseniksi ja pääsimme mahtavaan workshopiin huippuopettajien ja ruotsalaisten bloggaajien johdolla opettelemaan vloggausta. Blogisuosikkien äänestys tapahtuu videoiden kautta, eli toisinsanoen meidän tekemiä videoita löytyy nyt Lilyn Aussie -sivustolta, ja niitä voi siellä myös äänestää. Vähän erilainen tapa lukijoillekin, pelkän äänestämisen sijaan saa nähdä myös videoita, eikä pelkästään lukea perusteluita miksi juuri sitä tai tätä blogia tulisi äänestää.

Mä halusin tehdä omalla videolla jotain erilaista, jotain sellaista jota en ennen ole tehnyt. Halusin näyttää meidän arkea, ja niitä hetkiä jotka mun mielestä tekevät meidän arjesta ihanaa. Niitä pieniä hetkiä joista kokonaisvaltainen onni arjessa syntyy. Kuvasin tuntikaupalla meidän arkea tammi-helmikuussa, niin monia hetkiä että oli jo vaikeuksia valita mitä videolle laitan. Silti halusin tehdä vain yhden videon, yhden videon johon lataan kaiken sen tunteen ja fiiliksen noilta kuukausilta.

IMG_2049x

Mun blogin aiemmat videot ovat olleet luokkaa ylipitkä, puhuva pää, tylsä ja tärisevä kamera tai kakkaisen peilin kautta kuvattu puhelinvideo. Siis jotain, jota ei vloggaukseksi voi kutsua hyvällä tahdollakaan. Workshopissa mun silmät aukeni kaikille niille virheille joita olen aiemmin tehnyt videoiden kanssa, kertakaikkiaan tuli sellainen olo että miten kukaan teistä on jaksanut katsoa niitä mun 10 minuutin vastausvideoita, hahha! Pieni häpeän hyökyaaltokin taisi pyyhkäistä mun ylitse. Mutta hei, miten olisin voinut osata jotain jota en koskaan ollut opetellut tai tutkinut? Se minkä voin luvata Aussie Academy -kokemuksen jälkeen on että enää koskaan ette tule näkemään mun blogissa ylipitkiä ja tylsiä ”tässä on mun pää tälleen paikallaan ja sit mun suu liikkuu ja kuuluu ääntä vartin ajan” -videoita. Never ever again! Mutta sen sijaan videoita mä tulen ehdottomasti tekemään jatkossakin.

Tämä Aussie Academyyn tekemäni kolmen ja puolen minuutin video on mulle iso askel. Se on jotain täysin uutta mitä en koskaan ennen blogiuralla ole tehnyt, ja siksi se on musta maailman siisteintä. Tärkein opetus mulle videon tekemisestä oli se, että kameraa kannattaa pitää valmiustilassa kokoajan. Koskaan ei tiedä mille pätkälle ne kolme täydellistä sekuntia sattuvat. Ja ne kolme sekuntia riittävät, kun opettelee editoimaan. Suurin kynnys videopostauksien tekemisessä mulle ennen oli juuri se, että kuvittelin tarvitsevani kymmenen täydellistä minuuttia jotka jaan blogissa. Nyt tiedän, että kymmenen minuuttia on ihan liikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain ihan mielettömän hyvää opetusta editointiin ja kuvaamiseen, mutta etenkin kuvaamisen suhteen sitä opetusta oli välillä hankala toteuttaa käytännössä, koska kuvasin kahta pientä ja pippurista neitiä, joilla ne hyvät jutut tulevat tasan silloin kun tulevat. Siksi video ei ole täydellisesti valaistu tai teknisesti loistava. Mutta se on aito, meidän arkea aidoimmillaan, hassuine, hölmöine ja rakkaudentäyteisine hetkineen.

Mä en halua kertoa videosta liikaa, koska mä haluan näyttää sen teille. Mutta mulle ne kolme ja puoli minuuttia on täynnä rakkautta ja ihania muistoja, ja mä olen onnellinen ja iloinen siitä että pääsin mukaan tähän hienoon projektiin. Aussie Academyssa on mukana ihan mielettömiä bloggaajia joilla on teknisesti huippulaadukkaita videoita, ihan ammattilaistasoa, ja laadulla mä en missään nimessä kilpaile. Mä lähden tähän mukaan pelkästään hyvän fiiliksen ja tekemisen ilon pohjalta!

Jos te tykkäätte videosta, äänestäkää ihmeessä. Äänestysaikaa on 25.3.2015 asti ja äänestäjien kesken arvotaan Fotomanin tarjoama 750€ Canon-lahjakortti, Aussie-tuotepaketteja ja trendin vuosikerta. Aika huikeat palkinnot, eikö? Äänestys tapahtuu niin, että klikkaat haluamasi videon alapuolelta ”äänestä” ja lisäät yhteystietosi äänestyslomakkeeseen. Yhtä videota voi äänestää vain kerran, mutta sama äänestäjä voi äänestää vaikka jokaista kilpailussa mukana olevaa videota, mikä on musta kiva juttu myös. Ei tarvitse valita vain yhtä suosikkia, jos tykkää monesta eri videosta.

meidänvideo

Videota pääsette katsomaan siis TÄÄLTÄ, ja äänestämään myös! Mun video löytyy kun sivustoa scrollailee vähän alaspäin, kätevästi tuon samaisen profiilikuvan alta joka täälläkin sivupalkissa komeilee. Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka jaksavat pätkän käydä katsomassa<3 Saa tulla ehdottomasti myös kommentoimaan tähän postaukseen, mitä videosta tykkäsitte, koska palaute kiinnostaa mua. Jos tykkäätte, niin teen erittäin mielelläni tälläisiä kuukausikoosteita vaikka kerran kuussa nyt kun olen tätä ensimmäisen kerran päässyt kokeilemaan, ja kynnys tehdä se uudelleen on matalampi.


76 Responses to “Tää on meidän perhe!”

 1. Kotitonttu sanoo:

  Vitsi miten ihana video! :)

 2. veera sanoo:

  Aivan superi video! Toi zeldan jäätelön syönti oli paras!:D

 3. Lukija sanoo:

  Äänestetty! Video oli aivan ihana! :)

 4. Mummeli sanoo:

  Äänestetty, oli ihana ! <3

 5. Minävaan sanoo:

  Niin ihana video, että mä en kestä! Ootte niin symppis perhe, että mä voisin kyllä helposti kattoa tota sen 10 minuuttia tai vaikka enemmänkin, harmitti oikein kun tää video loppu. :D Oli pakko kattoa vielä uudestaankin, eikä kyllä hymy hyytynyt sittenkään kertaakaan. Ehdottomasti äänestin, ei epäilystäkään :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon ihana <3 Kyllä ehkä tällästä videota jaksais kattoa vähän pidempäänkin mut ei niitä mun höpötysvideoita missä itse selostan vaan ummet ja lammet :DDD Ihana et katoit uudestaankin<3

 6. Hanna sanoo:

  Aivan yli kiva idea ja video! Zeldan jäätelönsyönti oli kyllä päivän piristys ja sai hymyn huulille väkisinkin :D tälläsiä ehdottomasti lisää!

 7. annah sanoo:

  Toi Zeldan jätskinsyönti :D <3 You have my voice!

 8. Iina sanoo:

  Haha ihana video! Ihana toi Zeldan jäätelönsyönti!

 9. Ninni sanoo:

  IHANA video teidän arjesta. <3

 10. Debus sanoo:

  Voi miten ihana video!
  Zeldan jäätelön syönti!<3 Niin sulonen!
  Ootte ihana perhe! :)
  Äänestin!

 11. Jenni sanoo:

  Tosi kiva video! Täytyy tunnustaa etten oo jaksanu kelaamatta katsoa sun aiempia videoita, mut tällästä olis jaksanut kattoa sen kymmenenkin minuuttia. Oli tarpeeksi vaihtuvuutta. Zeldan ja Tiaran jäätelönsyönti oli ihan mahtava, nauroin ääneen ja jopa herkistyin siitä söpöydestä. Ehdottomasti lisää näitä!
  Ps. Olinko huomaavinani pienen hermostuneen punan Oton poskissa kun luki kirjaa? ;)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia paljon<3 Ihanaa että tykkäsit! Ja haha en ihmetteke ettet ole jaksanut katsoa, en ole itsekään :DD Mä en tiedä oliko punaa vai oliko vaan niin oranssi valo että johtui siitä :D

 12. Satu sanoo:

  Aivan ihana video ♡ Repesin täysin, kun minityyppi söi mehujäätä aluksi väärinpäin. Tällaisia videoita katsoo ihan mielellään. En ole koskaan jaksanut katsoa kenenkään puhuvia päitä videolla, jotka juuri kestävät useita minuutteja. Nyt kun videossa oli eri kuvakulmia, eri tilanteita, musiikkia ja puhetta, kolme ja puoli minuuttia meni ihan hujauksessa. Editointiin jää koukkuun :D. Laatu tulee ajan kanssa harjoittelemalla. Tykkäsin paljon, kun video näytti just niin kotoisalta. Ei kaiken tarvikaan olla kuin elokuvaa, älä huoli.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hurjasti<3 Ja hahhaha mä repesin kans kun kuvasin tilannetta :DD Mutta joo toi on niin totta, ei ne pitkät puhuva pää -videot ole kovin jännittäviä! Editointi on vaikeaa mutta koukuttavaa :D Kiva että tykkäsit ja kiitos vielä! :)

 13. Katri sanoo:

  Aivan ihana video! Toivottavasti teet tällaisia lisää, sai hymyn huulille :)

 14. Roosa sanoo:

  Aivan mahtava video! Teidän tytöt on niin valloittavia ja ihania :) Tälläisiä videoita ehdottomasti lisää!

 15. oliviagggg sanoo:

  Taustamusiikki oli ehkä hitusen liian kovalla, niin ei kuullut mitä höpisitte. :–D Muuten ihanan suloinen video.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiva että tykkäsit :)! Se taustamusiikki oli kovalla koska en osannut enää muokata sitä niin että hiljenisi vain tietyissä kohdissa, mulla oli hankala muokkausohjelma käytössä :D Pitää koittaa hommata joku helppokäyttöisempi!

 16. My&Mini sanoo:

  Ihan paras video. Mehujään syönti jäi mieleen :) Liikkistä

 17. Veera sanoo:

  Hitsi teidän pienet on niin söpöjä! Ja teistä vanhemmista oikein paistaa onnellisuus ja ylpeys omasta perheestänne. Ja silloin kun pystyt välittämään nämä tunteet kameran linssin kautta katsojalle, niin mun mielestä oot onnistunut. :)

 18. Nelli sanoo:

  Ihana video! :) zeldan jäätelönsyöntikohta oli pakko kattoo kahteen kertaan, kyllä toi hymyn huulille :D

 19. Linta sanoo:

  Apua toi jätskikohtaus :-D <3 ihana kun Tiara katselee ympärilleen niin filosofisen näkösenä ja zelda mutustaa tikkua, hahah niin mahtavat tytöt! Ihana video kyllä! Oli pakko näyttää jätskikohtaus poikaystävällekin, hän rupes heti puhumaan et pitäskö meidänkin kohta alkaa miettiä lastentekoa, haha! :-D

 20. Linda sanoo:

  Aivan ihana video! Teidän perhe on täydellinen! Onnellisuus oikeen huokuu teistä ! Annatte hirveesti hyvää mieltä tänne päähän! Ihanaa kevään odotusta ! :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos niin paljon, ihanasti sanottu ja ei parempaa kommenttia voi ollakaan kuin kuulla että on antanut jollekin hyvää mieltä :)! <3 Tunne on molemminpuolinen, tuli superhyvä mieli sun sanoista! Ihanaa kevättä sinnekin<3

 21. venla sanoo:

  Superihana video! <3 Tee ihmeessä lisää! :)

 22. Kristarzan sanoo:

  Aivan ihana video! Lapsista paistaa onnellisuus ja vanhemmista ylpeys :)

 23. O sanoo:

  Ihana video! Tiara ja Zelda supersuloisia. :) Pakko mun vielä sanoo, et toi Zeldan jäätelönsyönti <3 Olisin kuitenkin toivonu, että taustamusiikki olisi ollut hiljaisemmalla niissä kohdissa, kun joku sanoi jotakin. Ei siis kuullut oikein hyvin mitä sanottiin. Mielelläni olisin kuunnellut lasten ihania höpinöitä! :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia ihan hurjasti<3 Tytöt on kyllä maailman söpöimpiä! Ja joo, mä en saanut sitä hiljennettyä höpinäkohdissa vaikka yritin tosi moneen kertaan keksiä miten se onnistuisi, ja luin ohjeitakin! Pitää kokeilla tehdä jollain helpommalla ohjelmalla seuraava video :)!

 24. Sunsku sanoo:

  Tiaralla on niin hellyyttävän suloinen ääni x) <3 Ja Zeldan jäätelö… :DD <33

  Aivan ihania lapsia! Ja ääneni menee suoraan sulle!

 25. Essi sanoo:

  Kiva video, mutta kuvittelin että se käsitteli teidän arkea kokonaisvaltaisesti, ettei vaan lapsia ja niiden juttuja. Tottakai lapset ovat pääosassa, mutta onhan teillä muutakin. ..bloggaaminen, urheilu, kaverit, parisuhde. .. nojoo video oli varmasti sellainen minkälainen halusit ja eihän kaikkea tarvi näyttää . :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon! :) Se oli juuri sellainen kuin mä halusin tehdä, vaikka tietysti teknisesti olis voinut olla parempikin :D Ja hei enhän mä kaikkea voi heti ekassa videossa näyttää ;)!

   • Essi sanoo:

    Joo nyt kun hetken mietin niin tajusin että koko mun kommentin pointin tarkoitus on kannustaa sua tekemään videoita enemmän erilaisista asioista, esim työpäivä tai niistä rennoista kotipäivistä.

    Oon muuten tosi arka kommentoimaan mitään blogia, osallistumaan arvontoihin tai ees tykkäämään tuntemattomien kuvista instagramissa, vaikka olen suakin ”seurannut” (lukenut blogia yms.) ihan alusta asti. Nyt siis ylitin henkilökohtaisen rajan :D

 26. Saana sanoo:

  Aivan ihana video! Tuli kyllä hymy huuleen kun sen katso :) ja ihana tuo Zeldan jäätelön syönti<3

 27. anniree sanoo:

  Ihana, ihana video! Voi kun pitäis kunnostautua tuossa videokuvaamisesssa, tuollaiset pienet hetket elämässä ja lasten kanssa vietetystä ajasta olis niin ihana tallentaa.. Jostain syystä oon hirveän laiska nimenomaan videokuvaamaan! Osasyynä on kyllä se, että kun yritän kuvata tyttöä 2v, niin hän juoksee heti kameran väärälle puolelle katsomaan mitä kuvaan/muka kuvasin :D Kun todellisuudessa en vielä mitään ehtinyt kuvatakaan. Haluaisi aina katsella kuvia ja videoita itsestään! :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia kiitoksia hurjasti<3 :) Ja joo siis mäkin oon ollut laiska videoimaan, ja meillä on ollut myös tuo sama että Tipa kaksivuotiaana aina halusi nähdä mitä se kamera kuvaa :DD Mutta kyllä se siitä kun tarttuu vaan kameraan, ja lapsikin oppii pikkuhiljaa siihen että jos antaa kuvata niin voi sitten jälkeenpäin katsoa! :D

 28. Elisabet sanoo:

  Ihana video kyllä tosiaan! :) Nuo Zeldan ja Tiaran halipusu kohdat, oih<3

 29. Tiia sanoo:

  Eih miten herttanen video! Pakko kompata kaikkia muita, mutta vitsi toi Zeldan jätskin syönti :DD<3 Ihana video muutenkin ja mä kyllä kannatan videoita. Tosin tykkään kyllä niistä sun kymmenen minuutin höpötysvideoistakin.
  Ja äänestin totta kai!
  Tiia

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia hurjasti sekä kauniista sanoista että äänestä! :)<3 Pitää kuvata lisää näitä! Ja olet kyllä ihana jos olet niistäkin tykännyt, mutta lupaan silti yrittää tuottaa kiinnostavampaa ja laadukkaampaa materiaalia blogiin! :D

 30. Kia sanoo:

  Aivan ihana video <3

 31. Jonttu sanoo:

  Voe mikä video! Tuli hyvä mieli, ei voinut muuta kuin nauraa tyttöjen jäätelönsyönnille. :-D

 32. Ida sanoo:

  Aivan ihana tuo kohta alussa kun Tiara sanoo ”äiti” niin aidosti ja katsoo sua lempeästi! Minä täällä raskaushormoneissa liikutuin koko videosta mutta tuo alku oli niin ihana. :) Ja äänestin ehdottomasti!

 33. Janika sanoo:

  Aivan ihana video, teillä on upea perhe! <3 Toi jäätelöhetki oli ihan huippu! :D

  Kommentoin ekaa kertaa, vaikka oonkin jo pidempään lueskellut sun blogia. Oot niin positiivinen ja inspiroiva, ehdottomasti mun lempibloggaaja :)

 34. En epäillyt hetkeekään mitä videota äänestäisin. <3 Niin ihana! Vitsi oot muuttunut niistä ajoista kun asuit oulussa ja olit pikku scenetyttö. :D Meki ollaa nähty silloin kerran ja oot kyllä kasvanu nii huimasti ihmisenä. Ei voi kun nostaa hattua ja oon niin ilonen sun puoelsta, kun sun elämässä näyttää menevän niin hyvin. :) On pitänyt sanoa tää jo kauan. Nyt sain sanottua.

  Ihanaa kevättä koko perheelle!

  T. Roosa aka Mokkis. :D

 35. Inga sanoo:

  Ehkä ihanin video mitä oon nähnyt! <3 Zelda oli niin ihana, kun söi ampparijätskiä väärinpäin. :D Mä en tiedä kuvittelenko, mutta musta tuntui että Zelda kasvoi videolla kauheasti pituutta? Onko videon alku kuvattu aikasemmin, kuin loppu vai onko siinä mitään aikajärjestystä?

  Ainiin, tottakai äänestin sua! :)

 36. jezz sanoo:

  Ihana video! Pakko mainita minunkin Zeldan jäätelön syönnistä.. voiko suloisempaa olla, ihan mahtava :D Kiva kun videossa oli paljon erilaisia pätkiä. Ainut huono puoli oli liian kova musiikki, minkä alle puhe jäi. Mutta ehdottomasti ääni sun videolle/blogille!

 37. Nimetön sanoo:

  Ihana video! Äänestin! Saa tehdä lisääkin!

 38. Laura sanoo:

  Siis ihana video! Kiitos! Äänestin! Saa tehdä lisääkin! :) <3

 39. jonu sanoo:

  Oli kyllä hyvä video, hymy huulilla sitä katseli :) ääni annettu tottakai <3

 40. st.brigitten sanoo:

  Ihana video, toivottavasti jatkossa enemmän videoita ;))

 41. Jemina sanoo:

  Hei en tiiä mihkä tän kysyisin joten kysyn nyt tähän. Ootteko ajatellut jotain urheilu harrastusta tytöille? Oon lukenut sun blogia tosi tosi kauan ja sillon kun luin ekan kerran luin sen kokonaan läpi:D tykkään tosi paljon!

 42. Hanna R. sanoo:

  Äänestetty! Kohtaus, jossa tytöt syövät mehujäätä, on ihan paras :D

 43. zuzu sanoo:

  Aivan ihana video <3 sai ehdottomasti hymyn huulille :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.